Tagovi

Hladan dan sa visokim tlakom, snježnom kraljicom i novom državom

Velika GoricaNedjelja je, veljača 2008. godine. Meteorolozi kažu da je danas u Hrvatskoj najhladniji dan. Isto tako kažu da je izmjeren najviši tlak zraka u Zagrebu. Takvo vrijeme pogoduje gostima koji po Medvednici jure na skijama po umjetnom snijegu. Ganjaju snježnu obitelj, kralja i kraljicu. Uz njih bi mnogi građani pobjednicima rado dali i gradonačelnika.
Dvadesetak tisuća navijača okupilo se i naguralo oko toga malo snijega i od zime huču ho, ho, ho. Sportaši to tumače kao navijanje. Ne znam da je baš tako.

Negdje tamo daleko, tamo gdje je nekad bila Srbija, danas je Kosovo republika. U popodnevnim satima Skupština Kosova proglasila je samostalnost. Većinski narod na Kosovu slavi, manjinski kosovski narod žali. Žali zajedno sa većinskim srpskim narodom u Srbiji. “Vekovna ognjišta srpskog naroda” odcijepila su se od matice.

Na prostorima bivše Jugoslavije završena je krvava drama koja je trajala godinama. Drama koja je proizvela neprocjenjive i nenadoknadive štete narodima koji tu žive. Nadam se da su se za sada svi koji su to željeli ili morali odcijepili i osamostalili. Da će konačno svi narodi krenuti prema nekom boljem i sigurnijem sutra.
Ili se varam?
Za narode bivše Juge nema boljeg sutra. Nakon raznih odcjepljenja i osamostaljenja probleme stvaramo sami sebe. Koristeći metode onih koje smo ratom otjerali, domaći “osloboditelji” na vlasti, svoje sugrađane žele osloboditi svega što je vrijedno. Oni su skinuli opanke, nekako zavezali kravate, ostavili koze i razštrkali se po hrvatskoj. Sada muzu sve što stignu. Ne brinu oni za demokraciju, zakon i ljudska prava. Oni priznaju pravo snalažljivijeg i grabežljivijeg. Ne brine ih što koze ne brste šume i što im zavičaj postaje šikara koja ljeti gori.

Velika GoricaVrijeme nedjeljom brzo prolazi, eto skoro će devet sati. Ostaje mi samo da čestitam i zaželim građanima nove republike Kosovo puno uspjeha i sreće. Vjerujem da će im sada kolači i kruh biti bolji i slađi. U svakom slučaju neka im Hrvatska ne bude uzor za napredak. Neka ne koriste vozilo prema EU koje naš premijer nikako da stavi u brzinu.

Kada je već dan takav, povjesan, izvukao sam fotoaparat, prošetao Velikom Goricom i opalio nekoliko fotografija. Neka me te fotografije podsjećaju na najhladniji dan, dan sa najvišim tlakom i dan kada su građani Kosova dobili svoju republiku. Kako je Gorica izgledala na taj dan pogledajmo u galeriji.

Komentari

Madona Dan je svakako

Madona
Dan je svakako povjesan, Severina na Sljemenu pjeva u štiklama, zima je i tlak je visok, a na Kosovu proglašena samostalnost. Što čeka Kosovo i regiju, tko zna? To valjda isto zavisi od svijeta i Europe. Kosovarima želim sreću a Srbija će jednom valjda shvatiti da gdje se nastanio jedan Srbin da to ne mora nužno biti i Srbija. Vrijeme joj je da se okani bilo kakvih pretenzija, jer je zbog toga već izgubila skoro sve.

Madona

Tko je glasao

Severina na Sljemenu pjeva u

Severina na Sljemenu pjeva u štiklama
trudi se žena da postigne što bolje visoke tonove :-)

Po principu "krivnjo moja, prijeđi na drugoga" Srbi i naši vladajući imaju istog neprijatelja. Slovence i EU. Tako je kada državama vladaju jadnici.
Za postizanje napretka potrebno je utvrditi pravo stanje i pravog krivca. Očito vladajući ne planiraju zaveslati prema boljitku.

Tko je glasao

Madona Mislim da se ne radi

Madona
Mislim da se ne radi samo o vladajućima već i o narodu. Srbi sami za sebe kažu da su "ludi narod". Ja se slažem s njima, no kamo da svrstam nas, to mi nije jasno. Mi smo čini se zbilja "dudeki", što na sve što se dešava kažemo "A kaj se more!"

Madona

Tko je glasao

A kaj se more! :-)

A kaj se more! :-)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci