Tagovi

Hrvati i politička nepismenost.

U zadnjih par tjedana se je dosta gluposti moglo pročitati u medijima, naslušati od debilnih političara, a isto tak i na pollitika.com, pa da malo pogledamo kako to demokracija funkcionira.

U predizbornoj kampanji su se neki hvalili kak je njihova pozicija u zadnje četri godine mandata puno toga ostvarila, no rezultati se baš ni ne vide.

Prve tri godine su se bavili svačim pa kad su vidli d im popularnost pada i da građani po malo ne puše to stalno busanje u kokošja prsa pa su se probudili.
Malo im se je rejting popravio, no ne dovoljno da bi se izvukli iz vlastitog dreka.

Došli su i izbori, građani su odlučili i nastalo je veliko kmečanje.

Uz vodeće stranke je na političku scenu došao i most koji je sad na kraju odlučio sastaviti vladu sa nekim koga smatraju sposobnim sprovesti reforme bez fige u džepu u sljedeće četri godine.

Sad malo o nakaradnom pisanju o nekakvim prevarama od strane Bože Petrova, a naj više se te riječi čuju od onih koji su cijelo vrijeme manipulirali i pokušali razjediniti taj most, koji je najveći trn u oku ljevice.

Čuju se glasovi kak se ne može sad odlučivati o mandataru.

Od kud im takva ideja, pa zar nisu građani birali stranke koje imaju svoj program i koje će odlučiti o onome za koga smatraju da je sposoban voditi tu njihovu politiku a ne osobe.

Kme, kme, kme.

Komentari

Sve je dobro samo da ne bude

Sve je dobro samo da ne bude ona stara:
https://youtu.be/3_7fYTObkrw

Tko je glasao

Je @Jura, morti i padne Vlada

Je @Jura, morti i padne Vlada (jednog dana) ali kaj to nama praf za praf donosi koristi' Baš niš!
Bumo vidli kaj buju na "prvostepenom" rekli u Buzinu, mislim si nekaj - kakvo im bu prvo "izvešće"... :):):):)

P.S. Nego da te pitam ko drug druga (tak si me oslovil tu negde): Kaj je taj u rodu onom Krndiji kojeg su svoji među svojima zatukli? Jel to ista loza ili je još i gore?
Zafaljuvam!

Tko je glasao

Blagujmo u miru

Sretan Božić kolegicama i kolegama s pollitika.com.
Budimo ove dane u miru i veselju.
Od ponedeljka bumo si opet govorili grde reči, plazili jezike, i za lasi se vlekli.

Tko je glasao

Glavno je da se mi radi imamo

Glavno je da se mi radi imamo i nemremo jedan bez drugog.

To ti je ko u braku.

Tko je glasao

Sretan vam Božić.

Sretan vam Božić.

Tko je glasao

Ovo je prva a možda i jedina

Ovo je prva a možda i jedina prilika da dobijemo vladu i premijera koji nije umrežen u komunističko udbaške krugove i koju ne kontrolira Manolić. Zato je bijes tako velik.

vjetarsjuga

Tko je glasao

Slijepac s juga

Zato imaš cionističkog slugu mosadovog daha, samo ovaj put je to gora varijanta od one kad ste kao bili pod srpskom čizmom...

Tko je glasao

opusti se sjenka

uplašiti nas Hrvate je malo teže...pogotovo tim tvojim teorijama....Izrael kao država..a time i mosad kao njihova služba ..naši su prijatelji..jer mi Hrvati ne volimo Titu ( uglavnom ) ...a Tito je bio prijatelj njihovih neprijatelja....a znaš onu : prijatelj mog neprijatelja ..i tako to...

sve dobro...

Tko je glasao

...ako ti ovo "cionistički"

...ako ti ovo "cionistički" nije dojavljeno direktno iz nekog dubokog grla, već povezuješ Tevino izraelsko porjeklo...ondak baš nisi nešto aktualizirala informacije...
http://www.gurufocus.com/gurutrades/TEVA
...u zadnjih par mjeseci je investitor Soros napustio pozicije, tj. rasprodao sve njihovo, tj. Tevino...a drugi je opet investitorski mag John Paulson kupovao svaki Tevin papir na koji je nabasao na tržištu, e da bi danas raspolagao s 18 milijuna njihovih dionica momentalno vrijednih 66$ za komad...
...e, a taj Paulson, nekad Paulsen, je unazad nešto godina otprilike tri puta više donirao republikancima nego demokratima
"Paulson contributed $140,000 to political candidates and parties between 2000 and 2010, 45% of which went to Republicans, 16% to Democrats, and 36% to special interests.[36] House Speaker John Boehner in particular has received contributions from Paulson and Paulson & Co. employees.[6]
In 2011, Paulson donated $1 million to Mitt Romney's Super PAC Restore Our Future.[37] His name and picture were featured in an episode of the Colbert Report, in a segment mock-honoring the 22 largest Super PAC donors.[38] On April 26, 2012, Paulson hosted a fundraiser at his New York townhouse for the GOP presidential candidate Mitt Romney.[6]"
...ako iz ovoga možeš izvući neki zaključak, to bolje,

Tko je glasao

Nema niti je za misleće bilo

Nema niti je za misleće bilo problema oko mandatara - tko ima i za jednog u Saboru više taj je mandatar. Tu nema nikakvih tajni i sve je jasno. Nejasno je jedino što će ti "novi" sada učiniti. Bojim se - ama baš ništa.
Prošle četiri godine se "region" stvarao javno a sada će to biti malo sakrivenije, mutnije i zakukuljeno.
Ne očekujemo nikakv gospodarski pomak, nikakvo ozbiljno ustrojavanje državne uprave niti ni najmanji pomak prema smanjenju korupcije i pljačke.

Lustracija je zabranjeno voće a pomak na bolje nije moguć bez toga što se dokazalo u svim zemljama tranzicije.

Čujem, da mandatar jedva natuca hrvatski jezik... Jel je preskakao satove kod logopeda ili je u CIA od kada se skinuo s mamine sise?

Meni se čini da je "mandatara" postavio Đo Bajden prije koji tjedan a ostalo je uveseljavanje naroda ili tucanje u mozak.

Sretan vam Božić svima... maaa čak i njima!

Tko je glasao

Vi koji spominjete lustraciju

Vi koji spominjete lustraciju ili ste malo makli ili nas namjerno zbunjujete.
Kad sad (2015. godine) spominješ lustraciju meni prvo pada na pamet oni koji su preuzeli vlast 1990. i uništili Hrvatsku.
Mislimo li na iste?
Prebroji godine od 1990-2015. već i lustracija pljačke 1990-1999. pomalo gubi smisao jer nitko ne mari.
Sretan Božić svim rimokatolicima i onima koji vole praznike ma koji bili !

Tko je glasao

@Jura, za pokajanje nikada

@Jura, za pokajanje nikada nije kasno.
Shvatil budeš, ak ne prije onda kada dojde smrtna vura!

Smrtna vura ovoj državi otkucava posljednje vrijeme, nema dalje više ovako.
Uostalom, sve sam to već napisao ovdje:
http://pollitika.com/zakon-o-lustraciji

Naročito su zanimljivi komentari..., barem meni. Tu se dokazalo koliko mi uopće išta znamo o politicii, realnoj politici.
Politici koja stvara a ne politici koja ruši.

Ali.... ubudale je mravu u veš loncu objašnjavati da to nije cijeli svemir, - taj njegov veš-lonac unutar kojeg se cijelog života giba, sve do smrti.

Šteta, toliko krvi, znoja i suza za hrpetinu kretena.
Maa, pljuni i zapjevaj....

Tko je glasao

Druže

Otpisani, vi ste teški hlebinac.

Donekle vas cijenim kao princijepijelmog krezubaša jer skupa tonemo ko braća.

Tko je glasao

@lignja, mi i jesmo braća a

@lignja, mi i jesmo braća a da tonemo - tonemo.
Misliš li da zato trebamo zaboraviti i oprostiti grijehove otaca naših i njihovih?

Tko je glasao

Milost

ne tražim niti bih je dao.

Tko je glasao

Milost

ne tražim niti bih je dao.

Tko je glasao

O legitimitetu

U svezi još jedne besramne obmane hrvatske javnosti koju Kukuriku i njihovi medijski psi čuvari već neko vrijeme ponavljaju do besvijesti:

"...Milanović tvrdi da premijer mora imati izborni legitimitet i da mora biti šef političke stranke koji je sudjelovala na izborima. 'Opasno je za demokraciju da se na takav način donose odluke. Položaj premijera je važan ako postoji demokratska legitimacija. Premijer treba biti predsjednik stranke koja ima većinu u Saboru. Tako je svugdje u svijetu', kazao je Milanović na konferenciji za novinare u srijedu..."

"Mora"? "Treba"? Besmislice. Molim, zapamtiti: u parlamentarnoj demokraciji, legitimitet predsjednika vlade ne potječe i ne proizlazi iz rezultata izbora, niti iz dobivenih glasova birača, nego iz - parlamentarne većine.

Na parlamentarnim izborima ne glasuje se za predsjednika vlade, nego za članove parlamenta po izbornim jedinicama, čija većina potom proizvede mandatara, kasnije "premijera". U konkretnom hrvatskom slučaju, to može biti bukvalno bilo tko koga podržava najmanje 76 saborskih zastupnika.

I sve dok on ima iza sebe tih 76 ruku, legitimitet mu nije moguće osporavati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

I sve dok on ima iza sebe tih

I sve dok on ima iza sebe tih 76 ruku, legitimitet mu nije moguće osporavati.

Posve se slažem , iako da danas budu izbori MOST ne bi dobio ni 2 mandata , zato garantirano MOST neće dopustiti da ne ispadne iz kolosijeka... Pitanje je tko bi glasovao za ovog lika da se samostalno prijavio da vodi državu?

Ako želimo tako tko sam ja da sudim? Mislim da ćemo vidjeti rezultate za 6-8 mjeseci... a ako ne desi će najveći do sada egzodus Hrvata sa ovih prostora. Možda dobro Nijemci bi mogli pokupovati našu zemlju , ionako je za malo veći plac u okolici Munchena bez kuće potrebno iskeširati 400.000 eura...

Justice for all !

Tko je glasao

Posve se slažem , iako da

Posve se slažem , iako da danas budu izbori MOST ne bi dobio ni 2 mandata , zato garantirano MOST neće dopustiti da ne ispadne iz kolosijeka...
@Busola, nemaš da se brigaš...
Ovo se bu raspalo najdalje do Uskrsa slijedeće godine.
Naravno, ako Đo ne naredi Pantovčaku drugačije.

U svakom slučaju, "uspjeh" MOST-a na izborima je dokaz da su Hrvati politički talentirano glup narod. To sam već negdje prije napisao i ostajem kod toga. Možda sam usamljen u tom mišljenju ali samoća mi ponekad godi. :):):):)

Tko je glasao

U svakom slučaju, "uspjeh"

U svakom slučaju, "uspjeh" MOST-a na izborima je dokaz da su Hrvati politički talentirano glup narod. To sam već negdje prije napisao i ostajem kod toga. Možda sam usamljen u tom mišljenju ali samoća mi ponekad godi. :):):):)

Ma nije to toliko strašno KOLIKO JE MOST AKO SVE ODRADI LOŠE KAKO JE KRENULO UNIŠTI ZA SVA VREMENA TREĆU OPCIJU...

Biden - Amerika posjet i kontrola izbora ...

Samo pad Zapada mijenja išta , i zato pomoći Rusima i Istoku da pobjede zlo koje je sve ovo stvorilo...

Justice for all !

Tko je glasao

Putin je najjači trenutno na

Putin je najjači trenutno na cijeloj planeti. Na cijeloj planeti postoji jedan jedini ozbiljni državnik - Putin!
Svatko razuman, analitičan i realan je toga svjestan.

... čak i "osunčani"....

Tko je glasao

Gdjej je Obmana? “Samo jedna

Gdjej je Obmana?

“Samo jedna stranka sposobna mijenjati put Hrvatske i spašavati Hrvatsku, a to nisu nikakvi mostovi, mostići ni stazice i nikakav gospodin Bandić 365 dana puta 25 sati jer je to obmana, a glasovi za takve su glasovi za SDP.”

Kaze on koji je sve isplanirao sa Mostom i uzeo si podrusku gospodina Bandica 365 puta 25 dana, i iskrcao ko zna kolko eurica za Raskovica.

Ma koliko jadan moras biti
Pa gdje mi to zivimo

Tko je glasao

Pa gdje mi to zivimo U EU

Pa gdje mi to zivimo
U EU @Arowan, u EU.
Nisi primjetio do sada?

Skeniraj malo školstvo, zdravstvo, sudstvo, policiju, vojsku....
Mam ti bu jasno gde živiš.

Tko je glasao

10 milijuna razloga!

Za Petrinu se točno zna koliko je iskeširano: 10 milijuna kuna!

Žaluj, ali ne bjesni i ne laži!

Bandiću je, nakon što su ga maltretirali i radili sve da ga unište, najveća satisfakcija i zadovoljstvo, da im se osvetio "kopitom" u pokvarene im bahate i podmukle "face"!

Još bi čovjek i platio da dobije takvu priliku!

Tko je glasao

Bandiću je, nakon što su ga

Bandiću je, nakon što su ga maltretirali i radili sve da ga unište, najveća satisfakcija i zadovoljstvo, da im se osvetio "kopitom" u pokvarene im bahate i podmukle "face"!

Ako su nam Bandić, Mamić , Karamarko, Brkić , Mudrinić, Čuljak ti novi ljudi onda smo gotovi ... Karamakrko se već postavio za zamjenika premijera... (ovo me nasmijalo odakle sada ova funkcija...)

Ako ovaj menadžer okupi neke druge ljude možda i nešto napravi (volio bih to je moja država...) , inače menadžerske vlade u Europi su doživljavale velike neuspjehe npr. u Italiji , jer uvijek je politika ih nadzirala.

Izjave HDZ-ovaca ne ulijevaju mi povjerenje , jer premijer će morati sve to sasjeći u korijenu ako dopusti daljnja prepucavanja raditi se neće...

PS. sramota je što čovjek ne zna hrvatski , ali o tome me briga neću tu biti vjerovatno da gledam gafove ili će netko umjesto njega pričati. Mislim da u bilo kojoj jačoj zemlji predsjednik vlade ne bi mogao ne znati svoj jezik dobro, ali odavno smo mi prodani pa me to više ne uzbuđuje. Očekujem da od prve godine djeca uče engleski umjesto hrvatskog... time bolje , jer u komunizmu su ljudi jako dobro znali svoj jezik , ali danas za to nema potrebe...

Justice for all !

Tko je glasao

Ma jezik nije toliko bitan,

Ma jezik nije toliko bitan, moguća izlika Karamarka da se nije baš dobro razumio sa premijerom i tako nisu uspjeli spasiti Hrvatsku.
Ma šalim se.
Nego, prvo 5+ (Pet plus iz republike srpske) i sad Milan Panić iz farmaceutske industrije, spas za domoljubnu Hrvatsku Hrvatsku.
Slučajnost?
Nekak me strah i razmišljati o tome.

Tko je glasao

Nego, prvo 5+ (Pet plus iz

Nego, prvo 5+ (Pet plus iz republike srpske) i sad Milan Panić iz farmaceutske industrije, spas za domoljubnu Hrvatsku Hrvatsku.
Slučajnost?
Nekak me strah i razmišljati o tome.

A budemo vidjeli , ali imam osjećaj da Hrvatske šume i HEP idu na bubanj , to će im kupiti vremena , jer potplatiti će one stare šmugavce...

Na starima svijet ostaje i zato samo naprijed Orešković i Karamarko... A Crkva me neće vidjeti ko zna kada u Hrvata, svoje su odigrali , jer ja kao prozvani komunist nemam šta raditi u ovoj Crkvi

Justice for all !

Tko je glasao

bukvalno - bilo tko

Apsolutno si u pravu. Evo, upravo smo dobili bukvalno bilo koga :)

Nadam se da su Pravi Hrvatski Domoljubi konačno zadovoljni :))

Tko je glasao

Nadam se da su Pravi Hrvatski

Nadam se da su Pravi Hrvatski Domoljubi konačno zadovoljni :))

@zaphod, kaj si ti prošvikal? Daj definiraj malo kaj je to "Pravi Hrvatski Domoljub"?
Znaš onu:"Nađi mi jednog jedinog i poštedjet ću grad....."
Pametan si čovjek, pa ja eto čekam da mi ga imenuješ...
Ja, da ti iskreno kažem, ne vidim tko bi to bio i ni jedno jedino ime nisam u stanju kazati.
Pa vidiš da i Franc iz Vatikana nekak čudno šemeriče... a još neobičnije govri i čini.
Kak bi mala Hrvatska koje praf za praf uopće nema mogla imati i samo jednog jedinog prvaog?

Nema toga milo na javnoj sceni nema.... ; - svi su oni glumci u nekom Frljićevom "komadu".
I ovi i oni.

Tko je glasao

Koga smo dobili, vidjet ćemo

Koga smo dobili, vidjet ćemo kada oblikuje vladu i počne vući poteze. U svakom slučaju, u usporedbi s poremećenim i do srži pokvarenim kreaturama poput Milanovića, jednostavno ne može biti gori. Od dna nižeg nema.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn, ako prvi potez njega i

@MKn, ako prvi potez njega i "njjegove" Vlade nije prijedlog Zakona o lustraciji...
Maaaa možeš odmah povući lančić vodokotlića ili stisnuti onaj Bandićev "puuuššššš..." na "svemirskom" WC svemirske cijene.

Evo, na neviđeno ... zovem aduta:
Paz sad, kada se imenuje Vlada izbroji one kojima otac, djed ili pradjed nije bio u partizanima... Bojim se da imaš previše prstiju na ruci za to brojenje takvih pa makar da već 30 godina radiš u pilani... :):):):)

Jebemti "oslobađenje"!

Tko je glasao

Tu bi se ti gadno prevario, i

Tu bi se ti gadno prevario, i ispod dna je neko dno.
Viđam to u državnim ministarstvima posljednjih 25 godina.
Najgore je kad zažališ nad odlaskom predhodnog koji je kako kažeš dno
a došlo je još veće dno i ne vjeruješ da se to dešava ali se dešava.
Kad sam mislio da su bivši HDZovi ministri bili dno, došli su SDPovi
još gori od predhodnih. Čast izuzecima ali takvih je bilo malo.
Kakvi će biti novi, vidjet ćemo.
Čemu se nadam, baš ničemu.

Tko je glasao

Čemu se nadam, baš

Čemu se nadam, baš ničemu.
Eto, točno tome se i ja nadam!

Tko je glasao

Zafaljum se svim, i obićavam

Zafaljum se svim, i obićavam da će novu odgovorni funkcij obn ašati verlo odgovorni.

Ovde smo mi svi da složimo hrvatskim građevinama.

Tko je glasao

Nemaju svi jednaku sposobnost

B-52

Tko je glasao

Kaj tebe muči? Tema dnevnika

Kaj tebe muči?

Tema dnevnika je o pravu onih koji imaju većinsku podršku da odrede mandatara.

Znam da je teško izgubiti izbore i da imate pravo na kmečanje, no tak je kak je.

Kmečite.

Tko je glasao

Pa ti ne znaš ni temu

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

ppetra lljevičarka??

Tko je glasao

evo i tvog skromnog priloga :-)

Tko je glasao

U predizbornoj kampanji su se

U predizbornoj kampanji su se neki hvalili kak je njihova pozicija u zadnje četri godine mandata puno toga ostvarila, no rezultati se baš ni ne vide.

Pa kaj si ti čorav?
Prije neke dvije godine, dođem na benzinsku nema gužve, toči se po 100KN, odem po špeceraj, dućan poluprazan, nema gužve.
Ovo ljeto/jesen, na benzinskoj gužva (kaj se dešava? bu rata nebu goriva??) i ne toče po 100KN već do vrha ili po 200KN, opa rast 100% !
Odem u dućan, 4 blagajne rade, na svakoj red, pa koji sad klinac, neka rasprodaja, bu nestašica? Ne, ljudi troše zarađeno a to je pozitivno.
Kako je zarađeno, jel na bijelo ili sivo sad je nebitno jer na svaki kupljeni artikal ide PDV, dakle i država ubacuje u kasu !
Da, odem kod auto mehaničara, preklani dvorište prazno, odma sam bil na redu, sad veli dojdi za tjedan dva, pun sam, ne stignem.
Dakle neki vrag se pokrenul.
Zapravo, u Hrvatskoj nikad nije bila kriza već je ona kvočka (premijerka Kosor) kokodakala da je kriza, da je recesija i ljudi su zavrnuli pipu
a kad zavrneš pipu onda ide lančana reakcija i sve se suši, urušava, propada.
A kriza je bila za koga, pa za državni aparat, oni su ti koji moraju štediti na nepotrebnim projektima a ljudi moraju trošiti da bi proizvodnja a i uvoznici
mogli zarađivati i puniti državnu kasu.
Pa kaj je to tak teško za shvatiti ?
I za to nam trebaju fakulteti, ekonomski stratezi, gurui, analitičari, prodavači magle i bleferi.
Pokrenimo samozapošljavanje, pokrenimo privredu, nisu nam potrebni nikakvi majstorski ispiti, diplome za "znanje"
tržište je to koje će ocijeniti znaš li raditi ili ne.
Dakle, idemo delat !

Tko je glasao

Čuju se glasovi kak se ne

Čuju se glasovi kak se ne može sad odlučivati o mandataru.
Tko je i kada rekao da se ne može sad odlučivati o mandataru?! Možeš li dati neki citat?

Tko je glasao

o ti još jedne debilne

o ti još jedne debilne izjave:

On je, naime, na svom službenom Facebook profilu objavio status u kojem poručuje da birači u Hrvatskoj nisu glasali da Karamarko dođe na vlast na ovakav način.

http://www.vecernji.hr/izbori2015/maras-izbori-ne-smiju-biti-ukradeni-bi...

Kad je izgledalo da će most podržati ostajanja Milanovića na vlasti, onda to za njega nije bila prevara birača.

Još jedan politički nepismen političar.

Tko je glasao

Najvažnije pitanje jest tko

Najvažnije pitanje jest tko će biti mandatar nove vlade. Meni je smiješno, da ne kažem tužno, da danas imamo raspisan natječaj za mandatara koji će trajati 24 sata. Mi tražimo po Hrvatskoj osobu koja bi to bila voljna pristati – rekao je Grbin te dodao kako je "to nedopustivo".

http://www.vecernji.hr/izbori2015/to-je-smijesno-imamo-raspisan-natjecaj...

Tko je glasao

Do kad se možemo prijaviti?

Do kad se možemo prijaviti?

Tko je glasao

Štrumf (@plavi patiljak) -

Štrumf (@plavi patiljak) - kasniš!
Mjesto je popunjeno a natječaj je fingiran, kao i obično na ovim prostorima.

Tko je glasao

Grbinu nije upitno se sada

Grbinu nije upitno se sada odlučuje o mandataru, već on dovodi u pitanje (ili se ruga) način(u) i legitimitet(u) izbora potencijalnog mandatara o kojemu će se odlučivati na takav način.
Od nekoga tko je odlučio javno docirati o demokratskoj pismenosti Hrvata očekivalo bi se da će razumjeti razliku.

Tko je glasao

Grbin? Vidio sam svakojake

Grbin?
Vidio sam svakojake debilane u Hrvatskom Državnom Saboru od 1990. do danas ali ovaj je stvarno vrh vrha... :):):):)

Nije moguće da prosječno razuman čovjekm uopće sluša što taj lupeta.

Tko je glasao

Jel to oni stručnjak koji smatra

da pitanja od naroda odlučena na referendumu treba propitati u saboru. Kreten kao i oni koji mu sufliraju.

Tko je glasao

Aj ti stručnjak meni

Aj ti stručnjak meni neznalici pojasni, može li se referendumom odlučivati o povjerenju Vladi i onih koji sjede u Saboru?
Ako može, pa zašto se nije pokrenuo referendum za smjenom bivše vlade i saziva Sabora?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci