Tagovi

HOTO toranj, Maja Weber obmanjuje javnost! U pozadini pranje novca?

Nakon što je pala druga staklena stijena sa nebodera u Savskoj, oglasila se glasnogovornica Hrvatskog Telekoma d.d. koji je u većinskom vlasništvu Deutsche Telekoma A.G. sa priopćenjem u kojem kaže„Već smo kontaktirali Horvatičića“.

„Prije dva i pol tjedna također je s istog nebodera pao komad stakla, tada je staklo palo s 15. kata i nije bilo ozlijeđenih, a u HT-u su već tada tražili reakciju vlasnika Hoto grupe Tome Horvatinčića, rekla je zabrinuta glasnogovornica HT-a Maja Weber.“ Index

Zanimljivo Maja Weber za pad staklene stijene proziva Tomislava Horvatinčića. A šest mjeseci ranije skoro svi mediji u državi prenosili su priču o međunarodnoj uroti oko HOTO tornja u kojoj se između ostalih nalaze podaci, tko ga je, kada i za koju cijenu kupio od Horvatinčića, na koju vrijednost je toranj bio procijenjen, te se prije šest mjeseci također o svemu tome očitovala kao glasnogovornica upravo Maja Weber.

Dakle nemoguće je da danas Maja Weber ne zna tko je vlasnik zgrade u kojoj je u dugoročnom najmu Hrvatski Telekom d.d.

Što su mediji prenijeli u siječnju 2012. godine:

1. da je od 2007. godine HOTO toranj u vlasništvu austrijskog Signa Holdinga.
2. da je Signa Holding kupila HOTO toranj za izuzetno visoku cijenu od 71,6 milijuna eura.
3. da je ta nekretnina procijenjena na 60 milijuna eura.
4. da je transakciju većim dijelom sa 50 milijuna eura financirala njemačka Helba banka
5. da je HOTO toranj sagradio 2004. godine Tomislav Horvatinčić i da ga je godinu dana kasnije preuzela jedna od sestrinskih tvrtki Hypo Alpe Adria banke u Hrvatskoj po nepoznatoj cijeni.

Na brzinu se vidi da su ove podatke prenijeli mediji ; Aktual na naslovnici, Business.hr, Poslovni.hr, Seebiz.eu, Limun.hr.

Pored toga preneseni su još neki gabariti tog najma:

1. da toranj ima 22 kata i ukupno 26 tisuća četvornih metara
2. da je iznajmljen na 15 godina po cijeni od 16 eura po kvadratu
3. da je to mjesečno 416.000 eura, odnosno 75 miljuna eura za 15 godina

Ove informacije moraju biti poznate Maji Weber jer su prilikom objave ovih podataka mediji prenosili i njeno očitovanje uz priču koja je išla uz ove podatke.

Zašto onda Maja Weber pokušava obmanuti javnost?

Prema informacijama s kojima ja raspolažem u pozadini svega je pranje, odnosno izvlačenje novca iz HT-a.

Kad glasnogovornici velikih komapnija ovako brutalno krše pravila struke i lažu javnost svjesnim plasiranjem neistina onda nešto skrivaju, odnosno okreću pilu naopako.

No pustimo Maju Weber.

Zašto mediji šute? Kako sada nemaju od jednom pojma ni o čemu, i ne nastavljaju s neviđenom pričom o međunarodnoj uroti iz siječnja 2012. godine koju je plasirao Aktual?

Što sad od jednom ne paše u priči o međunarodnoj uroti povezanoj sa HOTO tornjem u središtu koje se našao Ivica Mudrinić?

A kako Maja Weber obmanjuje javnost već sam pisao ovdje u blogu , a sada bih skrenuo pozornost na zanimljiv anonimni komentar, od 27. lipnja 2012. godine ispod tog bloga u kojem se par dan prije pada druge staklene stijene sa HOTO tornja spominje i Maja Weber i njen dečko Siniša Đuranović i HOTO toranj i HOTO vile.

Komentari

NOVI INCIDENT

Hoto Business Tower: Pala reklama s pročelja

Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 16.07.2012. - 17:04:14

ZAGREB - Hoto Business Tower na Savskoj cesti u subotu je ponovno bio poprište incidenta.

Plastična reklama manjih dimenzija pala je na tlo oko 22 sata, međutim, kako poručuju iz Policijske uprave zagrebačke, na sreću, nema ni ozlijeđenih ni materijalne štete. U prethodna dva navrata sa zgrade su padali dijelovi staklene stijene pri čemu je i ozlijeđena jedna osoba.

http://www.seebiz.eu/hoto-business-tower-pala-reklama-s-procelja/ar-40225/

Tko je glasao

zanima me ... zanima me ...

da li možemo za koju godinu očekivati i padanje stakla na Cvjetnom trgu s HOTO zgrade.?
očito je kako iza Horvatinčića odnosno HOTO grupe stoje prljave igre i prljavi igrači.
isto tako je u cijeloj priči čudno kako DT unajmljuje zgradu, odnosno zgrade po astronomskim ciframa umjesto da ih lijepo kupi. teško da će on iz zgrada koje je unajmio izići slijedeće godine. neko na tome najmu i preprodajama debelo zarađuje. gdje su famozni Bajić i uskoci?

w. ;)

Tko je glasao

Mudri odlazi ?

Mislave, 3.7. Ivica M. je bio na pranju u Bonnu. Istovremeno predsjednik uprave jedne od tvrtki kceri T-HT hodocasti u Bec i Bonn na razgovore. Jel imas kakav info da Mudrog smjenjuju. On svim silama doticnom namece svoje ljubavnice i pulene u nadzorni odbor da ga kontroliraju. Daj malo procackaj kaj se desava.

Tko je glasao

Znaći tjedan dana nakon 27.6.

Znaći tjedan dana nakon 27.6.

Hvala na informaciji.

Ivan Gabrić je koliko vidim normalan čovjek. Pitanje je koliko se taj kupleraj koji je tamo napravio Mudrinić može dovesti u red konvencionalnim metodama.

HT je puno veći sustav se puno većim brigama tu treba netko tko ima viziju kako začepiti rupe i tko zna predvidjeti gdje će sve nastati rupa.

Tko je glasao

Ništa čudno

Ne znam zašto se Papar čudi Maji Weber. Takozvani "glasnogovornici" nisu ništa drugo nego lažljivci kojima je jedini posao sakrivati istinu i plasirati kojekakve laži. Nije čudno da se ponovo oglasila izvjesna Kolarićka koja je predsjednica neke udruge takvih likova, a poznata je po tome da je svojim "glasnogovorništvom" upropastila račanovu vladu. Sada se ona grozno ljuti jer većina novih "glasnogovornika" dolazi iz redova novinara. Ta navodno stručna osoba brani neku navodnu "stručnost" "glasnogovornika", a sama se proslavbila svojom nekompetentnošću za taj posao. Istina, žalosno je da novinari bježe iz devastiranog novinarstva i preuzimaju poslove za koje i sami znaju da su svjesno laganje u račun i korist svojih gazda, uglavnom tajkuna ili političara, ali u tom ružnom poslu nisu nimalo gori od Kolaričkinih "stručnih" kadrova.
U zemlji u kojoj se istina rutinski i kontinuirano sakriva od javnosti (vidi samo posljednji slučaj navodnih "poslovnih tajni" zagrebačkog zloglasnog Holdinga), mediji se ne usuđuju izazvati sukobe sa "glasnogovornicima" u nadi da će i oni jednom dobiti taj dobro plaćen posao kada njihov medij ode na vječna lovišta da se pridruži Vjesniku, Nacionalu i sličnima. Nije slučajno neka navodna "novinarka" iz Vjesnika pobjegla u "glasnogovornike" HDZa čim je brod počeo tonuti, a HDZ ju je odmah preuzeo na odličnu plaću jer je taj posao za tu stranku odrađivala i kao navodna "novinarka" u Vjesniku. I zašto se opet neki čude propasti Vjesnika. Pa taj se list prostituirao zadnjih 20 godina pa je i red da završi kao bivša štajgerica iz Gajeve.

Tko je glasao

Zaboravnik

Wups!
Zaboravih pitati glede Josipovića . . . .?

leddevet

Tko je glasao

Jedno pitanje za struku. Kak

Jedno pitanje za struku.

Kak je poznato da je savska na prilično nestabilnom terenu (utjecaj podzemnih voda), dali je moguče da dolazi do napona u cjeloj zgradi.

Tko je glasao

moguce je da dolazi do

moguce je da dolazi do nejednolikog slijeganja ako su temelji krivo proracunati ili izvedeni, odnosno ako geomehanicka ispitivanja na temelju kojih su racunati nije bila korektno napravljena tj. dala je krive ulazne podatke za proracun temeljenja zgrade..

nejednoliko slijeganje je kad laicki objasnjeno slijeganje kad jedan kraj kuce "potone" u zemlju vise od drugog.. i izrazito je opasno za konstrukciju.. jer stvara dodatne a nepredvidene napone u samoj konstrukciji..

tvoje pitanje je korektno i logicno.. no nije problem u samom postojanju podzemnih voda vec u krivom geomehanickom elaboratu (koji nije sve oko podzemnih voda i samog tla uzeo u obzir) pa tako i krivom proracunu temeljenja na tim krivim podacima.. ako se sve potrebno uzme u obzir i odradi ispravan geomehanicki elaborat (sto znaci i prethodna ispitivanja tla i podzemnih voda na kojima se on temelji) onda ne bi smjelo biti problema zbog samog postojanja podzemnih voda..

postoji naravno i mogucnost da je geomehanicki elaborat bio korektan ali sam proracun stabilnosti konstrukcije los, no za takav slucaj ja jos nisam cula da se dogodio.. ipak ne smijem reci da i to nije moguce, makar je to skoro pa nevjerojatan rasplet dogadaja

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Pauk & paučina


Zanimljiv je tu bio i komentar glasnogovornika HOTO grupe koji je izjavio, osim podatka da oni nisu vlasnici zgrade, da takvu vrstu "spyder fasade" treba održavati tako da ju se "steže jednom godišnje". Moram priznati da nikad nisam čuo za tako nešto, a zanimljivo je da puknuće stakla, koliko je vidljivo iz fotografije, dosta teško da je nastalo zbog nestiskanja vijaka obzirom da se sva 4 nalaze na svom mjestu.

Svakako problem stiskanja treba tražiti na drugom mjestu, a to je kako Tomo i njegov galamdžija Vajagić stišću izvođače. Suludo kratki rokovi i stalni pritisak pod prijetnjom penala u pravilu stvaraju loš proizvod koji, eto, u krajnosti može biti i vrlo opasan. Nažalost bjesomučni lov za zaradom je na površinu izvukao ovakve tipove koji su uvjereni da mogu sve i svašta. Nažalost elementarna fizika je ipak nepobjediva.

leddevet

Tko je glasao

Vibracije

Ovako laički mogu samo primjetiti kako mi je neshvatljivo u jednoj od najprometnijih ulica ( Savska, stotine trmvaja dnevno ) stavljati staklene ploče na fasadu nebodera !?
Zatezao, ne zatezao - "Prozor mora pasti " :))

Tko je glasao

A što ako je netko namjerno

A što ako je netko namjerno razbio staklo?

Tko je glasao

Danas sam bacio radio kroz prozor

Možda su dečki dosli do vecih zvučnika kako se predlaže u ovom videu:

http://youtu.be/9KuwJXMQUdc

Osim toga glupi prozor kojeg otvoriš kad ono tamo još jedan neotvorljivi prozor.

leddevet

Tko je glasao

Vodič kroz galaksiju - i prozori

Navedena knjiga tvrdi da niti jedan prozor na svijetu ne smije biti "neotvorljiv", a pogotovo da ne smije biti "neotvorljiv" ako poslovna zgrada ima klimatizacijske uređaje u čijim brošurama se tvrdi "uz naš klima-uređaj nikada nećete poželjeti otvoriti prozor".

Sve više naginjem mišljenju da je to netko iznutra kome je bilo vrlo vrlo vruće na poslu.

Tko je glasao

Papar praćkom?

Papar praćkom?

Tko je glasao

indian

Može pračkom sa dobrom kockom (kuglom) leda.
Savršeni zločin kad se kocka otopi.

Tko je glasao

heh,

...ma, meni se učinila zgodna slika kako papra, arhiprotivnika HTa, odvode s praćkom u rukama s mjesta zločina....a blicevi bljeskaju, mikrofoni guraju pod nos...
....a i ne bi mu falilo koji dan zatvora ako nam misli biti ikada predsjednik...pričao bi nam kako je kalio ideju u ćeliji...i da je to bilo iz domoljublja....neki PR stručnjak bi dodao i nekakvu suhu svinjsku glavu u djetinjstvu....i tako to.

Tko je glasao

Može glava od grdobine?

Bio ja u zatvoru.

U kolovozu 1990. godine u Radovićima, spušta se zastava povećerje u kasarni, a ja izlazim iz kantine stanem uz banderu na kojoj je bila zastava izvadim stvar i pomokrim se po banderi.

To je sve bilo pred postrojenom kasarnom koja je čekala večeru. Dežurni stariji vodnik, Proševski Mikajlo, izvadi tetejac, repetira ga i uperi u mene. E sad jebi ga, sad tek nisam mogao prestati.

Uslijedilo je spektakularno hapšenje, oduzimanje crvene zvijezde koju nisam bio dostojan nositi, žniranaca, mornarske marame i trake, remena i u čeliju u Kumbor.

Tamo ko u Alanu Fordu, ispitivanje usred noći s uperenom svjetiljkom. Na kraju kako su me na brzinu uhapsili, tako su me na brzinu i otjerali, jer se ispostavilo da Mikajlo nije smio vaditi pištolj, a mene je spasilo što je tako svjedočio Hidić Edin iz Bihaća. Što je jako veselilo bezbednjaka, koji mi je svu noć mahao s iskazima, kako niti jedan hrvat kojeg su ispitali nije vidio Mikajla s pištoljem, nego samo Edin i kako Edin nikako nije htio povući svoj iskaz.

Na rastanku, pred kapijom šalju me doma, kaže oficir zbogom, kažem ja ne idem ja nego vi, u povijest, zbogom Jugoslavio. Kaže on, ma idi već jednom.

Tko je glasao

....šteta što nije duže

....šteta što nije duže potrajalo... da stigneš proučiti Kapital, pardon, Keynesovu Generalnu Teoriju...

Tko je glasao

pozdrav zastavi

Ah i eh :)

1990., Priština, proljeće, slijeću helikopteri u predvečerje - dovoze 30-ak "martovaca" koji su trebali biti skinuti iz JNA prije 20-ak dana, ali su zaglavili na nakoj čuki, dolaze neoprani, smrdljivi, bijesni (dodatno su pobijesnili kad su shvatili da smo i mi neoprani i smrdljivi jer nismo imali vode), svečano postrojavanje na platou, skidanje zastave, ovih 30-ak otkopčava hlače, desna ruka na kapi pod pravilnim kutem, a u lijevoj ruci "alatka", isto pod pravilnim kutem...

Pendrečili su ih sve do ulaska u pritvor. Poslije se ispostavilo da su im već ispunili vojne knjižnice kao da su otišli iz vojske, pa zavrzlama, uglavnom - nije im se dogodilo ništa posebno, ali se mogu barem hvaliti pred unucima :)

Tko je glasao

Prištna.

Moj frend iz haustora Damir Hodak je nekako u to doba bio u Prištini.

Tko je glasao

Priština 1 i 2

Samo mi moraš reći jel aerodrom (kao ja, lep, plav, elegantan) ili prašinar tamo baš u centru Prištine? :)

Tko je glasao

Mislim da je bio stažo,

Mislim da je bio stažo, prašinar.

Tko je glasao

Ima ge razni

Da i meni je pala na pamet slična zamisao, doduše ponešto različita:


Slikano negdje kod policijske postaje u Savskoj

leddevet

Tko je glasao

stakla na ovakvim fasadama i

stakla na ovakvim fasadama i na ovakvom mjestu moraju biti i kaljena i lamelirana - što bi se reklo da ga praćka može razbiti, ali onako kako se razbije vjetrobransko staklo, sitno i povezano, pa ne bi bilo opasno, odnosno ne bi se srušilo

ako su stakla takva, a vjerovatno jesu, ova pucanja ukazuju na znatno veće pizdarije

Tko je glasao

lijepa slika.. vidi se nosac

lijepa slika.. vidi se nosac spidera.. a to je balkon kako se meni cini, bas na ovom puknutom.. pa sad ti vidi sto se nepredvideno "pomaklo" (sjetiti se prica koje su pocele kod gradevinske jame, pucanja zatega itd...)
ne bih pretpostavila kako se radi o losem dimenzioniranju stakla, prije bih pogledala pomake citave konstrukcije (nejednoliko slijeganje) a ako sam na pravom tragu to nije bas bezazleno.. i tesko da se moze se popraviti izmjenom stakla :)

ps
postoje naravno spider fasade koje se odrzavaju "zatezanjima".. no nije stvar u spideru vec u konstrukciji koja nosi spider.. ako se radi o sajlama ili prostornoj resetki sa tankim stapovima onda je to normalno.. uz spravicu na mjestu zatezanja (na vrhu obicno, i to tako da je od "svugdje" vidljiva pa se "ocno" pregleda maltene svaki dan u "prolazu", mora biti i "alarm" koji zove ako se treba pritegnuti u meduvremenu kao dodatna sigurnost.. fakat ne kuzim kaj bi se to trebalo zatezati na ovakvoj celicnoj konstrukciji (bijele debele cijevi) ..

ili je mozda (gledano na mjestu spidera..) mislil zategnuti balkone jedan put godisnje, pa kud pukne pukne?

:)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

bas bih voljela vidjeti fotku

bas bih voljela vidjeti fotku na mjestu onog drugog stakla..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Zazeljeli ste, pogledajte


Eto drugog stakla, odnosno prvog, odnosno "ne evo" stakla!

Konstrukcije se zatežu, pogotovo razne ekstremnije situacije i to je jasno, no zatezanje spydera koji su zapravo obični šerafi je poprilično čudno. Koliko je iz ovih fotki vidljivo nisu tu šerafi ništa krivi nego je vjerojatno došlo do nekih deformacija, možda zbog visokih temperatura koje vladajau ovih dana i bilo bi zanimljivo otkriti koja je temperatura bila kad se montirala predmetna staklena fasada.

S druge strane takva stakla znaju imati grešku koju je gotovo nemoguće detektirati i zbog koje dolazi do ovakvog pucanja. No to je posao za sudske vještake i pravnike gdje se standardno nikad neće saznati što se zapravo desilo kao kod Kupske gdje se suđenje još uvijek vuče.

S treće strane na takvim lokacijama bi radije vidio višeslojno staklo koje kad pukne se ipak ne saspe u komade i komadiće, no to je jedan drugi problem.

leddevet

Tko je glasao

svakako.. i da zaboravila sam

svakako.. i da zaboravila sam na razna "silovanja gradevine" rokovima..

kad sam cula "zatezanja spider" prvi put mislila sam da se misli na konstrukciju, a samo tako prica.. pa nije valjda da je stvarno doslovce mislila na "zatezanje spidera"?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Čim vidim da se spominje Hypo

Čim vidim da se spominje Hypo banka, sve mi je jasno, krade se do besvijesti, i to najvjerojatnije "legalno".

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci