Tagovi

Hoće li paraobavještajno podzemlje odlučiti o novoj hrvatskoj vladi?

Konzultacije kod Predsjednice RH na kojima je zastupnik srpske nacionalne manjine, inače član SDSS-a, izjavio da se na njega vrše pritisci kako bi se opredijelio za mandatara nove hrvatske vlade suprotno vlastitoj savjesti pokazale su da politička trgovina poprima nove-stare oblike. Nove zbog toga što se ovaj put ne radi o nagovaranju političke stranke ili opcije da se prikloni ovoj ili onoj strani, a stare zbog toga što smo slično vidjeli samo davne 1997.godine kad su dvojica HSS-ovih gradskih vijećnika suprotno odluci vlastite stranke i praktički preko noći odlučili podržati HDZ kako bi preuzeo vlast u zagrebačkoj gradskoj skupštini.

Mirko Rašković, zastupnik izabran na listi SDSS-a, nije još otišao tako daleko da podrži Domoljubnu koaliciju u nastojanju da formira vlast, ali njegovo (ne)svrstavanje u skladu s odlukom stranačkog predsjedništva je vrlo simptomatično i prilično zorno pokazuje da se u proces određivanja mandatara uplelo paraobavještajno podzemlje. On je otvoreno rekao da se radi o ucjenama i pritiscima. I ne bi to bilo nimalo čudno da nije dvije stvari.

Prvo, Rašković je dao naslutiti kako se radi o pritiscima iz vlastite stranke, kao da nije normalna politička praksa da stranka donosi političke odluke. Do sada se inzistiranje na tome da zastupnik postupi sukladno odluci stranke nije smatralo političkim pritiskom. To je, između ostalog, i smisao političkog organiziranja u stranke. Drugi detalj, međutim, donekle može objasniti zašto se uobičajeni proces političkog odlučivanja odjednom prometnuo u politički pritisak. Da će se nešto dogoditi u vezi opredjeljivanja zastupnika nacionalnih manjina, i to prije nego je Rašković istupio, najavio je osobno Tomislav Karamarko. Postavlja se pitanje kako je on mogao znati što se događa u SDSS-u i glavi jednog od njihovih novoizabranih zastupnika. Posljednjih godina odnosi između te dvije stranke nisu bili niti normalni, a kamoli takvi da bi unutar HDZ-a znali da će jedan od zastupnika promijeniti mišljenje iako se unutar stranke nije protivio odluci predsjedništva i, kako kaže predsjednik te stranke Vojislav Stanimirović, potpisao je da će SDSS-ova trojka dati potporu Zoranu Milanoviću kao mandataru.

Sljedeće što se dogodilo netom prije obznane da se Rašković predomislio je postupanje članice još jedne političke stranke. Radi se o Ermini Lekaj Prljaskaj koja zastupa albansku nacionalnu manjinu, ali je ujedno članica SDP-ovog strateškog partnera. U njenom bi slučaju također bilo normalno da se ravna prema odlukama vlastite stranke, ako već ne želi prema većinskom opredjeljenju tzv. manjinaca. Naime, oni su do sada uvijek nastupali jedinstveno, odnosno prema dogovoru unutar svog kluba, a ako je i bilo razmimoilaženja u mišljenjima, postupalo se prema odluci većine. Možemo samo nagađati kakvo je djelovanje utjecalo na odluku članice HNS-a da, također, ne postupi prema odluci stranačkog vodstva, ali je očito da se radi o odluci koja odstupa od uobičajenog. Taj je utjecaj bio zakulisni, jer još ni sad ne znamo o čemu se točno radi, ali očito dovoljno snažan da natjera zastupnicu na odluku suprotnu od očekivane.

Ova se dva slučaja razlikuju od onog Drage Prgometa s početka post izbornog usuglašavanja. Politička platforma MOST nije politička stranka kao što su to SDSS i HNS. Odnosno, postoji stranka MOST, ali ona ima samo nekoliko članova unutar inicijative koja je osvojila devetnaest mandata. Drago Prgomet nije bio član te stranke, a inicijativa ni dan danas nije donijela odluku od koje bi on onda odstupio. To što ga je netko pratio do stana ministra obrane i tamo ga tajno snimio kako razgovara s Milanovićem pa plasirao to kao priču o razbijanju jedinstva MOST-a, iako tad nije ni postojala odluka od koje bi Prgomet mogao odstupiti, sliči na djelovanje tzv. paraobavještajnog podzemlja.

Inače, tajno je snimanje u političku praksu uvela HDZ-ova zastupnica iz Vukovara Marija Budimir. Na temelju njezine snimke je bivši vukovarski gradonačelnik čak završio u zatvoru. I ministar pravosuđa je bio podvrgnut tajnom snimanju, samo što u njegovom slučaju nisu nastupile tako krupne posljedice.

U novijem je slučaju tajna snimka poslužila tek za izbacivanje Prgometa iz skupine koja može odlučiti o budućoj hrvatskoj vladi, ali je u mnogome odredila daljnji tijek pregovora. Više se nitko osim Stipe Petrine ne usudi govoriti o tome što se zbiva unutar MOST-a, a kamoli da bi politički djelovao na svoju ruku. Prgometov je slučaj očito imao poslužiti za discipliniranje ostalih u MOST-u i sprečavanje samostalnog kontaktiranja s nekom od političkih stranaka. Ovo, pak, što se dogodilo s Raškovićem i Erminom Lekaj Prljaskaj govori da je nastupila faza u kojoj se miniraju već donesene odluke političkih stranaka i tako izravno utječe na to tko će formirati vladu. Rekli bismo da se paraobavještajno podzemlje osmjelilo i da je nervoza pojedinaca dovela političku scenu do usijanja. Kako će sve završiti, još ne znamo.

Međutim, ono što posebno brine je intenzitet pritisaka prema pojedinim zastupnicima i činjenica da bi takvo djelovanje moglo nadjačati normalan proces odlučivanja u političkim strankama. U konačnici, čak i odlučiti o mandataru buduće hrvatske vlade.

Komentari

Evo konačno novih informacija

Evo konačno novih informacija o slučaju Rašković, portal Novosti daje kronologiju događanja i objašnjava što je moglo dovesti do gubitka jednog mandata SDSS-a:

Već na dan konzultacija počele su se u javnosti pojavljivati informacije o tome kako je Rašković, iako je u vrijeme rata bio šef kninske kasarne, obavještajnim radom zadužio hrvatske vlasti i dobio braniteljsku mirovinu od 7312 kuna, koju mu je navodno kao ministar unutarnjih poslova potpisao Karamarko. Međutim, šibenski portal Tris.com objavio je ove nedjelje dokumentaciju iz sudskog spora koji je HZZMO pokrenuo protiv Raškovića jer je od 2007. do 2009. godine istovremeno s mirovinom primao i plaću kao zaposlenik splitske tvrtke Eurodaus. Iz te se dokumentacije vidi da je Rašković u mirovinu otišao u svibnju 2006. godine, kada Karamarko još nije bio ministar, nego ravnatelj POA-e. To je tim zanimljivije što se Rašković u odgovoru na tužbu HZZMO-a branio da je mirovinu dobio po Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja djelatnih vojnih osoba, policijskih službenika i ovlaštenih službenih osoba, i to navodeći da je mirovinu dobio s pravom na rad, po naputku iz POA-e. ‘Barem su mi u to vrijeme kazali odgovorni iz MUP-a, POA Zagreb, čak toliko daleko, kolege iz POA su mi predložili poslodavca kod kojeg sam trebao raditi’, navodi Rašković, dodajući da je novac koji je tako primao ‘smatrao za nagradu’.

S obzirom na to da je USKOK odlučio ispitati utjecaje pod kojima je Rašković promijenio izbornu volju građana srpske nacionalnosti, neki političari bi se uskoro mogli naći na meti pravosuđa.

B-52

Tko je glasao

Hoće li paraobavještajno

Hoće li paraobavještajno podzemlje odlučiti o novoj hrvatskoj vladi?
Normalno; - kao i uvijek!

Tko je glasao

Predsjednica također destruktivno djeluje na MOST

Evo nam je Stipe Petrina otkrio da i Predsjednica RH aktivno radi na razjedinjavanju MOST-a:

Udaljila je druge članove delegacije kako bi nasamo ostala s Božom Petrovom.

Što mu je imala reći, a da nisu smjeli čuti ostali? Petrov je Prgometa izbacio zbog sastajanja mimo ostalih, a sad je to napravio i sam.

Iako će njegova PR služba to pokušati prikazati drugačije, Petrov je trebao ljubazno odbiti razgovor u četiri oka i reći da je sastav delegacije odredilo famozno Nacionalno vijeće MOST-a i da on ne želi kršiti njihove odluke.

Ako je Petrov želio biti dosljedan sebi i onome što javno zagovara, nikako nije smio udovoljiti želji KGK.

B-52

Tko je glasao

U pravoj toleranciji će se moći provoditi reforme u Hrvatskoj

Tko je glasao

"Nije kriv kriminalac, nego onaj tko ga je snimio"

Inače, tajno je snimanje u političku praksu uvela HDZ-ova zastupnica iz Vukovara Marija Budimir. Na temelju njezine snimke je bivši vukovarski gradonačelnik čak završio u zatvoru.

Zbog snimke, ili zbog pokušaja podmićivanja? :-)

I ministar pravosuđa je bio podvrgnut tajnom snimanju, samo što u njegovom slučaju nisu nastupile tako krupne posljedice.

Samo zato što je DORH pod čvrstom Kukuriku partijskom kontolom, jednako kao i "mediji" i "javnost". Inače bi i Miljenić vrlo vjerojatno završio u zatvoru, a sasvim sigurno više ne bi bio ni predsjednik kućnog savjeta, kamoli ministar.

Ostalo mi se ne da naročito komentirati, nema smisla. Rašković nije četnik, nego čovjek koji se usudi razmišljati svojom glavom, pa ga Kukuriku "mediji" pokušavaju uništiti.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Trebao bi komentirati ono što

Trebao bi komentirati ono što piše, a ne vlastite konstrukcije.

U tekstu stoji: "Na temelju njezine snimke...", a ne "zbog njezine snimke...".

Razlika je suštinska zbog čega je tvoj komentar potpuno promašio temu.

Činjenica je da su neki u post izborno nadmetanje uveli metode paraobavještajnog podzemlja, a na svakome je da zaključi kome to više odgovara i tko u takvom okruženju "pliva kao riba u vodi".

B-52

Tko je glasao

Pojednostavljeno

Strogo pojednostavljeno u najgorem scenariju:

S jedne strane Milanović je odvojio Prgometa i njemu dvije lojalne zastupnice od MOST-a.

S druge strane Karamarko je odvojio Prljaskaj i Raškovića od HNS-a i SDSS-a.

Znači u tim dogovaranjima Milanović vodi 3:2,a ovdje se osuđuje Karamarka !?

U skladu s tim rezultatom te optužbe iz SDPa o paraobavještajnom podzemlju predstavljaju najobičniju PR muljaži,a svi ćemo se ovdje složiti da se HDZ pa baš i ne snalazi u PR-u.

Tko je glasao

A da???

Kaj je i Prgomet nakon "odvajanja" stao kukati "da ga se pritiska, da mu se prijeti, da su mu rekli da će mu skinuti glavu"?

Dajte se saberite! Prgomet je HDZ-ovac koji se odatle samovoljno odstranio, a Rašković je Srbin iz Knina koji je korisnik braniteljske mirovine po osnovi koja je poznata samo njemu, Jarnjaku, Karamarku......

Saberite svoju logiku, jer: kakvim ucjenjivanjem je Milanović mogao "odstraniti" Prgometa?

Nasuprot tome, nije teško zamisliti kakvim ucjenjivanjem je Karamarko mogao odstraniti Raškovića.....

Ne pričajte bedastoće!

Karamarkova nesuvisla obrana danas se sastoji u sljedećem: "Možda je i Milanović stvorio obavještajno podzemlje!"

Da - možda! Možda je i na vrbi rodilo grožđe!

Kakve li bljutave demagogije! Prgomet je očito čovjek koji još uvijek radi što hoće, po svojoj slobodnoj volji! A Rašković je nešto potpuno različito od toga.....

To jest, metda kojom je eventualno Milanović "odstranio" Prgometa, ne može se ni na koji način usporediti s metodom kojom je odstranjen taj Rašković!

Tko je glasao

Gospođo, dopustite

zašto jedan već vremešni Srbin, pravoslavac ne bi bio desno konzervativno orjentiran.

Ne pederoliberalno, ne lijevojugošljamerski...nego baš desno od centra.

Pa shodno svojoj opciji odabirao stranu. Zašto eto i Vi priječite da jedan Srbin bude i poltički Hrvat...a da nije srpstvo jedino što ga određuje.

Nadalje..pa sdss-ovci koaliraju s hadezejcima na lokalnim razinama kojegdje..a koalirali su i u saboru i bili u vladi sa Sanaderom ( koje razdoblje obilježavamo kao doba velike krađe, zar ne ).

Predstavnik romske nac.manj. otvoreno na tv-u kaže...idemo mi Romi s Milanovićem jer nam je isti puno dao..učinio za romsku zajednicu..što je sasvim pošteno od njega.

Očito ništa više nije ( pojavom mosta ) kako je bilo...... sdp i hdz nemaju više samorazumljivo- monopol..pa eto ..nema ni Pupovac...

rekao bih; već je bilo i vrijeme

sve dobro...

Tko je glasao

Baš zato, Drvo!

Nekom "desnom" Srbinu se zaista ne treba čuditi, kao što se ne treba čuditi da se srpska manjina u Saboru priklanja danas ovome, sutra onome! To je sve u redu!

JEDINO čemu se treba čuditi jest to što se dotični Rašković nije odvojio na normalan način!

Naime, ići predsjednici države kukati i tražiti nekakvu zaštitu od nekakvih misterioznih pritisaka - to nije normalno!

Normalno bi bilo da je dan prije u svojoj stranci rekao: "Ne, hvala, ja neću!"

Normalno bi bilo da je eventualne prijetnje i pritiske prijavio policiji!

Normalno bi bilo, ako je već javno obznanio da ga se pritišće, i da mu se prijeti da će mu "skinuti glavu", kako je rekao - da kaže i tko to čini!

Ništa s tim tipom nije normalno, i ima veze s bilo čim drugim, samo ne s tim da je on po uvjerenju "desni" pa neće ići s "lijevima"! Dajte najte!

K tome još Karamarko UNAPRIJED ZNA da je taj tip uspješno obrađen, i da Srbi nemaju onoliko potpisa koliko misle da imaju!

A Srbi za to vrijeme ZNAJU tko ga je obrađivao i obradio - samo baš ne žele to decidirano reći!

Pogledajte samo na što je Karamarko nagazio da bi zataškao priču s tim Raškovićem: "Odakle Milanoviću pravo da dijeli funkcije....?"

Pa, što je u tome sporno, molim vas lijepo? Milanović otvoreno nudi Petrovu mjesto predsjednika Sabora za potpise MOST-a! Što je tu čudno, što je tu nedopušteno, što tu Milanović čini "bespravno"?

Apsolutno ništa! Svjestan je u kakvoj je situaciji, i traži koalicijske partnere da bi mogao sastaviti Vladu! Zar Karamarko ne čini isto to?

Čini to isto, samo na malo neobičnije načine!.....

Čini to isto, samo tako da mu tipovi, nakon podrobne "obrade" idu predsjednici plakati na ramenu, i tražiti "zaštitu", a čine to na takav način da nam je jasno samo to da je "obrada" bila žestoka......

Dajte, molim Vas! Pa barem oni koji su "desno" u ovoj zemlji mogu slobodno to reći, a da ne prave ovakve spektakle!

Tko je glasao

Vi ste romantični @ Foma

Valjda čovjek zna zašto je postupio kako je postupio...pritišću ga zasigurno s obje strane..

zar niste čuli za izraz " prljava politika"...

eto..meni je baš drago da demokracija ulazi..malo po malo...i među hrvatske Srbe..da ne moraju oni baš svi misliti isto i da ih ne mora baš sve doživotno...zastupati- predstavljati etnobiznismen....

Uostalom..načelno govoreći za zapitati se...što je to zajedničko predstavniku hrvatskih Srba, Bošnjaka i Albanaca..primjerice...

zajednička može biti samo neprincipjelna koalicija...a to može biti i opasno po manjine jer ih se može dovesti u poziciju da se zamjere većinskom narodu..

"Normalno bi bilo da je eventualne prijetnje i pritiske prijavio policiji!"...- dajte, ne budite štreberica

sve dobro...

Tko je glasao

Fomička, Pa, što je u tome

Fomička,

Pa, što je u tome sporno, molim vas lijepo? Milanović otvoreno nudi Petrovu mjesto predsjednika Sabora za potpise MOST-a! Što je tu čudno, što je tu nedopušteno, što tu Milanović čini "bespravno"?

Sve je tu sporno.

Ljudi su sve birali s uvjerenjem da će raditi za bolje sutra, a ne da popune fotelje.

Ako se njihovi ciljevi podudaraju i žele svim snagama te iste ostvariti, onda im funkcije nisu važne.

No izgleda da je u društvu sa Milanovićem običaj potkupljivati druge.
Kaj nemaš dosta primjera.

Tko je glasao

Daj, Skviki, ne seruckaj!

Fotelje se ipak na kraju krajeva MORAJU POPUNITI KONKRETNIM LJUDIMA! Inteligentni i pošteni ljudi, koji znaju zbrojiti do pet, mogu se oko toga dogovoriti za dva dana. A ova hrpa pokvarenjaka i glupana - njima ni dvije godine neće biti dovoljne!

(Ovo već pišem nakon pokušaja konstituiranja Sabora, kada je blamaža MOST-a i HDZ-a razvidna. Milanović je dovoljno na vrijeme, i dovoljno javno i glasno ponudio Petrovu mjesto predsjednika Sabora, a zatim i Podolnjaku. Danas mu ostaje samo da se zadovoljno smijucka. Tko je kriv što se Sabor nije konstituirao - o tome nek se dogovaraju Karamarko i Petrov! Milanović s tim nema ništa! Pametan čovjek!)

Tko je glasao

Točno je da u Hrvatskoj

Točno je da u Hrvatskoj koalira svatko sa svakim, ovisno o razinama i otvoreno ne samo SDP i HDZ, ali je točno i to da su svugdje o takvim koalicijama donijela odgovarajuća stranačka tijela i da su koaliranja "amenovala" stranačke središnjice.

Raškovićev je slučaj potpuno drugačiji. On je postupio suprotno odluci središnjice stranke, a čak je i jedan od funkcionera iste. Može on biti svjetonazora kakvog želi, ali je činjenica da je svu svoju "vremešnost", odnosno habitus, stavio u funkciju stranke u koju se dobrovoljno učlanio i koja mu je omogućila da bude zamjenik šibensko-kninskog župana.

Da svjetonazorom odstupa, ne bi li bilo normalno da se nije ni učlanjivao ili da je barem istupio iz stranke kad mu se učinilo da ga sputava?

S obzirom da je do sada uredno ubirao beriva koja proizlaze iz političkog angažmana u SDSS-u, bit će da su uzroci njegovog iskakanja posve drugačije prirode.

Zgodno je Edi Jurković primijetio - Rašković se ovim potezom pozicionirao u sam izlog političkog tržišta...jedino kao javnost još ne znamo cijenu, a teško je i da ćemo ju doznati. Petrina je dao nekakve smjernice, no to je bilo na lokalnoj razini, nacionalna je puno većih dimenzija i možemo samo nagađati. Što i činimo.

B-52

Tko je glasao

ne slažem se @sm

eto..zamišljam se u situaciji....ja sam bio od početka u laburistima..osnivao podružnice i ogranke...kad su deklariranog gaya stavili na listu za EU parlament..prešao sam preko toga samo podizanjem obrva...jer kao konzervativac to nikad ne bih podržao...međutim... poštivao sam odluku stranačkog tijela.....pogotovo što je taj momak ...inače..sasvim ok...

Međutim..kad sam vidio da se spremaju dati podršku Josipoviću...i da se na čelo guraju titoisti....hvala i doviđenja...

Eto...mogu zamisliti da je i taj Rašković došao u neki unutarnji sukob...možda mu je dopizdila stranačka stega..Pupovac kao takav....

sve dobro...

Tko je glasao

Ahhhh, umrijet ću!

Koliko dugo je trajala ta Vaša priča s laburistima, od osnivanja ogranaka, pa do završnog razočaranja?

Za razliku od toga, jeste li naslutili koliko dugo traje ova Raškovićeva priča?

Od rata, Drvo!

Od toga da je bio sa srpskim pobunjenicima, ali da je za to vrijeme špijunirao za Hrvatsku. ..... Zatim, na valu Oluje pobjegao u Srbiju..... Zatim se među prvima vratio..... Zatim negdje piše da se Jarnjak pobrinuo da mu ne padne dlaka s glave, da se vrati u svoj stan u Kninu, itd. itd..... Zatim piše da mu je Karamarko potpisao za mirovinu..... Zatim piše da je na sve strane nudio za određene svote novaca da će dovoditi "autobuse glasača" na birališta...... Zatim je dožupan..... I tako dalje....

I baš mu je SADA došlo da se, ničim izazvan, "razočara" - jednako kao što ste se Vi razočarali u laburiste!

Dajte, molim Vas!

Tu se očito ne radi ni o uvjerenjima, ni o ideologijama, ni o nacionalnosti toga tipa! Nego se radi o nečemu mnogo prozaičnijem: jedan provincijski uhljebljenički miš je stigao do svoje granice! Došao je do nacionalne razine, a tu su ga dočekali dečki koji su ga podsjetili na to tko mu je činio usluge, i kome sada mora vratiti!

Ta kaljuža je u Hrvatskoj toliko duboka i smrdljiva da se vjerojatno ni deset Milanovića tome ne može othrvati!

I zato će Karamarko dobiti mandat za sastavljanje Vlade.....

Tko je glasao

hahaha

Danas, 26. 12. čitam što sam napisala 29. 11. Posljednja rečenica, dakle, glasila je: "I zato će Karamarko dobiti mandat za sastavljanje Vlade" - i dobio je!

Tko je glasao

priča je trajala

sve dok se nisu otvoreno priklonili Josipoviću...dok se gurao koliko toliki otklon i od sdp-a i od hdz-a...podržavao sam ih jer iako sam nacionalist ..držim da sam politički misleći Hrvat tj. obični patriot...a neka moja lijeva, socijalna uvjerenja su hrvatska a ne jugošljamerska, kužite...

Isto su odmah na početku dolazili udarci s lijeva..koje bi kolega @sm nazvao paraobavještajnim...čak su se i ovdje vodile raspre..iznosio se prljavi veš ( Dragaš)...i sl.

Na kraju ih ( nas ) se uspjelo razbiti...i sada imaju 3 zastupnika pod kišobranom sdp-a gdje je Lesar ponovo s hns-om - bez Čačića, jel- znači- prodali su se..i to je to----

Zapravo..nekad zaista dođe vrijeme kad moraš odabrati stranu.

sve dobro...

Tko je glasao

Je da, no bivši vukovarski

Je da, no bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo je trenutačno na odsluženju zatvorske kazne zbog vrbovanja dvoje zastupnika HDZ-a da prijeđu u SDP.
U čemu je sada razlika, osim u razini, tko vrbuje ove koji su dobili mandat za jedno a onda se 'naglo po savjesti' predomisle za druge, ovdje u primjeru Raškovića ili bilo kom drugom.

Da li u ovim slučajevima problem rješava stranka ili sud. Ili to sve ne važi za nacionalnu razinu, tu vidimo i predsjednica nasamo tandluje. Možda je varijanta da se za uspješno vrbovanje ne kažnjava već da je Sabo kažnjen zbog neuspjeha.

Što sa Mostom koji nema nikakve statute i pravilnike.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/petrina-trazi-ispriku-kolinde-ostavil...

Tko je glasao

Da, podjećam ovom prilikom na

Da, podjećam ovom prilikom na obrazloženje presude Vrhovnog suda u slučaju Sabo. Kaže se da je vrbovanjem Budimirke pokušao promijeniti volju građana iskazanu na izborima.

Ok, ali nije li ovdje također netko pokušao isto. Mandat je dobio SDSS kojeg je legalno izabrano vodstvo stranke reklo koga će podržati.

Taj za sada nepoznat netko, Jutarnji piše da se Kalmeta sastao s Raškovićem, pokušao je, i za sada uspio, to promijeniti.

Kakva je ponuda bila u pitanju, ili prinuda, svejedno je. Za razliku od slučaja Budimir, ovdje je cilj ostvaren. Legitimna odluka SDSS-a je sabotirana i Milanović je ostao bez obećanog potpisa.

B-52

Tko je glasao

Koliko ja mogu shvatiti što

Koliko ja mogu shvatiti što si napisao, bit će da se ipak slažemo. Ti si, naime, postupio točno onako kako sam ja napisao da je Rašković trebao. Ako mu se ne sviđa politika stranke, i ocijeni kako nije u mogućnosti da ju mijenja/promijeni - doviđenja!

Izađeš iz stranke, vratiš sve mandate i pogodnosti koje su proistekli iz članstva u stranci i odeš svojim putem.

Da je Rašković tako rekao i napravio, nikom ništa, široko mu polje. No njemu nije smetalo kandidirati se iako je točno znao kako će i s kim će stranka nakon izbora, u jednoj je izbornoj jedinici SDSS nastupio u klasičnoj koaliciji sa SDP-om. On nije istupio na predsjedništvu stranke kad je donijeta i formalna odluka o potpori Milanoviću kao mandataru, nije ni riječ rekao.

Međutim, na dan konzultacija kod Predsjednice, hop - evo njega kako minira stranku. Pod čijim utjecajem i koja je cijena takvog njegovog poteza, vidjet će se uskoro, ali je simptomatično da je Karamarko dan prije najavio da će se to desiti.

Kako je Karamarko mogao znati što će se dogoditi unutar SDSS-a?

Ovi spinovi koje valja posljednjih dana imaju samo jednu funkciju, da skrene pažnju javnosti s činjenice kako mu se omaklo da Raškovićev potez najavi prije nego se dogodio. Razumno je pretpostaviti da se nije predomislio bez utjecaja HDZ-a. Tek trebamo vidjeti kakvog i kolikog.

He,he, bilo bi zanimljivo da je prilikom razgovora uključio diktafon kao HDZ-ovka Budimir onomad sa Sabom. Pošto je potekao iz obavještajnog miljea, zaključujem prema pisanju medija, očekivano bi bilo da dokumentira navodni pritisak i upozna javnost. I nadležna tijela, svakako.

Ali ne, on radi nešto sasvim drugo. O pritisku govori, ali ne onom koji ga je natjerao da postupi suprotno odluci stranke i ne podastire dokaze. Zato moramo zaključivati na temelju indicija, a te su da ga je pritisnuo HDZ. Čime i kako, možda će se jednog dana ipak doznati. Kao što se doznalo u slučaju Bukovića i Šporera koje sam spomenuo u tekstu. Ne mogu se te stvari dovijeka skrivati.

B-52

Tko je glasao

pa sad će napustiti

ili biti izbačen iz stranke....pođimo od premise da mu se ne sviđa Milanovićevo koketiranje s Glavašom ( Glavaš se ni meni ne sviđa)...

Znači..dok ne dobijemo uvjeravanja da se radi o nečem drugom ( dokaze ) ispada da čovjek ostaje principjelan...

Pritisci su vjerovatno s obje strane..ali ostaje činjenica da je on sam istupio na lokalnom portalu da je prjetnje ( ostati bez glave ) dobio od svojih.

Što se tiče spavača..za očekivati je da ih imaju svi...uostalom..Milanović i Jandroković su ...svojta...zar ne..

Vratiti mandat stranci...nemoj me nasmijavati...može ići kao nezavisni...može osnovati neku drugu manjinsku stranku...opozitnu Pupiju..svašta nešto..jer ..znaš kako to ide...ako je stranka dala nešto njemu ..dao je i on njoj...

Možda ne sluša Pupija nego Vučića..a Vučić je čestitao Karamarku... Srbija teži u EU ..a Vučićevi bi valjda pripadali u europsku desnicu..danas sutra..kod Merkelice i tih..

Naime..meni je svejedno..a tebi se ne sviđa što taj nije bespogovorno podržao Milanovića i poslušao Pupovca....tu se razlikujemo.

Najednom inzistiraš na stranačkoj stezi...ne bih se tome od tebe nadao ;-)

sve dobro...

Tko je glasao

Pišem o paraobavještajnom

Pišem o paraobavještajnom podzemlju, a Raškovićev je slučaj egzemplar.

Možda si propustio vidjeti što sam napisao pa ponavljam, Rašković je još prije izbora znao da će SDSS podržati Milanovića za mandatara. Oko toga nije bilo tajni, ni za javnost, a kamoli za njega.

Ako mu se to nije sviđalo, mogao se pobuniti (a nije) i/li napustiti stranku umjesto da se kandidira na listi SDSS-a.

Nema to nikakve veze s Glavašem, već jedino s djelovanjem koje ga je natjeralo da minira stranku i Milanovića kao mandatara.

Sasvim je sigurno da ga nitko iz SDSS-a nije natjerao da postupi kako je postupio. Taj postupak odgovara jedino Karamarku i savršeno se uklapa u tezu koju sam iznio u dnevniku. Dakako, potvrđujući je :)

B-52

Tko je glasao

pa što

netko mu je možda potanko objasnio ZAŠTO nije dobro da manjinci budu oni koji će određivati vladu RH...pa da im se ne može predbacivati ( kao ja Pupovcu ) da su držali lojtre nekom dok je krao...

zaista je najlogičnije da se priklone većini...kod sastavljanja vlade...

uostalom..jebeš HRVATSKU vladu koja visi o glasovima trojice Srba i jednog Roma...jednog Talijana, jedne Albanke i jednog Mađara....

-ovdje naglasak stavljam na brojke...

Znači..u slučaju neke loše situacije...recimo bankrota države...bilo koja ekstremna situacija...

javnost bi ( s pravom ) bila ljuta i na manjine...a to nije dobro za manjine...

Zoki i ovako i onako dobija od 10 - 8 glasova Srba u Hrvatskoj...pa zato se i drvi o jugonostalgičarskoj vladi kojoj fali ljubavi prema Hrvatskoj.

Znači, rječ je o percepciji.. i zašto bi baš Srbi bili jedinstveni..kad sve druge stranke imaju disidente.

Stranačka stega danas demokratski centralizam nekad....mislio sam da si mlađi pa da se ne sjećaš vremena jednoumlja..kad su svi u stranci ( partiji )morali misliti kako "vrh" odluči i glasati sukladno tome.

Uostalom...kakav je legitimitet vlade koja obstoji na temelju jednog.. još k tomu manjinskog glasa....

Braniš kako je bilo do sada..a znamo da do sada i nije bilo baš nešto....

sve dobro...

Tko je glasao

Ne bih širio raspravu na

Ne bih širio raspravu na filozofiju o tome koliko je dobro da zastupnici manjina imaju jednaka prava kao svi drugi koji su dobili mandate. Za sada je po Ustavu tako i jalovo bi bilo ovdje lamentirati o tome treba li se mijenjati.

Moj point je da se na Raškovića utjecalo sa strane HDZ-a, što i sam pišeš da vjeruješ, i zadržat ću se na tome.

B-52

Tko je glasao

Čemu eufemizmi

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Nećemo ovdje vrijeđati

Nećemo ovdje vrijeđati dvjestotinjak tisuća članova te stranke. Sigurno je da nisu svi jednaki, kao ni članovi drugih stranaka.

B-52

Tko je glasao

U rješavanju jednadžbi, pa i

U rješavanju jednadžbi, pa i političkih, je nužno uzeti u obzir i rezultat. Drugačije je nemoguće otkriti neku od nepoznanica. Rezultat slučaja Prgomet je da se iz MOST-a udaljilo osobu koja je, uz Stipu Petrinu, predstavljala najveću branu tome da MOST stane uz HDZ. Usprkos tome, neki forsiraju priču da je to napravio Milanović, iako, zna se, takav ishod najviše odgovara HDZ-u.

Ne bih se začudio da Petrina ovog vikenda postane drugi kojeg će "gurnuti s mosta" kako bi se Domoljubnoj koaliciji otvorio put do vlasti. Pitanje je, međutim, hoće li Petrovu nakon toga ostati dovoljno ruku koje bi Karamarku osigurale vlast i time ipak opstojnost na čelu stranke.

Da, HDZ se baš i ne snalazi u PR-u, ali je policijsko-obavještajni trojac koji vodi stranku zato najvičniji igrama o kojima je riječ. A te, kako vidimo, polako postaju ključne za to tko će na kraju osvojiti vlast.

B-52

Tko je glasao

ma hajde

Naime, oni su do sada uvijek nastupali jedinstveno, odnosno prema dogovoru unutar svog kluba, a ako je i bilo razmimoilaženja u mišljenjima, postupalo se prema odluci većine.

Znači kad podržavaju unaprijed sdp to je OK? Ti manjinci ne bi i nisu nikad podržavali unaprijed nekog nego bi se priklonili izabranoj vladi i to je istina a ne iskrivljena istina koju ti navodiš.
Jako je retardirano da manjinski zastupnici odlučuju o hrvatskoj vladi. Posatvljam i pitanje legitimiteta zastupnika s 1000 glasova ili u doba sanaderove vlade romskog predstavnika s 300 i nešto glasova.

Tko je glasao

Dolje sam Drvosjeku spomenuo

Dolje sam Drvosjeku spomenuo primjer Nazifa Memedija koji je 2007.godine samostalno, prije ostalih manjinaca, iskazao potporu Ivi Sanaderu, daleko prije nego su HSS i HSLS odlučili podržati HDZ, i povukao za sobom ostale manjince.

Dakle, činjenice te demantiraju. Manjinci se jesu izjašnjavali prije formiranja vlasti i nikakvo čudo se nije dogodilo sad kad su podržali nekoga tko nije HDZ. Drugo je sviđa li se to nekome ili ne, ali istina je takva.

B-52

Tko je glasao

Činjenica?

Činjenica? da je nazif aka 300 glasova "povukao" ostale se može samo nazvati dokazom retardacije izbornog sustava. Ako ti smatraš normalnim da je to dokaz u prilog tvojoj tvrdnji o potrebnoj konstantnoj kolektivnoj pameti tih nazovi manjinaca i da tako uvijek trebaju postupati onda s njima, a bome ni s tobom nešto nije u redu.

Tko je glasao

Memedi je spomenut kako bi se

Memedi je spomenut kako bi se činjenicom demantirala tvoja tvrdnja da manjine "nikada nisu odlučivale...".

Što se općenito prava manjinskih zastupnika tiče, ona su regulirana Ustavom RH, odnosno odredbama koje reguliraju prava saborskih zastupnika. Ustav RH ne pravi razliku među zastupnicima glede prava na odlučivanje o pojedinim pitanjima pa onda to ne bi trebao ni itko drugi.

Kako rekoh, legitimno je misliti drugačije, pa i zalagati se i pokretati inicijative kako bi se Ustav RH promijenio u tom dijelu, ali nakaradna tumačenja postojećeg ne mogu promijeniti notorno, odnosno činjenicu da u ovom trenutku ništa ne priječi manjinske zastupnike da svoj glas za mandatara daju kome hoće i kada to hoće.

B-52

Tko je glasao

????

odnosno činjenicu da u ovom trenutku ništa ne priječi manjinske zastupnike da svoj glas za mandatara daju kome hoće i kada to hoće.

Za razliku od tebe koji tvrdiš suprotno ovome što sad pišeš a ja citiram, ja cijelo vrijeme tvrdim da manjinske zastupnike ništa ne priječi da daju svoj glas kome hoće i kada to hoće.

Tko je glasao

Nije loše ponekad pročitati

Nije loše ponekad pročitati ono što si napisao.

Ako tvrdiš isto što i ja, da manjinske zastupnike ništa ne priječi da daju svoj glas kome hoće i kad hoće, ne znam zašto si se uopće javljao.

Ja sam, naime, odmah jasno rekao da je to i takvo njihovo pravo regulirano Ustavom RH, a ako se nekome ne sviđa rješenje, ako mu je "nakaradno", da je to njegova stvar, ali da ne može promijeniti činjenice.

Ali, eto, super je da nemaš ništa protiv toga da manjinci svojim glasom, kao i drugi izabrani, također sudjeluju u postupku određivanja mandatara.

B-52

Tko je glasao

Ponovo ću te citirati jer izgleda da imaš poteškoća prilikom ra

razumjevanja onog što sam napišeš.

Naime, oni su do sada uvijek nastupali jedinstveno, odnosno prema dogovoru unutar svog kluba, a ako je i bilo razmimoilaženja u mišljenjima, postupalo se prema odluci većine.

a ja sam pobornik da svatko ima pravo na svoj stav tj. opet ću te citirati.

odnosno činjenicu da u ovom trenutku ništa ne priječi manjinske zastupnike da svoj glas za mandatara daju kome hoće i kada to hoće.

Dakle problem je što ti voliš samo kolektivne umove, a ja ne vidim ništa loše u individualizmu u kojem ti vidiš zavjeru, paraobavještajce, vanjskog, unutrašnjeg i klasnog neprijatelja, kontrarevoluciju i još koješta što ti se roji u glavi.

Tko je glasao

Kako rekoh, čitati, čitati i

Kako rekoh, čitati, čitati i samo čitati..oni koji ne znaju što su napisali, pogotovo:

Jako je retardirano da manjinski zastupnici odlučuju o hrvatskoj vladi. Posatvljam i pitanje legitimiteta zastupnika s 1000 glasova ili u doba sanaderove vlade romskog predstavnika s 300 i nešto glasova.

To si napisao ti.

Činjenice sam ti predočio da shvatiš kako Ustav RH ne pravi razliku između saborskih zastupnika, odnosno da zastupnici nacionalnih manjina imaju u vlas jednaka prava kao drugi.

Legitimno je smatrati da je takvo rješenje retardirano, da manjinci odlučuju o vladi, ali, kako rekoh, to ne može promijeniti činjenicu da oni to smiju i mogu, ma koliko se to nekom ne sviđalo.

Primjer kad je Memedi sa svim svojim legitimitetom poveo Sanadera do vlasti (bio je manjinac koji je prije svih požurio dati potporu HDZ-u) spomenut je kako bih demantirao tvoju tvrdnju da manjinci "nisu nikad odlučivali o vlasti"..jesu.

Poželiš li dalje polemizirati, molim da budeš koncentriran na temu, i svakako, na sve što si ranije napisao (posebice ono čime si započeo polemiku).

B-52

Tko je glasao

Da napisao sam i stojim iza toga, koji je tvoj jebeni problem?

Tko je glasao
Tko je glasao

manjinci

ali zaista..ne bi trebali odlučivati o vladi...neka se stavi na neku listu ( ima ih ) i pod istim a ne privilegiranim uvjetima.....u zasebnoj jedinici...osvoji stolicu u saboru..pa onda neka utječe na to tko će biti na vlasti...

to je bolje i za manjince....ovako ide animozitet na njih...sdss je podržavao i Sanadera ..pa je za zaključiti da su Srbi tada željeli u Hrvatskoj; što gore to bolje...

drugo..zašto odmah misliš da ako neki čovjek ne pristaje na stranačku stegu...automatizmom mora biti ucjenjen od suprotne strane....po istoj špranci možemo zaključivati da ga njegovi nemaju čime uhvatiti za muda...

jest da je neuobičajeno..ali moramo se tome privikavati...

lijevi liberalizam sdss-a je čisto farizejstvo...unutar sebe su stroga desnica...

sve dobro...

Tko je glasao

Manjinci, koliko znamo,

Manjinci, koliko znamo, biraju se u posebnoj izbornoj jedinici. Kao i dijaspora. Prema Ustavu RH i Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina imaju točno određeni položaj u hrvatskom društvu. Dok je takav kakav je, nitko im ne može odricati prava koja imaju, pa i da sudjeluju u formiranju saborske većine. Naravno, nikome se ne može priječiti ni pokretanje inicijative da se položaj manjina promijeni, ali unutar izbornih ciklusa tako nešto ne viđamo. Zašto? Pa zna se, obje velike stranke se nadaju da će im manjinci jednom ustrebati pa ne žele zaoštravati. Osim toga, ne postoji razumno objašnjenje da se bilo kome tko živi u Hrvatskoj priječi da utječe na to tko će obnašati vlast.

Posebice je licemjerno kad to čini HDZ kojem je 2007.godine manjinac Memedi samostalnim istupom, prije svih ostalih i bilo kakvog dogovora manjinskog kluba, osigurao potporu za formiranje vlade. Uočimo, unutar HDZ-a se promijenio jedino vodeći trolist, koji je sav iz obavještajno-policijskog miljea, dok je ekipa koja sad pjeva neke druge pjesme ostala gotovo ista.

Zašto mislim da su ucjene u pitanju? Pa jasno je. Rašković je unutar svoje stranke podigao ruku i potpisao da će podržati Milanovića. Kasnije predomišljanje i cirkus kod Predsjednice je došlo iznebuha. Moralo je biti vanjskog utjecaja jer drugačije nije moglo doći do takvog "prosvjetljenja". Zna se kome jedino ono odgovara, kao što se zna gdje Rašković živi i radi. Kao što se zna gdje živi i radi Prljaskajova. Neki zaključci se nameću sami.

B-52

Tko je glasao

ihh

sad se ti čudiš neprincipjelnosti kod političara...

gle..znam ovo oko manjinaca...ali mi se ne sviđa..

Taj Rašković je moguće bio naš čovjek u njihovim redovima....i to je u redu..pa bilo je Srba koji su radili za hrvatsku stvar tj. kontra četnika..

No...to nema veze..rat je bio i prošao i ništa ga ne priječi da se prikloni ovoj ili onoj strani...uostalom..i Kotromanović je general..zar ne...

jedni razbijaju most..drugi manjince... to je za demokraciju kao takvu..dobro...

možda doživimo da u saboru ne budu samo dizači ruku..nego ljudi od nekog integriteta...

sve dobro...

Tko je glasao

Ne čudim se ja ničemu, već

Ne čudim se ja ničemu, već komentiram ono što vidim.

Da, djeluje se i prema MOST-u i prema manjincima. Meni je jako interesantno kako je razgovor Prgometa i Milanovića ekspresno predstavljen kao razbijanje MOST-a od strane koalicije Hrvatska raste, a da se uopće nije propitalo kako je informacija o sastanku izašla u javnost i kako je zapravo došlo do tajnog snimanja (tko je snimio i kako je dobio mig da ode na konkretno mjesto).

Ovo zato što je najmanje jednako točno da se puštanjem tajne snimke u javnost eliminiralo Prgometa iz blizine Boži Petrovu (Prgometovo mjesto su zauzeli neki drugi likovi), a to jako odgovara Karamarku i HDZ-u. Ja bih u najmanju ruku, barem, "ostavio mogućnost" da je vjetar zapuhao s te strane. Tek to bi bio minimalno objektivni pristup svih koji nisu izravno involvirani u priču.

B-52

Tko je glasao

Što je s napisima

da taj Rašković nije u Registru, a prima braniteljsku mirovinu? I da mu je to svojim potpisom omogućio Tomislav Karamarko?

Mislim da je zaista najindikativnije to da je Karamarko UNAPRIJED ZNAO...... Unaprijed je znao što će učiniti Rašković, i istrčao se s onom izjavom da je to "obmana", i da će stranačko vodstvo to "morati objasniti"...... Tako nekako je rekao - prije nego je Rašković učinio što je učinio.......

Čini mi se da to dovoljno govori.

Tko je glasao

Čini vam se:)))

Tko je glasao

Rašković kaže da nije u mirovini

http://www.sibenik.in/sibenik/porucili-su-mi-da-ce-mi-skinuti-glavu-ni-k...

i kaže da mu ne prijete " iz redova hrvatskog naroda"

"Prijetili su mi moji i na tome ću zasad ostati ".............

Možda je i ona "tko ponudi više"...a možda čovac zaista smatra Milanovića nesposobnim....ili ga je odbilo Zokijevo najednom probuđeno hrvatstvo...i špekuliranje s Glavašem...

svašta može biti u igri..a ne mora sve odmah biti urota...parašpijunaža..

recimo...svi razbijaju ekipu most-a, no zašto isključujemo mogućnost da bi i neki iz hdz-a i sdp-a ili bilo koje druge stranke mogli prići / stati uz most i podržati Božu...

eto..meni je to palo na pamet...ali ja nisam navijač...

sve dobro...

Tko je glasao

Rašković je uspio

u posljednjih 24 sata svašta kazati..... I kad se sve to zbroji, rezultat je: nesuvislost!

Kad se nekome prijeti da će mu "skinuti glavu", onda se to prijavljuje policiji, a ne ide se predsjednici plakati na ramenu...... I onda još kaže da ni njoj nije rekao tko mu to prijeti.....

Izjava "Prijetili su mi moji" je shvaćena kao da su mu prijetili iz njegove stranke, ali je iz njegove stranke prilično logično odgovoreno: "Zašto bismo ga pritiskali i prijetili mu, kad se nije protivio zaključku stranke da se pridruži Milanoviću?"

Neki novinari su posvjedočili da su ga zazvali na telefon, i da je na njihovo pitanje: "Je li to gospodin Rašković?", on odgovorio: "Možda jesam, a možda i nisam!" - i spustio slušalicu......

Dakle, očito je da se tom tipu "nešto dogodilo", i očito je da je nakon toga potpuno nesuvisao! Ne znamo je li oduvijek bio nesuvisao, ali sada je nesuvisao pred cijelom hrvatskom javnošću, i to u vrlo važnim trenucima za zemlju.....

A ishod te nesuvislosti će biti, vjerojatno taj, da će dati potpis Karamarku.....

Prema tome - može li se iz toga izvući bilo kakav drugi zaključak, osim jednog jedinoga?

Tko je glasao

Iz jednostavnih premisa ne može izvući jednostavan zaključak

Tko je glasao

pustite vi to @ Foma

loše je bilo što su Pupovac i Stanimirović držali lojtra Sankiju....a ako je ovaj bio Srbin kojem je do života u Hrvatskoj..protivnik uvećane Srbije...suradnik naših službi protiv Martića...ja ga podržavam...

Naime..u objavljenom izvješću SOA-e spominje se da postoje četničke organizacije koje se teže ucjepiti u RH... ništa čudno...

Četnici i Jugosi su dno dna ....ako se gleda hrvatski interes....

Prijetnja skidanja glave može biti i uvijena i ne mora biti baš Prijetnja u kazneno pravnom smislu....može se poslati preko treće ili sedme osobe...i nedokaziva je u sudsko pravnom smislu...

Zašto bi mu NE vjerovali da mu prijete "njegovi"..a sugerirali bi da ga ucjenjuje Karamarko...

Svi znamo da je Milanovićeva vlada cijeli mandat bila zakurac ( jedina svjetla točka im je odnos prema migrantima)..pa zašto čovjek ne bi odlučivao prema savjesti.

Naime...zasigurno ova desna struja neće danas u EU ..otvarati logore za Srbe ..kao što ih se pokušava uplašiti.

Uostalom...već sam pisao da su komunjare mnogo puta zajebali hrvatske Srbe....

sve dobro...

Tko je glasao

Glupo, i preglupo, Drvo!

Pupovac je više puta ponovio jedino relevantno pitanje, i nitko da na njega odgovori: "Zašto bismo mi prijetili Raškoviću, kad se on do dan prije konzultacija s predsjednicom SLAGAO sa svime što smo odlučivali u stranci?"

Zašto, Drvo?

Što izmišljate?

Kakvog sadržaja mogu biti prijetnje čovjeku koji uredno diže ruku i slaže se????

Drugo pitanje, koje je Pupovac također više puta ponovio, a na koje također nitko nije odgovorio, glasilo je: "Kako je Karamarko dan prije ZNAO da će Rašković zajebati stvar, a mi u stranci, gdje je taj čovjek sjedio na sastancima, nismo znali?"

Kako, Drvo?

Slučajno sam vidjela, čula tu Karamarkovu izjavu, i zapamtila je! Dakle, istina je to što Pupovac kaže! Karamarko se DAN PRIJE POHVALIO! Odakle to?

Dajte, molim Vas! Ne može se logika natezati ko žvakaća guma!

Tko je glasao

što se s Vama događa ..gospođo@ Foma

evo zašto bi se osjetio čovjek ugrožen od svojih..kako je i rekao..

- njegovi su u raspravi vršili na njega pritisak da se unaprijed opredjeli za lijevu koaliciju... Pupovac i onaj četnjak Stanimirović su izašli s tim i vršili na čovjeka pritisak..čovac nije mogao prije izbora predvidjeti rezultat... nego je kimao glavom na sastancima...

kad je vidio da bi glasovi njih trojice Srba mogli biti jezičac na vagi..što je opasno samo po sebi...čovjek je odlučio opreza radi..biti suzdržan dok se ne odredi mandatar...pa su na njega njegovi..bar je tako rekao..vršili pritisak...spominje se " gubljenje glave" što može biti i metafora...ali ružno zvuči...i on se najavio predsjednici...ili mislite da je banuo nenajavljen...

u međuvremenu se našao s Kalmetom da mu kaže.. da on čeka tko će dobiti većinu pa će se kao manjinac prikloniti većini...

Iz ureda predsjednice je Karamarku to dojavljeno...i Kalmeta mu je prenio Raškovićevo razmišljanje...

Što je tu Vama čudno...

Znači..lako je Pupovcu srbovati i kvaziljevičariti u Zgb-u ili Stanimiroviću u Vukovaru...malo je to teže u Kninu i onoj tamo županiji...stavite se u njegovu kožu...

njegov interes je da bude neutralan dok se veliki dečki tuku...

Uostalom..zašto mislite da bi Pupovac kao takav..trebao imati monopol na manjince.

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci