Tagovi

HDZ se vraća jači nego ikada.

Sljedeće izbore dobiva naravno SDP. No, kako je situacija u zemlji posljedica godina oportunog političkog angažmana (svih, mada najviše naravno HDZovaca), a SDP jalova politička organizacija nedorasla političkoj situaciji, veliki problemi u Hrvatskoj, sve veći dug, sve više osjećaja nesnošljivosti i SDP unutar četiri godine
skupa s Josipovićem postaje omraženija stranka od HDZa danas. Slijede izbori i HDZ se vraća jači nego ikada.

Jučer je ovaj scenarij spomenuo Papar, ja nisam mogao da se ne naježim. Pogotovo zato što je scenarij izgledan ako ne dođe do nekog jačeg kopernikanskoga obrata u društvu.

Možda bi bilo dobro da svi oni koji još uvijek misle da politika nije nešto što se njih tiče, vizualiziraju ovu jezivu scenu. Jaca sa svojim bezličnim lutkama, sa Jarnjakom i Šeksom u pozadini, opet viče parole, naravno dodatno osnažena i još manje skrupulozna. HDZ je stvorio Hrvatsku, HDZ će izvući Hrvatsku iz krize, novi red jeftine demagogije i novi red gaženja i porobljavanja duha i tijela naroda Hrvatske. Nemamo više ništa, lagano su nam sa zaduživanjem uzeli i budućnost, no uvijek može biti gore, a HDZ će naći načina dokle god dišemo da dodatno isisa krv iz svojih podanika, do statusa zombija bez ikakve perspektive.

Za samo 4 godine, kada nam se HDZ vrati, mi više nećemo imati ni prošlosti, ni sadašnjosti, ni budućnosti, ni naša djeca, ni njihova djeca, ni naši bližnji, nitko. Pohlepa, neodgovornost, jeftina igra, doći će nam na naplatu i postati ćemo hodajuće crkotine.

Zamišljam najgore stvari koje mogu zamisliti. E pa. HDZ će znati isporučiti još gore od toga.

Ako se ništa ne promijeni. Ako se nastavimo ponašati kako se danas ponašamo. Ako nas ova jeziva slika ne navede na osjećaj dužnosti da je možda upravo na nama samima da izbjegnemo taj scenarij.

Doći će izbori za 4 godine. Želim li da se HDZ vrati na vlast? Pogledam ljude oko sebe. Želim li im pružiti ovakvu budućnost gdje je se HDZ vraća na velika vrata?

Jesam li jedini koji na ovu sliku dobije osip i snažnu fiziološku reakciju kada pomislim na našu Jacu kako opet maše sa osvojenom polovicom mandata u Saboru? Vrijedi li mi da učinim sve što je u mojoj moći da se ovakav scenarij nikada više ne dogodi?

Komentari

Hrast

Potpuno je promašeno govoriti o bilo kojoj staroj i dosadašnjoj stranci, opciji, k...u, palcu.
Jedino što možemo pametno učiniti je pogurati Treću opciju: Hrvatski rast - Hrast.

Nikakvi stari istrošeni političari, politokrati, kleptomani, Soroseva dječica i ostali.

Sve što trebamo učiniti, ukoliko zaista želimo promjenu, ukoliko želimo povratak nade i optimizma, dakle sve što trebamo učiniti je uključiti sve svoje znanje u izradu novog programa / strategije za Hrvatsku 21. stoljeća.

Hrast svima daje otvorenu priliku i POZIVA sve koji nešto znaju i umiju da to stave na raspolaganje i sudjeluju u izradi gospodarske, financijske, poljoprivredne, energetske, jezične i ine strategije.
Izazov je to svima koji misle da nešto znaju, koji žele promjenu, koji hoće dati svoj doprinos.
Eto vam prigode.
Od lamentiranja za / protiv ovog ili onog (starog) nema koristi.
Kola su već nad provalijom.
A Hrast dovoljno bujan da svi stanemo pod njega , i lijevi i desni !!!

Tko je glasao

hrast plutnjak

LOL...m.tuđman, j.jurčević, h.hitrec i a.ledić koje nudi hrast, su sve samo ne neki novi ljudi koji će u hrvatskoj unijeti promjene, nadu i optimizam...dobra zajebancija, nema što...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Totalno neoriginalno...

Što ne možeš smislit nešto bolje pa samo recikliraš zadnjih 10 godina. Što je različito u tom tvom scenariju od 2000-2003-2007-2011 periodu.
Što HDZ-ova demagogija 2003. i 2007. nije bila jeziva ? Što nisi dobivao osip 2003. gledajući Sanadera ? Ili si kao i svi popušio njegov tobožnji europizam i elokventnost.
Mislio si da ne može gode od Škegre pa smo dobili Šukera, da ne može gore od Valentića i Mateše pa smo dobili Sanadera.

Ja nisam. Ja sam znao da je Sanader lopina i svima sam govorio. No uzalud je govoriti jer svatko misli da je on najpametniji.

Pa evo vam sad. Da SDP neće ništa napravit. Za osnovni oporavak treba najmanje 10 godina koje ćemo provesti u najboljem slučaju u stagnaciji. Daljnjih 10 godina je potrebno za akumulaciju i tek nakon toga može početi nekakav rast i oporavak. Koji će trajati najmanje još 10 godina.
To znači da se više ne borimo za svoju djecu već tek za svoje unuke. Naša djeca su još jedna uništena i izgubljena generacija. Tek oni rođeni za 5 do 10 godina mogu imati nekakvu nadu - i to samo ako od danas radimo sve ispravne i pravilne korake. Pa ti izračunaj kolike su šanse za tako nešto.

Jer desetljećima si uništavamo generaciju za generacijom. Ne vjeruješ ? Pa da vidimo:
1940te - rani komunizam, 70tih su mogli nešto i napravit, 80te kriza i stagnacija, nakon toga rat i sad umiru na mirovinskom minimalcu vidjevši da je sve što su možda i stvorili uništeno
1950te - skoro isto, možda lijepa mladost 70tih, ali pad komunizma, rat, sad su nezaposleni idu u minimalne prijevremene mirovine i pespektiva im je samo lagano umiranje sa znanjem da ništa nisu ni stvorili ili im je to uništio rat, nelikvidnost ili HDZ.
1960te. - mladost u krizi 80tih, iznjeli rat, beskrupulozniji pokupili braniteljske povlastice za koje i sami znaju da će im se obit o glavu i da neće bit vječne, nezaposleni bez nade, mirovine nepostojeće, ako su nešto i stvorili nelikvidnost i HDZ su im to uništili
1970te - mladost proveli u ratu i posljeratnom HDZ-u, nakon toga nezaposleni, perspektiva 0. Ako netko nešto i pokuša stvoriti zatući će ga nelikvidnost, isprike svjetskom krizom i HDZ. Na mirovinu uopće ne računaju iako četvrtinu plaće izdvajaju za nju.
1980te - rata se sjećaju kroz igru, mladost proveli kupujući u shopping centrima, nisu stekli radne navike, samouvjereno čekaju svoj posao 'za 1000 EUR, mobitel i auto' koji nikad neće dočekat, ostat će nezaposleni do 35 nakon toga fizikalci. Nikad neće ni pokušat nešto stvorit. Za mirovinu su čuli no nisu sigurni što je to, ni ne vjeruju da će živjeti toliko dugo.
1990te - ni ne znaju za bolje, vjeruju da je svijet zapravo takav, mladost će provest u shopping centrima, ali bez novaca da išta kupe, ostat će nezaposleni iako će bit spremni radit za bilo kakve novce, mirovinu ni ne očekuju jer nikad nisu ni čuli za nju. Facebook će im ostat u sjećanju kao vrhunac života.
2000te - prva svjesna sjećanja će im biti nezaposleni ili slabo plaćeni roditelji u dužničkom klinču, što će se nastaviti i kroz mladost, nikad ništa neće imati, jer ništa neće ni željeti jer im je sve nedostupno od rođenja, a takvi teško da će išta i stvoriti čak i da im se pruži prilika.

Tako da čestitam Ti Hrvatski Narode.
Uspio si uništit još jednu svoju generaciju i izgubit još 20-30 godina.
Već je i 20. stoljeće bilo izgubljeno stoljeće za Hrvate. Gušenje preporoda, pa jedan rat, prva jugoslavija, drugi rat, komunizam i druga jugoslavija, Tuđman koji bi se i mogao oprostit i razumijet, ali treći rat, pa HDZ, 2000. mali tračak nade i 2003. siguran povratak na stari put sa novim likovima.

Ponosni sa čelom naprijed nastavljamo u istom smjeru jer šteta bi bilo da u 21. stoljeću nešto napravimo

Tko je glasao

Najtragicnije je sad aktualno

Najtragicnije je sad aktualno inzistiranje da se legalizira 150.000 ilegalno sagradjenih objekata.
http://www.jutarnji.hr/legalizacija-divlje-gradnje-zbog-10-milijardi-kun...
Time je poslana jasna poruka svim legalistima i idiotima koji su drzeci se zakona RH, platili sve potrebne troskove za legalnu izgradnju.
Osim sto je ismijan Ustav RH koji je ljubitelje bezakonja stavio ispod malih postenih crva i sl. budala, time je ismijano i pravo, urbanizam i tko zna tko sve ne.
Kad bi se ovo prihvatilo pravDA kojoj je maca popapala jezik bi izgledala ovako:
Svima koji su redovno ( neki bi rekli glupo ) platili gradjevinske dozvole, se taj iznos mora vratiti sa odgovarajucim kamatama i nakon toga im omoguciti da polakogodinama podmiruju potrebni iznos kao i ovi drugi "snalazljivci".
Od toga bojim se nece biti nista.
20 godina pljacke, korupcije i bezakonja nije mala stvar.
Bezakonje - legalizam 5:0.

Tko je glasao

bezakonje

g-news
ako je postojeći prijedlog legalizacije bezakonje, (a mislim da si u pravu kad kažeš da jest),
kako bi zvao sadašnje stanje
sa 150.000 ilegalno sagrađenih objekata ?

sada imamo bezakonje, predlažu nam kao rješenje bezakonje
na nama je da promislimo, raspravimo
i dogovorimo se
1. kakvu legalnost, legalizam hoćemo? kakvi bi zakoni trebali biti da bi ih se uistinu i držali?
neka svako kaže pošteno što misli
2. kako do toga doći?

ovaj prijedlog rješenja je jedan od mogućih prijedloga, očigledno obojen predizborno
ali svaki pokušaj rješenja nužno će biti obojen politički
svaki je prijedlog dobar
ako na kraju dovede do sustava koji funkcionira

prijedlog koji je jednostavan
praktičan, i pošten
i kojeg, čini mi se, nikada nećemo prihvatiti
ako promislimo zašto
puno toga će nam biti jasnije

dakle,
1. legalizira se svih 150.000 tisuća
2. cijena dozvola, pristojbi jednaka je cijeni koju su uplatili pošteni i redoviti građani, uvećana za neku suvislu kaznicu, od 5-10%, ili kako se to suvremeno kaže penalizaciju
3. platiti se može od 0 do 100% iznosa, odjednom, ili na rate, kako već tko hoće i može
4. tko ne plati, iznos duga se, teoretski, rješava tako da država - republika hrvatska, postaje suvlasnik objekta, za onoliko, koliko je građanin dužan

ubuduće, od nekog dogovorenog datuma, teret legalnosti
nosi se pošteno podijeljen između građana i države
1. građanin mora na upit zahtjev za građevinskom dozvolom dobiti odgovor u razumnom roku, npr. mjesec dana, ukoliko ne dobije odgovor, ima se smatrati da je građevinska dozvola izdana/potvrđena, ako je odgovor negativan, ima pravo žalbe
2. svaki objekt koji je izgrađen bez građevinske dozvole, postaje apsolutno, potpuno, vlasništvo države
3. građanin u tom objektu ima prava zaštićenog stanoprimca, u onoliko prostora koliko je socijalni minimum u republici, dakle ne može biti izbačen na ulicu, ali ga država može premjestiti u drugi objekt, ukoliko se ukaže potreba

koji bi bio rezultat?
legalizacija objekata
poštena količina novca u proračunu
uvođenje reda
poštovanje zakona

luka

Tko je glasao

sada imamo bezakonje,

sada imamo bezakonje, predlažu nam kao rješenje bezakonje
na nama je da promislimo, raspravimo
i dogovorimo se
1. kakvu legalnost, legalizam hoćemo? kakvi bi zakoni trebali biti da bi ih se uistinu i držali?
neka svako kaže pošteno što misli
2. kako do toga doći?

Da mi sada imamo bezakonje koje je i dopustilo da jednog jutra probudimo sa 150.000 ilegalnih kuca oko sebe.Jucer na dnevniku jedan sto mu je vec srusena kuca radi bespravne gradnje trazi da ga drzava obesteti.
Drzava to si ti.
Dakle:
1. prvo je radio nezakonito
2. sankcioniranje je provedeno sa zakasnjenjem, ali u skladu sa zakonm
3. sad ovi drugi ne samo sto su ispali ludi kad su gradili sve sa dozvolama, nego ce jos kao ta imaginarna drzava, biti prisiljeni obestecivati necije sankcionirano bezakonje.
Sad se zapitaj tko ce obestetiti one sto su sve legalno podmirili, vratiti im novce i omoguciti da ih recimo vrte i polako na 30 godina vrse legalizaciju svoje legalno i izgleda prerano placene imovine.

Kako doci do reda?
Bagerom, ne znam kako drugacije?!
A za daljnju gradnju centralizacijom urbanistickih planova. Dakako uz prijedloge lokalne zajednice.
Jer tamo ce trebati izgraditi cestu rasvjetu, vodovod, kanalizaciju, nogostupe, sto lokalna zajednica naprosto ne moze jer joj 60% novca pozdere opcinska birokracija.
Osim toga se i problem korupcije suzuje i kontrola centralnih planova u skladu/neskladu sa donesenim se lako otkrije.

Inace to je dio naseg osnovnog problema sto mi imamo politicare kako bi ih slusali, umjesto da oni slusaju glasace.
Pa bi hipotetsko referendumsko demokratsko pitanje u vezi ovog apsurda otprilike glasilo:
" Da li ste za to da uplate za legalizaciju idu onima koji su odavno svoje dozvole platili, ili prepustate da vlast spiska te pare?"

Ako bi "drzava" ( citaj mi budale legalisti) jos placali i obestecenja ljudima van zakona, onda je najbolje da ja i 3103 jos nocas dovucemo bager na Cmrok ( strogi centar park suma ZG)
na brzinu iskopamo temelje, imamo skicu plana gradnje i kad dojuri isnpekcija za 2-3 dana, poruse temelje, trazimo odstetu jer nas ne zele legalizirati.
Od...drzave...

Tko je glasao

Zgodan način za punjenje proračuna...

i legalizaciju bezakonja i vlastitog nerada, a usput se kupuju glasovi birača (šifra Bandić). Fakat, kako se misli trošiti prikupljeni novac i koliko ostaje lokalnim zajednicama?

Evo još nekoliko prijedloga za punjenje proračuna:
- porezi na kućne ljubimce mačke i pse, pogotovo urbane - ovi uživaju blagodati struje, vode, asfalta i njegovanih travnjaka, postoji pozitivna praksa u nekim zemljama
- porezi na parkirna mjesta u vlastitim dvorištima i garažama - zbog solidarnosti s onima koji nemaju vlastita dvorišta i garaže
- porezi na pušenje u vlastitim kućama - zbog zagađenja zraka i ugrožavanja zdravlja ukućana, pasa i mačaka
- porezi po vagonu vode u gusternama - kiša pada iz hrvatskog neba a i postoji pozitivna praksa u drugim zemljama
- porezi na debele, jer troše natprosječnu količinu resursa a dugoročno više doprinose uništavanju javnog dobra
...nastavi niz...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

jel` netko negdje našao taj prijedlog zakona?

za 10 dana ide u Sabor, a koliko vidim nije upraćen prijedlog nigdje

Tko je glasao

3103@- sad ces vidjeti kad

3103@- sad ces vidjeti kad aktivisti naprave prosvjed i istaknu plakate "Necemo urbanisticki kaos!"
150.000 divljih kuca nije problem, ali 4 drveta u Varsavskoj svakako da.
Sad cemo vidjeti sve one sto ih se iz Varsavske nosilo u kombije i druge koji su se malo slikali po medijima, koliko su legalisti, a koliko...no znate vec i sami.
Ali...
Od toga prosvjeda nece naravno biti - nista. Ovdje se ne vodi bitka za legalizam i vladavinu prva, nego za sto vise glasova. Populizam uber alles je prokleta stvar.
U svakom slucaju ovo nikako nije drzava u kojoj postoji buducnost za ljude koji postuju zokone, rad i prije svega postenje,
Naravno ni djecu koju su tako odgojili.
Ovdje nije potreban nikakav monitoring, nego dugogodisnji protektorat.
Kompletan civilizacijski iskorak i vrlo teskim radom i naporom uvjeriti glasace, kako je OK drzati se zakona i ne narusavati sva prava drugih, a ne se sebicno snalaziti direktno uzimajuci i smijuci se u facu ljudima koji su jos toliko domoljubni ( blesavi) da placaju poreze.
U civiliziranoj drzavi drzavi u kakvoj se nadam da cemo se jednog jutra probuditi, kad interesnu gerijatriju rascisti biologija, nece biti modus vivendi "Ukradi drzavi -heroj" nego
"Ukrao si drzavi - u zatvor".

Postenima imunitet ne treba, a povlastene mirovine zanimaju one koje nije briga za glasace.
Kome to jos nije jasno taj je zaista zasluzio sve sto se sad odvija i jos ce se odvijati.

Tko je glasao

tvoj voćnjak: kruška, jabuka, kruška, jabuka....

nemreš bilivit upravo su mi se u zadnjih pola sata dvojica javila za legalizaciju kuća...biće da je ipak negdje izmigoljio taj prijedlog zakona.
Idem malko lopatat po netu

potpuno razumijem. Teško je sada biti minisatr graditeljstva u bilo kojoj vladi i reći:
narode ovako stoji stvar:
caltajte ili rušimo
a oni koji su do sada sve radili zakonito sa dijelom te love će biti obeštećeni (porezni obveznici koji nisu imali nelegalne nekretnine, nelegalne postanare, turiste)

Velika većina mixa ovo dvoje. Onda imaš slučajeva gdje su ljudi prije 5 ili 6 godina platili sve doprinose, ali im svejedno bez ikakvog razloga nije izdana građ. dozvola - e tu je vlada i ministarstvo direktni krivac za uzgajanje ove pojave. Vrlo česti slučaj diljem dalmacije. Zato je to projekt vladavine ove i prijašnjih vlada.
Bez obeštećenja većine legalista poreznih obveznika nije moguće valjano provesti ovaj zakon.

Tko je glasao

nema ništa, samo ovo:

http://www.zelenastranka.hr/index.php?option=com_content&view=article&id...
Ovim oputem obraćamo Vam se kao članu Europske komisije zaduženom za pitanje okoliša. Vlada Jadranke Kosor najavila je legalizaciju 150 000 bespravno izgrađenih objekata u republici Hrvatskoj što smatramo sramotnom činjenicom. Tragično je da upravo Jadranka Kosor stalno izjavljuje kako Hravtska čini sve kako bi ušla u Europsku uniju pa vas ovim putem pitamo da li je ovo praksa unutar Europske unije i pripada li ovo pravnoj i civilizacijskoj stečevini Europske unije. Molimo vas da o ovom slučaju obavjestite svoje kolege iz Europske komisije te da poduzmete sve kako se ovo ne bi dogodilo. Upravo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ui posljednje vrijeme leglo brojnih afera te umjesto da premjerka Kosor krene u borbu sa njihovim posljedicama kreće se u legalizaciju bespravne gradnje.Smatramo da time želi postići dvostruki cilj: napuniti praznu državnu blagaju koja je ispražnjena korupcijskim aferama i pljačkom državne imovine i dodvoriti se biračima pred nacionalne izbore koji se trebaju ubrzo održati, i sve to na račun zaštite okoliša. Molimo Vas još jednom da spriječite ostvarenje ovoga nauma koji se treba sprovesti prije ulaska Hrvatske u EU. Ovaj dopis ćemo u obliku otovorenog pisma proslijediti domaćim i stranim medijima.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...
Lokalna bi samouprava taj novac trebala, najavljuje Bačić, trošiti na poboljšanje infrastrukture, a država će ga investirati u sređivanje zemljišnih knjiga. Neslužbene procjene govore kako bi se od naknade za legalizaciju moglo uprihoditi ukupno i do 10 milijardi kuna, a glavna posredna posljedica toga mogla bi biti pad cijena nekretnina.
Koncesija, a ne vlasništvo
Država će pri tome ostaviti prijelazni rok za legalizaciju divlje gradnje koji će iznositi najmanje dvije godine, a najviše pet. Za sada još nema podataka o tome hoće li se moći legalizirati i divlja gradnja na pomorskome dobru, no budući da je dosadašnja politika države bila da to nije moguće, te da se zemljište na pomorskome dobru može samo dati u koncesiju, i gradnja na pomorskom dobru neće se legalizirati.

Tko je glasao

3103@-Zelena stranka pokazuje

3103@-Zelena stranka pokazuje da bi od nje nesto moglo biti.
Redoslijed Teturanja populistickih idota:

http://www.poslovni.hr/vijesti/gradevinska-inspekcija-pocela-s-rusenjem-...

http://www.poslovni.hr/vijesti/legalizacija-za-bespravne-178759.aspx

Potezom pera cemo dakle legalizirati domace snalazljivce, a kociti cemo 2-5 godina Golf na Srdju, IKEA-u.
Legalne izgradnje u cijeni sadrze i po 40% cijene objekta pa je gomila neprodanih stanova.

Kad bi se gradjevarima i kupcima priznao dug drzave za to sto su joj platili sve dozvole za razliku od ovih 150.000 "divljaka" ne bi sad bili u situaciji da banke prepustaju takve klijente profesionalnim utjerivacima dugova.

http://www.poslovni.hr/vijesti/roland-berger-banke-u-regiji-sve-vise-pro...

Tko je glasao

ipak ima

za sada priprema u dijelu koji se odnosi na prostorno planiranje, odnosno nove Izmjene ZOPUIGa, priprema terena za ovaj o legalizaciji, stiglo svježe. Za sada vidim samo dopušteno potaracavanje, betoniranje i zazidavanje obale: duplo manja udaljenost od mora, duplo veća regularna izgrađenost parcele, a ako je podrum 100% ukopan onda je dopušten BRP 1000 (do sada je bio 200) - ukratko papa povrtnjaci, makija, cvrčci......
idem čitati šta još ima lipega

Tko je glasao

Bezakonje - legalizam 5:0

...a kako to izgleda kod rezultata cca. 15:0 :
http://www.businessinsider.com/photo-dhaka-bangladesh-2011-3#the-city-of...
,,,pogledati svih 30 fotografija, rezultati bezakonja idu u kompletu.

Tko je glasao

Moguće

Je stvarno da HDZ nakon" Kukuriku" mandata dobije izbore ali samo u slučaju da nakon 4 godine i dalje
postoji mogućnost uzimanja kredita na tržištima kapitala kako bi se klijenti/birači kupili.

Ta kupovina je već nešto manje izgledna s obzirom da je kreditni rejting zemlje BBB-,što naše cijenjene
državne obveznice drži samo jedan korak od "Junk" statusa,a samo ove godine valjat će se zadužiti za 20 milijardi kuna kako bi svi
klijenti/birači bili ne zadovoljni već samo uspijevali držati glavu iznad vode.

Reanimator

Tko je glasao

Franjo Tudjman proglasi Hrvatsku Nezavisnom Drzavom

Franjo Tudjman proglasi Hrvatsku Nezavisnom Drzavom.

Ide da sjedne na klupu, i prvo se rukuje sa Josipom Manolicem.

Tko je glasao

recidivi makrsizma..

bebiceva glavica i mladi marksist seks

http://dnevnik.hr/bin/tv/?media_id=60462900 (molim nekog da postavi ovaj viedo u komentar)

koliko glasova ce skupiti stranja "recidiva marksizma" & prijatelji?

mozda bi pomoglo kad bi se ovaj video koristio kao izborni spot?

za sve one kojima vec prezivljeno nije bilo dovoljno

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao
Tko je glasao

Jel' ima neki spot o malim i

Jel' ima neki spot o malim i velikim škembama? Ova bi dvojica bili kompetentni i po tom pitanju!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

ovo je tobože najgora

ovo je tobože najgora varijanta, a tko kaže da će hdz izgubiti ove sad izbore? hdz-ovi birači jako su se uzrujali jer se otkrilo da su hdz-ovci krali? Sada će svi oni glasati za sdp? Pustimo ankete, kao i u Josipovićevom slučaju, kad Bago objavi 65-70 posto tek onda je sigurno.

Tko je glasao

predvidanja

Pa koliko je novca nestalo... imas pravo.. Mozda su skupili dovoljno za potpalu, pardon.. potplatu dovoljan broj glasaca...

Kad si malo bolje razmislim i za jedan i za drugi p.. imaju sasvim dovoljno po prijevremenim podacima inih istraga. A istrage pravih jos nisu ni pocele. Znaci ima jos i puno, puno vise nego dovoljno, i za cijeli raspon od p do p. Kao sto znamo, prijevremeni podaci nisu nikad bas tocni, ali obicno budu dobar pokazatelj trenda.

Dakle, treba pratiti trag para i povlastica. To je jedini dobar pokazatelj HDZ-eove glasacke masine. Po nicem drugom ih se ne moze identificirati..

U politickom smislu, ono lijevo, desno, vjernik, nevjernik, tradicija, libelarnost, europa.. Ama bas nista nije jedinstveno. Ne mislim pri tom na veciniski paket birackog tijela, nego i na pojedinacne. Jer, vec su svasta sadrzajnog pokazali ti paketi. Kako vitar puse, sve prilagodeno.. Kao pravi plovci.. Jedan dan u jednom kaputu, drugi dan kao mladici sa beizbol kapicama.. Nekad u, a nekad zvjezdano vece..

Ima pametnih, glupih, skolovanih, neskolovanih.. Sa sela, i nesto iz grada. Ne bi ih se bas moglo ni sa krajem povezati i biti siguran da ga nece promijeniti..

Ma ni sa zanimanjem, ima doktora, pravnika, seljaka, radnicke klase.. sumskih ljudi, a i oni iz starih dijelova grada.. Neki su cak i pismeni, makar nema dugo da su se poceli sluziti vise rvatckim jezikom..

Ima i Srba i Madara..itd.. Ni nacionalno se ne bi iskljucivo moglo reci: ..E,.. nacionalno su jednoznacni. Naprosto su, gdje god zagrebes, viseznacni, jedino sto uvijek misle kako znace vise od drugih.. Ma ima ih i u drugim partijama, kao SDSS ili HSS, ili ih je bilo.. jer kako objasniti kad se HSLS malo odvoji, a ljudi im odu na mrtvu strazu, pa kao nisu HDZ, ali ga puno vole..
Kod ponekih ima veze i sa godinama, ono sto si stariji, vise pazis na tradiciju rodnog kraja.. kao Bandic, pa te eto privuce sto je tamo podrzano.. A mozda ni nema, jer eto i ove godine se primilo puno njih u pionire. Mozda radi nagrade za krstenje, one od 5.000, koja se procula po novinama..

Je, to je to.. Vracamo se na pocetak.. Ono sto je jedinstveno svim HDZ-ovcima, gdje se najtocnije moze izracunati broj potencijalnih glasaca.. su karakteristike vezane za pare, palez, pronevjeru, cak i ono karakterno na p...

P je kljucno za procjenu. I nista drugo.

Zato na buducim izborima, koji ce ipak jednog dana doci (mozda i Dekna prije stigne, ali nema veze, bit ce.. ) ne gledajte samo naziv stranke... ...ma ni imena ljudi nisu bitna, ni zanimanja, cak ni ono sto govore ili napisu..

Pazite na tragove para tih karakternih p...

Pa ako necete da se vrate, ne glasajte za nikoga koji bi se mogao povezati sa slovom p... , ako i sami niste bas ti pa je vase ponasanje predvideno ovim komentarom kao p...asto.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Galedamus

HDZ se vraća jači nego ikada
Za 10 godina više nećemo imati nafte, za 15 godina više nećemo imati pitke vode, za 20 godina više nećemo imati hrane, za 30 godina će se otopiti svi ledenjaci i more će prekriti cijelo kopno, a sad eto imamo i tvoju dopunu katastrofa ovom lokalnom katastrofom.

Jasno HDZ će biti na vlasti dokle god će biti budala koji će tu opciju birati. Trebalo je biti osrednje blesav 90. da bi se biralo HDZ, trebalo je biti ponešto više na svakim sljedećim izborima, a trebalo je biti ekstremno glup da bi se ta opcija birala 2007. Obzirom da nam glasačka mašinerija posjeduje očiti linearni trend sukladan mudrosti Ante Kostelića "što brže nizbrdo" logično je očekivati razvoj situacije kako ti najavljuješ uz jedan jedini uvjet, da HDZ bude i dalje živ za 4 godine.

Poučna paralela je ono što se desilo u Italij, i što svi dobro znamo, gdje je u akciji "Mani pulite" promijenjena cjelokupna politička konstelacija u državi i gdje su nestali svi veliki politički mastodonti kao DC, PSI; PCI itd. Istina je da su dobili Berlusconija i stvarno se možda možemo pitati što je bolje (što je zabavnije sigurno znamo).

Kaže Murphi: "Politika je kao septička jama i velike hrge uvijek isplivaju na površinu."

No nije sve tako crno, eto pred tjedan dana je trebao biti kraj svijeta no ispalo je da su krivo proračunali i odgodili stvar za sljedeću godinu. Svakako prije nego što bi se trebalo ispuniti ovo tvoje proročanstvo.

leddevet

Tko je glasao

Jasno HDZ će biti na vlasti

Jasno HDZ će biti na vlasti dokle god će biti budala koji će tu opciju birati.

I dokle god nece biti vidljive alternative.

Tko je glasao

Alternator omnipotentis

I dokle god nece biti vidljive alternative
Uvijek ima nekakve alternative a čekanje idealne alternative je najgora alternativa jerbo mam dočakaš penziju kao djevica.

leddevet

Tko je glasao

Sadam sa crvenom kapicom se

Sadam sa crvenom kapicom se razlikuje od Sadama sa zelenom kapicom samo u boji kapice. A sto se tice alternative, mozes je cekat ko Godota, a mozes je i sam stvoriti. Neke osnove građanskoga drustva djir.

Tko je glasao

Novi čovek

A sto se tice alternative, mozes je cekat ko Godota, a mozes je i sam stvoriti.
U posljednjih 20 godina smo toliko tog stvorili da me iskreno strah vas raznih "stvoritelja", a nije da ni oni prije nisu stvarali "novog čoveka".

Oprosti ali ovo tvoje me jako podsjeća na Jacinu retoriku i njeno stvaranje "povoljnih uvjeta za razvoj i prosperitet u svim segmentima u kom smjeru se ulaže maksimalni trud i usmjeravaju sve snage i sva raspoloživa stručnost" ili ukratko "na putu prema putu izlaska iz krize".

Meni je jasno da se nitko ne voli baviti govnima i vrlo je komotno to gledati s visine i adekvatnim gađenjem, no to je naša realnost a ovo ostalo je sve samo nekakav okovratni dopupak usmjeren na stvaranje vlastite veličine i prodavanje boze.

leddevet

Tko je glasao

Meni je jasno da se nitko ne

Meni je jasno da se nitko ne voli baviti govnima i vrlo je komotno to gledati s visine i adekvatnim gađenjem, no to je naša realnost a ovo ostalo je sve samo nekakav okovratni dopupak usmjeren na stvaranje vlastite veličine i prodavanje boze.

Interesantno tumacenje obicnog poziva ljudima da izvade glave iz guzice.

Tko je glasao

Ja volim samo sebe svog jedinog sebe

Interesantno tumacenje obicnog poziva ljudima da izvade glave iz guzice.
To nije bilo tumačenje "obicnog poziva ljudima da izvade glave iz guzice" nego je bilo tumačenje tvog poziva. Kužiš razliku?

leddevet

Tko je glasao

Ajde Led popij tablete.

Ajde Led popij tablete.

Tko je glasao

Tablete & boza

Što možeš od fermaceuta očekivati osim da ti pokuša prodati tablete.

leddevet

Tko je glasao

@gale

Nisam ja baš tako siguran ni u SDP-ovu pobjedu na sljedećim izborima ...
A HDZ će ostati na vlasti ili se na vlast vratiti "jači no ikad" zahvaljujućži i takvima kao što si ti, jer obračun s HDZ-om znači obračun s tuđmanizmom, znači obračun s proglašenim istinama kao što su "stvaranje države", "velikosrpska agresija", "Domovinski rat", "branitelji", "heroji a ne zločinci" ...

Dokle god se Hrvati budu držali proglašenih istina, a ustvari Tuđmanovih laži i podvala, bit će to vjetar u HDZ-ovska jedra.

I neka ignoranti prestanu pizditi o "rezanjima", jer "rezanja" i "uštede" ma kakvi bili ne vode drugamo nego samo u još dublju krizu, samo rast svih parametara, a posebno gospodarski rast vode naprijed.
Radi li u Hrvatskoj itko išta na tom planu?

Tko je glasao

... još dva moguća scenarija

HDZ se vraća brže nego ikada - scenarij gdje SDP u užoj predizbornoj, i nešto široj postizbornoj koaliciji "pada" nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi u Saboru...

HDZ nigdje niti ne odlazi - koja - iako definitivno nije moj izbor - postaje prilično jaka moguća opcija... Što je najgore, mislim da ekonomska kriza samo pojačava upravo tu mogućnost (iako bi nekako bilo logično da je obrnuto). Problem postaje toliko dubok da oporba skoro više ne želi dirati tu temu. A glasači znaju da je velik dio rješenja - u rezanju mnogih stvari - tako da to postaje izuzetno opasno.

Tko je glasao

Koncept dokidanja zločinačke organizacije

Ako se ništa ne promijeni. Ako se nastavimo ponašati kako se danas ponašamo. Dakle, ako je zločinački oligopol u proteklih 20 godina uspio zaokružiti "ustavnu republiku" po svojem kriteriju odabrane manjine (formalno i praktički) kaj to po tebi znači a u kontekstu ustrojene "ustavne republike" - AKO SE NASTAVIMO PONAŠATI KAKO SE DANAS PONAŠAMO!

Tko je glasao

USTAV je kreacija politike

USTAV je kreacija politike volje. Nasa politicka volja je problematicni element u cijeloj prici.

Tko je glasao

Domaćin odgovara na pitanja gostiju!

AKO SE NASTAVIMO PONAŠATI KAKO SE DANAS PONAŠAMO!

Kako se to mi ponašamo i kako bi se po tebi trebali ponašati u ovakvo posloženoj "ustavnoj republici"!?

Tko je glasao

Preuzimanje građanske

Preuzimanje građanske ODGOVORNOSTI i spremnost na uspostavu alternativnog politickog procesa koji ce zaobici usko grlo oligarskog kompleksa.

Tko je glasao

Alternativa - kako - kojim metodama?

Ne filozofiraj već reci koje postupke i kakvu politiku vidiš u tom drugom PONAŠANJU , konkretno!

Tko je glasao

Politika je otudjena

Politika je otudjena (oduvijek) od naroda, zbog prihvacanja zakulisne igre kao necega legitimnog, prihvatljivoga. Onda netko tko bi trebao biti sluga naroda, donosi odluke iza ledja naroda, bez mogucnosti da narod zna sta je ucinjeno u ime naroda, sto je de facto protuustavno. Rjesenje kako ga vidim, s obzirom da sustinu problema prepoznajem upravo u ovoj otudjenosti politike na SVIM instancama, jeste upravo okretanje pile naopako i uspostava JOT politickog procesa kao jedinog legitimnog s obzirom da je jedini kompatibilan sa demokratskom idejom.

Tko je glasao

Korak po korak

Onda netko tko bi trebao biti sluga naroda, donosi odluke iza ledja naroda, bez mogucnosti da narod zna sta je ucinjeno u ime naroda, sto je de facto protuustavno
Ajmo dalje, kako "upristojiti " te koji donose odluke iza leđa narodu i koji su kreirali ovakvu "ustavnu republiku"! Kako im oduzeti prisilu sustava zasnovanom na "zločinu" i kojom metodom uvesti on line demokraciju sa pinom.

Tko je glasao

Tko te stvori, taj te moze i

Tko te stvori, taj te moze i unistiti. Ako je tvoja politicka pozadina kreirana u partiji na zatvorenoj sjednici, te napuhana kroz Jutarnji list, tada si ti kujica Pavica i svog stranackoga sefa. Ako je tvoja politicka pozadina u nekom mocnom lobiju, tada te taj lobi ima u saci, ako je tvoja pozadina u snaznoj javnosti, tada te snazna javnost moze unistiti i tada si kujica te snazne javnosti. Dakle, snazna javnost kao osnova. A da bi se tako nesto poslozilo potreban je naravno pokret i masovna građanska mobilizacija koja ce oblikovati politicke procese u skladu sa JOTom.

Tko je glasao

U pravu si

Dobro je da će ovaj dnevnik ostati u arhivi pa ćeš nam ga moći pokazati 2015. godine i reći da si bio u pravu.

Ako se ne promjenimo...

A budući da nećemo...

Petar Macut

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci