Tagovi

Hitlerova nacistička svastika na nogometnom igralištu

HITLEROVA NACISTIČKA SVASTIKA NA NOGOMETNOM IGRALIŠTU
<> diskretno, jedva vidljivo je nacrtana na nogometnom igralištu,
<> a zašto se tumači kao političarski događaj...

a je li nacrtan grafit,
<> ova Hitlerova nacistička svastika na nogometnom igralištu
<> nalik na sve nacrtane svastika grafite u Zagrebu i drugdje...

tko to insistira...
tko hoće...

političarski jest događaj...
Hitlerova nacistička svastika diskretno, jedva vidljivo nacrtana na nogometnom igralištu u Splitu...

dopustite kratki...
NE političarski i anti političarski komentar...

dopustite još jedno, ovo objašnjenje...
Splićani su protestirali na svoj splićanski način, jer su htjeli, a nisu mogli gledati nogometnu utakmicu, pa su se Splićani naljutili...

kakav splićanski način...
onakav način, kakav je Splićanin Smoje fino opisao u svojoj komediji Naše malo misto...

a zašto Splićani nisu mogli gledati nogometnu utakmicu...
oni veliki ŠEFovi od nogometa zabranili su navijačima ulaz u stadion...

a kako su mogli zabraniti navijačima ulaz u stadion oni veliki ŠEFovi od nogometa...

mogli su...
šefovi misle da jesu moćni ka Hitler i da mogu otvoriti svjetski rat protiv Splićana, koji hoće gledati nogometnu utakmicu...

Splićani nisu političarski zamislili, nego su komedijaški odlučili...
ko god prkosio Splićanima mora biti ismijan...

Hitlerova nacistička svastika je diskretno, jedva vidljivo nacrtana na nogometnom igralištu...

Splićani su onda uživali, imali su svoj mirakul...

ALI ALI ALI...

NE Splićani, gle poludjeli...
političari dosolili veliku politiku...

Hrvatska je sramota...
<> gle sada velike političarske pameti...
<> što je na nogometnom igralištu diskretno, jedva vidljivo nacrtana Hitlerova nacistička svastika...

moja tvoja naša sramota...
sada ćemo tek teško stradati i patiti...

jučer su nas kaznili s praznim gledalištem u Splitu...
sutra će nas kazniti s praznim gledalištem i bez nogometa u Hrvatskoj...

Splićani misle, nije to moguće...
šefovi od nogometa neće kažnjavati kao Hitler, jer nisu nacisti...

komedija Splićana je bila i prošla...
kao što je prošla regularno nogometna utakmica...

Splićani će skupiti Smojine knjige i televizijsku seriju Naše malo misto i veliku sliku Dioklecijanove carske palače i napraviti delegaciju, koja će sve fino objasniti šefovima od nogometa...

Hrvati, nema frke...
šefovi od nogometa nisu nacisti, oni će se slatko nasmijati ovom splitskom dvo-satnom dišpetu uz splitsku kapljicu i u degustaciji pravih velikih jastoga iz čistog plavog Jadranskog mora...

adfilantrop

Komentari

Pun (po)nos svastike

“Priveden izgrednik”, “Ostojićev policajac”, “tri mlađahna i revoltirana pripadnika jednog krila Torcide”, “rukopis UDBA-e”, “Labrador 2.0”, “beogradska mafija”, ekskluzivne dojave iz nepotvrđenih izvora i tako dalje i tako bliže u posttraumatskoj igri “predložite počinitelja pa ću vam reći tko ste”. Paralelno pak teku nagađanja o ishodu: je li reprezentacija u predsoblju izbacivanja iz kvalifikacija, hoće li joj oduzeti neki bod, prijeti li Splitu gubitak domaćinstva utakmice s Bugarskom, kolika bi mogla biti novčana kazna.

Sve je još u igri samo je igrokaz nepotpun. Naime, bolno nedostaje jedan kolektivni akter, onaj glasni nacionalno-hermeneutički sloj koji je u slučaju Šimunićeva stadionskog performansa zborski upotpunio predstavu visokim stupnjem razumijevanja za glavnog glumca i njegovu stadionsku jeku pa je u raspravu uključio rijetko primjerene argumente tipa australsko djetinjstvo i tamošnji formativni proces, sklonost operi, naše stare navade i pravice, kao i historijat pozdravljanja.

I zbilja je na djelu ozbiljan prekid tradicije tumačenja kad se nitko već danima ne usuđuje izreći koju svastici u prilog. Ono bar uputiti na pet tisuća godina prisutnosti, hinduizam, zastupljenost u japanskoj i kineskoj tradiciji, pa malo Tibeta, vinčanske kulture, Rima, kršćanstva, srednjovjekovlja, risanja, boja i kukastog u smjeru kazaljke na satu ili obratno od nje. Ništa.

Nitko da prozbori i pojasni višeslojnost nagomilanih značenja, porijeklo i upotrebu, kao što su hrpimice upirali nakon što je performer Joe poveo urlikanje, a masa mu se zdušno odazvala. Ovaj put izostale su kulturno-slobodarske referencije staroga hrvatskog pozdrava, njegova uposlenost u nacionalnoj operi, distinktivni okus ustaškog prisvajanja i argumenti tipa što je tako zazorno da su odrasli ljudi u stadionskoj ekstazi i njihova mladunčad za dom spremni.

Da svastika ili hrvatski: Hakenkreuz zapravo znači sreću i zdravlje, da sreću donosi i da zdravlje čuva – ni riječi. Ništa o land i grass artizmu (ipak je opera najkompliciraniji glazbeno-scenski žanr), nula od medijskih filoloških, semantičkih i kulturnih analiza usporedivih s Malom Floramye u Jasenovcu, konačnim autoriziranim sestrinskim tumačenjem Nazorova odlaska u partizane ili nekom sličnom podesnjelom kerefekom. Nego masovna šutnja. Nitko da dometne koju u prilog simbolu života, sreće i zdravlja koji se masovnije ukazao uz kapetanski koridor Darija Srne.

Kako to da jedan prastari simbol ne nalazi svoje tumače, a jedan stari pozdrav u sličnim okolnostima jest? I to čitavu legiju. Nije vrag da smo napokon ujedinjeni u značenju, da je, eto, svima jasno što znači kukasti križ, iako nije u bijelom krugu na crvenoj podlozi kao u njegovoj najpoznatijoj izvedbi, nego je rukopis nešto primitivniji poput kemikalije ili čega već na zelenoj travi?

Iz smjera Zagreba čuju se ozbiljni građanski prijekori tipa “nikad više reprezentaciju na Poljud” kao da se na Šimunićevo odgovaralo sa “spremni” u dislociranom virtualnom pitajbogagdje gradu i kao da su jednodnevni došljaci primitivni navijači fascinirani metropolom vazda zdušno “spremni” dok pristojni građani u skladu s višestoljetnim uljudbenim navadama šute baš onako kako kinderštube veli da u takvim prilikama treba šutjeti.

Došlo se do točke prijeloma, nazad nema, nikakvi dublji razlozi ne pomažu. Rub ponora, zid, strah od reflektora nešto jače snage i šutnja. Svastika vam je bačena u lice, ali ste zakazali jer se više ne pravite da je niste primijetili. Eno vam je poveće, tamo gdje je Ante Rebić izgubio svaki duel, pa poduzimajte akcije i zgražajte se. Eno vam je pa je prevodite u višestoljetnu simboliku i njezinu uposlenost u različitim kulturama. Eto vam i “rukopis UDBA-e” pa lustrirajte po kućama, relativizirajte još intenzivnije i zdvajajte je li u svibnju 1945. po UEFA-inim kriterijima došlo oslobođenje ili započela okupacija.

I da, nismo svi krivi. Uzalud lupetanja tipa “što smo kao društvo učinili…” jer teško da smo uopće društvo. Da smo kojim slučajem društvo već bismo odavno bili načisto što i kako s otpadom takva porijekla. Znali bismo gdje spadaju povjesničari zaposleni u javnim institucijama i na provincijskim televizijama koji na kojekakvim huškačkim tribinama na rubu transa tvrde da antifašizma nema u preambuli hrvatskog ustava, znali bismo gdje je mjesto legiji pizduna koja šera kojekakve pripovijesti o junačkoj borbi Hrvata protiv boljševizma, hrani internetske servise pjesmama hrvatskih legionara s obuke u Dollersheimu i Stockerau 1941. ili pak svršava nad zračnim podvizima naših mladića u bitci za Staljingrad.

Sve vam je to sada pljusnulo u lice pa makar povod bilo HNS-ovo puritanstvo, poltronaško izrugivanje demokraciji i Mamićeva filozofija nogometa. Dobili ste vlastiti lik u zrcalu i ostali blokirani, zgrčeni i prestrašeni jer je kapitalna investicija zvana repka pred zidom koji može onemogućiti lukrativne poslove i oplodnju brenda. Eto vam, sve je na stolu, pa sad razmišljajte koja je prava strana povijesti (uz napomenu: samo je jedan točan odgovor, nema “i-i” rješenja).

http://www.forum.tm/vijesti/pun-ponos-svastike-3335

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Vrlo dobra Deanova opservacija

Kratko, jezgrovito, aktualno...

Problem ostaje društvo koje to nije, već obična muljevita masa puna ljepljivog smrada!!!

Tko je glasao

Kkst krž / slv ""

Kkst krž nj slv "". Kkst krž j b smbl grsvn svjčk pltk..kj j ..tkrl n sv kl...tprlk k Srbj 90-t.

Pgtv kkst krž nj hrvtsk grb, pplrn -šhvnc..bz bzr kj bj prv plj....

Kkst krž j vlkm rt kpr prstr gdj žv Hrvt... tm vlkm rt Hrvt s ml smrtn nprjtlj Srb..kj s h ztrl dvdstk gdn prj vlkg rt... .. rnj k trsk prthdnc ... Srbm s s prdržl kmnst...kj s z rčn Stljn zjdn s Srbm vdl svj ntrn rt prtv Hrvt.

Hrvt s s sm brnl...d Srb ( k Hrvt) kmnst ( k ktlc)...pd hrvtskm grbm pd smblm ..slv " "..

stš s bl rdkln dgvr n vlksrpsk hgmnzm...jr s drgčj n nj mgl...ng rdkln..ržjm..dbrnt d vlksrpskh prtnzj..čm sm svjdčl dvdsth.

Z dm - sprmn..jst ..kd vć ptš Dn..str hrvtsk pzdrv kj sb mplcr d j Hrvt sprmn brn svg dm dmvn... mrjt bt..nrvn.

"Sg Hl" jst pzdrv kj d z kkst krž.. prčj ..pbjd ncst.

"Hl Htlr" jst pzdrv ncst svm vđ.

stš s svg vđ- pglvnk pzdrvljl s " Z pglvnk dm- SPRMN"

Hrvtsk j dns dmkrtsk držv, nm pglvnk ng br prdsjdnk.....

Z rdkl nm ptrb Hrvtskj j rdkln dsnc mnrn.

Zt j nrfrmrn kmnst spvjć čtnc- fbrcrj...rd prvkcj nšnj nmr.

Hrvt s s grmnm vćnm drkl fšzm, nczm kmnzm.

stc kmnst držn s stcm čtnk ( pplrn:jgšljm) pr s , br s z blj pršlst..kj s n mž skrt..jr kst njhvh nvnh žrtv zvrj z zmlj.

D s n b prčl kmnstčkm žrtvm..ptncrj s nmć...kkst kržv.

D zvršm... Hrvtskj nm stš jr j stšk zdć zvršn...dj j stvrn.....Jgslvj j sršn- zpljn Hrvtsk s zdgl z ppl ... trb jš ml glnc rd bljg sjj..tj. kmnstčk prljvštn trb d krj čstt....svjtlt... t j tjk....

mđtm..bd l ptrb.. t bljk smnkl nč... slž k prrdn rplnt z nk vrst krv..d stnm blzk tm hrbcdm...

d..sm z tb: fr hm rd

sve dobro...

Tko je glasao

Za dom - spremni ide uz krunicu i križ

Vrlo interesantno kako je sjećanje kratko a zaborav brz. Ne valja zvijezda, ne valja svastika ali križ ne spominje nitko. A milioni su pogubljeni u ime tog i takvog križa - u ime vjere i onoga na križu.

Na djelu je ista patologija samo u drugom ruhu, zlo koje je glasno i agresivno želi zatamaniti dobro. A dobro šuti pognute glave i letargično očekuje "capo di morto". I to odabrani znaju i primjenjuju tisućama godina. Možda jednom dođe i trenutak popravka genetske greške...

Tko je glasao

Da se nitko nije usudio pomisliti da su Hrvati nečasni!

Čovjek bez časti, dostojanstva, čestitosti, teško može biti svjestan da mu te bitne ljudske osobine nedostaju...

Čak da netko i povjeruje da su Srbi krivi za sva zla koja su Hrvate ikada u povijesti snašla, od stoljeća sedmog, ipak nisu krivi za ono što se događalo poslije 1995.

Imamo li časti,dostojanstva i čestitosti među sobom potražiti krivca barem za taj djelić naše povijesti?
Ili ćemo, za vijeke vjekova, uvijek iznova, čupati povijesne datume, i bacati ih Srbima u lice?
Jer,bit ćemo ovdje,skupa i blizu, zauvijek.

Nakon što su napokon obranili ono što im pripada, svoju domovinu, Hrvati su se s pravom osjećali uzvišeno! Točnije, osjetili su uzvišeni poriv - sad je na redu bila podjela plijena.

Još se iz pušaka dimilo, a oni navalili, kao crvi lešinari - rastočili, razgrabili, izgazili. opustošili...ako nešto nisu mogli uprtiti na vlastita pleća, rasprodali...jedna kuna sasvim dovoljna za tvornice, za hotele i predivne plaže, za brodogradilišta, banke, željezare i mljekare...
Mudri ljudi...i uvjereni da će sada netko drugi raditi za njih.
Za one najpoštenije,za radnike, ništa se nije nudilo, ni prebijene lipe...mnogi danas pustoše kontejnere...kažu,najbolji su oni blizu kuća političara...tu se svega finog nađe, pa i u bijelim vrećicama...čisto ti ih žao taknuti prljavim kontejnerskim rukama...

Polako,ali ipak shvatiše da smo ipak ostali tuđi sluge,kamatare nas svjetski lihvari,uzimaju naše,a zapravo svoje.
I gle čuda!! Javljaju se opet tići-hrvatići, koji su domovinu ili rastakali ili samo gledali i šutjeli, skidaju s tavana apšisale polutrule uniforme svojih očeva,djedova, i opet su za boj spremni...

Protiv koga? Pa, naravno, protiv Srba! Jer to su naši krivci, vječni neprijatelji svega hrvatskog.
Ima ih još puno oko nas, trebamo ih samo pokupiti, sortirati, otpremiti...smislit ćemo kamo...znamo kako su to naši ćaće radili...a mi poštujeno hrvatske tradicijske vrijednosti...

Za transport spremni!

common sense

Tko je glasao

na tapetu su

udbaši i komunisti zločinci..ovo je untarhrvatska stvar... Srbi su tu kolaterala..koju komunjare iskorištavaju ..ne prvi put...čast i generalno Hrvati..nisu tema...iako se želi Hrvate kao naciju ucjeniti....ili mi ili ste fašisti, jel..

ja sam se gore referirao na simbole iz WW2..dao svoje viđenje...na kukasti i na "U"...ukazao na razlike....

da nema "U" smeta prvo bijelo polje na grbu i sl.

uvijek neki kurac smeta... nekima..u državi Hrvatskoj....

tvoje prebacivanje na temu krađa i gospodarskog kriminala je tipično trolanje naučeno , pretpostavljam..negdje gdje uče vas antihrvate da , predstavljajući se kao Hrvati...uvijek ukazujete na ..ono loše u Hr..to uveličavate.. i tako to...

Nemoj liti krokodilske suze nad Srbima.... na koliko se ono cijeni šteta nastala agresijom Srbije i JNA i dobrim dijelom hrvatskih Srba kao pete kolone.

Još kao "građani" traže prava veća nego što imaju..a trenutno imaju veća od bilo koje manjine u okružju.

Ajmo, sve veće gradove i na ćirilici...Srbe nazad u ustav...obnovimo Jugu ..pod krunom Karađorđevića...ako ne...e onda smo fašisti.

Tada ćemo uz pomoć orjunaša i prodanih Hrvata..cijelu Hrvatsku obljepiti haklkreutzima...pošto svijet baš ne kuži slovo "U"...a i kad se Hrvati brane od napada da nisu ustaše....nego da su se samo branili od Srba i komunista... e jebiga..nije dobro da se reklamiraju četnici i komunisti....

priljepimo im zato svastiku....

Procjenjujem da ste spremni i žrtvovati nekog Srbina ( slučaj Mlinar) samo da se spasu udbaške ubojice od suđenja.

Tko vas ne zna ...

sve dobro...

Tko je glasao

Volio bih da nije tako,ali Hrvati JESU tema...i to ružna tema.

Uvijek će me zanimati samo ono što radi moj narod, bilo dobro ili loše, svi ostali su mi sporedni,sve dok nas ničim ne ugrožavaju.
A Srbi nas ne ugrožavaju.
Oni nam se - smiju. Žao mi je zbog toga, zapravo,sram me je.
Ako sam Hrvat nisam i neću biti budala! Ničija!

Živim i krećem se među masom ljudi, družimo se ili surađujemo, a nitko od nas ne vidi ni orjunaše ni udbaše! Zar smo baš svi glupani?Ili je to čisti dokaz da smo udbaši svi mi?

Možeš do mile volje izmišljati "opasnosti" koje nam, eto, opet prijete ako ne zauzmemo "čvrsti" stav, poput tebe!
A to znači - bojte se,bojte Hrvati, "opet će se gusta magla spustiti"... Ili, ako nije dovoljno, posudimo, i malo dotjerajmo - "sprem'te se, sprem'te...ustaše"...

Rado bih ti napisao što i tko mene ugrožava, ali to ću drugi put.
Mene kao ni moju okolinu ne ugrožava Srbin, ni domaći,ni onaj iz Niša! Taj "problem" preuzmi ti, riješi nekako sam sa sobom,ili s njima!
Da, zašto ne s njima? Pa ti ih očito znaš, gledaš njihova svakodnevna podrivanja temelja hrvatske opstojnosti, "mržnju svega hrvatskog"!
Izađi pred onog za kojeg znaš da je taj gad, udbaš,orjunaš, o kojem govoriš, saspi mu u lice što je zaslužio! Upri prstom! Dovedi,kao čestit građanin, pred sud, nek' mu suci odvale što je zaslužio! Čega se bojiš? Zar ih ne možeš pronaći? Tako su se dobro sakrili, mudri i inteligentni? Pa i od tebe? Ma ne, to je nemoguće!

Dokle god ljudi poput tebe sjedeći pred ekranom puntaju jedne na druge, smatrat ću da ste i moji neprijatelji.Možeš se nadati koliko god ti treba za sreću duše (poput sirote gsp. Ppetre@)) da nisam "čistokrvni", onaj s velikim H! Zaboli me za to, nemam se zašto braniti, a još manje dokazivati. Isto mi je i kad ne dam da na pedere bacaju kamenje, tad viču da sam peder! Mo'š mislit' strašne uvrede!!

Ja samo očekujem da svoje bolesne strahove zadržiš za sebe, jer iako mene zatrovati nećeš, ima onih koje možeš...
Mnogi golobradi već stoje u redu s kantama herbicida i čekaju svoju šansu...Ooo, ne! Nisu Srbi! To su djeca tvojih istomišljenika, onih koji su sinovima ispunili prazne dječje glave istim strahovima! Malci su uvjereni da s tom kantom zapravo kreću u boj protiv Srba! Moraju pomoći u pravednoj borbi za domovinu...još ako o tome budu pisale sve novine, đizzzz! Kud ćeš veće domovinske zasluge!

(P.s. Šteta koju su prouzročile agresorske zločinačke trupe ogromna je, u raznim vidovima.Trebalo je to riješiti odavno.Budući da nismo,za to više ne krivim Srbe, već - zna se! Vidiš, ipak smo mi Hrvati, oni o kakvima ja pišem, a zbog čega se ti žestiš...Oni koji naprosto vole sami sebi činiti štetu,za koju rado optužuju druge)

common sense

Tko je glasao

Pa i medijski rat je neki jebeni rat

"Izađi pred onog za kojeg znaš da je taj gad, udbaš,orjunaš, o kojem govoriš, saspi mu u lice što je zaslužio! Upri prstom!"

Na Hrvatsku je izvršena medijska agresija...gdje si na strani agresora...a eto i ja sudjelujem..jer sam star i u mirovini...pa iz dosade...

..ako spasim samo jednu dušu ..spasio sam sve..

Stil i nivo na kojem ti "obrađuješ teme" na ovom forumu je odavno prevaziđen.

Može pitanjce...@cs

Što misliš o suđenju onoj dvojici optuženih za ubojstvo Đurekovića..i držiš li da u Hrvatskoj ima još par desetaka ljudi povezanih s visokom politikom...kojima bi trebalo suditi za ubojstva Hrvata u razdoblju od 1945.-1990.

sve dobro...

Tko je glasao

Nema života bez agresora, povikaše Hrvati....

....i navališe jedni na druge...
To si upravo rekao gore - da je ovo unutarhrvatski sukob, i da,eto, Srbi ovaj puta nisu naši dušmani kleti...
Rovove su zauzeli sve sami tići hrvatići, s jedne strane volitelji, a s druge mrzitelji!
Da si još malo dubio analizu, možda bi rekao da ih je cca fifti - fifti...ne znam,doduše, u kojem trenutku upadaju braća Hercegovci ovaj puta...
Kažeš,rat je u punom zamahu...razlog tvog sudjelovanja je jednostavan - nemaš drugog posla, dosadno ti je...šteta što ne voliš pecati,bar bi te ulov neke ribice oraspoložio,otjerao strahove.
A nadaš se spasenju barem jedne duše...nije valjda zbog spasenja svoje?
Imam hebenu sreću - ne bojim se nikoga, a kamo li agresora,domaćeg izdajnika,hrvatočetnika,komunjare,miša,mrava ni žohara....
Ipak, uhvatio sam sam sebe kako ponekad,kad odem baciti smeće, škicnem iza kanti...jer, kažete, svugdje ih ima, špijaju, čak i onda kad se prave da pišaju...

Što mislim o otuženima za ubojstvo Đurekovića? Kao i svi legalisti - ako pedantni Švabo nađe dovoljno dokaza, neka ih odere! Mogu mu biti samo zahvalni što ih se nije dosad dočepao.
Ali ako dokaza ne bude, onda trebamo prestati o tome mantrati.Kao što ni djeca nisu kriva za zločine roditelja.
Sramota je da nam zločince mora suditi stranac,ni to nismo sami u stanju.Naprotiv, mi naše zločince slavimo i štitimo,kako udbine,tako i ove,friškije.

To je poanta mojih tvrdnji - nije mi dovoljno što je netko Hrvat ako je zlotvor,svejedno s koje strane stiže, desne ili lijeve.Ja zločinca prezirem,ako je Hrvat tad pogotovo.

Tvoje brojke o desecima ubojica (ili nalogodavaca) koji još haraju našom visokom politikom čine mi se pretjerivanjem.Na popisu ubijenih Hrvata u inozemstvu,najviše u Njemačkoj,imena su ljudi oko brojke 70 (ima i neuspjelih pokušaja).Nisam to baš pratio,ali postoji sumnja da su se na te "udbine popise" uštekali i nesretnici, koji su stradali pod nekim drugim okolnostima...Znam čovjeka koji je na takvom spisku objavljenom u novinama spazio neka imena iz osobnih kontakata (pokoj im duši,ali bili su kartaroši,kockari,svodnici...).A opet,to ne znači da ih nije "riješila" udba...
To je trebalo davno završiti,ali sad, kad su dokumenti zamračeni,svjedoci pomrli, a ostalima se fućka - ništa od toga.
Ni od suđenja, ni od lustracije...
A toliko se vlada promijenilo...I sad bih ja time trebao svoju glavu mlatit?

common sense

Tko je glasao

prodavatelju magle

predsjednica je uredno pozvala pod barjak...i što imamo s tzv. lijeve scene

imamo " mi ili oni" i prijetnje, pokušaje zloporabe monopola sile...

"Kao i svi legalisti"

...lex perković i pokušaj mijenjanja ustava SAMO poradi zaštite komunističkih ubojica i njihove prljave prošlosti...

Za pravdu nikad nije kasno...pravda je već i to što mnogi mirno ne spavaju...

kad se to razriješi..možda najzad umjesto jugošljama dobijemo autohtonu hrvatsku ljevicu

sve dobro...

Tko je glasao

Bolje ne spominji predsjednicu,ona je lažni barjaktar!

Ne proizvodim niti prodajem maglu, naprotiv, ja je razgrćem.

Onaj (ona) koji ispod barjaka skupljene ljude najprije rastjera, a onda iznova poziva, slab odaziv će imati...
Malo tko će joj se pod taj njen barjak vratiti. Kao što vidiš, to joj se i događa...
Samo naivci mogu povjerovati u iskrenost njenih riječi, koliko god ih sada šećerila.
Da ne napravi više ni jedan gaf, skupila ih je dovoljno.

Da li je kasno za neke pravde, vidjet ćemo...volio bih da nije, a bojim se da jest....
Isto tako, ne znamo tko sve mirno,a tko nemirno spava.Ja za tebe,recimo, mislim da imaš loš san, ali ne i da si loš čovjek. Istina je, nažalost, da mnogi gadovi mirno spavaju.Možda nikad nećemo saznati koji su, iako su tu, među nama...Možda je baš jučer jedan takav s mojim sinom ugodno pričao na klupi u parku...

Samo, za razliku od tebe, ja nastavljam svoj život nastojeći ta prošla vremena ostaviti iza sebe...institucijama, svijetu ili bogu...ne tiče me se...
Imam sve što trebam - tuđa govna neću čistiti!

common sense

Tko je glasao

izbacila je diktatorovu bistu

da više ništa ne napravi...napravila je dovoljno..od nje se ni ne očekuju dnevnopolitikantska sranja..nego strateški potezi...a izbacivanje jednog od najvećih komunističkih zlikovaca 20.st. i lomljenje kulta titoizma je dobro u preodgoju nacije..i korak bliže uljuđenim zapadnoeuropskim standardima..

ne možeš biti i za Titu i za Franju..jedno drugo potire...

sve dobro...

Tko je glasao

lomljenje titoizma...

... više je napravio ZET proglašavajući vjekovnu tramvaju stanicu "Trg maršala Tita" - Rooseveltovim trgom, negoli Kolinda. I neusporedivo jeftinije, skoro pa besplatno.

Tko je glasao

budući premijer...

i budući ravnatelj hrt-a nako što hdz preuzme vlast...

http://www.index.hr/images2/bujaneckaraamrkofej.jpg

http://www.index.hr/images2/bujaneckolinda.jpg

:P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

kad

vidim ovu krepilcinu bujanca odmah pomislim kako je ona prica da je covjek nastao od majmuna zapravo uvreda majmunima. fizicki izgled mu pristaje uz mentalnu nakaradnost.

Tko je glasao

Jedino što možete protiv

Jedino što možete protiv argumenata i dokumenata, je izbacivati mržnju kroz vrijeđanje!

To i radite i pokazujete svoju "mentalnu nakaradnost"!
Takvih vas je ovdje- previše!

Tko je glasao

kojih

argumenata? bujancevih? pa to je u rangu tvojih laprdanja, posao za psihijatre, a ne za nas civile.

i zasto ti uopce kao rvat'ca katolkinja branis ovu naci narkomansku zivotinju koja kurve placa kokainom? kakva si ti to zena? sram te może bit.

Tko je glasao

Tako je govorio Velimir Bujanec:

"Mladi HDZ-ovci su ljigavci"

"Oni su mi pomalo ljigavci, kako gledate na te mladce iz HDZ-a, je li to nakaradno, je li to jedan 'Big Brother', onako sramotno. Neki od njih postanu i ministri na kraju krajeva", ispalio je Bujanec u jednoj od prošlih emisija, u vremenu kad još nije bio zadužen da doprinosi HDZ-ovim pokušajima povratka na vlast.

...

Još u mladim danima Bujanec se istaknuo govorom mržnje. "Jasno je za kakvo se rješenje srpskog pitanja zalažem: trećinu iseliti, trećinu lojalnih prekrstiti, a trećinu, zločince, poubijati", govorio je tada mladi Bujanec parafrazirajući glavnog ustaškog ideologa Milu Budaka. Iz tog razdoblja datira i njegovo ponosno poziranje u nacističkoj odori.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/tako-je-govorio-velimir-bujanec-mladi...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

U Sanaderovo vrijeme

hadezeovci su i bili đubrad..s pola rodbine sam se posvađao ubjeđujući ih da je on mućak...a tek kad je ono ušutkao gradonačelnika Siska...kako sam im vadio mast...

Sanader je bio Mustać- Perkovićev i te strukture ....igrač..ona zgodna crnka..Bianka se zvaše..ona je bila oficir za vezu...gdje nestade ta...Mata Hari...

Uglavnom...Manolić i Mesić držali su obje uzde političke scene ..i upravljali zapregom...(mislim na taj krug ljudi)..izgleda da im se Tomo otrgnuo kontroli...pa više ne kontroliraju udbašiju u hadezeu...

zato najednom na sve strane priviđaju se ustaše...refašizacija Hrvatske ..haklkreutzevi.i dr. metode ucjene...

međutim...ništa se tu ne može drugovi....budete se morali malo pohrvatiti..ali ovaj put ..zaozbilj...kako ja procjenjujem..

čak i da pobjedite na idućim izborima...kotač se ne može vratiti...

Tito kaput.

sve dobro...

Tko je glasao

...

čak i da pobjedite na idućim izborima...kotač se ne može vratiti...

opet ti popušta koncentracija..."moji" ne izlaze nikada na nikakve izbore, tako da ni ne mogu pobijediti jer preziru ovakav društveno-politički sustav i parlamentarnu demokraciju...ali eto, bitno da me ti svrstaš tamo gdje misliš da pripadam...

btw, ovaj iskompleksirani naci debil nije rekao da su mladi hadzeovci ljigavci za vrijeme zanadera, već je to izjavio za vrijeme karamarkovog predsjedanjem hdz.om...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

pa nije puno pogriješio

da ne ispadne da branim podmladak hdz-a...nisu ni kod njih baš svi budale kao što ni kod mladeži sdp-a nisu baš svi konzumenti marice i tzv. lakih droga...

Bujanec je u poziciji u kojoj jeste..da ga se gleda...a zašto...

pa jednostavno..HTV je pod boljševičkom cenzurom da se već vidi na facama novinara...koje neke iskreno žalim...

sve dobro...

Tko je glasao

...

nemam pojma...ne gledam uopće tv već jedno 6-7 godina...novine također ne čitam...da bi dobio neku objektivnu sliku nečega moraš prosurfati po 20-30 različitih portala, a ni to nije nikakva garancija...uglavnom, upali smo u svojevrsni matrix kapitalizma koji nam seviira uglavnom ono nebitno...

tako i ove prevladane teme crno-crveno, ustaše-partizani, hdz-sdp..bla bla, a za to vrijeme političko-tajkunka oligarhija šiša ovce dok one zadovoljno bleje...i tak...nema nam pomoći...najebali smo kako god okreneš...

btw, kamo sreće da milanović puši travu, bar ne bi tolike pizdarije govorio...a i tebi bih savjetovao da manje piješ rakijetine, i da se prebaciš na travu...i tako živiš u lijepom kraju, okružen prirodom rijekama, šumama i životinjama...ponekad ti zavidim na tome :P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

nisam par dana

popio ni jednu rakijicu...i pijem koliko hoću jer znam piti, hehe

sutra ću par drmnuti..potrošio sam neki viski...

cijenim da nemaš širu sliku...zato i jesi tako naporan.. da ti se i očito mora dokazivati...

sve dobro...

Tko je glasao

...

sorry drvo...toliko mi je dosadno na poslu da nemam što pametnije raditi nego se s tobom zajebavati...

:P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

i meni je dosadno

pa zajebavam samozvane anarhiste i jugošljam ljevicu na ovom forumu....

sve dobro...

Tko je glasao

Lignja je Bujicu prozvao "naci narkomanskom životinjom"...

Argumenti poput onoga o G. Radmanu!
Što ga ne tuži?

Ili Mesićev dosije.
Što ga ne tuži?
Ili...
...

"Naci narkomansku svinju"?
Mislim da si krenuo putem Borisa Dežulovića. Nakon ovakve izrečene karaktreristike, mislim da bi Bujica od tebe mogao dobiti dobru odštetu!

Stvarno je red da se ta agresivna ljevičarijska ekipa ,koja besprizorno vrijeđa ljude, počne i kažnajvati.

Evo i ovdje na ovom portalu najviše uvreda izriču tzv. ljevičari, a imaju i svoj raztrađeni fekalistički rječnik, ...
Vrijeme ljevičarske nesputane agresije, pomalo prolazi, a i vrijeme je!

Nadam se da će "Bujica" vidjeti ovaj naslov komentara i odreagirati na njega ,na sličan način kako su odreagirali ljudi koje je tako besprizorno vrijeđao B. Dežulović, pa da snosiš posljedice mržnjje koju ne znaš kulturno obuzdati!

Ili se nadam da će mu to netko dojaviti,ako on ne čita napisane bljuvotine, takvih kao ti, na pollitici dakle bljuvotine agresivnih tzv. ljevičara, koji misle da im je sve dozvoljeno!

Tko je glasao

naci narkomanska životinja

naci - čovjek po svom profilu ima fotografije gdje se slikao u nacističkoj uniformi s kukićem na rukavu

narkomanska - čovjek je evidentirani narkoman

životinja - osoba koja vodi pod utjecajem kokaina i plaća prostitutke kokainom

Što je tu utuživo? Što je sad istina odjednom uvredljiva? Ako ga je Kolindica pozvala na inauguraciju, sad mu više ne smijemo reći da je fašistička narkomančina?

Inače, Bujica je emisija :)

Tko je glasao

Utuživo je i nadam se da će ga Bujica tužiti

Ta slikao se i engleski princ pa ga nitko ne proziva nacističkom životinjom!

Utuživo je sve što je lignja rekao!

Tko je glasao

???

Naslovi novina - "Harry the Nazi", "Royal Nazi", "Nazi Harry" i slično.

Dakle - zovu ga nacistom (princa), javno i legitimno.

Kad ga još ulove s kurvama i kokainom, onda ga mogu zvati poput Bujice :)

Tko je glasao

Udbovrtić-crveno kukuriku pilence miješanog perja i udbo-paperja

Koliko dugo već "pohađaš" školu za udbašiće?

Pišeš točno po smjernicama:
malo idealizma,
malo ksenofilije,
puno srbofilije,
puno hrvatofobije,
podosta vrijeđanja i omalovažavanja,
malo prikazivanja sebe "nezatrovanim idealistom i pravednikom" ,
puno homofilije i spremnosti obrane "pedera"
i puno gluposti,
te puno logike "ne krivim više Srbe"- kao da su Marsovci napravili RH štetu od 35 milijardi dolara (da to nadoknade, evo od RH Švicarske)- ti opraštaš 35 milijardi doklara i 15 000 ubijenih Hrvata. Ma tko si ti tako bahat i napuhan?
Crveno kukuriku-pilence, miješanoga perja ,udbo-paperja:)))

Ma ne školu, bio si u udbo-vrtiću bato!.)))

Tko je glasao

O, siroče malo, kako se ti patiš...

Rado bih te utješio, ali nemam puno mogućnosti...
ma tko bi se uopće na tebe mogao ljutiti,što god da napišeš...
evo, ni minusića ti nemam srca dati,iako danas nisam potrošio ni jednog...
znam da može zvučati otrcano,ali doista se pitam - možda više ne pomažu tabletice?
a da pitaš dr-a za kakve pikice, s produženim djelovanjem?
navodno, s dužim vremenom korištenja, kažu stručnjaci, jedan te isti lijek gubi djelotvornost.

svakako bih želio da se oporaviš...
da se napokon uspiješ nasmiješiti sama, umjesto tih smajlića...

Pusa!

common sense

Tko je glasao

O, siroče malo, kako se ti patiš...

Rado bih te utješio, ali nemam puno mogućnosti...
ma tko bi se uopće na tebe mogao ljutiti,što god da napišeš...
evo, ni minusića ti nemam srca dati,iako danas nisam potrošio ni jednog...
znam da može zvučati otrcano,ali doista se pitam - možda više ne pomažu tabletice?
a da pitaš dr-a za kakve pikice, s produženim djelovanjem?
navodno, s dužim vremenom korištenja, kažu stručnjaci, jedan te isti lijek gubi djelotvornost.

svakako bih želio da se oporaviš...
da se napokon uspiješ nasmiješiti sama, umjesto tih smajlića...

Pusa!

common sense

Tko je glasao

Malo istočnije, u dvorište kojem pripadaš

Trebale su te "rode " isporučiti nešto istočnije, u susjedno dvorište.

Ili makar, ... s traktorčićem!

Brzo će ti zatrebati!

Tko je glasao

...

ne uopće svastika i slovo "u" ne idu ruku pod ruku...osim što je slovo "u" do zadnjeg dana bilo odan saveznik svastici...

ti si drvo spreman za dom zdravlja po uputnici za jednu specijalističu ustanovu...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

to je lupetanje @janus

što su trebali, postati komunisti i četnici...svejedno bi Hrvate Srbi masakrirali jer su Hrvati..a komunisti bi ih opljačkali i ubijali jer su katolici...kao što su i činili...a o ratnim savezima..tko s kim..tko koga... dalo bi se pričati...

...to su okolnosti na koje neki put ne možeš utjecati...

Usko propagandno to gledaš....komunisti su gori zločinci od fašista i nacista... i danas..kad pogledaš Sj.Koreju......

Usput..komunisti ubijaju i pljačkaju svoje...uzimaju sve..pa i dušu...

Imaš li ti duše.......komunističke zločine treba ..JEDNAKO...osuditi..poradi moralne i mentalne higijene...

Ustaše su ubijali u obrambenom ratu napadnuti od Srba i komunista.

Hrvati tada nisu željeli biti pod Beogradom / kao i danas uostalom/ a kao katolici..nisu željeli biti komunisti.

Odan saveznik svastici je bila i Norveška i mnoge druge zapadnoeuropske zemlje..sve do kraja rata..kako se nosiš s tom činjenicom.

sve dobro...

Tko je glasao

...

Imaš li ti duše.......komunističke zločine treba ..JEDNAKO...osuditi..poradi moralne i mentalne higijene...

naravno da treba osuditi komunističke zločine, evo po tko zna koji puta opet ponavljam da je su komunistički režimi diljem svijeta činili zločine i da počinitelje koji su živi treba privesti pravdi...no, ti si bio pripadnik te zločinačke ideologije, i zbog toga bi se trebao ispričati ovdje svima nama...

:P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Cijela bivša Juga

je bila pripadnik te zločinačke ideologije..jes služio vojsku jna..eto..neki nisu..izvukli se ko tvoj sumišljenik @Feniks.. i mnogi drugi..

"su komunistički režimi diljem svijeta činili zločine"

pusti " diljem svijeta" tamo nemaš pravo glasa...ovdje imaš..a ovdje si na strani onih koji opravdavaju komunističke zločine i podržavaš komunističke laži...pa bi se trebao malo..bar malo posramiti....

sve dobro...

Tko je glasao

...

Cijela bivša Juga je bila pripadnik te zločinačke ideologije

opet laž...cijela bivša juga nije bila pripadnik komunističke zločinačke ideologije, već taoc vas koji ste bili članovi zločinačkog komunističko režima...vi ste mu davali legitimitet da nas normalne građane ugnjetavate...zato ste nas i do rata doveli...bando komunistička...sjebali ste sve čega ste se dotakli...

da parafraziram našeg pokojnog člana pollitike g-newsa...

lustracija odmah

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

...

ti si drvo jedan običan lažljivac...jebo te feniks, s njim si bio u istoj partiji...hrvatska je dio svijeta i nemam potrebe posebno naglašavati da su tvoji komunisti činili zločine i u hrvatskoj...ako bi se tko trebao sramiti to si onda ti koji si svojim članstvom u zločinačkoj komunističkoj partiji podržavo zločine koje su tvoji sudrugovi komunisti počinili nad svojim sunarodnjacima...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ponavljam sebe ;-) @janus

"....a ovdje si na strani onih koji opravdavaju komunističke zločine i podržavaš komunističke laži...pa bi se trebao malo..bar malo posramiti...."

Ja DANAS i već preko 30 godina nisam s komunistima...a ti..gdje si ti DANAS..

Hajde..odreci se Josipa Manolića i drugih komunističkih zločinaca koji su poslije rata u revolucionarnom žaru klali Hrvate samo zato što su imućniji i katolici...

..odreci se udbaških ubojica koji su ubijali Hrvate po svijetu samo zato što su ih smatrali ideološkim protivnicima..odreci se Sotone i zla...ili nisi Hrvat..

sve dobro...

Tko je glasao

...

koji qrac se ja trebam odricati nečega gdje ne pripadam, to se ti trebaš odreći javno i svima nama antikomunistima se ispričati za sva zlodjela koja je počinilo režim kojeg si bio pripadnik,...

ja sam anarhist, i meni su prirodni neprijatelji komunjare i fašisti, tj. ono što si ti bio prije i što si sada...

i tak...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

jednom

komunist - uvijek komunist.

ni manolić nije u partiji već preko 25 godina jer partije nema, ne znači da nije komunjara. samo on je pošten komunist, a ne kukakvna konvertitčina kao neki.

imućniji i katolici hahahahaha, dobar si, dobar. ppetra se već duže vremena osjeća ugroženo na tronu kraljice krezubih, stižeš je brzim ognjištarskim korakom.

jedva čekam lustraciju, da vas neprijatelje hrvacke pometemo u ropotarnicu povijesti.

Tko je glasao

davor brend

davor šuker je po meni zaslužio ove godine nobelovu nagradu, u kući cveća mu mogu staviti bistu kao najvećem srpskom junaku, uspio je da njega i hns mrze više od arkanovih tigrova u splitu, i uspio je da nogometnu utakmicu hrvatske reprezentacije nitko nije gledao, niti ih je zanimala, a izgleda su je gledali jedino talijanski novinari.
kada ga već spominješ, da je smoje kojim slučajem živ malo misto bi bilo goli kurac za sve ovo što se dešava u splitu. sić govana na tomića, pederi antifašisti, dežulović dobija cipelu u slobodnoj, pavičić i tomić demonstrativno dali otkaz u slobodnoj, ali ne i epeha, ajde budi pizda pa odbij 4-5 ijad eur plaće. hajduk živi vječno.

Tko je glasao

znači

Splićani su poručili onima koji su im odredili utakmicu bez publike da su ti isti nogometni moćnici- nacifašisti.........

...prihvatljivo, slažem se....

BBB-ojsovi divljaju protiv HNS-a i Mamića, Šukera...a Splićane se kazni iz svijeta...pa onda Spliće stave mrkvu i HNS-u i FIFI...ima logike...

Trenutno to odgovara onima koji žele zagrebačke novce preoteti Bandiću, HNS-ove novce preoteti Šukeru, a Dinamove novce preoteti Mamiću..

ima logike..jer na kraju je u nogometanju sve pitanje love.....

sve dobro...

Tko je glasao

pustimo poeziju...ajmo malo suhog realizma...

Spominjati velikog Smoju u kontekstu ovih događanja pravo je svetogrđe.

Neka ne skupljaju i ne nose njegova djela nikakvim moćnicima, kasno je...

Isti ovi travo-umjetnici, ili njihovi očevi, okrenuli su leđa tom zaljubljeniku u svoj Split, baš tom istom Smoji koji ih je u svojim djelima, serijama,kolumnama,pričama opisao, a zapravo opjevao - onako kako ih nikad nitko više neće...

To su oni isti, njegovi voljeni Splićani, koji su ga pustili da svisne od tuge, samo zato što je shvatio prije mnogih... i govorio - "smirite se,ljudi dragi, bit će zla"...

I zlo dođe...ali još ne prođe...ni nakon pola stoljeća...

common sense

Tko je glasao

Smj? h, t j nj št j

Smj? h, t j nj št j bžv Slb Mlšvć.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

M.Smoje, žrtva tuđih žrtava...

Neću tražiti ni analizirati Smojine izjave koje mu,vidim, ionako lako lijepe zaštitnici "svega hrvatskog"...
Čak i da su donekle točne...ili sasvim točne.
Ali, reći ću ono što svi znate...
Nisu se svi ljudi odmah snašli u predratnom vihoru, niti su njihove zbrkane misli ikako mogle promijeniti tijek budućih zbivanja.
Lažu svi koji danas kažu da nisu bili zbunjeni i da su točno predvidjeli sva kasnija zla.Lako je biti general poslije bitke.
Ali, u odnosu na svoga Smoju,kojeg su u dušu poznavalii, kao i on njih, Splićani su bili dužni shvatiti.Ako nikog drugog,onda Smoju,bezuvjetno.
Uostalom,mi Hrvati volimo lagati pa na laž nakeljiti još koju, a kad se ona zakotrlja, čak i lažljivac koji ju je prvi pokrenuo zadivljeno vjeruje u tu svoju "istinu".

Nije po puno bitnih elemenata za usporediti,ali ovo me podsjetilo na R.Wagnera, 1850.-tih.
Iako neprijeporni glazbeni genij, počeo se petljati u politiku,vjerska i kojekakva neglazbena pitanja, pa je tako otvorio polemiku o umjetničkoj vrijednosti glazbenih djela,s naglaskom na stvaralaštvo židovskih umjetnika, tvrdeći da su svoju glazbenu djelatnost usmjerili samo na popularnost (čit.profit),a ne na pravu umjetnost,što i nije baš moralo biti sasvim netočno (gle danas naših folk-pevaljki,sve same umjetnice!).
Pogledajte - bilo je to,rekoh, cca 1850.-tih.
Iako je Wagner umro 1883, dakle pedeset godina prije stvaranja Trećeg Reiha, i neshvatljivog pogroma židovskog naroda, Židovi Wagneru to do danas nisu oprostili.Dapače, Wagner se u Izraelu ne izvodi...barem ne javno...Za neke je samo tabu tema,a za one radikalnije čak i jedan od krivaca njihove kalvarije.

Ponavljam - nije za egzaktnu usporedbu, ali za malo razmišljanja možda neće škoditi.

common sense

Tko je glasao

Kao kanta novinar u duši jugoslaven

Uostalom,mi Hrvati volimo lagati pa na laž nakeljiti još koju, a kad se ona zakotrlja, čak i lažljivac koji ju je prvi pokrenuo zadivljeno vjeruje u tu svoju "istinu".Malo se o neke "Hrvate" ogrebla srpska tradicija (mi ležamo da utešimo sebe, da...- Ćosić) , ili si Srbin pa lažeš da i svoja narodna obilježja (prema ocu nacije D. Čosiću) lijepiš drugima.

Pretpostavljam da si ipak Stbin!

Smoje je bio Jugoslaven u duši, kao i onaj kanta-novinar iz Dalmacije!

Tko je glasao

Gospođo Ppetra,srdačan vam pozdrav!

Da su Hrvati lažljiv i kradljiv narod znam oduvijek (znate to i vi, po vlastitom iskustvu, jer često lažete, barem ovdje to vidim svaki dan).

Nije me tome morao podučiti ničiji nacionalni otac, a kamo li neki Ćosić.

Istina je, jedan otac me jest na tu činjenicu upozoravao, i još i danas ima taj običaj, a taj je - moj ćaća.
A nije Srbin...vjerovali ili ne...Hrvat je, što ne mora značiti da je i budala, kakvima nas vi i vama slični želite prikazati. Ustrajno i s puno stvaralačkog žara!

Lepa fala!

common sense

Tko je glasao

Trenutak istine: a tata nije

Trenutak istine:

a tata nije niti komunist, niti je koja baba ili "deda" Srbin, niti je tata Srbin po ženi-odnosno srpski zet?

Ne vjerujem, jer inače bi bio budalastoga roditeljskog odgoja i imao bi budalastog sina- što bi, po priloženim sinovim komentarima, bilo lako moguće!

Dakle , Hrvati su plemenit narod (kao što sam i ja sama-plemenita roda) u kojemu ima laži kao i u mnogim drugim narodima, ali to je čista zanemarivost, za razliku od Srba gdje je to nacionalni ponos, njihov državni interes, njihovo političko sredstvo i metoda, način tješenaja, laganje samih sebe, oličenje njihove duboke i podmukle mržnje prerma KC, Hrvatima, boljima, način preživljavanja,... (vidi što su lažovdžije napravili od najčistije vojne oslobodilačke operacije na svijetu- dovukli je do prvostupanjeske osude RH i hrvatskih generala, ali onda im se laž srušila kao laž o njihovoj vojnoj vještini za Oluje).

I još se sami hvale tom svojom zloćudnom osobinom.

Svaki narod ima svoje izrode, pa što ih ne bismo ima li i mi, jer mi smo normalni, a ne svetiji od Pape,, što nam nameću da trebamo biti- pravi kaljužari.
Čista vjerojatnost i statistika. Ako su još komunisti- e tu ti je i Hrvata lažova koliko hoćeš!

Evo dnevnika, o takvim Hrvatima koji su uvijek imali odlične odnose sa Srbima::
http://pollitika.com/izdajnici

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci