Tagovi

HDZ-ov Maestro udarac u prazno

Ono što političke stranke u Hrvatskoj ne žele vidjeti i priznati Europska komisija vidi i reagira. Korupcija u hrvata uzela je maha i ide prema sramotnom svjetskom vrhu. Da bi bili najkorumpiranija zemlja na svijetu smetaju nam još samo neke afričke zemlje. Kako mi se čini Sanaderova vlada i Hrvatsko nezavisno pravosuđe bez problema savladati će i te prepreke. Pasti će rekord. Hrvatska će biti najkorumpiranija zemlja na svijetu.

Mora se priznati, Sanadera i pravosuđe ne smetaju ostale političke stranke na putu prema sramotnom rekordu. Sve te stranke gluhe su i nijeme, sa poremećajem vida kod pojave bilo kojeg oblika korupcije. Za razliku od Blanke Vlašić, Sanader i pravosuđe nisu trebali godinama vrijedno raditi, ulagati puno truda i talenta da bi postigli rekord. Oni su samo uzimali i omogućavali drugima da uzimaju ono što im ne pripada. Sve to uz kaos u državi rezultiralo je i u prevelikom zaduženošću hrvatske. I po zaduženosti Hrvatska je u svjetskom vrhu. Da i taj rekord obori, Sanader se sprema graditi most za Pelješac. Nije ga briga što nema novca i što je zadužen iznad mogućnosti. Važno je da je za most izabrao izvođača prije nego je osigurao potrebne suglasnosti. Pa ako projekt propadne, njegovi prijatelji građevinari dobiti će nagradu što nisu radili. Isti model je Ivo primijenio za tunel. Isplatio čovjek svoje prijatelje brdo bušce zato što nisu radili. I to ima prednosti, nisu napravili štetu poput rođaka Žužul koji su malo “štedjeli” ne cementu i osigurali rušenje dijela novoizgrađene ploče na autocesti kod Šestanovca.

Sve ovo zna Hrvatska javnost. Javnost se zbog toga ljuti i negoduje. Oni koji bi to trebali riješiti šute, žmire i okreću glavu.

Pa kada je već nadležnima sve to u redu, reagirala je Europska komisiji. Kako ekskluzivno doznaje Business.hr iz dobro obaviještenih izvora.
Europska komisija zauzela je stav da ne preporučuje otvaranje pregovora o poglavlju pravosuđa i temeljnih prava s Republikom Hrvatskom zbog toga što Hrvatska nije dovoljno učinila u reformi pravosuđa, u suzbijanju korupcije nakon akcije Maestro, kao ni po pitanju manjina, ekskluzivno doznaje Business.hr iz dobro obaviještenih izvora.

Zbog toga što hrvatska nije
dobro pripremljena Europska komisija ne preporuča otvaranje pregovora o poglavlju pravosuđa i temeljnih prava. Ujedno od Ive traži da revidira:


  • akcijski plan za reformu pravosuđa;
  • Nacionalni program za suzbijanje korupcije;
  • provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina i
  • program zbrinjavanja izbjeglica.

Isto tako Europska komisija smatra je dužina trajanja sudskih procesa i dalje ozbiljan problem. Ocjenjuju da je reforma pravosuđa još uvijek u početnoj fazi.
Traži se jačanje vladina ureda za ljudska prava i nacionalne manjine, provedba programa stambenog zbrinjavanja izbjeglica i nositelja stanarskih prava, poboljšanje zatvorskih uvjeta i tako dalje.
Više na Business.hr.
U Hrvatskoj je započela
izborna trka, izborni trkaći zasipaju nas svojim programima i parolama. U tim programima i parolama ima vrlo malo ili ništa o problemima zbog kojih Europska komisija ne preporuča otvaranja poglavlja za pravosuđe. Problemima od životne važnosti za građane.
Dakle, pozicijo i opozicijo niste radili svoj posao. Ne radite svoj posao sada. Od lijepe naše stvorili ste prezaduženu i prekorumpiranu našu. Pokrenite se, napravite ono što vam je dužnost. Ono za što ste sve ove godine primali plaću. Europska komisija insistira na uređenju zakona koji su u prvom redu u interesu građana. Vrijeme je da se ukaže na krivce za ovo stanje. Da se te krivce smjeni i procesuira. Vrijeme je da se za takve ciljeve ide do kraja a ne samo do majca sa kirinovim likom.

Komentari

EK u potpunosti je korektna

EK u potpunosti je korektna prema hrvatskoj. Prije ovog
prijedloga EK je upozoravala hrvatsku vladu na nedostatke i ukazivala što treba učiniti. U travnju 2007 u posjeti Hrvatskoj bio je potpredsjednik Europske komisije za pravosuđe, slobodu i sigurnost Franco Frattini. On je na sjednici vlade jasno rekao što je potrebno učiniti EU šamar .

Iz govora Frattinija na sjednici Vlade izdvojio bih dio koji se odnosi na pravosuđe i korupciju.
Što se tiče uspostave učinkovitog i transparentnog pravosudnog sustava, to je jedno od ključnih točaka koje zemlja mora ispuniti da bi bila članica EU, rekao je Frattini, dodajući da "nitko ne smije biti iznad zakona", spominjući prije svega suce.
Na polju borbe protiv korupcije, Frattini je naglasio potrebu "prevencije, detekcije i procesuiranja" slučajeva. "Želio bih vidjeti konkretan napredak na konkretnim slučajevima", rekao je.
Borba protiv korupcije treba ići "na dva kolosijeka, s jedne strane reformom zakonodavstva, a s druge praktičnim i konkretnim koracima", rekao je Frattini. "Trebam brojke, trebam podatke", naglasio je.

Hrvatska vlada umjesto da krene sa ispravljanjem uočenih nepravilnosti, primjenjuje spin kojim prigovore gospodina  Franca Frattinija proglašava pohvalama na račun učinjenog od strane vlade(Redizajn istine ). Kako laž ima kratke noge, potez EK je u potpunosti razumljiv i očekivan.

Tko je glasao

Nije nam prvi put i već smo

Nije nam prvi put i već smo iskusni kad nas EK "opali po prstima". Oni kažu da nešto nije dobro ili nije dovoljno reformirano, da napretka nema ali ga treba biti i sve to rezultira ubrzanim ili usporenim otvaranjem poglavlja.

Ono što jest interesantno i na neki način poučno je kako na te poruke ili samo signale reagiraju političke stranke, odnosno ona najodgovornija za tijek pregovaračkog procesa.

Kad smo ranije imali sličnu situaciju, ne sjećam se ovaj čas što je konkretno bilo, ali radilo se o odgađanju pregovora po jednom poglavlju. Suprotno svim drugim strankama, Sanader je spomenuo tajming, odnosno da je odgoda rezultat "tehničkih problema EK" jer da se oni (EK) trebaju bolje pripremiti jer da je to tehnički zahtjevno, ma što to značilo.

Slijedom tog već prokušanog recepta, Sanader opet igra na istu kartu i po njemu je to dogovoru o tajmingu s Evropskom komisijom. Dakle, nismo mi ništa krivi i nije panika jer se otvaranje poglavlja dogovorno odgađa.

Međutim, Vladimir Šeks je nehotice dao argument za tvrdnje koje ovdje iznosimo, odnosno da Hrvatska vrlo loše stoji na području pravosuđa i to toliko da se poglavlje ne isplati ni otvarati.

Tako on kaže:

Šeks napominje kako bi to stajalište bilo u neskladu s ocjenom Europske komisije iznesenom prilikom ulaska Hrvatske u pregovore i dobivanja statusa kandidata, jer je tada rečeno da je Hrvatska zrela demokratska država s vladavinom prava.

Što je zapravo rekao?
Da je Hrvatska otvorila pregovarački proces i dobila status kandidata za pristup EU jer se tada vjerovalo da je na dobrom putu i da će se reforme dogoditi.

Sjetimo li se kad je taj proces počeo, vidjet ćemo da je on rezultat reformi koje je provela Račanova vlada a da je Sanader obećao nastaviti istim putem. Proces je tad otvoren i teče kako teče.

Šeks sad kaže da je ocjena EK da reforme pravosuđa nema u neskladu s tadašnjom izjavom da je Hrvatska demokratska država s vladavinom prava.

On priznaje da je Hrvatska po pitanju pravosuđa postala gora nego je bila na početku mandata Sanaderove vlade, što tvrdi i cijela oporba, pa i većina nas ovdje. Dakle, ne samo da nema napretka nego je riječ čak o nazadovanju.

Izgleda kako se arsenal izgovora potrošio, Sanader ponavlja, a inače snalažljivi Šeks počinje griješiti.

To mu se dok je vjerovao kako HDZ-u dobro ide i da im nitko ne može ništa, nije događalo.

"Kofa je bušna" i začepiti se više ne može.

B-52

Tko je glasao

SM, ovaj tvoja analiza je

SM, ovaj tvoja analiza je lijepo čitljiva i lagano štivo prije Stankovića, ali u svakoj rečenici pokazuje granicu tvojeg političkog intelekta. Jer, diskutirati o izjavi/dokumentu bez dotictanja razloga zašto je takva informacija dana je besplodno..

Dakle, postoji najmanje dva razloga zašto se EK uključila u predizbornu kampanju u hrvatskoj i dala mig "nismo zadovoljni s trenutnom Vladom, možda bi promjena bila dobar potez"

razlog 1: skinuti trenutnu vladu s ciljem da preko nove vlade (i nove političke opcije) postignu SVOJE INTERESE koje ima ova Vlada nije dozvolila

razlog 2: zaustaviti naše pristupanje u EU zbog internih EU sukoba (Turska itd). Ovo će naravno tzv "EU skepticima" dati dodatnu snagu

Prihvaćati informacije koje stignu iz EU kao životno usmjerenje i apsolutnu istinu je zabrinjavajuće za tebe SM. Žalim te...
Kloni se analiziranja apolitike jer nisi dovoljno inteligentan da shvatiš što se događa, samo gutaš što ti nacrtaju

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Drago mi je što si ti

Drago mi je što si ti dovoljno inteligentan da moj komentar shvatiš i ocijeniš čitljivim laganim štivom. Kao autoru mi je i cilj da se shvati point.

S druge strane, ja sam dovoljno inteligentan da shvatim kako uniji nije cilj zaustaviti naš prijem nego da je upravo suprotno jer se inače ne bi toliko bavili nama. Pustili bi nas da se udavimo u vlastitom glibu kao što su nas puštali do 2000-te.

Nastojanje da se skine neka vlada nije nova stvar u međunarodnim odnosima. Međutim, u našem bi slučaju trebalo imati i neki argument za takvu tvrdnju.
Argument bi bio npr. da mi znamo kako je kod nas sve u redu i da stranci usprkos tome nastoje skinuti vladu koju mi smatramo uspješnom.

Ali avaj, mi znamo kakvo je stanje u našem pravosuđu i kakva nam je Vlada. I jedno i drugo je koma.

Zato bi inteligentnije bilo zaključiti kako nas Evropa upozorava da pravosuđe moramo dovesti u red ne bi li korupciju vlasti sveli na minimum a ako se i dogodi, da se sankcionira što sada nije ni blizu.

Ja tebe neću žaliti jer znam da si dobro informiran i dovoljno inteligentan da spoznaš istinu. Druga je stvar što je ne smiješ priznati i napisati.

Potpuno te razumijem, takav tekst se ne bi svidio gazdama i honorar bi ti sigurno bio uskraćen. A ja nemam ništa protiv da zaradiš svaku kunu koja ti je obećana.
Samo se pobrini da ti plate prije izbora.

B-52

Tko je glasao

S druge strane, ja sam

S druge strane, ja sam dovoljno inteligentan da shvatim kako uniji nije cilj zaustaviti naš prijem nego da je upravo suprotno jer se inače ne bi toliko bavili nama. Pustili bi nas da se udavimo u vlastitom glibu kao što su nas puštali do 2000-te.

EU je svejedno da li smo mi u svojem glibu ili u EU, dokle god ovdje imaju tržište i zaštićene svoje interese...

Naravno da će im lakše biti štititi svoje interese ako nas puste u zajednicu, ali to će napraviti samo ako njihovi interesi budu zaštićeni. Jedino što mi možemo u tom procesu je progurati i neki svoj mali interes... Anyway, sve to oni rade zbog sebe...

Zato bi inteligentnije bilo zaključiti kako nas Evropa upozorava da pravosuđe moramo dovesti u red ne bi li korupciju vlasti sveli na minimum a ako se i dogodi, da se sankcionira što sada nije ni blizu

Korupcija u EU se mjeri u milijardama i sitnica je prema nama... Tko su oni da mogu baciti kamen na nas...

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Korupcija u EU se mjeri u

Korupcija u EU se mjeri u milijardama i sitnica je prema nama... Tko su oni da mogu baciti kamen na nas...
To su oni kojima mi toliko hrlimo, a kada je već tako, onda je logično da nam oni određuju pravila igre, a to što i tamo ima korupcije ne znači da ovu našu trebamo ignolrirati...

Tko je glasao

Bjesni, Kak je velka

Bjesni,
Kak je velka korupcija u EU i s kakvim se svotama mjeri je za malog čovjeka nevažeče. Mi ono kaj valja i donaša profit prodajemo, jel je jedno sigurno: ono kaj ne valja neče niko kupit. S druge strane se sanira ono kaj ne valja i to se onda proda za manje nego se je uložilo.

Činjenica je da kod nas ima puno korupcije i to u svim parijama i to od A do Ž.

Tko je glasao

Točno. Princip "tamo negdje

Točno.
Princip "tamo negdje je gore nego kod nas" koji "bjes" hoće progurati ne olakšava nam situaciju. Situaciju nam može olakšati samo država bez korupcije.

Tko je glasao

razlog 1: skinuti trenutnu

razlog 1: skinuti trenutnu vladu s ciljem da preko nove vlade (i nove političke opcije) postignu SVOJE INTERESE koje ima ova Vlada nije dozvolila
Ajde da je HDZ napokon (skuza na izrazu) dopizdio i EU-u, a lijepo je da to i sam uviđaš, i usput, to je već bitan napredak za tebe.

Tko je glasao

Prihvaćati informacije koje

Prihvaćati informacije koje stignu iz EU kao životno usmjerenje i apsolutnu istinu je zabrinjavajuće za tebe SM. Žalim te...

Prihvaćati informacije koje stignu iz EU kao metode da EU instalira svoje interese a pritom niti uzevši u obzir da je ono što je EK rekla točno je zabrinjavajuće za tebe bijesdrugi. Žalim te jer ti i dalje vidiš unutarnje i vanjske neprijatelje i nisi spreman suočiti se s činjenicom da je car možda doista gol.

Tko je glasao

Ne kažem ja da je EU

Ne kažem ja da je EU vanjski neprijatelj, samo da njihove izjave su za njihove interese, ne za našu dobrobit...

Vrlo "neočekivana" je izjava da hrvatsko pravosuđe nije najbolje na svijetu, to prvenstveno građani ove zemlje znaju koji upravo obožavaju što je takvo - dokle god im je to na korist. Kad se dogodi suprotno i ne uspiju s 1000 kn podmititi lokalnog činovnika, onda se tuže u neku NG udrugu...

A što se tiče tvojeg komentara da je car gol, nema ŠANSE da će SDP sastavljati novu vladu...baš me znima kako ćeš reagirati dan poslije izbora

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Izgleda kako se arsenal

Izgleda kako se arsenal izgovora potrošio, Sanader ponavlja, a inače snalažljivi Šeks počinje griješiti.

To mu se dok je vjerovao kako HDZ-u dobro ide i da im nitko ne može ništa, nije događalo.

Slzšajući ih izgledaju isto kao onaj Mamić sa opravdanjima neuspjeha Dinama... koji više nezna što bi lupnuo a da ne ispadne potpuna budala.
Pa pogledajte na ovu kartu i kažite koliko je ovoga procesuirano pa će vam biti jasnije zašto smo dobili žuti karton, a ako ne počnu padati glave mogao bi EU malo i zaoštriti igru.... i sačekati novu postavu jer sa ovom više nitko izgleda ne želi igrati.

Tko je glasao

EU bu zaoštril igru, u to

EU bu zaoštril igru, u to budi siguran. Oni nas hočeju i to čim prije. Imam osječaj da buju frcale glave i to skoro.

Tko je glasao

He, Skviki, kak je da je ali

He, Skviki,
kak je da je ali si ovdje v pravu!!

Najme, ak Europa na nas računa, a ja mislim isto da vrlo sigurno računa, onda će ići tak daleko da će ne fin ili grub način intervenirati u izbornim poslima.

Ovo Hadezeju ne bu drago čut, al bi oni isto činili i Sdepeju, ili drugima - oni nas hoćeju ali ne na balkanski, istočnjački način.

Ti Sanader je malo s ovim šokiran, pa ne zna preveč kas govori: on plašeći komunizmom priča protiv planske privrede, al EU to ne bu baš posve dobro razmel jer se u EU baš sve planira , i koliko ko će imati drveta malsina, i koliko će sira proizvesti, i koliko železa i tak., oni planiraju kolko treba imt posle i radnika v brodogradilištima.

Kak monda neće tražit da padaju ministri rad korupcije, kad eto i Carl bild će pasti radi toga što svojim poreznima ni prijavil kuću na korčuli, koja morti kosta manje od njegovi satova - koji se svugdje daju na dar za neke "druge" usluge"

Tko je glasao

@Skviki, ako se to dogodi

@Skviki, ako se to dogodi HDZ će imati velikih problema jer bi im moglo prifalit ljudi za popunit liste, a koji bi tek problem bio sa nedostatkom smještajnog prostora u pržunima (buksi).
Ali oni zapeli uć u EU, pa onda neka im i bude...

Tko je glasao

DEMOS, to nije moj problem.

DEMOS, to nije moj problem. Svako jede onakve žgance kakve si sam skuha. No za pravicu i drugi buju morali čistit.

Tko je glasao

@Skviki, naravno, jedva

@Skviki, naravno, jedva čeklam vidjeti koja će glava prva odletjeti. EU je na jedan vrlo okrutan naćin kazao HDZ-u upravo ono što im i oporba kaže,...da su muljatori i zaštitnici kriminala, te da više nema izmotavanja jer žele vidjeti rezultate, dakle izgleda da i EU želi znati tko je dirigent onim tenorima, a to već nije šala mala. A i mene zanima kada ćemo početi skidati pojedine afere jer su riješene funkcioniranjem pravne države tj. sudskim postupcima.

Tko je glasao

DEMOS, ja sam več napisal

DEMOS, ja sam več napisal da Sanader mora počet djelovat, i ak ne da bu nahebal ko žuti mačak. Prije par tjedni je još imal šanse se rješit nekih. To bi mu napravilo momentalnu krizu, ali bi profitiral na novim izborima.

No za pravicu ima i SDP kukolja i čeka pre dugo ga se rješit. Ja s interesom očekivam nove izbore.

Joj kaj bu veselo.

Tko je glasao

Prije par tjedni je još

Prije par tjedni je još imal šanse se rješit nekih.
Ma siguran sam da bi on njih sve žrtvovao za vlast, ali ne smije jer ga/se međusobno drže za onu stvar.
HDZ ti je ka barka mala koj apušta vodu na sve strane, a stoji na površini jer su svi na njoj prstima začepili svoje rupe,.. ode li i jedan brod tone jer njegove rupe nema tko začepit,a i red je... kako kažu u Snaderovom selu: Đava ji donja, đava ji i odnija....

Tko je glasao

DEMOS, to je bila greška s

DEMOS, to je bila greška s tjednima. Mislil sam par mjeseci.

Tko je glasao

vidim ovdje dosta želja za

vidim ovdje dosta želja za smjenom generacija, pojavom novih ljudi itd. ipak, gledano u praksi, svaki put kad se pojavi netko novi, bude ismijan i žestoko kritiziran kao prvo na temelju toga što je novi, pa onda bonus zbog onoga zbog čega bi ga ionako kritizirali. ima li novih ljudi, ima li novih snaga? vjerojatno ima, ali bit će da se negdje skrivaju. ali kako im zamjeriti? građani su u toliko mjeri razočarani sustavom i politikom da ne žele staviti ni svoje ime na peticiju s kojom se slažu, a kamoli nešto više od toga. ja sam nekidan bila optužena za "sustavnu podrivalačku i veleizdajničku djelatnost" od strane postarijeg "gospodina" koji mi može biti djed. a zašto? zato što sam promovirala pravu stvar, ali u (za njega!) krivo vrijeme. lako je reći da je potrebna nova snaga, nova ličnost, ali ta nova osoba jako će teško preživjeti udare koji bi, sigurna sam, dolazili i slijeva i sdesna i od onih koji se pretvaraju da su centar.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Jedna osoba nece postici

Jedna osoba nece postici nista pametnoga u politici. Dakle, stvar je u jednom sirem sinergizmu neopterecnom balastima proslosti.

Tko je glasao

ne slažem se sve bitne

ne slažem se

sve bitne stvari u politici (ali i drugim poljima) su kretala od pojedinaca s vizijom

Tko je glasao

Ma sve je to OK. Samo, da bi

Ma sve je to OK. Samo, da bi se Hrvatska digla iz kaljuze u kojoj se nasla, nuzno je znatno sira nekompromitirana politicka mreza koja bi imala potrebu, zelju i volju bilo sto suvisloga realizirati. U ovoj kaljuzi naime, kvalitetne vizije nemaju bazu.

I tu ima nemalo posla, ali se sve da rjesiti. I za tu pricu nije dovoljan jedan covjek sa vizijom, vec znatno veci broj sposobnih, pametnih i odvaznih pojedinaca.

Tko je glasao

povijest dokazuje da ti je

povijest dokazuje da ti je potrebna samo jedna osoba

ako želiš brzi rezultat onda ti je potrebna jedna osoba, ako ideš na duži rok onda to možemo i sami

Tko je glasao

Ono sto nasoj zemlji fali je

Ono sto nasoj zemlji fali je jaka GRAĐANSKA inicijativa. Potlacenost kroz vijekove je izgleda ostavila tragove na genetskoj karti Hrvata. Trebali bi pitati Primorca ili Radmana da locira taj nasretni gen, pa da ga modificiramo sa sljedecim narastajima....

Na pollitici mi se svidja sto je puna slobodnomislecih ljudi koji bez obzira kojoj politickoj opciji naklonjeni, imaju svoj stav prema svim negativnostima bez obzira dosle one iz redova onih koje simpatiziraju ili onih drugih. Ok bijesdrugi je iznimka. Ali iznimke potvrdjuju pravilo, pa mu prastam.

Ja sam osobno vrlo zainteresiran da se osnuje neka građanska udruga koja ce predstavljati glas javnosti. Koja ce animirati sve one građane koji za sankom u birtiji, na cik pauzi tijekom posla, u parku cuvajuci djecu, ...., negoduju na poteze politicara. Moramo nauciti zivjeti i koristiti demokraciju.

Kad Bandic izjavi da zasto se bunimo na 2,5 EUR parkiranja u I zoni kad je tako u cijeloj Europi, sazvati konferenciju, pozvati novinare i reci kako stvari stvarno stoje. A to je da je parking usred Amsterdama 1,5 EUR te reci da je prosjecna placa u HR 4 puta manja nego u Europi. Ogoliti stvari do temelja i ne dozvoliti politicarima da nam vise ikada prodaju ovakve jeftine fore. Ovo je samo primjer, ima toga kod svih stranaka. HDZ uopce ne trebam spominjati.

Svjesni smo da je svaka novinarska redakcija pod utjecajem neke od politickih opcija i sigurno je da skoro pa nikada necemo imati nezavisne koji ce pisati i pitati ono sto muci sve nas. Zato sam za to da se udruzimo i pocnemo djelovati, te osim sto "škrabamo" u bespucima internetske zbiljnosti, svoje djelovanje prosirimo na drustvo u cjelini.

Tko je glasao

Kod nas je zbog nedavnog

Kod nas je zbog nedavnog nasljeda gradansko posve pogresno sraslo i jako jako ga se brka.
Gradansko kod nas danas dolazi prije svega kao protivljenje nacionalizmu, a bauk nacionalizma prije svega potjece iz sovjetsko socijalisticke potrebe da enorman broj rascjepkanih naroda i etnickih grupica u bivsem SSSR-u drzi pod jednom kapom. To je iskopirano i prezivjelo, te se kod nas smatra da je gradansko ono sto nije nacionalno, a onda se tome pridodaje i nekakav antifasizam i fasizam pa je u principu to ta glavna zbrka. Na ovoj zbrci ni krivi ni duzni vladaju vec desetljecima snalazljivci koji poput iluzionista uzburkavaju i mute kad im prigusti inspiracije.
Gradansko bi prije svega trebalo proizlaziti iz neceg drugog a sto je u bivsem sustavu oznaceno kao klasni neprijatelj i trebljeno i pljackano bezdusno. Zato taj osjecaj najcesce iracionalni da nesto sa gradanstvom fali.
Najsmjesnije je u toem sto su predvodnici gradanskog bivsi njegovi krvnici, ali dozvolimo im da se (SD)promjene.

Tko je glasao

Nama treba cijela nova

Nama treba cijela nova politicka infrastruktura neovisna o postojecoj politickoj mrezi. Dakle, i stranke i mediji i financijeri i obavjestajni elementi i vojska i policija i gradjanske udruge i akademska zajednica. Ukratko, sve.

Tko je glasao

Kaj Gale, ocemo krenut?

Kaj Gale, ocemo krenut? :-)))

Tko je glasao

Samo cekam da me neko pozove

Samo cekam da me neko pozove :-)

PS. Imas PM

Tko je glasao

Kae, Goxic? Vec se povlacis?

Kae, Goxic? Vec se povlacis? :-P

Tko je glasao

Ako se mi stvarno nalazimo u

Ako se mi stvarno nalazimo u ovakvoj poziciji , a nalazimo se onda ja postavljam pitanje hrvatskom gradjaninu:
Trebamo li mi uopće plačati porez?
Možda je bojkot poreza jedina opcija koja nam ostaje

Tko je glasao

Građanin ne može biti

Građanin ne može biti državi dužan. Ona će si kod njega naplatiti i silom. Za razliku od nekog velikog podobnog dužnika kojem će dugove oprostiti.

Tko je glasao

Mnogi su pali kad su

Mnogi su pali kad su nepravedno dirali građane ili ih nehumano gulili kroz poreze i namete...i to kad su se najmanje nadali.
Kada se u EU građanima dogodi neka inicijativa tipa ovih :povećanje davanja ili izdavanja bez ikakve realne osnove...onda ti građani ako treba i fizički ruše vlast.
Političar iz EU nemože ni zamislit da se upušta u nekakvu muljažu tj.krađu državnog dobra upravo iz razloga što će otići milom ili silom...
Pogledajte nas hrvatske građane...niti jedan prosvjed..niti jedan bunt..niti jedan štrajk...ništa...znači odobravamo krađu i zaslužujemo vlast kakvu imamo....
I to sami plačamo

Tko je glasao

Točno. Primjer "guljenja"

Točno.
Primjer "guljenja" građana imamo u Zagrebu. Bandić povećava cijene komunalija, najveći doprinos u zemlji, nepotrebna i skupa naplata parkinga, trovanje, urušavanje, laži i prijevare. Nitko ne poduzima ništa konkretnog. Da barem netko pokrene peticiju za smjenom gradonačelnika.

Tko je glasao

Evo nek netko otvori Blog

Evo nek netko otvori Blog "Dole Bandić" pa pod komentarima nek upiše svoje ime i prezime ...kao peticija

Tko je glasao

Možda ipak da se to napravi

Možda ipak da se to napravi na način peticije.

Tko je glasao

Najbolje tako...da to

Najbolje tako...da to organizira npr.mladež SDP

Tko je glasao

Nije. To je bijeg od

Nije. To je bijeg od problema, a ne njegovo rjesavanje.

Tko je glasao

Mozda..ali ja stvarno ne

Mozda..ali ja stvarno ne vidim zašto ja trebao plačati perverzije kao Pelješki most ili nekom rodjaku financirati mercedese i vile.

Tko je glasao

Da bi rijec reko. To ce samo

Da bi rijec reko. To ce samo ubrzat kaotizaciju politickog sistema. A u kaosu, nema puno mjesta za nikoga osim despota. Zato samo ipak prije svega zagovornik kreiranja opcija koje mogu preuzet vlast i pocet izvlaciti zemlju iz govana.

Tko je glasao

Ma ja sam se već davno

Ma ja sam se već davno izjasnio i cijelo vrijeme zagovaram tzv.smjenu generacija i aspolutno se slažem da je jedino riješenje demokratski put i nisam sam ima nas nekolicina sa znanjem o pojedinim materijama.
Što se ti tiče poreza..htio sam samo reći da smo mi daleko od "mekanih" blogera.
Sastanak i sajt prvo i osnovno

Tko je glasao

Ključni dio korupcije i

Ključni dio korupcije i blokade praavosuđa od 1971.g. u Hrvatskoj jest to što je to službeni i stvarni model, pa ga kreira i provodi sami elitni vrh toga, onaj koga sustavno i svesrdno podržavaju gotovo sve struje koje se kao navodno bore protiv toga. Ljudi naprosto vole zaboravljati najosnovnije - šta je službeno i stvarno osnova društveno-političkog uređenja te tko to kreira i provodi. A bitne sobe su doslovno iste, novih je cca 30 %, po logici umiranja i nužde

Sedamdesetih je počišćeno ne samo pravosuđe, nego i bilo kakav neovisni inženjer u državnoj strukturi i bilo šta neovisno. Na to je došao ne samo ogromni novac, nego sam model da se to sve vodi i uređuje dogovorno bez obzira na bilo kakve realcije troškova i bilo čega, samoupravno - što znači formalno i stvarno slobodno dogovara tko je u tom vrhu. Ništa se to nije izmjenilo do danas niti tko i spominje da se izmjeni.

To svi znaju pa i da su pravna i pravosudna elita Barbić, Crnići, razne zvijezde koje su u svim ulogama. Da li tko zna i manje značajne slučajeve kada ta elita nije uredno kreirala i servisirala sve u skladu s tim prethodno naznačenim modelom? Naprosto nije vidljivo.

Da li tko zna i najmanje rasprave oko bilo kakvih sustavnih i krupnih pojava kada je tko i raspravljao o tako elitnom poslovanju, dovodio ga u pitanje? Naprosto nema i nikome i ne pada na pamet.

Da li tko bar zna da netko nastupa bez pretpostavke da su ljudi u Hrvatskoj budale, kojima je lako plasirati dezinformacija? Nije vidljivo. A svi ti znaju i da bar pola stanovništa to dobro zna i razumije, pa se radi o tome da svi ti i takvi nemaju alternative, ne znaju i ne mogu drukčije.

Ako je itko u svijetu iskusan u takvim muljanjima, Hrvatska je iskusna i preiskusna. Zbog geopolitičkog položaja i raznih zbivanja je u bitno složenijoj i drukčijoj situaciji i sa puno više raznovrsnih iskustava od ostalih država bivše SFRJ, a u razmjeni sa svijetom po 5 x više, tako da zanmo bolje i šta svijet radi.

Tako da je fora da su sada Sanader i prije Račan ključni oko toga nešto što ne prolazi ni kod dobi 15-18 godina a za punoljetne služi za naviknute igre.

Već na razini sitnih pozicija se igraju renomirane svjetske igre, npr. rješavanje priključaka vode, struje itd. Na vrhu elite je to više pišurija, koja se uredno gleda kako se sami akteri pokazuju i previše. Sva medijska produkcija služi da se usput nešsto trži, dok se same zvijezde elitne scene puno izravnije izražavaju i sve se dobro vidi i čita. Nije to kod nas kao u Sloveniji, gdje se vješto skriva pa i pazi na relacije. Hrvatska je iskusnija i puno otvorenija zemlja. BBC je to shavtio i zna, samo mu to nije u sferi interesa, čak ih malo i buni, kako bi Hrvatska bila osnova produkcije.

Omiljene su rasprave tko je maznuo nekoliko milijuna a mažnjavnje više milijradi se beskrajno raspravlja i analizira kao nešto kompatibilno sa svijetom, razvoj tržišta i te fore. A ovi sa vrha EU nisu tako milosrdni, oni misle baš na milijarde, dok su milijuni i kod njih naprosto uračunati u cijenu i nitko se oko toga ne uzbuđuje, osim ako budale pri tome ne ozlijede i zadnjeg čovjeka.

Tko je glasao

Sudbina Maestra je jednaka

Sudbina Maestra je jednaka sudbini svih afera do sada. Da li je osuđen Herak? Kutle? Što je s one dvije ubijene djevojčice u Makarskoj? Ubojica se za nagradu školuje u Švicarskoj! Što je s "vrtomlatom" u Vukovaru? Ništa! Što je sa Žužićem? Na slobodi! Srećom pa imamo veliku septičku jamu!

Tko je glasao

U toj jami voda nam je do

U toj jami voda nam je do grla. Što ako netko zatalasa.
Da smo na brodu, zvonila bi sva zvona na uzbunu, Sanaderov titanik tone.

Tko je glasao

Nažalost, tonemo mi s njim.

Nažalost, tonemo mi s njim.

Tko je glasao

Ivane, primio sam poštu iz

Ivane,

primio sam poštu iz Kanade (istu onu koje je i vama pošla) i dalje mislim da Pavle griješi što se "povlači" iz ovih i ovakvih komunukaicija - jer su one pupčana vrpca s majkom domovinom - ma kakva bila - tu je i naša je. Mislim da će se još on javiti.

Ali nisam zato se javio!

Strašno me zabvlja jedna stvar - vi ste ovdje postali najaktivniji i najdjelatniji člam Pollitika zajednice (učestalost vam je više nego nadmoćna, a i karma vrhunska). Postali ste jedan od najistaknutijih i najpoštovanijih članova ove poprilično narasle zajednice, u kojoj svaki svoje misli i uglavnom poštuje tuđe mišljenje (ima iskrica koje su zanemarive). To valjda dođe s godinama i iskustvom.

Ono što me pak najviše zabavlja jest kad nas bijesprvi ili ona Lavica (koja nas prati iza svog grma), ili slični proglašavaju sve (paušalno) "komunjarama" (vjerojatno radi svojih frustracija, osobnih nesporazuma ili poslovnih zadataka - tko to zna).

Kad se sjetim vašeg puta (kroz život po svijetu, koji nije nimalo bio naklonjen komunizmu) ili kad se sjetim mog puta kroz komunizam (po Europi sam dosta putovao iako nisam tamo živio ali prema komunizmu sam bio dovoljno kritičan), onda se ukazuje sva besmisao takvih objeda. I nositelja koji se takvim paušalnim objedama služe.

Nema tu nikakve magije: ta dovoljno je voljeti svoju zemlju i njene ljude kakvi jesu, i nastojati pomagati da promoste probleme i razlike. Ali valjda i to dolazi s godinama i iskustvom kroz koje smo prolazili. I poštenjem!

Eto, neko vrijeme o tome razmišljam ali sada, u lagodno subotnje jutro, imam volje i prilike vam ukazati dužno poštovanje!

Valjda negdje jednom budemo spili capuccino zajedno!

Tko je glasao

Netko stalno podmece i

Netko stalno podmece i uporno kljucka po ovome:
# program zbrinjavanja izbjeglica.
# provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina

sve ostalo je cista mimikrija i vrijedi sve sto sam izrekao kod galeta povlacenje-crte a ne da mi se ponavljati.

Business je cista dezinformacija. Izmislili su i onaj sa Kadijevicem, di nece nastaviti.

Tko je glasao

prije nekolik dana

prije nekolik dana zatraženo je da Misija OESSa ostane u Hrvatskoj, prije svega radi praćenja suđenja za ratne zločine. ali OESS nadzire i stanje ljudskih i manjinskih prave te slobodu medija. čini se da nismo tako otvoreno društvo kako to o sebi veolim misliti.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

EK je u ovome što prenosi

EK je u ovome što prenosi Business.hr blaga u ocjeni medija.
Midiji snose dio odgovornosti za ovo stanje. Nedovoljno su objektivni. Često puta zbog interesa ne objavljuju pravo stanje stvari. HTV nije neovisan.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci