Tagovi

HSS, Å¡to je ostalo?

Od samih početaka ove Vlade, tijekom dugih i intenzivnih koalicijskih dogovora, bio sam izuzetno skeptičan prema "konstruktivnoj" ulozi koju će u vladi dr. Ive Sanadera II odigrati seljaci, baš i kao prema prostoru za samostalno političko djelovanje koje će im dozvoliti premijer autoritativnog stila poput Sanadera. No moram priznati, da uistinu nisam očekivao da će ispraznost HSSovog sudjelovanja u Vladi biti ogoljena do ove mjere u manje od godinu dana. HSS je u predizbornu kampanju 2007 te u koalicijske pregovore 2008 godine ušao sa nekoliko prepoznatljivih ciljeva i javno propagiranih programskih smjernica: očuvanje ZERPa, ukidanje participacije, referendum o ulasku Hrvatske u NATO, te 6 milijardi kuna usmjerenih prema hrvatskom selu. U kojoj smo situaciji danas?

Već na samom početku, HSS je odigrao igrokaz oko ZERPa, te uz malo buke u Saboru, pustio da ZERP ode na isti način i na koji se primjenjivao - neprimjetno. Već je tada Vlada dr. Ive Sanadera II demonstrirala zavidnu razinu nekompetentnosti u međunarodnim odnosima. ZERP je šlampavo donesen, nikako provođen, a u međunarodnoj javnosti se nije ni pokušalo sa argumentiranom obranom održivog stava, niti sa diplomatskom aktivnošću koja bi osigurala poziciju hrvatskih interesa. ZERP je, što se dr. Ive Sanadera II tiče, bila čista predstava za domaću javnost. HSS je svojim igrokazom - i konačnom odlukom da "neće napuštati Vladu" - toj farsi dao svoj obol. Fast forward do sadašnjosti - za primjetiti je da danas, za razliku od prvih mjeseci nove Vlade, HSS više nitko iti ne pita za napuštanje vladajuće većine nakon poteza koji su u suprotnosti sa HSSovom javno proklamiranom politikom. Pametnom dosta.

Ubrzo nakon ZERPa, u fokus javnosti je došlo pitanje ulaska Hrvatske u NATO savez. HSS je još jednom okrenuo ploču, i unatoč javnim porukama prije izbora, zaključio kako je za ulazak Hrvatske u NATO dovoljno pogledati što o tome kažu ankete. Referendum odjednom više nije bio opcija. Nema veze, to je i tako HSSu bilo drugorazredno pitanje koje nije presudno za njihovu glasačku bazu. Bitno je da su postigli zacrtane socijalne ciljeve - ukidanje participacije u zdravstvu, te 6 milijardi kuna koje idu u selo. Doduše, ni tu situacija nije bila najsretnija, budući se i novo Pankretićevo ministarstvo osramotilo prodajom, pa potom kupnjom pšenice za robne rezerve na izrazitu štetu države, a i par mjeseci kasnije, sam ministar nije u javnost htio pustiti podatke koji pokazuju kome je, i koliko, država uplatila poljoprivrednih poticaja.

No posljednjih mjesec dana donosi novosti i oko posljednja dva HSSova programa. Prvo je ministar Milinović najavio zravstvenu "reformu" koja u život vraća participaciju u zdravstvu, i to bitno uvećanu i neograničenu. HSS ni da trepne. Potom Sanader najavljuje godinu štednje i rezanje proračuna pojedinih ministarstava, a Novi list donosi informaciju (koju je prenio i Glas Istre) kako je Pankretić bez problema odustao od 800 milijuna kuna predviđenih za ministarstvo poljoprivrede.

Da se razumijemo, u trenucima štednje, naravno da treba odustati od nepotrebnih projekata, pogotovo ako ne stvaraju novu vrijednost. No nepojmljivo mi je da ministar poljoprivrede nema potrebu javnosti reći ni riječ o stretegiji poljoprivrednog razvitka zemlje u situaciji u kojoj je povećanje poljoprivredne proizvodnje bitan strateški interes cijele države. Zašto nam ministar ne objasni za što je bilo namjenjeno tih 800 milijuna od kojih se odustaje? Pogotovo u situaciji u kojoj Vlada inzistira na nastavku izgradnje skupih megalomanskih projekata koji ne proizvode dodatnu vrijednost, poput Pelješkog mosta. Paralelno sa time, blo bi dobro čuti što i drugi HSSov ministar misli o današnjem stanju u turizmu, potom o planovima i strategiji turističkog djelovanja u kriznoj godini pred nama, a na kraju i o doprinosu velikih riječi premijera i predsjednika turističkim interesima zemlje.

Kada bi si netko dao truda i oslobodio vremena (što si ja nažalost u ovom trenutku vremenski ne mogu priuštiti) da prouči što je od "koalicijskog sporazuma", sa precizno propisanim rokovima, do današnjeg dana uistinu ispunjeno, slika bi bila još depresivnija. Prošlo je manje od godine dana, a od HSSovih predizbornih programa nije ostalo doslovno ništa. Osim gole vlasti i povlastica koje ona nosi. Kratak i jasan odgovor na pitanje iz naslova ovog dnevnika.

Komentari

No nepojmljivo mi je da

No nepojmljivo mi je da ministar poljoprivrede nema potrebu javnosti reći ni riječ o stretegiji poljoprivrednog razvitka zemlje u situaciji u kojoj je povećanje poljoprivredne proizvodnje bitan strateški interes cijele države.

Evo malo svjetla u tunelu:
...svi ekonomski stručnjaci koji govore o načinima na koje treba riješiti financijsku krizu ističu da su zadnje na čemu bi trebalo štedjeti ulaganja u poljoprivredu, istaknuo je ministar Božidar Pankretić...

Ustvrdio je da poljoprivreda vrlo brzo daje određene učinke i da u krizama treba o tome voditi računa. Ujedno je izrazio nadu da će se proračun za poljoprivredu za 2009. zadržati na ovogodišnjoj razini.
U jednom danu zabilježena je nečuvena drskost dvaju ministara koja iznose svoj stav, a koji nije 100% u skladu s Njegovim - citirani Pankretić te Primorac koji se drznuo odgovoriti na nedavnu Sanaderovu "packu" sa sjednice Vlade objasnivši kako je njegov glavni posao brinuti se o sustavu znanja i obrazovanja, a na pitanje hoće li dati ostavku ako se to ne dogodi odgovorio je: "Vidjet ćemo ako se što dogodi, ne mogu ništa prejudicirati." (HRT teletext).

Tko je glasao

Obratno je. Nema nikakvog

Obratno je.

Nema nikakvog problema HSS ni itko na bilo kakvoj vlasti ni uz vlast dok god je konkurencija gora od njih i nema za ponuditi ama baš ništa konkurentno. Više ne pale samo ogađivanja konkurencije i izlizane fraze.

Sada su aktualni i državna situacija i lokalni izbori, u ozračju tzv. krize koje još nije okrznula a već je u 15 dana sve naglavačke.

SDP je u Zagrebu u punom većem bankrotu (novca, politike i bilo čega) nego HDZ na državnoj razini a nema ni A ni B na državnoj razini.

HNS je već najveća politička sprdnja. Stranka je Čačić koji je baš prije ovih događaja izbacio iz stranke i zadnje koji su držali kakvi takvi ugled i sada lamantra o svojoj socijalnoj osjetljivosti i kako je turbosposobno rješavao milijarde za ceste.

SDP i HNS simbolički najviše izražava koalicija sa Đapićem u Osijeku. Tako da im HDZ, da hoće, sada lako može dobiti i Zagreb a HSS koji je predmet posta sa svojih 3-5 % glasova lako može u tome biti odlučujući.

Nema oporbe ni na državnoj razini ni u Zagrebu.

Lako je što nema ni oporbe nego nema ni mogućnosti unutar ovakvog rasporeda. Svi su vječnost za što više na zajednički račun - porezima, kamatarenjem, prodajama, zaduživanjem, forsanjem ... I to bi bilo sve. Sada im zastaje dah od bilo čega. Npr. u svemoćnom Zagrebu već sada i službeno i stvarno nema ni 1 kune ni za šta a ne samo kune nego od silne pameti i pokreta nitko ni o čemu nema pojma i ne zna šta bi, i kakva politika je tu moguća.

Da se uspješno organizira, sada bi neka nova opcija mogla početi preuzimati sve pore vlasti po RH. Zagreb bi Bandić dobrovoljno predao u roku mjesec dana, kao što je HDZ prije dobrovoljno predao njemu, a vertikala Kregar bi opet mogao biti povjerenik za sitnu lovu. Osijek, Split, Karlovac i pola vlasti na državnoj razini bi nakon toga bježali s vlasti sami.

P.S. Ad HSS, gdje je Jambo. Možda priprema preuzimanja vlasti !? Kada se je na to odlučio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izveo je to kao od šale u puno zahtjevnijim okolnostima. Danas bi s takvim angažmanom i toliko novaca (navodno nekoliko milijuna kuna svojih novaca) mogao pola Hrvatske.

Tko je glasao

P.S. Ad HSS, gdje je Jambo.

P.S. Ad HSS, gdje je Jambo. Možda priprema preuzimanja vlasti !? Kada se je na to odlučio u Dubrovačko-neretvanskoj županiji izveo je to kao od šale u puno zahtjevnijim okolnostima. Danas bi s takvim angažmanom i toliko novaca (navodno nekoliko milijuna kuna svojih novaca) mogao pola Hrvatske.

Nasmijao si me! Nitko ne pita za Domagoja i njegove strijelce, a on je bio i ostao "pessimus dux Croatorum", gusar i državnik, kako sam ga jednom nazvao Robin Hood iz neretvanskog šaša! od 21.11.2007 (dakle iz predizbornog vremena). Tada sam tamo napisao (između ostaloga):

Jedno me veseli. Hrvatsko biračko tijelo se diferencira, stratificira, a stranke moraju zastupati svoj dio birača koji im logično pripada. Jambo logično pripada proizvodnji (i prometu) hrane, pa je sasvim logično da je odabrao HSS-ovu stranačku strukturu. Možda će ju i preuzeti, jer on jedini ima u sebi tu produktivnu žicu da uzima i daje (tko ne zna uzeti ne zna ni dati).

Jambo je na jugu odlično pozicioniran, može lako kontrolirati od Zadra do Dubrovnika, pa se sada nalazi u poziciji da su mu suprotstavljena dva državna tajnika HSS-ovca (koji u Zagrebu igraju "važne" uloge, ali su na terenu beznačajne osobe, nekakvi Mujo i Đurašić). Dok ova dvojica lokalno HSS-ovo biračko tijelo mame u suradnju sa HDZ-om, Jambo se već javno (i preko medija) izjasnio da mu to ne pada na pamet - potražit će svoj put ako treba u suradnji s svima dugima osim s HDZ-om.

Ono što me (ni)je iznendadilo jest saznanje da je već na lukav način toliko duboko ušao i nametnuo se u HSS odnose da se trenutačno ne može procijeniti koliko je prisutan i u samoj Koprivnici.

domagojevi strijelci

Gusar jedan se sprema uzeti i cijelu stranku, a to mu ne bi trebalo predstavljati preveliki problem, jer Friščićev klijentelistički pristup može zadovoljiti samo manji dio stranačkih lidera, ali ne i cijelu gladnu strukturu. A Friščić je onaj tip "popa iz priče", koji ne reagira na riječ "daj", pa će se vjerojatno zato radije i utopiti. Uostalom Friščić je ionako bio i ostao "ilegalac" u HSS stranci i već odavno spava na podu HDZ-ove odaje. Jednom sam ga nazvao "posljednji predsjednik HSS-a", ali će tu neslavnu ulogu vjerojatno preuzeti netko drugi - jer će zasada HSS opstati ali drugačiji i s vlastitom politikom (ma kako je samo Friščiću moglo pasti na um da se može biti u jednoj stranci a voditi tuđu politiku).

Za procjenu stvarnih dometa Domagojevih podzemnih učinaka treba se strpiti do lokalnih izbora, jer sve ove manevre koje Friščić (i Sanader) čine u predizbornom nasilnom otimanju vlasti po raznim Županijama i Općinama nište ne vrijede bez Jambovog approvala. Jambo je na posljednjim (ponovljenim) županijskim izborima u DNŽ osvojio je neobično veliki broj glasova ne samo u gradovima nego čak i u općinama koji su bastioni HDZ-a (Konavli i Župa Dubrovačka).

Ima jedan problem, koji se ovdje na jugu već naslućuje - vec se mobiliziraju dvojni glasovi po okolnim graničnim prostorima bratske nam države, da masovnije krenu u pomoć braći s druge stane nepostojeće granice. Oni su Jambov jedini problem, a mislim da bismo mu u tome i mi trebali pripomoći razotkrivajući na vrijeme te podvale - ne samo radi Jamba.

(Demos i Mrak, pljunut u ruke i dovršiti posao!)

Tko je glasao

Offtopic. Spominjanje

Offtopic. Spominjanje Domagojevih strijelaca ne ide bez prisjećanja na istoimenu streljanu Dejana Košutića. Dejan (38), sin Nevenke (a.k.a. Sutjeska) i unuk Franje i Ankice, nas je nedugo nakon smrti dide utemeljitelja napustio i preselio u rodni grad Beograd gdje je započeo s biznisom skuter&pickup&kombi pošiljki Global express pri čemu mu je najvjerojatnije pomogao novac izvučen uoči zakonske likvidacije Kaptol banke u kojoj se uortačio s Hrvojem Petračem. Šteta što je otišao i zatvorio pucalište, tamo je čovjek mogao fino provjetriti cijev Smith&Wessona.

2decicrnog

Tko je glasao

Demos i Mrak, pljunut u ruke

Demos i Mrak, pljunut u ruke i dovršiti posao!

još malo, još malo
puno sam razmišljao o tome i imam brdo ideja kako to napraviti s najvećim mogućim efektom

Tko je glasao

samo molim te , u te planove

samo molim te , u te planove ne uplići prodane duše HSS i HSLS-a. imaju oni poštenih ljudi. sav vrh piramida bi morao otpasti. kad bi se to desilo, mislim da bi običnim ljudima vratilo bar malo vjere u političare.

Tko je glasao

Ima jedan problem, koji se

Ima jedan problem, koji se ovdje na jugu već naslućuje - vec se mobiliziraju dvojni glasovi po okolnim graničnim prostorima bratske nam države, da masovnije krenu u pomoć braći s druge stane nepostojeće granice. Oni su Jambov jedini problem, a mislim da bismo mu u tome i mi trebali pripomoći razotkrivajući na vrijeme te podvale - ne samo radi Jamba.

(Demos i Mrak, pljunut u ruke i dovršiti posao!) @DEMOS je već uradio svoj dio posla. Imam hrpu fotografija objekata u kojima je prijavljena isto tako hrpica nepotojećih birača (u Trogiru naravno).... a ima ti i još ponešto papra i sloli kao npr.: fotogrfija - preslik duplih osobnih iskaznica koje glase na istu osobu što je dokaz da ista osoba može nesmetano dva puta glasovati..... ali ni to nije sve.......

PS. Još sam neko vrijeme u nekom potpuno drugom filmu pa ne stignem na pollitici ništa ozbiljno poraditi, ali to ne znači da da ne radim sve u 16.

Tko je glasao

..ne stignem na pollitici

..ne stignem na pollitici ništa ozbiljno poraditi..
a ja se ozbiljno zamislio da te nije možda Helena pozvala na kavu, ondje odmah priko mosta...:)

Tko je glasao

a ja se ozbiljno zamislio da

a ja se ozbiljno zamislio da te nije možda Helena pozvala na kavu, ondje odmah priko mosta...:) Sve i da hoće mislim da ne smije jer je već nekim članovima SDP-a (Trogira) jako zamjereno radi toga što su kavicu popili u mom društvu. Kako je prije neki dan imenovana i glasnogovornicom loklane organizacije z aizbornu kampanju zasigurno bi moglo biti zanimljivo jer još se čekaju argumenti (njeni i SDP-a) koje je obečala u jednoj prepisci......

PS, po nekim informaciojama od samih članova SDP-a vrlo je moguće da je lokalnom SDP-u toliko dobro u oporbi da su odlučili ostati u njoj i nakon slijedečih lokalnih izbora.

Tko je glasao

Ima još gradova gdje se SDP

Ima još gradova gdje se SDP ponaša kao i u Trogiru. Izgleda da im treba malo duže da shvate o čemu se radi. Moja mama bi rekla, dok njima dođe iz dupeta u glavu, ode baba s kolačima.

Tko je glasao

na dnevniku kreše macana od

na dnevniku kreše macana od prije nekoliko dana bio je linkan crobarometar, ako se gleda approval vlade od strane hss-ovog biračkog tijela ispada kako se HSSovci izjašnjavaju na isti način kao i oporba unatoč tome što su sastavni dio vladajuće koalicije

meni to izgleda kao značajni problem unutar biračkog tijela HSSa i po prvi puta mi je palo na pamet da bi se cimanjem HSSa mogla narušiti stabilnost vladajuće koalicije

Tko je glasao

cimanje ne bi upalilo, jer

cimanje ne bi upalilo, jer dr. ivo je dobro znao koga uzima pod svoje skute. Da su čisti, pošteni i moralni, već bi poslije ZERP-a izašli iz koalicije, odnosno vlade.

Tko je glasao

cimanjem HSSa mogla

cimanjem HSSa mogla narušiti stabilnost vladajuće koalicije
Bio je tamo i podatak o tome što misle pojedini glasači o tome da li će ova vlada dočekati kraj mandata i najskeptičniji su upravo bili HSS-ovi navijači.

Pada mi na pamet da je kojim slučajem SDP na vlasti u koaliciji s HSS-om da li bi HDZ krenuo u pregovore glede preotimanja cijele stranke ili barem ponešto zastupnika i time srušio vladu?
Je, ali za tako nešto treba raditi i kad novci stoje na podu treba se bar sagnuti što je ovim grofovima naše politike ispod časti.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

ako se gleda approval vlade

ako se gleda approval vlade od strane hss-ovog biračkog tijela ispada kako se HSSovci izjašnjavaju na isti način kao i oporba unatoč tome što su sastavni dio vladajuće koalicije

nije li to konstantan podatak od izbora nadalje?
ali nekako bas ne trzaju...


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

iskreno: pojma nemam nedavno

iskreno: pojma nemam

nedavno sam gledao friščića na TVu i iskreno sam se čudio kako je neprirodno gledati njega i HSS u ulozi vladajućih, jednostavno im to ne paše

Tko je glasao

kako je neprirodno gledati

kako je neprirodno gledati njega i HSS u ulozi vladajućih

To je vjerojatno zato što se oni više ne trude niti glumiti da vladaju. Njihovo je da budu samo dio scenografije u predstavi gdje je Ivo Sanader glavni glumac.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

Slijedi integracija HSS u

Slijedi integracija HSS u HDZ, a prva spajanja pokreta i stranke su upravo u tijeku ovdje u Zadru.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Biti će zanimljivo

Biti će zanimljivo popratiti rezultate lokalnih izbora za HSS. Ja ne vidim tko bi više trebao za njih glasati. Zašto bi netko za njih glasao? Koga oni štite? Za što se zalažu? Koja je svrha njihovog postojanja? Osim da zbrinu svoje guzice. Stvarno ne znam zašto bi itko tko nema nekakvu direktnu korist od HSS-a glasao za njih. Odraditi će dečki svoje mandate u Saboru da si zasluže penzije, pozapošljavati će se rodbine i kumova koliko ko stigne, podijeliti će se hektari zaslužnima nakon čega slijedi lagano povlačenje sa scene.

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

Donedavno je bio planet, ali

Donedavno je bio planet, ali zbog novih otkrića Pluton dobiva novi status:
patuljasti planet.
Ime je dobio po bogu podzemlja u grčkoj mitologiji. Dugo je vremena planet Pluton bio posljednji poznati »kamen« sunčeva sustava. Nakon otkrića sličnih tijela u vanjskom dijelu Sunčeva sustava, postao je kamen spoticanja u astronomskoj zajednici. Kao što je prihvaćanje heliocentričnog modela Sunčeva sustava prije pet stoljeća bila golema
prekretnica u astronomiji, tako će vjerojatno prihvaćena definicija planeta na prošlogodišnjoj konferencija astronoma
u Pragu biti značajan trenutak u planetologiji.

Eeeeeee kada se ljude i te njihove male interesne skupine može ovako isto opisati......

Nekoliko puta sam imao priliku i nepriliku ćuti od relativno visoko pozicioniranih članova HDZa kako SVAKO ima svoju cijenu..... i oni strogo vjeruju u to..... i prakticiraju tu teoriju......
Koliko sam primjetio i njihov najveći rival se doslovce rodio iz iste obitelji internacionalista... pa osobno ne vidim razliku..... isto srce kuca u oba slučaja..... samo što jedan nosi plavu kabanicu, drugi crvenu, treći zelenu itd itd...

Ali su se malo zeznuli u jednu stvar..... u jedan pojam koji je odavno zaboravljen u tim njihovim krugovima....

pojam 'ČOVJEKA'.... koji postoji u malim skoro neprimjetnim postocima..... ali postoji...... i taj će pojam jednoga dana njih koštati više nego što mogu ikada ponuditi..... kad tad će se pravda provesti....

Jakob Matovinović - Jakša
volim svoje i poštujem tuđe

Obrisan

Tko je glasao

Sta jes, jes. Ekipa u HDZu

Sta jes, jes. Ekipa u HDZu koliko sam imao prilike vidjeti, je na stupnju svjesnosti zivotinje, a ne covjeka. A svjest je nesto prilicno korisno za prezivljavanje unutar zajednice.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

@Mr Jaks kakve veze ima ovo

@Mr Jaks

kakve veze ima ovo s Plutonom s ovim dnevnikom?

Tko je glasao

Što je to HSS danas? Što

Što je to HSS danas?

Što je bio do neki dan?

A Bog kao Bog..... ili biće koje se štuje semože usporediti i sa mitologijom o S.Radić.... i njegovu imortalnost......

Evo ti usporedbe...... vrlo jednostavno i više nego kulturan način da prikažem kako HSS više nije ono što je nekada bio i kako nije zavridio više se zvati po tom imenu jer pod tim imenom su ljudi ginuli za ideal.... i za ideju neovisne Hrvatske države..... isto tako nisam htio prozivati i ovako direktno prozivati.... ali eto teško je natjerati žabu u vodu... kao što vidite....

:)

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

ZERP najbolje čuvaju

ZERP najbolje čuvaju hrvatski ribari ondnosno hrvatska ribarska flota.
E sad kad mali škverovi nestaju i kad se uspjehom smatra tri četiri nova ribarska broda pitanje je gdje je HSS....predlažem da nestanu sa scene a privatnim ulagačima da ulože u ribu pošto dionice nisu profitabilne.
Dakle domaći naprave brod,domaći love i prodaju ribu otplate brod i ZERP dokument je nebitan....pitanje je samo tko je bolji ribar,
hrvat ili talijan

Tko je glasao

ribar je ribar, njemu je

ribar je ribar, njemu je tuć more! problem je opremi na brodu. dok talijani imaju najhaj radare, naši love po užanci tamo gdje su lovili i njihovi preci. osim toga, mi sve radimo od krova. trebali su najprije stvorit bazu, popularizirat i pridobit ribare za burzu a ne utuć hrpu novaca u burzu koja ni nakon godinu dana nije zaživjela.

a HSS je stranka koja se doslovno prodala i služi na sramotu svim pravim i poštenim članovima.

Tko je glasao

baza postoji ne treba tu

baza postoji ne treba tu nikakva popularizacija...samo novi brod na kojeg se vežu legalni papiri tj. u konačnici burza.
Burza ne radi zato jer ribari ne žele da ih država globi pa je dilaju ilegalno...ovako kada bi im se omogućio novi brod onda bi globa išla za novi brod a ne za HSSove i ine domjenke ....

Tko je glasao

ne bih se složila s tobom.

ne bih se složila s tobom. ribari i te kako žele puno više reda u svemu. njima je davno voda došla do grla.
sad su im umjesto svega obećanog dali burzu kao to će sve rješit.

Tko je glasao

ha ha...pričaš šaljive

ha ha...pričaš šaljive priče..uvijek ista priča samo da se ne plati porez
zašto na burzi nema ribe a ima je u ribarnicama?

Tko je glasao

U ribarnicama je klonirana

U ribarnicama je klonirana riba.

Tko je glasao

Sta , jel ti predstavljaš

Sta , jel ti predstavljaš američki lobi tj. američke ribare koji su ovdje odlučili investirat ?
Jedna informacija, nisu jedini i moglo bi biti zanimljivo:)

Tko je glasao

zašto na burzi nema ribe a

zašto na burzi nema ribe a ima je u ribarnicama?

I kako to da je ima u restoranima, a burza ribe zjapi prazna?

Tako će biti sve dok svaka kašeta ribe ne bude opremljena certifikatom koji bi izdavala burza i koji bi ju pratio od ribara do posljednjeg u lancu prodaje.

Svaka riba bez certifikata bila bi smatrana "crnom" i kao takva ilegalnom robom.

Ovo je jedan primjer gdje se uistinu pravimo blesavi.

The Observer

Tko je glasao

Moramo se pravit

Moramo se pravit blesavi.....e sad pošto ribe ima više nego što ju sad ovi trenutno mogu ubrat predlažem privatnim investitorima da ulože u taj biznis

Tko je glasao

E moj Boze, cime se Vi

E moj Boze, cime se Vi zamarate. Bolje nas upoznajte kako je bilo u Gradskoj? Kakav se Delgado pokazao na djelu? A sa HSS-om, neka se zabavljaju seljaci.

Tko je glasao

Marije, bez obzira dolaze li

Marije, bez obzira dolaze li sa sjevera ili juga, očito nisu dobrodošle u Zagrebu!

PS. imam 50 godina ali to znači da mi fali još 10 do penzije. mogli ste mi bar preporučit neku drugu kavanu. malo su me čudno gledali kad sam zveckala šibicama svakom ko je ušao. jedan vrlo drag stariji gospodin mi je objasnio da bi me u pristojnim vremenima izacili iz lokala. moje objašnjenje baš i nije prihvatio. nedostajalo je još da mi netko ponudi članstvo u stranci umirovljenika , hvala dragi domaćini, drugu priliku nećete dobiti.

ako su restorani i ribarnice pune, gdje je onda inspekcija, propisi , regulativa? očito mnogo toga fali, kako rekoh, opet je sve krenulo bez ozbiljnog promišljanja.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci