Tagovi

HSP ostao bez Tadića i Rožića

Kada se spominje politička trgovina u Hrvatskoj ne može se ne spomenuti mahera takve trgovine Antu Đapića. Đapić, doživotni predsjednik Hrvatske stranke prava koji vlada sa stilom diktatora, u ime svoje stranke sklapao je koalicije i dogovarao suradnje sa svakim tko mu je mogao ponuditi nešto od čega bi on imao koristi.
Đapićev HSP nastao je u mutnim igrama HDZ-a koje su trebale izbaciti iz politike Dobroslava Paragu. Raznim smicalicama uz pomoć pravosuđa smjenjen je Paraga i instaliran Đapić. Od tada ta stranka lešinari hrvatskom politikom i za sitan novac prodaje ugled nekolicine svojih političara. Od tih trgovina u sjećanju mi ostalo Đapićevo nezadovoljstvo iz Tuđmanove ere. Žalio se da je za HDZ odradio svoj dio dogovora a da Tuđman nije. Nije zaposlio Đapičevog čovjeka kao poslovođu na benzinskoj stanici.
Osim sa HDZ-om, kojeg podržava javno ili tajno kada god to ovaj zahtjeva, Đapić je imao koaliciju i sa SDP-om u Velikoj Gorici, Vladom Zecom u Požegi, Slavonskom Brodu, pa sa Glavašom u Osijeku i tko zna sa kim i gdje sve ne. Sve te suradnje uglavnom su završavale prekidima i svađama, ponovnim izborima i golemim štetama.
Političko trgovanje ili za mene adekvatni ji naziv, običnu korupciju, HSP može zahvaliti nekolicini svojih političara koji su vrijedno radili na lokalnim i državnim razinama. Danas su dvojica, od tih vrijednih političara, dali ostavke na članstvo u HSP-u.
Gospoda Tonći Tadić i Miroslav Rožić obrazložili su svoju ostavku na slijedeći način.

- Nemamo više entuzijazam potreban za bavljenje politikom u HSP-u te stoga podnosimo ostavku na članstvo u stranci - stoji u priopćenju koje su potpisali Miroslav Rožić i Tonči Tadić.
Ističu da je više razloga za tu odluku, ali da s njima ne žele opterećivati stranku ni javnost. Pogotovo ne žele (ni sada ni inače) bilo kakvom javnom polemikom o HSP-u naštetiti toj stranci u koju su uložili punih 12 godina rada i za koju ih vežu brojne uspomene i prijateljstva, ističu Tadić i Rožić.
Dodaju kako ne žele djelovati u stranci u kojoj su stranačka stajališta promjenljiva od tjedna do tjedna radi tzv. višeg stranačkog interesa, a zapravo radi političke trgovine i obećanja o dolasku na vlast poslije izbora.
- Ne želimo biti u stranci u kojoj je važnije tko će biti na kojoj dužnosti u državnoj ili lokalnoj vlasti negoli što će dotični na toj dužnosti zapravo raditi - ističu Rožić i Tadić u priopćenju.
Dodaju kako ujedno nemaju nikakva jamstva da se to neće ponavljati i ubuduće tj. nakon predstojećih izbora za Hrvatski sabor.
- Stoga unatoč sigurnoj budućnosti u HSP-u, ipak smatramo da punu slobodu djelovanja u javnom interesu možemo ostvariti jedino izvan HSP-a. Činom ostavke stavljamo točku na svojih 12 godina djelovanja u HSP-u, a članovima HSP-a želimo svako dobro u političkom radu - stoji na kraju priopćenja koje su potpisali Miroslav Rožić i Tonči Tadić.

Javno


Ovaj čin ostavke na članstvo u HSP-u ispravan i moralan je ćin gospode Tadić i Rožić sa jedinom primjedbom. Zašto ne i prije.
U svakom slučaju Tadiću i Rožiću čestitka i želja za daljnjim političkim radom u nekoj “čistoj” i zdravoj sredini. Ovaj njihov čin trebao bi doprinijeti boljoj i poštenijoj političkoj sceni. Odnosno trebao bi oslabiti “korupcijske” mogućnosti Đačića slabljenjem podrške braća.

Komentari

Danas objavio

Danas objavio Dnevnik.hr

Član Poglavarstva grada Vukovara Nikola Toth i vijećnik vukovarskog Gradskog vijeća Ivica Žulj podnijeli su danas ostavke na sve stranačke dužnosti u Hrvatskoj stranci prava (HSP) te zatražili brisanje iz registra članova stranke.

Oćito je Đapić pretjerao u diktaturi. Rožiću i Tadiću se pridružuju i drugi..

Tko je glasao
Tko je glasao

koliko ono novaca dobijaju

koliko ono novaca dobijaju nezavisni kandidati iz državnog proračuna ;=)

savjesni

Tko je glasao

za ovu godinu čini mi se

za ovu godinu čini mi se 368.000kn

Tko je glasao

eto mogućeg odgovora,

eto mogućeg odgovora, uzmimo slijedeći scenarij:
- gosp. Đapić se previše ne brine, ili barem to dobro krije, njegova dva zastupnika ga napuštaju i kao nezavisni kandidati donose oko 100 000 E, što priznati ćete nije malo za troškove u predizbornoj kampanji. Mislim da im je tako pomogao i gosp. Letica. Ali da nastavim u ovoj izmišljenoj prići. Dakle lova je tu, ali ne samo lova, već svaki od kamdidata, sada samostalno na listi imaju svoj postotak, ako se ne varam za ulazak u Sabor ti treba njegdje oko 15000 glasova ( molio bih da me se ispravi) što priznaćete ovoj dvojici nije problem (barem mi se tako ćini) , a HSP neće imati neke štete i kao stranka dobiti će svoj postotak (negdje oko 10%), te zajedno sa HDZ preći 43% i sa dva nezavisna .... evo ga

prića je izmišljena i sve slićnosti sa stvarnim događajima i osobama su slućajne ;=)

savjesni

Tko je glasao

Kako se stvari razvijaju, a

Kako se stvari razvijaju, a posebno nakon njihove tiskovne, ovaj scenario koji sam opisao u dnevniku prije neki dan Tonći Tadić i Miroslav Rožić u operaciji „kufer“ je ipak sve izgledniji...

Tko je glasao

Da, sve je moguće i treba

Da, sve je moguće i treba pričekati razvoj događaja.
Na posljednjoj presici dećki su izjavili da ne pregovaraju sa niti jednom strankom i da neći biti na nezavisnoj listi.
Kažu da su razočarani sa hrvatskom politikom te da će jedan u mirovinu a drugi u profesiju.
Šteta što više politićara ne bojkotira ovaj politićki kaos, odnosno pokaže moral i istupi iz ovog kriminala, i na taj naćin ne pokuša napraviti prevagu na politićkoj sceni.
Odnosno, pokrenuti nešto sasvim drugaćije. Nešto pošteno.
Vrijeme će pokazati što dalje.
Možda da pokrenemo kladionicu :-)

Tko je glasao

ne brini se kada skuže da

ne brini se kada skuže da imaju osiguranu penziju vrlo brzo će većina bojkotirati tuđu i vlastitu politiku
nekako je moje mišljenje da je takav potez kukavički, to mi otprilike izgleda kao da se generali povlaće pred bitku, a vojsku ostavljaju samu na prvoj liniji, dok civili mole boga da ostanu živi

savjesni

Tko je glasao

nekako je moje mišljenje


nekako je moje mišljenje da je takav potez kukavički

Nebi se složio sa ovakvim mišljenje.
Đapić u HSP ne vodi bitku za zaštitu nacionalnih interesa već osobnih. Strategija mu je puno ljepih rijeći kao mamac javnosti a onda dogovori ispod stola. Stoga svako neslaganje sa takvom politikom je dobro.
Na kraju generali su otišli od vojskovođe Đapića što ne znaći da su odustali od bitke.

Tko je glasao

živi bili pa vidili

živi bili pa vidili

savjesni

Tko je glasao

Nema buducnosti u bojkotu.

Nema buducnosti u bojkotu.

Tko je glasao

Nema buducnosti u


Nema buducnosti u bojkotu

Pokušat ću to malo pojasniti.

Pod bojkotom sam mislio da se politićari ograde od ovog u što je hrvatska upala. Da izađu iz stranaka koje ne žele mjenjati stanje i da pokušaju oformiti neke druge snage i pokrenuti neke druge procese.
Normalno ako ima politićara koji smatraju da hrvatska ne ide u dobrom smjeru.

Tko je glasao

ovo sa kladionicom je

ovo sa kladionicom je izvrsna ideja samo koji bi bili ponuđeni omjeri, kakva smo mi država opet bi sve te novce netko pokrao :)

savjesni

Tko je glasao

Nisam stručnjak za

Nisam stručnjak za klađenje.
Ja volim vrabca u ruci...

Tko je glasao

kako stvari stoje biti će

kako stvari stoje biti će puno golubova na grani

savjesni

Tko je glasao
Tko je glasao

Potvrđuje se Rožićev i

Potvrđuje se Rožićev i Tadićev ćin moralnim.
Nema tračanja, vrjeđanja, drugih stranaka, mućki..

Možda bi trebali i drugi političari razmisliti gdje su i kakva korist od njihovog rada. Odnosno ćije interese zastupaju.

Tko je glasao

Potvrđuje se Rožićev i

Potvrđuje se Rožićev i Tadićev ćin moralnim.
Nema tračanja, vrjeđanja, drugih stranaka, mućki..

Možda tako neće biti za koji dan,.... ne brzati sa zaključcima

Tko je glasao

Spominje se moral. Samo ako

Spominje se moral. Samo ako će njih dvojica uzeti godišnji do poslije izbora.

Tko je glasao

Tu bi pokazali morala za

Tu bi pokazali morala za izvoz, izbori bi bili interesantni i bilo bi meni osobno veselje gledat pojedine reakcije.

Tko je glasao

Tadića i Rožića smatram

Tadića i Rožića smatram izrazito dosljednim političarima, i za razliku od mnogih drugih, vrlo vrijednim. Njihove diskusije uvijek su dobro pripremljene i svaka bi ih stranka mogla poželjeti među svojim redovima.
Očito je da je došlo do ne slaganja sa Đapićevom politikom, načinom kuda i kako vodi stranku. Kad ne možeš promijeniti gazdu, onda mijenjaš kompaniju. Meni je to potpuno razumljivo i prihvatljivo. Ovo je dobar timing za obojicu, jer će oni, gdje god došli, opet biti prvi. Za dobrog političara se ne stječe diploma, to je zanat koji se treba ispeći. Neki se brzo sprže, neki dugo sagorjevaju, a neki znaju održati žar. Njih svakako svrstavam u ove zadnje.Uskoro ćemo ih gledati pod drugim bojama, a čijim, saznat ćemo ubrzo.

Tko je glasao

Tadić i Rožić imaju

Tadić i Rožić imaju uglavnom ispravne stavove, zalažu se za interese građana i za pošteno društvo. Sa takvim stavovima nisu mogli ostati u HSP-u. Prisjetimo se glasanja o nepovjerenju ministrima za HFP, ne podržati ostavku u suprotnosti je sa njihovim stavovima. Nakon tog izglasavanja Tadića i Rožića smatrao sam čistim populistima. Izlaskom iz HSP, spreman sam vjerovati da nisu takvi. Pričekajmo, brzo će vrijeme pokazati o ćemu se radi.

Tko je glasao

Tadić (nisam toliko pratio

Tadić (nisam toliko pratio Rožića) je vrlo sličan drlesaru. To što viče na sav glas da ga se čuje, ne znači da stvarno radi na interes građana. Jer interes građana nije vikati u njihovo ime, već raditi za njih...

Ne djelim tako visoko mišljenje o Tadiću....

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Tadić (nisam toliko pratio

Tadić (nisam toliko pratio Rožića) je vrlo sličan drlesaru. To što viče na sav glas da ga se čuje, ne znači da stvarno radi na interes građana. Jer interes građana nije vikati u njihovo ime, već raditi za njih...

Ne djelim tako visoko mišljenje o Tadiću....

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Jer interes građana nije


Jer interes građana nije vikati u njihovo ime, već raditi za njih...

Složem se, rjeći je trebalo pretvoriti u djela.
Nažalost djela su bila mršava.
Nakon što je Tadić proglašen zastupnikom godine, podrezao mu Đapić krila i zadužio Kovačevića da prića.
I opet je bila samo prića. HSP-u nije niti cilj provesti ono što za govornicom propagiraju. Njihov cilj je "magistrirati". Raditi na magistrali :)

Jedan od bitnih razloga razlaza u HSP-u je mobing. Magistra Rožića i doktora Tadića zlostavljao je pripravnik Đapić.

Tko je glasao

Razloga može biti milijun,

Razloga može biti milijun, ali časniljudi kada izlaze iz starnke onda javno kažu zašto i svojom odlukom ne politiziraju... posebno ne dva mjeseca pred izbore. Hoću kazati da je njihov potez čisto politički, a nimalo vezan uz moral, što narano nikako neznači da su oni nemoralne osobe.

Tko je glasao

I u politici trebao bi

I u politici trebao bi stanovati moral. A potez ne može biti drugo do politički potez, radi se o političarima i političkoj stranci.
Nije obrana njihovog ćina nego jednostavno, što da sam na njihovom mjestu. Teško je nakon 12 godina vaditi prljavi veš i navoditi prave razloge odlaska. To bi bilo također amoralno.

Tko je glasao

Oni su osobe koje se bave

Oni su osobe koje se bave javnim poslom, i odgovorni su javnosti za svoj rad... stoga je red da ta ista javnost dobije sve relevantne odgovore, a to se svakako ne postiže isključivnjem telefona... dakle prekidom komunikacije se šalje jedna sasvim druga čija poruka od one koja bi uvažavala javnost kao vrhovnog arbitra

Tko je glasao

Nekome je možda i ovo dobra

Nekome je možda i ovo dobra reklama!!
prilog HTV-a

i prilog nov@tv

... lijepa usporedba reportaža dviju TV kuća

Tko je glasao

Možda ću s ispasti prava

Možda ću s ispasti prava naivčina, ali jedina moja misao kad sam pročitao tekst bila je: "Rispekt dečki, bio je i vrijeme!"

Svjestan opasnosti da bi se s vremenom moglo pokazati drugačije, u ovom trenutku potpuno vjerujem njihovim navedenim motivima. Štoviše, da su htjeli napraviti štetu HSP-u, trebali su dosta ranije izaći (posebno Tadić) te upozoriti i pripremiti svoje glasače da ulaze u neku drugu asocijaciju (stranku, nezavisnu listu...).

Tko je glasao

BTW, ulazimo u vrijeme blitz

BTW, ulazimo u vrijeme blitz kriega. Tu vrijede neka drukcija pravila gdje se losi takticari daju lako nasukati na sprud. Nadam se da to nije slucaj sa Tadicem i Rozicem.

Tko je glasao

Hehe, kad bi Lesar i

Hehe, kad bi Lesar i Vuljanic ucinili isto, postalo bi fakat napeto u zemlji. Iliti, 4 covjeka cine razliku :-D

Tko je glasao

Kako došli... tako

Kako došli... tako o'šli... pitam se tko će sljedeći udomiti male Tadiće i Rožiće... :-))

bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

Ovo je vrlo brutalna banana

Ovo je vrlo brutalna banana za SDP.
Jos ako pocnu dolaziti do svijesti realne statistike, smjer borbe bi se mogao promjeniti za 180.
Vaznije je biti gazda u selu, nego zadnji u gradu.

Tko je glasao

Tončija Tadiša imao sam

Tončija Tadiša imao sam prilike upoznati kada smo bili partijski drugovi. ;-> Naime, neko sam vrijeme bio član HSLS-a, a bili smo u istom ogranku, Zagrebačka Dubrava. Ja međutim nisam tada imao nikakvih političkih ambicija (doduše, nemam ih ni sada) i nisam pokušavao doći na bilo kakvu funkciju: naprosto sam podržao stranku, koja je tada izgledala kao izgledna alternativa HDZ-u. Tadić je izašao 1995., a ja dvije godine kasnije, kad je došlo do raskola u stranci, ali nisam se pridružio ni LS-u.

Kasnije sam par puta sreo Tadića, na zajedničkom poslu oko ekoloških tema gdje se on jako angažirao; stjecajem okolnosti, uvijek samo nakratko. Drugi su moji prijatelji i stranački kolege s njime znatno više surađivali. Iako je u bio u stranci koja nam je svjetonazorski daleka, po tim je pitanjima iskreno surađivao i odradio ono, što bi bio obećao. Jedan je kolega rekao: "Prvi put sam upoznao političara koji bez prenemaganja marljivo obavlja svoj posao. Šteta što je na strani Vraga." :)

Pa, osobno mu želim sve najbolje! Rožića manje poznam i nije na mene napravio baš neki utisak. On se naročito pjenio oko onog zakona da se zabrane male stranke. Njega možda žulja što su bar na jednim izborima zeleni bili ispred HSP-a. :)

Zoran Oštrić (Zelena lista)

Tko je glasao

samo da se još jednom

samo da se još jednom osvrnem na komentare ispod

čini se da i u trenucima kada pojedini ljudi naprave visokomoralni potez (kako ga ja trenutno ocjenjujem) nismo u stanju vjerovati u njihove nakane

eto koliko smo izvetopereno društvo postali kada niti u iskrenim namjerama nismo u stanju prepoznati istinu

Tko je glasao

Ja čekam njihov sljedeći

Ja čekam njihov sljedeći potez pa ću suditi... ali kad se netko ispiše iz dvije stranke... kako vjerovati u njegovu dosljednost... :-)) Mislim... meni nije presudan faktor i zapravo mi idu na živce suviše dosljedni ljudi... ali je općeprihvaćena vrlina... :-))

bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

što ako su oni dosljedni a

što ako su oni dosljedni a njihova stranka nije? tvoja teorija funkcionira samo ako je stranka dosljedna

Tko je glasao

možda će zvučati

možda će zvučati heretično, ali se, lako moguće, dosljednost Tončija Tadića i Miroslava Rožića može pročitati baš u tome da su napustila dvije stranke. ne kažem da je to politički pametno, ali su, moguće, njih dvojica željela napraviti nešto što nisu moglu niti u jednoj od dvije dosadašnje stranke.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Bas mi se ne cini da biti u

Bas mi se ne cini da biti u jednoj stranci citav zivot ima prevelike veze sa dosljednoscu, pogotovo s obzirom na cinjenicu koliko sve stranke vrte i bazu i birace poradi vrlo upitnih procjena koje znaju zadirati duboko u principe.

Tko je glasao

Kako znaš da je potez

Kako znaš da je potez visokomoralan ako sutra osvanu kao članovi HNS-a ili SDP-a (ili bilo koje lijeve stranke protiv koje su posvetili svaku godinu svoje političke karijere)

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

osim možda malo više

osim možda malo više informacija koje imam nego čini se bilo tko drugi nemam stvarnog razloga

no samo kažem da nam se društvo urušilo do te granice da praktički nitko nije uopće razmotrio mogućnost da je ono što su njih dvojca napravila ispravna odluka (čak uzevši u obzir opće mišljenje o HSPu a osobito njegovom šefu Đapiću)

kao donji minimum smatram da im treba dati benefit of doubt

Tko je glasao

Lijepo je imati više

Lijepo je imati više informacija od drugih,to daje dobar osjećaj.
Ipak je moje pitanje:pozdravljate li zaista NAČIN na koji je to napravljeno?
Meni je taj način neprihvatljiv.Od tih ljudi bi očekivala otvorene karte,a ne dijeljenje ispod stola.

cvjetići

Tko je glasao

Dvojac je povukao potez a

Dvojac je povukao potez a vrijeme će pokazati pravu vrijednost tog poteza. Ako je razlog ono što su naveli, neslaganje sa HSP-ovom trgovinom, onda je razlaz opravdan. Ako se pokaže da su se razišli zato da bi oni sami trgovali, onda bi to ujedno trebao biti početak kraja njihove političke karijere.
Za hrvatske građane sve je bolje od dosadašnjeg stanja.

Tko je glasao

Još nek se dokažu u svojoj

Još nek se dokažu u svojoj moralnosti i vrate mandate stranici na čijoj listi su ušli u Sabor... Onda respekt...
Po ustavu to nije potrebno, ali kao takve moralne veličine (a znamo gdje još ima morlanih veličina, zar ne mrak?), nema razloga da to ne naprave...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Još nek se dokažu u svojoj

Još nek se dokažu u svojoj moralnosti i vrate mandate stranici na čijoj listi su ušli u Sabor... Onda respekt...
To da za ovih 15-ak dan do raspuštanja Sabora..... uf što bi to bio moralan čin...

Tko je glasao

Pricas gluposti. Bar pola

Pricas gluposti. Bar pola ljudi sa sajta je pozdravilo odluku.

Tko je glasao

Vi imate pravo. I kriv sam

Vi imate pravo. I kriv sam po tom pitanju. Ali, koga su zmije grizle i guštera se boji.

Tko je glasao

To je sve u redu, pogotovu

To je sve u redu, pogotovu radi Tonča Tadića - njega bi vjerojatno većina građana i svih stavila u vrh, možda kao najboljeg zastupnika. Ali, druga strana medalje nije nešto što je prošlost. Ova ekipa je zajedno sa ostalima držala u igri Antu Đapića. Izravno je držala Marinu Matulović Dropulić, zahvaljujući tome se još drži, a pod tim je široka praksa a ne osoba. Ne radi se o osobama nego o širokoj praksi, i okolnosti nisu mutne nego jasne i na otvorenoj sceni.

Tko Hrvatsku drži od 1990.g. praktički u stanju mimo izbornih rezultata. Zar sve što je pohapano i koliki su dugovi nema s time veze. Nije Tonči Tadić ali je uredno odigrao pas u tom smislu. Nema veze da li je radi doktorata ili bilo čega. Samo u Zagrebu se radi o desecima milijardi kuna. Da je došlo do smjene ne bi bilo ni Komercijalne banke ni stadiona ni pročistača od 10 mlrd kuna koji ne čisti ništa ni još jako jako puno toga. Tadašnjim akterima je to bilo poznato. Također Rožić. istakao se oko spalionice PUTO, ali kad i kako. A stručnjak i šuti oko Jakuševca i raznog, kao urednik TV-a čuveni Ivo Lončar, sve je kritizirano i po svem se pljuje samo se rođak Todorić ne spominje.

Šta je bilo pogubno da je Jozo Radoš izabran za gardonačelnika - a o tome se radilo i više od godinu dana oko toga natezalo, i dulje, ne kasno jedne noći.

Ovo će za tu političku scenu djelovati jako pozitivno - morati će se ljudi početi opredjeljivati i odlučivati, za šta su, i snositi osjećaj odgovornosti za to, kao i u svemu drugome, i birači ne samo političari, uz napomenu da su birači bili jasni a Tadić i Rožić nisu. Stavri nisu apstraktne, radi se o milijardama i raznom konkretnom.

Tko je glasao

Nisi bas u poziciji da

Nisi bas u poziciji da tvrdis jesu li necije namjere iskrene ili nisu. ;-)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci