Tagovi

Hrvatska se vraća kući

Sporo ali ipak.

Jutros po običaju pijem kavu sa svojom boljom polovicom. Ranije ustanem, skuham kavu kako je i red, nahranim mačku koja ima podmladak, pogledam da li su psi u dvorištu ili su preskočili ogradu i otišli malo na svoju ruku, pozovem mačka koji isto ima podmladak ali u komšiluku, a koji dolazi na poziv kao pes, jer sam ga još kao malog učio na ribu,a ribu obožava baš kao mačka.

Sinoć sam upecao pored kuće par klenova, od kojih neki dio ide mačkama i tako, uključim komp. da vidim što je nova na Pollitici i dr., i TV na emisiju Dobro jutro, što moja voli pogledati uz kavu prije posla.

Ne malo se iznenadih, sve nisam vjerovao ušima. Pustiše neku ljubavnu pjesmu od Tompsona.

Od Marka Perkovića iz Čavoglava. Od "Za dom spremni" Marka.

Od Marka koji ima i stihove: "domoljublje zovu fašizam tako brane svoj komunizam".

Žena mi je taman izdavala dnevne zapovjedi, pa sam podigao dlan da je ušutkam da se uvjerim da dobro čujem.

Komentirao sam naglas, pa je i njoj bilo drago.

Što su ti demokratski izbori. Milanović, Josipović i Radman su bili zaboravili da su smijenjivi.

U to ime eto da vas pozdravim jednom od tog pjevača.

https://www.youtube.com/watch?v=cUbCp2WgkYw

Komentari

Sjeme umobolmog tuđmanizma se primilo i cvate

Sjeme umobolmog tuđmanizma se primilo i cvate

Od prvog mog dnevnika od 19/01/2008 pod naslovom “Hrvatska - država ili dijagnoza” malo se toga promijenilo, dapače, sada se posve otvoreno gura totalizam desnog, šovinizam, nacizam (ustaštvo) i ne demokratizacija, umjesto primjene postojećih zakona afirmiraju se  životna uništenja, za uništavanje profesionalnih života mnogih građana dovoljne su sintagme dojma “nepovjerenja”, “indicija” – konkretno za taracanje drugačijih, građana ili udruga lijeve političke orijentacije a zatvaranje očiju za neke druge (npr. braniteljske, Vukovar ima 28000 stanovnika i 50 braniteljskih udruga).

Nadu u jednakost, ravnopravnnost, sigurnost svih građana, u budući demokratski razvoj države četvrt stoljeća od nezavisnosti je posve otklonila desničarska i neoustaška te katolička vlast nakon posljednjih izbora, kako predsjedničkih tako još eksplicitnije parlamentarnih.

Kako se stvari razvijaju, do kraja mandata ove domoljubne i profašističke vlasti u Hrvatskoj će prvi potpredsjednik Vlade biti prvi čovjek, naravno muškarac, od Pape postavljeni vatikanski poslanik u nezavisnoj državi Hrvatskoj.

Kako do Pape

Ili, podnaslov, važan je položaj, Papa + šest odjednombitnih Hrvata

Za sat vremena odlučiš prihvatiti postavljenje na položaj predsjednika vlade jedne, ovdje demokratske države, pa po automatizmu imaš priliku biti primljen (biti važan, pametan, prijemčiv, svjetonazorski blizak ili sekularno iskoristiv) pa te primi, po istoj proceduri, Papa XI ili ovaj, i meni komunisti i ateisti najbliži po razumijevanju humanizma i jednakosti svih ljudi obučenih u katoličke halje, Papa Franjo. 

Radi naše budućnosti – otpor sada i odmah

Zato je došlo vrijeme pripreme organiziranog otpora ovoj katolizaciji (vrtići, osnovne škole, srednje škole, pojedine visokoškolske ustanove i fakulteti), ustašizaciji i povratku našeg društva u trenutno, po sadašnjoj vlasti izabrano za preslikavanje u sadašnjost, referentno vrijeme prošlosti naroda ili država kojima smo pripadali ili služili. Tu je pitanje referentne točke – zašto NDH a ne npr. Dubrovačka Republika.

Od govana se pita ne pravi, pa tako ni od HRVATA država

Ohrabruje Filozofski fakultet, može to biti početak suprotstavljanju povrata društva i države u prethistoriju – pogledajte dvije, ili tri stvari:

- kako je izgledalo društveno uređenje Dubrovačke Republike (trajala 450 godina (1358-1808))–  te je ukinula ropstvo još 1416. godine, prva priznala Ameriku 1978, isticala jednakost svojih građana pred zakonom – zašto ta država na svom vrhuncu i dostignućima nije uzor već je uzor NDH?
- kako su rasplođivanje nacionalsocijalista u nacističkoj NDH rješavali i stimulirali naši nesuđeni pobjednici WW2. (vidi § 72, dolje u natuknicama), treba li to biti uzor u politici sprečavanja odlaska iz RH i povećanja novorođenih HRVATA, prošireno na sve plodne Hrvatice, to može(, zna i hoće) predložiti putujuća NATOva tajnica na mjestu privremene predsjednice ove države,
- kako prvi potpredsjednik Vlade RH organizira, bez utvrđivanja odgovornosti, smjenu političkih protivnika (nekatolika, komunista, ateista i sl.)  organiziranjem pljačke novca i zlata u Zagrebu.

Zašto otpor, protest

Koji suvremeni  i demokracije svjestan i jednakosti svih građana opredjeljen građanin Europe, a Hrvati to jesu ili bi trebali biti, može ove desničarske katolibane, popravljače prošlosti uzeti neozbiljno? Oni su sada vlast, oni definiraju preovladavajuću medijsku, saborsku političku misao i idejne poruke, ustav, zakone i niže zakonske akte, oni nam život blanširaju vatrirajući ručno i poluautomatski, u prvom ili drugom čitanju. Ali i bez zakona i običaja, bez demokratskih dostignutih normi.

Važno im je, od nekad znati velike istine, da Tuđman nije s tumorom na mozgu udarao temelje države, da je pica-majstor znao na svinji napisati TITO, a sada da Crnoji smještaju valjda komunisti, udbaši iz nenarodnih medija te da HaSSanbegovićev Kulturkampf nije konzervativna kontrarevolucija.

Ni Europa nije imuna na slične nacionaliste, neonaciste. 

Ateisti su totalno politički neorganizirani

Osobno, a vidjet će se u komentarima na ovaj upis,  biti ću/bio sam odstrelna manjina i meta ja osobno i lično,  ali imajte u vidu da, ovim pušačima popovima i Anti (prezime mu znate), sutra ćete i vi, bilo tko od vas biti, kao nekakva manjina ili misleća individua, meta tom retrogradnom raspašoju koji nam donose ti HRVATI, domoljubi, katolički mladomislioci i neoustaše.

Jer oni ne drkaju! Oni imaju Predsjednicu, prvog potpredsjednika, “svoju” crkvu, halje i uniforme, stranačke vojske, “svoje” sigurnosne službe,“svoju”policiju, “svoje” udruge, oružje i šatore, branitelje, plinske boce.

Slikaju strah

Oni sada preuzimaju i imaju medije koji im pomažu da nam slikaju strah. Pogledajte novi domoljubni HRT! Sada je 80% vijesti iz inozemstva, za domaće se novinari boje prenijeti da slučajno ne uvrijede nekoga od novih demokrata ili neki od njihovih interesa ili lobija.

Oni su sada tu, imaju moć i grade vlast koje se treba svim sredstvima srušiti, što prije. I to i njihovim sredstvima i metodama, jer na njihovo revolucionarno prema ateistima i drugačijima, prema radnicima, prema đacima i studentima, kulturi, civilnom društvu i udrugama … mora se odgovoriti jače i tvrđe. Ako su oni u ratu s nama onda i naš rat s njima može zanemariti mirnodopska pravila.

A da li će uspjeti bilo što od toga ovisi o onoj drugoj polovini građana ove zemlje – jedina snaga koja bi mogla staviti se na čelo otpora i povesti je SDP – no za to treba jasno i državnički reći:

Ovo je i naša država, naše društvo mora biti mjesto za sve njene ravnopravne građane, jednake pred zakonom, mjesto u kome se zakoni poštuju a oni koje krše zakone sankcioniraju se po zakonu.

Da, Hrvatska se mora vratiti kući !

-------

http://cibalia.hr/2016/03/14/u-vukovaru-pedeset-braniteljskih-udruga/

https://hr.wikipedia.org/wiki/Povijest_Sjedinjenih_Ameri%C4%8Dkih_Dr%C5%BEava

http://pencstjepanhrvatskinacionalnifront.blogspot.hu/2011/06/zakonska-odredba-o-ustaskoj-vojnici.html vidi  GLAVA IV., Beriva

§ 71.

Beriva častnika i dočastnika sastoje se od: a) temeljne plaće, b) stanarine, c)doplatka.

§ 72. Beriva pripadnika Ustaške vojnice izplaćuju se mjesečno prema sliedečoj ljestvici: Krilnik 11.000.—; Pukovnik 7.000.—; Dopukovnik 6.000.—; Bojnik 5.500.—; Nad­satnik 5.000.—; Satnik 4.400.—; Nadpo­ručnik 3.500.—; Poručnik 2.700. —; Zastav¬nik 2.500.—; Castnički namjestnik 2.500.—; Stož. vodnik 2.400.—; Vodnik 2.300.—; Do­vodnik 2.000.—; Rojnik 1.800.—; DorojniK dnevno 15.—; Čarkar dnevno 10.—. Beriva dorojnika i čarkara nazivaju se mazdom, a izplaćuju se tjedno. Častnici i dočastnici dobivaju doplatak na djecu: za jedno diete Kuna 200.— za dvoje djece „ 450.— za troje djece „ 750.—: za četvero djece „ 1.100.— za petero djece „ 1.500.— za šestero djece ,, 1.950.— za svako daljnje diete po Kuna 500.—. U koliko bi se beriva pripadnika Hrvatskog domobranstva povećala, vr za pripadnike odgovarajućeg čina Ustaške vojnice .

http://www.hrt.hr/299465/vijesti/papa-franjo-stigao-je-u-visednevni-posjet-kubi

http://www.independent.co.uk/news/world/europe/religion-rome-and-the-reich-the-vaticans-other-dirty-secret-479043.html

http://www.portalnovosti.com/endehaizacija

http://www.jutarnji.hr/-nastoje-se-umanjiti-zlocini-ustaskog-rezima---izraelska-ambasadorica-sokirana-nakon-sto-je-pogledala-sedlarov-film-o-jasenovcu/1556541/

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/pocinje-rasplet-slucaja-koji-ce-uzdrmati-braniteljsku-populaciju-a-mi-donosimo-pregled-cijelog-slucaja/

Tko je glasao

a u šumu @bube

nema vam druge, jel naravno, grizu komarci i krpelji, ima vukova i čagljeva

"gura totalizam desnog, šovinizam, nacizam (ustaštvo) i ne demokratizacija"

zar to nismo riješili još 90-95

Što će nam ustaše. Hrvatska je tu. Jugoslavije nema pa kriptočetnici i orjuna pozivaju na otpor, rovare, organiziraju se.

Ja sam Hrvat katolik i ovdje me percipiraju kao žestoko desno, nazivaju me ustaša i sl. Tvrdim ti @bube da nema nikakve opasnosti od klerikalizacije društva i države. Prvi nisam sklon baš uzeti sve zdravo za gotovo što nam popi pričaju.

Problem imamo što je tebi i takvima sve hrvatsko odmah klerofašističko, a svaka Hrvatska NDH. Živimo u demokratskom društvu gdje je vlast smijenjiva na izborima. Totalitarni režimi poput ustaškog ili komunističkog- nisu.

Uostalom, ti si Srbin. Tebe se neće pitati o načinu života i prevladavajućem svjetonazoru u RH.

Od Srba u RH se traži i očekuje da budu lojalni građani. Lojalni RH. Ne Srbiji, Hrvatskoj.

Zasigurno neće Srbi, Romi ili pak Židovi određivati kako će se živjeti u RH, ma koliko tepli o Jasenovcu, NDH-a, ustašama.

Naše izdajice poput eto Radmana, smijenjivat ćemo na izborima.

One koji bi nam određivali svjetonazor, smijenjivat ćemo na izborima.

One koji bi platili privilegijama naše neprijatelje, smijenit ćemo na izborima.

Koliko ja predviđam, bude li otpora na kakav pozivaš, bit će i represije. Tako to ide. Pitaj Boru Mikelića, mog Petrinjca ako meni ne vjeruješ.

https://www.youtube.com/watch?v=U2dS3XKJOqU

sve dobro...

Tko je glasao

nećenamanitkoništaodređivati

Osim što ne određujemo cijenu energenata, prijevoznih sredstava, boniteta i slično - inače smo totalno suvereni :P :)

Imaš pravo, Srbi, Židovi, Romi i komunjare nisu ništa odlučivali niti u NDH, zašto bi sada?

Dakle - oni koji su do sada išli na komemoraciju u Jasenovac - nisu lojalni građani? Ili su lojalni dok idu - a kad ne idu - onda nisu?

Tko je glasao

što si zapravo htio veliti @zap

na što se referiraš. Ja o svjetonazoru a ti o energentima. Što se tiče Jasenovca, pa eto vidiš kako se politizira.

Tolika laž se mora kad tad vratiti kao bumerang kreatorima laži.

Primjer:

Hrvatske snage suzbiju ustanak na Kozari, otjeraju četnjake i komuniste istočnije u Bosnu. U borbama je najnormalnije da sela gore.

"Muškarčine" ustanici pobjegnu pred ustašama . Ostave žene i djecu.

Hrvati to bijede skupe u kamione i izmjeste kojekuda i udome, kao u Sisak npr.

Uglavnom, što ne poumire od tifusa preživi. Da bi se poslije reklo da smo imali najveći dječiji logor u WW2. haha. Što ti je laž.

Samo komunisti i velikoSrbi mogu tako lagati.

sve dobro...

Tko je glasao

velim da sereš...

... svejedno je jesu li umirali od metka, tifusa ili su umrli od prevelikog slušanja Male Floramy... bitno je da su tamo umrli dok su na snazi bili rastistički zakoni, zakoni krvnih zrnaca.

I onda je normalno da ti na komemoraciju dođu predstavnici žrtava.

Ako ne dođu - nešto nije u redu.

Što je tu preteško shvatiti?

Ove komuniste si stavi u neku rupu u tijelu, komunisto.

Tko je glasao

Nije svejedno @zap

ako propaganda godinama tepe da su ustaše nabijale srpsku nejač na bajonete. Ovi naprave pobunu protiv uspostave tadašnje države, jer kao Srbi ne žele dopustiti ništa osim Velike Srbije ma kako se zvala. Onda im se pridruže komunisti za Staljinov račun.

U borbi moraju da begaju, bre..ostave dječje zbjegove po šumama.

Onda snimaju filmove o zemunicama bla, bla.

Hrvati ih kršćanski koliko je to moguće zbrinu. Tifus su pokupili u šumi, znaš.

Misliš da su hrvatski bojovnici imali kod sebe isprintane zakone, hehe.

Rasne Zakone donio je okupator koji je okupirao i Hrvatsku, pa kako rekoh: Knjiga žalbe je kod Njemaca i u Beogradu koji je već ranije bio pristupio Trojnom paktu.

Hrvati ( ustaše i domobrani) su samo branili državu od četnika i komunista, na prostoru gdje su imali mogućnost.

"I onda je normalno da ti na komemoraciju dođu predstavnici žrtava."

Da, profesionalni predstavnici žrtava koji isfućkaju jednog oriđiđi logoraša.

Na sprovod su svi pozvani a nitko ne mora doći, tako i na komemoraciju.

Traže neke političke ustupke e da bi uveličali svojom pojavom. Ucijene.

Nazovimo to pravim imenom.

Da, bio sam član sk od 80-87, bil mi možda popušio zbog toga.

sve dobro...

Tko je glasao

okupator okupirao NDH...

... a ta je bila težnja hrvatskog naroda --> hrvatski narod teži imati okupiranu zemlju? :)

Šteta para utrošenih u tebe u kumrovačkoj školi i svečane uniforme za nošenje štafete.

A ove homofore prodaji zainteresiranima za snošaj s tobom.

p.s. Profesionalni predstavnici žrtava? Židovska općina je profesionalni predstavnik žrtava? A ja mislio da oni predstavljaju Židove. Nema veze, samo Vi nastavite "tjerati istinu" falsifikatima koje otkriju klinci u roku 24 sata...

Tko je glasao

Mislio sam valjda konjino

da se podrazumijeva da je sve bilo okupirano po Trećem Reihu. Jugoslavija se bila raspala. Kraljeva vojska se okrenula četnikovanju baš kao i jna devedesetih.

Kapitulirali su i koketirali s Njemcima i Talijanima i okrenuli cijevi i kame prema neSrbima.

K tomu još i komunisti koji su postali antifašisti tek kad su se Hitler i Staljin posvađali, pa bjež u šumu.

Unutar tih uvijeta, pošto onaj neHrvat Maček nije htio, došao je Pavelić sa svojima na štih.

Najbolji oblik zaštite od NEPOSREDNOG neprijatelja je organiziranje oružanih postrojbi pa su Hrvati išli u ustaše, kao dobrovoljci i domobrane kao mobilizirani.

Otprilike kao ti i ja. Ja sam devedesete bio dragovoljac, a tebe mobiliziralo..i sve 5.

Da nam se devedesete nisu udbaši i kos-ovci Hrvati pridružili, ubijali bi i njih. Nekoliko sam ih bio već snimio, a za jednog spriječio da ga naši ne liknu jer je cinkao KOS-u za kalaše, kako se posumnjalo - neosnavano, kako sam utvrdio obavještajnim radom i provjerom.

Da, bilo je na barikadi tj. seoskoj straži i kundakom po glavi kojekakvima koji su na početku širili defetizam. Korisne budale kakvih se i danas da naći, pa i na ovom zborištu.

Bilo je u JNA i neSrba koji su završili u crnoj vreći ( Makedonaca, Mađara iz Vojvodine, Muslimana itd.)

Devedesetih smo se na osobnom primjeru, naočigled..uvjerili da su ustaše i UHRO bili potpuno u pravu što su organizirali rušenje Juge i obranu Hrvata od velikosrpskih pretenzija i četničke kame.

A da se ubijalo, pa naravno. U ratovima se (i) ubija.

Tko zna koliko ih ti imaš na duši iz topa, ustašo @zaphode.

Što se tiče Židovske općine ili SNV-a i sl., koje Pusić i takvi organiziraju.

Stvar je jednostavna. Gospodo, vas se ništa ne pita. Vaš Josipović i Milanović su- izgubili izbore i poštujte odluku većine.

Čemu navlačiti animozitet.

Ovo je centristička i umjerena vlada. Zar želite da se klatno pomakne još desnije.

sve dobro...

Tko je glasao

Bube glumi glas naroda tamo daleko

maca farma

No drugovi i gospođe

12928419 1537178543254794 4617903262826238498 n

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Došlo vrijeme ćorke i posebne košulje

ustašuljak

Članak 27.
Osoba s težim duševnim smetnjama koja zbog tih smetnji ozbiljno i izravno ugrožava vlastiti ili tuđi život, zdravlje ili sigurnost, smjestit će se u psihijatrijsku ustanovu po postupku za prisilno zadržavanje i prisilni smještaj propisanim ovim Zakonom.

http://www.zakon.hr/z/181/Zakon-o-za%C5%A1titi-osoba-s-du%C5%A1evnim-sme...

Čestitam ti dan 10. travnja.

Tko je glasao

Dimljeni

četničkičmarčić, nešto si pobrkao, sad je vrijeme kad su na vlasti dobri momci, a vi četničkičmarčići mora da begate jer biste inače završili na psihijatriji i u ćorki, jel bre.

Daklem, čim izađeš iz mađarske štale i prijeđeš granicu Lijepe Naše odmah ćemo te ćorkirati prema ovom zakonu

Članak 27.
Osoba s težim duševnim smetnjama koja zbog tih smetnji ozbiljno i izravno ugrožava vlastiti ili tuđi život, zdravlje ili sigurnost, smjestit će se u psihijatrijsku ustanovu po postupku za prisilno zadržavanje i prisilni smještaj propisanim ovim Zakonom.

Dojdi, dojdi čedo, čekamo te veselo... :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

hehehe

Staljinove psihuške, jes ti razmišljao @bube o tome da si kao pristalica velikosrpskog projekta u Hrvatskoj zapravo bio sklon suicidu.

sve dobro...

Tko je glasao

eto šta ti je život, nekada

eto šta ti je život, nekada je Drvosjek drhtao sa suzom na oku uz ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=ge7KoJxSgSc

a danas...pih

Tko je glasao

a neeee, kad sam bio u Novome Sadu

upoznao sam neke žene, bilo je mađarskih Romkinja, Srpkinja, svašta nešto... te godine kad je Tito krepao štafeta je kretala iz Novog Sada a ja sam je prenosio preko Dunava. Kao vojnik.

Imao sam nekih ženski iz Vojvodine i ne želim biti vulgaran..al koje ti je stara godište @ Rebel

https://www.youtube.com/watch?v=6CM5pFqWoH8

Znači, ako ti se stara slučajno odziva na ime Jagoda, a jebajga..mor bit da sam ti ćaća, zato budi pristojan.

Dovoljno je bilo da se kupaju nizvodno od mene pa da ostanu bređe, hehe.

sve dobro...

Tko je glasao

Osim što si oslobodijo rvacku

Osim što si oslobodijo rvacku još si i Rocco Sifredi. Tvoja hanuma je sigurno dala izraditi repliku kamenitih vrata iza pušnice da može svakoga dana zapaliti svijeću zahvalnosti nebesima što je na nju pao odabir takvog playboya

Tko je glasao

disclaimer...

... "te godine kad je Tito krepao", u tim nježnim formativnim godinama, drug @drvo je sa suzama u očima upao o ćeliju svoje Komunističke Partije Jugoslavije, viknuo "I nakon Tita Tito!" i "što se satrap veći zločinac i krepaniji, to je meni Tito miliji i draži" i upisao se :)

Tko je glasao

za @kurira, @zaphoda i @rebela

https://www.youtube.com/watch?v=HvIJ9JpZOho

"zapalit ću dva ti srpska štaba da ne dolazim džaba"

sve dobro...

Tko je glasao

Onda evo i od mene još par.

Onda evo i od mene još par. Ovi možda najbolje dočarava di se mi to vraćamo.

https://www.facebook.com/223412531115765/videos/345854368871580/

Vidija san da je onome doli o ekstazi ukućana isteka link pa ga evo opet

https://www.facebook.com/223412531115765/videos/348847785238905/

A ovi bi se moga nazvat "Oda samoglasnicima"

https://www.facebook.com/223412531115765/videos/359340980856252/

Ima toga još na ovako zahvalnu temu. Meni je ipak najdraža ova od Vatrogasaca "Čuješ li me kako mi se čuju noge!"

https://www.youtube.com/watch?v=EiVSmA3Xk_A

Uživajte!

Tko je glasao

naravno, treba od svega praviti zajebanciju @ Kurir

nemam ništa protiv. Nema ga koga se ne može karikirati.

Nego, koliko para se zaradi od te zajebancije. Koliko publike ti što se rugaju mogu skupiti, a da bi isti platili ulaznice.

Baš sam se nasmijao. Hvala na doprinosu temi.

Nego zaista, zašto ga nije bilo na hrt-u, puštali su i lošije od njega.

sve dobro...

Tko je glasao
Tko je glasao

Malo poštovanja @zap

služio sam mornaricu u Puli , Divuljama i u Novom Sadu. Znaš da su žene tada voljele vojnike, posebno mornare.

https://www.youtube.com/watch?v=P4yldX6ZmUE

sve dobro...

Tko je glasao

hej, mašino, pusti paru jače...

... jebeno dobra pjesma, moje poštovanje :)

Tko je glasao
Tko je glasao

eeeejjj @Rebel

znali smo da si četnjak, sad nisi mogao izdržat,a

sve dobro...

Tko je glasao

jebiga, vrijeme je i da ja

jebiga, vrijeme je i da ja izađem iz ORMANA

https://www.youtube.com/watch?v=ylq4ruS8HiU

Tko je glasao

više-verziona pesma :)

Jedino me zbunjuje što Thompson pjeva o nekakvim "štabovima" kad bi trebalo o "zapovjednim mjestima" ili tako nešto...

Tko je glasao

A evo i lijevojugošljamerske

A evo i lijevojugošljamerske propagande koja laže narod kako liječnici nisu jutros gledali Dobro jutro Hrvatska i vidjevši MPT-a sa suzom u oku i knedlom u grlu pocepaše karte za truli Zapad te baciše bombu preko Čikole ostadoše u RH:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/egzodus-mladih-lijecnika-njih-60-post...

Tko je glasao

Kraju zajebancija

Shvaćam da mrziš Hrvatsku i Hrvate, ali jednostavno ne mogu povjerovati da postoje ljudi koji misle da je postojanje Čavoglava, pjevanje nekih pjesama ili navijanje za Hrvatsku uzrok svih svjetskih problema, ili bar hrvatskih??? Mislim kako postojanje sela kao Čavoglave utječe na ekonomske migracije?

Razumijem ja da nisu svi ljudi inteligentni i stvoreni da razmišljaju, odnosno nisu umna bića, ali da to što Njemačka daje 3x veće plaće liječnicima povezivati sa Thompsonom, to je ipak sramota za bilo koga, mislim toliki idiot ne može postojati da ga jebeš, a postoji???

Strava.

Daj molim te poveži postojanje Čavoglava i Thompsona sa činjenicom da su ljudi oduvijek bježali u Njemačku i da ta Njemačka ima već 70 godina 3x veće plaće od nas.

Znam da ne možeš i da jedino što možeš je agresivno napasti.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Hm...mislim da si ti taj koji

Hm...mislim da si ti taj koji je glup (as usual).

Dakle ne mislim ja kako je MPT ili domoljublje ili Čavoglave UZROK svih naših ili vaših problema, ali znam da nisu niti RJEŠENJE ili barem naznake istog kako imputira tvoj kolega Drvojeb u dnevniku.

Znači nama NEĆE biti bolje to što se na folklornoj razini rade neki kozmetički zahvati koji titraju domoljubna jajca dok se toliko najavljivane reforme topepoput maslaca na vreloj tavi.

Tko je glasao

bmk @Rebel

meni je Jaca smanjila mirovinu za 500 Kn, pa što...

sve dobro...

Tko je glasao

znam Drvo da te bk u tome i

znam Drvo da te bk u tome i jest stvar..glupost je neuništiva

https://www.youtube.com/watch?v=owdw8orMnlM&nohtml5=False

Tko je glasao

država gori, drvo se češlja...

... eto, kuda ode nacional-socijalizam.

Državni rejting pada, trenutno smo zemlja EU-a s najvećim porastom javnog duga u godini dana, dopunsko zdravstvo skače i privatizira se, sve reforme zaustavljene, sjedište MUP-a opljačkano...

... a našeg domaćeg nacional-socijalstu veseli puštanje ljubavne Thompsonove pjesmice na izuzetno gledanom mediju zvanom televizija, izuzetno kvalitetne kuće zvane HRT, izuzetno dobrog programa - zvanog Prvi.

Fakat si podigao ljestvicu.

Tko je glasao

nije to @zap

nego zašto su ga cenzurirali...to što ti drobiš bezveze..ok...kakve to veze ima s domoljubnim pjesmama...

evo ti malo Parage samo da te naljutim, Bjelovarci Josipa Manolića, ON osobno ih je naoružavao

sve dobro...

Tko je glasao

evo Parage

https://www.youtube.com/watch?v=4BGMS47w_go

moš mislit Crnoja, hahaha...što mene briga za njega..nisam hadezeovac, a kod branitelja...što s tim..i moj ratni put je štono bi se reklo...impresivan hehe

sve dobro...

Tko je glasao
Tko je glasao

...a kuća od govana

...a kuća od govana sazdana..

Čovjek bi rekao normalan neki da te uzbudila vijest kako se u recimo Slavoniji koja propada i odlazi u Irsku na očigled svih nas, kako se tamo neka green field investicija ostvarila i kako se 50 mjesštana Bilja zaposlilo na radovima i kako ih očekuje posao u novootvorenom proizvodnom pogonu.

Ne, tebe Thompson veseli.

Ej vi, što u Irsku pođoste, stante..evo Thompsona u Dobro jutro pa ga mažite na kruh i djeci za užinu u školi podajte.

Tko je glasao

Da su njih zaposlili na vašim mjestima, odlazili biste vi

Ti si najavio da odlaziš u Kanadu, a vidi ostao si.

Umjesto tebe mogao je ostati netko tko ne mrzi RH kao ti, da je dobio posao kojim su tebe uhljebili.

I tako tisuće uhljebljenih Srba, po ovakvim principima
http://pollitika.com/za-posao-u-pravosudnoj-policiji-nazovi-098-477-911-...

...i jugodošlji, jugomirovinaca ili njihove djece po veleposlanstvima, prekoDunavskih Srba u Vukovarskoj bolnici, posrbljavanja hrvatske policije pod vodstvom Ranka Ostojića (neka naprave statistiku i vidjet će se kako je stvarana oružana srpska snaga unutar Hrvatske policije, pa nije niti čudo da su ubili D. Pajičića, a dogovarana je i suradnja policijaca Srba iz RH i Srba iz Srbije).

A tek koliko je Srba za prošle vlasti primljeno u pravosuđe, u škole, u bolnice,... i to na rukovodeće položaje, da bi opet mogli, poput Orsata dovoditi svoje i diskriminirati Hrvate?

Da provjerimo koliko ih je novozaposleno kod Bauka, Milanke,...? Koliko ih je u DORH-u koji ne podiže optužnice protiv srpskih ratnih zločinaca, ili ih oslobađa, daje im mizerne kazne za ubijanja Hrvata,a progoni Hrvate..

Došli bismo do istine o nevjerojatnoj diskriminaciji Hrvata u Hrvatskoj.

A tek na HRT-u?

Sva važnija mjesta dobili su Srbi, jugosrbi, jugoHrvati, miješani,...i propagirali Memorandum 2, optuživali Hrate za nedjela i zločine Srba (Dvor na Uni),...

Nagledali smo se Srba i Srbijanaca u NU2? i pitam se što Stanković još radi na HRT-u, ima drugih televizija. Zašto ne zapsole nekog mladog Hrvata, za trećinu njegove plaće-taj bi bio sretan i s takvim primanjima.

Nije niti čudo da "hrvatsko" pravosuđe zanemaruje zločine Srba za vrijeme DR, a Hrvate proganjaju zbog zapovjedne odgovornosti i kažnjavaju drakonskim kaznama, što su se branili.

Ova zadnja presuda za slučaj na Koranskom mostu je čisti skandal i djelovanje kadroviranja manjinaca u hrvatsko pravosuđe do nepodnošljive razine za Hrvate. Ta njih u RH, izgleda osuđuju srpski sudovi, a hrvatsko pravosuđe nije u stanju niti osloboditi Željka Marića, nego petlja da Srbi sami ukinu svoju samoprozvanu ovlast.

Vrijeme je za veliko provjetravanje tih smrdljivih rabota i čišćenje Lijepe naše.

Ove 4 godine trajala je osveta jugoslavena Hrvatima, a posebno Slavoncima i Vukovarcima, zato što su ih porazili na bojnom polju.

Fekalistu!.

Upravo zbog enormne diskriminacije Hrvata u zapošljavanju zadnjih 4 godine i je došlo do takvog odlaska hrvatske mladosti.

Zato učini dobru stvar, i oslobodi mjesto za jednog Hrvata- Slavonca, da radi u svojoj zemlji, napusti "kuću od govana" , jer je zasmrđena vama i onima kojima miriši raspadnuta lešina jugoslavije i srbijasmrdije

Već si nam napisao da smo "govno od naroda", a sada i "našu kuću" nazivaš "kuća od govana"!? Pa idi čovječe, široki ti putovi iz Lijepe naše koju smrdiš, jer si sam sazdan od takve jugosmrdljive materije.
Ah, da izbrisao si to, ali ostao je naslov:
http://pollitika.com/govno-od-naroda

Bahati ste, vi došlje pokvarene, nezahvalne smrdljive, koji širite svoj osobni smrad gdje god da ste. Smrdite isto: i Jergović, i Tomić, i Dežulović, i ti , i oni nedorasli Hrvati koje su zasmrdili, nakon što su im velikoSrbi ubili roditelje, svojim teškim smradom, tako da danas smrde i gore od njih, a hrvatski narod ih prezire, onim intenzitetom kojim slavi njihove roditelje.

Sram i njih bilo, jer nam šire smrad koji su usvojili u svojoj jugovelikosrbo okolini.

Tko je glasao

A jebote, Australija ne

A jebote, Australija ne Kanada...nije niti čudo da miješaš Srbi - Hrvati.

Da, Srbi i došlje. Pizda im materina.

"Još u drugoj polovici 90-ih godina prošlog stoljeća, Mateša je bio predvodnik grupacije koja je vodila projekt privatizacije INE, te prodaje te strateške hrvatske kompanije “mađarskim partnerima”, točnije mađarskoj naftnoj kompaniji MOL. Tada najjači financijsko – poslovni lobi u Hrvatskoj; “Gregurićev klan” bio je životno zainteresiran da se INA proda MOL-u, dok je iza cijelog posla stajao Franjo Gregurić sa svojim “ruskim vezama”. Cijeli tim tehnomenadžera tada je, u potpunoj tajnosti započeo provedbu projekta prodaje INE, a stvarni kupci koji su se krili iza “mađarskog” MOL-a bili su novopečeni ruski “biznismeni”.

PRVI TIM ZA PRODAJU INE

Tada su provedbeni tim tog privatizacijskog projekta činili: Franjo Gregurić, Hrvoje Šarinić, Davor Štern, Branko Mikša, Nikica Valentić, Zlatko Mateša, Mladen Vedriš i Ivan Čermak. Osim toga, Valentić, Vedriš i Čermak, ciljano su osnovali naftna poduzeća koja su trebala sudjelovati u kupnji manjih vlasničkih udjela INE, kako bi njihov ruski partner, potajno preuzeo veliki, kontrolni paket dionica. S tom su svrhom nastala poduzeća: NIVA petrol d.d. i CRODUX d.d., u vlasništvu Nikice Valentića i Ivana Čermaka. Između 1997. i 1999. godine preko ta dva poduzeća izvlačen je novac iz poslovnih banaka, s izdvojenih računa pojedinih banaka, posebno iz Dubrovačke banke, kako bi se osigurala financijska zaliha s kojom su kasnije trebali sudjelovati s Rusima u kupnji INE. Iako su dobronamjerni informatori više puta pokušali upozoriti predsjednika Franju Tuđmana o ovakvim aktivnostima “Gregurićevog klana”, dotok informacija pokojnom predsjedniku spriječavao je osobno Hrvoje Šarinić.

Tako je i tijekom 1998., Šarinić naredio veliku operaciju prikrivanja izvlačenja novca iz Dubrovačke banke, preko Čermakovog poduzeća CRODUX. O tomu svjedoči i dopis Hrvatske narodne banke, koji je Šariniću 25. ožujka 1998. uputio Slavko Tešija, tadašnji direktor Direkcije za kontrolu provedbemjera monetarne i devizne politike.
Dopis upućen osobno na Šarinića, kao predstojnika Ureda Predsjednika Republike, nosi oznaku “strogo povjerljivo”. Iz dopisa je jasno vidljivo kako je samo Čermakov CRODUX iz Dubrovačke banke izvukao 102 milijuna 377 tisuća kuna, 29 milijuna (tadašnjih) njemačkih maraka, 16 milijuna 250 tisuća američkih dolara, i to do 31. prosinca 1997. Predsjednik Tuđman nikada nije dobio na uvid ovo tajno pismo, a za kasnije uništavanje sporne dokumentacije zajednički su se pobrinuli Šarinić, Mateša i bivši guverner HNB-a Marko Škreb. Kasnijom prodajom CRODUX-a Čermak je uspio izbjeći policijsku i istragu Ministarstva financija nad ovim sumnjivim financijskih peracijama, iako nikada nije do kraja razjašnjeno je li Čermak uistinu prodao svoje naftno poduzeće ili se radilo o fiktivnim ugovorima i prikrivanju vlasništva. Danas je Čermakovo poduzeće Tifon jedno od glavnih poduzeća za uvoz, izvoz i distribuciju nafte i naftnih derivata u Hrvatskoj.

VEZE S RUSKOM MAFIJOM

Gregurićev tim pripremio je privatizaciju INE mađarskom MOL-u, u kojem prema tvrdnjama FBI-a i CIA-e veliki poslovni udio ima “mafijaška grupacija koju vodi šef moskovske mafije Semjon Mogiljevič”. Tijekomistrage u Mađarskoj 2000. godine, američki FBI je utvrdio povezanost vlasničkog kapitala MOL-a koji glasi na investicijske fondove s ruskim “mafijašem” Mogiljevičem, o čemu je FBI-evim istražiteljima svjedočio i tada zaštićeni svjedok Dimitrij Zemjanov, inače zaposlenik mađarskog
MOL-a u Budimpešti. Zemjanov je osobno Amerikancima svjedočio o poslovno – financijsko – vlasničkim vezama ruske mafije s MOL-om, tvrdeći kako “iza MOL-a stoji
moćna ruska mafija”, te je dodatno istražiteljima pojašnjavao poslovne i financijske veze MOL-a i INA-ine mađarske podružnice, Inter – INE u Budimpešti, kojom je upravljao Jasminko Umičević. FBI je utvrdio, tijekom petogodišnje istrage, samo neke puteve Mogiljevičevog mafijaškog novca kojim je sudjelovao u financijskim operacijama u Europi i svijetu, posebno u Mađarskoj. Istraga ih je odvela do financijske mreže Bank of New York, gdje je Mogiljevič “imao svoje ljude: Natašu Kagalovski i Lucy Edwards”. Da se ne radi o “običnim” bankarskim službenicama dokazuje i činjenica kako je suprug prve Konstantin Kagalovski godinama bio ruski predstavnik pri MMF-u u Washingtonu, dok je Peter Berlin, Lucyn suprug bio direktor Mogiljevičeve ruske tvrtke Benex, koja je surađivala s YBM Magnex iz SAD-a. Istraga je proširena i na švicarskog bankara Brucea Rappaporta, vlasnika Inter-Maritimea i dioničara Bank of New York, te moskovsku banku Menatep u vlasništvu Mihaila Hodorkovskog, za koju je FBI utvrdio kako “predstavlja kanal preko kojega otječe ruski mafijaški novac na Zapad”. Otkriveno je kako je dio mreže i Monaco kreditanstaldt bank limited, koja je izravno bila uključena i u financijske operacije u Hrvatskoj. Preko te mreže Amerikanci su razotkrili i upletenost “Gregurićevog klana” u poslovno – financijske veze s ruskom mafijom.

INA-ini djelatnici su, po nalogu tadašnje uprave INE, Šterna, Mateše i Valentića transferirali novčane iznose iz INE na izvdojene račune u Švicarskoj, za što je izravno bio zadužen INA-in riječki izvršni direktor Franjo Šoda, uz pomoć Roberta Ježića, zaposlenika tvrtke BMS (Belgian Marketing Service), koja je za INU obavljala upitne poslovne transakcije i transferirala novce na tajne švicarske račune bivših članova Nadzornog odbora INE. Osim toga, Štern je novac iz INE izvlačio ugovarajući fiktivne poslovne INE s inozemstvom preko svojeg poduzeća Trade Consulting iz Graza. Zanimljivo je i da je Štern bio zastupnik tvrtke Phibro Energy u Moskvi, od koje je INA kasnije(pod vodstvom Šterna) kupila ruska naftna polja “bijele noći”, za koja je plaćeno 19 milijuna američkih dolara za samo 50% vlasništva. Rezultat toga Šternovog posla su veliki INA-ini gubitci, a postoje tvrdnje da je Štern ta polja kupio kako bi kasnije bila prodana ruskoj mafiji, koja ih nije mogla izravno kupovati od Amerikanaca. U fiktivne poslovne operacije Davora Šterna, kojima je izvlačen novac kako bi se kasnije sudjelovalo u privatizaciji INE, bilo je uključeno i poduzeće Trade Concept Limited. Štern je s tom tvrtkom surađivao još u Moskvi, a njezini su vlasnici “skupina ruskih poslovnih ljudi” na čelu s Leonidom Lebedjevom. Prema raspoloživoj dokumentaciji, čini se da je matična tvrtka pod tim nazivom registrirana na Islandu, a njezin je direktor (kojeg su postavili ruski vlasnici) bio Šternov sin Danijel Štern. 1997. Šternovog sina zamijenila je na mjestu direktora ruska državljanka Maria Khairova Budiselic. Cijeli taj “ruski poslovni krug” formiran je godinama kako bi preuzeo “vitalne naftne centre u Europi i Sredozemlju”. Osobno prijateljstvo ruskog mafijaša Mogiljeviča i Franje Gregurića, početak je projekta privatizacije INE, samo su morali lukavo odabrati model, na koji će način provesti i ostvariti taj posao. Dugogodišnja suradnja “Gregurićevog klana” sa Slavkom Linićem, omogućila je prije dva tjedna konačno sklapanje ugovora o prodaji INA-inih dionica.

DRŽAVLJANSTVO ZA RUSKOG MAFIJAŠA

Na zahtjev Šarinića i Gregurića, 2. veljače 1997., primljen je u hrvatsko državljanstvo Semjon Mogiljevič, pod imenom Semen Moguilevitch. Iste godine taj se ruski mafijaš upisuje i u knjigu državljana Republike Hrvatske, kao Semon Teleš, po djevojačkom prezimenu svoje majke. Još je krajem devedesetih godina prošlog stoljeća, u internoj, diskretnoj istrazi MUP-a otkriveno kako su za izdavanje hrvatske putovnice Mogiljeviču, “intervenirali osobno Gregurić i Šarinić”. Iako je, na zahtjev FBI-a u Zagrebu, Ministarstvo unutarnjih poslova oduzelo Mogiljeviču državljanstvo pod jednim imenom, on je zadržao hrvatske dokumente pod još dva druga imena, te se i danas kreće s hrvatskom putovnicom. Njegova su druga imena, registrirana u MUP-u: Semjon Judkovič i Teleš Judkovič. Bivši SZUP je još tijekom lipnja i početkom srpnja 1997., proveo
detaljnu istragu o dodjeli državljanstva sumnjivim osobama, na zahtjev visokih dužnosnika, te je 9. srpnja 1997. Uredu za nacionalnu sigurnost (UNS) upućen dokument koji potvrđuje postojanje sprege ruske mafije i Hrvoja Šarinića. Tadašnji šef policijske obavještajne službe Ivan Brzović razotkrio je Šarinića i uputio Uredu za nacionalnu
sigurnost posebno izvješće: “U veljači ove godine predstojnik Ureda Predsjednika Republike, g. Hrvoje Šarinić zamolio je primitak Semena Moguilevitcha u državljanstvo RH po članku 12. Zakona o hrvatskom državljanstvu. Ministarstvo unutarnjih poslova postupilo je po ovoj zamolbi, a dokumenti (domovnica i rješenje) upućeni su g. Hrvoju Šariniću. Za istu osobu zatražena je u srpnju ove godine promjena očevog prezimena Moguilevitch u majčino Teleš, što je i učinjeno. Gospodin Hrvoje Šarinić potvrdio je u razgovoru od 8. srpnja 1997. godine da ga je za tu uslugu zamolio dr. Franjo Gregurić”.

I LINIĆ U IGRI

Nakon smjene vlasti i odlaska Davora Šterna iz INE, nitko nije shvatio da se zapravo radi o dobro režiranoj predstavi za javnost. Naime, u veljači 2000., održan je tajni sastanak na kojem su se našli Slavko Linić, Goran Granić, Franjo Gregurić, Hrvoje Šarinić, Branko Mikša, Davor Štern, Zlatko Mateša, Nikica Valentić, Mladen Vedriš i Ivan Čermak. Tom je prilikom dogovoren načelni model privatizacije INE, te su Gregurić i Štern na sebe preuzeli obvezu upoznati Linića s ruskim investitorima, koji će kupiti INA-u. Obzirom da je s vremenom prodaja INE izravno Rusima postala u Hrvatskoj nepopularna, odlučeno je da će se cijela priča odigrati s mađarskim MOL-om, u kojem rusi na čelu s Mogiljevičem imaju značajan vlasnički paket. Ljubo Jurčić, koji je kasnije stigao u Vladu samo je slijepo slijedio upute Ivice Račana, koje je Račanu pripremio njegov potpredsjednik Linić, svjestan da će ovom igrom zaraditi milijune."T

Tko je glasao

Nebitna činejnica, glavno da se smeće odveze

Australija, a ne Kanada!
Nebitna činjenica.

Ma svejedno mi je kuda bi se odvezlo smeće iz RH.

Može i na Mjesec, da ne zagađuje Zemlju!

Tko je glasao

Dakako, nebitna je i

Dakako, nebitna je i činjenica da su Valentić, Pašalić, Kutle, Čermak, Gregurić, Todorić i ini lopovski okot - Hrvati.

Tko je glasao

Evo popisa

Među nabrojanima vidim podosta komunističkih tehnomenagera i njihove dječice.
Slažem se s onime "ini"- ali ne i "Hrvati", nego uglavnom jugohrvati zvani "jude" i obični lopovi

Da ti pomognem u nabrajanju " ostalih:
http://pollitika.com/quottudjmanovi-200-obiteljiquot-nemaju-veze-s-tudjm...

Tko je glasao

odličan

dnevnik. reci nam još samo kakva ti je bila stolica i jel se još uvijek dižeš par puta noću mokrit zbog prostate.

tomsona ne slušam otkad je prevario državu za porez na onih 600 kuna što mu je 'poklonio' bogati netko iz južne amerike. hahahaha kakvo krezubo smeće lažljivo, izdajničko. puna usta rvacke, a onda toj istoj rvackoj ne da što joj pripada.

Tko je glasao

brineš se za moje zdravlje @ljigi

hvala, moglo bi biti i bolje. Umirovljenički. Odspavam poslije ručka sat- dva.

Znači, slušao si tomsona a sad nešto kao porez, moš si mislit, nek ti vjeruje mali medo.
Ukoliko je bilo elemenata oko tog poreza trebalo ga je globiti i ukoliko se ima zašto, zatvoriti.

Da je po nounaraima, pogotovo jugošljamerskim pola Hrvatske bilo bi po zatvorima.

Kriptokomunističko porezno domoljublje naših jugošljamera. Pljuc.

sve dobro...

Tko je glasao

Gospodine Ljiga

Pa kako se Vi to ponašate? Uspravite se gosn Ljiga!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Za dom...

:)

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

šta

je vaginaleto? nemaš muda u 'svojoj' hrvackoj napisat za dom spremni? stari operni pozdrav VAS HRVATA. pa jeste se za to borili?

Tko je glasao
Tko je glasao

je, brte

zalipi se ko hanžeković na neplatiše teve pretplate, da ne kažen ko govno na cipelu (zamjerit će mi mama-ppppetra) :))))) vi'š kako u nje ne smi više fekaljizirat pa serucka okolo, hehehe, đava je domina :))))))
profesor

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci