Tagovi

Hrvatska, zemlja gdje bi se i Al Capone sramio

Pratim sve događaje u zadnje vrijeme, točnije od izbora do danas i imam neki "feeling" da smo svi jednako poput Pukanića dobro našmrkani, nafiksani i napušeni skupa. Đaba nam latinica i čirilica i sve javne i nejavne kuće, odnosno njihovi hrabri novinari koji nam pričaju o aferama kada aktere istih ne znamo kazniti.
Država zbog koje Kosovo sebe smatra državom, a zbog koje bi Al Capone doživio preobražaj i pošao u svečenike kada bi vidio koliko smo u toj djelatnosti mi napredovali pred njim. Razlika između Al Caponea u Americi i sadašnjih Hr Caponea je što se dogodila devalvacija pa dolar ima manju vrijedost. Recimo Vukelić je dilao desetke stotina tisuća dolara, a Al je pao na poreznoj sa mnogo manje.
Akonto dolaska naše plivačice iz Dubrovnika koja je iako cijenjena plivačica rekla jednu vrlo labilnu izjavu: "danas mi je puno lakše jer mi je Dubravka Šuica dala sponzorstvo i financira moju karijeru".
Draga moja Sanja nije ti to ona dala. Ona je dala sebi. Ima jahtu i tri kuće, a tebi sam dao ja, i ostalih 39.999,00 građana Dubovnika koji svojim prirezom i porezom svakodnevno odvajaju za njezine bahate nestašluke. Svaka tebi čast na plivanju, ali oprosti mislim da je apena prioritet da se smjeste beskučnici iz stare bolnice i da dobiju krov nad glavom isto kao što si ga i ti Sanja dobila. Zašto ne bi recimo rekla da bi bilo u redu da dio prihoda ide i tim jadnim ljudima koje su žrtve politike stranke koje je viši dužnosnik i prva "dama" Dubrovnika, Dubravka, ime poput epske pripovjetke Dubravke koja ni sama ne zna što će je snaći jednoga dana pred bogom. Konti se obračunavaju kad-tad, a ja vjerujem da će na naplatu doći i svi dugovi naše Dube o kojima nam je spjegavala Gospođa Olga Muratti nomane na latinici (malverzacije sa parkingom).
Možda i vrijedi ona izreka o srbima da jednako misle o tebi ispod stola i za stolom. Možda sam imao dozu prijezira i mržnje onda kada su nas '91 sa Žarkovice imali na nišanu ali prijezir nije ništa blaži danas kada nas moji ljudi kradu. Radije bih da me Dube upuca na licu mjesta, može na sred sredine ceste tamo gdje parkira ilegalno svoje vozilo nego da me krade i da kupi zasluge za stipendiranje vrhunskih sportaša mojim novcima.
Istim tim novcima Ivo Sanader kupuje svoje satove i vile, a kada se to sazna onda zataška to da potplati raznorazne Davore i Ive Pukaniće koji kupi malo bijeloga i kojemu je nakon jednog snifa sve bolje i bolje.
Pitanje za vas: obrazovani ste, recimo doktor u ranim četrdesetima, živite u Dubrovniku. Što bi Vas motiviralo toliko da odete u HDZ? Još malo opsežnije: što bi ikoga natjeralo da ode u HDZ, a da to nisu interesi?

Marshal

Komentari

"danas mi je puno lakše jer

"danas mi je puno lakše jer mi je Dubravka Šuica dala sponzorstvo i financira moju karijeru".

E moj Marshale,
nijesi valjda mislio da će Sanja zahvaliti poreznim obveznicima. To bi bilo tako bezlično i trivijalno.
Porezni obveznici su ovlastili Šuicu da sponzorira, a Sanja joj samo vraća dug. Pa je tako - osim svjetske rekorderke (kapa dolje!) - naša Sanja postala i politička sponzoruša. Ruka ruku mije.

ragusa

Tko je glasao

Smatram da je dovoljan

Smatram da je dovoljan razlog za ući u HDZ to što te za lopovluk, krađu i nerad počnu nazivati uspješnim poduzetnikom i dobiješ titulu dr.

Tko je glasao

Što bi Vas motiviralo

Što bi Vas motiviralo toliko da odete u HDZ? Još malo opsežnije: što bi ikoga natjeralo da ode u HDZ, a da to nisu interesi?

Pa, to je barem lako odgovoriti. Motivirala bi me lakoca napredovanja ako bih bio poslusni pesek lokalnih sefova, a kasnije i onih na visim instancama. I naravno moc koja ide uz to.

Ali zato sam ja izabrao SDP, jer ne zelim biti licemjer koji ce u javnosti govoriti hvalospjeve o sadasnjem upravljanju drzave i sestoj brzini kojom idemo po kaldrmi.
Radje sam clan stranke u kojoj mogu usuglasiti privatne i javne stavove, bez da moram paziti kome sto pricam.
I najvaznija stvar - zeljan sam svjetle buducnosti ne samo za sebe nego i za druge, a ne ovih crnih oblaka nasred mora dok nas HDZ vodi u srediste oluje koja postaje sve jaca i jaca.

Tko je glasao

Nazalostce brod potonuti,

Nazalostce brod potonuti, ali tradicija je postala da se kapetan uvijek prvi spasi.

The Marshal

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci