Tagovi

Hrvatska glazbena pustolovina

Počinje najveći rock dernek u ovom dijelu Europe.

Svaka čast Terraneu (http://www.terraneofestival.com/) i njihovom sastavu izvođača, ali nakon što se posluša Prodigy (ili zbog koga se već došlo) svi putevi vode u Sali. Navodno je Rava centar svita, pa su Boduli odlučili glazbeno, sportski i duhovno ovjekovječiti to na anualnim temeljima.

Sportski turniri su pokretačka snaga za one od 7 do 77. Dosta mjesta po otocima organizira turnire u pojedinim sportovima čija finala znaju predstavljati centralni dio dnevnog dijela fešte u mjestu. Večernji dio je uglavnom organiziran na principu koncerta. Te fešte predstavljaju stvarno lijepu tradiciju i bitni su, ako ne i najvažniji, faktor društvenog života na otoku.

Sexymotherfuckers- Lokaduri


Brižno Grilo - Ovo malo sunca
Just Fine - Karik Fešta u Salima je nadrasla takav slijed i posljedicu, te se pretvorila u najljepšu semisoft Sodomu i Gomoru koju duh može poželjeti. Sexymotherfuckers - Šinjorina
Glete vako, čovjek dobije pokoju (godinu), pa mu je teško (iako bi rado otišao) i na gou na Stari maslenički (http://allevents.in/Zadar/BRIDGE-TO-THE-GOA-POSEDARJE/278688412267349), a kamo li na Zrće. Ove naše "europske tradicije" predstavljaju takvog čovjeka u godinama kao čimbenika odlaska na eventualno jazz koncerte, ako već ne na tradicionalnije kulturne događaje - čemu ne uvrstiti i rock svetkovine? Ne govorim o mlatiparačkim hipodromima i arenama, već o tradicionalnom rock spektaklu kakve su Saljske užance. Kad kažem rock mislim na blues: Mjesni odbor - Jure i Ribar (Zbog tebe ja samo jednome težim, da pijan na plaži po cili dan ležim)
a kad kažem spektakl mislim na: Goran Bare i Plaćenici - Put ka sreći
Što nedostaje Hrvatskoj da bi ne bila predstavljena, nego razotkrivena kao zemlja sa najuzbudljivijom tradicionalnom snagom proizvođnje zabave? Saljske užance su samo korak ili dva dalje od ostalih fešti u tehničkom smislu, samo su prirodna selekcija i kulminacija, sve ostale fešte po ostalim otočkim mjestima su u pravilu duhovno vrlo uspješne (i) rock svetkovine. U ono davno doba netom nakon Woodstocka je istočni blok trebao imati predstavnika u slično organiziranom događaju na Kornatima, ali su komunističke vlasti to odbile. Eto im na sad! Kad bi pričali o tradicionalnom slušatelju u glazbenom smislu onda bi rock svakako bio tako opisana glazba. A na otocima se sluša. Rock je bio i ostao temelj. Otok, more, sol, galeb i ostale riječi jadne nisu krive što se različita gamad u proivodnji koristi njima vjerski destruktivnom snagom, ali kako svaka cajka jeste iskazivanje niskih strasti, tako je valjda jasno i netkom tko samo guglajući pokuša doživjeti Saljsku feštu da baš ta jebena sol ispod galeba stvarno radi čuda kad se pomiješa sa strašću na stepenici iznad - rokenrolom! Bilo kako bilo, čovjek bar jednom treba otići makar mu možda u energetskom smislu tu nema ništa više od statistički visoke razine onih tako opipljivih "trenutaka" kao što su: prvi put si na brodu par dana, skupila se ekipa prvi put ovo lito, dobia si na turniru, sviraju Majke, napia si se taman, napia si se puno, upušia si se, upušia si se k'o svinja, i ona je tu, mršavija sam od Gobca, jebe mi se uvatia sam Zubonju, itd. Psihomodo Pop - Frida

Komentari

majke otkazale jer bari nije

majke otkazale jer bari nije dobro.
http://www.youtube.com/watch?v=5cwfAYEQRcM

od ove velike vrućine ne da se ljudima ni čitati, a kamoli komentirati dnevnike.
a tema je dobbra i dobro je da ima neka rokerska fešta bez ovih colonija, zečić, cambi gnjavaža.
ne znam zašto ne bi rock brendirali kao otočki brend, istinskiji i izvorniji je od klapskog lupetanja.

za kraj bih naglasio još jednu vrijednost otočkih fešti, a to je pljeskavica koje je nezaobilazna na skoro svakoj fešti. treba i pljeskavicu promovirati kao otočki brend i eko proizvod.
prvo što napravim kad odemo na neku fešu je da potražim štand s pljeskavicama.
naravno najposebnije pljeskavice su one "priješke" čija osobina je da pecivo za pljaskavicu mora biti barem par dana staro i suho. što je pecivo starije to je pljeskavica autohtonija.

Tko je glasao

Triba zvat Vrbosko, reć da je

Triba zvat Vrbosko, reć da je postavilo bombu po' most i da nama' triba sve otkazat.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci