Tagovi

HHO – svi protiv jednoga ili jedna protiv svih?

Ciljevi HHO-a
Hrvatski helsinški odbor su 31. ožujka 1993. osnovali neovisni intelektualci, umjetnici, pravnici, novinari predani zaštiti i promicanju ljudskih prava (registrirana je kao domaća udruga po hrvatskom zakonu). Posvećena je sljedećim ciljevima:
a) podupirati, promicati i implementirati principe Završnog akta Konferencije o sigurnosti i suradnji u Evropi, potpisane u Helsinkiju kolovoza 1975., i svih pratećih dokumenata; ostvarivati, podržavati, promicati principe UN-a vezane za ljudska prava, te u djelo provoditi dokumente Vijeća Evrope;
b) podupirati razvijanje demokratskih institucija i promicati vladavinu prava, ljudska prava i obrazovanje za ove vrijednosti;
c) organizirati istraživanje i dokumentaciju u vezi s ljudskim pravima u Hrvatskoj;
d) pomoći žrtvama kršenja ljudskih prava i onima čija su prava ugrožena.

http://www.hho.hr/ciljevi-hhoa

Svi navedeni ciljevi imaju smisla ako se do njih dolazi neovisnim djelovanjem i prosudbom ali ne i donošenjem zaključaka bez argumenata, a posebno ne iskazivanjem javnog linča – optužbe, klevete i manipulaciju javnosti informacijama o osobama ili događajima koji se tiču narušavanja ljudskih prava.
Nažalost, ovih dana svjedočimo HHO-ovu pristranost, odnosno navođenje vode na tuđi mlin iz kojeg ne da teče voda, već curi mlijeko. Riječ je ovdje naravno o stranim utjecajima, fundacijama koje zastupaju njihove interese, a iza kojeg stoji G. Soros. O povezanosti Sorosa sa domaćim političkim elitama ne treba trošiti riječi, jer upravo preko njih i njegova otvorenog društva financiraju se udruge tzv. Civilnog društva kao što je i HHO.
Trendovski gledano Soros je tvorac Novog svjetskog poretka naklonjen državnom kapitalizmu i lijevom političkom spektru, i jasno je da će pružiti ruku svima koji su spremni ispunjavati njegove želje i vizije. Ovo je njegov comeback nakon balkanizacije bivše nam države, a koja mu svesrdno otvara vrata preko svojih trabanata u liku Čička i Teršeličke.

Buđenje nacije, nakon što je Gotovina osuđen i mi skupa s njim proglašeni zločinačkom organizacijom, velika je opasnost za demokratske izbore u kojoj ako pobijedi desni centar propadaju planovi o izjednačavanju krivnje žrtve i krvnika, bankarski lobiji su u velikoj neizvjesnosti u svojem daljnjem hapanju pa se pretpostavlja da bi takva situacija mogla izazvati nove nemire u našoj mladoj državi. Takva podmetanja i insinuacije upravo sada koriste oni kojima je vlast, a ne narod i država na prvom mjestu.

Plašenje desnicom kao zlom vješticom su priče za malu djecu, jer desnica nije ništa drugo osim izraženog patriotizma. Sloboda, jednakost, pravednost, neovisnost o kojoj smo svi sanjali tako dolazi na kušnju kada će se svatko od nas morati izjasniti na kojoj je strani. Ovo dakako nema veze sa izborima već sa osobnom savješću i prosudbom kakvu budućnost želimo svojoj djeci, ako smo sadašnjost toliko zabrljali.

Na tom njihovom putu treba uklanjati sve koji misle drukčije i zapravo predstavlja otvoreni linč protiv svakoga tko nije po njihovoj mjeri. Željko Sačić tako se našao na meti za odstrel.
No, da još ima moralnih ljudi u tom HHO-u svjedoče niže dva dokumenta.

Poštovani članovi Hrvatskog helsinškog odbora,
poštovani članovi Izvršnog odbora HHO
poštovani predsjedniče g. Čičak,
Očekivala sam da će Izvršni odbor HHO-a na sutrašnjoj (petak, 29. 04. 2011.) sjednici provesti temeljitu raspravu o tekstu Izjave br. 8. te da Izjava neće biti objavljena prije ozbiljne i temeljite rasprave. To sam očekivala jer se radi o važnoj temi koja zahtijeva krajnje ozbiljan, promišljen i balansiran pristup. Stoga sam se vrlo neugodno iznenadila kada sam u današnjem (28. 04.)"Večernjem listu" pročitala Izjavu Izvršnog odbora HHO-a br. 8. u tekstu na koji sam stavila ozbiljne primjedbe kao prilog sutrašnjoj raspravi IO-a, te koje sam jučer (27. 04.) dostavila svim članovima IO HHO-a. Na moje primjedbe odgovorio je samo kolega Emil Havkić.
S obzirom da se ne slažem s tekstom Izjave br. 8., smatram da od danas, 28. 04. 2011., ne mogu biti više članica Hrvatskog helsinškog odbora te podnosim ostavku na dužnost potpredsjednice HHO i članice IO HHO.

U Zagrebu, 28. 04. 2011. Marta Vidaković Mukić

RAZLOZI ZBOG KOJIH NE MOGU PODRŽATI IZJAVU BR. 8. U PREDLOŽENOM TEKSTU

Uvodna napomena

Smatram da je HHO na pošten i nadasve častan način izvršio svoju zadaća zaštitnika ljudskih prava, kada je 1995., nakon vojno-redarstvenih akcija "Bljesak" i "Oluja", nakon dojava o masovnom i teškom kršenju ljudskih prava domicilnog stanovništva na oslobođenim područjima, organizirao prikupljanje, verificiranje i čuvanje provjerenih podataka o žrtvama, osobito o žrtvama ubojstava. Za velik broj žrtava može se sasvim opravdano smatrati da su žrtve ratnih zločina.

Uvjerena sam da bi broj žrtava bio veći, da nije bilo tadašnje brze i odgovarajuće intervencije HHO-a. Stoga, jer sam se i sama susretala s potomcima žrtava kojima su uskraćivana temeljna ljudska prava, prema aktivistima koji su neposredno radili na terenu i prema tadašnjim članovima HHO-a, osjećam duboko poštovanje i zahvalnost.

Naglašavam da moje rezerve prema tekstu prijedloga "Izjave br. 8." ne proizlaze iz bilo kakve sumnje u aktivnosti koje su poduzimane na otkrivanju žrtava i njihovoj zaštiti. Rezerve koje imam prema tekstu proizlaze iz samoga teksta, točnije iz konteksta u koji se pojedine tvrdnje mogu dovesti.

Konkretne rezerve

Redoslijed izlaganja Izjave 8. takav je da može dovesti do neželjenih konotacija i pogrešnih zaključaka:

1) Tekst Izjave, prema mom mišljenju sasvim nepotrebno, započinje izričajem:
" Hrvatska se presudom ad hoc Tirunala u Hagg-u u predmetu Gotovina i drugi , još jednom suočila sa drugačijim viđenjem događanja nakon vojno redarstvene akcije Oluja, od one kakav bismo željeli da jest. "

Nečije viđenje određenih događaja subjektivna je kategorija i može biti više ili manje objektivno, ovisno o osobi i njezinom motrištu. Ali, to je samo stilska primjedba. Problematičan je, po mom shvaćanju, nastavak teksta, tj. opće povezivanje nepravomoćne presude s aktivnostima HHO-a na oslobođenom području, nakon završetka vojno-redarstvene akcije Oluja. Na taj se način nepravomoćno osuđeni, bez dokaza, dovode u vezu sa počiniteljima zločina koji su se dogodili nakon završetka vojno redarstvene akcije "Oluja", što bitno otežava položaj nepravomoćno osuđenih u stadiju žalbenog postupka.

Naime, ako i ugledne nevladine organizacije, koje okupljaju slobodno misleće intelektualce, optužuju nepravomoćno osuđene tada se, bez obzira na to je li pravno uopće održiva prvostupanjska presuda, otežava objektivan rad drugostupanjskog suda. Smatram da HHO nema pravo uopće se miješati u bilo koji sudski postupak koji je u tijeku, a nema ni pravo otežavati obranu bilo kojega okrivljenoga u bilo kojem kaznenom postupku.

2) U trećem stavku Izjave navodi se kako se u hrvatskoj javnosti vodi žestoka rasprava o odluci haškog Tribunala te da je predsjednica Vlade naložila "diplomatsku ofenzivu" kako bi se preko naših ''prijatelja u svijetu'' izvršio pritisak na Tribunal da promjeni svoju odluku. To autor (I.Z. Čičak) drži kršenjem načela vladavine prava i napadom na ustavni poredak i trodiobu vlasti, bez presedana.

Smatram da se radi o ishitrenoj reakciji predsjednice Vlade na pritisak javnosti, a ne o pokušaju nezakonitog utjecaja na Tribunal. Postavlja se pitanje kako uopće Jadranka Kosor može utjecati na Međunarodni kazneni sud za progon osoba odgovornih za teška kršenja međunarodnog humanitarnog prava na području bivše Jugoslavije od 1991. (ICTY).

Njezina reakcija odgovor je na situaciju politiziranja samog Suda putem tužiteljstva koje je stranka u postupku kod toga suda. Naime, dobro pamtimo kako su se ponašali tužitelji glumeći zvijezde i ucjenjujući Hrvatsku, a najavljuju da će to i nadalje činiti. Zabrinjavajuće je da dio europske političke garniture koristi tužiteljstvo kao političko sredstvo pritiska na Hrvatsku, čime stvarno favoriziraju i politiziraju jednu stranku u postupku, a koja bi, kao dio pravosuđa, morala biti neovisna od bilo kakvog i bilo čijeg političkog utjecaja.

3) U Izjavi je navedeno: "Predsjednica Vlade naložila je i istragu o tome tko je poštujući Ustavni Zakon o suradnji s Haškim tibunalom dostavio transkripte, umjesto da je naredila detaljnu istragu o stvarnom broju žrtava nakon Oluje, slijedeći onu biblijsku: '' Samo nas istina može spasiti.'' HHO je kao svoj moto u svom djelovanju poslije Oluje preuzeo čuvenu rečenicu pape Ivana Pavla II vezanu uz postjugoslavenski rat : '' ovaj puta nitko neće moći reći- nismo znali!''
Citirani tekst smatram suvišnim, opterećujućim i nepovezanim sa problematikom radi koje uopće i izlazimo u javnost. Jasno je da predsjednica Vlade poduzima neke radnje, ali to ne znači da je trebamo kritizirati što istovremeno ne poduzima i neke druge radnje. To ostavlja dojam naše smušenosti. Istraga o eventualno nezakonitoj dostavi dokumenata nema nikakve veze s istragom počinjenih zločina i brojem žrtava. Ja vezu ne vidim.
Napominjem i da se izjava Sv. Oca, koja se citira, stvarno odnosi na svjetske političke snage koje su mogle spriječiti Miloševićevo divljanje po bivšoj Jugoslaviji u cilju stvaranja velike Srbije. Stoga, iako je to uzeto kao moto akcije HHO-a 1995., danas nema smisla pogrešno navoditi smisao papine izjave.
4) U daljnjem tekstu navode se podatci o žrtvama koje je prikupio HHO i podatci o žrtvama i pokrenutim postupcima koje je dao DORH radi emitiranja u I. "Dnevniku" HRT-a 25. 4. Taj dio teksta nije sporan.
Međutim, s obzirom na sav tekst prije tog dijela Izjave, postavlja se pitanje zašto HHO uopće daje izjavu za javnost, tj. koja je svrha same Izjave. Ako je svrha Izjave da se demantiraju netočni, odn. neistiniti podatci koje je DORH objavio u spomenutoj TV emisiji, tada je veći dio prethodnog teksta suvišan i neprimjeren cilju koji se želi postići, a dvojben je i sa stanovišta prava na efikasni pravni lijek (žalbu) nepravomoćno osuđenih generala.
5) Osobito mi je sporan dio teksta u kojemu se navodi: "Tamo su kriminaliskički službenici Ivica Vrtičević i Jozo Bilobrk odbili (navodni) zahtjev Ivana Sačića da izvrše lažni ''kriminalistički uviđaj''' s time da se uz ubijene starce stavi oružje kako bi izgledali kao naoružani odmetnici. Protiv Ivana Sačića zbog toga se od lani vodi postupak za kazneno dijelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava, ratnog zločina protiv civilog stanovništva iz čl.120 st.1 OKZRH u vezi Čl. 28 st.2 OKZRH. Ta je činjenica po nama glavno pogonsko gorivo za Sačićevo političko ekstremisitčno djelovanje danas."
Kao pravnik, taj dio teksta doživljavam kao ulazak članova IO HHO-a u kriminalnu sferu. Podsjećam da je čl. 200. KZ inkriminirana kleveta, kao kazneno djelo protiv časti i ugleda, a koje se sastoji u iznošenju ili pronošenju , pa i jednokratnom, nečeg neistinitog za drugoga što može škoditi njegovoj časti i ugledu. Kvalificirani je oblik javna kleveta putem tiska, radija, televizije i dr. Kada bi nas Sačić tužio kao pojedince, članove IO HHO-a, vjerojatno bismo bili osuđeni, jer sumnjam da bismo mogli dokazati istinitost tvrdnji o zahtjevu Sačića da se izvrši lažni kriminalistički uviđaj. Također sumnjam da bismo se mogli obraniti tako da dokažemo da smo imali opravdanih razloga da povjerujemo u istinitost onoga što bismo iznijeli, odnosno pronijeli. Osobno se posebno ograđujem od bilo kakvih optužujućih tvrdnji o Sačiću.
Osim prethodnog upozorenja, upozoravam i da se davanjem političkih ocjena o Sačićevom političkom angažmanu na stranačkoj sceni mi politički svrstavamo, što je protivno općim normama o djelovanju HHO-a.
Zaključak
Postavlja mi se pitanje: koji je stvarni cilj Izjave br.8?

U Zagrebu, 27. travnja 2011. Marta Vidaković Mukić

Komentari

Po pički

Čička bi trebalo po pički.

sve dobro...

Tko je glasao

iritantan čičak

Nije mi jasno šta to ima iritantno u čičku.
Sedamdesetih udba uvatila savku, tripala , tuđmana i čička . Sve pustila svima dala penzije i stanove , nekima i vile , samo čičak dobija po pički . Prikapčala ga na struju zatvorila i sve ono što udba radi kad nekome daje po pički.
Iritantan neki lik taj čičak , moglo bi se reć i asocialan . Svi bi mu dali po pički. Ma ima takvih likova . Takav je bija i oni gotovac, pa šuvar , veselica, pa i budiša je iritantan .

Tko je glasao

njih di god da udariš, udariš

njih di god da udariš, udariš po pički..

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Debe ja govorim o ljudima

Debe ja govorim o ljudima čije promišljanje hrvacke možda i nije točno ali je promišljanje o hrvackoj . Oni su po mom mišljenju vidili prvo hrvacku pa tek sebe . Danas svi gledaju prvo sebe , pa opet sebe , pa svoje a hrvacku niko ne vidi .

Nazivat takve ljude pičkama je dokaz nepoznavanja hrvacke stvarnosti.

Tko je glasao

napis nije bio politički nego

napis nije bio politički nego čisto stilske prirode, u odgovoru na stilsku figuru prethodnog napisa, bez neke specifične reference na te "hrvatske velikane", samo brzopleta igra riječi.

iako to nije igralo ulogu u komentaru, ne bih se složio da su navedeni likovi bili pozitivni likovi. Za Hrvatsku ili uopće. Da objasnim zašto, trebala bi knjiga koju ne namjeravam pisati. Što se mene tiče komentar se može i obrisati, nije mi posebno stalo do njega. pa udrite ga minusima ako vam je stalo, meni nije.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

O sumnjivoj vjerodostojnosti

O sumnjivoj vjerodostojnosti hrvatskoh HHO-a najbolje govori činjenica da su njegovi predsjednici osobe al la Ivo Banac i Ivan Zvonimir Čičak.

Izlistavajući pedigre navedenog dvojca smatram da je svaki daljnji komentar je suvišan.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ha-Ha-Ha O-ha-ha

Pažljivo sam pročitala Izjavu br.8 na web stranicama hahaha-oh-a, koja me je uglavnom podsjetila na odvoz krupnog otpada, nabacana zbrka starih neupotrebljivih stvari, egzotičnih primjeraka koječega i potrganih zaključaka. tako sam zaključila da je glavna svrha tog, malo je reći smušenoga, podneska, u kojemu se pojavljuje i Papa i Savo, i đavo i gospod Bog što bi reko Sartre, dakle, prava svrha nije mogla biti drugo nego difamacija Sačića.
Sačić, kako znamo, je zajedno s braniteljskim udrugama i Hrastom okupio na Trgu , po mojim skromnim procjenama, cca 50 000 ljudi, više nego dosta da zada brige raznim ešalonima zaduženima da se projekt zapadnog Balkana provede do kraja i da se nitko ne usudi pobrkati već providonosno određena mjesta lončićima.
I dok SDP-kukuriku već uvježbavaju Žikino kolo, a HDZ sve nade polaže u škarice i Gogolja, lijepo je znati da netko ipak bdije: Čičak - različak koji odjednom pronalazi sjenke dopunskih krivaca za ''ratne zločine'' počinjene u unedogled rastegnutom periodu 'poslije oluje - i gle! - nitko drugi na tapeti nego baš ''ekstremist'' s Trga..
Zbilja su svi skupa jadni, ti strani plaćenici među nama..
Da ovdje ima imalo ekstremizma, već koliko sutra bi sva ta HHO, GONG, REKOM i slična bagra bili ukinuti , a poneki bome i pretreseni zbog obavještajne djelatnosti u korist stranih nalogodavaca.

Tko je glasao

ekstremizam

Svaki iole pametan ekstremizam će uvijek imati par "stranih plaćenika" koje može pokazivati unaokolo - za slučaj da mu itko predbaci kršenje ljudskih prava. Prema tome - to nije dokaz ičega. Niti postojanja niti nepostojanja ekstremizma.

Pretpostavljam da su rečenice tipa "SDP uvježbava Žikino kolo" dokaz patriotizma, što prema autorici dnevika znači - biti desno.

A tvoja procjena o broju okupljenih na Trgu se temelji na... nekoj okultnoj znanosti ili? Pitam, jer sam bio na prosvjedu od početka do kraja. Vjerojatno su se sudionici multiplicirali par puta dok je ta informacija došla do tebe.

Tko je glasao

@Esperanza Možeš ti i puno bolje...

Pišeš:
................
i mi skupa s njim proglašeni zločinačkom organizacijom!
---------------------------------
Netočno, potpuno netočno! Preuzimaš kolektivnu odgovornost, a to nitko od tebe nije tražio niti ti je nameće. Sasavim konkretna imena su sankcionirana, istina naziv UZP nje sretan, ali ni tamo nema osude kolektiva nego opet grupe pojedinaca...
Dalje, pišeš:
------------------
.....jer desnica nije ništa drugo osim izraženog patriotizma.
-----------------------------
Ima raznih struja unutar hrvatske desnice, ali patriotizma nije rezerviran samo za desnicu. I ja kao neka vrsta ljevičara i liberala osjeća, se patriotom i ne mislim da sam u ikakvpj vezi s desnicom. Osim toga, ekstremna desnica nema veze s patriotizmom nego prije, sa fašizmom, rasizmom, ksenofobijom...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Koještarije.

HHO je već odavno samo karikatura, nevrijedna bilo kakvog obaziranja.

Tko je glasao
Tko je glasao

kakva je to neovisna udruga

kakva je to neovisna udruga koju se u medijima pretstavlja kao maltene ministarstvo za ljudska prava? kakva je to hrvatska udruga s nazivom helsinški i dvojbenim izvorima financiranja? kakva su to ljudska prava koja oni zastupaju i kod koga? Sačić na listi za odstrijel hho-a? ponešto sumnjam. ovo ide u prilog Sačiću u njegovim "desnim" krugovima.

Da Jadranka Kosor ne može utjecati na tribunal je savršeno jasno.

Da je HHO politčko-medijska-manipulacijska ustanova jednako je tako jasno.

A i Čičak je pazite molim, desničar :)

http://hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=13062:i...

ustavni poredak, trodioba vlasti? kako je Haag izvan Hrvatske, Čičak kao i obično valja gluposti. Tu nije usamljen.

nemiri se pokušavaju izazvati u ovoj državi već par godina.. jedino su ti prokleti Hrvati toliko indolentni da im to nikako ne uspijeva. Prvo nije uspjelo s ljevicom, pa se sad opet pokušava s "desnicom".

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Hrvatski spisak nosioca novog svjetskog poretka

"Hrvatski spisak nosioca novog svjetskog poretka koji nije feudalni" - prijedlog ustavnog zakona, s izdvojenim mišljenjem M.V.M.

Buđenje nacije, nakon što je Gotovina osuđen i mi skupa s njim proglašeni zločinačkom organizacijom, velika je opasnost za demokratske izbore u kojoj ako pobijedi desni centar propadaju planovi o izjednačavanju krivnje žrtve i krvnika, bankarski lobiji su u velikoj neizvjesnosti u svojem daljnjem hapanju pa se pretpostavlja da bi takva situacija mogla izazvati nove nemire u našoj mladoj državi. Takva podmetanja i insinuacije upravo sada koriste oni kojima je vlast, a ne narod i država na prvom mjestu.

(u citatu boldirao @bube)

Tko je g.Soros je navedeno, tko je Sačić (Vekić ....) će reći sud kada o njemu donese odluku, desni centar je u ovom tekstu valjda HDZ - no tko je to politički mi u čije ime pišeš i oni protiv kojih si tako zdušno.

Od novog buđenja nacije na način kako to zamišlja malobrojna i maloumna krajnja desnica diže mi se muka.

O povezanosti Sorosa sa domaćim političkim elitama ne treba trošiti riječi, jer upravo preko njih i njegova otvorenog društva financiraju se udruge tzv. Civilnog društva kao što je i HHO.

Kako se Sorosevim financiranjem civilnih udruga utvrđuje ili može utvrditi njegova povezanost sa domaćim političkim elitama?

ili makar reci o kojim to političkim elićanima pišeš pa da ih stavimo u "Hrvatski spisak nosioca novog svjetskog poretka koji nije feudalni"

Tko je glasao

antiprotivna

@bube, ne vjerujem da ti treba analiza, ali da sam umjesto mi napisala država ili hrvatska valjda bi bilo jasnije.
Ja sam uvijek bila ZA, a ne PROTIV. ;) U ovom slučaju kao i svim ostalim sam za istinu i pravednost a koja je izostala tijekom 15-tak godina. Nije lako sve posložiti, ali je na žalost mnogima u žurbi jača strana manipulacija i podmetanje.
Od novog buđenja nacije na način kako to zamišlja malobrojna i maloumna krajnja desnica diže mi se muka.
Vidiš, i ova tvoja izjava govori isto tako o tome da je teško prihvatiti tuđe mišljenje, pa se koristimo svojim bogatim rječnikom. Stvarno ne znam tko je ta maloumna krajnja desnica, ako ti znaš nešto više o tome, piši.

Što se tiče udruga u RH njihov broj je premašio 33000, a samo neke su privilegirane i nositelji su "promjena" u civilnom društvu.
Ne znam zašto te to tako boli, ali NWO je naša stvarnost i puno se o tome piše u stranim medijima, pa čak i CNN objavljuje :))
Lijevo, desno ili ispravno? Ja sam za ovo treće ;)

Tko je glasao

Kužim

ja tvoje "za", ali se ne mogu opredjeliti jer ne odgovaraš na osnovna pitanja koja postavih.

A uvijek me baca u nebulozu kad netko (ja, ili ovdje ti) piše "mi" a onda padam u popizditis kad se pojasni da to "mi" zapravo znači Hrvatska.

Još je popizditljivije kada se to ponavlja od jednih te istih mimičara, kad ih je iz dana u dan sve više pa ispada da, preskačeš li te komentare, skoro nemaš koga čitati.

Za maloumnu krajnju desnicu pogledaj fotke hrvatske mladosti sa zadnjeg prosvjeda. Toliko su uvjereni u svoje poslanje da im samo pokoje bistro oko viri ispod krinki (kapuljača).

Tko je glasao

Sudovima isto kao nekad topovima, tenkovima, avionima, bombama

Tko je g.Soros je navedeno, tko je Sačić (Vekić ....) će reći sud kada o njemu donese odluku
Tko si ti, sve si rekao u svome "komentaru otkrivanja" upućenom @drvosjeku, i zato je jasno zašto ovakvi tvoji osjećaji:
Od novog buđenja nacije na način kako to zamišlja malobrojna i maloumna krajnja desnica diže mi se muka.

Tko je glasao

Zaboravan sam

daj prenesi taj komentar i ovdje. Možda baš odgovara. Al' ga prenesi osjećajno.

Kad već jebenišeš osobno, zamolio bih te da onaj jedini preskočeni, od svih mojih komentara, dosljedno ocjeniš.

"Nemojte mi kvariti prosjek" reče moj prijatelj nastavniku iz tjelesnog koji mu htjede dati odličan a on, taj prijatelj od 17 predmeta druge godine u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Osijeku ima 16 dvojki. Eto glupo je kako gluposti pamtim.

Tko je glasao

Mnogi su danas zaboravni

Dobar ti je taj komentar. Iskren.
Otkriva do tada skrivenu "osjećajnu" dušu toliko da je više nikakvi upisi ne mogu sakriti.

I kada je najbrižljivije pokrivena riječima poput ove tvoje pričice o prosjeku, prisutna je u pozadini.

Stvarno, pamtiš gluposti, a izgleda da si zaboravan si za važnije stvari!
Kao i ovi iz HHO-a.

Tko je glasao

naši vaše...

Zanimljivo je da srpska stranica Wikipedije Sorosa opisuje kao "onaj koji je financirao B92", "onaj koji unosi nestabilnost u ovaj region" itd. itd. Vanjski neprijatelji ne poznaju granice :)

Tko je glasao

@zaphod, evo jedne

@zaphod, evo jedne sheme..vidim da te zanima ;)..samo nije on tema dnevnika, već HHO

http://www.muckety.com/George-Soros/4166.muckety

Tko je glasao

HHO u medijskom ratu protiv Hrvatske

HHO se u medijskom ratu protiv Hrvatrske, a pogotovo protiv bilo kakve "hrvatske opcije" u budućim izborima svrstao.
Nervoza raste jer je osudom A.Gotovine ponovo pokazano hrvatsko zajedništvo, što mnogima ne odgovara.

Vole rascjepkanu Hrvatsku i poduzimaju sve da tako i ostane.

ps. hvala za ovaj dnevnik , u kojem ste skinuli masku s organizacije, koja se tuđim novcem upire nanositi što više štete Hrvatskoj.

Kome sve odgovara da je A. Gotovina u zatvoru?
Sasvim je jasno i iz ovoga što iznosi HHO, a on nije samo tuđa biljka na našoj zemlji.
Ovdje je mnogi zalijevaju i hrane, zbog koristi koju im nosi.

Tko je glasao

Kome sve odgovara da je A. Gotovina u zatvoru?

POTOMCIMA VRANJINIM, DALJE SEPAROVICU I GREGURICU TE SVIM UDBASKIM OSTACIMA KOJI DIJELE HRVATSKE PUTOVNICE HRVATSKIM BJEGUNCIMA I SRPSKIM GANGSTERIMA

ZASTO NITKO DA SE PITA DA LI HRVATSKA U ODNOSU PREMA HAAGU STITILA SVOJE INTERESE, ILI INTERESE GENERALA GOTOVINE

INTERES HRVATSKE I INTERES GOTOVINE JE 95 MOZDA BIO ISTI, ALI 2005. INTERESI HRVATSKE NISU BILI ISTI INTERESIMA GOTOVINE.

2005. INTERES GOTOVINE JE BIO IZBJECI PRESUDU, A INTERES HRVATSKE JE BIO ZADRZATI SLIKU O NEVINOM RATU

KADA JE DOSLO DO SUDJENJA GOTOVINA JE NAPRAVIO GRESKU JER JE MISLIO DA CE SVI ONI KOJI SU GA STITILI, SAKRIVALI DA BI GA NA KRAJU LOCIRALI I TRANSFERIRALI IDALJE DA GA STITE

NIJE SHVATIO DA SU UTRENUTKU NJEGOVA UHICENJA ONI MORALI POCETI STITI SEBE

U TOME SU USPJELI

Tko je glasao

@ppetra

Kome sve odgovara da je A. Gotovina u zatvoru?

franji tudmanu, suska posthumno a onima oko koji su jos zivi jos i vise..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci