Tagovi

HDZ online

Možete li navesti ime barem jednog HDZ blogera? Ili poimence spomenuti koji to utjecajniji i značajniji članovi HDZ sudjeluju u raznim online raspravama? Ja se ne mogu sjetiti nijednog. Onih koji zagovaraju HDZ politiku i do krvi brane njezine tekovine ima na svakom posjećenijem blogu, forumu, portalu. Samo što oni taje svoj identitet, većina ih čak i tvrdi da nisu članovi te stranke već su jedino u njoj prepoznali snagu koja štiti Hrvatsku i hrvatske interese. Prije 15 godina ne bi bilo teško povjerovati u nezavisne HDZ navijače, ali danas je to puno teže.

Šeks je valjda jedini barakaš koji je ostao u toj stranci. Barakaši su nestali iz stranke isto tako kao što su nestali i oni koji zbog nekih ideala simpatiziraju tu stranku. Danas je hadezeizam stvar čiste pragmatike. Vidim to po ovim malim hadezeovcima. Svi manje ili više strpljivo čekaju da izvuku neku korist o tog svojeg članstva. Hm...zašto se onda netko ne postavi na online branik i potpisan punim imenom ne započne svoj boj za obranu digniteta stranke. To bi se sigurno honoriralo pa bi uspon na stranačkoj ljestvici bio brži, a uspjeh donosi zasluženu nagradu.

Tu postoji samo jedan problem, HDZ nije demokratska stranka u kojoj se može isticati vlastito mišljenje. Demokracija je za HDZ znak slabosti. HDZ je totalitarna stranka. Uvijek se zna tko je šef, a ostali moraju biti kuš. To je tako od samog vrha stranke do lokalnih podružnica i hrpe malih šefova. Podanici samo prenose ono što govori veliki šef i štite njegove interese. Nema tu mjesta za istrčavanje, takvi vrlo brzo dobiju po prstima. Najsigurniji recept za uspon u stranci je poniznost i dobro vladanje prema velikom šefu. Pravi član nikada neće dovesti u sumnju šefove odluke, niti će ni bilo koji način javno pokazati da je bolji, pametniji i sposobniji od šefa.

U takvom okruženju javno online djelovanje bio bi kao poziv na bunt. Takav član bi pokazao da ima svoje mišljenje o nečemu i prije ili kasnije bi se našao u situaciji da proturiječi šefu, a samim svojim djelovanjem i korištenjem moderne tehnologije previše bi isticao svoje sposobnosti.

A sada bih sve ovo napisano mogao i baciti jer sve je ovo manje važno od činjenice da svaki sadašnji član HDZ-a ima putra na glavi pa bi javni nastup u divljem okruženju Interneta bio poziv na verbalni linč od strane krvnika za koje su Stanković i njegov masakr nedjeljom u 2 tek plahi ljetni povjetarac.

I tako, skriveni pod plaštom lažne anonimnosti, oni djeluju. Prvo pravilo je da se odriču stranačke pripadnosti, ali pojedinosti koje znaju i iznose ih otkrivaju. Drugo pravilo je Hrvatska. Oni iznad svega ističu svoje hrvatstvo i kršćanske vrijednosti, ako im se protivite vi ste protiv Boga i Hrvatske i kao takvi vi ste bezvrijedni. Bog i Hrvatska su za njih dovoljni da opravdaju ratne zločine i kriminalitet. Treća poluga je komunizam. Njima su komunisti i dalje najveći protivnici, to je najveća kletva koju mogu izreći i etiketa koju lijepe na sve strane. Ne vide da su najveći komunisti oni sami te da su njihove metode komunističke metode. Četvrta alatka je vrijeđanje. Primitivizam im je u krvi i čim im ponestane argumenata (a to je obično vrlo brzo) oni kreću s vrijeđanjem i ponižavanjem. Pripadnike drugih stranaka ne mogu spomenuti, a da uz njihovo ime na priključe neku uvredu. Peta je laž. Protiv istine bore se lažima. Netko im je spomenuo da stotinu puta ponovljena laž postaje istina i zato oni vrijedno ponavljaju svoje laži. Uz sve to još ih krasi arogancija i licemjerje.

U tom svojem stranačko-križarskom ratu ne žele priznati činjenicu da njihovi protivnici u raspravama nisu stranački obojeni. Njima je nepojmljivo da običan stanovnik Hrvatske može imati politički stav, a da isti nije istesan na stranačkom simpoziju ili na temelju naputaka stranačkog šefa. I tako sami sebi uskaču u usta, jer ako ne možete imati političko mišljenje bez stranačke instruktaže, a ti anonimni stranački bojovnici nisu članovi zna se koje stranke, kako to da oni to mišljenje ipak imaju? ;-)

Oni zapravo mrze Internet jer im poništava djelovanje dviju najdražih komunističkih tekovina: mogućnost neograničene manipulacije medijima i cenzuru. Internet. Vražja tvorevina. Ako ostaviš svoje pravo ime na njemu preuzet' će vlast nad tobom...neprihvatljivo za stranku koja misli da zaslužuje monopol na vlast.

Komentari

Nema HDZ-ovaca na blogovima

Nema HDZ-ovaca na blogovima jer se ne žele izvrgnuti poruzi a osim toga tko će za svaku rečenicu pitati Sanadera. No, problem je i u tome što se događaji u Hrvatskoj niti daju objasniti niti braniti. Pa što će onda hadezeovac na blogu, o ćemu će pisati?

Imam sličan problem s Hrvatskom u cjelini kad otputujem u Muenchen ili Beč i sastanem se s Njemcima ili Austrijancima koje poznajem od moje mladosti. Kako da im objasnim što se ovdje događa. Jer ono malo što dopre do njih i to je već porazno. Npr. kako da mojim suradnicima, Njemcima, koji su samnom radili na prohrvatskim projektima poput NŠZ, koncerta Hrvatskih budnica itd. moj aktualni položaj u Hrvatskoj. Oni to ne razumiju. Prije dve-tri godine u zagrebačkom HNK je u jednoj Wagnerovoj operi gostovala gopođa Barbara Hofstetter. Pjevačica koja je doslovno uz mene počela karijeru, prvo u misama i oratorijima, a zatim je pjevajući Evu u Zrinskom proputovala samnom cijeli svijet. Bila je u Zagrebu, pjevala, ali ni jednom riječju nije spomenula Zrinskog, A ni mene. A recite mi koja pjevačica da recimo dođe u Češku ne bi spomenula da je u cijelom svijetu pjevala jednu češku operu. Pa kako ona nije ništa spominjala nisam ju ni otišao posjetiti. Evo, tu smo kod problema: kako objasniti svijetu što se kod nas događa!

Tko je glasao

Ima HDZovaca, ali nisu

Ima HDZovaca, ali nisu ovdje. Ovo ovdje je centar SDP jugenda. Mijesanje ne dolazi u obzir, a evo prijeti se i neka diskriminacija sa prve strane.
Da SDP dominira znamo samo po tome sto ima par predvodnika koji su u sklonim medijima (fusnota) lansirani u zvijezde i sad bi radili do sudnjeg dana badava.
Tko je ocekivao nekakav cybernauticki sraz SDP-HDZ zasad se zezno. Ipak posve sam siguran da ce HDZ odgovoriti. Milanovicev "Nemam pojma" uradak je gotovo profi.

Pogledajte, SDP nije gotovo ni registrirao Perkovica, a cijela hrvatska malo zauzetija cyber populacija stane na pol tribine Maksimira.
SDP se zanosi modernim igrackama, al' mu slabo ide realnost dok ce HDZu biti dovoljno i iz 2000.

Tesko je zakljuciti iz ovog malog teksta sto je Vas "problem s Hrvatskom u cjelini". U Njemackoj bi Vas savrseno trebali razumjeti, ukazite im samo na Viktora Zmegaca, samo im malo od toga servirajte, a u ostalom, cega bi se to mi trebali sramiti, da li samo svakog drugog mandata ili je Vas sram opcenit? ;-)

fusnota = ja ne mogu smisliti sto bi bilo da je jedan HDZov kapitalac u redovima ne nadzornog odbora vec clana uprave jedne od vaznijih novina kao sto je to npr Ranko Ostojic.

Tko je glasao

"Treća poluga je komunizam.

"Treća poluga je komunizam. Njima su komunisti i dalje najveći protivnici, to je najveća kletva koju mogu izreći i etiketa koju lijepe na sve strane. Ne vide da su najveći komunisti oni sami te da su njihove metode komunističke metode."

i

"Oni zapravo mrze Internet jer im poništava djelovanje dviju najdražih komunističkih tekovina: mogućnost neograničene manipulacije medijima i cenzuru."

vidim da ni oni, a niti ti neznas sta je komunizam.... molim te nemoj vrijedjati nas komuniste usporejujucu nas s HDZ-om, a time sto djelis njima etiketu komunista, mada ocito neznas sta je komunizam, ne razlikuje te previse od njih....

Tko je glasao

O kako samo lijep i iskren

O kako samo lijep i iskren opis lijevog dozivljavaja desnog. U principu svodi se na dozivljaj desnog kao totalnog primitivizma. To svakako uglavnom i generalizirano posve drzi vodu i u realnosti, a napose sto je susta realnost vec sam dozivljaj.
Medutim, slicno bi se pronaslo opisa kako pak desni dozivljavaju lijeve. Tu bi se dalo rezimirati osjecajima izrazite i totalne ljudske pokvarenosti i zaplotnjastva. To takoder generalno drzi vodu.
Na svakom je da izabere sto vise voli. Da ga jedan dobar dio drzi vise primitivnim ili pak vise pokvarenim.
Tragedija i jedne i druge pozicije sto smo prema van i toliko primitivni i toliko pokvareni koliko je ukupan zbroj svega toga.

Tko je glasao

Tekst koji bi sam autor

Tekst koji bi sam autor ocijenio čistom "hadezeovštinom". Samo nedostaju šiljate glave (Šime Đodan op.a.).
P.S. Zabole me i za HDZ i za SDP.

Tko je glasao

Osnovni problem kod HDZ-a u

Osnovni problem kod HDZ-a u tome je što se još iz pokreta nije profilirao u stranku. Dolazak Sanadera na čelo stranke značio je pomak u tom smjeru no on je zaustavljen. Sada HDZ funkcionira kao interesna zajednica. Koliko će smoći snage nakon jesenjih izbora da postane prava demokršćanska umjereno desna opcija ostaje nam da vidimo.
Što se tiče pojavljivanja na blogovima osobno bih volio vidjeti i neke eminentne predstavnike HDZ-a kako iznose svoja promišljanja o hrvatskoj sadašnjosti i budućnosti. Također bih volio čuti i razmišljanja predstavnika HSP-a.
Zbog čega se stjeće dojam da pripadnici SDP-a vladaju internetskim prostorom? Vjerojatno iz razloga što su internet kao medij prepoznali i što nemaju straha od sučeljavanja sa drugima. Pored toga imamo tu i Vesnu te Lesara i Vuljanića što svakako pridonosi širenju pogleda na stvari. Da li će u tom pogledu doći do promjena ako dođe do rotacije vlasti ostaje da vidimo.Osobno se nadam da će i u toj situaciji Stazić i co. ostati otvoreni za konstruktivne kritike i ukazivanje na moguće pogreške.

Tko je glasao

Ako baš hoćeš, evo

Ako baš hoćeš, evo :)

Anto Đapić

MasterMind - NeverMind

Tko je glasao

Dal sam negativan bod jer je

Dal sam negativan bod jer je cjeli članak provokacija poštenim ljudima. Ja sam napisal da sam član HDZ-a i počel je na mene lov. Čak su neki počeli osobno vrjeđat. Plus toga sam normalno iznesel svoje mišljenje o izboru Milanovića. Da sam kritiziral i HDZ to se više nikog ne tiče jer ko sam ja i kak se usudim nekaj napisat o SDP-u. Naravno u toj stranki su sve sami anđeli. Ko tebi daje za pravo mene nazvat lažljivcem?

Tko je glasao

Naprotiv gospon Skviki, ja

Naprotiv gospon Skviki, ja bih rekla iz svega sto sam do sad procitala da se Vas kao osobu i sugovornika izuzetno postuje i uvazava, mozda mi je promaklo nesto sto je u suprotnosti s ovim i sto su ljudi izrekli, ali u globalu mislim da se Vas u raspravama ne dotice osobno, nego je rijec samo o konfrontaciji stajalista i nicem drugom. Dodala bih jos i da se Vi u toj konfrontaciji sasvim ravnopravno nosite sa svima ostalima - ne dajte se trpati u isti kos s nekim drugim pripadnicima iste politicke opcije koji se ne sluze istim metodama kao i Vi i koji su zbog toga prozvani u ovom postu - sugovornici poput Vas su uvijek dobrodosli u svako drustvo :) Ja osobno bih doista voljela da je vise ljudi desne orjentacije tu na portalu - ali cini se da ih doista ovaj medij zbog nekog razloga ne privlaci...

Tko je glasao

Time što si napisao da si

Time što si napisao da si član HDZ-a ispao si iz igre još u prvom krugu pa više ne pripadaš u one koje članak opisuje. Nisam pratio tvoj slučaj i ne znam o čemu se radi, ali ako su te neopravdano napali ti si samo ubrao plodove onoga što su ti zakuhale stranačke kolege. Ne opravdavam neopravdane napade (ako ih je bilo), samo bi ukazujem na to što ih je uzrokovalo.

Tko je glasao

Svaka čast tebi što si

Svaka čast tebi što si napisao da si član HDZ-a. I neki drugi su da su drugi.

Polemiziranje sa stavom nije napad na osobu.

Ako je stav krhak ili se loše zastupa i brani, logična je posljedica da se gubi. To nije samo slučaj kod HDZ-a ili tebe osobno. Događa se i drugima. Iako, istina rjeđe.

B-52

Tko je glasao

Si ti dobro pročital kaj je

Si ti dobro pročital kaj je lovec napisal. Skoro sve bi se moglo upotrjebit za svaku stranku na svjetu. Sve je provokacija i takvi članci izazivaju svađe. Paušalno se okrivljuje jedna grupa ljudi radi njihovog političkog mišljenja. Ja bi mu predložil da pročita sve statute ud hrvatskih partija i razmisli o njima. U svim zajednicama se jedan dan proguraju pojedinci koji skupljaju oko sebe one koji govoriju samo da masa tak je.

Tko je glasao

Naravno da sam pročitao

Naravno da sam pročitao što piše.

Paušalno se okrivljuje jedna grupa ljudi radi njihovog političkog mišljenja.

Ako misliš na HDZ kao stranku, ne okrivljuje se radi mišljenja svoga članstva. Okrivljuje se radi onoga što HDZ-ova vlada radi. A to je velika razlika.

Ako misliš na HDZ-ovce koji ovdje pišu, npr. na sebe, nisi u pravu. Nitko te nije napao zbog mišljenja. Ali tvoje tvrdnje i ono što nudiš kao argumente, jest.
Za neke komentare si dobivao i maksimalan broj zvjezdica od ostalih.

Dakle, nije po srijedi apriori diskvalifikacija.

B-52

Tko je glasao

OK, imate se pravo srditi,

OK, imate se pravo srditi, ali naš Skviki je HDZ-ovac van standarda :), a lovec je sve u isti koš strpal.

Vi ste prvi na kojeg sam ja nišla na netu koji je bez uzdržavanja "priznal" :)), istina da ste i HDZ kritizirali, neke stvari koje napišete ne drža vodu prema mišljenju nas nekih huncuta tu i to je sve. Stvarno nema potrebe da se osjećate "proganjani" na ovom mjestu radi stranačke pripadnosti.

Ja nemam stranačku pripadnost jer je to u suprotnosti s mojom prirodom i nema te stranke (pa ni vjere) kojoj bi ja potpisala sve - a napol je za mene isto k'o i ništ' :)

Mogli bi i drugi osjetiti "ugrozu" jer zastupaju drugačije političke stavove od vladajućih, a to bi drugim riječima značilo da smo mi huncuti tu ovak i onak marginalci kojima je biračka većina pokazala da su bedaki :)

MasterMind - NeverMind

Tko je glasao

OK, imate se pravo srditi,

OK, imate se pravo srditi, ali naš Skviki je HDZ-ovac van standarda :), a lovec je sve u isti koš strpal.

Da, moram priznati da je ispalo kao osuda svih, naravno da dopuštam mogućnost da nisu svi hdzovci takvi, kao i to da ima i pripadnika drugih stranaka koji se slično ponašaju. Ali zašto sam napisao ovaj post? Zato što na lokalnim forumima još nisam naletio na hdzovca koji bi se normalno ponašao, a obrazac njihovog ponašanja sam opisao.

Ja nisam pripadnik nijedne stranke i nijedna stranka mi nije naročito simpatična. Zapravo jako sam kritičan i prema drugima, npr. prema onima koji mi govore da je Milanović pozitivno arogantan. Mda, kako arogancija može biti pozitivna?! Tako da ovo nije upereno protiv hdzovaca zato jer su meni simpatični neki drugi. Mene je jednostavno iziritiralno njihovo ponašanje.

I vidim neke ljude koje znam kako se uspinju u stranačkoj hijerarhiji, a ljudske i moralne kvalitete su im upitne. A svi normalni hdzovci koje znam su se politički deaktivirali ili su u nekom stanju hibernacije.

Da sam ja hdzovac ne bih ovaj post doživio kao uvredu ili kao napad na mene. Ne, ovaj post pokazuje što ne valja sa strategijom (zapravo to nije strategija, to je stihija) hdzovskog online nastupanja.

Tko je glasao

Ovo je za MasterMind i za

Ovo je za MasterMind i za sm

Dopelali ste me u jednu nezgodnu situaciju, ali sam si sam kriv. Na jedan i drugi post ak odgovorim ili ne, se osječam bedak. Nemojte pitat zakej.

Tko je glasao

To je uobičajeno i nije

To je uobičajeno i nije baš jako specifično za HDZ, pa i promjene melodije ali uvijek na isti tvrdi način. Simbolički, Jure Radić je aparat koji može istovremeno više takvih melodija i tako unedogled. U vrhovima svih stranaka vrvi od takvih. Na to nisu imune ni najbolje evropske snage, upravo se preštimavaju na sasvim drukčije melodije. Bez obzira kako bilo, najbolje vam je to razumijeti ako u sebi bliskoj grupaciji i društvu ponekad pažljivije tragate za istim deformacijama, u najmanju ruku ćete i kod odličnog društva uočiti neku nenamjernu grupnu diskriminaciju prema drugima, pogotovu ako za to ima neke napetosti.

Pribliđno su isto radili simpatizeri SDP prije 4 godine, kad je praksa ovakovog ponavljanja bila pojačana u odnosu na razdoblja koja nisu izborna. Mogući logički elementi za takvo svjesno i nehotično ponašanje simpatizera HDZ-a su da se tako taktički procjenjuje, pojačavanje presinga navijačkim nelogičnostima, maskiranje slabih točaka itd.

U takvim pojavama su podosta fikcije i projekcije, u službi interesa. Kao što je stvarnost dobro pokazala, u trenu od Triglava do Vladivostoka ne samo da nema komunista, nego ni socijalista niti socijaldemokrata.

Tko je glasao

Definitivno se slazem sa

Definitivno se slazem sa tobom! Naime, do istog saznanja sam i ja dosao pred par godina promatrajuci simpatizere HDZ-a u mojoj okolini. No ono sto je nevjerojatno da u tome i lezi sva snaga HDZ-a! Njihovi biraci jednostavno ko da ne znaju razmisljat svojom glavnom a rijeci koji kaze "high priest" upijaju ko spuzva i odmah postaje i njihov osobni stav izazivajuci delirij nevjerojatnih razmjera.
Jer kad bi HDZ-ovci poceli razmisljat svojom glavom HDZ bi se urusio sam u sebe slicno kao i svemir da se promjeni gravitacijska konstanta.
Zbog tog razloga HDZ i ima tako stabilno biracko tijelo. Taj fenomen mi nikad nece biti jasan. Pogotovo cinjenica kad pogledamo afere koje se nizu nemaju skoro pa nikakav utjecaj na HDZ-ovo biracko tijelo, jer ono izgleda i dalje misli da je HDZ savrsen i vjeruju svom "high priestu" do zadnjeg daha sto naveliko podsjeca prije na neku sektu nego na demokratsku stranku.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci