Tagovi

Hotel California

Eto, Hrvatskoj se priblizava novi 'povijesni datum' kako ga ne sa zluradoscu, vec s iskrenim odusevljenjem naziva nas JL. Pripreme su tijeku, pa je bio i red da kapne neka lovica iz pricuve za proslavu uoci 'povijesnog datuma'. Politicka elita punasnih crvenih obrascica cijuce od srece i ceka kad ce konacno bit podijeljeno i tih desetak birokratskih pozicija u nasoj novoj prijestolnici, pa da i njima konacno sjedne koji euro na racun. Istina je, bit ce vise ovih nezadovoljnih, al nada umire zadnja pa mozda budu bolje srece kod slijedeceg kruga izabira nasih i njihovih birokrata.
Tocno, pregovori nisu vodjeni bas najbolje, iz ormara ispada svako malo koja kosturcina, al za poziciju se bilo vrijedno zrtvovati.
Nas 'povijesni datum' je odlucio proslaviti i tabloid Bild (istina tabloid, al za informaciju premijeru svejedno najcitanija njemacka novina), pa nam priblizno izracunao kolko ce to nesto vise od cetiri milijuna hrvatskih drzavljana (hvala bogu za bijelu kugu i Oluju, inace bi u Uniju ulazilo pola milijuna vise neradnika) kostat postene i radisne njemacke porezne obveznike. Izracun je dosta odokativan a glasi- milijarde.
U slijedecem clanku dobrodoslice smo saznali i tko je najsretnija Hrvatica- naravno to je nasa pobjednica sa zadnjih europskih izbora Ruza Tomasic. Najsretnija Hrvatica je (preko hrvatskih novina, ne Bilda) porucila manje sretnim Hrvatima da je ne gnjave stalno zahtjevima za financijsku pomoc. Pa ne dijeli ona narodni novac, nego svoj vlastiti (a za koji tjedan novac radisnih njemackih poreznih obveznika, pripomenuo bi komentator Bilda). Nit je ona banka, a i izbori, jedni i drugi, su gotovi. Manje strajkajte, a vise 'produktivno' radite. Na srecu onih nesretnih Hrvata, novi europski izbori dolaze vec za godinu, pa ce i Ruza (bude li i dalje zeljela zivit na njemackoj grbaci) postat darezljivija.
Clanci kojima se Hrvatskoj zeli dobrodoslica u 'velikoj europskoj obitelji' (i ne samo u tabloidima, vec i u ostalim novinama i casopisima) nalikuju hipotetskim clancima koje bi pisali hrvatski i slovenski komentatori da se 1989. blagopokojnoj Jugoslaviji pridruzivala sjeverna Albanija. Nit vodilja svega jest- a kolko ce to nas kostat. Mi radimo, oni se grade. Kolko smo dosad dali u taj fond za nerazvijene? Jesmo li dobili sto zauzvrat? Rade li uopce sto na tom jugu? Odakle im pare za sve te kave?
Zagrebacki gradonacelnik bi prilikom posjeta skopskom u travnju 1989. sigurno upitao svog makedonskog kolegu radi li uopce tko u tom gradu ili svi sjede uz Vardar, piju kavu iz dzezve napravljene u hrvatskoj Gorici i jedu baklavu kupljenu lovom maknutom iz fonda za nerazvijene.
I tako Hrvatska dvadesetikoju godina kasnije ulazi u EU kao druga il treca najnerazvijenija clanica i opcenito jedna velika (al svejedno korumpirana) sirota. Iz subjekta pricanja viceva o Cesima je postala objekt ceskih viceva. Oni hrvatski ekonomisti koji su obecavali Svicarsku mjesec ili dva nakon prestanka uplacivanja u fond za nerazvijene su ocito dobro fulali u svojim jednadzbama. Nesto kao ekonomisti IMF-a prilikom unosenja podataka u svoje tablice i racunanja utjecaja 'politike stednje' na rast BDP-a.
Medjutim, ono sto je vazno jest da Jugoslavija nije umrla 1991. Umrla je u onom trenutku kad je diskurs optimizma i vjere u napredak zamijenio diskurs ekonomije. Vjerojatno u onom trenutku kad su se svi osjetili iskoristenim od onog drugog, a 'bratstvo i jedinstvo' su zamijenile politike stednje Milke Planinc, racunanje deficita i suficita, inflacije i rebalansi proracuna. Optizma i vjere u napredak u takvoj drzavi vise nije moglo biti. Medjutim, ono sto bi bilokoji ekonomist sa dva zrna u glavi mogao izracunati jest- korist su imali svi. Bogatiji su rasli brze usprkos financiranju nerazvijenih jer su fondovi za nerazvijene sluzili kao prikriveno subvencioniranje proizvodnih kapaciteta onih razvijenih. Siromasniji su rasli sporije od onih nerazvijenih medjutim jos uvijek brze nego sto bi rasli da nisu u zajednici s ovim razvijenijima.
Hrvatska je pocela pregovore o clanstvu s Unijom u vrijeme optimizma i vjere u beskrajni napredak. Europske vrijednosti su bile vaznije od od deficita ili suficita. Hrvatska ulazi u Uniju u vrijeme kad njom vlada ekonomski diskurs. Nekakve europske vrijednosti nisu vise niti najmanje vazne, vazna je iskljucivo visina deficita i tko je subjekt ili objekt iskoristavanja. Ulazi li Hrvatska u Jugoslaviju 1989.?

Tagovi

Komentari

Ulazi li Hrvatska u

Ulazi li Hrvatska u Jugoslaviju 1989.?

Još jednom napominjem Hrvatska ne ulazi u nikakvu Jugoslaviju , već je ovaj ulazak sličniji ulasku NDH u treći Reich... Mogućnost izlaska iz EU je minimalna - gotovo nemoguća, za razliku od Jugoslavije gdje je bilo dovoljno da narod neke republike odredi na referendumu svoj status za odcjepljivanje ili ne.

Sve sam opisao u ppetrinom dnevniku...

Zašto EU želi nas ili još neke države, zbog geostrateškog položaja, kontrole tranzita , te zaustavljanja jačeg ulaska na ovo područje Rusije , Kine i drugih nadolazećih sila (već se sada vidi da pokušavamo sa politikom ograničiti bilo kakvi ulazak gore navedenih u ovo područje...) . Normalno žele nas i zbog razloga da elita svoje loše proizvode može prodavati na "SVOM" tržištu siromašnima koji nisu u mogućnosti proizvesti si kvalitetnu robu , jer će biti ograničeni svim mogućim zakonima i aktima. DA ne bih duljio sve odlazi u sferu teorije zavjere i NWO-a , ali to je već podugačka priča.

Justice for all !

Tko je glasao

Ulazi li Hrvatska u

Ulazi li Hrvatska u Jugoslaviju 1989

Ulazi ali ne ka Hrvatska nego ka Kosovo. Kako smo mi kukakli da naša lova odlazi za nerazvijeno Kosovo tako će sad švabe kukat da njihova lova odlazi za nerazvijenu Hrvatsku. Isto ka šta su šiptari s našon lovon kupovali naše proizvode tako ćemo mi s njemačkon lovon kupovat njemačke proizvode.

Tko je glasao

Ulazi ali ne ka Hrvatska nego

Ulazi ali ne ka Hrvatska nego ka Kosovo. Kako smo mi kukakli da naša lova odlazi za nerazvijeno Kosovo tako će sad švabe kukat da njihova lova odlazi za nerazvijenu Hrvatsku. Isto ka šta su šiptari s našon lovon kupovali naše proizvode tako ćemo mi s njemačkon lovon kupovat njemačke proizvode.

Stvar je posve različita.

Hrvatska je financirala Kosovo za Juge čistom lovom bez ikakvih dugova i kamata. Njemačka će financirati Hrvatsku kreditima odobrenim od npr. europske banke za obnovu i razvoj i tim kreditima tj. njihovim kamatama će puniti svoj proračun (primjer Grčke, Cipra...). U nemogućnosti plaćanja daljnjih kredita Hrvatska će biti dužna privatizirati npr. HEP pa ćemo za uzvrat za lažni njemački novac dobiti naredbu totalne rasprodaje zemlje. Kako bi nastavili pljačkati državu tražiti će smanjenje plaće i akumulacije kapitala kako bi Hrvati postali totalno ovisni o njemačkom kreditu znajući da taj kredit nikada nećemo MOĆI otplatiti...

Znači na jednoj strani ti je čisto financiranje evo tebi novci pa živi i razvijaj se, a na drugoj strani (današnjoj...) evo tebi kredit , a ti meni zauzvrat daj to i to i sve poslove koji me zanimaju u državi "vašoj"

PRavo poštenje , JEL?

Justice for all !

Tko je glasao

Idu mi lagano na živce ovi švabe

Možda bi mogli napraviti jednu onako tipično njemačku objektivnu i preciznu analizu - koliko je recimo hrvatska privreda kao i društvo oštećeno visokim DT-ovim tarifama i monopolom na TK infrastrukturu, u kolikoj je mjeri oštećena hrvatska konkurentnost zbog cijena koje su više nego u Njemačkoj, te koliko nižu tarifu može zbog toga priuštiti Nijemcu...

Danke Dojčland još jednom!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Eh, da...

Ne treba zaboraviti niti Hypo ili WAZ... moglo bi ih se pitati koliko je Hypo biznis unazadio i upropastio Hrvatsku... pitanje se doduše ne može postaviti preko WAZovih medija, možemo probati preko fejsbuka, pa onda nastiskati puno lajkova ne bismo li potcrtali snagu poruke...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Cim se zapocne s tim tko vise

Cim se zapocne s tim tko vise ili manje koga i tko je komu duzan ili nije- dodje se do zakljucka da svi imaju osjecaj da su oni ti koji su iskoristavani. Medjutim, cinjenica jest da iz mnostva razloga, oni razvijeniji uvijek imaju vecu ekonomsku korist. Zanimljivo je taj potpuni preokret u percepciji- Hrvatska je napustala Jugoslavija kao ona razvijenija do danas ulazi u novu zajednicu s potpuno druge pozicije. Jedino se fondovi vise ne zovu fondovi za nerazvijene- vec imaju politicki korektnija imena- strukturalni fondovi, kohezijski fondovi i slicno.

Tko je glasao

I još...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bild-hrvatsku-nazvao-grobljem-njemack...

(danke skviki, tvoji su mi minusi dragocjeni, vrijede ko 3 plusa :P )

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ulazak na plamteći brod

http://danas.net.hr/hrvatska/nobelovac-hrvatskoj-ne-mogu-vjerovati-da-ne...

Dok plamteći brod pomalo tone, hrvatski političari vodom koja ulazi u brod, opravdavaju ulazak- eto narode voda će pogasiti plamen, pa će te moći neopečeni prvi potonuti u preskupo plaćenim mjestima duboko u potpalublju, dok će gospoda sa Sjevera istovarivati čamce za spašavanje za svoje ljude (i poneke hrvatske sluge -za kvislinške zasluge).

Plamteća država u kojoj dama staljinovih "manira" prijeti Mađarima njemačkom "konjicom" jer se usuđuju misliti na budućnost svoje Mađarske i Mađara, kažu- ima "DEFICIT u demokraciji" sprema se na plijen koji joj stiže, a za dobrodošlicu još i obezvrjeđuje taj plijen.

"Deficit u demokraciji" je novi naziv za staru staljinovsku diktaturu i tlačenje manjih naroda u višenacionalnim neravnopravnim zajednicama. EU je nova jUgoslavija, novi SSSR, nova tamnica naroda, nova diktatura.

Europa je diktatura u kojoj se diktatorski običaji i staljinističke metode krste imenom "deficit demokracije" da bi se zataškale njemačke i ostale sjevernjačke pljačkaško-diktatorske horde!

Hrvatskoj nije mjesto u takvoj diktaturi, jer i Jugoslavija je imala manji "defekt u demokraciji" od ove staljinističko-hitlerovske tvorbe!

Hrvatska je ugurana prijevarama i manipulacijama, lažiranjima zasnovanim na lažnome biračkome popisu, prijetnjama umirovljenicima i manipuliranjima Ustavom, dakle protiv volje hrvattskoga naroda u tu "defektnu" naddržavu u kojoj diktaturu nazivaju "deficitnom demokracije", a staljinuše zazivaju "konjice" protiv suverenih država i njihovih premijera koji nisu pristalice kvislinške politike.

Ulazak u EU, ne samo da je protiv hrvatskih gospodarskih, političkih i državnih interesa- ulazak je protivan svakome zdravome rasuđivanju:
ulaziti u državu "defektne i deficitarne demokracije", u višenacionalnu državu u kojoj ima "ibermenš" nacija koje prijete "konjicama" onima koji pokušavaju zaštititi svoje građane od eksploatacije i pljačkanja državnih im resursa, od tih "ibermenša"!?
Čak i životinje bježe od požara i poplava!

Viktora Orbana na čelo RH.))))
Pošteni referendum o EU, je nešto na što Hrvati imaju pravo.
Ulazak RH u EU nije odobren od hrvatskoga naroda i obična je PRIJEVARA, a ne volja hrvatskoga naroda.

Hrvatski narod treba "proslaviti" tu prijevaru hrvatskim zastavama na pola koplja i podignutim crnim zastavama, te pobjeći od zajednice koja će se raspasti poput JUgoslavije i SSSR-a.

Tko je glasao

ppetra

gdje si lutko.vec sam se bio zabrinuo za tebe.kad vidim neke kretene iz nekih zapizdina(d.selo,makarska itd)ti mi dodjes kao melem na ranu.dobro mi dosla i zelim ti dobro zdravlje i dug zivot.

Tko je glasao

Petra, ja nisam protiv EU,

Petra, ja nisam protiv EU, samo mislim da nacin na koji trenutno EU djeluje vodi njenom kraju. Orban je za mene politikant najgore vrste koji pokrivenom nacionalnom retorikom provodi drzavnu pljacku. Dejavu.

Tko je glasao

Na referendumu nije bilo KVORUMA, pa je nevažeći i lažiran

Petra, ja nisam protiv EUKakva je EU diktatura, odnosno koliki je u njoj "deficit demokracije" očituje se i u tome što nitko od političara ne smije biti javno protiv EU- EU-staljinisti ga odmah šalju u političke "gulage".
Daj, nespojivo je s mozgom ići tamo gdje je "deficit demokracije" u ime nekakve demokracije i tamo gdje zazivaju njemačku konjicu na druge države- kakve jesu da jesu.

Njemačka se okomila na elektroenergetska postrojenja cijele Europe i Balkana, a planira zatvoriti svoje nuklearke. Zato je i političkim sredstvima uništava proizvodnju i na cijelome Balkanu da bi se domogla tuđe energetike.

Ma i Hitler je mogao tako, kao sada EU, dobiti Nobelovu nagradu za mir, da su svi bili spremni saviti kralježnicu pred njime i dati mu sve svoje nacionalne resurse.
Dok drugima zabranjuju pomagati svoju industriju, oni sami su pomogli i pomažu svojoj autoindustriji i bankama: dakle "ibermenši" smiju što je drugima zabranjeno. Koji "deficit demokracije".
I Hitler je imao "deficit demokracije" i "suficit totalitarizma i nasilja".

Jan Hus se spalio i o tome i danas ljudi pričaju, a toliku se Janovi i Husovi samospaljuju po EU- u Grčkoj, Bugarskoj, u Italiji, pa sada i nas vuku da se i mi počnemo samospaljivati u državi koja je gora od one koju smo u krvi napustili.
Strašno i protivno svakom hrvatskom interesu, osim osobnim interesima suradnika porobljivača RH.

RH ima puno argumenata ne ulaziti u takvu nakaradnu tvorbu, pogotovo što u njoj gori kao na naftnoj platformi.

Umjesto da se okrenemo od nje i zaplivamo što brže i dalje prije eksplozije, slučajni ljudi vudku nas upravo u središte plamena.
Zato treba slaviti crnim zastavama i državnim na pola koplja i pozivati se na ISTINU: na referendumu nije bio niti KVORUM, pa nikakve odluke i nikakve manipulirajuće promjene Ustavnoga zakona od strane političkih manipulanata ne mogu ozakoniti nezakonitost. Čak i za odluke Nogometnih klubova treba KVORUM, a na državnom referendumu NIJE BILO kvoruma onih koji odlučuju

Viktora Orbana za najhrvatskije političare, a ne konje njemačke i ostalih europskih "demokracijom deficitarnih" pljačkaških konjica.))))

Tko je glasao

...

Dolje mađaroni!!!

Tko je glasao

Euroni u EU, ostalima RH izvan EU!

Euroni u EU,

ostalima RH izvan EU!

Tko je glasao

RH u EU ili izvan EU ostaje

RH u EU ili izvan EU ostaje okruzena lihvarskim bonitetnim kucama, kreditnim rejtinzima, kamatama, deficitima i slicnim. Problem nije EU nego kakva EU.

Tko je glasao

EU je problem koji raste i nema popravaka

-jedini izbor je razlaz,... dok još ima nade za miran razlaz.

Problem nije EU nego kakva EU.Budući da i od nekada demokratskih država, megadržava stvara tiranije, jasno je da je model SFRJ, SSSR-a istrošen, da je završavao u krvavim ratovima, a EU se odlučila ići baš tim putem, pa joj se događaju iste stvari:
- ukida se demokracija u ime čuvanja demokracije (proletarijata, bratstva i jedinstva, ...nekada),
-ukida se tržišno gospodarstvo i uvodi plansko u kojemu se planovima potiče razvoj najjačih nacija koje onda uzrokuju težnje za samostalnim državama ugnjetavanih naroda,
onda se isprepleteni interesi razrješavaju ratom,...

"Mi smo već živjeli Vašu budućnost", lijepo je rekao Bukovsky, ali pohlepa je jača od iskustava, jer ionako se požari gase krvlju sirotinje, a ne pokretača i uzročnika ratova:
http://www.youtube.com/watch?v=RgMnv-laKOg

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci