Tagovi

Hoće li Jadranka Kosor pročitati Ugovor o pristupanju u EU?

Gledam Dnevnik Nove TV u kom između ostalih priloga i prilog o Ugovoru o pristupanju RH u EU. Poljski Premijer donio nacrt Ugovora, jedna mala knjiga i naša ju je Predsjednica vlade s ponosom primila.

Međutim , naša Premijerka ima naviku da ne čita što potpisuje.

Prije više od godinu dana uhapsiše Rumenka jer je organizirao donošenje odluke Vlade RH da HEP po povlaštenoj cijeni proda električnu energiju Aluminiju Mostar i pri tome izgubi oko 600.000.000,00 kuna godišnje. Kada se utvrdilo da je tu odluku potpisala naša Predsjednica vlade umjesto da i nju pošalju na godišnji odmor u Remetinec, nadležni drugovi organi prihvate njenu izjavu kako ona nije ništa znala, nije ona ništa kriva jer eto nije znala što potpisuje jer je tu odluku trebao potpisati dragi Ivo, a kako on nije bio tu potpisala ona.

Kako su se otvarale afere HDZ-a tako se pojavljivalo sve više situacija u kojima je naša Predsjednica vlade mijenjala dragog Ivu , pa tako i na sastancima oko prijenosa upravljačkih prava INE MOL-u.
Naravno i u ovom slučaju ona nije ništa kriva jer eto nije znala što se i o čemu se na sastancima uopće priča - nije razumjela pa je umjesto na godišnjem odmoru s dragim Ivom u Remetincu još uvijek Predsjednica vlade koja se bori protiv korupcije iliti sama sa sobom.

Jedan od zadnjih bisera naše Premijerke je njeno ne znanje oko financiranja njene Predsjedničke kampanje. To što je ona kao kandidat za Predsjednicu RH vlastoručno potpisala i financijski izvještaj kao odgovorna osoba to naravno ništa ne znači jer eto ona nije ništa znala, a istraga će pokazati da je i to podmjestio dragi Ivo.

I sada se ja pitam da li će ovaj puta pročitati, a odgovor mi se sam nameće.
Neće, jer ako pročita mogla bi i odgovarati za eventualne štetne odredbe, a ako ne pročita nikom ništa jer eto ona nije znala, a sve je podmjestio dragi Ivo još u svom mandatu, a žrtva bi pored dragog Ive mogao biti i Drobnjak kao glavni pregovarač , ukoliko je i on pročitao?

Kako je očito da naša Predsjednica Vlade ne čita što potpisuje trebalo bi na slijedećem zasjedanju Sabora donijeti Zakon kojim se njoj ili zabranjuje potpisivanje ili ju se unaprijed abolira od eventualnih šteta za potpisano, kao i poslovno ne sposobne građane.
Ovakav Zakon je potrebno donijeti iz razloga mogućnosti uvođenja prakse i kod ostalih političara pa i kod građana da kažu nismo mi ništa znali kada smo potpisivali dokumente, obveze pa i kada smo uzimali novce i sl.
Obzirom da HDZ s koalicijskim partnerima ima većinu u Saboru mogli bi donijeti i Zakon da je za sve kriv dragi Ivo tako da se Predsjednicu ne zamara s stalnim pitanjima da li je pročitala ili nije jer to u tom slučaju neće biti ni bitno- za sve je kriv dragi prijatelj Ivo.

Isto tako bi se mogla donijeti još jedna odluka o uštedi u proračunu RH.
Kako ured naše Predsjednice, osiguranje, vozači, vozila , troškovi telefona, plaća , ručkova , brošova i svega drugog što ona u ovom trenutku kao Predsjednica Vlade troši kreće oko 1.000.000,00 kuna mjesečno bilo bi poželjno donijeti odluku da ona kao Predsjednica Vlade sjedi u svom stranu i prima samo osnovnu plaću, ako ne izlazi iz stana, a vjerujem da za 3.000.000,00 mjesečno, možemo naći neku ne zaposlenu osobu na Zavodu za zapošljavanje koja bi uz troškove vozila i eventualno doručak umjesto nje potpisivala dokumente Vlade RH kao i HDZ-a, o istom trošku, a ne mora ništa čitati i ne odgovara ni za što kao i ona, a nije obvezna ništa pametno ni reći ni uraditi. Zakopavanje kamena temeljaca, potpisivanje dokumenata , smijanje bez razloga i povoda i nije neki težak i odgovoran posao ili možda je samo mi to ne znamo.

Hoće li pročitat?

Komentari

Već san na stranicama

Već san na stranicama Slobodne napisa da bi se moga kladit da u tome ugovoru piše "Mi hrvatski profesionalni uvlakači, pardon, hrvatski političari. Uvuć ćemo se vama u Bruxellesu toliko da se neće znat di vi završavate a di mi poćinjemo, samo šaljite depeše."

Tko je glasao

Ona neće, ali nas ima koji

Ona neće, ali nas ima koji hoćemo.
Pa odmah u prvom članku naletim na ovo:
1. Republika Hrvatska ovime postaje članica Europske unije i Europske zajednice za atomsku
energiju.

Što sad to znači? Ne postajemo samo članica EU nego i Europske zajednice za atomsku
energiju.
Hoće li referendumsko pitanje glasiti:
Jeste li za to da Republika Hrvatska postane članica Europske unije i Europske zajednice za atomsku energiju?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Čitačica

Jeli itko može zamisliti da njena velika prijateljica ne pročita ono što potpisuje? Vjerojatno ne postoji takva osoba u Njemačko niti igdje drugdje. Nažalost takva slutnja na ovim prostorima je i više nego legitimna obzirom da nam premijerka nije Angela nego nešto savim drugo.

Doduše ono što mene puno više brine je pitanje da li dotična razumije ono što potpisuje, a samo čitanje je manje važno.

leddevet

Tko je glasao

ako bar ne pročita teško da

ako bar ne pročita teško da može razumjeti što potpisuje.

Tko je glasao

Jes, jes velkam tu Amerika, veklam tu Kroeiša

ako bar ne pročita teško da može razumjeti što potpisuje.
Jes, pogotovo ako piše ingliš!

Mislim da to njoj treba prevesti čak i ako piše na hrvatskom i tu možda ima neke šanse da nešto razumije iako iskreno sumnjam da ima tu ikakve pomoći.

leddevet

Tko je glasao
Tko je glasao

neće

Hoće li Jadranka Kosor pročitati Ugovor o pristupanju u EU?

neće, jer kako bi poslije mogla reći :"nisam znala"

ali ona ipak čita
http://webcafe.net.hr/forwarduse/komnetar/inner.html?select=201109180043503

Tko je glasao

dobro seneka kaže: gleda

dobro seneka kaže: gleda slike

Tko je glasao

neće

Hoće li Jadranka Kosor pročitati Ugovor o pristupanju u EU?

neće, jer kako bi poslije mogla reći :"nisam znala"

Tko je glasao

Promaklo ti je...

daće sa tom i takvom Jadrankom ugovor supotpisati i obrazovani, pošteni, pravedni i od naroda obožavani Ivo Josipović

:))))

Tko je glasao
Tko je glasao

pa on nije tema, taj svakako

pa on nije tema, taj svakako zna sto potpisuje jer zna i citati..

za razliku od vecine onih sa televizije (ukljucujuci i spikere)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Neki dan sam

Neki dan sam na vijestima čuo Jacu kako kaže.
Predlažem da potpiše pristupni ugovor i Ivo josipović .Jeli vam to što govori.

Tko je glasao

PREGOVORA NIJE BILO

107.000 stranica ''pregovora'' (bezuvjetnih ucjena)
da li će to netko pročitati?
Što je do sada Sabor a što Vlada potpisao kao 'usklađivanje'.
da li će to netko pročitati?

DuorPula@gmail.com
* magla je još uvijek puuno gušća! od one

Tko je glasao

Jedna osoba sigurno nije sve

Jedna osoba sigurno nije sve pročitala ali kako se "pregovaralo" po expertnim skupinama mislim da je i netko od naših ponešto pročitao u pripremi sjednica tih skupina i poneko u pripremi sjednica Vlade RH i Sabora ali oni koji su donosili odluke sigurno pojma nemaju što sve piše u tim dokumentima.

Međutim ovaj završni dokument je ipak Ugovor a ugovor a ugovori se čitaju ukoliko želiš biti svjestan posljedica potpisivanja a i ne moraju se čitati ako te ne zanimaju posljedice.

Tko je glasao

potpisivanje ugovora

zanima me zbog čega je obični građanin odgovoran ako nije pročitao ugovor a premijer u vom slučaju premijerka nije. štetnosti takvog njenog ponašanja ili ponašanja prethodnika se u zadnje vrijeme vide na svakom koraku.

w. ;)

Tko je glasao

pokušaj osporiti bilo koji

pokušaj osporiti bilo koji Ugovor o kreditu, kupovini ili prodaji i sl. s tvrdnjom nisam pročitao pa ćeš vidjeti ima li odgovornosti za potpisano ili ne

Tko je glasao

E, ovaj će dokument sigurno

E, ovaj će dokument sigurno pročitati. I ne samo pročitati, osobno će ga prevesti sa Engleskog i podastrijeti Hrvatskoj naciji, day after yesterday.

Nije svima dano selom pjevati

Tko je glasao

Možda pročita samo prijevod

Možda pročita samo prijevod stranice gdje se treba potpisati i gdje bi trebalo biti njeno ime i prezime ,a za ostalo je svejedno pročitala ili ne pročitala ionako ništa ne razumije i ne odgovara nizašto?

Tko je glasao

acinum

Vjerujem da Jaca u svom stanu nema neka vrijedna umjetnička djela osim onih đinđi minđi (broševi i ostalo).
Ali vrlo lako bi mogla imati uramljene autograme (npr.Obama), fotografije sa Pahorom itd.
Shodno tome mogla bi uramiti i kopiju Ugovora o pristupanju u EU sa svojim potpisom (dakle samo tu stranicu).
Ako ima problema sa izolacijom mogla bi stan slobodno izolirati sa papirom gdje se nalaze potpisi od cca 61 000 građana za smjenom vlade, a koje je Lesar vozio u karioli (tačke, ručna kolica).

Tko je glasao

siguran sam da će jedan

siguran sam da će jedan primjerak Ugovora biti uramljen u njenom stanu, a ove Lesarove potpise je davno zaboravila.

Tko je glasao

rasprava

Dnevnik je prilično retoričan - tj. odgovara potvrdno na sva tvoja pitanja, pa je teško išta nadodati. Da, potpisat će ga; i - ne, neće ga pročitati.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci