Tagovi

Hrvatskoj hitno treba Ministarstvo istine

(Ministarstvo bogoštovlja već ima)

Na državni praznik RH, Dan neovisnosti, koji se ove godine slavi u sjeni predsjedničkog „pakračkog dekreta“ kojeg je uputio svojem glavnom političkom analitičaru, Dejanu Joviću, koji se kao znanstvenik, paz' sad, drznuo propitivati, pa čak i u sumnju dovoditi neke postulate proglašenih istina.

Tako čovjek nepotrebni dogovoreni rat za teritorije i provedbu etničkog čišćenja, znan kao Domovinski rat, proglašava, o užasa, skladno u svijetu važećim definicijama, građanskim ratom.

Pa zar tako o ratu koji Josipović zove pravednim i obrambenim?

Neoprostivo! Vrijedno svake osude i smjene.

Josipovićevi istomišljenici iz HDZ-a će ići i dalje, pa Dejana Jovića radi toga proglasiti Miloševićevim suradnikom.

Ni više ni manje!

E pa hodajući kroz život širom otvorenih očiju znajući da je Hrvatska u Jugoslaviji bila silno neravnopravna, jer nije bila članica OUN, a nije imala ni vlastitu vojsku, ni valutu, ni nogometnu reprezentaciju … sve ono što je Srbija valjda imala, a Hrvati kao narod silno potlačeni, pa nisu smjeli na ondašnjem Trgu Republike u Zagrebu u dva sata noću urlati budnice, poskočnice i napitnice ili na sličan način izražavati svoju nacionalnu pripadnost, što su Srbi valjda smjeli?

A ono što zaista nismo smjeli, a pametnim ljudima to nikad nije ni trebalo, ni manjkalo, veličati NDH, Pavelića i ustaštvo, samo što jednako tako ni Srbijanci nisu smjeli veličati Nedićevu Srbiju, Dražu i četništvo.

Da, Hrvati nisu smjeli napadati i omalovažavati Tita i partiju, niti rušiti ustavno-pravni poredak SFRJ, što je bilo zabranjeno i svima drugima.

A onda mi, padne na pamet da je Hrvatska u SFRJ bila i dodatno neravnopravna, jer je imala svoju himnu, a onda je zajedno sa Slovenijom bila članicom RZ Alpe-Adria, što druge republike nisu …

I tako …

Ali u današnjoj Hrvatskoj je svatko tko nije voljan o SFRJ govoriti kao o umjetnoj tvorevini i totalitarističkoj tamnici naroda, proglašava se protivnikom, ne samo hrvatske države, nego svega hrvatskoga. Isto se piše i svima koji evidentne napade hrvatske paravojske (i HOS i ZNG su bili paravojske) na JNA, kao jedinu legalnu OS, kao i pokušaje te vojske da izvršava svoju ustavnu zadaću, očuvanje teritorijalnog integriteta SFRJ, ne žele proglasiti agresijom JNA na Hrvatsku.

Što onda s onima koji ni pobunu dijela Srba u Hrvatskoj, do koje je došlo radi sinergijskog djelovanja zaglušne velikosrpske propagande s jedne i provođenja diskriminacije i mjera državnog terorizma nad njima s druge strane, ne žele proglasiti agresijom na Hrvatsku, a teritorije pod kontrolom pobunjenika okupiranim?

Kako smiju pa to je hereza, ravna onoj i onih koji su se usudili, tvrditi da je Zemlja okrugla i da se vrti oko Sunca.

Ma trebalo bi ih spaliti na lomači radi njihove protuhrvatske djelatnosti.

Svima njima pridružiti i sve one koji nasilnu secesiju Hrvatske ne proglašavaju stvaranjem države, već naprosto osamostaljenjem, kao i one koji smatraju da je Tuđmanov režim bio duboko antidemokratski i da je kao takav i prepoznavao sve one „vragove“ duginih boja, kao neprijatelje i mrzitelje svega hrvatskog.

I sad, budući su u RH „heretičari“, „vragovi“ svih boja i „mrzitelji svega hrvatskog“, poput Dejana Jovića, izuzetno brojni i sam se prepoznajem među takvima, mislim da je došlo vrijeme da se u RH uspostavi Ministarstvo istine, koje će točno definirati što Hrvati, ali i svi hrvatski državljani smiju o čemu misliti i kakve stavove izražavati, da ih se ne bi smatralo neprijateljima Hrvatske i hrvatstva, kao i mrzitelje svega hrvatskog. No kako se radi o zadaćama „uniformiranja“ mišljenja i stavova, možda bi se novo ministarstvo trebalo zvati Ministarstvo istine i glajhšaltovanja.

Kao što već rekoh, iako ne i formalno, Ministarstvo bogoštovlja je već pregalaštvom ministra Vedrana Mornara, uspostavljeno i djeluje u okviru MZOS-a, pa bi to ministarstvo samo trebalo preimenovati u Ministarstvo prosvjete i bogoštovlja, a ministra bi ubuduće imenovala HBK.

One koji bi zastupali već spomenute heretičke stavove, interniralo bi se slanjem na preodgoj. Na pamet mi pada obnova i modernizacija sadržaja na otoku Goli.

Što se tiče „odgojitelja“, mislim da u takvom visokostručnom i kvalitetnom kadru Hrvatska ne oskudijeva.

A da, čestitam vam Dan neovisnosti.

Komentari

SAD ILI NIKAD

SPASIMO SAMI SEBE

( Naziv političkog patenta je : SiS umjesto PiP )
(Stručni i Sposobni umjesto Podobni i Poslušni)

Poštovani državljani u RH, krajnje je vrijeme da zaustavimo propast i uništenje domovine za koju su mnogi živote dali (poginuli branitelji) ili dijelove svog tijela (branitelji-invalidi) ili dio svog mukotrpnog rada (visokoobrazovani i radišni djelatnici).

Dosadašnji politički sistem (kvazi višestranačje) odgovara onima (komunistima i udbašima) koji su opljačkali Hrvatsku, koji je i dalje pljačkaju i uništavaju sa željom da nestane da ih ne bi netko jednog dana proganjao za ratno-poratni kriminal i korupciju.

Nedavno provedeni referendum o potrebi promjene izbornog sustava-zakona je dobar ali nedovoljan za kvalitetan pomak u životu i opstojnosti Hrvatske a svjedoci smo slučaja EU parlamentaraca iz Hrvatske (Štir i Plenković) kada su zajedno pokušali nešto učiniti za Hrvatsku i obojica na isti način dobili po prstima od partijskih šefova.

Da bismo se konačno lustrirali - riješili komunista, udbaša i njihovih potomaka odn.PIP-ovaca podobnih i poslušnih) i kvazi (njihovih) mladih u strankama, sadašnjih pljačkaša i rasprodavatelja Hrvatskog bogatstva ( INE, otoka, voda, itd.) a otvorili put stručnim i sposobnim-SiS-ovcima, da bismo se spasili od propasti i poniženja, rješenje je vrlo jednostavno, kao i svaki patent, lako i brzo izvedivo, samo ga se treba dosjetiti, hladne glave, a ono je slijedeće:

1.-Organizirati putem Internet mreža i na svaki drugi način sveopći referendum protiv dosadašnjeg političkog sustava i dokinuti ga odn. prisiliti sadašnje saborske zastupnike da izglasaju Zakon o ukidanju političkih stranaka-partija ( lažna demokracija ).

2.-Referendumom zatražiti da Vlada RH i saborski zastupnici odmah organiziraju nove izbore u Hrvatskoj za izbor novih saborskih zastupnika (svi moraju biti neovisni) uz određivanje min. broja potpisa potpore sugrađana da bi se mogli prijaviti na izbornu listu.

3.-Zakonski znatno smanjiti broj saborskih zastupnika u Saboru RH na racionalan broj.

4.-Zakonski odrediti da saborski zastupnik ima mjesečni osobni dohodak-plaću u visini prosječne plaće u HR ( jedino će tako znati kako je narodu kojeg predstavlja ).

5.-Zakonski odrediti da saborski zastupnik ima ista (nikako povlaštena) prava iz radnog odnosa glede ostvarenja mirovine kao i svi drugi radnici u HR, po odrađenom stažu, odn. zakonski izbalansirati visinu mirovine u skladu sa stručnom spremom, a ne da čistačica iz Elektroprivrede ili Vlade RH ima znatno veću mirovinu nego npr. inženjer iz nekog poduzeća (monopolist je omogućio veće uplate svom djelatniku u mirovinsko i zdravstveno).

Dipl.-Ing. Miodrag Garić
( Hrvatski građanin iz BiH )
( Sudski vještak za cestovni promet u BiH )

Primarijus

Tko je glasao

ministar

Hrvatskoj hitno treba Ministarstvo istine....., a ministar bi trebao biti Fenix.

Tko je glasao

hrvatskoj hitno treba

hrvatskoj hitno treba ministarstvo lustracije CEDE RAUS!!!!!!!

Tko je glasao

Tuci nabaci

"Tako čovjek nepotrebni dogovoreni rat za teritorije i provedbu etničkog čišćenja, znan kao Domovinski rat, proglašava, o užasa, skladno u svijetu važećim definicijama, građanskim ratom"

Ako je rat dogovoren (kako Vi navodite) i ako je dogovoren radi provedbe etničkog čišćenja, onda je pitanje tko ga je dogovorio? Ah da, Tuđman i Milošević. Dobro, pretpostavimo da je Tuđman tako htio (a nije), ispada da je Miloševiću bio cilj etnički očistiti Srbe iz Hrvatske? Ludilo, zar ne??? A što je najbolje djelom se i slažem, Milošević je sve poduzeo da se poruše svi mostovi između Hrvata i Srba, jer mu je trebalo par stotina tisuća Srba na Kosovu, da popravi krvnu sliku!

Dakle, Miošević se dogovorio, jedino je zaboravio i Tuđmanu reći za dogovor?

Ili pričamo o etničkom čišćenu Hrvata iz tzv. Sao Krajine. Naime, iz te tvorevine protjerano je oko 25 000 Hrvata, ostali su jednostvano pobijeni.

"Da, Hrvati nisu smjeli napadati i omalovažavati Tita i partiju, niti rušiti ustavno-pravni poredak SFRJ, što je bilo zabranjeno i svima drugima"

Je l' pričamo o sedmom najvećem svjetskom zločincu? Mislim... samo pitam?

Ustavno pravni poredak nije srušen, samo su iskorištena prava koja su u istom stajala, čudnovato, ali istinito.

"Isto se piše i svima koji evidentne napade hrvatske paravojske (i HOS i ZNG su bili paravojske) na JNA, kao jedinu legalnu OS, kao i pokušaje te vojske da izvršava svoju ustavnu zadaću, očuvanje teritorijalnog integriteta SFRJ, ne žele proglasiti agresijom JNA na Hrvatsku."

Postrojbe HOS-a I ZNG-a nisu prve napale JNA, već je bilo obratno, to čak nikom nije ni sporno. Vi ni to ne znate?

Sad me već strah što još ne znate?

Kad se uvdjelo da JNA nikad i niti u jednom slučaju nije zaštitila Hrvate, dok su nas protjerivali i klali, e onda je i HV morala štiti svoj narod, a tko je to još štitio one protjerane i ubijene, pa i od strane JNA. u jednom trenutku protjeranih Hrvata iz okupiranih područja i zona ratovanja bilo je oko 550 000 i oko 150 000 u inozemstvu, plus tisuće masakriranih. Gdje je tad bila ta nadnacionalna, drčna i zločinačka Jna?

A zašto je i Jna ubijala samo Hrvate možda objašnjava podatak da je od 235 generala JNA (u početku rata) Hrvatska kvota bila 54, od toga je opet Srba bilo 28, a Hrvata samo 26. Toliko o ravnopravnosti naroda i narodnosti.

Što onda s onima koji ni pobunu dijela Srba u Hrvatskoj, do koje je došlo radi sinergijskog djelovanja zaglušne velikosrpske propagande s jedne i provođenja diskriminacije i mjera državnog terorizma nad njima s druge strane, ne žele proglasiti agresijom na Hrvatsku, a teritorije pod kontrolom pobunjenika okupiranim?"

Terorizam je sprovođen od strane pobunjenih Srba i Srbije, sve drugo je velokosrpska propaganda u koju nitko više u svijetu ne vjeruje, nije li Srbija poslala u razaranje (razaranja radi) Hrvatske sve svoje jedinice?

Suluda teorija o opravdanosti masakra i protjerivanja Hrvata potpuno je demantirana (između ostalog) u mom dnevniku "Strava u ulici Trg Svetog Marka 2".

"A da, čestitam vam Dan neovisnosti."

Hvala, hvala, ma jooj, hvala još jednom, niste se trebali mučiti. :)

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

@Buddha

BUDA, NE BUDALI!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Istinu nećete nasiljem nadomjestiti.

Hrabri kad ih je sto na jednog, hrabri do bola. Ima li vas još, jer ovo je fakat malo. hehe

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

@Buddha

Prije nego ulaziš u polemike, malo se informiraj: OKOVANE ISTINE TUĐMANIZMA! Imaš tekst preko googla!
Projekt NEOVISNE HRVATSKE je nažalost, krahirao - ovisniji, zaduženiji, korumpiraniji i nesposobniji izaći iz krize, nikada nismo bili kao danas! SOCIJALNA DRŽAVA HRVATSKA je u razvalinama, ekonomija također!
ZAKLJUČATI DUČAN, staviti lokot na njega - i sve ispočetka!

Kada to shvatiš, značit će da su ti proradile moždane vijuge, otvorile ti se oči i poboljšao sluh!
Ti i tvoji ste NASILJEM stvorili projekt, nasiljem ga održavali i nasiljem se sada, pri kraju balade, branite! Vas uopće ne zanima istina, iako se mudra država sa istinama susreće, analizira ih, otklanja uzroke i posljedice, ma koliko god te istine, uzroci i posljedice neugodne bile!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

zar i ti sine Brute!

@Ljubo samo ti ne budali o istini, jer kao što je poznato istina je preduboka voda za tebe!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Propaganda me ne zanima

Da si igdje išta pročitao shvatio bi da ne negiram probleme korupcije, da ne negiram uprpaštavanje Hrvatske od strane korumpiranih. Shvatio bi da nikoga čak niti ne branim, osim istine.

Ti i tvoji ste NASILJEM stvorili projekt, nasiljem ga održavali i nasiljem se sada, pri kraju balade, branite!

A ti si se svojim riječima potpumo ogolio, ovo isto priča i šešelj i slična četnička bratija.

Hvala Bogu maske padaju!

No, uprkos takvima kao što ste vi Hrvatska i Hrvati će preživjeti, jer je Bog uz nas. A vi se slobodo gušite u mržnji i opačini.

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

Zar nije Bog uz svakoga?

Teško je od tebe očekivati da bi to razumio...

Inače, zašto se nisi nazvao Isus Krist? S obzirom da se praviš da cijeniš religiju, posve je neprimjereno sraćkati po netu pod imenom Buddha. Mogli bi se recimo budisti uvrijediti, navodno i njihovo strpljenje i tolerantnost imaju svoje granice :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Naravno da nije, relativizam nije od Boga

(15:14) On je sam u početku stvorio čovjeka i prepustio ga slobodnoj volji njegovoj. (15) Ako hoćeš, možeš držati zapovijedi, u tvojoj je moći da budeš vjeran. (16) On je preda te stavio vatru i vodu: za čim hoćeš pruži ruku svoju. (17) Pred čovjekom je i život i smrt: što on više voli to će mu se dati.
(17:23) Jednoga će se dana dići i platiti im, svakomu će plaća pasti na vlastitu glavu.

(10: 12) Oholost počinje kad čovjek otpadne od Gospoda

i srcem se odmetne od svoga Stvoritelja. (13) I jer je

početak oholosti grijeh, tko se njoj oda, širi gnusobu. Gospod ih zbog

toga kažnjava čudesnim kaznama i potpuno uništava

Sirah

Dakle, svatko sam bira hoće li Boga na svojoj strani! Nije svejedno!

Jedan je Isus Krist! Zato ne mogu i ne smijem uzeti ime Isus Krist!

Ne pravim se da cijenim religiju, cijenim je svim srcem svojim i svom dušom svojom, jasno je i da je ova mržnja prema meni upravo zbog toga što cijenim religiju, zato što spominjem ime Božje, a ovdje to izaziva strahovite provale mržnje. No, kako vidiš, ne odustajem, čak ni pod paljbom sluga tame.

Zašto je neprimjereno uzeti nick Buddha, znam da ne znaš, ali Buddhine i Isusove riječi su jako slične, oni koji ne poznaju misli Isusa i Buddhe lako pobrkaju što je tko mislio i izrekao, neke su misli čak i identične, zbog toga i budisti cijene Isusa. Eto,sad znaš i nešto novo.

Da, i budisti imaju granice strpljenja, no ja nisam ni formalno ni neformalno budist i ne meditiram na temu strpljenje, a trebao bih. Da, slab sam, griješnik, obuzme me žar borbe, no to ne mijenja moju poziciju u odnosu na vas ni milimetra. Oni koji vjeruju u Boga (više principe) i trude se na jednoj su strani, oni koji vjeruju u kaos na drugoj.

Između nas je nepremostiv ponor, taj ponor vi svjesno produbljujete, neprekidno.

Zanimljivo je da vi to shvaćate na prvu, meni je potrebno malo više da to shvatim pa se ponekad upletem u besmislene rasprave.

Jer ja, Jahve Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca – onih koji me mrze – na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi. (Pon.zak. 5:9-10).

Ne Bigulica, nije Bog uz svakoga i nije Bog taj koji bira tko je uz Njega i i uz koga je On, mi biramo, to se zove - Slobodna volja!

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

@Buddha

Dobro, Adolfo, ti ćeš kad se Ministarstvo istine i glajhšaltovnja uspostavi i internacije počnu biti jedan od odgojitelja na obnovljenom otoku Goli.
Ti naprosto istinu znaš! Onu proglašenu, naravno!

Tko je glasao

Kad učenik nadmaši učitelja

Goebbels bi umro od srama kad bi vidio koliko ga je učenik nadmašio. Klap klap klap

Usput, znam da ti (kad smo već na ti :) ) je nebitno, odnosno, argumenti su u Goebbels verziji propagande nebitni, no ipak, koji dio u mojim odgovorima nije točan?

O Ti Veliki Majstore Propagande, duboko se ispričavam što se usudih istinom suprotstaviti tvojoj velikoj mudrosti i beskonačnoj čaroliji iluzije!!!

I da, zašto mi se čini da nama predbacuješ Goli Otok, hm, je l' ja nešto ne znam? Čiji je ono Goli Otok gulag? Zar stvarno ni to ne znaš?

Blamiraš se i to ozbiljno. O moćni Josephe!

Beležim se sa štovanjem.

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

Buddhels iz Odjela za Domoljubnu čistoću

Goebbelsova poanta je u ponavljanju sadržaja koji ne mora biti istina. To je slično tvom "Ono što hoću reći: ...". ili broju reagiranja na nepoželjne i nedopuštene stavove od strane našeg Odjela za Domoljubnu čistoću. Kad se ovi dohvate metle odmah je preko 100-200 komentara,

Sada malo o Goebbelsu.

Članovi Naci partije NSDAP su 9. sij. 1928 u Berlinu na “Hochschule für Politik” održali seriju razgovora radi obuke  i  predavanje im je održao Dr. Jozeph Goebbels.

Na drugoj strani tog teksta (objavljen je kasnije pod naslovom "Erkenntnis und Propaganda") on je naglasio: Christ’s goal was clear and simple: “Love your neighbor as yourself.”

Prijevod tog predavanja na engleski je ovdje :http://provokateur.com/wp-content/uploads/2012/01/Knowledge-and-Propaganda.pdf

Osam godina kasnije, 10 svibnja 1933 na berlinskom Opernom trgu, nedaleko od ulaza u Humboldtovo sveučilište održava se skup na kome govori nacistički ministar propagande Joseph Goebbels obrativši se riječima: "Ne dekadenciji i moralnoj korupciji! Da pristojnosti i moralnosti u obitelji i državi".

Sveučilišni studenti donijeli su na spaljivanje oko 25,000 knjiga koje nisu odgovarale njemačkom duhu. Radilo se o knjigama židovskih autora, ljevičarskih autora, socijalista, pa i kršćana koji nisu podržavali naciste.

Pjesme njemačkog pjesnika Heinricha Heinea koji je još 110 godina ranije zapisao: "Tamo gdje se pale knjige, na kraju se pale i ljudi." su isto završile na lomači.

+++++

Knowledge and Propaganda by Joseph Goebbels je pristojni sažetak pristupa propagandi u ono doba.

Može se i ovdje na blogu tupiti čak mnogo bolje,  tu je ppetri,  i mkn, tebi i novim snagama jasno kako propagandi nije zadatak otkrivanje intelektualne istine.

Feniks iskreno govori ono u što vjeruje bez namjere da tebe uvjeri u ono što kaže ili tvrdi. Da je drugačije već " bi inače bilo nekakvog napretka u inteligenciji i svijesti ljudi" iz Odjela za Domoljubnu čistoću.

Tko je glasao

Samosebna dopuna za Buddhels-a

Većini nas, vjerujem je lakše prevoditi sa srpskog jezika na latinici (gleđ naroda em prevodi em zna dva pisma) nego s engleskog pa zato evo

Link na srpski prevod Bojana Muždeke iz 2006 god.: Jozef Gebels: Znanje i propaganda, Gebelsov govor partijskim drugovima iz januara 1928.

Nisam našao hrvatski prijevod.

Tko je glasao

kad smo kod propagande

@bubimire

što ne spomeneš i Višinskog

sve dobro...

Tko je glasao

Pogodak u područje

Nećeš vjerovati da sam dosta proučavao propagandu, od njenih početaka, militarnu i mirnodopsku, sve do sadašnjeg PR.

Imam skupljeno iz tog područja preko 400 naslova/knjiga literature, mnogima tek stigao pogledati "korice" i sadržaj.

Andrey Yanuarevich Vyshinsky, za one koji o njemu nemaju pojma, tek toliko da je sovjetski političar (pravnik i diplomat) najpoznatiji kao državni prosekutor Staljinovih suđenja u Moskvi i suđenja u Nurembergu.

Na linku http://youtu.be/nFB9G1HINXI je snimak trećeg suđenja Bukharinu i bloku desnih i trockista 1938 godine. Tu je Andrey u nadahnutom govoru na suđenju koje izgleda kao kazališna predstava.

Andrey Yanuarevich Vyshinsky je 1949 godine u UN održao govor (imam pdf tekst na engleskom, 41 strana) u kome u točki 6 govori o sukobu s J. B. Titom. Na kraju je zahvalio predsjedniku što ga je samo jednom prekinuo, ali je prije toga samo predavanje završio citiranjem razgovora Beelzebuba i zmije: "To slanderers, from that day,
The snakes in hell give way."

No, u ovoj raspravi je ime Goebbelsa spomenuto od drugih i nije bilo moj izbor. Mada, ostajem u stavu da desnica na ovom (lijevom, barem prema vlasniku) blogu koristi ono što joj je bliže za razumjeti - a to nije Vyshinsky već Goebbels.

bubisvijet
(na ruskom mir znači svijet)

Tko je glasao

sve 5

ali eto , za mene je Višinski negativnija osoba od Goebbelsa.

No dobro, ja inače smatram da je uzrok pojave nacizma i tadašnja podrška zapada istom..u početku... prethodna pojava komunizma / boljševizma na istoku..mada se ti možda nećeš složiti ..

Jebajga, oni su počeli ubijati krunjene glave zajedno s dječicom i užom obitelji, pa se ostalim krunjenim glavama smrznulo govno , jer su to poticali i kod drugih.

sve dobro...

Tko je glasao

Eh,

a Hitler je stao ubijati Židove zato jer je bio jako tužan i ogorčen što su boljševici pobili svoju carsku obitelj! :)

Istine radi, treba se sjetiti da je komunizam/boljševizam stigao na istok - iz Njemačke! U jeku prvog sv. rata! U zaštićenom vlaku! Nijemci su dobro pazili da tom komunizmu/boljševizmu ne padne ni dlaka s glave na putu kroz Njemačku. :)

Je li prije bila kokoš ili jaje? :)

Tko je glasao

jaje

naime, ptice idu poslije gmazova a gmazovi uglavnom legu jaja, hehehe

to je inače dosta česta potpuno nelogična prispodoba..prije je bilo jaje

e sad..od kuda je došao komunizam u Rusiju i kako to da se tamo bio tako uhvatio..drugi je par cipelica..

postoji mogućnost da su Njemci , ( Englezi, Židovi ovi oni) poticali kod Rusa komunizam..

želeći Rusiji sve najgore

kažu da su masoni smislili komuniste..ali to su opširne teme i nemamo prostora, a ni dovoljno informacija...tako da..uletimo u teorije zavjere

sve dobro...

Tko je glasao

Lenjin,

a on je bio ključna povijesna figura, nalazio se 1917. u Švicarskoj, ako se ne varam..... Vidim ga kako pijucka kavicu u ljupkim kafanicama s pogledom na Ženevsko, Ciriško, ili koje već jezero, lista novine, diskutira s prijateljima ljuljuškajući se na nekoj verandi u stolici za ljuljanje, pravi bilješke za svoje novo filozofsko djelo...... :)

Onda čuje da mu se u domovini nešto događa, nešto što bi možda moglo biti "veliko"...... Nešto što ne smije proći bez njega!

U Evropi je rat, ali on bez većih problema dobiva od Nijemaca specijalni vlak kojim njega i njegovu svitu prevoze kroz cijelu Njemačku, sve do Finske..... Tako se vratio u Rusiju, i tako je uspio "zajahati" revoluciju koja je zapravo počela bez njega, i kojoj se iz onog idiličnog švicarskog pejzaža uopće nije nadao.....

Sve ostalo je povijest..... :)

Čitajući detalje o tom njegovom povratku u Rusiju uz zaštitu Njemačke, palo mi je na pamet kako su svi, ali zaista svi pojedinci koji sebi daju za pravo da se "stave na čelo", koji se zbog tko zna kojeg razloga vide kao "vođe", kojima ambicija ne dopušta da se povijest događa bez njih - da su svi oni umobolnici na svoj način!

I tu nekako nema velike razlike između Vaših omiljenih vođa i mojih omiljenih vođa...... Svi su oni luđaci, jer - kome normalnome bi palo na pamet da kroji sudbinu drugih ljudi? Milijuna drugih ljudi!

Tko je glasao

kad već krećeš...

... onda kreni do kraja i objasni zašto i kako je Lenjin sa Zivjevik i Radekom došao do Rusije i zašto je imao njemačku potporu u tome... pa objasni Kerenskog, pa manjševike i boljševike... pa spomeni kako je prvi Lenjinov potez bio prijedlog o tromjesečnom primirju s Njemačkom.

Općenito, otići u Rusiji u to doba je prilično daleko od tvog ispijanja kavice u ljupkim čašicama... ne možeš svoju indolenciju preslikavati na sve povijesne ličnosti kako ti se sprdne.

Tko je glasao

hehe

ispada da su Njemci doveli Lenjina na vlast aka Pavelića kod nas ..nešto kasnije..

koja ironija

sve dobro...

Tko je glasao

A čuj IzmetBube

Očigledno si i ti dobio po lampi pa sad ne znaš kako bi vratio, nikako moj IzmetBube, morat ćeš prihvatiti da samo možeš izmetovati od tamo negdje daleko, kužiš?

Dakle, ne zanima me tvoja malo-umna filozofija nit tvoji patetični pokušaji osvete. Kužiš?

Plači,, tuguj, šmrči, cendraj, prevrći se, histeriziraj ko petogodišnjak, briga me. hehe, al si kako god okreneš gubitnik. Imaj malo dostojanstva, bez obzira što si IzmetBuba koja brzo bega!

Ako imaš potrebu Mogu ti zorno prikazati koliko si izgubio i da nikad, nikad neće više biti onako. Nikad, cmizdri, briga me.

Je l' ti drago IzmetBube što sam provalio tvoje jadne male prljave motive napada? Ako hoćeš još samo se javi Izmet-Bube pa će se gađamo izmetom, jer ti drukčije ne znaš.

Do sljedećeg vrijeđanja,

Tvoja Noćna Mora :D

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

Ej, što ti bi! Koja osveta?

Ej, što ti bi! Koja osveta? Koji napad?

Na Goebbelsa dade dva minusa.

Daj ti metlu u ruke i počisti taj nered. I pročitaj to sa linka, usvoji nešto. Nemoj pred neprijateljem gubiti glavu.

Goebels bi ti na ovaj tvoj upis rekao: Tvoja propaganda nema civilizovane standarde.

Tko je glasao

A što tebi bi

pa shvatio sam da se šališ, i ja se isto šalim, u čem je problem? :)

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

@Buddha

Doslovno sve proglašene istine, a ti ih tako bezočno zastupaš, su ordinarne laži.
Od "stvaranja države" pa dalje.

Tko je glasao

Floskule dragi Joseph, floskule

A argumenti, imaš koji? Ili ćemo ostati na tuci nabaci priči?

Znaš, ne znam što misliš o svom načinu pisanja, ali sam siguran da oni koje zastupaš misle otprilike ovako: "Nemoj nas ti više braniti molimo te"!

A Baš si ih ogolio, svaka ti čast, goli ko od majke rođeni, malo i meni neugodno koliko je to sve skupa jeftino i ogoljeno! Kao kula od karata, ne treba uložiti skoro nikakav napor da se potpuno uruši. Samo puhneš i iluzija nestade.

Pokvaren ukus uvijek je pouzdanim dokazom da pod stepenicama takvih trulih civilizacija trune nečije truplo. Truplo nekih principa i životnih ideja, truplo gnjilih pogleda na svijet i nezdravih međuljudskih odnosa.

Miroslav Krleža

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

kretenu ustaski

neki dan si bolteku rekao da ti je krleza nerazumljiv.danas ga citiras.i sto si ti to feniksu i zaphodu ista argumentirano odgovorio.ti si jedno obicno ustasko govno.ti jedino ovaj jezik i razumijes govno utasko.

Tko je glasao

Toooo majstore :D

Tako se govori, a ne onako podlo s leđa :D

Vjeruj mi da više cijenim ovako otvorene izljeve bijesa nego one podle, a što je odlika bratije na politika.com.

Mislim da smo se ja i ti ovim pomirili. :)

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

ne opterećuj se previše

s tom budalom koja još cvili za Yugom i draži mu je Bgd. od Zgb.

Čovjek ni vojsku ( onu tzv. jna) nije služio jer je nesposobna kukavica, navodno zbog zdravstvenih razloga, ali voli tupiti o ratovanju i politici.

Valjda ga je škartirala komisija kad je vidjela kakvu budalu ima pred sobom.

Redikul, kojem ovdje nekoliko jugonostalgičara daje pluseve pa si umislio da ima neku težinu.

Ishlapjeli starček koji nije skužio da se povijest dogodila.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci