Tagovi

Hrvatski Telekom d.d.: Maja Weber, obmanjuje dioničare.

Mislav Šutalo, dipl. inž. elektrotehnike

PRIOPĆENJE

Poslovni dnevnik u svom izdanju od 14. lipnja 2012. godine, u tekstu pod naslovom, „Mislav Šutalo dobio spor, HT mu mora isplatiti plaće i bonuse“, podnaslov „Treća sreća, Šutalo očekuje od 9,5 do 19 mil. kuna, HT tvrdi da su iznosi manji“, izvijestio je javnost o nepravomoćnoj presudi u radnom sporu koja je objavljena 12. lipnja 2012. godine na Općinskom radnom sudu u Zagrebu. Vrhovni sud je još u rujnu 2009. donio konačnu pravomoćnu presudu da je otkaz nezakonit i da nema sudskog raskida ugovora o radu.

Povodom tvrdnji glasnogovornice Hrvatskog Telekoma d.d., Maje Weber, objavljenih u istom tekstu, koja je na upit novinara tog dnevnika, u svezi nepravomoćne preude, kojom je Hrvatskom Telekomu određeno da mora isplatiti plaće i bonuse zbog nezakonitog otkaza, izjavila da se „radi o znatno manjem iznosu“, a o troškovima da „Šutalove objede i navode smatraju potpuno promašenim“, izjavljujem slijedeće:

U Zagrebu sam završio Matematičku gimnaziju, potom Fakultet elektrotehnike i računarstva, a i na poslijediplomskom studiju sam položio još dva ispita iz matematike s ocjenom izvrstan. Izračun kamate je za mene lagan matematički zadatak i točan izračun kamate poznat je i meni i tuženiku, Hrvatskom Telekomu d.d.

Naime u dosadašnjem tijeku postupka jedan manji dio odštetnog zahtjeva je postao pravomoćan. Te je tuženik Hrvatski Telekom d.d. sam izračuao kamatu i platio doprinose prema tom dospjelom potraživanju. Iz izračuna i poreznog izvatka kojeg su mi dostavili jasno je i meni i njima i kako se računa kamata i kako se na bruto dosuđeni iznos plaćaju još i doprinosi na plaću, koje je tuženik Hrvatski Telekom d.d. sam izračunao i uplatio.

Dakle nema nikave dvojbe da je i meni i njima potpuno jasno što je u ovom postupku dosuđeno, koliki je naš odštetni zahtjev, koliko to u ovom trenutku iznosi i koliki su troškovi po ovom postupku za tuženika Hrvatski Telekom d.d. na mjesečnoj razini poradi kamata.

Moja prava načinom na koji tuženik Hrvatski Telekom d.d. izvještava javnost o stanju spora između mene i njih nisu niti na koji način ugrožena. Ali jesu prava javnosti i dioničara tuženika, i dioničari tuženika imaju pravo znati na koji se način upravlja tuženikom i kakve se poslovne odluke donose.

1. Dakle lažno prikazivanje stanja je kad glasnogovornica Hrvatskog Telekoma d.d., Maja Weber, na upit novinara da li su, prema trenutnoj presudi, na koju obje strane najavljuju žalbu, troškovi tuženika 9 i pol milijuna kuna, odgovori da se „radi o znatno manjem iznosu“. Jer točan izračun glavnice uvećane za kamatu i doprinose na plaću iznosi 9.483.387,61 kuna.

2. Također lažno prikazivanje stanja je, kada glasnogovornica Hrvatskog Telekoma d.d., Maja Weber, na upit novinara, da li se troškovi za tuženika Hrvatski Telekom d.d. mjesečno po ovoj parnici uvećavaju za dodatnih između 53 i 103 tisuće kuna, odgovori da „Šutalove objede i navode smatraju potpuno promašenim“. Jer oni sigurno znaju izračunati koliko iznosi mjesečna kamata na 7.442.748,29 kuna, odnosno 3.737.299,64 kuna, na koju se potom još zaračunavaju doprinosi na plaću.

Na sve ovo, je još potrebno dodati troškove odvjetničkih ureda, a i tu je nedvojbeno jasno na čiji je to teret.

Također istine radi, potrebo je reći, da je pravomoćno dosuđeno, da je otkaz kojeg je zajedno samnom dobio i moj najbliži suradnik, u rujnu 2011. godine pravomoćno poništen te da je i u tom slučaju istaknut odštetni zahtjev sličan ovom mom.

Dioničari Hrvatskog Telekoma imaju pravo znati tko im i na koji način upravlja imovinom i tko i na koji način o tome izvještava javnost.

Zastupljenost istine u ovakvim priopćenjima Maje Weber, jednaka je kao i u izjavama predsjednika uprave tuženika, Ivice Mudrinića, u kojima je svjedočio o značaju i karakteru njegovih patenata za Republiku Hrvatsku.

Ponavljam moja prava ovakvim načinom izvještavanja javnosti od strane Hrvatskog Telekoma, ni na koji način nisu ugrožena, jer sam nakon ove presude potpuno uvjeren u krajnji ishod ovog sudskog postupka i jer postupak koji vodi prema ovrsi nad Hrvatskim Telekomom, predstavlja vrlo siguran oblik ulaganja.

Komentari

Maja Weber i Siniša Đuranović

Maja Weber i Siniša Đuranović

Maja Weber glasnogovornica HT-a je djevojka Siniše Đuranovića operativnog direktora u HT-u za pravne i regulatorne poslove, koji je sam o sebi proširio priću da je Mudrinićev nasljednik.

http://www.gloria.com.hr/metropolis/showpage.php?pageNum_fov=6&totalRows...

Maja je formulu uspjeha u životu očito naučila od svog velikog uzora bivše članice uprave HT-a Ivane Šoljan.

Maja Weber i yuppie Siniša Đuranović rade u tandemu.

On je uspio izgubiti sve pravne postupke u koje se HT upustio. Zbog njegovog neznanja, bahatosti, umišljenosti i posve promašenih procijena, HT se uvukao u bezbrojne sudske postupke protiv regulatora i navukao je milijarde kuna sudskih tužbi.

Da bi statistički popravio dojam o svom radu pokrenuo je gomilu sitnih besmislenih postupaka, protiv regulatora, mizerne vrijednosti pa onda statistički prikazuje učinak kroz broj predmeta umjesto vrijednost spora.

No u friziranje stanja i u čuvanje karijere svog dečka uskače Maja Weber koja kroz PR pegla stanje prema dioničarima.

I tako par yuppija je naizgled uspješan dok se problemi metu pod tepih što tužiteljima očito nije neki problem jer se kao što vidim raduju dok kamate rastu.
Zanimljivo bi bilo vidjeti kako se Đuranović smjestio u HOTO vilu, dok se kupovao HOTO toranj, a ispod kojeg je sada proći, opasno po život.

Tko je glasao

Odlazi Mudrinic ?

3.7. Ivica M. je bio na pranju u Bonnu. Istovremeno predsjednik uprave jedne od tvrtki kceri T-HTa hodocasti u Bec i Bonn na razgovore. Jel imate kakav info da Mudrog smjenjuju. On svim silama doticnom namece svoje ljubavnice i pulene u nadzorni odbor gore navedenog da ga kontroliraju. Dajte malo procackajte kaj se desava.

Tko je glasao

dobru si ti plaću imao..

dobru si ti plaću imao.. pitam se koliku ima majica..

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Pa i nisam nego je s vremenom

Pa i nisam nego je s vremenom rasla. Dok sam bio tamo moja je bila oko 12.000 kuna, a Mudrinićeva oko 25.000 kuna. To su bili neto iznosi. Do 2007. Mudrinićeva je u godišnjem bruto iznosu zajedno sa bonusima narasla na oko 4 milijuna kuna, a plaća za moje radno mjesto na između pola i milijun kuna bruto na godišnjoj razini. E sad to je davno bilo pa kad se tome dodaju kamate onda ispadne solidan iznos, ali treba znati da je manje od pola ovih iznosa koje spominjem neto. Od tri kune za koje se na kraju izborim dvije pripadaju državi.

Očito je da je u trenutku otkaza razlika između mene i Mudrinića bila 1:2, a kasnije skoro 1:10 ili 1:4 ako sud u konačnici zauzme za mene povoljnije stajalište.

Tko je glasao

na kraju si skoro više

na kraju si skoro više zaradio nego da si radio :)).. ili da su te zakonski otpustili.. nije bogatstvo ali nije ni za pljunut. kolko mudrinić ima nisam znao, sigurno noću plače kad se sjeti koliko ima obermann

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Nije baš da sam više zaradio

Nije baš da sam više zaradio nego da sam radio. To nije sigurno tako. Ne treba zaboraviti da sam 2004. godine formirao konzorcij za nastup na natječaju za treću mobilnu licencu. Da sam okupio 100% hrvatski konzorcij od domaćih kompanija i iseljenika.

Da je HT uspio izlobirati da u završnici natječaja za predsjednika nezavisnog regulatora progura svog člana uprave. Dakle tijelo u jednom sazivu je raspisalo i vodilo natječaj, a u drugom sazivu donosilo odluku kome će pripasti koncesija. Da su našu, najbolju ponudu odbacili.

Da sam se potom javio na dvadeset drugih natječaja tom istom regulatoru kao izvođač radova za drugog (stranog) investitora. Da su sve ponude koje sam ja radio ocijenjene kao nedovoljno dobre iako sam jedino ja imao referencu iz područja u kojem se odvijao natječaj.

Da je osoba koja je sada predsjedavala nezavisnim regulatorom, Gašper Gaćina, ista osoba koja je u upravi HT-a donijela odluku o nezakonitom otkazu.

Dakle nikako ne stoji da sam više zaradio nego da sam radio. Nikakva presuda više ne može nadoknaditi štetu koja je meni počinjena, te je posve sigurno da ću ustrajati da uspijem u ovim zahtjevima koje sam istaknuo.

Tko je glasao

mislio sam u odnosu na to dok

mislio sam u odnosu na to dok si radio u HT-u..

no zanimljivo je bilo pročitati ove informacije, samo potvrđuju ono što sam oduvijek mislio o svim tim agencijama.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

sempre drito

nadam se da će bar dio mojih uplaćenih kuna HT-u otići u pravi džep (Paprov).

Tko je glasao

Tko treba platiti?

Dva puta sam platio fiksni telefon. Cca 3.000 DM. Otkaz @Papru potpisao je netko. Žalbu i ostale procesne radnje "amenovao" je netko iz uprave društva i još se očekuje najmanje godinu dana do pravomoćnosti. Pravda bi bila - šefe, dao si otkaz bez osnova, Jesi? Plati svoje kurčenje, kao što ću i ja ako ne platim dospjelu obvezo po računu za isporučenu uslugu. Jednostavno, zar ne?

Tko je glasao

pjastrela pa to je to!!!!!!

Tko je glasao

Meni je sve ovo dosadno

I predmet dođe kod veseljeka Turudića i nakon proslave 51-og rođendana kaže:"Meni je sve ovo dosadno" rekao je sudac Turudić nakon brojnih pitanja što ih je zamjenica ravnatelja USKOK-a postavila Nataši Vujec, bivšoj državnoj tajnici u Ministarstvu gospodarstva, koja je svjedočila u nastavku suđenja Ivi Sanaderu za aferu "Ina - MOL".

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Turudic-na-pitanja-tuziteljstva-...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci