Tagovi

HSS - labuđi pjev nekada respektabilne političke stranke

Naprezanje i još više upornost kojom je nekada ugledna seljačka stranka držala na vlasti HDZ i Jadranku Kosor, izgleda im je došla glave. Iako oni i dalje sanjaju otvorenih očiju, ponajviše Josip Friščić i oni koji su imali saborske ili fotelje u vladi, najnovija istraživanja popularnosti političkih stranaka im daju svega jedan saborski mandat i to u "domicilnoj" II izbornoj jedinici. Budući tu izbornu jedinicu koprivničko-križevački župan Darko Koren naziva ishodištem i srcem HSS-a, možemo reći da bi toliko mršav izborni rezultat predstavljao infarkt s fatalnim ishodom. Jedan saborski zastupnik na toliko zainteresiranih iz nekada jake i cijenjene političke stranke teško da ju može održati na životu.

Samo da se podsjetimo, HSS je zahvaljujući održavanju na vlasti HDZ-a i spretnom političkom trgovanju u ovome mandatu ostvario dobar profit, dva ministarska, jedno potpredsjednika Sabora i niz drugih unosnih mjesta po ministarstvima i javnim poduzećima. Josip Friščić, Damir Bajs, Božidar Pankretić, Marijana Petir i Ante Markov, samo su neka od poznatijih imena. Osim njih uhljebljen je i niz drugih stranačkih pouzdanika. Sve će to nakon ovih izbora pasti u vodu a na površini će se održati tek jedno ili možda dva lica. Zahvaljujući prvome mjestu na listi u II izbornoj jedinici, čini se kako je nova sinekura osigurana jedino predsjedniku stranke Josipu Friščiću dok će se ostali morati snalaziti kako znaju i umiju. Nema sumnje da će to najteže pasti dosadašnjim ministrima i saborskoj zastupnici Marijani Petir koji su ujedno i članovi predsjedništva stranke. Upravo će oni biti ti koji će nakon izbora pokrenuti pitanje odgovornosti za loš izborni rezultat, zaboravljajući naravno da su mu pored Friščića upravo oni najviše kumovali. Da se nisu tako grčevito držali vlasti i nakon Sanaderovog odlaska s jednakim žarom, ako ne i žešće, podržavali Jadranku Kosor, vjerojatno je da danas ne bi u tolikoj mjeri dijelili s HDZ-om odgovornost za stanje u kojem se Hrvatska nalazi.

No, što je, tu je. Svako treba snositi odgovornost za vlastite političke odluke. Kladili su se na pogrešnog konja i - izgubili. Ne treba ih žaliti, nisu zaslužili. Predizborno obećavanje jednog, prenemaganje i glumljenje odlučnosti oko referenduma za NATO i ZERP-a pa onda činjenje sasvim drugog, uzelo je svoj danak. Nekada jaka i ugledna politička stranka se pretvorila u taoca pojedinačnih interesa stranačkih moćnika. Napustili su čak i one koje bi prema definiciji trebali zastupati, hrvatske seljake. Seljaci nisu zaboravili da je njihov ministar pobjegao od odgovornosti za stanje u poljoprivredi i vruću fotelju prepustio HDZ-ovom Čobankoviću koji ih je poslije toga nekoliko puta prevario, uskratio im dio poticaja i nedavno, glavninu odštete zbog poplava i suša. Zbog toga nitko osim rijetkih među seljacima koji su uspjeli naplatiti sve što su htjeli, neće više glasati za HSS. Drugih koji bi glasali za njih ionako već odavno nema.

Gotovo papagajsko pozivanje na obitelj i očuvanje kršćanskih vrijednosti, Marijana Petir je na tome izgradila karijeru, protivljenje sklapanju braka i usvajanju djece od strane homoseksualnih parova, bajanje o nekim novim hrvatskim farmerima i oko 3,5 milijardi eura iz evropskih fondova koje navodno samo čekaju da ih uzmemo, nije dovoljno da im iole značajniji broj birača više ikada pokloni povjerenje. HSS će tako poći stopama HSLS-a koji je od nekada druge najjače stranke u državi došao u situaciju da se bori za golu političku vidljivost. Jedan ili dva saborska zastupnika, k tome još u opoziciji, nisu garancija svijetle političke budućnosti.

Prepoznati i ogoljeni kao obični politički profiteri, nužno će otići u politički zaborav. Vratiti se jednog dana mogu samo ako nakon izbornoga debakla kod njih nastupi katarza i ako lustriraju u svojim redovima sve koji su osobnu ambiciju i interes pretpostavili dugoročnim interesima stranke i države. Najgore će biti ako u HSS-u dopuste ovima koji su najviše kumovali srozavanju političkog ugleda stranke da odglume međusobnu svađu i potom nekoga između sebe predstave kao novu snagu koja će stranku ponovo osoviti na noge. Umjesto toga će HSS-u od veće koristi biti ako u izbornoj noći, odmah nakon proglašenja privremenih rezultata, netko u dvorani ugasi svjetlo jer je možda i bolje da se ne vidi ono što će vjerojatno uslijediti.

Komentari

A što reći, mislim da su vrlo

A što reći, mislim da su vrlo svjesno držali lojtra HDZ-u znajući da će ih to koštati mjesta na idućim izborima. Naime, ne vjerujem da nisu primijetili dugogodišnji trend gubitka birača kod svih "nesamostalnih" stranaka. Drugim riječima, birači kažnjavaju držače lojtra i ako se nešto pozitivno treba priznati možda ponekad inertnom biračkom tijelu, to je upravo to. S druge pak strane, možebitna revitalizacija HSP-a nam pokazuje da se i nakon ovakvog "umiranja" stranka može oporaviti do sljedećih izbora. Vidjet ćemo...

Na osobnoj razini, iznimno bi me veselilo da se Marijana Petir spotakne o izborni prag. Naime, malo me je tko u autualnom sazivu sabora mogao toliko iziritirati kao ona svojim istupima. Vjerojatno su mi na skali iritantnosti samo Kunst i Matošić. Zapravo, draže bi mi bilo da u sabor prođu dva HSS-ovca nego samo jedan ako bi to bila Petirka. Tako da, možda ću u jutro 5.12. zadooljno popiti nešto. :D

Tko je glasao

Što se tiče inritantnosti,

Što se tiče inritantnosti, Petirka je kod mene No1, Kunst, Matušić i ekipa su HDZ pa je za očekivati zbog stranačke stege i navike uvlačenja vođi da rade tako kako rade, kao da imaju interni natječaj u stranci.

Mislim da će Friščić u drugoj ipak dobiti za mandat a Petirka će se morati više pomučiti. Lovrićka je u zamahu, svoje uzimaju HDZ i HSP pa njoj baš ne ostaje puno. Volio bih da ne uđe jer je od nje kao najmlađe bilo za očekivati da bude pametnija i najgore će biti ako nakon izbornog poraza ona pomete ove starije i preuzme stranku. Vjerojatno to i planira jer je bila u saborskoj sjeni Jože Friščića a Bajs i Panki su drmali u vladi. To će joj vjerojatno biti argument u unutarstranačkim borbama koje slijede, da su krivi oni a ne "ona koja je nit luk jela nit luk mirisala".

Očekujem i ja neke satisfakcije, čak i prije 05.12.ujutro. Veće šanse za to bi bile ako se Kukuriku sjeti da nešto malo kaže o selu, seljacima i poljoprivredi, tek toliko da seljaci vide da s propašću HSS-a neće propasti i oni. Ipak ih ima koji misle da HSS zastupa njih pa bi trebalo malo kukuriknuti i na tu temu.

B-52

Tko je glasao

Da, da, i kod mene je ona

Da, da, i kod mene je ona No1. Vidim sad da sam to gore zbrljao u komentaru (jebiga, na poslu me zaskočio posao pa sam morao skratit pregledavanje :D). Htio sam reći da su mi po razini iritantnosti samo Kunst i Matošić blizu Petirke, ali oba ispod. Što se mene tiče, njima dvojici ni HDZ nije isprika, jer ja već imam drugačiju kalibraciju očekivanja za njihove zastupnike, ali brate, što ova dvojica valjaju glusposti... A opet glede Petirke, nisam ni pomišljao da ona puca na skidanje Friškića i sad si me prestrašio. :-/ Sad se još više nadam da će on proć, a ona ne.

Tko je glasao

1.440 0000,00 Kn

To je cifra koju je "junior" prišparao i upucao u izbornu kampanju u 7. izbornoj jedinici, samo 60 tisučica manje od propisanog maximuma. Tako se ministar koji je pobjegao pred traktorima (zbog čega je Radić vjerojatno doživio postmortem infarkt) pokušava pod svaku cijenu domoći ponovnog saborskog imuniteta. Uzalud Božidare - svaka rit dojde na šakret, i tvoja će uskoro! Ni stotinjak bikova koje tuđim rukama hraniš, niti bespovratni EU kredit te od toga spasiti neće. I onda će ti pokucati mali bajo-bajić...!

Tko je glasao

Tko je u pravu

Prije 2 tjedna sam za novine analizirai ankete u X jedinici. Kontaktiravši jednog uglednog člana jedne ugledne stranke došlo je do ove prepiske:
Bok Splica! Slazem se s tvojom analizom, makar je danas u VLu izasao placeni oglas o rezultatima HSSa gdje kazu da Jambo ima 7,65% u X. Mozda su ga pretjerali malo.
U svakom slucaju javit ce ti se XX pa ga ti uputi sta ti treba.
Hvala ti puno.
I moj odgovor:
Na Makarskoj Rivieri HSS ne može dobiti 100 glasova! Prošle izbore su dobili u Baskoj, Tučepima, Brelima, Podgori maksimalno po 50, Makarskoj 167 a onda su se i raspali. Jumbo dobija glasove samo u Metkoviću i to pola glasova na izlaznost 50% što nije dovoljno za Sabor. Da je HSS stavio nekoga vinogradara, ribara, maslinara bilo bi logike da mu neko iz naše regije da glas. Ovako stvarno ne znam zašto bi glasao netko od vas za njega. Nešto sam slično napisao u prošlom broju o strankama a sada ću to personalizirati kada imam liste. Jumbo ne može dobiti glasove niti u Splitu, imaju Keruma, u Dubrovniku ga ne podnose. Odakle 7,56%??? Pretvori to u brojeve i dobiti ćeš 3 Metovića da svi glasači glasaju za njega.

Po zadnjim anketama Jambo ima 2%. Čisto sam se malo obradovao mojoj prognozi.

Tko je glasao

Napuhavanje vlastitih

Napuhavanje vlastitih rezultata ili pozivanje na "naše ankete govore" nije rijetkost kod onih kojima se ne piše dobro. Sami sebe junače i probavaju osokoliti svoje stare birače da ipak izađu na izbore. Ovo drugo je zbog toga što kod HSS-a, vidljivo je i kod HDZ-a, ima dosta onih koji su ranije glasali ali sada neće, za njih ili uopće.

Meni se najbližom čini prognoza koju sam naveo, da će HSS vjerojatno dobiti mandat tu kod mene i možda, samo možda, u Sisku gdje je Petirka. Iako su je mnogi pročitali, još uvijek uspijeva opčiniti određeni broj birača. Drugdje je teško da će dobiti. Za stranku poput HSS-a je to mizerno, bijedno.

Jambo da podijeli ne znam koliko sadnica maslina i gajbi mandarina neće izvan domicilnog Metkovića dobiti dovoljno za mandat. Zastupnici poput njega su odavno pročitani. Je`l njegovo ono "došla nam je princeza"?

Ja dosta redovito kontaktiram s nekim HSS-ovcima koji su sad malo postrani i od početka nezadovoljni paktom HSS/HDZ. Mogao sam pratiti kako kod njih raste nezadovoljstvo tempom i u mjeri otkrivanja korupcijskih afera. Odavno je njima jasno da su ovaj put popušili "do koske". Kad počnu svoditi račune, letelo bu perje. Oni su i prije imali "sjever-jug" borbe a sad poslije izbora bi mogle ponovo početi. Uglavnom, ono što im predstoji neće biti lijepo. Ima kod njih dosta poštenih ljudi ali pored ovih karijerista nisu mogli doći do izražaja.

B-52

Tko je glasao

Prema Ministarstvu

Prema Ministarstvu poljoprivrede, seljaci su u šest mjeseci 2011. državu prevarili ili pokušali prevariti za oko pet milijuna, a godinu prije za 23 milijuna kuna. No, zna li se da je zakonom predviđena kontrola svega 5 posto korisnika i 15 posto vrijednosti isplaćenih poticaja, zamračene su vjerojatno i stotine milijuna, kojima država, zahvaljujući HSS-ovu modelu po hektaru i kravici, najviše dotira socijalu na selu. Više od četiri petine od oko 100.000 korisnika poticaja moguće je, naime, svrstati u socijalnu skupinu, budući da im potpore ne prelaze 20.000 kuna.
Poljoprivredni inspektori ne žele o imenima, ali nije tajna da najčešće varaju veće ribe, protiv kojih je u prvoj polovici godine nadležnim sudovima podneseno 119 optužnih prijedloga. Pritom je onemogućeno nezakonito ostvarivanje potpore od 4,6 milijuna kuna, od kojih je 3,42 milijuna stopirano, a prevarantima je naređen povrat 1,17 milijuna kuna. Nadzorom nije bilo obuhvaćeno ni 5 posto korisnika potpora u 2011., pa bi do kraja godine utajena svota mogla višestruko narasti. Lani je inspekcija češljala imanja 6047 korisnika potpora, a 108 mora vratiti 9,65 milijuna kuna – oko 100 tisuća u prosjeku.
U 2010.Vlada je 2004. operativnim programima rekla da su proizvodnja mlijeka i tov goveda, voćarstvo, vinogradarstvo i maslinarstvo te povrće i cvijeće, plus ovčarstvo i kozarstvo budućnost agrara. Tom konceptu podredila je i kapitalna ulaganja. Sufinancira nabavu mehanizacije, sadnica, stoke, izgradnju farmi...
Ne uvjetujući znanje i stručnost darovala je silne novce. Upravo je s bankarima dogovorila da preuzmu obvezu države i seljacima isplate 800 milijuna kuna za kapitalna ulaganja. Jednostavnije investicije sufinancira s 40 posto (do 500.000 kn), složenije s 50 posto i to s maksimalno 3,5 milijuna kuna. Neki su razumno investirali i njih nema u prosvjedima. Za traktor od 100.000 eura država je darovala 40.000. Za farmu svinja vrijednu 11 milijuna kuna, država daje 3,5 milijuna. Javna je tajna da brojni s tim novcima nisu smanjili obrok kredita kod banke već ih potrošili na automobile, vikendice...
Rezulltati?
Mnogi ne odustaju od pšenice premda s 15-20 hektara ne mogu konkurirati okruženju. Nemaju ambicija podići dohodovnost, možda s jabukama gdje jedan hektar daje deset puta veću dobit od pšenice. Ustrajno je siju, kažu prosvjednici, jer to je strateška žitarica. U prosjeku sjetvu pšenice rade na 140-180 tisuća hektara, povrća tek na 12.965 ha. Samo lani na uvoz voća i povrća potrošeno je 1,9 milijardi kuna dok je izvoz donio 284 milijuna kuna.

Tko je glasao

prodane duše

Čim su se prodali HDZ-u za sitne pare i krupnu korupciju (JANAF, Podravka itd) bilo je jasno da su izgubili birače. Pa ako netko glasa za HSS, a HSS se proda HDZu, idući puta će radije glasati za HDZ nego svoj glas dati trgovcima i propalim usidjelicama kao što je ona blondinka koja staolno priča o homoseksualcima. Uostaloom, isto je tako propao i HSLS čim se ona bjelovarska učiteljica koja nije mogla u Hrvatskoj završiti tako jadnu školu kao što je učiteljska, pa je morala ići u Banja Luku po diplomu. I ona se prodala za nešto veće novce (vidi pod položaj za muža i novu kuću), a njen kompanjon sa masnom kosom i bradom za još veće (vidi pod Remetinec), pa više nitko za njih ne glasa.

Tko je glasao

Skola

Evo ti minus za ovo o jadnoj uciteljskoj skoli.To je najmanje sto mozes dobiti od mene.A imao bih ti sada svasta reci radi ovoga.

Tko je glasao

Pad HSS-a

Stranka koja je nekada bila stozerna stranka hrvatskog naroda i u koaliciji sa samostalnom demokratskom strankom prije drugog svjetskog rata cinila jedinu snagu koja okuplja sve stanovnike Hrvatske uz 90 postotnu podrsku prosla je kroz drugi svjetski rat prvo sastocenje na nekoliko djelova. Svojom mlitavom politikom stranackog vodstva dosli su na potpunu marginu zbivanja. Pocetkom devedesetih dogovorom da bi se stvorio privid visestranacja osnovan je HSS. No i tada se cijepa na nekoliko frakcija jednu od kojih je vodio i Cicak. No prvi uzlet dozivljava sredinom devedesetih prije svega zahvaljujuci narodnom tribunu Jozi Pnakreticu koji je na jasan i jednostavan nacin znao artikulirati tadasnje potrebe onih kojima se HSS obracao. Bioloskim odlaskom Pankretica i jasenjem Tomcica te prepustanjem palice Friscicu HSS postaje privatna stranka za ostvarivanje katkotrajnih financijskih pogodnosti svojih lidera i lidercica. 2007. bila je nemoguca koalicija HSS-a i SDP-a prije svega jer SDP nije imao toliki koruptivni potencijal kao HDZ. Svojim postupanjem HSS cvrsto drzi lojtru i Sanaderu i Kosorici u njihovim tat-ovskim poduhvatima. S time HSS snosi i najveci krimen opstanka ove stetocinske vlasti do kraja mandata. S time im izgledna sudbina skoro pa vanparlamentarne stranke postaje potpuno izgledna i zasluzena. Na kraju kako bi nasi Selaki rekli Friscic i kompanija zaklali su cijelo tele (HSS) zbog jedne snicle (kratkorocnih privilegija).
Ostaje jedino pitanje kome ce ici glasovi nekadasnjih glasaca HSS-a? Ne vjerujem da silne autohtone, demokratske, republikanske i ine seljacke stranke mogu znacajno zagrabiti u taj bunar. Vjerojatnija je apstinencija ili priblizavanje HSLS-u ili onom tvrdjem korumpiranijem sloju prema HDZ-u jer svi smo vrlo dobro svjesni kako je antikorupcijska kampanja u reziji HDZ-a u stvari unutarstranacki obracun i politicko zamagljivanje dok je i dalje HDZ stozer korupcije u Hrvata.

Tko je glasao

jer svi smo vrlo dobro

jer svi smo vrlo dobro svjesni kako je antikorupcijska kampanja u reziji HDZ-a u stvari unutarstranacki obracun i politicko zamagljivanje dok je i dalje HDZ stozer korupcije u Hrvata.
Potvrda ovoga je u slijedecem clanku:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/javna-nabava-dodji-u-hdz-doniraj-i-po...

Tko je glasao

Preveliki dio

štete koju je ovaj i ovakav HDZ počinio ne bi bio moguć bez onih koji su mu osiguravali većinu. Naivno je da Petir misli kako se njih ne poistovjećuje s onime što su omogućavali HDZ-u taman da sami nisu nikad ništa krivo napravili (što je također vrlo upitno).

Bilo bi pravedno da dijele sudinu onih čije su probleme pomogli stvoriti.

pozz
doza

Tko je glasao

Na političkoj razini, onoj

Na političkoj razini, onoj vidljivoj u Saboru i Vladi, HSS se doista ne doima kao neko tko je imao glavnu riječ ili bio presudan. Mislim da upravo na to računaju kada govore da s kriminalom i korupcijom nemaju ništa.

Međutim, "snaga" HSS-a se krije u javnim poduzećima koja su nakrcana njihovim kadrovima. Hrvatske vode, Hrvatske šume i JANAF su samo neka gdje se vrti ogroman novac a HSS-ovci vode glavnu riječ. Ima u tim poduzećima i kadrova drugih, nikada se nakon izbora tu ne rade čistke baš do kraja, ali u ovome mandatu glavnu riječ vode HSS-ovci. Zato je suludo tvrditi da korupcije i kriminala ima ali da oni koji vode ta poduzeća nemaju ništa s time. Samo je stjecaj okolnosti da se fokus javnosti drži na HDZ-ovim aferama i njihovim povremenim pokušajima da malo zapapre SDP-u.

Prije ili kasnije će na red doći i velika javna poduzeća kojima drma HSS. Nema tog državnog odvjetništva ili USKOK-a koji bi mogao u relativno kratkom vremenu od 2 godine obraditi sve slučajeve koje bi trebao. I ovako je sve zagušeno a bilo bi i gore da selektiranja nema. Zato još neko vrijeme HSS može mirno spavati što se afera tiče ali uopće ne treba sumnjati da će doći na red.

Petirka može pričati što hoće i nadati se da bi kao najmlađa se mogla predstaviti kao ona koja sa svime time nema ništa i reformatorica ali je teško da će joj uspjeti. U istome je loncu pa će podijeliti sudbinu ostalih sastojaka.

B-52

Tko je glasao

Ako se ikada promjene pravila

Ako se ikada promjene pravila na Pollitici, pa bude moguće dnevniku dati dva glasa, vratit ću se ovdje i ponovno dati glas.

Ovakav HSS nikom ne treba, a obzrom na to što su učinili Radićevoj ideji, bolje je da ih više na političkoj sceni ni ne bude, da zabravimo ovaj dio HSS-ove povijesti i pamtimo svijetle dane od pred stotinjak godina.

Tko je glasao

a venecijanski trgovac Pupi?

...šta kažete za tog jadnika (koji je, nota bene, ISTO tako kao i HSS omogućio da se HDZ toliko dugo drži u sedlu).

maj kveščn je: hoće li Zoka imat želudaca uzet tog trgovca u koaliciju (jer, podebljavam, ON i njegovi trgovci je u velikoj mjeri kriv što se SDP nije dokopao vlasti, tj. što nije pametno odigral i nagovoril Luzera Zokija da napravi koalciju, itd. onda bi čak - i uz njihove brojne greške - bili mogli dobit izbore bez pol frke; ta Pupi je bar manipulator i trgovac bez premca, zbilja nevjerojatno da to nije odigral..

evo, npr. sad bi već tužba za genocid protiv Srbije bila povijest, a usput, ne bi se HTV, Zovko, Šprajc, Lovrićka i tko ono još morali sad gnjavit s tim manipuliranjem oko Vukovara, audiozapisa, Tukija, Dedakovića, KOS-a i šire..

ali, što je najbitnije nama bi, jelte, bilo bolje?

CC

Tko je glasao

E da

E da, bilo bi

sic est in fatis

Tko je glasao

Sustav

To je slabost izbornog sustava.
http://pollitika.com/izbori-za-zastupnike-sabor
HSS je vrludao, pokušao je pripisati si uspjehe, prikazati se manje odgovornim za neuspjehe... I kao i HDZ prijeti mi preseljenje u oporbu.
Međutim Pupovac i ostali manjinci imaju gotovo zacementirana mjesta u Saboru i po svojoj prirodu uvijek će biti uz vladajuće i niti jedna vlada neće se odreći njihove potpore, a oni s 8 zastupnika čine 10% potrebne saborske većine.
Ti si prvi postavio odlično pitanje, a baš nitko ne percipira Pupovca kao odgovornog za današnje stanju u Hrvatskoj.

->Pointer

Tko je glasao
Tko je glasao

Isto stratište čeka i ostale stranke

Bilo jednom u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu...

Tko je glasao

Vidiš

@sm

Kad izbjegavaš teme o ratu i Tuđmanu ispadaš čist pametan komentator.

HSS ima u svojim redovima na nižim nivoima solidnih ljudi ,međutim vrhuška im je sa ovom kuhanom ribom,ljigom zaista korumpirana i klijentelistička.
Repetirka je počela kao Tomičićeva završit će kao....

Imaju i imali su stvarno svašta u svojim redovima.

Radić se vrti u grobu,u raju služi kao ventilator,kada vidi tko mu sve krade ugled i poziva se njegovo ime.

Borković ih je kao dobar pacov (ona o pacovima i brodovima) ostavio i dalje si umišlja da će sam,nesvjetan konjogojac da ga novinari koriste kao zadnju budalu kada im zatreba popunjavanje prostora,joj,joj.

sve dobro...

Tko je glasao

stvar procjene

Uvijek su me fascinirali ljudi koji se guraju u brod koji (evidentno) tone...

Tako me, priznajem, iznenadila vezivanje imena gosp. Rožića uz HSS (svaki dan prolazim pored plakata gdje on nešto... i HSS).

Nevezano uz temu dnevnika, danas sam saznao da su gosp. odv. Hanžeković (heh, mislim da znamo tko je on) i gosp. Žderić (vlasnik Profila) odjednom postali vrlo visoko pozicionirani u HSLS-u... Ako jednom budem dovoljno pijan možda napišem dnevnik o ovom drugome... ali samo mogu reći da jedna stranka teško da može pasti niže ako takve prima u vrh...

Tko je glasao

Daj

Daj ajde napiši, platim ti 2 runde :)

sic est in fatis

Tko je glasao

Rožić je imao svoj period u

Rožić je imao svoj period u politici ali je prije svega znanstvenik, molekularni biolog, i bolje mu je da se držao toga. Nije jedini koji se pokušao vratiti, bilo samostalno, osnivanjem vlastite opcije ili priključenjem nekoj drugoj. On je izabrao najlakše, priključiti se onoj koja ga je htjela. Niti on što ima s HSS-om niti današnjem HSS-u pristaju političari poput njega.

HSLS je posebna ali jednako zanimljiva priča. Najdalje su dogurali u stvaranju dojma o promjeni. Međutim, osim odlaska prokazanih trgovaca, ništa se bitno nije promijenilo. Promjenu ne može simbolizirati novi predsjednik kada mu je prvi potez bio vratiti Budišu. Ne zato što Budiša ne valja već zato što je on svoje vrijeme imao i potrošio. Osim toga, Budiša kao jedan od poštenijih političara nikako ne ide uz likove koje si spomenuo. Nema stranke koja to može pomiriti, pogotovo kada se zna da se Budiša ponekad ne može pomiriti ni sam sa sobom. :)

Najdalje su otišli u govorenju istine o onome što nas čeka, izuzet ću tu Linića, ali je jasno da si taj luksuz uzimaju samo zato što znaju da neće biti u poziciji da rade i odgovaraju.

B-52

Tko je glasao

"Tako me, priznajem, iznenadila vezivanje imena..."

Evo, i ja sam se danas iznenadio.
Sjedište HSS-a u Zagrebu se, koje li koincidencije, nalazi odmah uz Zavod za zapošljavanje.
Tako da im nakon izbora neće biti teško prepješačiti tih nekoliko metara...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci