Tagovi

Hrestomatija veleizdaje

[Slika]

Priznajte, jeste li mislili da će Josipović demantirati Cvetićanina? Prevarili ste se.

Ja, nažalost, nisam. Terminalnu ocjenu Josipovića dao sam prošle godine, nakon što je narod Kukurikavcima okrenuo leđa u vukovarskoj koloni sjećanja. Zašto "nažalost", pitate? Zar se je vama lako suočiti s činjenicom da je ovo već drugi predsjednik hrvatske države, od svega tri dosadašnja, čiji je svaki politički i ljudski kredibilitet praktično raznesen, uništen, mrtav, pokopan? Meni nije.

Da je prethodni predsjednik Mesić osobno i neposredno odgovoran za sramotnu, veleizdajničku detuđmanizaciju i preko desetljeća hrvatske haaške kalvarije, da je prekršio Ustav i zakone i hrvatske državne i vojne tajne učinio dostupnima stranim osobama, tijelima i organizacijama, uopće ne treba dokazivati - on se je time javno hvalio, a o njegovim špijunskim i drugim nedjelima postoje i brojni video zapisi. Prije ili kasnije, kada njegova postudbaška mafijaška mreža izgubi moć i utjecaj, policija će mu zakucati na vrata.

Ali, što s Josipovićem?

Počelo je s famoznih 250.000,00 (slovima: dvije stotine pesedet tisuća) EUR na štednom računu jednog običnog sveučilišnog profesora i plink-plonk kompozitora. O tome su svi mnogo pisali, ali s obzirom da nas već 15 i više godina "neovisni mediji" uvjeravaju da su SDP-ovci redom sami sveci i poštenjačine, u prostome puku prošlo je bez nekih problema. Na isti način, informacije o raznim Josipovićevim aferama i čudnim svezama i kontaktima sa Srbima tijekom Domovinskog rata pripisane su "hadezeovskom paraobavještajnom podzemlju". Nakon što je izabran, uslijedile su procjene da su i on i Bandić u predizbornim kampanjama potrošili daleko više novca negoli su prijavili. Bandi(ti)ć je danas zbog toga (između ostalog) iza rešetaka, dok je kuhana noga debelo u novoj predizbornoj kampanji. Nakon 5 godina šuplje "nove pravednosti", krenuo je prodavati priču o nekakvim "novim temeljima".

"Konglomerat pogrešnih politika" namjesto srpske ratne agresije, praktična amnestija Velike Srbije i Miloševića, možda se mogao pripisati čistoj esdepeovskoj jugo-gluposti i naivnosti. Realno, nova hipoteka povijesne krivnje nam je svima visjela nad glavama, a slabo tko je imao hrabrosti plivati protiv haaške struje. Manji dio hrvatskih "Jugoslavena" su iskreni idealisti, ali većina njih izgleda ni dan danas ne shvaćaju, ili jednostavno odbijaju priznati, da im se Srbi zapravo rugaju i smatraju ih samo "korisnim idiotima". Sjećate se kako je Tadić izvrijeđao, ismijao i popljuvao Josipovića 2011? Odbio je poziv na Dan državnosti, ali je došao na propagandno izmišljeno srpsko stratište "Šaranovu jamu". Sretno se s Josipovićem triput cmakao izjednačavajući sustavni velikosrpski genocid u Vukovaru sa žalostnim ekscesom u Paulinom Dvoru. U lice je Josipovću slagao da će vratiti opljačkanu dokumentaciju iz vukovarske bolnice, i na kraju mu uvalio nekakav "umjetnički časopis" autora koji je Hrvate nazivao križancima papige i majmuna.

Eh... mda.

Pa onda ona bedasta tragikomedija o ustaškoj guji u Izraelu. Ustaška guja u državi kojom vlada projugoslavenska Kukuriku vlada, prepuna etničkih Srba? Ustaška opasnost u državi kojom vlada predsjednik koji na sva usta hvali "lijepe partizanske kape, poruke ljubavi i mira", na proslavi četničkog pokolja u Srbu!? Predsjednik okružen savjetnicima tipa Budmira Lončara, osobno odgovornog za embargo UN na uvoz oružja 1991. koji je goloruku Hrvatsku praktično izručio Miloševiću; Saše Perkovića, Mesićevog čovjeka, sina jugoslavenskog udbaškog moćnika Josipa Perkovića, kojemu se sudi za jedno od niza Titovih terorističkih ubojstava hrvatskih emigranata u Njemačkoj; Dejana Jovića, "znanstvenika" koji već godinama javno žali za Jugoslavijom, četnicima tepa da su bili antifašisti, lobira da Hrvatska za primanje u Europsku uniju mora čekati Srbiju, dovodi u sumnju genocid u Srebrenici.... pobogu, mila majko, pa tko je tu vladu i tog predsjednika izabrao na vlast?

Valjda iste te ustaške guje, tko bi drugi.

Uslijedio je "slučaj Jović". Josipovićev "znanstvenik" se malo previše zaigrao sa svojim "tezama" u posve krivo vrijeme, pred izbore, pa je završio propagandnim "smjenjivanjem" na mjestu predavača Diplomatske akademije Ministarstva izvanjskih poslova. Jadan...

Zapravo, kad malo bolje razmislite, od svih tih tipova, likova i kreatura na hrvatskoj političkoj i javnoj sceni u posljednjih 15 godina detuđmanizacije, Jović je među poštenijima i iskrenijima. On je barem javno, jasno i glasno, otvoreno i neskriveno govorio i pisao ono što zastupa - ukratko, da je Jugoslavija bila i ostala pravo rješenje, dok je neovisna hrvatska država bezveze. Čovjek jednostavno govori ono što Kukurikavci i detuđmanizatori misle, ali se ne usude reći, jer nitko za njih ne bi glasovao na izborima.

Da nema predsjedničkih izbora, Jović bi se i dalje nesmetano bavio svojim "znanstvenim analizama" na Pantovčaku. Haaškog Damoklovog mača nad Hrvatskom više nema, a trogodišnja Kukuriku vladavina pokazala se katastrofom, uvjerljivo najgorom ikad, pa Josipoviću nasušno trebaju glasovi svih naivaca. Ono, k'o pustinji kiša, ozeblom sunce, a slamčica utopljeniku.

Ako mene pitate, Cvetićaningate ga je dotukao.

Da pokušamo pobrojiti na jednome mjestu. Bivši srpski veleposlanik u Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin u svojoj knjizi "Zagreb Indoors" (Službeni glasnik, Beograd 2012) napisao je:

"...U dva sata razgovora nismo, međutim, uspeli da dopremo jedan do drugoga. Doneo mi je svoju uobičajeno debelu hrestomatiju suđenja i presuda za ratne zločine. Devedeset i pet odsto Srbi. Potvrđuje da je izašao iz hrvatske komisije koja vodi tužbu protiv Srbije. Nije od toga pravio pompu. Kazao sam da mi prirodno cenimo taj gest..." (str. 241)

Zbog pokušaja iznošenja Josipovićevog prljavog rublja u javnost, kolumnist Šola otjeran je iz Večernjaka, a lignja se pravio lud i gledao na drugu stranu, dok god je mogao. Ali onda su detuđmanizirani haaški hadezeovci konačno smogli mrvicu hrabrosti i cijuknuli o tome u Saboru.

Pa se vraćamo na početak. Mnogo je ljudi mislilo da će Josipović na neki način opovrgnuti Cvetićanina, recimo, barem kao što je Mesić na optužbe finskog državnog odvjetništva za primanje milijuna eura mita u aferi "Patria" zavapio da ga "ustaše progone jer je antifašist". Rata više nema, ali Srbija se prema Hrvatskoj i dalje konstantno ponaša kao politički krajnje neprijateljska zemlja, pa bi kakav naivac možda mogao povjerovati da Srbi kuhanu nogu iz nekog razloga žele diskreditirati.

No, Josipović baš ništa nije demantirao. Nego je pokušao ironizirati, kako kaže Večernjakov novinar, "oštro i argumentirano":

"...Predsjednik je ironizirao te optužbe, jer se Mlakar pozvao na citat iz memoara veleposlanika Cvetićanina, u kojem je rekao da mu je Josipović dao uobičajeno debele hrestomatije suđenja i presuda za ratne zločine, pa je Josipović rekao što to znači hrestomatija, a to je zbirka književnih ili znanstvenih djela, te priznao da je u tri navrata veleposlaniku predao te hrestomatije, kao što je to učinio i mnogim drugim veleposlanicima i znanstvenicima. A riječ je, kako je rekao Josipović, o tri njegove knjige koje je dao bivšem srpskom veleposlaniku pod naslovom 'Odgovornost za ratni zločin', zatim 'Stalni i međunarodni kazneni sud', te 'Odgovornost za ratni zločin' u engleskom izdanju. Predsjednik je ironično zaključio kako su to ti tajni dokumenti koji se bez problema mogu naručiti u bilo kojoj knjižari..."

Evo kako je istu stvar prenio T-portal:

"...Vidjeli ste kako afera sa mračnih portala preselila u sabornicu. Za dokaz kako ja dilam tajne dokumente vezane za ratne zločine su naveli iz memoare bivšeg veleposlanika Srbije u RH. Rekao je kako sam mu dao uobičajeno debelu hrestomatiju, što znači 300 stranica, time je insinuirao da je toga bilo više. I jest bilo više, ja sam dao tri hrestomatije. Ne samo srpskom, nego mnogim drugim veleposlanicima, znanstvenicima, čak su i sa haškog suda to tražili. Tu hrestomatiju možete naručiti u knjižarama', kazao je Josipović i novinarima na Veleučilištu Vern pokazao sva tri sveska..."

Da vidimo sad tu "argumentaciju", može?

Popis Josipovićevih knjiga nije teško pronaći, a bez problema vjerujem da ih je moguće kupiti u knjižarama. Kada je tako, zašto ih je Josipović nosio Cvetićaninu? Restoran Vinodol je u centru Zagreba, tu ima cijeli niz knjižara. Zašto se Cvetićanin jednostavno nije prošetao i nabavio ih sam? Bole ga noge? I zbog čega "prirodno ceni" Josipovićevo napuštanje hrvatskog pravničkog tima? Zbog sira?

Josipović zapravo očajnički pokušava izbjeći odgovor na osnovno, najteže i najvažnije pitanje, a kako mu ga izgleda još nitko nije javno postavio, moram ja: zašto se s Cvetićaninom uopće sastajao privatno?

Ponovimo. Josipović je bio član hrvatskog pravničkog tima za tužbu protiv Srbije za genocid. Radi se o iznimno ozbiljnom i važnom međunarodnopravnom postupku u svim zamislivim aspektima, kako pravno, tako i povijesno, pa i iz čisto materijalne perspektive ratne odštete. Srbija je odgovorna za četiri rata na području bivše SFR Jugoslavije. Srbija je Hrvatskoj izravno odgovorna za oko 20.000 mrtvih, golemom većinom ubijenih u svega 4 posljednja mjeseca 1991, od toga više od polovice civili, djeca, žene i starci, iz čega je nedvojbeno da se radilo o genocidu. Srbija je Hrvatskoj neposredno odgovorna za oko 100.000 ranjenih i oko 500.000 ratnih prognanika, a prema prvim poslijeratnim procjenama, samo obična materijalna ratna šteta iznosila je tadašnjih oko 35.000.000.000,00 (slovima: trideset pet milijardi) dolara.

Zašto bi član hrvatskog pravničkog tima u jednom takvom procesu visokom srpskom dužnosniku, predstavniku suprotne, neprijateljske strane u sporu, uopće nosio bilo što? Zašto bi se s njim uopće sastajao bez znanja hrvatske države? Zamislite da ste u sudskom sporu sa susjedom i unajmite odvjetnika da vas zastupa. Spor započne, rasprava čak i završi, a vi onda saznate da se vaš odvjetnik bez vašega znanja i odobrenja sastajao s protivnikom. Kako biste reagirali?

Što biste učinili?

Vrlo je dobro poznato da se Josipović javno zalagao za nedonošenje Zakona o ništetnosti pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, bivše SFRJ i Republike Srbije, kojim su spriječena poslijeratna srpska pravna presizanja prema hrvatskim braniteljima, pa je čak prijetio i da će taj zakon dati na ocjenu Ustavnome sudu. Vrlo je dobro poznato da se Josipović javno zalagao za povlačenje hrvatske tužbe za genocid protiv Srbije, jednako kao i razni drugi domaći političari i javne osobe, recimo Mesić, ministrica Pusić, odvjetnik Nobilo... a upravo sve to je i bila i ostala politika i interes države Srbije.

Srbije koja je na sve zamislive načine nastojala i nastoji minimizirati i amortizirati ratni poraz i propast Velike Srbije u Oluji 1995, pokušavajući putem snažnog britanskog utjecaja u Haagu i vrbovanjem domaćih izdajnika Hrvatskoj nametnuti novu jasenovačku stigmu "zajedničkog zločinačkog poduhvata". Srbije koja je na isti način, beskrajnim odugovlačenjem, izmišljanjem novih uvjeta i lobiranjem, pokušala postići da Hrvatska u Europsku uniju ne uđe samostalno, nego da mora čekati Srbiju, jer bi tada otpala svaka mogućnost da se Srbiji nameću bilo kakvi uvjeti, a osobito da se poteže pitanje ratne odštete. Srbije, koja je na hrvatsku tužbu za genocid odgovorila paničnim, farsičnim, tragikomičnim nonsensom od protutužbe, a u samome procesu pred međunarodim sudom čak se i pozivala na Josipovićeve izjave i stavove.

Treba li vam još crtati? :-)

Znam, nije uopće smiješno. Nego je za plakati.

Kako to da Josipovića nitko nije kontrolirao nakon što je otišao iz ekipe za tužbu? Kamo ide, s kim se sastaje, što radi? I kako je moguće da se sve to saznaje tek sad, iako su ti sastanci s Cvetićaninom bili još 2007, a knjiga mu je izašla još 2012? Jeste li barem sada postali svjesni, je li vam barem malo doprlo do mozga, što su nam u tih zadnjih 15 godina učinili detuđmanizatori, i u kakvom kurcu od nazovi-države mi zapravo živimo? Bez ikakve obrane svojih državnih i narodnih interesa, bez svojih tajnih službi, bez svoga identiteta, bez svoga ja?

Naravno, Cvetićanin nije htio ništa reći. Ispada da je srpski bedak slučajno provalio krticu, pa su mu u SDB-u sigurno udarili teške packe i naredili da začepi. Pa dobro, Srbima nije za zamjeriti, oni samo rade što i svi drugi u svijetu - ono što njihovoj državi Srbiji donosi korist.

A mi? Kome smo mi dali vlast?

Možda vam je promaklo, ali čak i nakon drugostupanjske haaške presude, Josipović se i dalje jednako druži, slika, smješka i besramno tulumari s Teršelićkom, Pusićem, Puhovskim i ostalom domaćom bulumentom haaških posrbica. Dokle? Mesić, Čačić, Milanović, Mandić, Goldstein, Zovak, Dežulović, Lucić, Jergović, Tomić, Frljić, jebivjetrović, petokolonašić, "agresija na Bosnu", "zajednički zločinački poduhvat", "Tito prije Tuđmana", "konglomerat pogrešnih politika", "silovane Vukovarke u homo paradu", "građanski rat", "krajinaši nemaju PTSP"... zanima me samo, dokle ćete se lagati, detuđmanizatori?

Koliko će vam još trebati da prvo sami sebi, a onda i urbi et orbi, priznate tko ste i što ste, koji su vam motivi i ciljevi, koje su vam želje i pozdravi? Kuda vam pogled bježi, kamo vam duša teži, što vam na srčekima leži? Da nemirno spavate u krevetu vlastitom, da se strancima ćutite u kući rođenoj, da ste već 25 godina u teškoj banani, jer ste od početka bili, i ostali... na njihovoj, srpskoj strani?

Samo niste imali dovoljno hrabrosti.

Da parafraziram legendu Ljubu Ćesića - budite već jednom ljudi, pa priznajte da ste pederi. Pokažite karte, recite što stvarno mislite i za što se stvarno zalažete. 'Ajde! Izađite na čistac, izbori idu, pa da vidimo kako ćete se provesti.

[Izvornik]

Komentari

sad se vidi ko je i sta je

sad se vidi ko je i sta je svileni.......... I NIKOM NISTA jebote drzavaaaaaa :)))))))))

Tko je glasao

Ovaj komentar na B92 zaslužuje biti objavljen i ovdje

Čisto da se zna s kim imamo posla

Posleratni sindrom,popucali ljudi.A,mnogima je i savest proradila,naknadno,ali crv kad tad pocine da grize,nagriza ,da se premotava film i da se zapita-Sta mi je to sve trebalo!
(cika velja, 28. oktobar 2014 08:33)

Mi znamo što nam je trebalo i tko nas je napao, kao što to znaju i svi ostali koje ste napali!

Ne grize nas ništa što se tiče rata, pravedno smo ratovali i ne grize nas savjest, ni ovoga nije ništa grizlo osim nepravde, mira neće biti dok onima koji su redom napadali savjest ne proradi, znači nikada!

A znaš li ti cikaveljo što ti je to trebalo?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

+

Za kvalitetan izbor rijeci, stil itd. Vrhunski novinar, na drugoj strani Istine. Vasi linkovi su dobro izabrani i dovoljno govore o Stavovima...

Tko je glasao

Griznja savjesti

Vrlo dobro napisan tekst, ali veoma obojen hladnom mrznjom ili zeljom za
tim 35 milijardi dolara. Je li Vama uvijek neko drugi kriv. Jeste li vi izasta krivi.
Nemate nikada prigovor savjesti.
Koliku stetu je podnijela ta nesretna Srbija. Nato ju je smrvio za nekoliko dana.
I Srpska djeca moraju jesti.
U ratu mi je srusena kuca; vjerojatno Srpska granata.
I sad ih trebam mrziti.
Ili oni mene: racunajuci njihove ciljeve, govorilo se: " nose ih u dekama".
Njihovi mali ljudi su gladni, kao i vecina na Balkanu.
Poznajem egocentricne Srbe. Do neba. Ali poznajem i dobre.
Upravo sam odveo staricu na treci kat: bez lifta,Milica,blizu Osijeka. Secer i odsjeceni prsti.
Ne osudjujmo cijeli narod zbog pojedinaca.
To je radio Hitler.
Zar smo isti, kao on.
Mir Vam Zelim. U dusi.

Tko je glasao

Kako kaže Drvosjek, dobro je

Kako kaže Drvosjek, dobro je biti human, ali mislim da pretjerujete. Njemačka je bila odgovorna za II. svjetski rat, i zato je plaćala i platila ratnu odštetu svim zemljama koje je razorila i unesrećila. Zašto bi Srbiji bilo oprošteno?

Da nije bilo rata, da Srbija nije poludjela za idejom načertanijske Velike Srbije, da nije izrodila Miloševića i da se SFR Jugoslavija mirno raspala, cijeli ovaj dio svijeta danas bi bio nekoliko puta življi, sretniji i bogatiji. Ne samo Hrvatska, nego svi redom, a onaj tko je za to zlo i štetu odgovoran, mora je naknaditi. Dakle nisam u pitanju ja, nego pravni princip i zdrav razum.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

što se tiče bombardiranja Srbije od

naše strane ( hehe) mislim i mi smo NATO, jel

to se moralo jer su se spremali za jebački genocid Ilira na Kosovu i Metohiji gdje bi se vjerovatno uključili i njihova braća iz Albanije i Južne Makedonije, pa posljedično Bugari i Grci i ...eto ti velikog kijameta.

Ovako su neutralizirani, otupljena im je kama.

Onda, ne zaboravi da biraju Miloševićevog i Šešeljevog čovjeka. Te i takve ljude, a iole umjerenog Srbina..koliko toliko demokratičnog su...jednostavno smakli...mislim na Đinđića.

Eto toliko o toj familijarnosti...naime.... nisu prošli katarzu...

Dobro je biti human..ja također imam poznanika i prijatelja Srba pa i Srbijanaca... ali

sve dobro...

Tko je glasao

Novi kamen u mozaiku "veleizdaje"

Opereta "Invalid je invalid" protiv HRVI, ali i svih branitelja i protiv RH

Smišljena je u svrhu potkopavanja temelja hrvatske optužnice za genocid!
Od istih onih koji su smislili i "Lex na ex!

Na djelu je čista specijalnoratovska akcija kodnoga imena "Invalid je invalid", kao što je ZZP bio pod imenom "Žrtva je žrtva"!
Dok je ZZP bio napad iznutra i izvana, ovo sada je samo iz vrha hrvatske vlasti, uz podršku medijskih režimskih snaga, ali i snaga na pollitici koje su zdušno pomagale gradnju ZZP-a.
Sada grade unutarnje izjednačavanje branitelja s pripadnicima zločinačkih agresorskih pripadnika koji su i invalidi, zlouporabljujući civilne invalide RH.
Početak otvorenih akcija, zakulisne već dugo traju, je preimenovanje Ministarstva hrvatskih branitelja u Ministarstvo branitelja!
Ovo su odgovori svima njima koji se prave naivni kao da ne znaju što se događa pa pozivaju branitelje na svoj teren- tamo gdje se i izrodila akcja "Invalid je invalid" kao nekada "žrtva je žrtva", uz ostale i predsjedniku Sabora Leki, Predsjedniku, predsjedniku Vlade, ..., koji bi prosvjed HRVI pretvorili u borbu za privilegije.
I to upravo vode oni koji su si svoje privilegije, ali i privilegije predsjednika Ustavnoga suda zaštittili zlouporabom institucije Ustavnoga suda RH.
Tko si ti/vi da govoriš/te u ime hrvatskih civilnih invalida?
Gdje su se oni izjasnili da su protiv svojih kolega ratnih vojnih invalida?
Zašto zlouporabljuješ/te hrvatske civilne invalide?
I oni, civilni invalidi RH, su svjesni da su i njih ovi heroji branili, jer kada su Srbi svoje invalide onako besprizorno poubijali u Dvoru na Uni, što bi tek napravili s hrvatskim invalidima?
Gnjusobe i zlopuporabljuju hrvatske civilne invalide, ne bi li svojim gnjusobama, velikosrpskim vojnim invalidima osigurali plaćanja iz hrvatskoga proračuna. Pa odite u Srbiju, kod poslodavaca tih srpskih vojnih invalida i tražite od njih jednaka prava za srpske vojne invalide. Oni imaju pravo na naknade od svoga poslodavca, a ne od onoga poslodavca protiv kojega su se borili.
Promijenili ste (to su oni kojima pripadaš/te) naziv Ministarstva hrvatskih branitelja, u Ministarstvo branitelja, sada je kristalno jasno i zašto:da biste skrb proširili na "sve branitelje, ma tko bili"- dakle i na pripadnike neprijateljskih formacija!
Gnjusno!
Velikosrpski podmuklo!
A sve pakirate u akciju "invalid je invalid", po starome receptu iz gradnje Zajedničkoga zločinačkoga poduhvata" "žrtva je žrtva"!.
Gnjusno!
Uvijek gnjusno upakiravate lijepe uzrečice, samo naizgled pravedne, za svoje gnjusne ciljeve.
Podlost i lažljivost je ono što te/vas krasi!
Podršku kojih civilnih hrvatskih invalida imate?
Onaj "malac" od Bojana Glavaševića otvoreno je izlanuo što preimenovano Ministarstvo želi- da Hrvati plaćaju genocidnim ubojicama što su se invalidizirali prilikom ubijanja Hrvata.
Takvih gnjusoba svijet do sada nije vidio.
Spremali su nam isto kao da Vijetnamci plaćaju invalidiziranim Amerikancima u Vijetnamu, ili kao da žrtve holokausta plaćaju invalidiziranim nacistima koji su invalidizirani dok su štitili od Saveznika nacističke logore i svoje pravo na ubijanje.
Ovoliko gnjusobe, podlosti, lažljivosti može samo biti u onima koji su to vježbali stoljećima.
HVALA HRVI koji su ustali protiv toga, koji su shvatili što pakuju RH u vrhovima njene vlasti- u njihovome ministarstvu!
Ostavke na samo u Ministarstvu branitelja, koje se hitno treba preimenovati u Ministarstvo hrvatskih branitelja ( za srpske neka se stara Srbija), nego još mnogih u Vladi , jer oni koji su Ministarstvu hrvatskih branitelja promijenili ime pripremali su teren i tako sudjelovali u toj "operet" "Invalid je invalid" protiv RH i njenih građana, zlouporabljujući i hrvatske civilne invalide u toj svojoj gnjusnoj protudržavnoj opereti "Invalid je invalid"!
Zašto netko u RH toliko brine o pravima invalida srpskih agresorskih postrojbi?
Ima li u Vladi RH osoba iz ratnih vojnih postrojbi neprijatelja, pa mu je interes pomoći svojim bivšim drugovima?
Ima li onih koji su bili navijači tih snaga, njihovi spavači, pa žele RH nabaciti brigu za one kojima nisu bili ratni poslodavac, nego im je to bila agresorska zemlaj Srbija?
Ako nema , otkuda tolika briga najviših državnih institucija RH za tu skupinu ljudi koji su RH nanosili zlo, dok u isto vrijeme nisu u stanju, bez prosvjeda, invalidnoj djeci osigurati asistente u nastavi?
Vojne invalide srpskih ratnih postrojbi treba samo uputiti da svoja prava traže kod svojih poslodavaca u Srbiji.
Želim im sretan završetak potraživanja kod njihovih poslodavaca.
Možda bi im njihov poslodavac i dao te mirovine, ali on vodi računa o svojim interesima te im ne može isplaćivati ratne vojne invalidnine, iz jednostavnoga razloga :jer ne žele dokaze protiv sebe po tužbi za genocid izvršen u RH.
Kod nas je upravo obrnuto Vlada, Predsjednik, Ministarstvo branitelja krenuli su u ovu akciju "Invalid je invalid" ne bi li izjednačilli postrojbe branitelja i agresora i tako uz sve ostalo, nabrojano, potkopali hrvatsku optužbu za genocid, jer koja bi država davala invalidnine svojim magresorima. Niti Vijetnam, niti Izrael, niti bilo koja država na svijetu, osim one u kojoj sami agresori sjede u vlasti!
Kada sam srpski veleposlanik otkriva i predsjedničke tajne o toj sklonosti hrvatskoga predsjednika k povlačenju optužnice za genocid ( uz mvp Vesnu Pusić, izmišljao je razloge za taj akt), ne bi bilo čudo da i iz dvora predsjednika RH sudjeluju u tom potkopavanju hrvatske optužnice za genocid! Je li samo odbačeni savjetnik gurao interese Srbije, odnosno njemu neprežaljene SFRJ!
Očito će se Predsejdnik morati odreći još nekih- nitko tamo nije sam!

Tko je glasao

@ppetra nije vrag da si sve

@ppetra nije vrag da si sve to sama smislila?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Mkn,

na visokoj razini, a vrlo često i na nižima, postoji običaj da se razmjenjuju darovi..... Ono, dođeš nekome u goste pa doneseš 20 deka kave i buket cvijeća...... A to nije isto, čak je i skroz različito od toga da dotičnome kažeš: "Gle, imaš samoposluga na svakom koraku, odi pa si kupi kavu i cvijeće ako želiš!" :)

...... Dakle: centar Zagreba! Vinodol! To je bilo mjesto predaje tajnih dokumenata! Ajde, dobro! Ja bih to obavila negdje na osmom kolosijeku ranžirnog kolodvora ili u nekom kukuruzištu između Jakuševca i Šćitarjeva..... :)

...... Da ti napišeš i objaviš knjigu ljubavne poezije, kladim se da bi stalno imao po pet primjeraka u džepu i poklanjao kome god stigneš! Uglavnom svi imaju običaj da svoje knjige poklanjaju.....

...... A zašto se Tuđman susretao privatno s Miloševićem?

...... A u ostale elemente ovog napetog trilera se ne bih štela mešati! (Zato jer bismo od dva jamačno došli do sva tri hrvatska predsjednika..... A to ne bi bilo zgodno....) :)

Tko je glasao

Fomo, izgleda da ne shvaćaš

Fomo, izgleda da ne shvaćaš ozbiljnost situacije. Pusti za tren sve ostalo, zadrži se samo na najlakše shvatljivom materijalnom aspektu. Trideset pet milijardi dolara samo obične štete iz 1995/1996, a gdje je još izgubljena korist u gospodarstvu, turizmu, industriji, i gdje je nematerijalna šteta - nek' ti netko izračuna koliko bi to bilo danas. Taj novac je nama Srbija dužna.

Srbija je kriva za rat, i to mora platiti. Svi koji rade u suprotnom smjeru, rade za srpske interese, neprijatelji su ovog naroda i ove države, i tako ih valja tretirati. Tu nema nikakve patetike, to je gola činjenica.

...... Dakle: centar Zagreba! Vinodol! To je bilo mjesto predaje tajnih dokumenata! Ajde, dobro! Ja bih to obavila negdje na osmom kolosijeku ranžirnog kolodvora ili u nekom kukuruzištu između Jakuševca i Šćitarjeva..... :)
..... Da ti napišeš i objaviš knjigu ljubavne poezije, kladim se da bi stalno imao po pet primjeraka u džepu i poklanjao kome god stigneš! Uglavnom svi imaju običaj da svoje knjige poklanjaju.....

Ja uopće ne tvrdim da znam što se na tima sastancima događalo. Ja samo tvrdim da se sami sastanci nikada nisu smjeli ni dogoditi bez znanja i odobrenja hrvatske države. A ako već jesu, to se odmah moralo znati, i sankcionirati.

Sjeti se haaških istražitelja. Svi stranci koji su ikada svjedočili pri haaškim ispitivanjima, govorili su uz nadzor obavještajnih časnika svoje države. To je praksa svugdje u svijetu, bila i ostala, svi paze na svoje interese. Jedino je "naš" predsjednik Mesić uveo "pravilo" da svatko smije, dapače, da mora, jebote, strancima svjedočiti što i kako mu pade ne pamet. Iako u Ustavnom zakonu o suradnji s Haagom stoji da sva suradnja ide isključivo preko vlade, što znači da svatko, pa i predsjednik, ako ga Haag kontaktira, odmah mora o tome obavijestiti vladu, i pitati ih što da učini. Inače, čini kaznena djela iz grupe opisane u kaznenom zakonu kao djela protiv države.

Na sličan, smisleno isti način, morao je postupiti i Josipović. Kao bivšem članu hrvatskog tima za pisanje tužbe, bile su mu dostupne informacije o njoj, njezinom sadržaju, strategiji, ciljevima. Cvetićaninu, zapravo, nije niti morao dati bilo kakve dokumente - dovoljno je bilo da mu posluži kao doušnik, da mu jednostavno kaže u kojemu pravcu će hrvatska tužba ići, što planira, što namjerava. Je li to Josipović učinio? Ne znam. Znam samo da mu apsolutno više ništa ne vjerujem, i da me kao čovjeka koji je od 1991. do 1995. bukvalno i doslovno stotinama puta glavu u torbi nosio za ovu državu, sram što ovo moram pisati.

Ali moram. Druge nema.

...... A zašto se Tuđman susretao privatno s Miloševićem?

Kada je to bilo, molim?

...... A u ostale elemente ovog napetog trilera se ne bih štela mešati! (Zato jer bismo od dva jamačno došli do sva tri hrvatska predsjednika..... A to ne bi bilo zgodno....) :)

Ne. Tuđman jest griješio, obilato, ali izdajnik nije bio.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

"Je li to Josipović

učinio? Ne znam."

Znači, najprije mu je dao "tajne dokumente", zatim mu je možda ipak dao samo svoje javne knjige, ali mu je možda nešto rekao, ali to ne znamo.......:)

Tko je glasao

Žao mi je što se nisi u

Žao mi je što se nisi u stanju uozbiljiti. Vjerojatno ti je nepodnošljiva pomisao da bi Josipović mogao tako nešto učiniti. Utješi se, i meni je. Ne zbog Josipovića samog, nego zato što je on izabrani predsjednik države, hrvatski predsjednik kojemu je narod dao sve. Mesić je povijesna katastrofa, Sanader ober lopina... dokle? :-(

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Mkn,

najbolje od svega u životu je: nikada se ne uozbiljiti! :)

Ti si "ozbiljan", pa si Mesića strpao u kategoriju "povijesne katastrofe".....

I sad, možeš si misliti da se ja jako slažem s tobom čim pomislim na Mesića koji negđe u dalekoj Australiji na nekom derneku pjeva ustaške pjesme! Naravno da se slažem, jer je meni bilo kakvo koketiranje s ustaštvom, bilo kakav povijesni revizionizam po tom pitanju - neprihvatljiv!

Međutim, isti taj Mesić je povukao najdojmljiviji potez u novijoj povijesti Hrvatske (isključimo tu tvog neprikosnovenog favorita Franju), onda kada je odlučno prerezao nestrpljive apetite bjelosvjetskog prevaranta i lopova Ive Sanadera, onomad na splitskoj rivi! Sjećaš se: i tamo se mahalo domoljubnim zastavama, a radilo se prvenstveno o apetitima jednog notornog lopova i prevaranta!

Stipe Mesić je u tom trenutku znao što mora učiniti, i učinio je to bez mnogo dilema! To je potez koji sam zapamtila kao - sjajan potez!

A radi se o jednoj te istoj osobi! Onamo pjeva ustaške pjesme, a ovamo precizno zna da je instrumentalizacija oficira u političke svrhe nedopustiva, i da je njihovo trenutno umirovljenje jedina primjerena i nužna sankcija da bi se sistem kako-tako održao na hrpi!

I kako sad u tome da budem "ozbiljna"? A i zašto?

Čim stvari prestaneš stavljati u unaprijed pripremljene pretince, život odmah postaje lakši, veseliji, neozbiljniji i - vjerojatno istinitiji!

Tko je glasao

Zašto bi mi bila

"nepodnošljiva"? Josipović mi nije ni rod, ni pomoz' bog! Dakle, nije mi "nepodnošljiva", nego mi je glupa! (Nemoj ovo uzeti osobno!)

Tko je glasao

Zašto ti je "glupa"? Ako

Zašto ti je "glupa"? Ako vidiš nedostatak u mojoj logici i zaključivanju, napiši ga.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Prvi nedostatak je

apriorna vjera u Jednoga, Najvećega, Nedodirljivoga o kojemu se ni u snu ne smije promisliti išta kritičkoga. Naravno, sve ostalo je nužno i logično: nisko, nedostatno, bijedo, izdajničko..... To je nužno i logično, jer samo niskost, bijeda, laž i izdaja svih ovih okolo mogu u punom sjaju dokazati veličinu Jednoga, Najvećega, Nedodirljivoga..... :)

Nakon toga je sve bez veze..... Nemamo što obrazlagati..... 250 tisuća eura ni meni, srednjoklasnoj "boraniji" ne zvuči kao neka enormno sablasna svota novaca da bih se nad time morala zgražavati tako kako ti sugeriraš...... "Običan" profesor prava i "običan plink-plonk" kompozitor je zapravo osoba koja se očito rodila ambiciozna, radišna, ustrajna, samoorganizirana u svakoj minuti svoga života - pa je do 57. ili koje ono godine života, zajedno s uspješnom, radišnom i ambicioznom suprugom stekla 250 tisuća eura.

Zaboga, to nije 250 milijuna eura! I Josipović nikada nije bio razvozač mlijeka u Zagrebačkoj mljekari, da bi nakon par godina kupio tu istu mljekaru plus najljepšu viletinu u Zagrebu i tko zna što još! Bio je dijete iz dobrostojeće srednje, ili više srednje klase, ili čak visoke klase, dakle dolazi iz "bijelih", a ne iz "plavih ovratnika"...... I sad bi to samo po sebi moralo biti grijeh! Sram ga bilo, nije iz kamenjara, nije iz kolibe od blata! Svira klavir - peder!

Zašto bih se ja zajedno s tobom zgražala nad Josipovićevih 250 tisuća eura, ako ti ne dopuštaš da se ja bar djelomično zgražam nad time kako je Tuđman otkupio vilu u Nazorovoj, kako mu je kći Sutjeska naglo procvala u veliku poduzetnicu, kako su mu vrijedni unuci postajali bankari, kako mu je supruga osnivala zaklade, dobivala urede da bi u njima mogla slagati svoje humanitarne škrabice koje su morale stajati posvuda, itd. itd.......

Jesi li ti uspješno diplomirao dva zahtjevna fakulteta, praktički istovremeno? Nisam ni ja! Ja sam gajila neke sanjarije o tome pa sam se upisala na dva, uzela dva indeksa, ali su onda počela predavanja te je 18-godišnja brucošica odmah skužila da bi joj bilo puno previše i da samo sjedi na duplim predavanjima, a kamoli da poslije polaže ispite na dva faksa......

Mislim, ako bi ono što je bivši ambasador napisao trebao biti neki dokaz protiv Josipovića, onda je očito da je to jako tanko..... Josipović jednostavno MORA biti "kuhana noga" i jednostavno MORA biti "izdajnik" - i tu očito nema pomoći...... Dočim Kolinda sada mora biti heroina domoljublja i svega što uz to ide, makar je već na prvom koraku slagala i u toj laži uhvaćena..... Ona je, dakle, danas, dok se tamo ljubi s braniteljima i laska im da su oni njezini "heroji" - zapravo neposredna ispostava NATO-a koja (koji) pretendira da bude predsjednica (predsjednik) Hrvatske! I onda se ona još vadi NA DJECU! Da bi dječica mogla ići u školu u inozemstvu, i da bi u Hrvatskoj bila POŠTEĐENA! Čega? STRESA zbog maminih predizbornih aktivnosti!

Tako da ti meni to s tom hrestomatijom u Vinodolu, to s tim braniteljima i sve što će još uslijediti, jednostavno izgleda kao beskrupulozna histerija koja je isključivo u službi izbora. Ništa drugo.

A to je loše, i jezivo šteti Hrvatskoj. Kao i obično. Kao i uvijek.

(Zoran Milanović mi je izrazito antipatičan, ali ovaj njegov večerašnji nastup, ovo obraćanje naciji - potpisujem! Treba poštovati, jer je to jedan od rijetkih trenutaka u kojima se taj oholi tip sabrao, razmislio što mora reći, naučio taj tekst - i rekao!)

Tko je glasao

I lagao kao pas

Milanović..., a osim onoga što je lagao je napokon lijepo govorio.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ne spadam u

braniteljsku populaciju, nemam ratnog invalida u obitelji niti među prijateljima, tako da ne znam je li lagao..... Imam drugara koji je "desni", i s kojim svakodnevno "raspravljam" o događajima..... On je inače obični, civilni invalid..... I iznenađuje me do koje mjere je njegova percepcija ovog braniteljskog protesta negativna! "Imaju sve moguće povlastice u zemlji u kojoj gomile ljudi gladuju, a bune se! Sram ih bilo!" Kažem, iznenadilo me koliko je negativno "nabrijan", a inače je, kak bi se reklo, "pravi" domoljub i sve što uz to ide.... Jedino što u tome vidi jest to da su se ti ljudi dali instrumentalizirati za političke svrhe.

Ako je suditi po njemu, ova skupina branitelja nema veliku podršku u narodu.....

Tko je glasao

Baš si mislim da je tako!?,(((

Ako je suditi po njemu, ova skupina branitelja nema veliku podršku u narodu.....Lako ej manipulirati ljudima koji loše žive. Zato su komunisti i srozali inteligenciju , da bi bili ovisni o sustavu.
Tko loše živi nabrijan je na sve što mu podmeću da bi ga "nabrijali"

Taj tvoj prijatelj, je li nabrijan da se prouči onaj Linićev račun u Trstu?
Ili svi tajkuni u RH?

Nego je nabrijan na kost koju takvi bacaju među njih, a oni "reže" na najbliže do sebe.
Tako zaposleni kod privatnika, reže na liječnike, profesore, suce,....

Na one čije usluge trebaju, i dobro palte kada idu proivatno, ali stara država ih je naučila da je inteligenciaj nepoštena, što bi oni- ta ne moraju cijeli dan "lopatati".

Da je dijete toga invalida postalo invalid dok se borilo za svoju državu (nije bio invalid po rođenju), a dijete njegove dobre susjede dok je skijalo u vrijeme rata negdje u Francuskoj- on bi tvrdio kako im treba dati jednaku invalidnina!
Baš si mislim da je tako!?,(((

Lako je manipulirati ljudima koji ovise o mrvicama koje im pruža država koja zbog fobije ministra zdravstva baci 70 000 kuna- i to po preporuci iz MUP-a, ili ona koja ima broj računa u Trstu i svjedoke, a pravi se "Tošo" dok u isto vrijeme "napuckava" ljude da se gložu među sobom- jer su oni kao za neku "pravednost".

Ako su za pravednost- neka svoje zaslužne mirovine i privilegije podijele s civilnim invalidima, a ne da podmeću svoju nakaradnu pravednost i uravnilovku gdje je nemaju normalne države.

Ovo je akcija zlouporabe civilnih invalida da bi se oslabila hrvatska tužba protiv Srbije, jer se ovdje vodi politika srpskih državnih interesa- pogledaj u knjigu Radivoja Cvetičanina- bivšega srpskoga veleposlanika u RH- koji sve lijepo opisuje!

Tko je glasao

To je sitniš u odnosu na boračke i povlaštene političke mirovine

Ništa u odnosu na boračke iz ww2, a tih boračkih je još puno, jer su djeca ratovala s 2-3 godine u ww2.(((,a još među njima ima i ubojica nakon ww2!

Mene smetaju povlaštene mirovine, zastupnika, koji su samo upropaštavali RH- njih treba ukinuti!

Tko je glasao

branite nebranjivo

@Foma

Zaista je malčice nejasno što je to KGK tako strašno napravila ...jer se očito forsira i prenapuhuje taj njen " grijeh".

U čemu je problem...sporazumni neplaćeni... jaka stvar

Onda, obitelj Tuđman je u politici danas zastupljena samo po prof. Tuđmanu i bilo bi u redu njega kritizirati ako se ima za što...ali s ovim danas Franjo zaista nema ništa.. i da sam Ivo lignja molio bih Vas da me tako ne branite, hehe

Ivo Josipović je Sanadera nazvao veleizdajnikom zbog MOL-a. Možemo se složiti.

Međutim, po ovome ispada da je Sanader obični kokošar, lopina kojem se pružila prilika... a da je Ivo zapravo veleizdajnik ( no dobro u vrijeme kad se sastajao s srpskim ambasadorom nije bio predsjednik) ili je u najmanju ruku pokušao nuditi neke usluge Beogradu... možda se upucavao da im otkrije kako tužba stoji...e a to se u nekim zemljama zove...kako ono..

- špijunaža.

ps. jedino ako nije dvocijevka pa onda samo on zna za koga više radi...što me ne bi čudilo s obzirom na milje iz kojeg dolazi...sjetimo se Mesića i njegovog pjevanja tzv. ustaških pjesama..a ćek nestane..

Naravno da je njegov " krimen" puno teži nego Kolindin...ako ga kod Kolinde uopće ima...

sve dobro...

Tko je glasao

Nažalost, izgleda da je

Nažalost, izgleda da je problem mnogo veći negoli sam mislio - ti jednostavno odbijaš vidjeti ono što ti je pred očima.

Fomo, ovdje se ne radi ni o kakvom podmetanju, političkoj spački, spinu, medijskom napuhavanju. Ne. Ovo nije nitko izmislio, ni Šola, ni HDZ, ni Kolinda, ni branitelji pred ministarstvom, ni ja. Ovo je otkriveno posve slučajno, nakon što je netko pročitao što piše u memoarima srpskog veleposlanika, iz čega se ispostavilo da se bivši član hrvatskog pravničkog tima za pisanje tužbe za genocid protiv Srbije, bez znanja hrvatske države, privatno sastajao s predstavnikom protivničke, neprijateljske strane, i to više puta.

Taj čovjek je u međuvremenu postao vrlo, vrlo bogat. Taj čovjek je u međuvremenu postao i predsjednikom hrvatske države. Taj čovjek, sada već na mjestu predsjednika, javno se zalagao za povlačenje te iste tužbe protiv Srbije, i to bez ikakvog konkretnog razloga. Država Srbija učinila sve što je mogla da se ta tužba ne prihvati u postupak na međunarodnom sudu, a kad u tome nije uspjela, nastojala je na sve moguće načine da se tužba - povuče.

Moram dalje pisati..? Zar ti stvarno tu ne vidiš baš ništa problematično? :-(

Evo onda još malo. Josipović je tužbu htio povući bez ikakvog obrazloženja, što bi se time postiglo, što bi Hrvatska time dobila, samo je tvrdio da "nećemo uspjeti". Povlačenje tužbe jednako je ideji da se Srbiji jednostavno oprosti 35 milijardi dolara ratne štete i duga, da o povijesnim i političkim aspektima ni ne govorim. Na koji način bi tako nešto moglo biti u interesu siromašne, prezadužene, haaškom kalvarijom iscrpljene, demoralizirane hrvatske države? Nije i ne može. To je interes države Srbije.

Fomo, zašto predsjednik hrvatske države zastupa interese države Srbije? :-(

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

P.S.

Bilo bi pošteno da onaj citat: "U dva sata razgovora nismo uspeli da dopremo jedan do drugoga" uračunaš kao olakotnu okolnost hrvatskom predsjedniku! :) Jer, ako ne uračunaš njemu kao olakotnu može još ispasti da se to tebi i tvojoj teoriji uračuna kao - otegotna! :)

Tko je glasao

njegov zadatak je da

pripitomi Srbiju valjda po naputku od " strateškog partnera"

valjda ga je nagovarao da nagovori svoje da priznaju grijehe pa da se ne sudimo

zato on mile / lale s njima što nama nekima ide na živce

Srbiju treba uvući u NATO i EU radi stabilizacije ovih prostora.

Međutim, težak je to posao. Pogrešan pristup. Mislim da bi oštriji, hladniji pristup prema Srbima dao bolje rezultate...

no, to je samo moje mišljenje

sve dobro...

Tko je glasao

Težak posao,

a spram ishoda tog posla sam, pravo govoreći, ravnodušna. :)

Josipović Srbinu "uručuje tajne dokumente" u Vinodolu, a Kolinda ima američko državljanstvo!

Za popizdit bitna razlika!

:)

Tko je glasao

jedni moji doratni susjedi

srpska obitelj imaju svi američko državljanstvo jer su se odselili poslije 99- u SAD s Kosova gdje su tijekom svih peripetija u devedesetm završili na kraju

provedeš nekoliko godina sa zelenom kartom u USA i dobiješ državljanstvo ako si legalno ušao

tako da....u današnjem globalnom svijetu ništa čudno

čudnije je to što neki naši državni službenici i namještenici imaju ( i ) srbijansko državljanstvo i dolaze na posao iz Srbije npr. u Vukovaru

sve dobro...

Tko je glasao

He,

lako za susjede, službenike i namještenike! Oni nisu kandidati za predsjednika države! :)

Međutim, imate Vi pravo: ako Tereza Kesovija može na Euroviziji pjevati za Luxemburg, ako državljanin Pakistana može braniti hrvatske boje na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ako neki RTL kroji neki hrvatski tv program - onda se zbilja i Brad Pitt može takmičiti za predsjednika RH! :) Neš' ti razlike! :)

Ja na to inače nisam "napeta", ali jesam u prilikama kad se postavi dramatično pitanje: "Zašto se Ivo Josipović privatno nalazi u Vinodolu sa srpskim ambasadorom?"

Jamačno se našao i s ambasadorom Moldavije, samo što to nitko nije primijetio! :)

Tko je glasao

Foma, sad odlaziš u iracionalno

Nije isto Moldavija i Srbija? Odakle ti takve ideje?

Činjenica je da sa Srbijom imamo tisuću nerazriješenih pitanja. Neka od tih pitanja su: Pitanje odštete, pitanje tužbi za genocid, povratak ili bar da nam kažu gdje je onih par tisuća nestalih, imamo i pitanje granice, naime, možda ne znaš, Srbija i danas drži pod okupacijom dio našeg teritorija? Imamo i sigurnosna pitanja, ja odbijam vjerovati da ne znaš da definitivno postoje krugovi koji i dalje sanjaju Veliku Srbiju, a jedan od uvjeta za uspostavu te gnjusne tvorevine je uništenje Hrvtaske, jednostavno ne vjerujem da to ne znaš?

I jednostavno mi izgledaš (virtualno, naravno :)) preinteligentna da ignoriraš takve činjenice kao što je činjenica da postoje oni koji se žele osvetiti Hrvatima i Hrvatskoj, zbog gubitka u ratu? Ili činjenicu da postoje oni koji žele Veliku Srbiju?
A naposljetku, činjenicu da svaka država i svaki narod otkad je povijesti ima izdajnike i prodane duše u svojim redovima? Tko su ti izdajnici još moramo utvrditi, no neke naznake već imamo. Ma mislim, imamo mi i stvarne izdajnike imenom i prezimenom, ali se o tome ne smije javno.

Dakle, možda nekad pušemo i na hladno, ali to s pravom radimo.

Nije isto kad neki američki dužnosnik (musliman) razgovara sa premijerom Belgije ili kad se sastaje i razgovara premijerom Irana, shvaćaš? Naravno da će se malo više fokusirati na to što radi i što priča s ovim drugim, shvaćaš?

Nije svejedno!

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

Buddha,

Moldavija i Srbija svakako nije isto, ali ako se radi o "izdaji" onda je "isto" prodaje li netko nešto Srbiji, Moldaviji, Americi ili Mađarskoj.....

Ne, ne mislim da je korisno "puhati na hladno"..... Pogotovo ne u politikantske svrhe, to jest, u sklopu predizborne histerije.....

Naizgled je krasna ta "plemenita borba protiv izdajnika", jedino se ne shvaća da ona, kada se svede na "puhanje na hladno", užasno šteti nama samima...... Jer, točno ime za "puhanje na hladno" je zapravo: hajka! A ako se netko usudi "puhati na hladno" čak i na legitimnog predsjednika države, onda je to: destabilizacija države. Tako ja to gledam.

"Izdaja" je jako teška riječ.... Kao i mnoštvo drugih riječi, i ta se koristi jako, jako olako......

A Srbi? Pa, imaju ljudi pravo da sanjaju što ih volja! Što me briga za Srbe?

Zaboga, zar je samo Srbija, i uvijek Srbija, jedini spiritus movens u postojanju Hrvatske? Ne čini mi se da je jako "domoljubno" svoditi Hrvatsku na to!

Tko je glasao

napeto je

to što je on bio u to vrijeme, taman je napustio naš pravnički tim koji je radio na tužbi protiv Srbije ,pa se nalazi s drugom stranom.....uostalom MKn je to solidno objasnio u dnevniku...

Naime, takve stvari se ne rade. Ukoliko je nekakva obavještajna igra ( a skoro uvijek jest ) posao ambasadora neke zemlje i jest da u zemlji gdje je poslan radi u interesu svoje zemlje.

Jedino izgleda da Cvjetičanin nije baš najozbiljnije shvatio da se po dobrim diplomatskim običajima gentlemenski prešute neke stvari pa nam je Ivu usosio...jer to je teško objasniti...trebat će puno truda njegovih silnih savjetnika..pošto druga strana udara u to mjesto..

Ja npr. mislim da je možda htio samo izvući neku lovu od Cvjetičanina...ono najprizemnije..u zamjenu za informacije... zašto ne bih i to mislio..

Znamo da naš svileni predsjednik voli lovu.....

sve dobro...

Tko je glasao

Ja još uvijek

ne razumijem kako ga je s tim citiranim odlomkom usosio? Dajte mi to nacrtajte! Kaže da se "nisu našli", kaže da je dobio "debelu hrestomatiju" na dar, da je tamo toliko i toliko posto Srba..... Uglavnom, prezrivo i nipodaštavajuće....

Kad se prepričava ono "crtanje i prekrajanje granica na papirnatoj salveti" - to vas jako uznemiruje, držite to zlobnim insinuacijama itd. A što je ovo?

Tko je glasao

crtam ))))

usosio ga je jer objavljuje u knjizi " Zagreb iznutra" da se sastajao s njime i da mu je ovaj donosio uobičajeno ( naglasak na uobičajeno).

Imati na umu da je tada prestao raditi a do tada je radio u našem timu za sastavljanje tužbe za genocid protiv Srbije..a iz riječi "uobičajeno" zaključujem da su se sastajali i dok je bio u timu.

Možda je Ivo samo pokušao nagovarati Srbiju da pristanu na mirno rješenje spora , a možda...

Sada se dosta nevješto brani jer...činjenica jest da mu nije donio samo svoje knjige..kako se nevješto brani...i što eto Vi draga ...prihvaćate.. Riječ " uobičajeno" govori o nekom slijedu..redovnoj praksi..

Situacija je takva da mu možemo vjerovati ali i ne vjerovati.

Poslije se , kad je Ivo postao predsjednik sastajao u Dubrovniku sa srpskim princem, s Tadićem, Dodikom. Tomom grobarom i sl....

a savjetnik mu je ...pored toliko hrvatskih intelektualaca neki..vehementni neupitni jugosloven, Vesna zvana žrtva je odlikovana i te brije...

Na prizemnoj razini...većina će povjerovati da je radio za Srbiju po uputama iz Londona...

privesti Srbiju razumu je i inače težnja mnogih naših bratstvojedinstvenih političara ," beogradskih zetova" i snaha...

samo im nešto baš i ne polazi za rukom jer eto...Putina više vole nego kraljicu..ma koliko im kuma željela pomoći..

eto, tako ga je usosio ..jer druga strana politički to koristi..poglavito u kampanji..kao slatkiš..

ps. imate li ambicija biti Josipovićeva savjetnica..jedna od mnogih.. u timu ili haremu

sve dobro...

Tko je glasao

Hahaha,

da mi se dočepat statusa savjetnice mojem djetetu, savjetnice koju se sluša - to bi mi bio plafon! :)

Tko je glasao

"Usosio" ga je samom

"Usosio" ga je samom informacijom da su se sastajali... ali nema smisla ponavljati.

Kad se prepričava ono "crtanje i prekrajanje granica na papirnatoj salveti" - to vas jako uznemiruje, držite to zlobnim insinuacijama itd. A što je ovo?

Salveta je čista Paddyjeva izmišljotina. Prema njegovom vlastitom priznanju i tvrdnji, sve što je Tuđman na njoj nacrtao jest jedna jedina crta oblika slova "S" - sve ostalo je Paddy sam dodao, docrtao, i to "po sjećanju". Kako je tako nešto moglo biti uzeto kao ozbiljno ili relevantno na jednom međunarodnom sudu, a osobito nakon što je Paddy bedasto izjavio da je "Tuđman u II. svj. ratu bio na suprotnoj strani", najviše govori o tome sudu i tim sucima.

Naravno, svi mi jako dobro znamo kako i zašto se sve to uopće dogodilo.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Čuj,

i ja sam se s jednim srpskim ambasadorom "sastajala"! To jest, bila sam jednom prilikom kod njega na privatnoj večeri, a jednom drugom prilikom na novogodišnjem domjenku! :)

Tko je glasao

Dao bih ti i tri plusa, al nema opcije :)

Ovim bi se trebala baviti kontraobavještajna služba, al eto, čim se bave naše službe pitaj Boga? Jedino je sigurno da se ne bave onim što im je posao!

I pripremi se na nasrtaje pete kolone, no ne brini, nisi sam.

Nedostatak talenta često se nadoknađuje nedostatkom karaktera.

Tko je glasao

bddhl.

d n b bl sm,jbm vm mtr stsk bjc.zdvljn?

Tko je glasao

ode nam i tenor na tri

ode nam i tenor na tri mjeseca

Tko je glasao

ovo

je mučki progon poštenih ljevičara, kao u doba namjračnije katoličko-ustaške diktature koje nam je nametnuo krivousti s norvalskim ustašama.

Tko je glasao

Ničiju mater ne treba spominjati

Ne može ona jadna birati kakvu će spodobu roditi.

Što se tiče ONE riječi, treba je zbog političke korektnosti izbaciti, te koristiti titule iz bajke sa sretnim završetkom - snjegUljica i patUljci...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

jebem vam mater ustasku

jebem vam mater ustasku obojici.zadovoljni?

Rakar, vidio sam da si Buddhu banirao 3 mjeseca zbog vrijeđanja i psovanja. Očekujem da jednak kriterij primijeniš i na ovog primitivca. Hvala. (Isto na PP.)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

nece vrana vrani oci kopat!

nece vrana vrani oci kopat!

Kitz

Tko je glasao

Što god mislio o Rakaru (a ne

Što god mislio o Rakaru (a ne mislim naročito, jer radi za Josipovića), moram mu priznati da je daleko slobodarskije orijeniran od npr. one bulumente na Forum.hr. Sjeti se, tamo su me banirali bez ikakvog razloga.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Eto,ja tvojoj

Eto,ja tvojoj partizansko/četničkoj materi želim sve najbolje:dug život,dobro zdravlje i da joj djeca žive dugo i sretno u USA; što dalje od Hrvatske.

Lijepi pozdrav!

Tko je glasao

otpisani

hvala na lijepim zeljama.majka mi je umrla prije 14 godina u 86 godini,pa se nadam da ce i djeca dugo zivjeti dugo i sretno u USA.sto dalje od OVAKVE Hrvatske.sto dalje od buddha,ppetri.MKn,skvikija,bivsih pomocnika ministara....
PS.zar si jos ziv Boga ti dragog.ocito da ni Bog nece svasta.

Tko je glasao

Žao mi je što majke;- majka

Žao mi je što majke;- majka je uvijek majka,nije ni Hitlerova bila kriva što je njega rodila.
Oooo da, vrlo sam živ; - možeš provjeriti u Savskoj.

Tko je glasao

Ne govoriti grde reči

@tenor
Bi te lepo prosil bez psovanja. Pak si ti fini gospon.
Kaj je meni ppetra namljela u mom dnevniku je puno grđe od ovoga. No kak čovjek ne smijem si priuštiti da ju nazovem ustašom. Jednostavno ne znam tko je. Isto se odnosi na Buddhu i Skvikija. Oni imaju svoj sjetonazor i pravo da ga iznesu. Onaj tko se s njima ne slaže dobiva epitete da te Bog sačuva. Kad im fino daš argumente, onda su očajni i još bjesniji. To je samo znak nemoći. A kad čovjek nema argumenata poseže za silom, vrijeđajem i psovkama.
Nemoj se i ti povoditi za time.

Tko je glasao

Boltek, Isto se odnosi na

Boltek,

Isto se odnosi na Buddhu i Skvikija. Oni imaju svoj sjetonazor i pravo da ga iznesu. Onaj tko se s njima ne slaže dobiva epitete da te Bog sačuva. Kad im fino daš argumente, onda su očajni i još bjesniji. To je samo znak nemoći. A kad čovjek nema argumenata poseže za silom, vrijeđajem i psovkama.

Cuj rista, a kak bi bilo da malo manje pijes. Mozda bi videl manje bjelih miseva.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci