Tagovi

Hotel Alan u ratu i pretvorbi

Doista me zaprepastila vijest o istrazi oko pretvorbe hotela Alan u Starigradu. Ne iznenadila nego baš zaprepastila.

Hotel Alan nalazi se na samoj obali, na lijepom položaju,osamljen strši u visinu. Kad sam početkom listopada 1991. imenovan zapovjednikom obrane Južnog Velebita u hotelu je stanovala i hranila se vojska. Odmah smo ih iselili. Srećom. Jer su drugog jutra avioni JNA raketirali hotel. Štete su bile velike ali barem nije bilo ljudskih žrtava.

Jedan od najsolidnijih ljudi koje sam susreo u ratu bio je upravo zapovjednik Starigradske satnije Zoran Šikić ujedno i ravnatelj Nacionalnog parka Paklenica. Bilo mi je drago kad sam čuo da je premješten u Ministarstvo kulture u Zagrebu. Ako je itko zaslužio onda on. A sad istraga.

No ni u Starigradu a ni drugdje ne žive anđeli nego ljudi. Sustav je bio takav da su veliki igrači igrali svoje igre (npr.Hypobanka) i za te igre trebali male suigrače. Ako nije htio ovaj, onda je odletio, a banka ili tko drugi se pobrinuo da na to mjesto dođe drugi, kooperativniji.

Da to tako funkcionira, znali su svi. Niti jedno poduzeće nije privatizirano ili "pretvoreno" bez pomoći cijelog niza ljudi. I naravno da se sve to dade rekonstruirati.

Pitanje je naravno, zašto je trebalo toliko godina, pa da se otvori slučaj Alan? No nemojmo se zavaravati: Alani su svuda oko nas. Trebao bi nam Herkul pa da očisti taj nakupljeni gnoj i smrad.

Komentari

Amnesty Inernational ovdje

Amnesty Inernational ovdje možete skinuti je objavio izvješće o korupciji u pravosuđu za 2007 godinu u kojoj je Hrvatska od 62 zemlje na visokom 6 mjestu (ispred nas je jedino Makedonija dok je Albanija na 26 a Srbija na 29 mjestu, a Danska na posljednjem 62 mjestu - dakle najnekorumpiranija).

Naša udruga Juris Protecta je objavila najnovije izvješće o stanju hrvatskog pravosuđa u 2007 godini, mada ga se još ne može skinuti s njihovih stranica.

No, i Amesty International i Zeljkov Juris protecta su za naše pravosudne znalce neegzaktne instititucije, dok se u EU jako puno čitaju.

Važno je, po klasičnom nojevskom konceptu, da oni sebe doživljavaju lijepo! I jašu dalje.

Tko je glasao

Prijava je podnjeta prije

Prijava je podnjeta prije dvije godine. Samo još jedan dokaz povezanosti pravosuđa i politike. Pravosuđe radi samo ono što odgovara podzemlju. Otvara istrage samo za ono što tom podzemlju odgovara i procesuira samo one koji podzemlju ne odgovaraju.
Da imamo povjerenja u pravnu državu veselila bi nas ovakva vjest. Ovako, samo još jedna obmana javnosti.
Ujedno molim saborske zastupnike da slučajno ne pitaju Bajića ili nekog iz suda zašto to nije procesuirano prije. Kao i dosad neka ih samo hvale. Sramota!

Tko je glasao

Ova aktualizacija slučaja

Ova aktualizacija slučaja nakon što je s njega otpuhnuta prašina služi za skretanje pozornosti s ovoga.

Pazite sad ovo,

Uz natječaj i u sklopu ponudbene dokumentacije bio je i prijedlog budućeg kupoprodajnog ugovora, koji je podijeljen i novinarima, a u kojem se ponuditelja/kupca obvezuje da u roku godine dana od potpisivanja ugovora neće opteretiti niti prodati dionice i nekretnine tvrtke koja se prodaje, osim uz pisanu suglasnost Fonda.

Takav članak ugovora pratio je sve dosadašnje privatizacije i nijednom se u mandatu ovog sastava Fonda nije dogodilo da je kupcu dozvoljeno da dionice ili nekretnine stavi pod hipoteku, kazao je Polančec. To, kaže, ne bi dopustili ni Chemodermu, čiji je vlasnik Ivan Šimić tako nešto Fondu sugerirao naknadnom zamolbom.
(boldirao ja)

Usporedite molim ovo s do sada snimljenim oko KIM-a, namjerno ne kažem rečenim.

Zar itko vjeruje da ovako nešto ne bi bilo pokazano za najveće gužve? Da je postojalo.

Odluka poništena zbog buke u javnosti, sačuvaj Bože zbog otkrivenog kriminala jer uvijek je sve bilo kako treba, zašto je itko i sumnjao, i zašto se dalje baviti?

Imate Alan pa se bavite njime.

B-52

Tko je glasao

Pa baš se i ne hvale, jer

Pa baš se i ne hvale, jer sve izgleda prilično nategnuto. Hypo je na tapeti jer im više ne treba praonica, a trebalo je pod hitno naći nešto da bi se reklo evo i oni su imali skandale u privatizaciji. Ma da su i imali, a jesu samo ne ovakve tipa KIM, svoju cijenu su platili na izborima 2003. Narod zanima što sada ovi rade!

Tko je glasao

Pa baš se i ne hvale, jer


Pa baš se i ne hvale, jer sve izgleda prilično nategnuto

Podsjetio bih na sramotno izglasavanje i hvaljnje Bajičevog izvještaja o radu u zadnjem tjednu rada sabora prije ljetne stanke.
Nitko od zastupnika i stranka nije se oglasio i objasnio naradu zašto su tako postupili? Što je to državno odvjetništvo radilo? Možda su zaslužni za razno razna zataškavanja.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci