Tagovi

Hrvatsko političko kazalište

Iako službeni početak predizborne kampanje počinje tek na jesen, ne možemo upaliti TV ili radio i prolistati novine a da ne čujemo bar nekoliko planova i obećanja pjedinih stranaka koje će sudjelovati u utrci za Sabor. Samo zato što ne vidimo gomile jumbo plakata nasmješenih političara koji nam iz srca obećavaju bolji život, ne znači da takva i slična ulizivanja glasačima već ne postoje. A ponavljam, još nije cijeli cirkus ni službeno počeo. Kako će tek onda biti?
Najjače stranke i time najveći rivali su HDZ i SDP i svaka od tih stranaka je uvjerena da će baš oni pobijediti i pružiti nam bolju Hrvatsku. Svi oni imaju ključ uspjeha, formulu kojom će zadovoljiti građane ali... zašto je onda problem upotrijebiti tu istu formulu i zaista ispuniti svoja predizborna obećanja? To su pitanje postavili svi birači koji su se bar jednom razočarali i shvatili da su na neki način izigrani i zaključili da više nikad neće glasati za vladajuću stranku. Zapravo, ljudi kod nas biraju između manjeg zla. To mogu zaključiti a da čak nisam ni toliko uključena u politiku a baš zbog tih razloga niti ne želim biti previše.
Neki od genijalnih planova stranaka već dolaze u medije a o tome u slijedećem postu.

http://zlatnamalina.blog.hr/

Komentari

Minus jer ne vidim smisao

Minus jer ne vidim smisao članka. Kritizira se puno ranije iznošenje programa ili bar priča o njima. U javnosti se kritiziralo što se o programima priča tek u kampanji.

U čemu je kvaka? Možda u najavljenom članku.

B-52

Tko je glasao

Ti si nova ovdje, ha?

Ti si nova ovdje, ha? :)

Pogledaš li malo "all time popular" listu, ili još bolje rasprave aktualnih političara koji pokušavaju raditi PR i ovdje (drlesar, vesna, nenad stazić... ima ih još) vjerujem kako ćeš primjetiti kako je velik broj tema već prožvakan.

Da ne bi možda pomislila da te napadam, potpuno se slažem s tvojom osnovnom tezom (čak ju volim uobličiti u to da je svaki političar prirodni neprijatelj svakog birača). Pitanje koje ostaje je: što napraviti da se to promijeni?

Tko je glasao

Dao sam -1 bod na ovaj

Dao sam -1 bod na ovaj članak jer ide u tonu "svi su oni isti", no to je ionako perspektiva širokih masa. Obećanja više ne prolaze, no, ono što još fali jest jednostavna prezentacija i popularne aktivnosti. Da sam ja politička stranka u ovoj kampanji, otvorio bih besplatnu telefonsku liniju gdje bi volonteri čeličnih živaca naučili napamet gospodarski program i bili poslani u kreševo sa potencijalnim biračima, a građani mogli postaviti svoja pitanja. :-))

http://bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

Dao sam +1 bod na ovaj

Dao sam +1 bod na ovaj članak jer ide u tonu "svi su oni isti" što jest potpuno legitiman politički stav.

Da, studenti(ce) su "otkrile" pollitiku, sve koje sam do sada uočio su počele sa stavom "povijest počinje od mene" (otvorim username i počem pisati ab ovo) - no zbog čega ih dočekivati "na nož"? Činjenica jest kako nema parlamentarne stranke u Hrvatskoj koja je ispunila svoja predizborna obećanja i u kojoj se nije pojavio bar neki oblik korupcije. Čemu onda sporiti ljudima pravo na razočaranost?

Tko je glasao

Je, legitiman je, slažem se

Je, legitiman je, slažem se u potpunosti, kao što je i legitimno dati -1 bod ako se ne slažeš s njime. Samo komentar bi bio blago neslaganje, -1 i komentar je malo veće neslaganje i ne vidim ne samo pravo već i obavezu iskazati ga. Izraziti neslaganje ne znači uskratiti pravo ikome na išta.

http://bezkomentara.org

Odabrali smo ih na ponos i diku, na svoju priliku i sliku...

Tko je glasao

Izgleda da sam po trenutnom

Izgleda da sam po trenutnom broju bodova u debeloj manjini (-6) tako da ću priznati da sam vjerojatno preveliki optimist. Vidjet ćemo kad se kolegica ponovno ulogira kakvi će biti daljnji tekstovi...

Tko je glasao

Negativan bod nije doček

Negativan bod nije doček hladnim oružjem. Pa i dosta nas bi dosad bilo izranjavljeno da je tako.

Pozdravljam svakoga voljnog da piše i raspravlja. Legitimno je i biti razočaran, pa takvih je najviše, svako ima neki razlog.

U članku sam očekivao najavu nečega što bi opisano promijenilo, ne novi članak već nešto o čemu bi se do novoga moglo raspravljati.

Ako toga bude kasnije, rado ću se korigirati i ovdje.

B-52

Tko je glasao

a mogli su se barem

a mogli su se barem potruditi i osvrnuti se oko sebe prije prvog teksta; bio je najmanje jedan sasvim ok tekst

život je surov, politika također, negativni bod je jedna od daleko najugodnijih neugodnih stvari koje se mogu dogoditi

Tko je glasao

actually, SDPu možeš

actually, SDPu možeš postaviti pitanja na gospodarsku i obrazovnu politiku

ostale politike će biti predstavljane svakih nekoliko tjedana sve do lipnja, tako da svako pitanje ima svoju politiku

linkovi su:

http://gospodarstvo.sdp.hr
http://obrazovanje.sdp.hr

Tko je glasao

ne vidim ništa lošega u

ne vidim ništa lošega u tome da stranke već sada birače upoznaju sa svojim politikama, tj. dijelovima programa. tako i birači imaju više vremena promisliti o tome za koga će na kraju glasovati. ali i stranke imaju priliku te svoje politike raspraviti sa stručnom javnosti. ne znam koliko si upoznata, ali odeš li na web stranicu sdp-a, tamo ćeš naći predstavljene dvije politike, gospodarsku i obrazovnu. svi zainteresirani mogu postavljati pitanja, ukoliko im je nešto nejasno ili komentirati predstavljene politike. u ono vrijeme predizborne kampanje, tri tjedna pred same izbore, svi počnu govoriti uglas i malo je prilike da se građani uistinu upoznaju sa stranačkim programima.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci