Tagovi

Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći

Dosad je svašta proglašavano hrvatskim nacionalnim interesom pa i najvišeg prioriteta, to jedino, po svemu sudeći, nikad nije bio gospodarski i društveni razvoj RH, niti zalaganje vlasti za bolji život hrvatskih državljana.

Osobno mislim da je termin hrvatski nacionalni interes najzlorabljeniji termin u periodu od kad nas je zajašio Franjo Tuđman, mamuzajući nas do krvi na svojem „vizionarskom“ putu u 19. stoljeće.

Sve čega se ta kreatura dotaknula bilo je najveći prioritet na skali hrvatskih nacionalnih interesa s time da je on sam bio na najvišem mjestu te ljestvice, poistovjećen s Hrvatskom.

Ako takvo što, hrvatski nacionalni interes, nedvosmisleno i zaista postoji, zašto onda Hrvatski sabor na prijedlog hrvatske Vlade nikad nije jasno definirao što je to i nikad nije usvojio nekakvu rang-listu tih interesa?

Osim Tuđmana, koji po defaultu do smrti ostaje najvišim hrvatskim nacionalnim interesom, drugi interesi su „šetali“ gore-dolje po ljestvici hrvatskih nacionalnih interesa.

Ako uzmemo ponašanje Tuđmanovih vlasti odmah po preuzimanju vlast ispada da su prvenstvo nad svim hrvatskim nacionalnim interesima imali fondovi i institucije u kojima je bilo novca ili one, za koje su vodeći „domoljubi“, koje osim gramzivosti nije resilo ništa drugo, naprosto mislili da u njima ima novca.

Što je i logično jer je to i bio cilj „mlade“ Tuđmanove demokracije, podvaliti narodu nacionalizam, na krilima nacionalizma, koji je ubrzo prerastao u nacional-šovinizam, osvojiti vlast, a onda se tom vlašću okoristiti.

Kad se počelo s diskriminacijom ili svojevrsnom lustracijom Srba, prema obavezi koju je Tuđman preuzeo u Norvalu, što je kasnije preraslo u nešto što se može opisati jedino kao državni terorizam, činilo se da je to hrvatski nacionalni interes najvišeg prioriteta.

Slijedilo je „stvaranje države“, odnosno pokretanje rata radi rušenja Jugoslavije svim sredstvima, drugi prioritet koji je Tuđman kao svoju obvezu preuzeo u Norvalu, pa se činilo da osim Tuđmana hrvatski narod ne zna ni za što što bi bilo važnije od toga.

Podržavljenje društvenog vlasništva, najveća pljačka nekog naroda u novijoj povijesti, praćena uništavanjem velikih poduzeća za te potrebe nazvanih „socijalističkim mastodontima“ i nakaradnom i kriminalnom privatizacijom činilo se u to doba najvećim hrvatskim nacionalnim interesom.

Sve je to pratilo provođenje procesa pomirbe sinova ustaša i partizana, također jedna od obaveza koje je Tuđman preuzeo u Norvalu, o čemu se neumorno čekićalo a rezultiralo je Tuđmanovom namjerom tzv. „miksanja kostiju“ i pretvaranja Spomen područja Jasenovac u svojevrsnu „Dolinu palih“, po uzoru na Francovu „El Valle de los Caidos“, monumenta svim palim u Španjolskom građanskom ratu, neovisno na kojoj su se strani borili. No kako se na sreću shvatilo da bi to u hrvatskom slučaju značilo izjednačavanje fašizma s antifašizmom otpor toj ideji i s lijeva i s desna bio je tako velik da je na kraju i Tuđman morao odustati od njegove realizacije. No to ne znači i da se prestalo s pozivima i vapajima vrhova vlasti za svehrvatskim jedinstvom, naravno na platformi ustaštva, u čemu danas prednjači predsjednica RH.

Kasnije kao se kao najveći hrvatski nacionalni interes pojavljuju hrvatski branitelji, koje će se divinizirati i za te svrhe prozivati „hrvatskim ponosom“ i „hrvatskom svetinjom“, iako je svima jasno da se radi o parazitskom sloju hrvatskog društva, koji zdušno naplaćuje svoje ratne „zasluge“, teško tereteći mirovinski fond i hrvatski državni proračun. Oni i danas visoko kotiraju, a pridružuju im se i bivši pripadnici HVO.

Pitanje razgraničenja sa Slovenijom i problem, koji je hrvatskim državljanima stvorila hrvatska država, s Ljubljanskom bankom, činilo se u jednom dužem periodu kao prioritetni hrvatski nacionalni interes.

U najnovije vrijeme se INA, odnosno rješenje odnosa s mađarskom kompanijom MOL, pa i kupnjom paketa dionica od MOL-a, čime bi INA u potpunosti prešla u vlasništvo hrvatske države, ističe kao hrvatski nacionalni interes najvišeg prioriteta. U tome se svi slažu kako oni iz redova vlasti, tako i oni iz redova opozicije, ali i nezavisni politički i ekonomski analitičari, gdje su bili dosad, vrag bi ih znao.

Jer priča o INI je samo tužna priča o jednom, od Tuđmanovih "uspjeha" na planu uništavanja Hrvatske.

Što je nego ordinarno i nedobronamjerno lupetanje kad se o INI, u vrijeme donošenja odluke o prodaji 25 % + 1 dionice, govori kao da se radi o onoj INI, gigantu hrvatske industrije i jednom od nositelja gospodarskog razvoja Hrvatske, koju je Tuđman naslijedio preuzevši vlast uz Račanovu pomoć i uz brojne izborne prijevare?

Ta INA, prije nego li nas je Tuđman krenuo "preporođivati", je diljem svijeta radila na istraživanju nafte i plina sa 13 bušećih garnitura i tri platforme, svojom vlastitom, "Panon" i dvije unajmljene od Amerikanaca. Ta INA u svojem je sastavu imala i DINU i OKI i DOKI i Petrokemiju …, snažnu razvojno-istraživačku službu, a iznad svega jugoslavensko tržište za svoje proizvode.

Pokrećući rat Tuđman prvo lišava INU jugoslavenskog tržišta, a potom je poslovno potpuno onesposobljava čak i za prostu reprodukciju, pretvarajući je, uz brojna druga uspješna poduzeća, poput primjerice "Astre", u parabudžetsku instituciju iz koje je nemilosrdno isisavan novac, tako da INA kraj rata dočekuje u okolnostima, da ne radi ni na jednom od svojih inozemnih radilišta, sve bušaće garniture stoje, jer INA ne može plaćati koncesije, a u pitanje je dovedena i isplata plaća svojim zaposlenicima. Slijede reorganizacije, iz sastava INE izuzimaju se prerađivački kapaciteti osim rafinerija, tako da je INA okljaštrena i onesposobljena Tuđmanovim pregalaštvom ocijenjena kao tvrtka koja se vlastitim snagama neće moći oporaviti ...

Takva INA je odlukom hrvatske Vlade krenula putem privatizacije.

INU, ali i sve drugo u Hrvatskoj su uništili oni, koji su predvođeni vizionarom prošlosti, Franjom Tuđmanom, "uzeli puške i krenuli" na svoj rušilački pohod, tobože stvarajući nam državu i braneći nas od agresije.

Sve drugo i svi drugi postupci pa i oni post-tuđmanovskih vlasti su samo posljedica Tuđmanovih neodgovornih postupaka i ponašanja .

I na kraju, INU danas vraćati u državne ruke, drugim putem osim nacionalizacijom, jer je evidentno da MOL nije poštivao ugovore niti ispunjavao svoje ugovorima preuzete obaveze, nema nikakvog smisla. A najmanje to ima smisla prodajom HEP-a danas daleko zdravije i potentnije kompanije nego je to INA.

Možda bi najproduktivnije bilo prestati INU gledati kao nekakav hrvatski nacionalni interes, ja osobno mislim da ona, svedena na ono na što je MOL-u dopušteno da je svede, to jednostavno više nije. Naprosto bi INI-MOL-u trebalo oduzeti sve domaće koncesije, pravno takvu odluku ne bi trebalo biti teško braniti, osnovati novu kompaniju za naftni i plinski biznis u koju bi ušli i sanirani i poslovno potpuno osposobljeni industrijski kapaciteti Petrokemije, OKI, DOKI, DINA …

I na kraju od silnog značaja, pače kao hrvatski nacionalni interes najvišeg prioriteta, za hrvatski narod i njegovu državu sve vrijeme se provlači nužnost provedba procesa lustracije ili suočavanja s prošlošću, što je po „Europejcu“ Plenkoviću i kleru iz redova Stepinčeve crkve conditio sine qua non opstanka i naroda i države.

Zanimljivo je da se za provedbu lustracije svojski zalažu samo oni najreakcionarniji iz crkvenih i redova hrvatskog društva.

Znalci upozoravaju da je početak provedbe tog procesa vrlo blizu i da će njime zapravo biti zabijen zadnji čavao u lijes hrvatskog antifašizma, zato jer će tim „antitotalitarističkim“ procesom jedino stradati antifašizam, koji će prethodno pripisan komunizmu biti u potpunosti izjednačen s fašizmom, tako da će na hrvatskoj javnoj i političkoj sceni tek ustaštvo, kao ono koje je „lustrirano 1945.“, moći „disati punim plućima“.

Ne znam tko ili što bi taj proces mogao spriječiti.

Komentari

Tko je glasao

Žvaka

Nije žvaka za seljaka.

Tko je glasao

Svima

Kad nitko ne zna koji put vodi naprijed, nužno dolazi do svađe između lijevih i desnih zbog koje svi idemo nazad.

Još nešto.

Je li važnije zajedničko ili opće dobro ili naš vlastiti ego?

Tko je glasao

Svima

Stanite malo, ljudi.
Situacija se pogoršava iz dana u dan.
Ne smijemo tražiti izlaz ni lijevo ni desno.
Što onda ostaje?

Pogledaj dnevnik NAŠA MISIJA i onaj link na dnu njega.

Tko je glasao

Ne znam tko ili što bi taj

Ne znam tko ili što bi taj proces mogao spriječiti.
Točno!
Odavno sam to ovdje najavio i nema načina da se lavina zaustavi.

Sreća je za Franju što je umro, jer bi bio prvi na udaru: partizanski komesar koji je punio jame u ZG i oko ZG 1945...
... titova generlčina..

... zato i je zakopan malo izvan groblja... a zna se tko se zakapa izvan groblja..........

Šušak? Udbaš iz Kanade? Norval je tebi kao pojam ustaštva a prava je istina da je sasvim nešto drugo potpuno drugo...
O Norvalu očito, suštinski, pojma nemaš kao što i inače imaš premalo znanja o stvarima o kojima pišeš.

Za tebe je vrijeme stalo kada je pedofili i ljudožder Tito uginuo.

Tko je glasao

Ne, pederčino, ...

... onda kad su se pakleni artefakti poput tebe razmahali.

Tko je glasao

Razmahali? Pa ovo dosad nije

Razmahali?
Pa ovo dosad nije bilo ništa.... :):):):)

Tko je glasao

Bit će, ako sjevne, ...

... a nadam se da hoće, osuđujuća presuda "sekretarima SKOJ-a HR HB", koju će popratiti tužba BiH za agresiju i za isplatu ratne štete, što je jedina preostala nada da bi se hrvatski narod moglo prizvati pameti.

Tko je glasao

BiH ima da čkomi, napadali su

BiH ima da čkomi, napadali su sa svog teritorija hrvatske gradove, Slavonski Brod, Novsku i sve što je bilo sa ove strane Save.

Tko je glasao

@Skviki, ti si 0inače poznat kao znalac

Je, pucalo se s bosanske strane, ali uvijek i samo ako se s hrvatske strane prvo zapucalo.
Govorim o vremenu nakon međunarodnog priznanja Hrvatske.

Tko je glasao

Feniks, Bio sam 91. za Božić

Feniks,

Bio sam 91. za Božić u jednom hotelu u Stubičkim toplicama, koji je udomio izbjeglice iz Novske. Pričali su mi ljudi kako se je granatirala Novska, a pucalo se je iz lakog oružje dan i noć po njima.

Tko je glasao

@Skviki

Napisah ti "poslije međunarodnog priznanja Hrvatske", ali kao i obično tebe ono što ti sugovornik napiše i ne zanima, ti tepeš svoje.

Tko je glasao

@Skviki

Napisah ti "poslije međunarodnog priznanja Hrvatske", ali kao i obično tebe ono što ti sugovornik napiše i ne zanima, ti tepeš svoje.

Tko je glasao

¸Eeee @Feniks sada mi već

¸Eeee @Feniks sada mi već ozbiljno dižeš tlak!!!!!
Napisah ti "poslije međunarodnog priznanja Hrvatske",

Kada je priznata Hrvatska? Napiši!
Koliko je dugo trajala uzbuna u npr. Županji i okolici zbog neprestanog granatiranja i ostalog s područja Bih? Kada i koliko? Napiši!

1992. u rujnu i kolovozu je RH bila prisiljena u Rajevo selo (uzmi uvjetno, jer ti ne želim napisati točnu lokaciju...... ) uz suglasnost USA poslati skoro sve teško i dalekometno topništvo da bi počistila s druge strane cijele "gradove" raketno-topničkih točkih s kojih se 24 sata dnevno mjesecima tukle RH.

I ne pričaj da nije tako jer ja bolan nisam tada sjedio u nikakvom zagrebačkom podzemnom četničko/komunističkom gnijezdu niti suportirao "labradorce".....
Razumeš, kopile?

155 mm haubice iz moje postrojbe su sve do jedne tada bile tamo, svi raketni lanseri.... iii još ponešto toga.

Jesi li ti ikada čuo koliko smo tada platili specijalna raketna zrna Kinezima jer su letjela i 25% dalje nego li bilo čija druga u tim kalibrima?
Ma čuo si ti... , bolje da ne kažem...
...ali mogao bi čuti kako ti duša plače, mogao bi čuti....

Velim, ozbiljno mi dižeš tlak pa bi te na samo "vincekovo" mogao posjetiti "licem u lice"... ; mislim ono da to objasnim...;
_ jer uvjeren sam da to nikada zaboraviti nećeš, vrlo sam upečatljiv kada treba...

Sada odmaah počni cmizdriti da ti prijetim, a ne prijetim, a @mraka sam već prije dobra 2 mj zamolio neka te upozori na tvoj način obraćanja ljudima..... Ništa!

Vincekovo bi baš bil dobar datum... na svaki trsek po jedno črevo... opa, mislim kobasicu....
Zalevati se može sa "eger bikaver" - dobro crveno vino iz Orbanove zemlje.... - makar u ovom slučaju je to više "volovsko" nego li "bikovsko".

Spusti loptu @Feniks!
Ne laži @Feniks!
Ne vrijeđaj @Feniks!

Znam da si u smrtnom strahu... ali ne boj se; - sve ti to traje kratko!

Tko je glasao

Što je, ustašuljče, ...

... "razbijeli" te istina.
Nisam ni znao da vama u Zavodu u Popovači dopuštaju internet.

Tko je glasao

Istina? Što komunjarska

Istina? Što komunjarska izdrkotina zna o istini?
To "prodaj" peder/lezba sljedbenicima, mladokomunjarcima i ostalom talogu s dna septičke jame.
Moji ti to ne "puše"!!!!!!

Ništa mene nije "razbijelilo"; - obrnuto, tražim da se uredi ona djedova i crna i smeđu košulju... spremila mi daaaavo baka... Pristaje mi kao salivena. Znači - više "bacam" na crno! :):):):)
Vidjet ćeš me noćas u snovima. :)):):) Stajat ću ti kraj novopostavljenog spomenika u Kutini na kojem piše: Za Dom! - Spremni!
Okupljamo se, okupljamo... Samo vele mi moji da se Sava zaleđuje kod Jasenovca....
?
?
?

- pa nam je teško čuvati onaj spomenik sa svih strana; ali neka... dat će Bog...

Što se tiče "zavoda" i Popovače - na krivom si tragu, potpuno krivom moj Vincek.
Fizički i psihički sam u top formi, spreman za obaviti bilo koji zadatak.
Baš kao i 1991.!

Pozdrav s Velebita!

Tko je glasao

Ahhh oprosti drkađijo na

Ahhh oprosti drkađijo na Jovankinu sliku s Brijuna....

promaklo mi...
- nazvao si me "ustašuljak". Odlično! Makar mi nikako nije jasno zašto mi udjeljuješ tolike komplimente jer za mene je to ponos a i čast...
.... ustaša koji se šulja... netko će sigurno udahnuti posljednji put....
... barem kažu da jeu takvim situacijama vazda tako bilo!

Tko je glasao

@otpisani

Dopustio sam ti da se sam opišeš kao potpuni idiot i time je moja "emisija"s tobom završena.
Dalje možeš nastaviti monologom, bar što se mene tiče.

Tko je glasao

Što je drkađijo? Šah-mat u 4

Što je drkađijo?
Šah-mat u 4 poteza!
Rušaš figure a ploču si zavrljačio na snijeg? Ubudale, jer...

Ti možda jesi završio samnom ali nisam ja s tobom.
Ne odustajem dok te ne pospremim ko i Ljubu.

S krivim se tipom "zakačuvaš" onemoćali......
Riječi ubijaju; ako nisi znao.
...a nije kažnjivo, zamisli?????

Tko je glasao

vrijeme ludih i živih

kažeš "Ne odustajem dok te ne pospremim ko i Ljubu." misleći na pokojnog Ljubu Rubena Weissa

Sramota. I tuga jer je on mrtav a ti živahno ustašijaš.

Na facebuku je još neugašen, 'živi'.

https://www.facebook.com/ljubow

Nekako se mislim da je, nažalost, postalo dobro što Pollitika ide ka svom konačnom 'pospremanju'.

Tko je glasao

Bube, Nekako se mislim da je,

Bube,

Nekako se mislim da je, nažalost, postalo dobro što Pollitika ide ka svom konačnom 'pospremanju'
Pollitika.com je jedino glasilo nezavisnih ljudi, a plaćenička govna ko ti su i došla sa namjerom je ušutkat. Ljubo Ruben Weiß je bio dio te ekipe.
To se je najbolje uočilo kod vaših provokacija i fakalnih izraza.

Tko je glasao

Čuj @bubač, da nije Ljuban

Čuj @bubač, da nije Ljuban čačkao mečku, da je bio u granicama normale....
Međutim:
- napisao je 12 pritužbi na Sabor, Vladu, Ured predjednika u svezi mene (naravno, s lažnim pričama....
- nekoliko puta bio u ODO i MUP-u da podnese prijavu... ali nisu ga shvatili zbog čega, - nije bilo osnove...
- na dan kada je došao Netanjahu u RH na duplerici "Jutarnjeg" je objavio da sam vođa antisemita u RH; - moje puno ime i prezime..
... itd...itd
komunistička izdrkotina feniks je pretjerao po svim pitanjima i ako ima hrabrosti neka nastavi tako...
... vidjet će dokle će.....

I šta sad ti hoćeš?
Upisuješ se na listu?
OK! Primljeno na znanje!

Tko je glasao

Uskoro, kad izađe Domovinski zakon i kad se organiziraju

službe onako kako se trebaju organizirati onda će mnogi smrtni neprijatelji Hrvatske i Hrvata sa liste dugo objašnjavati svoje postupke, onoliko koliko izdrže, samo to ne smijemo govoriti prijatelju moj neOtpisani.

Ova stoka misli da ubijanje države i naroda nema posljedice i da nikad neće odgovarati, neka misle, i dobro je da misle jer se tako skidaju maske i svatko sam sebe osuđuje, kazne će biti u skladu sa zlodjelom, za brutalne životinje brutalne i kazne. Na nama je da bilježimo i slažemo optužnice.

Uskoro...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

I onda se desi da lovac

I onda se desi da lovac postane lovina, tada će sve postati puno zanimljivije.
Laganini, da šta vrijediš već bi dejstvovao u službama a na kraju ćeš stradati od istih, to tako biva, povijest dokazala.

Tko je glasao

Apsolutno se slažem sa ovim, to tako nekako i bude

ja znam i zašto ću stradati. Naime, ima jedan dio klateži i zlotvora koji zaslužuju sva zla svijeta jer se zlo ne libe raditi drugima, no onaj čas kad nekoga za koga ja smatram da ne spada pod pasku takvih službi krenu progoniti onda ću i ja opirući se takvoj vrsti zla također nastradati.

Btw, u ratu sam imao ponudu uskočiti vrlo visoko u takve službe, ali se nekako nisam vidio u tome. Dakle nešto vrijedim po tvom kriteriju, ali nisam takav tip, jedino bih rado bio savjetnik nekome ministru ili predsjednici po etičkim pitanjima i u sjeni, besplatno, čisto onako da ukažem na sve implikacije nekog problema, pa nek radi što hoće taj netko.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Jebem ti listu

.
he, he

Tko je glasao

Daaa, i ja tebi jebem sve po

Daaa, i ja tebi jebem sve po spisku.
Imaj se dobro!

Tko je glasao

Feniks, Pa Hrvatska je

Feniks,

Pa Hrvatska je priznata 92. a granatirali su konstantno od kraja 91.

Daj ti nama napiši: koje su to bosanske gradove granatirali naši iz Hrvatske.
Pa nismo imali granata ni za obranu.

Tko je glasao

Lažeš kao bjesno pseto! No,

Lažeš kao bjesno pseto!
No, vama komunjarskim govnima je to u krvi.

Tko je glasao

Ma pusti ga @Skviki - vidiš

Ma pusti ga @Skviki - vidiš da lupeta o nečem o čemu pojma nema.
HV je mogao i smio, prema svim vojnim zakonima na ovoj planeti sa svojom vojskomu ući cca 200 km u teritorij bivše SR BiH.
Međunarodno ratno pravo dozvoljava i čak i nalaže da smiješ to učiniti onoliko "duboko" koliki je domet onime čime te iz te zemlje gađaju.....
Spomenut ću samo "volhov" i mig....

Prema tome, mogli smo ih, smjeli i trebali pregaziti, samljeti u čevape baš kao što su Srbi radili u Prijedoru i rudniku Ljubija na drobilicama za mljevenje rudače.... Hrvatima su to radili naravno!

Hrvati su idioti!!!!!

Deratizacija će se ipak morati provesti - nadam se vrlo "soft" i bez krvi.

Tko je glasao

Jožek, ako je za Skvikija ondak ok, ali nama je malo "out"...

Međunarodno ratno pravo dozvoljava i čak i nalaže da smiješ to učiniti onoliko "duboko" koliki je domet onime čime te iz te zemlje gađaju.....

A što u slućaju da ovi preko grane imaju raketni sustav dometa 4 - 5500 km. Znači ulazimo u Rusiju ili Tursku...

Tko je glasao

A čuj G-đa Koš; možda je malo

A čuj G-đa Koš; možda je malo "out"... ali to se bu tek vidlo ...

Znaš, kada prvi obrezani napravi neki urnebes (sa podosta mrtvih i ranjenih) u RH pa se sakriju u Federaciju ... Možda se začudiš: - da niš ni kasno!!!!!
Odlučit će Trump; - u tom slučaju i eto nas točno tamo gdje treba.
(Mislim Bosna ima šanse dugoročno opstati kao što je imala SFRJ, EU, SSSR i slične paranoje.)

Inače, na koju granicu misliš i na čije raketne sustave srednjeg dometa?
Preciziraj malo, sestro!

Tko je glasao

Otpisani, Kj se s njom uopće

Otpisani,

Kj se s njom uopće upuštaš u ono kaj se razme ko Marica u KK.

Muslimani su tolerirali upade Srbijanaca BiH u Hrvatsku a i njihovo granatiranje. Čak su i puštali preko svojeg teritorija četničke formacije prema našoj zemlji.

Kad su i njima počeli peglati jajca, onda su počeli kmečati i traćiti pomoć.

Samo Hrvatskoj mogu zahvaliti da ih Srbijanci nisu istrijebili.

Tko je glasao

Joj komunjarski bogec; - s

Joj komunjarski bogec; - s čime se ti baviš. čemu se veseliš....
Pa to je marginalno.
Tumplek jedan....

Ja ti zborim o mečem čistam dugega: EU nema šanse da se izvuče bez diktaure iz ove septičke jame... Komunjarka Merkel, udbaška nkavedeovska ruska kujica koju vodi putin ima samo jedno jedino rješenje: Uvesti nešto puno gore nego li je bio nacizam.

Eeeeh, u tome tenutku nastupa deratizacija vas preostalih komunjarskih zvijeri u Hrvatskoj.
Može kemijska deratizacija a može i nožem za deranje divljači...
kako ti drago-.

Tko je glasao

Feniks

Jedan od razloga zbog kojeg se zbivaju te stvari o kojima pišeš jest upravo nepoznavanje pravog puta koji bi vodio naprijed. A riječ dvije o tom pravom putumožeš naći u mom dnevniku NAŠA MISIJA.

Tko je glasao

Psihopatija

Psihopatija, ili sociopatija, je trajni poremećaj osobnosti, odnosno stanje koje se u ponašanju više ili manje razlikuje od prosjeka (psihopatska ličnost). Riječ je o ograničenim osobnostima, na prijelazu psihičkog zdravlja i bolesti većinom sa intelektualnim poremećajima, čak intelektualno retardiranima.

Glavne su promjene na emocionalno-voljnom planu osobnosti. Prvotno se smatralo da zbog njih trpi samo okolina (agresivnost, asocijalnost, i anti-socijalnost). Kasnije je utvrđeno da neki i sami pate zbog svoje abnormalne osobnosti (depresivnost, suicidni psihopati). Nikad ne dosežu dimenzije psihotičnosti premda mogu pokazivati neke simptome ili sindrome slične pojedinim psihičkim poremećajima (shizoidni, paranoidni, nestabilni, ekscentrični, depresivni, hipomanični i dr.).

Za psihopate se kaže da su „daltonisti za ljudske osjećaje i društvene moralne vrijednosti“.

Uzroci psihopatije

Uzrok psihopatije, kao i ostalih poremećaja osobnosti, može biti loša socijalizacija u ranom djetinjstvu, genetska svojstva, kao i posljedice tjelesnih i psihičkih oboljenja. Najčešći uzrok razvijanja psihopatije je da su osobe s tim poremećajem u djetinjstvu ili pretjerano strogo odgajane, tj. kažnjavane, ili su bili prepušteni sami sebi, tj. zanemareni.

Sve objašnjeno, a Feniksa ocrtava i jedna druga pričica:

Kad čovjek umre, ni ne zna da je umro i nije tužan. Tužni su ljudi oko njega. Isto je i kad je čovjek glup.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Tko o čemu, ustašuljački šljameru, ...

... ti o svojoj najvećoj noćnoj mori, Feniksu.

Zato jer ja znam, da si samo uzorak bez vrijednosti.

Tko je glasao

Ti nisi moja noćna mora, više kao drekec na cesti

I sve je ok kad te na vrijeme vidim pa začepim nos i zaobiđem, ali ponekad ugazim pa smrdiiiii, ajoooj kako smrdi... hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ustašuljačka gnjido, ...

... noćnu moru se ne može zaobići.
Zato si stalno tu i zagađuješ prostor.

Tko je glasao

U pravu si noćnu moru iliti drekec se često ne može zaobići

Vidiš kako jezičina neće nego pravo, haha...

Pa da, kad stanem u drekec ili kako ti sebe nazivaš "drekec noćna mora" naravno da se prostor zagađuje jer smrdi jače i dalje. Sa, se ubijaš Drekec noćna moro, hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ustašuljčki jad i bijeda

A eto ljudi čitaju a ustšuljačka fukara blebeće budalaštine.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci