Tagovi

Hendrix

JEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTAJEDNO VELIKO NIŠTA

Tagovi

Komentari

Hendrix. Moje upoznavanje s

Hendrix. Moje upoznavanje s njegovim opusom islo je odprilike slicno kao i kod tebe. Dosta dugo od dima i plamena nisam cuo sto je svirao i kako je to radio. Dok mi u ruke nije dospio trostruki woodstoock i njegov instrumental solo koji sam vise puta ponovno stavljao i otvorenih usta slusao. Nakon toga nista vise nije bilo isto. Ta je stvar za mene bila okidac preko kojeg sam dospio u njegovo carstvo zvuka. Poceo sam slusati sto svira i kako svira. Na kraju kao i svaki neshvaceni genije sagorio je u zaru svoje inventivnosti.

Tko je glasao

Rebel

Svakako progovarajući u tom kontekstu, progovaraš o predrasudama koje nas prate čitav život. Ako se ne slažemo sa onim što društvo odobrava (mislim na ljude s kojima provodimo vrijeme), postajemo "crna ovca" toga društva, a želimo mu pripadati iz koje kakvih razloga pa pristajemo i na glorifikaciju nečega što u tom trenutku ne razumijemo, samo da ne bi bili odbačeni. Naravno neki stalno ostaju u tom stanju (pubertetu) i nikada nemaju svoj stav, nego uvijek stav većine (društva). Na drugoj strani imamo one koji propitkuju i ne slažu se situacijom u kojoj ne razumiju stanje oko sebe, te zbog toga bivaju segregirani kao čudaci. Oni uvijek nešto "seru" i prave se pametni, stalno nešto "filozofiraju". Tko bolje prolazi ? Ne znam, mene su uvijek smatrali "seronjom", jer dok sam slušao "Anarchi in UK" drugi su slušali Halida (ne ponižavajući niti izvođača, niti one koji to slušaju, jer lijepa pjesma je uvijek lijepa, bez obzira na izvođača i stil). Pošto je takav sat (doba dana kad ovo pišem), da bih bolje predočio svoj stav, ispričat ću jednu priču koju sam negdje "pokupio"
U davnim vremenima bio je jedan mudrac koji je doživio prosvjetljenje iliti spoznaju. Rečeno mu je da će u njegovom mijestu biti zatrovana sva voda i da ako hoće ostati normalan mora sebi napraviti zalihu čiste vode za najmanje četiri mijeseca ili će u protivnom zauvijek izgubiti razum. Naravno mudrac to i učini. Također je svim svojim mještanima govorio da učine isto. Naravno oni su ga ismijavali i rugali se njegovoj predanosti u skupljanju vode. Kada se voda zatrovala svi sumještani izgubili su razum, ali je on i nadalje ostao "čistog" razuma. Svi ostali koji su izgubili razum nisu ga više smatrali pametnim nego su ga ismijavali, jer ga nisu mogli razumjeti u njegovim razmišljanjima, nego su ga smatrali totalno drugačijim od sebe i proglasili ga budalom. Pošto je mudrac bio mudar i prestar da bi mijenjao sredinu, odluči prosuti svu "čistu" vodu i ode se napiti vode iz seoskog izvora. Pošto je voda bila zatrovana i on izgubi razum kao i ostatak sela, ali selo spozna da se konačno opametio, jer ga sad konačno "razumiju", jer je postao isti kao i oni, bez razuma.
Pouku prepuštam čitateljima.

Tko je glasao

Sta je ovo neki rokerski

Sta je ovo neki rokerski kutak? :-D

Tko je glasao

gale

Čitav život je valjanje kamenja ( Sizifov postulat)

Tko je glasao

Sličice u čokoladicama,žvakaćim gumama

Sjećam se da sam prvi puta vidio Hendrixa na sličici ,valjda u onim starim žvakama koje su ličile na cigarete.

Nego,jel istina da je umro zbog predoziranja i da je heroin uzimao za doručak ,ručak i večeru.
Samo pitam,to mi ne umanjuje njega kao umjetnika.
Peace.

sve dobro...

Tko je glasao

Istina je škakljiva i varljiva.

Zasigurno da mu zabranjene supstance nisu bile strane, premda nije kao neki glazbenici tog doba gradio karijeru na kultu opijuma.

Službeno ga je ubio koktel vina i tableta.

Dakako teorije zavjere su aktualne, mrtav Hendrix zarađuje više od živog.

Umro je u 27 godini i tako ušao u klub 27.

Janis Joplin, Robert Johnson, Kurt Cobain, Brian Jones, Jim Morrison...svi u 27 godini, smatram da je klub 27 samo jedan u nizu marketinških manipulacija diskografskih pijavica.

Nije u interesu da se istina sazna.

Tko je glasao

Odlično, Rebel!

Zbog zadovoljstva nakon čitanja dnevnika, dodajem komentar da je, ako bi dnevnik bio početak razgovora, najbolji nastavak bio šutnja.
U potki dnevnika, jednostavno, mora se naći svatko.

Tko je glasao

Hvala!

miris@!

Tko je glasao

Nemam idole,

ali ja sam komformist.

Pozz

Tko je glasao

Ovdje je riječ o proglašenim

Ovdje je riječ o proglašenim istinama i vrijednostima koje se dogmatiziraju. Idoli su nuspojave.

Tko je glasao

Pokušavam shvatiti

kako bi idoli bili nuspojave, ali ne mogu. Prekomplicirano je za mene. Inače tekst nije loš, samo mislim da nisi shvatio moj kom. On nije usputna bilješka, on također komentira tvoj članak samo s drugačijim odmakom.

Inače, na "All Along The Watchtower" sam ja osobno slab, ali ništa manje na "Purple Haze". Jesi primijetio kako je smiješno da u nas ljudi uvijek kažu 'diip parpl', ali točno kažu "prpl hejz" :-)

Pozz

Tko je glasao

Sasvim je moguće..

...da nisam shvatio prirodu tvog komentara.

Idoli kao nuspojave, nastaju u tom smislu da neke univerzalne vrijednosti (čast, poštenje..), vežemo uz živa bića te ih na taj način činimo opipljivima.

Ovo za "purple" nisam skužio, sve do sada. Zanimljivo.

Tko je glasao

Mali dodatak.

Ne volim ljude "prekomplicirano je za mene" stava koji na taj način prave zalet svojim doktorskim analizama priprostih dnevnika, nas običnih smrtnika.

A toliko sam do sada vidio, da znam kako si inteligentan, načitan i lucidan, barem u komentarima.

Eto samo toliko.

Tko je glasao

Ovo sa zaletom

je OK. Dobro si to postavio. Ali, nije mi to bila namjera. I nije bilo glumljenje skromnosti. Nego mi je izgledalo da si zabrijao u neki svoj film i da te ja ful ne mogu pratiti. Tako da to "prekomplicirano za mene" je bilo doslovno. Svako svakome može biti prekompliciran. Ja si svežem mozak u čvor svaki puta kada čitam adfilantropa.

Prpl/parpl je bila samo zajebancija, kao, htio sam napisati da mi je Purple Haze dobra stvar, pa me to sjetilo kako je ljudima ostala navika bend Deep Purple zvati parpl, premda istu riječ točno izgovaraju u nazivu pjeseme od Hendrixa.

U tekstu u kojem si dva puta nagalsio da je zapravo o nama, zanimljiv mi je bio drugi dio u kojem govoriš o deklarativnom i načelnom, ali ne i sadržajnom pristajanju uz neke vrijednosti, što mi dosta izgleda kao priklanjanje grupi. Dakle, komformizam. Vic je u tome da ne može netko za sebe reći da je komformist jer to nijedan pravi komformist ne bi za sebe rekao.

Vic je u stvari iz Monty Pythona, točnije Brianova života, kada Brian ljudima govori svi ste vi individue, a oni, posve neindividualno za njim ponavljaju svi smo mi individue. Onda jedan kaže: ja nisam individua. A zapravo je jedino on tu pravi individua.

Pozz

Tko je glasao

Prvo.

Skužio sam odmah prvi puta što si htio reći sa "parpleom", samo sam napisao da mi je zanimljivo jer do sada nisam to primjećivao.

A što se tiče drugog dijela, slažem se i razumijem. Barem mislim da razumijem, komformist i linija manjeg otpora, borgovske mase itd itd.

Ne smatram da si mislio biti prepotentan i docirati, ali u jednom trenutku učinilo mi se da me pripremaš poput loptice za golf, lansirati u orbitu površnosti.

Pozdrav.

Tko je glasao

Najjača ikad!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Džabe ste farbali...

Uvijek me je zanimalo - tko je taj koji uvijek iznova nasred zagrebačkog Željezničkog mosta, na posve nepristupačnom mjestu, napiše velikim crnim slovima - "HENDRIX"? I tako već godinama!

Inače, bila sam na Hendrixovom grobu gdje je običaj uzeti komad papira i kredom "prekopirati" neku od tamo uklesanih njegovih gitara. Još imam Hendrixovu gitaru doma ;)

A "Hey Joe", nek mi netko ne zamjeri... dosadan do bola...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ma dobro..

...u Sesvetama netko konstantno obnavlja "Milena volim te", tako da je Hendrix još dobar:)

A "Hey Joe", pa onako, poput svakog klasika. Čujem ga tu i tamo, ne vlastitom voljom ali se ne bunim.

Tko je glasao

palac gore

s vremenom su u žaru iskupljenja učinili od njega Boga, i time zapravo ubili čovjeka u njemu, žalosno doista

zapravo su to posljedice showbiza. to je takav svijet pa čak i sa odmakom danas se o ljudima poput Hendrixa ili Iana Curtisa ne govori drugačije. nažalost.

Tko je glasao

Problem je u tome što Hendrix

Problem je u tome što Hendrix jeste Bog.

Tko je glasao

Hm.

Od kada ukinuše Pištinu "MetalManiu" nekako ne vjerujem u to.

A znam da se Pišta molio redovito.

Tko je glasao

Tvrdiš da Elvis nije

Tvrdiš da Elvis nije Kralj?

Put od dogme do ljubavi sa razumijevanjem (btw, predivno rečeno...) nekada vodi do dogme.

Tko je glasao

Hvala.

Vodi do tamo gdje mu dopustimo da odvede.

A Elvis? Pa ne znam. Možda nebeski. Kao glazbenik teško.

Tko je glasao

Vodi do tamo gdje mu

Vodi do tamo gdje mu dopustimo da odvede.
Yep. ;)

A Elvis? Pa ne znam. Možda nebeski. Kao glazbenik teško.
The King.

Tko je glasao

Jok! Mišo je kralj!

Jok!
Mišo je kralj!

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

hvale vrijedan tekst. vrijedi

hvale vrijedan tekst. vrijedi za sve velike državnike. to mi je prva asocijacija.

Tko je glasao

Da.

Poglavari, materijalni i duhovni.

Tko je glasao

da. moramo evoluirati i

da. moramo evoluirati i početi biti svjesni i savjesni, nadasve odgovorni. ostaviti poglavare prošlosti kamo i spadaju...težak zadatak je pred nama.

Tko je glasao

Veli Jože, ništa se neće

Veli Jože, ništa se neće dogoditi sutra - sve se je već dogodilo jučer!
Kada se toga postane svjestan - dalje je sve lako.
Pozzzz

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci