Tagovi

Hribar: Ne priznaje etiku, pravosuđe i sudove i osobito zakone RH, priznaje samo sud partije

get_img

Ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar podnio je ostavku na mjesto ravnatelja HAVC-a. Hvala Bogu!

index

Kao razloge navodi sljedeće:

Hribar u izjavi za Index kaže kako je podnio ostavku iz dva razloga.

“Prvi je svakako što o nalazu Državne revizije nemam dobro mišljenje o čemu će se više znati sljedećih dana…”

Zanimljiva je ova pojava da svatko optužen ili osuđen za kriminal nema dobro mišljenje o optužnici, sudu, presudi, zakonima, državi Hrvatskoj, hrvatskom narodu, i slično. Hribar nije iznimka, on je pravilo partijske parole “Priznajem samo sud svoje partije”.

Hribar je izgubljen čovjek, izgubljen u vremenu i prostoru i na jedan način žrtva vlastitih zabluda da je, ako je neprijatelj Hrvatske, i ako na sve moguće načine nanosi štetu Hrvatskoj da će biti doživotno zaštićen i da može protuzakonito trošiti milijune kako mu se prohtje, te da nitko ne može oko toga ništa, a onda, nekim čudom, netko otvara Pandorinu partijsku kutijicu zvanu HAVC. Da je čudno, čudno je, s obzirom da svi znamo da se nikad ne dira one koji rade protiv Hrvatske.

“Drugi, puno važniji je činjenica da je protiv mene i HAVC-a posljednjih 12 mjeseci vodi prava Goebbelsovska kampanja u kojem se na sve načine pokušava ocrniti naš rad i prikazati kao leglo korupcije i pljačke…”

Goebelsovu kampanju spominje Hribar, a nije Goebelsova kampanja kad on financira film koji lažno prikazuje Hrvatsku vojsku kao ubojice metalnih bolesnika u Dvoru na Uni. Taj film obilazi čitav svijet i prikazuje Hrvatsku kao zločinačku državu čiji vojnici ne poštuju nikakva pravila, ni ljudska – konvencije, ni Božja. Beskrupulozno i surovo, goebelovski, ne odustaju u svojim lažima ni milimetra. Dakle kad HAVC financira takve laži onda to nije Goebelsova kampanja. Također valja napomenuti da nikada nije bila jača goebelsovska kampanja od one usmjerene na ocrnjivanje ministra kulture Hasanbegovića kojega su razapinjali do besvijesti, a sad vidimo (neki sad, svi pošteni. pravedni i inteligentni i prije) da je ministar Hasanbegović bio u pravu kad je dirnuo u protuhrvatsko leglo korupcije, pljačke, izdaje i svekolikog zla.

Kaže Hribar da se njihov rad pokušava ocrniti i prikazati kao leglo korupcije i pljačke?

Da vidimo, falsificiranje bilanci nekretnina sa razlikama od preko 300 000 kuna dakle nije korupcija i pljačka, prema partiji?

Isplaćivanje autorskih honorara osobama kojima po zakonu ne mogu isplaćivati takve honorare, nije korupcija i pljačka, prema partiji?

Dijeljenje službenih mobitela obitelji, rođacima i prijateljima i generiranje računa od 50 000 kuna nije pljačka i korupcija, prema partiji?

Plaćanje parkirnog mjesta podalje od HAVC-a koji inače nema vozila i plaćanje tog mjesta 12 000 kuna nije mito, korupcija i pljačka, prema partiji?

Dijeljenje koeficijenata i plaća koliko kome fali za ljetovanja i skijanja, a protuzakonito, nije korupcija, mito, pljačka, krađa, prema partiji?

Prema zakonu osoba koja je sjedila u komisiji za dodjelu sredstava iz fondova filmovima ne smije sljedećih pet godina sudjelovati u natječajima, no ta ista osoba prijavi se slijedeće godine i dobije nekoliko milijuna kuna? Ne, to očigledno nije mito, korupcija i pljačka, prema partiji?

narod.hr

Dalje navodi index

“…kaže Hribar za Index dodajući kako iz HAVC-a na kraju svega ostaju respektabilni rezultati.”

Ako se pod respektabilnim rezultatima smatra nestanak 300 000 kuna iz financijske bilance nekretnina, ako se pod respektablnim rezultatima smatra očita i nesporna pljačka milijuna ili desetaka milijuna, ako se pod respektabilnim rezultatima smatra šteta koja je filmom Masakr u Dvoru nanesena Hrvatskoj državi, ako se pod respektabilnim rezultatima smatra razvijanje srbijanske kinematografije, dok se istovremeno brutalno odnosi prema hrvatskim filmovima (osim onima koji Hrvatsku prikazuju kao zločinačku državu i narod kao zločinački ili mentalno bolestan), ako se odbijanje financiranja filma Ovčara smatra respektabilnim rezultatom, ako se financiranje svakoga protuhrvatskog filma i aktivnosti smatra respektabilnim rezultatima, onda da, HAVC ostavlja doista respektabilne rezultate i najmanje što se može očekivati je da četnički vojvoda Toma Grobar dodijeli Hribaru i HAVC-u najviše četničko odlikovanje za zasluge u uništavanju Hrvatske države i ponižavanju hrvatskoga naroda.

Žali se još Hribar da se Hasanbegović veseli što je on pao, kao da se tomu ne veseli čitav hrvatski narod kojega je Hribar vrijeđao financirajući filmove koji nas lažno i teroristički prikazuju kao ubojice? I kaže da su se neke izjave ministra Hasanbegovića loše odrazile na ugled RH, a prikazivanje filma Masakr u Dvoru u Kanadi, primjerice, nije loše po ugled Hrvatske, čak dapače, laž da su Hrvati pobili mentalne bolesnike diglo nam je ugled, po ovom partijcu.

I sve to skupa nije ništa čudno, svaka država ima neprijatelje, svaka država je premrežena obavještajcima i igračima neprijateljske države, no jedino kod nas, jedinstveno, država financira milijardama neprijatelje države i naroda, koji se, da stvar bude gora i bolesnija, uopće ne libe otvoreno raditi protiv Hrvatske, ne skrivaju da mrze Hrvate, hrvatsku vojsku, Crkvu, vjernike, branitelje, pobijene ranjenike i osoblje bolnice na Ovčari, a za kraj ne libe se izjavljivati da se ne slažu sa istragama, odnosno odriču pravo Hrvatskoj i hrvatskim službama da ocjene njihov rad kao kriminal i pljačku, odriču pravo svima, osim svojoj partiji, da im sudi!

S jedne strane oni su, ako ćemo iskreno, i u pravu, s njihove točke gledišta. Jer oni nisu dio Hrvatske države niti se takvima osjećaju, oni ne priznaju zakone RH, niti samu etiku-moral kao postojeće kategorije. Naravno da oni imaju pravo ne priznati zakone RH, ali je isto tako činjenica da se mi imamo pravo protiv takvih boriti i spremati ih tamo gdje im je mjesto, doživotno.

Nažalost, naše službe i naša politika previše su popustljivi prema neprijatelju koji se razgoropadio do te mjere da ne priznaje niti jednu pravosudnu i sudsku instancu, već samo sud partije čiji kraci završavaju u Četničkoj Džamahiriji.

Hribar je samo vrh strahovito velike ledene sante kojoj je jedini cilj potopiti Hrvatsku. Ispred nas su opasna vremena, daleko opasnija nego devedesetih, u kojima sam bio aktivni sudionik pa mogu iznijeti stav da i uza sve strahote nisam osjećao da nećemo dobiti rat protiv terorizma i fašizma koji se i onda prigodno zaogrnuo plaštom antifašizma, dok je genocidom strvinario po Hrvatskoj, danas nisam siguran kako će završiti i hoćemo li uspjeti poraziti terorizam i fašizam koji se opet krije iza floskula antifašizma, a kojima se najčešće i najredovitije služe najstrašniji kriminalci i zločinci – fašisti i nacisti.

Primjer: proslava genocida nad stotinama nenaoružanih obitelji u Srbu, a sve u svrhu etničkog čišćenja i pljačke, stvrinarenje.

Vrijeme je da počnemo odlučno djelovati ili ćemo opet pod okupaciju sljedećih 50 godina.

Komentari

Da li je na djelu uništenje demokracije - tripartitna vlast?

Državna revizija je pronašla kriminal neviđenih razmjera u HAVC-u.

U vrijeme kada su Hribar i ekipa šakom i kapom pljačkali novac hrvatskih građana, dijelili ga za specijalnoratovske uratke protiv RH, te likovima poput Brešana, Nuića, Matanića, Mirkovića, Šerbedžije, N. Violić, kćeri V. Pusić, Hribarovoj kćeri, prijateljicama V. Teršelič, članovima upravnog odbora HAVC-a, srpskim projektima (npr. film Kino), bosanskoj kinematografiji (npr. J. Žbanić koja iz zahvalnosti psuje hrvatskog premijera), sve u duhu poželjne im obnove propalog Yu bratstva i jedinstva,....u upravnom odboru je bila N. Obuljen, koja sada i dalje brani Hribara, a napada Hasanbegovića.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hribar-havc-se-zure-objaviti-nove-...

http://narod.hr/hrvatska/mogu-li-celu-ministarstva-kulture-dorh-a-biti-h...

http://narod.hr/hrvatska/koordinacija-odgovara-serbedziji-mirkovicu-ekip...

http://narod.hr/kultura/pogledajte-mirkovicevu-najavu-motovuna-financira...

http://narod.hr/kultura/marko-ljubic-sramotni-nuic-bresan-otvorenom-javn...

Vrlo čudno!?

SDP i oporba uopće i ne spominju kriminal u HAVC-u, ne spominju niti jednom riječju odgovornost Nine Obuljen, baš kao ni kontrolirani mediji. Zato danas nema u Saboru razgovora o toj temi, već o tome da li je ministar Barišić naveo neku fusnotu ili ne, da li mu je doktorat autoplagijat ili ne.

http://direktno.hr/en/2014/medijski_partneri/75924/Prijavili-Bari%C5%A1i%C4%87a-zbog-fusnote-a-sami-lagali-da-su-izdali-knjigu!.htm

Za HDZ je veći problem i sramota činjenica što o tome šuti onaj koji je Ninu Obuljen (koja nema nikakav izborni, a vidimo ni moralni legitimitet), umjesto Hasanbegovića, postavio na čelo Ministarstva kulture.

Postavlja se pitanje:"Štiti li Plenković, zajedno s MOST-om i oporbom ženu koja je odgovorna, kao i ostali iz tadašnjeg upravnog odbora HAVC-a, za možebitno sudjelovanje ili nedjelovanje u zaštiti novca hrvatskih građana od pljačke?

Da li je konačno na djelu uništenje demokracije, tj. formiranje tripartitne vlasti, koja je neproglašena, ali postoji u stvarnosti, te čiji je glavni zagovornik bio MOST?

Tko je glasao

@ppetra, a kakva je razlika

@ppetra, a kakva je razlika između Plenkovića, MOST-a i te nekakve Obuljen?
Nikakva! Sve su do djeca četničko/komunistička jer je to uvijek bilo i jest isto.

Tko je napao Hrvatsku 1991? Udružena četnička kokarda i petokraka!
Tko je napao NDH? Udružena četnička kokarda i petokraka!
Zašto ti misliš da se išta promijenilo do dana današnjega?

Zato i dalje ostajem kod ovoga:
UVJETI ZA KANDIDATE
Međutim, ja tražim za početak ovakve stranke i garancije za provođenje:
- Lustracija odmah
- Zabrana abortusa
- Promjena ustava (izbaciti partizaniju)
- Ukidanje nacionalnih manjina i njihovih nakaradnih prava (poglavito u izborima)
- Vjeronauk u školama
- Niti jedan sin ili kći (unuka, praunuka) partizana* niti smije niti može biti saborski zastupnik ili ministar
- Nitko niti može niti smije biti ministar, premijer, predsjednik sabora ili nekog saborskog odbora ako nije bio hrvatski branitelj ; - najmanje!!!
- ... idemo dalje? Ili bi i samo ovo učinilo čudesan obrat na bolje u Republici Hrvatskoj?
Eh, daaa... Zaboravih, ni Orban ni Kačinski neće biti na našim listama ...a ni Marine Le Pen... a nemamo ni Nacionalnu frontu....
Ondak ništa!

________________
...ss ve dok 10.000 Hrvata, odlučnih i razumno hrabrih to ne shvati - Hrvatska neće ni mm napredovati od svog sadašnjeg zla ka svom dobru.

... za ss ada toliko, ali imam jš uvjeta.....

Tko je glasao

Uzaludne nade

Konferencija na Malti je zaključila da treba sačuvati štakorske kanale...

Tko je glasao

Hasanbegović je dirnuo u parazitski, antihrvatski osinjak

Također valja napomenuti da nikada nije bila jača goebelsovska kampanja od one usmjerene na ocrnjivanje ministra kulture Hasanbegovića kojega su razapinjali do besvijesti, a sad vidimo (neki sad, svi pošteni. pravedni i inteligentni i prije) da je ministar Hasanbegović bio u pravu kad je dirnuo u protuhrvatsko leglo korupcije, pljačke, izdaje i svekolikog zlaHasanbegović je inzistirao na zakonima, transparentnom poslovanju HAVC-a, udruga, kazališta, .... te je shvatio da je HAVC samo vrh sante leda,... klijentelističke mafije koja parazitski živi na račun hrvatskih građana.

Dirnuo je u parazitski, antihrvatski osinjak, koji svoj kriminal i dalje negira, te se brani time da su oni izvan politike (možeš misliti), te da je HAVC perjanica koja pronosi hrvatsku kulturu po svijetu.

Simbol toga je financiranje specijalnoratovskog, četničkog, antihrvatskog uratka o ubojstvima u Dvoru na Uni, ili financiranje srpskih filmova - u duhu regionalističke politike koja je forsirana od EU struktura, od strane onih političkih krugova koji su oduvijek u funkciji relativiziranja i nekažnjavanja velikosrpskih zločina.

Zato na filmskim festivalima nagrađuju hrvatske filmove koji DR i Hrvatsku prikazuju kroz samooptužujuće naočale, te koji u svojoj perfidnoj propagandi stavljaju velikosrpske i JNA zločince u isti koš s hrvatskim ljudima koji su se borili za čisti opstanak..

Državna revizija je našla gomilu nepravilnosti, kriminala u HAVC-u, za vrijeme stolovanja Hribara i ekipe u HAVC-u.

U to vrijeme je u upravnom odboru HAVC-a bila i sadašnja ministrica kulture Nina Obuljen.
Da ima imalo političkog ili ljudskog morala, sama bi podnijela ostavku u svome ministarstvu.

A ako ga nema (tako za sada izgleda), onda bi onaj koji ju je postavio na to mjesto, po hitnom postupku na sjednici Vlade, tražio njeno razriješenje.

No, izgleda da je, barem za sada, od Obuljenke i onih koji su je postavili, traženje takve odgovornosti čista iluzija.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/75502/Hribara-treba-smijeniti-a-DORH-r...

http://direktno.hr/en/2014/direkt/75733/Obuljen-tvrdi-Hasanbegovi%C4%87-se-oglu%C5%A1io-na-pozive!-Odgovor-slijedi-u-Bujici.htm

http://direktno.hr/en/2014/direkt/75713/Obuljen-se-oglasila-o-ostavci-Hr...

Po Obuljenki, Izgleda da je Hasanbegović glavni problem za sadašnje stanje u HAVC-u!?

Postavljanje te žene na čelo Ministarstva kulture je najveća sramota ove Vlade.

Hasanbegović je pošten čovjek, hrvatski domoljub (dakle, za orjunaše odmah "ustaša"), s velikom popularnošću u hrvatskom narodu.

Sadašnjoj vlasti je bio dobar za skupljanje glasova na izborima, radi preuzimanja vlasti.
Odmah poslije izbora su ga odbacili zbog želje da se Pupovac i ekipa uključe u vlast i odbore državnih firmi.

Nine Obuljen nije ni sudjelovala na izborima, te nema nikakav politički legitimitet za funkciju koju trenutno obnaša.
A kada se uzme u obzir i sve ono što se događalo u HAVC-u, za vrijeme dok je ona sjedila u upravnom odboru istoga, te njene sramotne reakcije na izvješća državne revizije, onda se dobija jasna slika o kakvoj se osobi radi, te jasni profil onih koji su je postavili na to mjesto.

Kako će reagirati (nelustrirani) DORH i pravosuđe,... sasvim je predvidljivo.

Isto kao i u slučaju Lalovac.

Tko je glasao

Nadam se da će se ova nepravda prema hrvatskim građanima

uskoro ispraviti:

Postavljanje te žene na čelo Ministarstva kulture je najveća sramota ove Vlade.

Šuška se da leti sa dužnosti. A s obzirom da je ozbiljno upletena u sve ne znam što se čeka? Plenković se boji gomilice nekulturnjaka i korumpiranih medija, te svekolikih parazita kokošara koji se predstavljaju kao nešto bitno, a ustvari su gomilica smeća bez ikakve vrijednosti i u normalnoj bi državi 99% takvih kulturnjaka radilo na nekoj svinjogojskoj farmi, ali kod nas imaju status kakav imaju jer nemaju moral i karakter pa ih je lako natjerati da vrište, bacaju se po Trgu, čupaju kose, vrijeđaju i nasrću mržnjom na sve hrvatsko pa su korisni u sprezi sa psihopatskim leftard medijima.

A sklon sam vjerovati i da je Plenković dio problema, a ne samo prisiljen raditi kompromise, uredno na štetu Hrvatske i Hrvata.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

A sklon sam vjerovati i da je

A sklon sam vjerovati i da je Plenković dio problema, a ne samo prisiljen raditi kompromise, uredno na štetu Hrvatske i Hrvata.

Bojim se da si u istini, u istini samoj.
A to je već ozbiljan problem.

Tko je glasao

Pa znaš @Laganini taj neki

Pa znaš @Laganini taj neki Hribar je potpuno u pravu! On dobro zna da ga je "partija" postavila i samo njena presuda je važna.
Ove druge su irelevantne...

Poučak Sanader: Tamo neki sud u EU reče da je oko INA sve OK...
... što znači da će Sanader naplatiti kojih 50.000.000 fo 75.000.000 od slavne nam države za pretrpljenje duševne boli, sramotu, ljagu na blistavom imenon svome...
Tako i treba!
Partija jer Zakon!

Tko je glasao

Izgleda da ćemo morati ozbiljno razgovarati sa partijom

Ali baš ozbiljno!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Partijska metodologija obmane i njeni spinovi

Izgleda da ćemo morati ozbiljno razgovarati sa partijomMožda da prije "razgovora" partija ipak objavi knjigu o metodologiji obmane i spinovima: od kontrole medija, pravosuđa, DORH-a, ćirilice u Vukovaru, svastike na Poljudu, ...do zataškavanja kriminala oko INA-e i namjere prodaje HEP-a?

http://direktno.hr/en/2014/direkt/75693/Banac-Izvje%C5%A1%C4%87e-o-Milan...

Tko je glasao

@Laganini, @ppetra, jel

@Laganini, @ppetra, jel vidite vi koliko mi imamo posla?
Znam da vidite; pa je pravo pitanje koliko vremena treba potrošiti ovdje.

Ovdje neka pišu "copy-paste" veliki "stručnjaci" koji su Trump-a najprije zatirali u crnu zemlju a sad mu pišu ti isti ovdje slavopojke. Valjda Soroš mijenja naredbe. :):):):
... a jesmo karakteri.. poneki ovdje....

Tko je glasao

Prijatelju moj neOtpisani

Svi radimo ono što možemo u datom trenutku. Osviještavanje istine uvijek je prvo misaoni proces, zasnovan na fizičkom iskustvu i moći uma da se prihvate činjenice točno onakve kakve jesu, zatim se istina širi, usmeno i pismom, a onda, ako leftardi i slični manijaci ne prihvate činjenice i dokaze, onda dolaze i druge metode. Naravno da se tehnike preklapaju i koriste istovremeno. ;)

A ovi Sorosevi pajaci, tko ih hebe... hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci