Tagovi

Hypo Banka - balkanski lanac praonica novca???

Kao što sam već nekoliko puta ponovio, stavove koje ovdje iznesem su plod logičkog promišljanja stanja stvari, na osnovu dostupnih podataka iz medija. Istraživanje i podastiranje konkretnih dokaza ostavljam za to stručnim osobama koje od toga žive (novinari, odvjetništvo,....)

Hypo Banka mi je zapela za oko kada sam slučajno doznao da je jedan poduzetnik dobio izravni kredit od njihove poslovnice u Austriji za svoj projekt sa nekretninama u Hrvatskoj. Dobio sam neslužbenu informaciju da nije riječ o kreditu, već o njegovom novcu, plasiranom kao kredit, uz naravno odgovarajuću proviziju onima koji su takav aranžman omogućili.
Kako naravno nisam imao konkretnih dokaza, već samo indicije, nisam obraćao previše pažnje jer znate kak to ide. Netko ljubomoran pa plasira laži....

Onda sam saznao iz medija da Zagorčeve Predbendarske vrtove (ono ruglo u Tkalčićevoj) također financira Hypo Banka. Pa smo jedno vrijeme mogli čitati da je pod vrlo čudnovatim okolnostima Pašalić dobio kredit od Hypo Banke za svoje eko-naselje u Odri.
E onda je počelo smrdit, čak štoviše zaudarati. Saznao sam da je Hypo Baka u Austriji jedna od manjih banaka, mislim cak na 13. mjestu na njihovoj ljestvici. A i da je usko povezana sa Heiderom. I za čudo milo vrlo jaki igrač, upravo na ovim našim prostorima opustošenim ratom, sa sustavom kakav nam je, a nije ništa bolji niti u Bosni niti u Srbiji. Usudio bi se reći još i gori. Tamo je ta banka također u vrhu kao i kod nas. U Sloveniji nisu toliko jaki, ipak je to uređenija država od naše, pa nema toliko mjesta za operacije sa lokalnim ratnim profiterima.
E sad da ne duljim sa svojim razmišljanjima, nekako se zaključak nameće sam po sebi. Je li Hypo banka jedna velika i dobro organizirana praonica rublja. Najjaći lanac praonica novca na području Hrvatske, Bosne i Srbije? Bilo bi vrlo zanimljivo kada bi se dobi popis svih njihovih poslova ne samo kod nas, nego i u susjednim zemljama, te popis njihovih klijenata. Mislim da bi rezultat bio vrlo zanimljiv.

A i DORH bi trebao biti itekako zainteresiran, kad već Ured za sprećavanje pranja novca u 9 godina, osim što je primao plaće za svoje zaposlene nije učinio ništa.

Komentari

Tema je sjajna. I nije ovo

Tema je sjajna. I nije ovo jedina banka. Nekako imam paranoidni utisak da sve (i strane i domaće) banke u Hrvatskoj jurišaju na nekretnine dok ne uđemo u EU. Koliko će tu zaraditi samo Bog zna. A tko će nam biti gazda (vidi mene euroskeptika!) znaju svi. Nemam nikakvih dokaza za nezakonistosti poslovanja banaka (tzv. rizični plasmani koji uopće nisu rizični jer banka preuzima nekretnine i zarađuje deseterostruko), ali sam uvjeren da je i KIM jedan od poteza u tom lancu. Ovaj je slučajno (?) otkriven, ali stotine prolaze neotkrivene. O tome nitko ništa.

nvuljanic

Tko je glasao

Zaboravio sam napomenuti da

Zaboravio sam napomenuti da je poduzetnik iz priče sklapao poslove za naše firme u inozemstvu i na konto toga podijelio veliki kolač sa onima s kojima je posao sklopio. Vecinom u bivšem istočnom bloku. Love ko pljeve vani na računima ali je problem kako je pretočiti u HR. Mislim, uvijek se mogu naplatiti konzultantske usluge, ali kako je riječ o enormnim iznosima, ode 45% državi. Onda je bolje dati 10% bankovnim činovnicima i lovu plasirati ko kredit.

Tko je glasao

i tomicu horvantincica

i tomicu horvantincica uvijek prati hypo banka...... jednom sam cuo jednu pricu kak tomice uzme kredu napravi objekt... te onda jednostavno prestaje placati leasing, kada napalti odredjeni svotu za svoju proviziju od prodaje, pa sve to ondanavodno prezme hypo pod svoje okrilje....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

To bi se moglo tumačiti da

To bi se moglo tumačiti da je Tomo samo čovjek od slame a projekt i financije su od hypo banke koja za nekoga pere lovu.

Tko je glasao

Austrijski političar se

Austrijski političar se zove Haider. I ne bi me čudilo da ima veliki utjecaj na Hypobanku. A kako se on kao pravi desničar ne brine previše o zakonima, nego ih znade već godinama vješto izigravati i izbjegavati, onda bi ovo s Hypobankom moglo biti točno. Ako je točno, onda ćemo to i doznati. Jer austrijski sustav to neće kriti. Pa ćemo sve doznati i o Zagorčevim i o Pašalićevim kreditima ili "kreditima".

Tko je glasao

Hvala na ispravci, nisam se

Hvala na ispravci, nisam se uopce potrudio pogooglati jel Haider ili Heider :-))

Istraga u Austriji je u punom jeku i jedva cekam rezultate..

Tko je glasao

Ma meni je to jasno. Samo se

Ma meni je to jasno. Samo se pravim važan kako dobro znam njemački.

Tko je glasao

prema nekim mojim

prema nekim mojim informacija, koje su vise manje pouzdane, Hypo je glavni financijer tome horvantincica. oni njemu daju fiktivan leassing, te se pocinje s gradnjom, no tomo ne vraca leassing, vec gradjevinu proda natrag HYPO-u uz neku solidnu proviziju.... sada probaj ustanoviti zakaj naprimjer miki toliko iznistirada tomo gradi po gradu...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci