Tagovi

Holding, Mafija, Božo Biškupić, Edo Bašić

Država je šugava od korupcije. Evo jednog primjera koji je toliko slikovit. Sigurno niste nikada čuli za lika kojem je ime Edo Bašić. Edo Bašić je u životu napravio jednu jedinu pravu stvar, oženio je kćer Bože Biškupića. I to je bilo to. Naravno, znate tko je Božo Biškupić, ali rijetki znaju da su galerije slika koje su pronašli kod Ive Sanadera i Nadana Vidoševića, dječje slikovnice prema onoj koju Božo ima doma. Jer i Božo se kao i Edo, pametno oženio.

Edo Bašić je, prema životopisu, vrsan menadžer, koji se selio od državne firme u državnu firmu. Dodavana su mjesta u upravama specijalno za tog genijalca. Za našu je priču bitno da je tijekom karijere bio i u Tržnicama. Danas dijelu Holdinga. Zagrebačkog.

Tu je samom sebi dodijelio dva poslovna prostora. I onda ih je dao u podnajam. Tri puta. Dakle jedan od ta dva prostora je dao u podnajam dvojici različitih najmoprimaca.

Davanje gradskih prostora u podnajam je zabranjeno. Prostorom se moraju koristiti direktno obrtnici ili društva koja obnašaju djelatnosti i nositelji su minimalnih tehničkih uvjeta.

Edo Bašić ima registrirano trgovačko društvo koje ima ugovor s Tržnicama za najam prostora. Njegovo društvo se zove Belus d.o.o. Društvo Belus d.o.o. ne pruža i nema rješenje o minimalnim tehničkim uvjetima za djelatnost koja se pruža u tom prostoru. Djelatnost je kafić. I djelatnost se praktično niti ne odvija u tom prostoru kojeg Edo Bašić daje u podnajam nego u ostakljenoj terasi, gdje je i šank. Pa je Edo Bašić taj isti prostor iznajmio još jednom kladionici Germania. Sad je onaj koji stvarno pruža usluge kafića, izgubio minimalne tehničke uvjete, ali to je Edo Bašić riješio, preko svojih veza u Gradu da može uzeti dvije podnajamnine.

Za podnajam ima ugovore, ali oni su fiktivni. Edo Bašić uzima novce u kešu. On je toliko siguran u to kako sustav funkcionira, jer on je oženio kćerku Bože Biškupića, da mu se više niti ne da svaki mjesec dolaziti po proviziju, nego mu se novci svaki mjesec uplaćuju na tekući račun. Svaki mjesec samo od kafića na račun mu sjeda 15.000 kuna.

Niti jedna mafija na svijetu to ne radi na taj način. Zamislite vi kako Edo Bašić funkcionira. To su njegova stećana prava. On se oženio, temeljem toga je stakao pravo da radi u državnim poduzećima po izboru i da tamo sklapa poslove od kojih će imati koristi do kraja života. I što se tu ima skrivati.

Jer stvari zaista tako funkcioniraju. Kada oni koji stvarno rade u tim prostorima žele raditi bez Ede Bašića, kako posrednika, iz Grada im kažu da ne mogu raskinuti ugovor s Edom Bašićem. Nema veze što je Edina firma godinama u blokadi, jer što će se on zamarati detaljima, pa onda vlasnici obrta sami rješavaju režije uplatama preko pošte.

Čovjek koji odlučuje da se Edi svake put produlji ugovor ima ime i prezime. On je Zdravko Banožić. Voditelj pravne službe Tržnica Zagreb. Priznajte da nikada niste čuli ni za Zdravka Banožića ni za Edu Bašića. I da nikada niste vidjeli milijune i uplatnice kojima se novac uplaćvao na osobni račun Ede Bašića.

Ljudi koji rade u svojim obrtima godinama pristaju plaćati reket. Jer znaju da ništa ne mogu postići. Kad se jedan od njih pobunio, jer jednostavno više ne može plaćati i reket mafiji i poreze državi, poslali su mu inspekciju da utvrdi da li on ispunjava minimalne tehničke uvjete. Iste one koje su mu oni oduzeli, pa sredili da to može proći, da bi isti prostor dva puta iznajmili.

Evo koliko je mafija obijesna. I koliko je duboko u sustavu. USKOK ima svu dokumentaciju. No da li je vrijeme i da Edo Bašić i Zdravko Banožić i one uplatnice ugledaju svjetlo dana. Ili je obračun s korupcijom u Zagrebu samo naručena predstava ograničenog područja dijelovanja.

Komentari

Vic...

Edu Bašića koji je po obrazovanju veterinar, pitali novinari koja je bila njegova uloga u upravi STSI d.o.o., (članica INA Grupe), kaže Edo da je u to doba u Ini bilo puno volova i krava.

http://www.stsi.hr/default.aspx?id=28

Tko je glasao

Istina o pljačkaškim hordama i grobarima Hrvatske

http://www.udarno.com/nijemci-sluzbeno-hrvatsku-unistavaju-komunisti-od-...

Citati iz članka:

slučaj rumunjske novinarke Ondine Ghergut, koju je nedavno američka ambasada u Bukureštu odlikovala za njezina istraživanja o političkoj korupciji i vezama komunističke tajne službe Securitate. No ta ista novinarka sada je u svojoj domovini osuđena na novčanu kaznu od 300.000 eura zato što je svojim pisanjem “narušila ugled” jednog od bivših državnih odvjetnika, protiv kojeg se već vodi postupak zbog korupcije.

http://www.memoryandconscience.eu/2014/06/25/organisiertes-wegschauen-fr...

http://www.memoryandconscience.eu/wp-content/uploads/2014/06/Organisiert...

“25 godina nakon godine promjena 1989. predočila je (ta platforma, o.a.) otrežnjujuću bilancu: istočnoj i jugoistočnoj Europi nije uspjelo uspješno prebroditi naslijeđe komunizma; njegovi zločini gotovo da i nisu gonjeni, a ni u jednoj postkomunističkoj zemlji ne vladaju solidni državnopravni odnosi. Komunizam je, doduše, ideološki odstupio, ali “nova klasa” je zadržala svoju vlast.” prenosi Schwarz. Piše kako je Milovan Đilas već 1957. tu klasu definirao kao “eksploatacijsku vlasničku klasu” koja se sastoji od članova komunističke partije koja je na vlasti.>/strong>

U istočnoj i jugoistočnoj Europi iza demokratske fasade vlada kartel postkomunističkih oligarha, koji je preuzeo vlast nad državama, strankama i medijima.”, upozorava se u Frankfurter Allegemeine Zeitung.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

sve stručnjak

do stručnjaka u ime općeg dobra

Provinciopolis

Tko je glasao

Svi znate

Svi znate da se SDP predstavlja ljevicom, socijaldemokratima ali i strankom koja je biblijski povezana s Titom. Svi znate da se HDZ predstavlja desnicom,državnotvornom, da ne vole Tita i tako dalje, no, da li svi znate da je u doba vladavine HDZ-a upravo Božo Biskupić kao ministar kulture proglasio brod Galeb, kulturnim dobrom, i to prema zahtjevu "lijevog" SDP-a iz Rijeke. Sve skupa, jedan od dokaza koliko su povezani, i da Ono što se prenosi iz Sabora o njihovoj svađi, predstavlja samo predstavu, a gledaoci plaćaju paprenu kartu, tako da nakon ovih 24. godine ostaju i postaju siromasi ugrožene egzistencije.

Tko je glasao

i gledaoci su dio mreže

Papar, Fantome

i gledaoci su dio iste mreže,
nema potrebe gubiti živce,
cijeli sustav, koji je kao i sličan sustav na siciliji, nastao iz prirodne potrebe
ali ga je vrijeme pregazilo
i ono što je bila vrlina, u vrijeme otpora stranim zavojevačima,
kolektivni otpor, čuvanje kadrova, manjak demokratske kontrole....
postao je teret

nitko osim građana sicilije ne može poraziti mafiju
ali ne izborom superpolicajca, nego uviđanjem da je sazrelo vrijeme da se dosljedno plaća razumno odrezani porez
bez jasnog, transparentnog plaćanja poreza
ne može se izbjeći pranje novaca
u hrvatskoj u to osim plaćanja poreza, treba uključiti i ukidanje predstečajne nagodbe, odnosno rješavanje problem nelikvidnosti na jasniji, transparentniji način

Fantome, Papar, promislite
je li normalan ovaj otpor ispitivanju porijekla imovine u današnjoj hrvatskoj
ovo selektivno ispitivanje porijekla imovine preko DORHa i uz TV prijenose hapšenja
svaka normalna zapadna, kapitalistička, demokratska zemlja
spremnost da se objasni porijeklo imovine je građanska dužnost, u normalnoj zemlji

luka

Tko je glasao

Ken Follet

Vama, koji se krijete iza pseudonima , jedno upozorenje.
Moderni software su u stanju , na osnovu nekoliko rečenica, naći pravi identitet autora.
To je Ken Follet još davno opisao u romanu o anlfabeti, koji krade seizmičku mašinu i
izaziva zemljotres u Los Angelesu.
U knjizi thinking in C plus plus postoji kratki program (6 do 7 redaka) ,koji može pročitati
svaku knjigu i izbrojati riječi, bila to Biblija ili Talmud ili Ime Ruže itd. itd.
Izbor riječi, emotivni kontekst itd. nam za tren odaju Autora, njegove roditelje, učitelje
Domovinu, ideologiju, religiju i sve ostalo.
Želim Vam Sve Dobro

Tko je glasao

Stvarno

Stvarno kakve veze ima ovaj komentar sa sadržajem dnevnika? Osobno sam napisao svoje ime i prezime svojevremeno na ovom portalu, ali ovdje sam ostavio nick. Ako bi se i pisalo nešto što podliježe zakonskim sankcijama, može se utvrditi autor.No, možda je ovaj komentar vladimirar samo neka zebnja da nam dolaze olovna vremena gdje će se kritika režima ili odnosa u društvu nedemokratski kažnjavati, e to je onda nešto drugo.

Tko je glasao

To su pomalo mitovi

Iako ima smisla, u slučaju da ponavljaš čitave rečenice. No da se svakoga može naći na internetu je apsolutna istina, tu čak ni proxy serveri ne pomažu, ako je policija baš zainteresirana i pošalje zahtjeve tim proxy davateljima usluga oni su dužni dati podatak odakle je stigao zahtjev. I korak po korak dolazi se do matičnog providera, a kad se dođe do njega onda je sve lagano, naime, on ima vaše ime i prezime, adresu. A postoje i druge tehnike, svako računalo, odnosno svaka mrežna kartica ima jedinstven broj, po tom broju uvjek se može pronaći kupac računala, tableta, moba..., ima toga još puno. Što misliš zašto se Al Qaedini, ISIL, ISIS ili kako se već zovu, glasnogovrnici nikad ne javljaju uživo? Zato što bi ga slijedeće minute pogodila MOP (Massive Ordnance Penetrator) bomba.

Ako vas netko hoće naći na internetu i ima alate za to, naći će vas.

No u čemu je problem, treba pisati istinu i samo istinu, a ako zbog istine stradaš onda nije bad, tko se boji nek se ni ne bavi pisanjem.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Oprosti, ali kakve veze imaju

Oprosti, ali kakve veze imaju ovi upisi s temom bloga?

Tu temu smo davno prožvakali. Pa ovdje je bio i projekt, pokrenuo ga je Gale, svojevrsna enciklopedija svih blogera, gdje je za većinu bilo navedeno ime i slika čak.

Imali smo okupljanja, neka sam i ja organizirao, gdje se blogeri međusobno druže i upoznaju. Za većinu kolega ovdje se zna tko je tko, ja sam se uredno prvog dana ovdje predstavio, a blogove potpisujem nickom da bih pokazao kako uvažavam i jednako cijenim i one koji su odabrali drugačiji način.

Nije potreban nikakav C++ da bi se vidjelo tko je tko ovdje, no kakve to sve ima veze s temom ovog bloga?

Tko je glasao

Nije tema ali.. može biti praksa

Nije tema ali.. može biti praksa
@ustašuljak zapravo poručuje: – kad mi dođemo na vlast onda  redovno..šaljemo
“..zahtjeve tim proxy davateljima usluga oni su dužni dati podatak odakle je stigao zahtjev. I korak po korak dolazi se do matičnog providera, a kad se dođe do njega onda je sve lagano, naime, on ima vaše ime i prezime, adresu. A postoje i druge tehnike, svako računalo, odnosno svaka mrežna kartica ima jedinstven broj, po tom broju uvjek se može pronaći kupac računala, tableta, moba..., ima toga još puno.”

Tko je glasao

Ako je itko masovno zloupotrebljavao te instrumente

onda je to udba, tenkrebuba.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

minimum znanja...

Kad gore stisneš "Dojave", onda dobiješ tekst koji dosta govori o sigurnosti ovdje, pa bi bilo ok da ga i pročitaš.

http://pollitika.com/anonimne-dojave

Tko je glasao

Ne petljaj se u ono o čemu nemaš pojma

Tehnologija je na takvom stupnju da te mogu taj čas pronaći!

Hakere i krekere (po Vuku) i to one najbolje svaki dan razotkrivaju, anonymouse također, a ti nešto pročitaš pa misliš da znaš sve o informatici. Ovo što je mrak napisao stoji za prosječnog korisnika i ti nekoga zasigurno ne možeš pronaći ako koristi ove metode, no oni kojima je to posao mogu pronaći više-manje svakoga. Prije ili poslije.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

zastrašivač zaprašivač

@vladimirar

čemu to poticanje na autocenzuru ili strah...to o čemu govoriš , vjeruj mi je dvosmjerno kao što i voda kroz gumeno crijevo može teći u oba smjera... kod mene svi znaju više / manje tko " se krije" iza mog nicka.. oni koji misle da bi trebali znati...hehe...mene recimo za to ...libo racku..

...na jednom lokalnom forumu sam isto žestoko "pljuvao " lokalnu i regionalnu vlast..pa mi je jedna mala novopečena " udbašica " operativka..zaposlena poslije 3. sječnja .. rekla " čitam te..sve što napišeš na forumu" očitao sam joj takvu bukvicu i digao takvu frku i skoro je išamarao...ma boli mene kurac za zaplašivanje...svejedno mislim da mi je sve što živim iza OLUJE..poklonjeno....

...svi oni...ti i takvi..također imaju tja..sve što i mi ovakvi... batina ima dva kraja..naime...

- i oni imaju poslove gdje mogu dobiti otkaz
-i oni imaju djecu preko kojih im se može osvećivati
-i oni imaju aute koji mogu letjeti u zrak
- i oni imaju kuće koje mogu izgoriti

- itd

Znači...da sve bude mirno...i u skladu sa zakonom...više odgovara tj. paše ..onima koji bi mogli koristiti te formule o kojima pričaš.

To je uglavnom vlast...bilo čija...

Zato imamo kakvu takvu demokraciju i mogućnosti pravne borbe.

S prljavima - prljavo.

sve dobro...

Tko je glasao

Hvala na željama,

ali kakva je poveznica ovog tvog upisa s temom bloga?

Tko je glasao

Hugo Chavez

je G. Predsjednika Busha nazvao sotonom; znamo kako je zavrsio. Postoje i u Hrvatskoj mnogi, kojih vise nema.
Zbog toga: citajte Ken Follet a.
Ispicavam se, ako Vam ovo smeta.
Sretno

Tko je glasao

Indian

Rem acu tetigisti!

Tko je glasao

historia danas est maćeha studiorum... ne samo ovdje

"U terminalnoj fazi kolapsa Rimskog Carstva, nije valjda bilo većeg tereta za običnog građanina od ekstremnih poreza koje je bio prisiljen plaćati.
Poreske "reforme" imperatora Dioklecijana u 3. stoljeću bile su toliko rigidne i bezobzirne da su mnogi bili dovedeni do gladi i stečaja. Država je išla tako daleko da je utjerivala dugove i s udovicama i djecom.
Do 4. stoljeća Rimsko gospodarstvo i poreski sustav su bili u tako jadnom stanju da su mnogi poljodjelci napustili svoju zemlju da bi stekli pravo na javna sredstva.
Tada je imperijalna vlast trošila prikupljena sredstva na vojna i opća prava. Vremenom, po povjesničaru Josephu Taintneru, "oni koji su živjeli od riznice bili su brojniji od onih koji su plaćali u nju".
Zvuči poznato?
U 5. stoljeću, poreski nemiri o opća pobuna postali su uobičajeni među seljacima koji su preostali. Rimska vlast je rutinski slala legije da guše seljačke bune zbog poreza.
No to nije zaustavilo poreze da rastu.
Valentinijan III, koji je 444 g primjetio da će daljnje oporezovanje zemljoposjednika i trgovaca biti katastrofalno, ipak nameće dodatnih 4% poreza na promet...i dodatno određuje da se sve transakcije imaju obavljati u prisutnosti carinika.
Pod tako oslabljenim režimom, i bogati i siromašni zajednički su željeli da ih barbarske horde izbave od tereta Rimskog oporezivanja.
Zosimus, pisac iz kasnog 5. stoljeća našalio se da "kao posljedica takvog oporezivanja su i grad i selo bili puni naricanja i pritužbi, a svi...tražili pomoć od barbara"
Mnogi Rimski seljaci su se čak i borili uz osvajače, kao u slučaju Balkanskih rudara masovno prebjeglih Vizigotima 378 g. Drugi su opet jednostavno napuštali Carstvo.
U svojoj knjizi "Dekadentna društva", povjesničar Robert Adams napisao je, "...do petog stoljeća ljudi su bili spremni odustati od same civilizacije kako bi izbjegli opterećenje

Tko je glasao

Nemojte biti naivni

Sve što se čini dobrim, ne mora biti stvarno dobro. Papar kaže da je radio na sistemskim promjenama društva. To bi moglo biti dobro. Pogledat ću.
No imajte u vidu da neki među nama koji denunciraju lopine nisu jedini. Čak i sam sistem, putem Uskoka ili Dorha, denuncira i procesuira neke svoje članove: Sanader, Vidošević.... i procesuira ih zato da bi stvorio privid da se bori protiv korupcije, a taj privid pak stvara da bi mogao opstati. Sistem žrtvuje neke svoje elemente koji su postali smetnja, samo zato da bi opstao. Koliko god to loše zvučalo, reći ću da je proces protiv Sanadera režiran, ili "montiran" bez obzira na to što je Sanader najvjerojatnije kriv za ono za što ga se tereti. U ovom slučaju ne važi ;: res iudicata pro veritate accipitur. Neke svoje zloćudne elemente sistem ne denuncira niti procesuira. Sistem EU npr. za sada drži na ledu ili zataškava radikalnu korumpiranost samog predsjednika EU komisije. Jednog dana, kad osjeti da bi mu to moglo koristiti za njegovo održanje, montirati će proces i protiv tog svog elementa. Tako je i u USA i u svim razvijenim građanskim društvima i zato današnjoj svjetskoj ekonomiji i civilizaciji ide loše. Pokvareni sistem dovodi na ključne položaje pokvarene ljude jer jedino tako može upravljati sam sobom i održati se. Povremeno, naravno dovodi i poštene i sposobne ali je njihova moć ograničena samo na to da ovom, pokvarenom sistemu pomogne da se održi.

Treba li srušiti taj sistem?

Ne.

Potrebno je izvesti jednu radikalnu reformu u njegovim temeljima da bi mu se omogućilo normalno, produktivno postojanje. Volio bih da je Papar radio na nekakvoj takvoj reformi i rado bih vidio ovdje nekoliko sažetih crtica o tome.

Tko je glasao

samo naručena predstava ograničenog područja dijelovanja

Papar,

kažu da svaki narod ima vlast, onakvu, kakvu zaslužuje. Ta je izjava prilično istinita, to osjećamo u kostima, ali pomalo okrutna, rasvjetljuje nam situaciju, stanje, vidimo ga bolje, jasnije, ali po cijenu da gubimo nadu.
Ti kao da se još uvijek nadaš

Ili je obračun s korupcijom u Zagrebu samo naručena predstava ograničenog područja dijelovanja
Nije valjda da vjeruješ da je obračun s korupcijom u Zagrebu išta više od naručene predstave
problem s nadom je što ometa uvid u pravo stanje stvari, a bez realnog, znanja o realnom stanju, ne može se ništa promijeniti. Može se promijeniti imena, na primjer, od ministarstva zdravstva dobiti ministarstvo zdravlja, ali sve drugo ostaje isto.

o dinku cvitanu ne mislim ništa, i ovo nije tekst usmjeren na kritiku policijskog politiziranja ili političkog policiranja
mislio sam na nešto drugo

narod ima vlast kakvu zaslužuje jer narod, društvo, građani jedne zemlje, države,ono što u našem slučaju zovemo hrvatska, odrasta kao dijete, polako, i ne preskače ni razrede, a čini se ni godine vrtića
i ona rečenica da narod ima vlast kakvu zaslužuje može se gledati i s pozitivne strane
bez lažne nade u PNUSKOK i istragu vodstva U ime obitelji
i dinka cvitana i zatvaranje stoje mučaji
(valjda da ne progovori)

dijete uči kad donosi samostalne odluke,
hrvatsko društvo napreduje polako jer je zadnja odluka koju smo donijeli
bila ispravna odluka da hrvatska bude samostalna

dijete u čije se ime odlučuje ne napreduje
sve što je u naše ime odlučeno, i dobro i loše
ne pomaže napredak društva

elita može voditi društvo, donositi odluke u njegovo ime
ali na kraju, opet građani moraju pokazati da svojom voljom hoće odrasti kao društvo, država
naše elite nisu spremne na takve odluke
nisu se spremni odreći klijentelizma kao načina organizacije društva
građani su spremni prihvatiti odbacivanje klijentelizma

zašto klijentelizam u komentaru dnevnika o nekažnjivoj korupciji
jer je izvor, temelj, osnovni mehanizam korupcije u hrvatskoj
klijentelizam
i ako elita na vlasti ne krene rješavati korupciju od korijena
od klijentelizma
ostaje
samo naručena predstava ograničenog područja dijelovanja

umjesto narod ima vlast koju zaslužuje
možda je točnije
uz normalnu vlast narod bi bio spreman odrasti

luka

Tko je glasao

kažu da svaki narod ima

kažu da svaki narod ima vlast, onakvu, kakvu zaslužuje. Ta je izjava prilično istinita, to osjećamo u kostima, ali pomalo okrutna, rasvjetljuje nam situaciju, stanje, vidimo ga bolje, jasnije, ali po cijenu da gubimo nadu.

NE Luka tada ne gubi nadu , nego budi sretan da si bolji od većine u državi ... Na različite načine normalno ljudi će ti zavidjeti , jer samostalan , nepotkupljiv , jednostavan čovjek stvara najviše zavisti u drugima. Uvijek se oni drugi pitaju , a kako on to uspijeva ;)...

Kada si budu dali jednog dana odgovor , shvatiti će da su pogriješili i zašto su gubili nadu u Hrvatsku. Ljudi gube NADU u Hrvatsku jer NAŽALOST DUBOKO U SEBI još DANAS SI MISLE DA SE NE MOGU SAMI PROMIJENITI NA BOLJE... i onda se siroti nadaju da će ih STRANAC (koji je usput dopustio da se ljudi tako pokvare od dolaska kapitalizma...) popraviti vani ili u Hrvatskoj ;)...

Justice for all !

Tko je glasao

da, luka

"dijete uči kad donosi samostalne odluke..."
a šta ako je dijete retardirano?
a šta ako dijete izabere upravo te elite protiv kojih se danas buni, ne valjaju mu...
di je izlaz za dijete koje misli da će izborom karamarka umjesto milanovića (i obratno, da se razumijemo) nešto poći nabolje?
zar je ono što je tudjman navodno ostvario (samostalnost) zaista samostalnost i u čemu?
intesso, deutche-telekom, todorić, mol, zakoni koje pijani guru seks i njegovi prirepci, uključujći fiškale kao hanžeković mogu obrćati kako im se ćefne ?
koliko stoljeća će opet trebat tom djetetu da stane na svoje noge i bude čovjek :(
profesor

Tko je glasao

Samostalna na političkoj karti svijeta- bez Jugoslavije i Srbije

zar je ono što je tudjman navodno ostvario (samostalnost) zaista samostalnost i u čemu?Da to dobiju Kurdi ili Ukrajinci znali bi čemu je.
Srbi ne misle da je to "navodno " ostvario, nego su pobjegli , najbrže na sviejtu" od Tuđmanova ostvarenja.

A i ti znaš i, jer ne bi toliko mrzio Tuđmana-kao i ostali iz čopora YU- desnice na portalu!

Tko je glasao

da, petrice

ova moja zadnja rečenica se odnosi na tebe i takve, dobro si to skužila :)
profesor

Tko je glasao

Svakako stoji da je

Svakako stoji da je demokracija proces koji garantira samo jednu stavar, a ta je da građani neće dobiti vlast bolju od one koju zaslužuju.

Međutim stoji i to da građani imaju pravo s vremenom nešto i naučiti, pa makar to bilo na najskuplji mogući način, na vlastitim pogreškama.

To vidimo iz povijesti drugih naroda. Koji danas imaju uređena društva i visoke standarde, ali nije uvijek bilo tako. I do spoznaje su došli bolno. Jako bolno.

A kada kolektivna svijest neko gradivo usvoji onda ga se drži naraštajima. Vidi Njemačku, njihova valuta je bila sprdnja između dva rata. A onda je bila simbol stabilnosti. Sve se mjerilo u markama. Pogledaj koliko su pogrešaka radili Nijemci, koliko ih je to koštalo, čitave generacije su platile zbog toga, a sada oni dijele lekcije iz građanskih prava. Tko bi to rekao prije pedeset godina.

Dakle, treba živjeti zdravo, kretati se, zdravo jesti, rano ići spavati, i vjerovati u bolje sutra kojemu se može uz ove pretpostavke onda jednog dana i svjedočiti.

:)

Tko je glasao

nije realno očekivati da ćemo se odreći klijentelizma

papar,

..građani imaju pravo
ali nemaju priliku naučiti

političke elite koje donesu pametne, mudre odluke, makar i teške, i znaju ih javno raspraviti, objasniti, približiti građanima, i bez namjere prosvjećivanja, unaprijeđuju cijelo društvo
ako elite nisu spremne na ozbiljne odluke, onda povijest, sudbina, pobjednik, metodom sile odgaja cijeli kolektiv
građani ne uče kao kolektiv, osim u enormnim tragedijama,
npr. nijemci u porazu II svjetskog rata
kao što je nekadašnja kolektivna rimska kazna, decimiranje, smrtna kazna za svakog desetog pripadnika legije, koja se ponijela neprilično

naše elite nisu spremne donijeti teške odluke, stati iza njih, i objasniti građanima
zašto nešto treba učiniti
zašto je tako?
političke elite su naslijedile i unaprijedile klijentelistički sustav koji za njih i njihove obitelji dobro funkcionira
u hrvatskoj postoji lijeva i desna uprava iste klijentelističke mreže
izmjena uprave ne može građane ništa naučiti
građani ne mogu naučiti ništa
ako nema prave političke alternative
političku alternativu ne mogu činiti autsajderi,
jer je politički sustav zatvoren,
u zatvorenom sustavu, političku alternativu mogu naše političke elite stvoriti ili na vlastitu inicijativu
ili pod pritiskom bankrota
nije realno očekivati da će se naše političke elite odreći klijentelizma prije bankrota

luka

Tko je glasao

Za dan, dva...

Pa imaš sve elemente, tragediju i bankrot. Samo prošle godine iz države je samo u Njemačko otišlo 25.000 građana. To je egzodus. A bankrot je preostalo samo još proglasiti.

Bude to...

Tko je glasao

Ovo bi se trebalo nalaziti u udžbenicima

na politologiji, pravu... Da, to je to Luka, naravno, Papar je isto u pravu, no ti si zaokružio kompletnu sliku. I sad se doslovno možemo slikati. :)

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Svima

Vidim da je ovaj dnevnik dobio puno pluseva. S obzirom na kvalitetu pisanja i "ideološko" usmjerenje to je stvarno i zaslužio. Nemam ništa protiv denunciranja lopina, ali mislim da je to naprosto premalo i promašeno ako dopuštamo opstanak sistemu koji ih generira.
Nije točno ono što sam bio naveo, da sam pročitao samo naslov. Pažljivo sam pročitao cijeli dnevnik i usprkos dobrom i poštenom pisanju ostao razočaran kao i sa velikom većinom drugih, i sa tekućom politikom uopće.

Treba početi graditi "novi" tj. funkcionalniji sistem koji neće generirati lopine, pa će onda njihovo denunciranje i progon imati smisla.

Ovako, denunciranje lopina, varalica i slične bratije služi prvenstveno kao dimna zavjesa iza koje pokvareni sistem osigurava produžavanje svog opstanka.

Stoga, ovaj dnevnik , bez obzira na komplimente koje mu mogu udijeliti, ima moj debeli (nezapisani) minus.

Petar Bosnić Petrus

Tko je glasao

Lupi minus!

Svoja uvjerenja kako vidim razvoj društva i što bi trebalo prema opet mom uvjerenju načiniti sistemski, iznio sam u seriji SUPER blogova.

Znamo i s kakvim uspjehom za sada. Kao što i znamo da neću odustati od razrade SUPER ideje.

Ako ti je promaklo...navali
http://pollitika.com/tag/stranka-za-uspostavu-progresivne-e-republike

Ima i blog na temu sistemskog rješenja za suzbijanje korupcije...
http://pollitika.com/super-treca-javna-rasprava-antikorupcijski-program

O krupnom kriminalu, s konkretnim postupcima koje sam poduzeo sam također ovdje pisao. U seriji blogova.

Tih ima jako puno, da ih ne navodim ovdje, a rezultat je bio takav, poznati događaj ovdje, da mi je MUP po nalogu DORH-a htio oduzeti računalo.

Ovaj blog je praktične prirode i posljedica spoznaje da je ta korupcija poput šuge raširena. Ovo je jedan predmet u kojem postoje svi dokazi. Po tome je zanimljiv. To nije doprinos sistemskom rješenju, međutim uvjeren sam da se ovo mora rješavati poput šuge. Trebaju sistemska rješenja, ali treba i svaku vašku zgnječiti bez da se analizira cijela hobotnica.

Dakle imaš nešto konkretno, zgnječi odmah.

Tko je glasao

Protiv sistema se bori tako da se bori protiv

svakoga tko narušava pravni i moralni poredak, zato je ovaj dnevnik apsolutno dobrodošao kotačić u okviru sveopće borbe s korupcijom i kriminalom.

A ovo tvoje uporno trolanje i napadanje autora liči na ljubomoru dječaka kojemu se čini da je važniji nego što drugi misle pa onda na ružan način skreće pažnju na sebe? Jesam u pravu, ljubomora te muči? :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

eeeeee francek francek kakvoj

eeeeee francek francek kakvoj smrdljivoj gamadi si ostavio drzavu..................... :((((((((((

https://www.youtube.com/watch?v=ZC7Equa-zmk

Tko je glasao

predugo to traje

prije puuuno godina..kad je Sanader tek zajahao..radeći svoj posao slučajno sam natrapao na neko klasično obiteljsko nasilje u predmetu gdje je nasilni otac prebio kćerku na javnom mjestu i dodatno kod kuće.. pa da je skloni od naših liječnika..strpao je u auto i odvezao u Njemačku gdje je isto imao biznis i gdje se mala liječila neko vrijeme....

e taj je ulazio u prostore državnih službi kao u svoje poslovne prostore... na lokalnom nivou zvali su ga mini Kutle...

...glavni političar iz našeg kraja...inače polupismeni blefer...tada je bio u saboru i visoko je kotirao kao Sanaderov povjerenik za ovaj kraj.... njega smo u kontekstu ovog našeg Kutle..zvali " naš Pašalić "

svi se sjećate te sive eminencije

Budući sam...nemajući autocenzuru...iako se četiri dana šutilo o događaju a svi su znali...ja slučajno naišao kad sam došao s terena...a poprilično samostalan u postupanju s obzirom na radno mjesto i službu...zakotrljao sam grudu..čak se i interpol upetljao da od njemačkih liječnika dobijemo evidentne ozljede na maloj...pa sam stvar istjerao do kraja..jer nije se moglo ipak ništa " srediti"..s obzirom na činjenice...

Taj lokalni političar je imao poslovne veze i štitio je tog lokalnog tajkunčića... bili su kao prst i nokat...

Pravili su mi probleme da se smrzneš...i ono što prolaze danas naši zviždači je dječja igra što su sve meni pokušali namjestiti..a o opstrukciji samog slučaja da ne govorim...

Osobno me verbalno napao taj sabornik---kokošar... govoreći mi da mu je sam Sanader skrenuo pozornost na mene..prijetio mi otkazom...suprugi mi bili namjestili probleme na poslu..pa su čak i oko djece počeli neke igrice...

Frka je bila par tjedana ...dok nisu stigli papiri iz Njemačke........

Nije se išlo samo na mene nego se išlo na to da ostali izvuku pouku...i da im proradi autocenzura..

Jer..ukoliko slome mene kao iz rata najodlikovanijeg u sredini...odlično ocijenjivanog s rezultatima ... kako će ostali to primiti...

Formalne i neformalne prijetnje i upozorenja su bili svakodnevni...a ja sam onda ..ljuto zaigrao jednu svoju igru... jednostavno sam dvojici trojici poslao poruke preko ljudi za koje sam znao da će im prenijeti...

Naime...rekao sam da ću neke odvesti sa sobom i da ih nikad nitko neće pronaći..a znali su što sam sve u stanju...ili da će doživjeti neke nesreće..npr. u lovu će naići na minu ili zalutalo zrno i sl.

Pošto se radilo uglavnom o kukavicama..koji su znali da su u krivu..jer sam samo radio svoj posao...pritisak je olabavio..do slijedeće prigode kad je napad došao sa suprotne strane..ali o tome drugi put.

Moram istaknuti da me u zaštitu od svih viđenijih..iako me osobno nije poznavao osim po radu..bio uzeo Vladimir Faber..tada visoko pozicioniran u sustavu.

Hoću reći @Papar..nije lako ići protiv mafijašenja i mafijaških metoda strogo po ps.-u

Pogotovo ako te sustav ne uzme u zaštitu i potrebno je mnogo osobne hrabrosti....... Stoga..............ti čestitam na dnevniku.

sve dobro...

Tko je glasao

ma isto si moga

nabacit naznaku o kojem pulitičaru je riječ, ja se ne mogu snaći koliko ih je takvih :)))))
profesor

Tko je glasao

Na sreću ja sam pročitao samo

Na sreću ja sam pročitao samo naslov.

Lov na vještice postao je dosadan i otrcan.

Tko je glasao

Wau, 32 čitanja i samo jedna

Wau,

32 čitanja i samo jedna ocjena. Sva sami borci protiv korupcije.

Tko je glasao

Polako, ne stignemo odmah sve :)

Usput, odličan dnevnik i prikaz mafije na djelu.

Nema nama pomoći, ovako se sve i svuda radi.

I onda Grčić izjavi ovo:

http://www.tportal.hr/biznis/politika-i-ekonomija/361402/Grcic-Ma-u-koji...

Dakle, ili je Grčić abnormalno glup ili je dio mafije, druge nema. I samo me nemojte napadati zato što je Grčić SDP-ovca, kao da bi neki drugi bio bolji, nema nama pomoći!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

za grčića-

i jedno i drugo.
tog maminog lapana (glupsona u prijevodu) proizveo je mladineo, a ovaj (grčić) kao dekan je istoga (mladinea) držao za profesora ne ekonomiji u ST nekoliko godina nakon što je ta lopina pravomoćno osuđena...
pa dosta mu je vidit onaj inteligentni pogled retardiranog pi*dolisca (ono što "dame" vodaju na špagu u spizu) :(
profesor

Tko je glasao

@profesor dadoh ti spontano

@profesor dadoh ti spontano minus jer se baviš glupsonima koji nisu vrijedni pažnje. No taj minus prepravih u plus kao nagradu za "retardiranog pi*dolisca (ono što "dame" vodaju na špagu u spizu)" Molim te pazi da u buduće pi*doliscima ne pridaješ pažnju koju ne zaslužuju!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

ah

taj je glupson zamjenik premijera, bavi se on s naman, nažalost :(
profesor

Tko je glasao

@profesore tako je to kada se

@profesore tako je to kada se luzer Zoki okruži ništa manjim luzerima od njega, poltronima, aparatčikima i kojekakvim licemjerima čije su misli prepune grabeži i pohlepe.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci