Tagovi

HSS-u je javnost jedna velika gnjavaža


Photo by Index

Čim su izbori prošli, neki od političara pokazali su svoje pravo lice. Jedan od takvih je i HSS-ovac Božidar Pankretić koji je izjavio novinarima da ih ne gnjave dok oni „ozbiljno“ pregovaraju o „isuviše važnim“ stvarima. Pankretić pri tome zaboravlja da je javnost upravo ona koja ih je izabrala da budu u pozicijama u kojima jesu i da ih ta ista javnost financira putem državnog proračuna. No kako ne postoji nikakva obaveza političara u slijedeće četiri godine da slušaju javnost, onda neki mijenjaju ploču i pokazuju sav prezir prema tim ljudima koji svake četiri godine („nepotrebno“) odlučuju o njihovim sudbinama i tako kvare njihove planove.

Najveći od svih apsurda je u tome što bi izbori trebali služiti građanima da odlučuju o svojoj sudbini, no ispostavlja se da koja god grupacija biva izabrana, građanima će biti isto, dok će se biranim grupacijama status popraviti ili pogoršati.

Do neki dan smo slušali o programima, a onda su odjednom programi pali u drugi plan i sad se priča samo o foteljama (definitivno najvažnija stvar za jednog političara) i koliko će ih koalicija HSS-HSLS utržiti od potencijalnog koalicijskog partnera, bilo da se radi o HDZ-u ili SDP-u. Otkud uopće moralno pravo koaliciji HSS-HSLS da traži i jedno mjesto, kad su osvojili samo 8 mandata od 140? Tih 8 mandata predstavlja broj njihovih glasača, a sad se odjednom govori o tome kako će manjina diktirati i ucjenjivati većinu.

U svjetlu takvog razvoja događaja, velika koalicija SDP-HDZ možda bi stvarno bila najbolje rješenje i to iz najmanje dva razloga.
1.) Velika koalicija najbolje bi ocrtavala volju većine glasača, jer SDP i HDZ zajedno su osvojili 2/3 glasova.
2.) Raspodjelom funkcija 50:50 i HDZ i SDP bi se doveli u situaciju da bi jedne druge kontrolirali i tako primoravali na transparentno djelovanje.

No isto tako imamo i dva razloga koji ne idu takvoj koaliciji:
1.) Nitko ne garantira da se HDZ i SDP ne bi brzo dogovorili i zajedno krenuli principom ruka ruku mije.
2.) HDZ je stranka koju su obilježili mnogi skandali i korupcionaške afere, a sve ostale stranke u predizbornoj kampanji zauzimale su se za suzbijanje korupcije. Gledajući iz te perspektive, niti jedna stranka koja je promovirala borbu protiv korupcije ne bi smjela u koaliciju s HDZ-om, jer ako je u prošle četiri godine korupcija bila najveći problem Hrvatske, onda HDZ definitivno nije stranka koja se može boriti protiv korupcije.

cnn.blog.hr

Komentari

Pankretić mi sad s ovim

Pankretić mi sad s ovim BRČIIIIIIIIIIIIIIIINAMA (citat Zvone R.) izgleda kao falsifikat starog Pankretića. Podsjeća me na mog nasljednika na mjestu ravnatelja ZF koji je, čim su gs imenovali dao nogu staroj i uzeo novu ženu. Stara naime nije bila dovoljno dobra za jednog RAAAAAAAAAAAAAAVNATELJA(citat) ZF.

Tko je glasao

Ohrabrenja. HSS razapet, kao

Ohrabrenja. HSS razapet, kao Bryan. Maheri rješili sve za tren.

Vlada ubrzo, nikakvih problema.
Pacta sunt servanda! Ništa od ZERP-a (ništa od poljoprivrede po selima se podrazumijeva), ništa od HSS-a.
Ulazak u EU brzo. Korupcija će biti rješena, pravosuđe neovisno.
Provest ćemo reforme i spustiti se na korupcijskoj ljestvici. Korupcija nastaje u javnim nabavama. Ako tu bude sve jasno, nestat će dubinskih uvjeta za korupciju, osobito bude li pravosuđe neovisno – uzvratio je Mesić.

Nejasno je oko love i malo oko Vlade, ali zar je to bitno. Ako drugi budu pravili probleme, možda će predsjednik morati zamoliti i Bandića za pomoć. Tako da bi Vlada mogla biti manjinska, da li HDZ ili SDP nije važno, bez Friščića ali uz podršku nekih iz HSS-a.

Npr. HDZ. Pomažu neki iz HSS-a, malo HNS, malo Bandić.
Npr. SDP i HNS-LD. Pomažu neki iz HSS-a, i Bandić angažira neke svoje hdz-ovce a neki i promjene stranu, npr. Marina MD.

Tko je glasao

Dodatak komentaru. Joža

Dodatak komentaru.

Joža Friščić je razapet kao Bryan na križu. On je na čelu minijaturne koalicije koja, gle čuda, ima kao bitne točke baš ono što zemlje EU i NATO-a ne žele ni čuti:
- subvencije za poljoprivredu (toga su prekrcani i za kolonijalne zemlje nemaju nikakvih razumijevanja, tako da oni rade za nas a mi uživamo i kupujući njihovo smeće u trgovačkim lancima);
- referendum za ulazak u NATO, baš sada kada s Mesićem i drugima usklađuju delikatne poslove po Balkanu koji nestaje;
- ZERP i dalje, obnova hrvatskog ribarstva. Italija i Slovenija pjene. Prije slovenskog preuzimanja predsjedanja EU 1.1.08.g. sve oko toga traži se čisto.

Joža vješto zavlači da iscuri vrijeme i bar ZERP sjedne. Ambiciozni Milanović pomaže, on je upecan oko referenduma za NATO. Vesna Pusić, čija stranka je za NATo bez referenduma, usklađuje Mesića, Milanovića a pokušava i oko Jože. Mesić dribla sve skupa i sam sebe, svi su ga izabrali, sa svima je u poslovanju te dodatno Balkan koji nestaje, Gadafi, nestvrstani, Rusija i razno. EU i NATO snage pjene, a i sve domaće. Sander je za većinu puno bolja karta, a i ona transportna ekipa iza iz doba Milke Planinc pogotovu.

Joža zavlači što više !!!! Svaki dan zavlačenja štedi po 0,3 mlrd kuna. Tako, 30 dana zavlačenja = 9 mlrd kuna, a i ne radi se ono što se inače nikad ne bi radilo, pa će se mnogi odmoriti i malo doći k sebi. Ako ne ide drukčije, uzmi bolovanje par dana. Divizije bagera i sličnih naprednih oruđa samo ti možeš zaustaviti. Ustani Joža, Hrvatska te zove zove !

Tko je glasao

Sorry cnn ali u anketi ti

Sorry cnn ali u anketi ti fali opcija "niti jedna" ja smatram da niti jedna koalicija ovih izbora nece zastupat sve gradjane nego megalomane u HSS-u i HSLS-u!!

Po meni je najbolje opcija raspisivanje novih izbora jer sad kad su pale maske HSS-a i HSLS-a siguran sam da ne bi presli izborni prag. Pogotovo kaj su koketirali sa HDZ-om sto njihovi biraci a i ogranci ne zele! Stoga i vise mandata bu islo i HDZ-u i SDP-u i ostalim i bilo bu lakse sastavit vladu.

Tko je glasao

SDP i HNS bi trebali

SDP i HNS bi trebali odustati od vlade ljevog centra, srediti svoje redove i zajedno pokrenuti okupljanje i pokretanje opcije za promjene. Što znaći pravnu državu u punom smilu, oporavak gospodarstva, smanjenje duga i svega ostalog što hrvatsku mući. Stvaranje vlade samo zato da bi se vladalo nema smisla.
Jaka oporba hrvatskoj je potrebnija od slabih vlada kojima dominiraju gubitnici na čelu sa friščićima i adlešićkama.
Po pregovorima se vidi da te stranke nisu svjesne situacije u državi, da ne znaju što je to demokracija. Svojim ucjenama diktiraju odluke koje bi trebao donjeti budući sabor.

Tko je glasao

SDP i HNS bi trebali

SDP i HNS bi trebali odustati od vlade ljevog centra, srediti svoje redove i zajedno pokrenuti okupljanje i pokretanje opcije za promjene. Što znaći pravnu državu u punom smilu, oporavak gospodarstva, smanjenje duga i svega ostalog što hrvatsku mući. Stvaranje vlade samo zato da bi se vladalo nema smisla.

To je trenutno zagovaranje pravne države u kojoj je glavni teoretičar Josipović, koji je već bitni dio ekipe u osovini Biškupić HDZ, Ljuština&Vujić SDP i neki HNS, koja ekipa i onako bez ikakvog normalnog natječaja i bilo čega, pa i normalnih upisa djece u glazbene škole i akademije, kontrolira cca 90 % kulture, zatim sastavni dio pravne elite koja i onako desetljećima kreira stanje korupcije pravne države i svih interersa.

Da li isti, sa Čačićem, i Ferenčakom, što je udartni dio HNS smjernica, te Bandiće, Linićem i drugima tako misle možda ovladati potpuno i eliminirati slične hdz. s kojima već iznimno dugo surađuju.

Jaka oporba hrvatskoj je potrebnija od slabih vlada kojima dominiraju gubitnici na čelu sa friščićima i adlešićkama.
Po pregovorima se vidi da te stranke nisu svjesne situacije u državi, da ne znaju što je to demokracija. Svojim ucjenama diktiraju odluke koje bi trebao donjeti budući sabor.

Ovih dana se masovno dižu tenzije skoro kao u vajmarskoj Njemačkoj, vidljivo je tko se i kako poziva i na kakvu demokraciju i tko ne samo ucjenjuje nego zaziva Hitlera/Staljina ? Obzirom da se krećemo u obrnutom smjeru, to je najbolji dokaz da je Hrvatska definitivno odlučila protiv takvih ideologija.

I da Friščić i Adlešić ništa ne traže nego poslušno dižu ruku i šute, već u voih 10 dana je vidljivo da je počelo jako klizanje u svim frakcijama Saveza komunista i da je počela hrvatska tranzicija.

Šta priječi simpatizere HNS-a, SDP-a, HDZ-a i Mesića i svih koji lože da stanu iza svojih vođa i krenu u nove pobjede, da ta revolucionarna energija dođe do izražaja, pa nisu valjda tih dvoje tako moćni naspram takvog vrenja tolikih divizija? Ili je u pitanju nešto drugo, drama fikcija?

Tko je glasao

Bitno je ponoviti jos

Bitno je ponoviti jos jednom. HDZ je dobio glasove na temelju animozitetas spram SDPa, a SDP je dobio glasove na temlju animoziteta spam HDZa. Sastaviti takvu kolaciju znacilo bi brzu smrt obje opcije, s obzirom da takvu prevaru ljudi ne bi mogli podnjet. No to i ne bi bilo tako lose.

Sto se tice Friscica, izgleda da je vektorski gledano on jedina politicka snaga, s obzirom da se vektori SDPa i HDZa ponistavaju, tako da ima puno pravo preuzeti i sva ministarstva, ako bude u mogucnosti.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Uz HDz i SDP ti i G-news

Uz HDz i SDP ti i G-news stalno zaboravljate zajedničke članove obitelji - Mesić, HNS-LD, IDS, pa i ove HSS-HSLS, HRT, IGH, bandića, na A Agrokor, Adris, Agram akademici Barbić, Kincl ... itd.

Tko je glasao

To je klika, no ona zahtjeva

To je klika, no ona zahtjeva legitimaciju u pseudodemokratskom poretku u kakvom zivimo. Zato ni oni nemaju potpuno slobodne ruke.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ap, molim te malo razjasni

Ap, molim te malo razjasni ovu tvoju opsesiju "A" tvrtkama... U čemu je njihova uloga

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Refleksno izražavanje je

Refleksno izražavanje je slučajno naletjelo na činjenicu da već pčetak abecede odlično pokazuje dugo raspoređene interese po grupacijama (hrana i poljoprivreda, duhan, osiguranje ...).
Agrokor itd. Već šezdesetih su Ante Todorić i Ivo Kuštrak stali na čelo hrvatske poljoprivrede, žrtvovali se, Todorić i za nezgodnu najveći kuću na Pantovčaku sa samo jednom kupaonicom (to stalno slušamo) a Kuštrak jer je morao i nakon 71. g, nositi teret, kao republički i savezni ministar. Onda Ivica i Damir nose pravi križ, sada i revizije turskih osvajanja, kao pravi križari, rođak Ivo Lončar i razni dali su doprinos i svi mi. Onda duhan, osiguranje, također odavno križ na leđima ... i tako dalje.

Refleksno ponavljanje da se ljudi udostoje baciti pogled na taj dugi križni put, na tu muku za naše spasenje. Toliko muka i oplakivanja smo popratili i više nego pažljivo i prekomjereno a na ovo ni trunke pažnje. Ipak smo mi kršćanska civilizacija, pa bi bio red bar malo (i sve civiliazcije to rade, bar malo pažnje, orjentacije radi). Može i otraga - ZABA, ZANE . Ili na tri slova - IGH ... Itd.

Dakle, već davno su podjeljene uloge tko nosi kakav križ za naše spasenje i mi se vrtimo u jednom apolitičnom svijetu.

Drama oko Friščića je prvenstveno u tome što su misije spasenja koje Todorići sa Kuštracima nose od šezdesetih, također i duha, osiguranje, građevinarstvo, bankarstvo i sve drugo, deifinitivno radi viših i previsokih i predalekih ciljeva zaobišle ne samo hrvatska sela nego cijela područja. Kad se prekrajao svijet, krojači Nixon i Kissinger se nisu stigli toliko baviti time, a daljnje vizije i misije su toliko napredovale da im je i ispod časti. Tako se vrtimo u predkršćanskoj zbrci, i otud prokuratoru Judeje od te zbrke glavobolje i neki nemir.

Tko je glasao

1.) Velika koalicija

1.) Velika koalicija najbolje bi ocrtavala volju većine glasača, jer SDP i HDZ zajedno su osvojili 2/3 glasova

Savez komunista, to je baš ono što birači nisu htjeli. Baš zato su postavili Jožu Friščića da započne hrvatsku tranziciju, dosta je bilo takve zabave.

Tko je glasao

He, he, he, a kaj velite na

He, he, he, a kaj velite na "veliku koaliciju" pa jos kao zajednicku poveznicu i logicni slijed ... "Bandica za predsjednika" ... he, he , he, he

A sve pod parolom "narode naprci se!"
*A mene sram (bludnih misli :-D )

Tko je glasao

U Zagrebu je i više od

U Zagrebu je i više od velike čvrste koalicije, i da netko hoće izići iz toga ne ide jer je sve previše vezano i armirano i tako vozi.

Obzirom na razvoj situacije nakon izbora, može se reći da je ta Bandićeva koalicija pobjedila, u čemu je Bandić više nužnost (netko treba delati, napredak itd.) nego kreator, prvenstveno radi defecitarnih milijardi za napredak.

Umjesto smijeha, ovih dana razno vuče u tom smjeru, ne kao neka zavjera ili nešto čudno nego kao i Zagreb, kad se već nikako drukčije ne da, sprječava, onda tako. Obzirom na razvoj situacije u Osijeku, Splitu pa i drugdje, tamo vjerojatno sve snage zazivaju bandić spasenje, u što je uključeno i više nego dobra suradnja sa HDZ i svi konkurenti, svi su se u tome našli, ne samo stranke nego i sve osobe, osim Joze Radoša.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci