Tagovi

Hrvatske muke po EU - čija je Njemačka država


U kontekstu prisajedinjenja Hrvatske budućoj mega državi EU rađa se opravdana radoznalost glede „civilizacijske“ lokomotive te korporativne tvorevine, a složit ćete se da je ta lokomotiva Njemačka sa svim onim kaj se pod tim imenom podrazumijeva. Da imam spoznajne rupe i o nekim drugim državama – manjim EU lokomotivama nije sporno ali za ovu objavu nije relevantno. A da je razlog grebanja po po ovoj temi sa hrvatskog političkog aspekta stanja stvari i više no intrigantno ni sam sebi zapravo nisam htio priznati jer sam bio uvjeren (po defaultu proteklog vremena od ww2) da je status Njemačke kao države njemačkih građana odavno riješen u korist izvornog suvereniteta tih istih građana. Ali zakaj bi i ta priča bila jednostavna kad može biti zavjerenički komplicirana...
Dakle, po svjedočenju izvjesnog gospodina (general-major Bundeswehr-a) Gerd - Helmut Komosse, stvari sa suverenitetom Njemačke i nisu tako jednostavne. Naime taj bivši šef zapadno njemačke vojno-obavještajne službe i šef sigurnosti kabineta federalne vojske je 2007.g. objavio knjigu pod naslovom "Die Deutsche Karte“ i to nakon višegodišnjeg natezanja da uopće smije objaviti tu „literaturu“.

I kad je napokon dobio dozvolu za tisak i to u Austriji – Dussmann kao najveći njemački lanac prodavaonica knjiga ga je odbio kao autora prodavati iako slovi kao kulturna fondacija.
Zakaj toliko žući oko jedne knjige tamo nekog ishlapjelog vojnog penzionera!
Pa između ostalog knjiga opisuje i problematizira top secret tajni ugovor 1949 potpisan 21.5.1949.g. između vlada tadašnje zapadnje Njemačke i vlade SAD-a. Prema tom ugovoru koji važi do 2099.g. sve političke stranke u njemačkoj će biti pod nadzorom (čitaj – neformalnom upravom) jednog tajnog tijela u Washingtonu, da nijemci moraju plesati u svim NATO programima na prvi poziv i da će rezerve zlata njemačke države biti de facto u pritvoru u New Yorku do isteka važenja ugovora. Od ostalih uglavljenih pikanterija interesantno je još spomenuti da pobjednička saveznička koalicija u njemačkoj drži potpunu kontrolu nad mas medijima i elektroničkim komunikacijama te da svaki savezni kancelar mora potpisati posebni Chancellor Act kojim se bespogovorno podvrgava nadležnosti odredbi tog ugovora. Po istome teta Angela kao i svi budući savezni kancelari po svojoj inauguraciji moraju prvo u posjet SAD-a - a potom u Izrael (nap by ja) i sto kao i 20.3.2007. kad je u Knessetu izjavila;"Deutschland unterstützt Israel und dass der Schutz Israels Recht zu existieren...!" Vjerojatno i takvi stavovi su propisani navedenim dokumentom a kaj se može prevesti da je Njemačka cionistička marioneta, a da Nijemci to ni ne znaju. Ako tako funkcionira lokomotiva EU, kakva je EU onda zapravo tvorevina. Kakve su to nacionalne elite koje tikve sade sa Njemačkom koja zapravo onda i nije država nego protektorat globalnih cionista sa sjedištem u NY-u. Kaj su hrvatske elite namijenile hrvatskim građanima prisajedinjenjem Hrvatske mega korporativnoj državi EU. Ako njemački građani ne znaju kaj su potpisale njihove elite sa amerima zakaj bi rvati morali znati kaj su potpisale "balkanske" elite glede budućih žrtava u interesu cionističke EU...

Izvor

Komentari

Tko je glasao

Nova EU Yugoslavija je samo stvar tehnike vremena

Europsku federaciju najviše forsira bankarska oligarhija, jer samo kolektivizacijom ukupnog duga svih država europe se mogu kratkoročno spasiti od bankrota pojedinih država sastavnica.
Glavni motiv koji stoji iza ove federacije je uspostavljanje centralne fiskalne vlasti (uz postojeću centralnu monetarnu) putem koje će se omogućiti kontinuitet otplate neotplativih dugova. Naravno, pošto su dugovi neoptlativi, očito je da se radi o kratkoročnom rješenju... Do neke nove krize, do generalnog bankrota cijele federacije. Kolaps monetarne ponzi sheme izazvane kreditnom ekspanzijom novca se ne može izbjeć, samo se može odgoditi...


izvor(i):

Tko je glasao
Tko je glasao

Pratim raspravu na ovom

Pratim raspravu na ovom dnevniku vec danima i nesto me strasno zacuduje.. nitko nije ponudio mogucnost da je teza dnevnika sasvim obrnuto postavljena od logicne. Svima nam je jasno da @golg i @sjenka obozavaju zavjere svjetskog i svemirskog tipa, no meni se cini citava stvar puno jednostavnija ako se drzimo teme a to je

RAZLOG NASTANKA EU

1. SAD i NATO nisu imale nikakvog razloga potencirati ujedinjenje europskih zemalja, dapace
SADu ne pase direktna konkurencija u istom svijetu Zapadnom svijetu i puno mu je lakse zadrzati primat ako je EU razjedinjen u trgovackom smislu, u proizvodnji industrijskih dobara ali i hrane. SADu ne pase novi mocan trgovacki savez kao partner Rusiji, Kini, Indiji, Juznoamerickim zemljama..
NATO je ionako prisutan i sve clanice EU su njeni clanovi

2. EU su imale razloga formirati samo jake EU zemlje koje i bez SADa imaju zatvorenu ekonomsku cjelinu i buducnost, dakle sve EU zemlje osnivaci osim GB koja ne funkcionira bez US pomoci
Sirenje EUa do granica Rusije te tako stvaranje mocnog ekonomskog podrucja ali i dovoljno velikog zatvorenog podrucja za unutrasnju trgovinu daje okvire samoodrzivosti, a istocnim eu zemljama mogucnost bijega od Ruske dominacije koaj je za njih dugo godina bila pogubna

3. Njemacka kao danasnji predvodnik europske zajednice je svoju viziju EUa mogla vidjeti samo kao zajednicu koja ce joj omoguciti smanjenje ekonomskog i militaristickog utjecaja SADa na razvoj.. dakle ponovo pobijena pocetna teza dnevnika o Njemackoj kao SAD marioneti osnivacu eu zajednice.

Sve to zajedno je vidljivo iz prakticno otvorenog rata financijskih institucija SADa i EUa. Sve to je vidljivo i iz djelovanja GB na nestabilnost EU, na sprecavanje jacanja saveza unutar EUa, odnosno pokusaja smanjenja njenog utjecaja kao cjeline alpari USA. Jer GB je ipak samo satelit ili voda tog saveza ovisi koju teoriju urote citamo. Koliko god su te grupe zemalja, SAD i EU vezane u ekonomskom i fiskalnom smislu ocigledno je da se i medusobno bore za primat u svom svijetu. NATO zapadnom svijetu.

Dakle sto god da su saveznici smislili sa Njemackom i stogod da je dogovoreno davnih godina sigurno ne stoji da je EU zajednica americki projekt jer ona SADu samo smeta u ulozi jednog i jedinog neprikosnovenog vode Zapadnog svijeta.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

I ja sam bila neko vrijeme sklona tako gledati na stvari

ali onda sam uočila (eureka!) jednu notornu činjenicu - integracijske procese EU uvijek podržava SAD i Vatikan.

Nije mi bilo druge nego zaključiti kako je projekt EU u stvari projekt stvaranja jedne velike zapadno-kršćanske-NATO alijanse.

Jesam li zbog te spoznaje sretna - nisam!
Je li to "nama naša borba dala" - jest!

Postoji li za nas neki "tridesetosmi put" - ne postoji! Nit' hoćemo, nit' umijemo...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

SAD su uvijek podrzavale EU

SAD su uvijek podrzavale EU integracijske projekte jer je vise Europe unutar EU u geografskom smislu znacilo i manje Europe u politickom smislu ('nova' Europa je funkcionirala, a i danas funkcionira dobrim dijelom kao americki satelit). Vatikan je podrzavao integracijske procese jer su skoro sve nove clanice bile vecinski katolicke (a neke i fundamentalno katolicke- Poljska i Hrvatska) cime je narusena ravnoteza izmedju katolika i protestanata iz vremena EU-15.

Tko je glasao

ako se dogada nesto sto ne

ako se dogada nesto sto ne mozes sprijeciti a nije ti ni za posvaditi se.. uvijek daj deklarativnu podrsku..

svijet bi, zapadni svijet u globalu izgledao isto sa eu integracijom ili bez nje.. no ako je ne bi bilo ne bi bilo ni konkurencije velikima, zato meni nije logicno da bi veliki podrzali vlastitu unutrasnju konkurenciju.. sigurno im nije cilj celicicti se pa tko bolji nek vodi..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

EU nije projekt konkurencije

EU je jedan od 10 mega klastera uprave i nadzora i to će svima biti jasno onda kad baba ode s kolačima. Treba li se deklarativno pokloniti tom stanju - ne!
Glede konkurencije - praćenjem traga novca i kapitala dolazi se do spoznaje da iza svih konkurenata stoje isti jebivjetri.

Tko je glasao

Latinično točno piše kaj je tema dnevnika

Draga @Lunoprof - kraljice ponoći

nitko nije ponudio mogucnost da je teza dnevnika sasvim obrnuto postavljena od logicne.

1. Tema dnevnika nije razlog nastanka EU te stoga ne izmišljaj sadržaj (tvoje) logike niti teza baziranih na istima - to je sadržajni troll al te nisam zarolao iz razloga bolje vidljivosti načina kada netko ne ide na sadržaj teme već cilja osobu. Obzirom da su takve metode pokušaja dezavuiranja meni poznate osobno ih ne doživljavam kao napad već zgodnu priliku za raskrinkavanje pozadinske patologije trojanskog konja.

2. Direktno se referiraš na dnevnik a autoru se obraćaš u 3. licu iz čega se da zaključiti da te nekaj jako peče da se autoru ne obraćaš u 2. licu

3. Poruka dnevnika je dosta zahtjevna i nije za lijenčine koje će na temelju 2 google rezultata znati sve o temi posebno kada treba lakonski zaključiti kako je dovoljno baciti kost tipa kako je autor sklon "teorijama urote" te sam ne zna o čem besjedi.

4. Ovaj dnevnik ostaje u arhivi kao dokaz da je netko nekad postavljao ispravna pitanja ali je "javnost" zaključila da se radi o neprimjerenom sadržaju obzirom na sveukupnu ljubav naroda da se preda gospodaru mazohistički i bespogovorno

5. Hrvatska je u svekolikom kolapsu i na najboljem putu u dužničko ropstvo koje će se nasljeđivanjem prenijeti na moju djecu i njihovu djecu - nit krivu nit dužnu...ja to ne prihvaćam jer to nije pravda po nikakvim prirodnim i društvenim uzusima i spreman sam se prikloniti sili da se zaustavi taj društveni teror većine. Stoga ne razumijem neke sudionike na ovom portalu koji imaju djecu kao i ja da snishodljivo ideološki povlađuju onima koji iz životne samodovoljnosti nemaju djece i čine sve da obrazac - "poslije mene potop" prolazi nekažnjeno dapaće socijalizira se teretom na sve.
Nije sramota to ne vidjeti i ne prepoznati ali je suludo takve vrijednosti promovirati kao civilizacijske bez da se propita i par puta provjere argumenti. Hrvatski politički sustav je hakiran nenarodnim političkim strankama koje u EU vide samo osobni materijalni interes. Sve te prodane duše zastupaju (a uđemo li u EU i ondje će zastupati), interese svojih nadređenih, transnacionalnih europskih stranaka. Takva lojalnost, nadaju se, bit će nagrađena dobro plaćenim sinekurama u europskom birokratskom žrvnju. Primjerice, plaća zastupnika u Europskom parlamentu je 7000 €, a imali bi i mnoge pogodnosti – auto, dnevnice, restoran, frizeraj, bar, samoposlužnu kafeteriju, te salon za aerobik i saunu i bla, bla...
Glede Njemačke i njezinog generala koji se usudio progovoriti o tabu temi, mogu samo reći da nekima povijest nije nit će biti učiteljica života te stoga ne mogu nit shvatiti stratešku ulogu koju Deutschland kao protektorat (ne SAD) ljudi iz sjene mora odraditi. Pritom je sasvim nebitno kaj ti jebivjetri direktno ulaze u naše domove preko HT-a (DT-a).

Onima koji ne vole previše čitati prilažem pojednostavljenu agendu EU-a u okviru NWO-a.

Tko je glasao

Patologija trojanskog konja

Tko je glasao

Ovaj video

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Stvarno zanimljivo kad

Tko je glasao

nakon sto si se osjetio

nakon sto si se osjetio ugrozen i to osobno, a nista takvog nije pisano u mom komentaru.. ni u redovima ni medu redovima..

napisao si svasta ali niti jednu konkretnu primjedbu.. majstorski nema sto.. samo svejedno nista od sadrzaja..

Uglavnom sve sto pricas je potpuno nelogicno. Da je SAD odnosno cionisti vlasnik i upravitelj Njemacke ne bi bilo logicno da je Njemacka jedan od osnivaca i lidera danasnje Europske unije cija politika i ujedinjenje nikao ne pase SADu ni zidovskom kapitalu koji je tamo stacioniran..

To je ukratko citav komentar.. a sad mozes jos jednu litaniju o svemu i svacemu..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

prilog: Bivši njemački

prilog:

Bivši njemački kancelar Gerhard Schroeder: Došlo je vrijeme za stvaranje Sjedinjenih Europskih Država!

http://www.poslovnipuls.com/2012/09/12/europa-federacija/

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Glasine o tajnom dokumentu

Glasine o tajnom dokumentu Kanzlerakte su se prvi put pojavile u njemačkom tisku 1999 godine u vezi s namjerom američke izdavačke kuće Hearst da objavi knjigu nekakvog famoznog Jamesa Shirleya o američkom njemačkom sporazumu iz 1949 godine, suplementu njemačkom ustavu. Sporazum je navodno ograničio njemački suverenet na područjima navedenim u ovom dnevniku. Knjiga se nije pojavila, a nema više ni Shirleya.
Onda se 2007 pojavila i knjiga Die deutsche Karte njemačkog penzića Komossea, s karijerom u njemačkoj vojnoj kontraobavještajnoj službi, o istoj temi, i diskusija se ponovno rasplamtila.
Jedini aktualni dokument koji bi kao dokaz mogao poslužiti u aferi je bila fotokopija takozvanog " pisma dr Rickermanna" od 14.rujna 1996, u kojem misteriozni dr Rickermann, pripadnik njemačke obavještajne službe, piše ministrima u Bundesregierungu o tom tajnom sporazumu iz 1949.
Komossa se referirao na taj dokumenat, ali se nikada nije nedvosmisleno izjasnio o vjerodostojnosti samog dokumenta, jer je 1996 već bio u penziji i nije mogao raspolagati njime u okviru njemačke obavještajne službe.
Osim toga, datumi koje Komossa navodi u knjizi nisu usklađeni. Kao datum sporazuma navodi se 21.svibnja 1949, a Federalna Republika je osnovana 23.svibnja 1949, tako da prije tog datuma nije mogla sklapati nikakve sporazume. O tome da je njemačka obavještajna služba 1949 klasificirala dokument nema govora, jer nije ni postojala.
Dokument je mogla potpisati privremena vlada, ali takva je postojala samo u sovjetskoj zoni za područje bivše Istočne Njemačke.
S obzirom na izgled Rickermannova pisma i brojne formalne i jezične propuste, prije bi se dalo zaključiti da je dokument nepostojećeg dr Rickermanna iscurio iz neke druge obavještajne kuhinje.
No, ostaje činjenica da njemačkih kompanija nema u nafti, plinu, uranu, da među najvećim rudarskim kompanijama na svijetu nema njemačkih, a to je doista neobično s obzirom na snagu njemačke industrije i bankarstva. Ipak negdje postoji nekakva saveznička urota.

Tko je glasao

Insajder o protektoratu

Najprije zahvaljujem na konstruktivnom doprinosu temi jer da bi ovo napisao morao si sebi dati truda i malo "pročačkati web arhivu" a kaj drugima ne pada na pamet - stoga plus.
Poanta teme nije dokument koji definitvno nije glasina jer da i jeste glasina do danas bi se u Njemačkoj netko sigurno našao da isti ospori, a osporen nije. I general major vojne obavještajne baš i nije bilo tko - napiše knjigu i sve prođe bez "sankcija" - ono kaj ja znam o obavještajnom zanatu krz DR (a bio sam blizu" vatre") to u pravilu nije moguće...
Mene intrigira druga strana te medalje, a to je uloga Njemačke države u konstituciji mega korporativne države EU, a ista je defakto protektorat SAD-a, odn onih koji upravljaju SAD-om (znamo da SAD formalno pravno nije država već privatna korporacija). Drugim riječima građani EU nemaju pojma sa režijom EU-e iza zavjese i ovo je dobar povod da se o tome kritički razgovara sa svim elementima cost-benefit analize kako bi hrvatski građani dobili barem mrvicu informacija o onome kaj ih čeka u megadržavi u kojoj je predvodnica ne-država već protektorat globalnih jebivjetara i globalnih režisera života i smrti. Naravno da ima i druga opcija opredjeljenja kojim nas zapravo sve te zaplotnjačke igre ne interesiraju jer smo tako i tako obične ovce koje će blagonaklono poći u klaonicu kako bi osigurali mesa gospodaru...

Tko je glasao

S obzirom na naslijeđe drugog

S obzirom na naslijeđe drugog svjetskog rata Njemačka ne može biti politički lider Europske unije. Kad bi to mogla u Bruxellesu bi se govorio njemački, a ne engleski. Na svim njemačkim kancelarima i kancelarkama se jasno vidi da im je političko liderstvo EU-a teret i da pokušavaju svim sredstvima na to mjesto pogurati Francusku, a Njemačkoj ostavljaju ulogu konstruktivne moćne financijsko-industrijske poluge, ali iz drugogo plana.
Njemačka ima vrlo pozitivan stav prema EU, ali na svoj način, s inzistiranjem na industriji, štednji, produktivnosti, izvozu, a u takvoj orijentaciji može ih pratiti 3-4 eu države, sa otprilike 100 milijuna stanovnika, ostatak od 400 milijuna bi "živio iznad svojih mogućnosti".
Kakva će biti uloga Njemačke u budućem životu Europske unije teško je reći. Ako je suditi po nedavnim zbivanjima u Frankfurtu i glasovanju na Vijeću guvernera Europske centralne banke o monetizaciji duga nekih europskih država, 16 glasova je bilo protiv jednog jedinog njemačkog "nein". To znači ili izolaciju germanskog stroja od donošenja novih strateških odluka za rekonstrukciju EU-a, ili stvaranje pritiska na njemački ustavni sud za ocjenu ustavnosti njemačkog sudjelovanja u stvaranju European stability mehanizma, a ta odluka mora pasti već u rujnu. Ako odluka suda bude " ne", Nijemci će ići na referendum, a tu je svašta moguće.
Ja ne vidim kakvu bi USA mogle odigrati aktivnu ulogu u tom procesu.

Tko je glasao

Zamolba u ime gluhih i čoravih

Kolega@golgota,

molim Vas da - obzirom da sjenka nema privilegiju na puni html kod - objavite video (link na pp) doktrina šoka od Naomi Klein. Možda ovi slijepci koji ne razumiju abecedu " i ljubav će nas osloboditi" ipak nešto shvate od suštine globalnih igara bez granica. Unaprijed hvala!

Tko je glasao

Nekima ni 100 Naomi pomoći neće

Čisto sumnjam da sam video prikaz nekom bitno pomoći može jer traži napor gledanja i k tome još i čitanja titla, ali dobro... razotkrit će možda neke buduće parazite Bakiće...
Nažalost nisam uspio embedirati kod videa glede direktnog prikaza na pollitici te stoga dajem link istog na advance.hr - sorry.
Ak netko ima embed istog s prijevodom na You tube bi pokorno prosil...

Video - Doktrina šoka

Tko je glasao

Hrvatska

pripada europskom civilizacijskom krugu plus SAD.

Nema nam nego s njima pa kako nam bude.

Mi smo mali, kap u moru. Želite li izolacionizam opravdan kojekakvim teorijama zavjere.

Još jedan euroskeptični dnevnik.

Što se tiče tog nekog ugovora do 2099. ,pa što,bilo je "jao pobjeđenima" ,pobjednik uzima sve.

Njemci, obzirom kako je Njemačka bila izbombardirana i uništena ,te podjeljena na 2 djela uopće ne žive loše.

Što bi vi @Golgota sada predložili u realnoj politici odnosno na ovu temu.

sve dobro...

Tko je glasao

Porez hrvatskih budala

Hrvatska pripada europskom civilizacijskom krugu plus SAD. Nema nam nego s njima pa kako nam bude.
Kakve veze ima europski civilizacijski krug i EU - arghhhh!
O nebesa - otvorite se i uzmite mene grešnicu da ne slušam sulude izljeve ljubavi spram hrvatskih ljudi - kao ono, mi pripadamo Vatikanu pa kako bog odluči...
Hrvatska je dosad iz pretpristupnih fondova Eu od ukupnih 668 milijuna eura, povukla 340 milijuna, od čega je isplaćeno tek 170 milijuna. Istovremeno, već sljedeće godine dužni smo u proračun Europske unije uplatiti 275 milijuna eura, a godinu kasnije još 550 milijuna eura. Tako ispada da ćemo u dvije naredne godine Bruxellesu ne samo vratiti sav novac koji smo do sada 'dobili' već ćemo tu svotu čak dvostruko preplatiti! Čak i da Hrvatska udvostruči količinu novca kojeg je dosada godišnje izvlačila iz pretpristupnih fondova EU, još će godinama u Bruxellesku blagajnu uplaćivati više nego što će iz nje dobivati.

Tko je ovdje idiot..!

Tko je glasao

Civilizacijski krug - krug otimača i kolonijalista

Tvoja vizura politike i društvenih odnosa u europi je obrazac bogomdanih križarskih ratova na koje neki imaju pravo po bogu, imaju pravo ubijati i otimati samo zato jer imaju silu. Logika koja je svijet dovela u odnos 1:99 i logika koja tolerira međunarodni državni terorizam i banditizam - ti veliš, pobjednik uzima sve. Jesi li ikada ćuo za "pravo prve bračne noći"! E vidiš moj drveni na podrućju gdje ja živim živio jednom jedan Franjo Tahi i mnogo biskupa koji su ga podržavali u vlasti. A taj Franjo je uveo sebi pravo da svaku mladu po božjem pravu na dan vjenčanja najprije on poševi a onda ju pošalje mladoženji... samo zato jer ima silu. To je logika tebe i onih koje te podržavaju u tvojim zaključcima - pobjednik dobiva sve bez obzira na "što će selo reći"! To je logika obrasca po kojem se strogira Libija, Sirija, Iran, - EU civilizacijski krug, Engleska, Francuska i protektorat Njemačka. Znaš li ti moj drveni zakaj izumire hrvatski narod brzinom 40 ljudi/dan. Upravo zbog logike i ponašanja vladajućih u Hrvatskoj koju ti ovim upisom promoviraš a neki te slavodobitno podržavaju. A znaš li ti da takvo ponašanje preneseno na operativnu razinu ima sve elemente puzajućeg fašizma. A kaj bi golgota predložio u realnoj politici - javno distanciranje od takve "ideologije" i prokazivanje nositelja bez obzira jel se šalili ili mislili ozbiljno

Tko je glasao

Oduvijek je tako

@Golgota

Ovo o Tahiju ,pravu prve bračne noći, vidjeli smo da je toga tada bilo i u Škotskoj i kojekuda u svijetu i nemojte ovo spuštati na tu razinu argumentacije, nismo djeca.

"""Upravo zbog logike i ponašanja vladajućih u Hrvatskoj koju ti ovim upisom promoviraš a neki te slavodobitno podržavaju. A znaš li ti da takvo ponašanje preneseno na operativnu razinu ima sve elemente puzajućeg fašizma.""""

Međutim,ova Vaša o puzajućem fašizmu mi je interesantna.

Znači, ako smo za EU a na nekom referendumu je većina građana RH glasala za EU , ispada slijedom toga da podržavamo puzajući fašizam ili fašizam kao takav.

Želimo mu se pridružiti. Jeste li to željeli reći ovime?

Vi bi predložili distanciranje i prokazivanje nositelja. OK. Distancirajte se i prokazujte javno do mile volje, što i činite ovim dnevnikom i drugim vašim upisima.

Vi osobno , ali ne u moje ime.

Znači vi ste vidim za izolacionizam ili bar za distanciranje, samo nam još recite u kom pravcu bi okrenuli brod, lađu Hrvatsku .

Suprotno od zapada ili... koji kurs predlažete, samo nemojte reći da ste za potpunu neku neutralnost jer to ne postoji.

Pri tom imajte na umu da smo mali i da nemamo atomsku bombu.

sve dobro...

Tko je glasao

Izolacionizam i fašizam

NIkada pa ni tada nisam nigdje velio da sam protiv integracija kao načela, ali sam rekao da sam protiv obrasca "guske u magli" prepuštanja nečemu na koljenima i spuštenih gača. Zna li netko od vas filozofa koji zagovarate ulijetanje pod svaku cijenu u korporativnu EU (koja je samo izvedenica protektorata SAD-a) i jedan cost-benefit element tog aranžmana a kamoli cijelu bilancu pa da onda razgovaramo o istima te utvrdimo jel nam se to isplati ili je pušiona. Ne, to je dogma pa i po cijenu da je trošak članstva veći od koristi. Tko će na kraju to platiti - građani kroz svoju participaciju u takvoj hrvatskoj u kojoj je svaki dan 40 ljudi manje na popisu stanovništva. Znaš kako se to zove - ubijanje naroda, a politika koja ubija svjesno svoj narod je fašistička politika. I ne podmeći to nikakvom referendumu jer je referendum bio farsa sa svim onim argumentima koji su se čuli na ovim stranicama u bezvbroj komentara i dnevnika. A glede izolacionizma kojeg mi podmećeš - moja malenkost je uvijek naglašavala potrebu postojanja investicijske bilance, a EU je velika društvena investicija. Iz kojih razloga Hrvatska ne bi mogla biti pridružena članica dok ne izađe iz puberteta. A to da smo mali, ha, ha - u Yugi smo bili nezadovoljni i mali, a u EU ćemo biti ne mali već beznačajni. Ima još jedna sitnica, neki od vas baš i ne vole srbe i Srbiju - u EU ćemo ponovo postati braća. Prokletstvo zatvara krug. Cionizam to razumije - za ostale nije bitno...

Tko je glasao

Potpuno te podržavam

@Golgota

u nastojanju da kritički to sagledaš, onda taj tvoj prosvjetiteljski zanos i tako to.... sve 5.

Krenem ozad;)) :
-to što ćemo biti u nekoj uniji sa Srbijom nema veze, i sada smo zajedno u UN-u
- trošak,članarina se svuda plaća
- ovo o koljenima i spuštenim gaćama , gledaj još kod osamostaljenja smo se opredjelili kao nacija za euroatlanske integracije birajući na izborima uvijek stranke koje su to imale, među ostalim u programu a tomu je već preko 20 godina
-nije sve u isplativosti , ne isplati ti se ići na operu u Lisinski pa odeš ili sl.
- to da je pad nataliteta, potpuno normalno za cijelu hemisferu kojoj pripadamo još od industrijske revolucije od kada je smanjena potreba za čistim manuelnim radom ( berači pamuka) to nije loše to je dobro,a jedna generacija to može promjeniti, znači ne ubija (smanjuje) politika narod nego -civilizacija
-ako je referendum bio farsa zašto se ne digne pola miliona protivika u prosvjede
-ako EU ne bude valjala raspast će se kao Austrougarska ili Rimsko ili Otomansko carstvo, već će povjest učiniti svoje
. nekako mi djeluje ovo o cionizmu malčice nategnuto, ali neka ti LJRW ili neki drugi Židov traži pojašnjenje,

naime , ne vjerujem u svjetske zavjere pa tako ni u cionističku zavjeru

i još , to da ne volim Srbe i Srbiju - a zašto bi ih trebao voliti,prema Srbiji sam sada indiferentan, sa susjedima (komšijama) Srbima se dobro slažem jer

znaš , kada sam imao problema s istima to smo raščistili 91-95,

a sada čekam da snjeg padne i idem u lov kod prijatelja u Srbiju,dva dana na divlje svinje,

onda još: bez ljutnje , ali priznaj da kada nakon par dana pročitaš neke svoje tekstove primjetiš podosta paranoje,

Vaša teza: Amerika zapovjeda Njemačkoj, Njemačka je lider u EU, mi hrlimo u EU to je puzajući fašizam i cionistička zavjera,vjerujte
teško mi je to provariti i sa sodom bikarbonom

inače,interesantni ste za čitanje

sve dobro...

Tko je glasao

Paranoja na pollitici

onda još: bez ljutnje , ali priznaj da kada nakon par dana pročitaš neke svoje tekstove primjetiš podosta paranoje,

Doista - obzirom da te plusirao stručnjak za mentalnu patologiju dapaće da si u pravu. Buđenje će biti veoma bolno!

Tko je glasao

Golgota

Tko je glasao

Ljudi ne vole znati ružne stvari

Kolega@,

uvijek sam vjerovala da otvaranje i najdelikatnijih pitanja u funkcioniranju društvenih odnosa donosi boljitak običnom puku te stoga i ova tema bez obzira na slaganja i neslaganja može samo doprinijeti bistrenju naših spoznaja o velikim istinama i malim istinama. Naravno kada insajder kao u ovom slućaju progovori da taj govor izaziva kontroverze te da ponovo otvara neka pitanja za koja smo smatrali da su odavno pase.
Ono s čime se moja ženska savjest ne može pomiriti u političkom smislu jest činjenica da njemačko društvo jest u rezervatu ako je za vjerovati ovom visokom časniku (a nemam razloga za sada ne vjerovati mu) u kojemu mu je propisan kućni red ali ne od njenih stanara već "vlasnika zgrade" a koje vlasništvo niti je legalno niti legitimno ni po kojoj varijanti poimanja logike i svrsishodnosti življenja. Veoma je znano tko je financirao ratnu mašineriju Hitlera (tko ga je zapravo stvorio) i koja civilizacijska poanta je forsirana holokaustom te je stoga ispostava računa cijelom njemačkom narodu u obliku spominjanog ugovora demonska uz istovremenu činjenicu da su neki konkretni vinovnici te režije završili kao ugledni i zaslužni građani korporacije koja se naziva SAD. NIsam sigurna da hrvatski narod može iz istog išta naučiti - voljela bih da me primjerima demantirate!

Tko je glasao

Čujte draga @sjenka

svaka čast tom visokom časniku i insajderu,inače o sisovcima u domovinskom ratu imam svoje mišljenje (SIS služba je bila gore premreženima udbašima i KOS-om , a dolje je na nižim razinama vrbovala ,čak im davala činove do ranga bojnika , recimo svaka bojna je imala satnika ili bojnika sisovca-bivšeg bezbednjaka).

Uglavnom su se bavili, bar ovi koje ja znam ,perifernim stvarima.

Od kuda znate da i ja nisam npr. insajder , ali eto nisam se na to pozivao. Mislim, on nije ništa iznio što već nije bolje obavještenima dobro poznato. On to samo reciklira i slaže teorije na temelju konfabulacija.

Da je sve tomu tako , pa što. Ni druga strana nije nevina. Sukob civilizacija već dobrano traje. Mi smo u svom civilizaciskom krugu , boljeg nemamo za sada.

Uglavnom, svaka čast kolegi @Golgoti što eto propituje stanje , ali on sugerira,on bi da malo zastenomo sa ulaskom u EU , da sačekamo... koga , što.

Idemo formalno tamo gdje već zapravo jesmo, formalizirajmo faktično stanje.

Pa kako nam bude. Što je danas zapravo 100% sigurno.

Onda , na temelju nečeg što je bilo prije 70 -tak godina, temeljiti današnju realnu politiku je u najmanju ruku smješno i iako se slažem da je povjest učiteljica itd., držim da je to apsolutno neprimjereno , obzirom da je druga polovica dvadesetog stoljeća u civilizacijskom smislu za nekoliko kopalja ispred prve polovice dvadesetog stoljeća.

Na kraju krajeva, a što mi mali narodi možemo ,ako je tomu zaista tako kako se tvrdi.

U roku 5-6 mjeseci mogu nam stvoriti rat ,ponovno. Napujdati jedne na druge, već viđeno.

Znači, kad upadnete u vodu ne zanima vas kako se ta rijeka zove, gdje izvire i gdje joj je ušće , nego pokušavate plivati.

sve dobro...

Tko je glasao

Kuda idu divlje svinje

Kolega@,

Onda , na temelju nečeg što je bilo prije 70 -tak godina, temeljiti današnju realnu politiku je u najmanju ruku smješno i iako se slažem da je povjest učiteljica itd., držim da je to apsolutno neprimjereno

Iz nekih vaših komentara shvatila sam da ste lovac (lov u Srbiji..) te stoga i ne zamjeram vaše naginjanje ka šali i lovačkim pričama. Pročijate ovaj vaš citirani navod, morate se dogovoriti sam sa sobom - poštujete povijest ali nebi na argumentima iste danas donosili zaključke. Morate se odlučiti da dijelite ozbiljnost političke manipulacije od lovačkih zezancija dok na ražnju okrećete slaninu...
Današnje stanje real politike nije rezultat zezancija već veoma mračnih planova od kojih njemački general iznosi samo jedan segment. Raditi paralelu sa SIS-om iz DR-a kod ovog konkretnog slućaja je diskvalificirajuće jer to jednostavno nije djelatan argument. Nemojte mi samo reći da ste vi znali za detalje ugovora kojeg spominje autor u uvodnom tekstu. Smatrate li možda nebitnim da je stvarni gazda HT-a (via dt) zapravo neki mason iz New Yorka i koji ugnjetava razne "papre" i druge radnike HT-a. Vidim da ste bili sudionik DR-a - znate li zašto Vukovar nije "spašen", znate li zašto je postojao Velesajam, znate li zašto je pala Posavina, znate li kolko je kamiona Luka Rajić prevezao bezvrijednih dinara u BiH, znate li koliko je nafte Čermak prošvercao Srbima da bi njihovi tenkovi mogli rigati vatru po Hrvatima, znate li koliko su veliki Hrvati pobili malih Hrvata samo zato jer se ovi nisu slagali s njihovim velikim idejama "gradiške stare" koju Kaptol danas rehabilitira iz usta nezahvalnih biskupa koji svake godine iz države isišu 750 mil Kn.
Vi bi preko svega toga prešli i formalizirali sadašnje stanje. Pa nije to jedan fazan ili lisica iz jednodnevnog lova kojih se drugi dan više i ne sjećamo.
Zatvaranje Njemačke u kazamat modernog roba proizvest će sigurno novu eksploziju nacizma (osvještenjem nacije) - pitanje je samo vremena. Predsjednik Wulff je morao plačući dati ostavku jer je samo pokušao biti predsjednik države. Zašto Wulff i ostatak naroda mora plačati ceh tih istih koji sada vrte Njemački suverenitet oko malog prsta. I koji slave obljetnicu 9/11...!

Tko je glasao

Mislio sam da ste ozbiljniji

@sjenka

Što vi zapravo znate o stvarima koje ste gore napisali iz prve ili bar druge ruke.

Nećemo se raspravljati na taj način. Jednostavno ne pristajem sada i ovdje obarati neke stvari koje se godinama preko nekih medija ulijevaju u ah,tako prijemčive mozgove.

Ma molim vas,kakve veze ima ovo što ste vi nabrojali, od pada Posavine ,preko Vukovara do Luke Rajića .

Ok, prihvaćam da vi isto vjerujete u @Golgotinu teoriju da svjetski cionizam preko SAD i Njemačke metodom puzajućeg fašizma uvlači jadnu malu Hrvatsku u zlo.

Vi ste eto isto protiv da uđemo i formalno u EU , bar za sada , treba čekati i sl.,
legitiman stav. s kojim se ne slažem.

Moje poštovanje.

sve dobro...

Tko je glasao

Drvo

Ma u sve se oni razumiju.
I u Posavinu, Vukovar, Luku Rajića itd.
Pa sve do predaje 21 krajiškog korpusa Čedomira Bulata.
Ćak znaju tko je Čedomiru nosio novac i koliko je novca bilo e da bi ovaj mirno predao korpus i uživao u hrvatskom novcu.:):):)
Je da je taj novac "sigurno" zarađen i tako promjenom valuta ili švercom droga:):):)

pravi IPD.

Tko je glasao

Sjenka nije lovac već lovina

Ma molim vas,kakve veze ima ovo što ste vi nabrojali, od pada Posavine ,preko Vukovara do Luke Rajića .

Kolega@ lovac,

Dakle u prethodnom ste komentaru rekli slijedeće;

. Mislim, on nije ništa iznio što već nije bolje obavještenima dobro poznato. On to samo reciklira i slaže teorije na temelju konfabulacija.

Iz istog se dade zaključiti da vi olako i podcjenjivački ocjenjujete napisanu "ispovijed" ne majora ili kapetana (satnik, bojnik) već generala njemačke vojske, ne običnog generala već šefa sigurnosti kabineta federalne vojske - kao recikliranje svima poznatog štiva. I to nema veze s mojim stavom oko slaganja ili ne slaganja s autorom dnevnika. Jednostavno ne mogu pojmiti da vi iz svoje lovačke perspektive na takav način možete ocijeniti validnost izjava šefa obavještajne službe njemačke vojske.
Stoga sam zaključila da istom logikom kojom ste došli do tog saznanja da tako vjerojatno znate i ono što sjenka ne zna a vezano je za pad Vukovara, Posavine, bla, bla...

Jednostavno ne pristajem sada i ovdje obarati neke stvari koje se godinama preko nekih medija ulijevaju u ah,tako prijemčive mozgove.

Dapaće da bih voljela da oborite neke stvari s kojima se ne slažete pravim argumentima i ja ću biti prva koja će vam zbog toga reći - hvala, bez osobnih zamjerki!
Međutim vi ne pristajete na to, u redu - o čemu onda da razgovaramo, možda o tome kolko žira mogu pojesti divlje svinje ili svinjskom gulašu ili godišnjoj članarini lovaca...

Tko je glasao

Što, sad si bumo podmetali

Naprijed sam prilično jasno rekao, mislim da se iz mojih par upisa vidi moj stav.

Ja ne tvrdim da tomu nije tako kako je kolega autor teme ukazao. Amerikanci i Njemci su naši saveznici. Zajedno ratujemo u Afganistanu i gdje treba,jel.

Međutim,teze o cionističkoj zavjeri i puzajućem fašizmu kojem eto mi "guske u magli" Hrvati hrlimo su mi malo nategnute, naročito ako se argumentiraju događajima prije sedamdeset godina.

Ok, kužim da vas ima s lijeva i s desna koji niste za to da budemu u EU, svaki sa svojih pozicija.

Čak i ovi na vlasti su javno za EU a među njima ima onih koji djelatno rade da monitoring bude negativan. Mogu se misliti koliko npr. Čačiću smeta kad mora u jednadžbu ukalkulirati i mišljenje Brisla,hehe.

Znači svaki sa svojih pozicija.
Jedni žele krasti a da im se iz EU ne prigovara, drugi žele neke druge asocijacije, sve se to vidi iz aviona.

Ja uopće ne sumnjam u validnost izjava njemačkog obavještajca , dapače, međutim kažem na to , pa što.

Mene je zaintrigirala teza autora dnevnika koju on izvlači iz toga ,o puzajućem fašizmu i cionističkoj zavjeri , te eto mi Hrvati ne bi trebali k njima.

To je bit, a ne šverc valute i pad Posavine s čime vi najednom ničim izazvana i potpuno van teme, ja bih rekao-trolate. Odvlačite sa teme,

Pitam se -čemu.

sve dobro...

Tko je glasao

Hrvatska je bolesna država poradi tih američkih dobročinitelja

Vi meni minus ja vama plus pa me mrzite!
Upravo DR je dokaz koliko su prste imali umočene i ameri i britanci u razna nedjela kako u Hrvatskoj tako i Bosni. Gubljenje suvereniteta i opća besperspektivnost naroda samo su izvanjski pokazatelji koliko smo spremni skinuti gaće i kleknuti kako bi (kako vi kažete) i formalizirali ropski odnos koji je odavno uspostavljen...

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/evo_zasto_sve_vise_gradana_hrvatsk...

Tko je glasao

Pardonček @sjenka

ja vama nisam dao minus, ja se samo ne slažem sa vašim viđenjem oko tih stvari.

Recimo da su ovi bili umočeni u sukobe na ovim prostorima,oh Bože moj, pa naravno da su bili umočeni,pa na kraju su i sudjelovali javno Dayton, te djelatno-bombardiranje Srbije.

Pa to je sve bilo javno.

Ovo o braniteljima. Demokracija. Neka cvjeta tisuću cvjetova;)))

Recite,a kad mi to nismo bili u povjesti u nekom vazalskom ili kako vi kažete ropskom položaju.

Beč,Pešta, Beograd i sada ako je to Brisl,ovo bar hoćemo,čini se većina je bila za euroatlanske integracije.

sve dobro...

Tko je glasao

"Čini se većina je bila za euroatlanske integracije."

To ste dobro rekli - čini se... posebno oko NATO-a
A oko EU citirat ću samo jedan navod iz teksta - "Ako se dogodi potpuni gospodarski i socijalni slom, ako broj nezaposlenih naraste na više od 400.000 tisuća, moguća su socijalna previranja u kojima će i oligarhije morati dijeliti sudbinu hrvatskog društva. U takvom scenariju na Milanovićevo mjesto sjeo bi najvjerojatnije bivši guverner Željko Rohatinski, jer bi nam izvana nametnuli tehnomenadžersku vladu kakvu su dobili Grci i Talijani. Bio bi to sumrak demokracije, jer te vlade ne postavlja narod na izborima, već ih dovode MMF, Fitch i ostale kreditne agencije kojima se Hrvatska Vlada tako ponizno klanja. Još i danas su u transu zbog pozitivne ocjene kreditnom rejtingu Hrvatske, pa ne vide da nam je Fitch tu ocjenu dao samo zato da se i dalje zadužujemo i da još dublje uđemo u financijsko ropstvo."

Sjenka je protiv tog scenarija a ne protiv Europe, a taj scenarij je izgledan jer ne da smo spustili hlaće več smo i gače bacili ne bi li se guzicom dodvorili raznim svjetskim hohštaplerima. Ubijat će nas ko muhe ovi koji će doći da spašavaju demokraciju na kapitalistički način. O tome ja

Tko je glasao

Ako mislite

da se i ja @sjenka
toga ne pribojavam varate se. Opet ponavljam , u vodi smo i moramo plivati.

Dođe li do tih crnih predviđanja , ravnat ćemo se prema prilikama i nećemo biti sami.

Međutim, držim da ćemo se lakše izvući sa ovih 99% Europljana , jer mi činimo oko 1 %.

Uostalom , a tko vam dugoročno može išta garantirati , pa evo naša generacija je gledala povjest u relativno kratkom vremenu ,od pada zida na ovamo.

Zato , opustite se.

sve dobro...

Tko je glasao

Znači

od nekoliko vaših upisa pod jedan sam morao staviti minus jer ste počeli spuštati nivo ove solidne rasprave,ali eto sory,prepravio sam ga u plus .

sve dobro...

Tko je glasao

3 plusa za ovaj komentar,

3 plusa za ovaj komentar, sjenka!
mene je, ne bas ne znam kako obrazovanog, uvijek mucilo pitanje tko je zapravo bio hitler i za ciju korist je on zapravo radio, tj. tko ga je zapravo pogurao i dogurao do polozaja gdje je imao priliku zapravo unistiti njemacku, a ne od nje napraviti jos vecu velesilu ili cak gospodara svijeta! holokaust je grozna stvar, moja je gotovo cijela obitelj i sa mamine i sa tatine strane u drugome ratu poubijana, svi kao civili, moj tata i tetka su samo slucajem izbjegli smrt, a mama je isto tako ostala bez gotovo cijele svoje obitelji, neki poubijani od ovih, a neki od onih... zato me taj drugi svjetski rat toliko i zanima, pa zato se je moglo primjetiti u mojim komentarima kako ja "jebem" i cetnike, i partizane, i ustase i sve ostale...
sada 70 godina nakon tog rata se sve bolje moze vidjeti koja podmukla i neljudska igra je bio taj rat, milijuni ljudi su zrtvovani samo kako bi se na najperfidnije nacine zagospodarilo svijetom, a hitler je, gotovo sam siguran u to, bio igrac onih koji su tada za vrijeme rata, prije i nakon njega, uglavnom iz svicarske i usa vukli konce i ostvarili svoje naume!

Kitz

Tko je glasao

cetinje

kitz,

njemačku su uništili idioti koji su bili spremni odreći se prijateljstva s rusijom
i ogromnog potencijala židovskog naroda
raspolagali su energijom milijuna njemačkih građana i odveli su ih u smrt, razaranje, a kasnije propast i zločin

pogledaj kinu, oni su to sve već vidjeli prije 1000 godina,

zamisli kako bi se živjelo u europi da nije bilo prvog svjetskog rata,(ne bi bilo ni drugog)
to je toliko drugačije, za nas iz srednje europe i današnje izraelce
da spada u znanstvenu fantastiku
stokholm i kopenhagen ne bi bili puno drugačiji ali cetinje, kotor
varšava, beč, prag, budimpešta, lavov, vilnus, krakov, zagreb, sarajevo, beograd

luka

Tko je glasao

Zašto je njemački predsjednik C.Wulff morao dati ostavku

Ili kako melje cionistički mlin...

Kitz,
i dobro je što se javno suprotstavljaš raznim jebivjetrima koji bi rehabilitirali em ustaštvo em holokaust.
Na sceni je zločinačka logika 1:99 koji cijeli svijet žele podrediti sebi i svojim hapačkim interesima. Kaj vrijedi istinitost navoda njemačkog predsjednika (koji vjerojatno nije bio upoznat s tekstom ugovora sa SAD) kad je rekao da SAD rat u afganistanu u kojem moraju sudjelovati i njemačke trupe (na prvi poziv!!!) imaju isključivo ekonomski interes a ne interes borbe protiv svjetskog terorizma... Raritet je taj što je skoro zaplakao dajući javno neopozivu ostavku. Imao je barem malo emocija. Međutim ugovor ne priznaje emocije već samo interes. A to naš čovjek ne želi ni vidjeti ni ćuti - do novog holokausta...

Nagradno pitanje za sve - kaj hrvatski narod očekuje od prisilnog rezervata EU???

Tko je glasao

tko je pobijedio prošle godine igra u kupu prvaka

golgota,

zašto se I i II svjetski rat zove svjetskim?
radilo se o borbi za prevlast nad cijelim svijetom
tko je pobijedio ostvario je cilj, prevlast nad cijelim svijetom
od 1945. do danas pratimo zapravo samo dvije ozbiljnije promjene
obje relativno nebitne za najvažnije odnose moći
raspad sovjetskog saveza - neizbježan, očekivan, zbog unutarnje nesposobnosti promjene
i uspon kine kao snažnog partnera zapadnim pobjednicima, zbog uspješne promjene

ako te zanima budućnost
promisli, koliko zemalja na svijetu, društava, ozbiljno hoće ići stopama kine, u smislu kopiranja kineskog modela unutrašnje organizacije društva?
očigledno je da su
i rusija i kina dio globalnog sustava kojim upravljaju pobjednici II svjetskog rata
izrael je snažan, kao velika europska država, barem kao francuska, skoro kao britanija, ali nije pobjednik II svjetskog rata,
ako zapadni saveznici napadnu iran, izraelci će,oni naivniji, misliti da su ih oni na to navukli,
i podosta teoretičara zavjere
istina je ipak malo drugačija

luka

Tko je glasao

Drugačija istina

Kakva je to drugačija istina po tebi sadržajno - nisam shvatio!

Tko je glasao

Upravljanje ratovima i krizama

Kolega@ Kitz,
ne morate se osjećati hendikepiranim ako nemate akademsku titulu, nigdje nije dokazano da formalno obrazovani ljudi bitno doprinose svjetskom progresu dapaće isti više doprinose porobljavanju ukupnog stanovništva svojim činjenjem i nečinjenjem.
Situacija sa formalnom njemačkom državom je lijepi primjer globalnog manipuliranja stadom koje se nama građanima servira kao dobročinstvo. Poznata formula - ubila nas njihova ljubav. Dakle ako su to oni uspjeli napraviti germanima kao velikom narodu što li tek mogu nama kao malima i marginalnima. Prema tome ako nas neko gura u nekakve organizacijske okvire postavlja se pitanje tko od toga ima koristi. Onaj tko gura ili onaj koga guraju. E sad ti guraći nikad nisu voljeli glasnike koji su donosili loše vijesti ili su vikali car je gol. Svojim komentarom samo sam htjela skrenuti pozornost da sve pojave ne treba prihvaćati zdravo za gotovo već kritički i sa puno pitanja. Nekome je jako u interesu da razori kolektivistički duh čovjeka kako bi ubio svaku primisao na solidarnost bilo kojeg oblika te da nametne individuu osamljenu u divljini civilizacije kojom će on tipkom miša fizički upravljati. Zato je sjenka skeptik glede projekta EU i njihovih gurua posebno sam u tome učvršćena nakon ove objave kojom sam saznala da su njemačka prava na slobodu zarobljena do 2099.g.

Tko je glasao

Njemacka je tek 1951 priznala

Njemacka je tek 1951 priznala Izrael kao drzavu nasljednika zidovskih stradalnika te s njom kao takvom sklopila ugovor o reparaciji 1951. Suma je 3,45milijardi DM po dogovoru iz 1952.. no dogovor je predvidio odstetu u robi .. a ne u novcu.. Tako je Njemacka pocela isporucivati svoju robu Izraelu. Sa svim tim se slozilo oko pola Njemaca, a ni Izraelci nisu bili bas najsretniji. Ipak danas su jedni drugima jedni od najvaznijih trgovackih partnera.
Ebenso blieb der Vorschlag des SPD-Politikers Carlo Schmid im Februar 1951, den Staat Israel zum "Rechtsnachfolger für alle erbenlosen Rückerstattungs- und Wiedergutmachungsansprüche" anzuerkennen, ohne Resonanz.

Eine Wende zeichnete sich erst zwei Monate später ab. Bundeskanzler Konrad Adenauer geriet unter Zugzwang, zumal politische Kreise in Israel die Westmächte mahnten, in der Reparationsfrage Druck auf die Deutschen auszuüben. Zwar lehnten die Westmächte eine Vermittlungstätigkeit ab, doch der Kanzler bekannte sich jetzt zum Prinzip der materiellen Entschädigung zugunsten der jüdischen Gemeinschaft. Im April 1951 traf er unter strengster Geheimhaltung israelische Abgesandte, um direkte Verhandlungen vorzubereiten. Am 27. September 1951 bekannte sich Adenauer vor dem deutschen Bundestag zu Schuld und Verantwortung des deutschen Volkes an den NS-Verbrechen sowie zu einer prinzipiellen Verpflichtung gegenüber Israel und dem jüdischen Volk. Während der Bundestag dieses Vorhaben im Nachhinein mehrheitlich begrüßte, konnte Israels Regierungschef David Ben Gurion nur unter größten Schwierigkeiten ein Mandat für die Aufnahme von Entschädigungsverhandlungen mit den Deutschen erwirken. Die schleppenden, oft kontroversen Unterredungen zwischen der Bundesregierung sowie Vertretern der jüdischen Dachorganisation Claims Conference führten 1952 zum Luxemburger Abkommen, in dem sich beide Seiten auf deutsche Zahlungen in Höhe von 3,45 Milliarden DM in zwölf Jahresraten einigten, die als kollektive Reparationen vor allem in Form von Warenlieferungen an den Staat Israel geleistet werden sollten.

Njemacka je u doba Adenauera sklopila dodatni sporazum o sporuci oruzja Izraelu. Treba regostrirati da se citava reparacija i prica svodi na zapadnu njemacku, nikad na istocnu, koja je odbila imati svaku vezu sa svojom prosloscu. No to je tadasnjoj zapadnoj Njemackoj osim dosta teskog nasljeda otvorilo i mnoge druge trgovacke puteve.
Um einen Ausweg aus ihrem Dilemma zu finden, nahmen Bonn und Jerusalem Ende 1957 geheime Verhandlungen über eine militärische Zusammenarbeit auf. Bundesverteidigungsminister Franz-Josef Strauß und Staatssekretär Schimon Peres trafen mündliche Absprachen über gegenseitige Rüstungslieferungen. Politische Interessen und moralische Überzeugungen schienen für die nächsten Jahre zum Nutzen beider Staaten ausbalanciert worden zu sein.

Als sich am 14. März 1960 in New York erstmals Ben Gurion und Adenauer trafen, widersetzte sich der deutsche Kanzler erneut dem israelischen Wunsch nach Aufnahme diplomatischer Beziehungen. Stattdessen präzisierten die beiden Politiker den Umfang der deutschen Waffenlieferungen - sie bezifferten ihn auf einen Wert von 200 Millionen DM. Außerdem stellte Adenauer eine zehnjährige deutsche Anleihe in Höhe von jährlich 50 Millionen US-Dollar in Aussicht, vor allem zur wirtschaftlichen und infrastrukturellen Erschließung der Negev-Wüste.

In den ersten Jahren nach dem Abkommen umfassten die deutschen Entschädigungslieferungen ein Drittel der Gesamteinfuhren, zwischen 1953 und 1965 stieg der Anteil des deutschen Kapitalexports am Gesamtkapitalimport des devisenarmen Israels von 21 auf 49 Prozent. Erst 1973 löste die USA Westdeutschland als Spitzenreiter ab.

Für die Bundesrepublik Deutschland trug das Abkommen, trotz mancher Ängste, die Lieferungen könnten den eigenen Wirtschaftsaufschwung gefährden, binnen weniger Jahre nicht nur zur internationalen Rehabilitierung Westdeutschlands bei - es bahnte eine weltweit beachtete Exportoffensive an, die weit über unmittelbare Rückkopplungseffekte aus den Lieferungen an Israel hinausging. Da die US-amerikanische Wirtschaftshilfe (Marshall-Plan) die westdeutsche Wirtschaft mit neuem Schwung versah, konnte die Bundesrepublik ihre Verpflichtungen 1965 sogar ein Jahr früher als ursprünglich geplant erfüllen.

Danas je Izrael za Njemacku najveci trgovacki partner na bliskom istoku. Njemacka je za Izrael drugi po redu partner, prvi je USA.

Israel ist für die Bundesrepublik der größte Handelspartner im Nahen Osten. Umgekehrt gilt, dass Deutschland nach den USA zu Israels zweitgrößtem Handelspartner aufgestiegen ist.

Njemacko trezorsko zlato nije samo u NYC, vec je i u Francuskoj te GB.. objasnjenje je pohrana zbog sigurnosti od sovjetskih trupa. nakon nestanka istocnog bloka dio je vracen, a dio je ostao te je ukljucen u njemacku bilancu kao zlatna rezerva. Povrat u Njemacke trezore svega kostao bi jako mnogo.

Warum lagern deutsche Goldbestände überhaupt im Ausland? Es hat mit der besonderen Lage Deutschlands während des Kalten Krieges zu tun. Damals wurden die Goldbestände im westlichen Ausland deponiert, um sie einem Zugriff sowjetischer Truppen im Falle eines Konflikts zu entziehen. Nach der Wiedervereinigung holte die Bundesbank einen Teil des Edelmetalls nach Frankfur

Man müsste einfach mal nachschauen in den Tresoren von New York, London und Paris - denn auch bei der britischen und französischen Notenbank lagern deutsche Goldbestände.

Njemacka je svoje pristupanje NATO paktu morala naravno potpisati pod posebnim uvjetima i to zbog svojeg polozaja u 2ww.. Osnovna postavka jest da se organizacija Njemacke vojske dopusti kao obrambena snaga Njemacke ali sprijeci svako djelovanje prema van. Stoga su glavni uvjeti ovi navedeni u citatu.. Komanda Njemacke vojske nije u njemackim rukama ili drugacije receno komanda je u NATO rukama cak osim kad se radi o obrani Njemacke. Takoder joj je zabranjeno nuklearno oruzje iz istih razloga. Meni se danas cini da je Njemacka sto se tice vojske sve u svemu dosta dobro prosla. Nije toliko izdavala za vojsku, bila je sticena unutar hladnog rata, i jos je prodavala ogromne kolicine oruzja koje je proizvodila. Iako je Njemacka vojska i dan danas pod upravom NATOa on ne moze slati trupe na intervenciju po svijeti vec o tome odlucuje Njemacka Vlada i parlament. Utoliko je krivo to sto je @golg napisio. Inace, od nedavnih zbivanja mislim da se svi sjecamo sukoba unutar Njemacke oko podrske i suprotstavljanja slanja njemackih NATO trupa u Libiju.. koje su kako god da se uzme ipak imale minornu i vise formalnu ulogu u toj NATO agresiji, te s druge strane doveli do velikih rasprava o smislu ucestvovanja zemalja clanica u takvim NATO (citaj americkim) idejama.
Die Stellung Deutschlands in der NATO unterscheidet sich von der anderer Mitglieder:
Alle Streitkräfte, außer der Territorialverteidigung, unterstehen der integrierten Kommandostruktur der NATO.
Die Bundeswehr verfügt über keinen Generalstab.
Die Bundesrepublik hat auf die Produktion und den Erwerb von Atomwaffen verzichtet.

http://www.bpb.de/izpb/25044/40-jahre-deutsch-israelische-beziehungen?p=all
http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/reserven-der-bundesbank-warum-deut...
http://www.bpb.de/politik/grundfragen/deutsche-demokratie/39406/nato
http://www.globalresearch.ca/die-atomare-verkn-pfung-deutschlands-mit-de...

a sad mi se vise bas i ne da pisati ... uglavnom cinjenice nisu bas tak kak @golg veli, sumnjati mozemo u svasta.. no prihvatiti zdravo za gotovo ovaj dnevnik je daleko od prihvatljivog...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

novo i nepoznato

golgota,

što je tu novo i nepoznato?

luka

Tko je glasao

EU država i demokracija i sloboda

Novo nije al nepoznato jest barem za većinu građana europe koji misle da svojim izlaskom na izbore o nečem odlućuju a radi se zapravo o perpetuiranoj proizvodnji pristanka.
Zar nakon takve konstatacije ne slijedi logičko pitanje - čemu služe građani u igrokazu demokracije vladajućih elita. I da jedan narod kao njemački koji je u holokaustu bio financijski upravljan upravo od ovih koji ga sad represivno zbog toga drže u stoljetnom škripcu mora ugovorno plačati strateški tuđe grijehe. Koji su to jebivjetri koji u svakom trenutku vuku konce na svakom pedlju majčice zemlje. Koju ulogu u toj predstavi su domaće elite namijenile hrvatskom narodu...
To su pitanja i dileme koje su me potaknule da "prepišem" ovaj dnevnik, ja odgovore naslućujem ali te slutnje populusu nisu činjenica-argument, možda netko ima informaciju više glede navedenog pa da podijeli sa sudionicima, ne mora pljeskati tezama iznešenim u uvodu, jednostavno informacija više "nas može osloboditi"!

Tko je glasao

Literatura

Čini mi se da je ovo originalni članak sa weba o tajnom ugovoru:

http://rt.com/usa/news/germany-us-pact-komossa/

Evo i dobre literature za proučavanje američke politike u Europi poslije 1945.g., uključujući neka "for Murphy's eyes only" razmišljanja 1945. i 1949.g.

Njemačka 1949

Konferencija o Berlinu (Postdam

Tko je glasao

Oficijelna i tajna politika

To su info za mase koje ne mare za suštinu, literaturu za ono iza zavjese nećeš naći u izlogu...
Kapito, zakaj je Kristijan Wulff morao abdicirati, koja je suštinska svrha EU-e...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci