Tagovi

HT Eldorado za odvjetnike, Mudrinić predlaže mirenje.

Prije 12 godina u veljači 2000. godine, 4 mjeseca nakon što je Deutsche Telekom AG postao strateški partner Hrvatskog Telekoma, dobio sam izvanredni otkaz ugovora o radu zbog pisanja pritužbe resornom ministarstvu u kojoj sam pozvao resorno ministarstvo da izvrši nadzor načina na koji HT izvršava ugovorene koncesijske obaveze kojima se štiti državni interes.

Uprava je za slanje pritužbe saznala tako da ju je resorni ministar Alojzije Tušek o njoj obavijestio kad je od uprave tražio očitovanje o načinu izvršavanja ugovorenih obaveza.

Nakon izvanrednog otkaza uprava se očitovala i potvrdila da ne poštuju ugovorene koncesijske obaveze, a kompletnu korespodenciju na relaciji ministarstvo HT, zajedno s tim očitovanjem, ministarstvo je dostavilo sudu što je imalo za posljedicu da su na sudu predsjednik uprave Ivica Mudrinić i dva člana Gašper Gaćina i Božidar Poldrugač svjedočila da u trenutku pisanja pritužbe i najmanje šest mjeseci nakon otkaza HT nije ispunjavao koncesijske obaveze, da je za takvo ponašanje predviđena milijunska kazna, ali da ih država nije kaznila.

Ukratko otkaz je posljedica tranzicijskog razdoblja u kojem je HT imao praktično monopol na tržištu, ali je već postojao zakonski okvir koji je predviđao ravnopravnu tržišnu utakmicu.

U lipnju 2009. godine Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je konačnu presudu da je otkaz nezakonit i da nema sudskog raskida ugovora o radu.

U sudskom postupku preostalo je odrediti odgovarajuće radno mjesto odnosno pripadajući iznos plaće. Ponovljeni postupak, jer je prethodno rješenje o plaći ukinuto, traje pune dvije godine od veljače 2010. godine.

U rujnu 2011. godine podnijeli smo zahtijev za naknadu plaće i ostalih primanja u ukupnom bruto iznosu od 8.489.024,72 kuna. Na ovaj iznos potražujemo i zateznu kamatu.

U siječnju 2012. godine HT je predložio mirenje, a tome je prethodilo rješenje kojim se prihvatio moj zahtjev za izuzećem dotadašnje sutkinje od 21. listopada 2011. godine.

Izuzeće smo zahtijevali iz relativnih razloga za izuzećem odnosno razloga za izuzećem u užem smislu (iudex suspectus).

Naime u proteklih 10 godina HT u svojoj upravi nije imao niti jednog člana koji je pravne struke. To je vrlo neobična organizacija poslova budući da se u tom razdoblju pravni položaj HT-a promijenio od pozicije Zakonom zaštićenog monopoliste do ravnopravnog sudionika na tržištu.

Posljedica toga su milijarde kuna sudskih tužbi, jer po mojoj procijeni u HT-u ne postoji spoznaja o dimenizijama nezakonitosti njihovih postupaka, a iz istog nerazumijevanja pravnog poretka, umjesto na meritum, usredotočeni su na lobiranjima kroz članstva u raznim savjetima, vijećima i udrugama.

U mom konkretnom slučaju, 2009. godine upozorio sam upravu HT-a da je neprimjereno da ih zastupa odvjetničko društvo Hanžeković-Radaković čiji je glavni partner Marijan Hanžeković drugi najveći dioničar konkurentske kompanije Optima Telekom. Moje primjedbe uz tvrdnju da tu nema sukoba interesa su odbacili. Međutim ipak su promjenili praksu te je nakon toga ročištima prisustvovala i mlada pravnica iz HT-a gospođa Elena Kokot. Nakon dva ročišta promijenili su odvjetnički ured koji ih zastupa.

Za novo odvjetničko društvo odabrali su ured kojeg je FINA istaknula u kategoriji najprofitabilnijih odvjetničkih ureda Šavorić i partneri, a tjednik Nacional je pisao o njima 2009. godine u tekstu pod naslovom “ Carstvo za fiškale ”. Njihovo prisustvo odmah se očitovalo u činjenici da su u devet mjeseci uspostavili nove standarde odvjetničkih troškova te ukupni rizik odvjetničkih taksi oba ureda, bez obzira na uspjeh u parnici, prebacili na HT. Pored toga HT se vratio staroj praksi da ih na sudu zastupa smo odvjetnik.

Naime dodatni je problem što naknade odvjetnika rastu proporcionalno vrijednosti spora.

U svakom slučaju bio sam primoran tražiti izuzeće sutkinje jer nije kaznila tuženika zbog postupanja tuženika.

U postupku o izuzeću je utvrđeno da sutkinja nije ni u kakvim odnosima s tuženikom, ali je ipak da bi se izbjegla bilo kakva sumnja odlučeno u korist mog zahtjeva.

Uvjeren sam da je tako odlučeno jer je ponašanje tuženikovog punomoćnika vrlo neuobičajeno.

Procijenjujem da ima prostora za mirenje u skladu s našim prijedlogom iz lipnja 2010. godine prije nego li je načinjen novi trošak od kojeg ni ja ni država nemamo nikakve koristi.

Dodatni moment u korist mirenja je i činjenica da je tuženik promjenom odvjetničkog ureda propustio postupiti po nalogu suda od 21. srpnja 2010. godine pa je tako preuzeo kompletan rizik odvjetničkog troška na HT, a propustio je i mogućnost isplate nespornog dijela potraživanja pa HT ima godišnje nepotrebnih oko pola milijuna kuna kamata.

Iz procesnih razloga mi smo na ročištu 25. siječnja 2012. godine morali za sada otkloniti poziv za mirenjem jer je nova sutkinja naložila izvođenje dokaza koje nije predložila niti jedna strana, odnosno naložila je HT-u da u roku od 30 dana dostavi dokumente potrebne za isplate koje je HT osporavao. Nova sutkinja je svoj postupak obrazložila činjenicom da se prema sudskoj praksi ta isplata dosuđuje. Budući da niti taj dio isplate više nije sporan to je još jedan argument u korist mirenja i smanjenja daljnjih troškova.

Nije nebitna niti činjenica da je jesenas pravomoćno presuđeno da je još jedan otkaz, a kojeg je zajedno samnom dobio moj najbliži suradnik , nezakonit te da je i u tom predmetu predan odštetni zahtijev.

SEEbiz

Napomena:
Ovaj tekst po stilu u nekim elementima odstupa od načina na koji sam do sada izvještavao javnost o pravosudnim postupcima koje sam pokrenuo. Promjena stila nije utjecala na sadržaj informacije, ali smatram da je primjerena ozračju poziva na pomirdbu.

Komentari

zanima me ... zanima me

kako to da velika firma poput HT-a nema:
1. vlastite pravnike;
2. centrala joj nije smiještena u vlastioj zgradiveć u unajmljenoj za koju se plaća veliki zakup - HOTO toranj u Savskoj cesti.

tko tu koga .... ?

w. ;)

Tko je glasao

Ima

HT ima pravnike i pravni sektor. Pa piše u tekstu da je na par ročišta bila prisutna njihova pravnica.

Govorimo o kompaniji koja ima milijune korisnika, okreće godišnje milijarde u svim valutama, i ima infrastrukturu s tisućama objekata preko kojih se pružaju usluge.

U takvoj kompaniji u upravi možete imati člana uprave zaduženog za tehniku/infrastrukturu koji ima 15 godina iskustva jer je to mlada tehnologija.

Možete imati i člana uprave zaduženog za marketing s 15 godina iskustva. Ali kad su financije u pitanju, kompanija koja vrti godišnje milijarde mora imati člana uprave s barem 20 godina iskustva.

A kad je pravo u pitanju, takva kompanija i to još u tranziciji, ne može funkcionirati bez da u upravi ima čovjeka s manje od 25 godina iskustva. Tu treba ozbiljan lik koji ima iskustvo poput suca Vrhovnog suda. Jer nema nikakve koristi od pravne službe, ako u upravi nema lika koji je u stanju strateški promišljati.

Tko je glasao

Da ne bi bilo zabune MI SMO

Da ne bi bilo zabune MI SMO DT-u POKLONILI HT!
Cijena koju su platili podrazumijeva i monopol x godina, pa su odmah nakon kupovine digli cijene telefonskih usluga, a internet nam je bio najskuplji u Europi.
Na taj su nacin zasticeni kao medvjedi jednostavno NAMA prebacili teret duga za posudjene pare kod kupnje HT-a a jos im je i ostalo dosta netto dobiti.
Gradjani koji su placali prikljucke cak do 5000Dem u proslost,i za izgradnju mreze sto vani NE POSTOJI, su jednostavno na taj nacin opljackali mada su svi morali dobiti makar koju dionicu za kompenzaciju ulozenog u HT-ovu infrastrukturu.
Sve Vlade nisu napravile NISTA kako bi ovo rijesile.
Danke Deutschland!

Tko je glasao

U svemu tome Njemačka nije ni

U svemu tome Njemačka nije ni malo kriva. Svako gleda svoje interese. Onaj ko je prodaval je radil ugovor bez mozga.

Tko je glasao

Skviki- na neki nacin si u

Skviki- na neki nacin si u pravu. Shell placa reket razbojnicma u Nigeriji da bi vadili naftu sto nije fair, ali da to ne rade odmah bi placali i bez njih Total, Repsol, BP. Exxon ili netko drugi.
Ili se prilagodi trzistu ili bjezi.
Da netko intervenira iz vana vikali bi okupacija u sl.
Znaci ne mozes svima ugoditi a na kraju ako nekad demokracija uvede red Shell nece imati te nepredvidljive troskove.

Tko je glasao

G-news, Pustimo mi naftne

G-news,

Pustimo mi naftne kompanije. Kod nas se je rasprodalo sve što vrijedi. Od Plive nema više ništa, a neke pogone i izume izgleda da su novi vlasnici preselili u Izrael.

http://dalje.com/hr-hrvatska/pliva-je-unistena-pogoni-sele-u-izrael/238278

Ti isti vlasnici Plive truju preko svojih otpadnih voda izvore pitke vode. Kad jedan dan te vode budu zagađene bakterijama koje su rezistentne na antibiotik, onda čemo vodu uvozit.

Nije mi jasno zbog čega je Njemačka tolko na meti nekih ljudi. Zbrinjavali su za vrijeme domovinskog rata masu izbjeglica, a o pomoči koju su slali da ne govorimo.

Tko je glasao

Njemačka je postala prejaka

Nešto tu ne štima - Njemačka prosperira, a ovi koji rade biznis s njom propadaju. A njihova pomoć nama je bila (dobra) investicija...

npr. sad u Grčkoj - http://articles.businessinsider.com/2011-06-06/markets/30072671_1_greek-...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ako to (da je Njemačka postala prejaka)

treba nekome "nacrtati" - evo i nacrtano ;)

Punk economy - http://www.youtube.com/watch?v=oAR0VRLRGHE

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nijemci se odavno odriču

Nijemci se odavno odriču rasta standarda u mjeri kojoj bi mogli u usporedbi
s drugima u EU a sve u interesu konkurentnosti. ...ovdje je usporedba kretanja
cijene rada po jedinici, ...to što je sada jaka nije palo s neba, rezultat je
dalekovidnosti svih tamo uključenih, i zaposlenih, i poslodavaca, sindikata
i političara, ...i po GINI indeksu su egalitarna zemlja više od ostalih tako da
i s te strane se može očekivati njihovo jedinstvo.
...e, hoće li netko jak zlorabiti svoju poziciju, bumo vidli, ali da
su radili na tome da budu jači od ostalih, to jesu.

Tko je glasao

Ja ti nekak nisam pristalica teorije

"lijenih, lopovskih i lakomislenih" južnih naroda, nasuprot štedljivim, racionalnim i marljivim Nijemcima... a ti kako hoćeš...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

još od vremena teorije i prakse samoupravnog...

...a ja sam ti pristalica praksi, valjda teorije služe da
bi se došlo do praktičnih rješenja, da ne ostanu šuplje
riječi. ...ili bi se radini i uspješni trebali ispričavati za
svoj uspjeh? Kome to? Ako ljudi ulože svoje godine u
uspjeh sebe i svoje zemlje...što očekivati od njih? Pa
nije to bilo stoga da moraju moliti bilo koga za bilo što.
...ili si zbog mog lapsusa pomislila da se ovdje radi
o selu Nijemci?
...i o lijenosti ikoga ovdje nema rječi. ovaj graf kazuje
jedino to da su ostali prebrzo povjerovali da si mogu
dozvoliti veći komfor. Fulali su u procjeni.

Tko je glasao

Nije lapsus - piše Germany ;)

Ima i druga strana medalje - http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,703617,00.html

Njemačka je višak svog financijskog kapitala, postignutim radišnošću, uspješnošću i prije svega štednjom, morala pošto poto plasirati gdje god, pa tako i u ove dužničke zemlje. Nije u tome vidjela nikakav rizik ?! Malo čudno, pa i priglupo za jednu racionalnu i uspješnu zemlju. Sad dolazi vrijeme naplate, a GERMANY je za fer play kao i obično - tj. "vrati"!

Ako dužnik ne može vratiti, racionalnoj kakva već jest, sasvim joj je razumljivo da dužnik plati svojim telekomom, plinom, otocima ili životima vlastitih građana - njima racionalnima to je posve svejedno!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...kako je bilo lako nasjest´

...ma. oni su ti još i gori nego što ih ti predstavljaš.
Čak su za taj novac koji su poslali slali i robu koja
se tim novcem može kupiti. Dupla podvala.
...što sve neće smislit´ ti švabe.

Tko je glasao

Gle...

Ne mogu se pohvaliti kako sam recimo "cijeli život poslovala s Nijemcima, pa znam kako oni funkcioniraju", ali se mogu pohvaliti da sam (gotovo) cijeli život surađivala i radila s, za okvire prosječnog radnika, upravo ogromnim brojem suradnika iz najrazličitijih zemalja, uključivo i Nijemcima. I mogu ti reći, a ti vjeruj ili ne, da ne postoje lijene i lopovske nacije, ili pak štedne i racionalne nacije. To su rasističke podvale - opraštam ti, jer ti toga nisi svjestan.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

???

...čuj, ako misliš da podmetanja imaju smisla, nađi si
drugog sugovornika. ...da ne zaboravimo, moja replika
je bila na ovo tvojeAko to (da je Njemačka postala prejaka)
treba nekome "nacrtati" - evo i nacrtano ;)
na što
sam Ti grafom pokušao predočiti kako je do toga došlo.
Tvoja interpretacija tog grafa je bila kakva je bila...ali da
mi predbacuješ nešto na što Ti imaš fiksaciju je neozbiljno.
...ili sam Te ja dosada preozbiljno shvaćao?

Tko je glasao

Nepotpuno čitanje

Nisi li rekao:
ili bi se radini i uspješni trebali ispričavati za
svoj uspjeh? Kome to? Ako ljudi ulože svoje godine u
uspjeh sebe i svoje zemlje...što očekivati od njih? Pa
nije to bilo stoga da moraju moliti bilo koga za bilo što.
...ili si zbog mog lapsusa pomislila da se ovdje radi
o selu Nijemci?

Ja sam pročitala kako su ovi radini i uspješni, nasuprot ovima lijenima i neuspješnima (preskočit ću komentirati ovaj patronizirajući dio o selu Nijemcima). Ako sam krivo pročitala, molim te dovrši misao i reci što je zapravo u nastavku...

Uostalom, nije se Nijemac ničega dobrovoljno odricao, nego su mu "odrekli". Zato se sad i pojavljuje prezir prema strancima (jer su kao oni oteli i proćerdali), pa stoga - kako je sama Merkel rekla - kraj multikulti.

Rasizam je teška riječ, pa se ispričavam u korištenju, evo, zamijeni je nekom drugom koja bolje upotpunjuje nepotpuno čitanje.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

za ono što sam napisao..

...dobro kažeš,Ja sam pročitala kako...

Tko je glasao

Javi...

kad odlučiš ono što sam nepotpuno pročitala podijeliti. (bez ironije) s nestrpljenjem to očekujem.

Ja sam recimo uvjerena da će OTPIS svih tih enormno velikih nepojmljivih dugova biti ne samo nužan, već i neizbježan - pitanje je samo hoće li se u procesu posve uništiti i okupirati jedna ekonomija i njezini ljudi, ili neće. Objasni mi zašto mislim krivo.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...oprosti, ali o ovome što

...oprosti, ali o ovome što sada govoriš (pišeš)
nije bilo ovdje riječi,... a meni niti u primisli.
...i zašto impliciraš da u vezi s nečim o čemu nije
bilo niti rubno dotaknuto kao tema ja imam suprotno
mišljenje od tvoga?...i naravno da znam, kao i svaki
poluinteligent, što će se desiti sa svijetom i sa svakim
narodom posebno,...ali to je toliko složena stvar da
je pogodna samo za višednevnu razmjenu mišljenja,
najbolje u birtiji s bezalkoholnim pićima i prepunim
pepeljarama pred sobom

Tko je glasao

biga,

evo jedan odličan članak roberta perišića kako nam pokušavaju proturiti pseudoargument o lijenim mediteranskim nacijama...

Ideologija lijenosti je, usput, donijela i novi rasizam.I primila se ta ideološka propaganda, kao u uvijek. Ovo ljeto na Visu, blizu kuće u kojoj sam boravio, gore uz makadamsku cestu, bio je parkiran stari golf. Ne znam čiji je auto, ali pala je po njemu prašina s puta. Jednog dana primijetio sam na stražnjem staklu, napisano prstom na prašini: LAZY PIGS. Zurio sam u to, ipak začuđen - odakle to tu? Tko piše takve gluposti na odmoru? I kome je točno to namijenjeno? Svakako, napisao je to netko koga su uvjerili da je bolji po svojoj kulturi. Netko tko prezire navodne lijene parazite iz druge "kulture". Napisao je to netko kome su mainstream mediji umjesto analize krize ponudili rasizam.

A sad malo podataka: Eurostatovi podaci kažu da su Grci prije izbijanja krize tjedno radili 44,3 sata, dok su Nijemci radili 41 sat tjedno. Prosjek u zemljama EU-a je 41,7 sati. Dakle, Grci su godišnje imali 2.119 radnih sati, a Nijemci 1.390. No, da ne bude zabune, ovo nije tekst o tome tko koliko radi. Ovo je tekst o propagandi. Teza o grčkoj (po potrebi i bilo čijoj) lijenosti doslovno je propagirana s ideološkim ciljem da se ne propituju uzroci krize u međunarodnom ekonomsko-političkom sustavu, da se ne propituju vladajući odnosi i dogme neoliberalizma. Ne, nije stvar u mentalitetu. U tome je vic.

http://lupiga.com/vijesti/index.php?id=6542

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Različite okolnosti.

Pratim diskusiju pa evo mog mišljenja.

Nemaju narodi različiti pristup radu nego su samo rad usmjerili u neke druge stvari.

Radio sam s Nijemicima i mogu reći da ne rade ni trunku više od nas. Niti su sposobniji od nas.

Isti su kao i mi. Stvar je u organizaciji države, odnosno okolnostima u kojima se
usmjerio razvoj. Činjenica je da su nakon drugog svjetskog rata i Japan i Njemačka
iako poraženi ostvarili veliki gospodarski razvoj i rast standarda.

Ali su nestali s međunarodne scene. Vojno su danas inferiorni. A znate li kolika
je stavka, odnosno trošak vojska. Usporedimo Francusku i Njemačku.

Francuska 1960 prva nuklearna bomba, do tada su Britanci imali 21 testiranje. Do 2000. godine Francuska je izvela 210 eksplozija, Britanija doatnih 24 (ukupno 45). Dakle Francuska skoro pet puta više od Britanije i Kine, pedeset puta više od Indije.

Britanija, Italija, Španjolska i Njemačka zajedno su razvile lovac Eurofighter. Francuska je sama razvila svoj avion.

Pored toga Francuska je dugo vodila vlastiti svemirski program. A to je bila samo stvar prestiža.

Znate li koliko je Grčko zrakoplovstvo, ratna mornarica ili kolike su im tenkovske postrojbe?

Pa oni su naoružani skoro kao Turska. A koliko je Turska veća. A sve uvoze.

Ili koliko su Jugoslaviju koštali svi oni bunkeri i skloništa, podzemni aerodromi?

A Nijemci to ništa nisu radili. Što mislite koliko košta 210 nuklearnih eksperimenata?

Rat u Alžiru? Indokini?

A Njemačka je u međuvremenu još zarađivala na kontigentima saveznika stacioniranim u SR Njemačkoj.

Okupacija se pretvorila u nešto posve drugo. Već pedesetih Njemačka je vodeći svjetski
proizvođač tenkova. Da bi se uspostavila ravnoteža sovjetskim tenkovima u istočnoj
Europi. Ali nisu to Nijemci platili. Kako ćeš tenkove prevoziti preko oceana. Lakše
ih je proizvesti gdje ti strateški trebaju.

Dakle mislim da nisu Nijemci ništa drugačiji, samo su imali drugačije okolnosti i smjernice razvoja.

Tko je glasao

...

kada smo već kod njemačke i njene filantropije prema hrvatskoj...evo još jednog podaničkog aranžmana koji je veleizdajnički hdz u ime rh potpisao s njemačkom...

Što se tiče uvođenja poreza za 'njemačke' mirovine, od toga neće biti ništa jer je Hrvatska s Njemačkom prije nepunih šest godina potpisala nepovoljan međudržavni ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. U ugovoru je klauzula koja omogućuje samo Nijemcima da uvedu porez na mirovine Hrvata gastarbajetera, doznajemo od izvora iz mirovinskog resora.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/174552/Poreznici-traze-kako-opore...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Jadan Skviki...

Nikako da dođe u priliku da nešto plati državi koju toliko ljubi (mislim, Hrvatskoj), jednostavno - "ne daju mu" ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Svi koji žive iznad svojih

Svi koji žive iznad svojih mogučnosti propadaju, no to je za one koji su jednom radišnom i sposobnom narodu jalni, malo preteško shvatit.

Tko je glasao

e moj skvikač

nije kriva koliko nije kriv ni hohštapler koji retardiranom djetetu otima lizalicu. samo što to nije baš njemačka nego lopovi kalibra mudrinićija i sličnih. kako se kaže "našla tikva čepinu"
profesor

Tko je glasao

Profa, Ma znam ja, uvijek su

Profa,

Ma znam ja, uvijek su neki drugi krivi. Tak su krivi i bankari kaj su neki uzeli kredit vezan za švicarski franak.

Tko je glasao

dogovor o podjeli prije pljačke

Kriva je i to puno . U mrskoj jugi većina dobara je bilo svačije to jes ničije kao i u svim socijalističkim državama . Pomoć i organizacija rušenja socijalizma nije učinjena iz nekih humanih razloga nego isključivo radi pljačke toga svačijeg-ničijeg.
Podila pljena je unaprid izvršena kao i što je kasnije učinjena u libiji a u budućnosti u koreji .
Nažalost domovinski rat je ispa bitka za njemca ,mađara, talijana idomaće izdajnike europejce , ali ne i za hrvata jerbo je ti hrvat glupan samo takvi .

Neka me izvinu žrtve i borci ali budimo realni sve je bilo za kurac nama normalnim, malim hrvatima .

Tko je glasao

skviki

ZNA SE tko je proveo prvu privatizaciju HT-a 1999.godine...mada to ne opravdava za gluopst ni drugu privatizaciju 2001...tako da si potpuno u pravu kada kažeš da je taj koji je prodao HT radio ugovor bez mozga...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Prvu privatizaciju, kojom je

Prvu privatizaciju, kojom je ustvari kroz tajni ugovor prodano sve, obavio je Borislav Škegro. I sad imamo prilike vidjeti koliko je pametan taj momak.

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/173648/skegro-kazneno-prijavlj...

Škegro kazneno prijavljen zbog malverzacija u Quaestusu

S tim da je on sada puno pametniji i ima više znanja i iskustva nego li kad je prodavao HT. A sad je pametan manje od nikoliko.

Tko je glasao

Premda ima i u tome nešto...

ali, kaj ti stvarno misliš kak nas je Njemačka podržavala, priznala itd. zato kaj tak jako voli Hrvate? Uostalom, isto kak i Vatikan...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

nagrada za priznanje

za one koji su nas priznali među prvima slijedi i odgovarjuća nagrada ... Njemačkoj HT, a Vatikanu famozni ugovori i vraćanje crkvin ono za što je već dobila novac od bivše vlade. Talijani su dobili nalazišta plina u Jadranu jer se nama nije isplatila njihova eksploatacija. Mađarska je dobila financije Ine. na našu sreću da je Island dosta daleko od nas i da ima svoje gejzire jer ne znam što bi njemu dali obzirom da nas je priznao prvi. možda nešto o tome zna Meske jer si svojata kako je on to ispregovarao s njima, Islanđanima. ...

w. ;)

Tko je glasao

mali hitler

Usvakom njemcu čuči u pričuvi jedan mali hitler , a taj nas baš nije puno cinija .

ps
Misliš li da u nama isto uvik čuči mali ujo ka u srba mali četo.????

Tko je glasao

Ne znam za tebe tomy

Ali ja sam ti dio one većine koja je dobila onaj rat i u kojoj nije čučao mali ujo, to je ona većina koja je istjerala male hitlere, pa se nekako nadam da ni danas u većini ne čuči mali ujo ko ni onda, ali nisam sigurna !!!!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kad bu isplata

da si postanemo najbolji prijateli !? :))
Nek si im ga razguzio ! Bar neko u ovom moru jada, čemera i bijede ... Svaka čast ...

Provinciopolis

Tko je glasao

i ja se preporučam...

....Papar, za prijatelja:))

svaka čast. dakle, upornost i pametan pristup stvarima se (ipak) isplati...makar ponekad...

nego, daj ti meni reci jesu ti odgovorili više ovi delegati iz DORHa i Ministarstva..(ono u svezi firme gdina Oniunasa)...to me zanima; vidim da su neki tamo tvoj dopis stavili i na VL, itd.

pratim taj slučaj, tj. čekam update..

CC

Tko je glasao

Oma tu novosti, ali me

Oma tu novosti, ali me Hatzivelkos ukorio da se petljam u kampanju pa sam stao sa svim objavama. Sad ću nastaviti.

Ukratko u međuvremenu:

Ministarstvo se pravilo grbavo u vezi Oniunasa, pa im je Agencija za zaštitu osobnih podataka poslala nalog da moraju odgovoriti. Tamo je hrpa ovih mladih kadrova koji su poletjeli u zagrljaj što kukurikavicma što na Pantovčak.

DORH ODO Osijek je odgovorio da me onomad policija pitala za junačko zdravlje zbog bloga o Mudriniću i Josipoviću, a ne kako su Borovec i Josipović tvrdili zbog mojih kaznenih prijava.

Ima dosta novosti....

A čuj sama činjenica da sam u međuvremenu uspio ishodovati izuzeće na Općinskom sudu je vijest. Samo rijetki razumiju što sam gore napisao.

Osim Indiana.

Tko je glasao

Oma tu novosti, ali me

Oma tu novosti, ali me Hatzivelkos ukorio da se petljam u kampanju pa sam stao sa svim objavama. Sad ću nastaviti.

nisam bio svjestan da moja rijec ima toliku tezinu :) :)


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ma da?

Nisam mislio da ćeš otići iz pivnice onako brzo. Imao sam veliku želju da se ispričamo.

Tko je glasao

Imao sam vec dogovoreno...

Imao sam vec dogovoreno... Anyway, mozemo mi popricati i bez okupljanja polliticara. No cini mi se da precijenjujes moju ulogu.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Papar

Papar moglo bi nam na računima od HT-a ubrzo pisati i još jedan dodatni porez:

Papreni porez. :):):)

Da nadoknade sve izgubljene sporove.

grdi

Tko je glasao

Visoke cijene

zašto su cijene visoke, odnosno zašto odvajamo dvostruko veći udio BDP-a na telekom usluge sam objasnio u više blogova.

Ukratko tome su kumovale dvije poluge, prva kad je produljen monopol za dvije godine u doba Račanove vlade i drugo kad je počelo pranje novca kroz alternativne operatore od 2005. na ovamo.

Tako da sada imamo oko tri milijarde kuna pasive kod tri "alternativna" operatora i zbog toga HT i VIP beru vrhnje.

Ako pratite počelo je s prijavama oko Škegre, a kom se neda čitati može poslušati o tome sam pričao na OTV i nedavno kod Romana u DePRESSiji (ali tu snimku nemam):

http://www.youtube.com/watch?v=toQv2a0ydLg&list=UUBXS5rviRkAurV1o03FrcPQ...

http://www.youtube.com/watch?v=WkmIt-PbgRY&list=UUBXS5rviRkAurV1o03FrcPQ...

http://www.youtube.com/watch?v=oD0T0-f6a8Q&list=UUBXS5rviRkAurV1o03FrcPQ...

i

http://www.youtube.com/watch?v=4qRBzfDlSck&list=UUBXS5rviRkAurV1o03FrcPQ...

http://www.youtube.com/watch?v=PRJLcy-kZ4E&list=UUBXS5rviRkAurV1o03FrcPQ...

http://www.youtube.com/watch?v=21RIx3ezitA&list=UUBXS5rviRkAurV1o03FrcPQ...

Tko je glasao

Papar

Pitaj Nemanju da ti da taj snimak pa ga stavi ovdje.
Interesira me, a vjerujem da bi bilo interesantno i drugima.

Tko je glasao

i ja se bojim...

jadni t-com će imati strašne gubitke, @Papar će omrsiti brke, a neko to treba platiti... znači, očekivam nove "pogodnosti" u t-com ili t-mobile :))))
profesor

Tko je glasao

Davno je taj trošak uračunat

Davno je taj trošak uračunat i naplaćen korisnicima. Nije se u njega išlo bez računice.

:)))

Tko je glasao

Papar

Ebate da ti nisi možda u dilu sa Mudricom.
HT izgubi spor.
Nagode se sa tobom.
Vrate te na posao.
A ti i Mudrica podilite lovu. :):):)
Znaš da je bilo takvih slučajeva.:):):)

Tko je glasao

....nu, kako pomirljiv

....nu, kako pomirljiv dnevnik je napisao,
...tko zna?

Tko je glasao

da...

skoro sam se rasplakala nad onim dijelom kako HT gule odvjetnici... šmrc ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kako si nas skužio. A još sam

Kako si nas skužio. A još sam da ne bude sumnjivo podnio naramak kaznenih prijava.

Tko je glasao

Zaštita

Sad ću još zatražit zaštittu imena poreza "Papreni porez".
Dosta mi je jedna lipa po rečunu.
(ovo je malo vezano za Rebelov dnevnik o zaštiti autorskih prava)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci