Tagovi

HDSSB- Trojanski konj velikih partija?

HDSSB-u , parlamentarnoj, ali ipak lokalnoj stranci, očito je predviđena uloga Trojanskoga konja u potkopavanju vlastitoga naroda i pokušaju da se narodu političari nametnu kao tutori koji bi mu određivali o čemu smije, a o čemu ne smije odlučivati referendumom.

Smiješna su i neuvjerljiva opravdanja u obliku probitka HDSSB-a pomoću „regionalizacije Hrvatske“, dok se ustvari trguje obespravljivanjem vlastita naroda u RH i Vukovarom.

Bude li HDSSB pristao na ustavne promjene kojima se obespravljuje hrvatski narod, proći će kao i HSS- odbačen i od (Kukuriku )-„koalicijskih partnera“ i od naroda kojemu bi odigrao ulogu Trojanskoga konja.

HDZ ne može/ ne želi odigrati tu ulogu, jer bi njegove političke ambicije totalno potonule, pa skupa s Kukurikavcima pokušavaju od HDSSB-a napraviti „Trojanca- zamazanca“ i odbaciti ga, kao što je HDZ već odložio HSS.
Činjenica je da HDSSB-ovci pristajanjem na ustavne promjene kojima bi obespravili hrvatski narod u vlastitoj državi, imaju prljavu ulogu, koju možda sagledavaju, ali ih nije briga za to, jer „moraju odraditi“ uvođenje Trojanskoga konja u dvorište vlastitome narodu, kao što je svojevremeno isto odradio HSS sa ZERP-om.
Umjesto da se postave tako da na sljedećim izborima povećaju svoje šanse, partijska vrhuška HDSSB-a vodi tuđu politiku, a svoje članove namjerno dovodi u bezizlaznu situaciju- nasuprot narodu kojega i oni pokušavaju obespraviti zajedno s Kukuriku koalicijom.

Na taj način HDSSB staje uz bok onih koji ćirilicom napadaju Vukovar i potkopavaju šanse ovoga naroda da to pitanje riješi mirnim putem, referendumom, a ne drugim sredstvima koja će im jedina preostati, nakon što Trojanci odrade svoj nečasni posao.

I umjesto da se drže dalje od „velikih stranaka“ i njihovih interesa, okrenu se narodu, oni idu putem samouništenja.

Je li se vodstvo stranke odlijepilo od svojih članova i priključilo se provođenju politike Kukuriku vlasti, koja omalovažava hrvatski narod (ponašanje u svezi s referendumom - „U ime obitelji“ to jasno pokazuje), koja napada Vukovar simbolima genocidnih ubojica i prijeti hrvatskim građanima da im „neće dati referendume dok su neki od njih živi“ ( kao da je to pitanje njihova odabira, a ne odabira naroda i kao da pojedinci imaju pravo zabranjivati ono što Ustav omogućava ili Ustav tretirati kao popis svojih osobnih želja), o pitanjima o kojima građani trenutno, kao „oni iz kojih izvire i kojima pripada vlast“ ,imaju pravo odlučivati, već da će im ONI propisivati o čemu će odlučivati- kao da su im tutori i stranački stegovnici, a ne zaposlenici koji moraju odrađivati samo ono što im je narod odobrio na izborima- njihov izborni i objavljeni program rada.

Nadam se da će Trojanskoga konja –HDSSB, ukoliko se priključi onima koji bi bespotrebno i štetno mijenjali Hrvatski ustav, stići kazna u obliku političke smrti (poput one koju je zaslužio i dobio HSS), iako ni to ne bi bila dovoljna kazna za sudjelovanje u zločinu prema hrvatskome narodu- razvlašćivanju toga naroda u vlastitoj im državi i otvaranju bokova hrvatskome Vukovaru za napade na njega i posredno cijelu RH.

Referendum „U ime obitelji“ pokazao je da građani trebaju i mogu uređivati svoju državu, a sada bi im to oduzeli upravo oni koji iz vlastite nespobnosti i neznanja RH drže u očaju, besperspektivnosti i apatiji.

Njihovo shvaćanje demokracije vidjeli smo u silnoj im agresiji i pokušajima manipuliranja kojima bi osujetili provođenje volje ovoga naroda za održavanjem referenduma.

Referendum o ćirilici je nužan, jer je Koalicija 2000.-tih napravila presedan i smanjila u Ustavu postotak s 50% na 33%, a sada je vidljivo i zašto- da Vukovar dokrajči jednom zauvijek.

Granica od 50% nikoga ne ugrožava, a to što Premijer misli da treba nagraditi napadače na RH, je njegovo privatno mišljenje, suprotstavljeno volji ovoga naroda, njegove osobne simpatije prema agresorskoj zemlji koju vodi četnički vojvoda i vjerojatni ubojica desetak hrvatskih ljudi iz Antina.

I umjesto da Premijer, Predsjednik i ministrica vanjskih poslova „potegnu“ to pitanje (odgovornost T. Nikolića za ubojstva u Antinu), oni se rastežu kako bi povukli optužbu za genocid, a obilježavanje Vukovara ćirilicom je samo jedna od karika u tome lancu nastojanja povlačenja optužbe za genocid, kao i njihovo olako prešućivanje i povremeno "druženje" s vjerojatnim ubojicom desetak seljana Antina!

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UfMijGa1GNs

Nikako da Premijer shvati kako nije biran da mijenja narod, da mu prepričava Bibliju, da priča o vjerojatnosti (slučajna država), da se inati narodu kao neko dijete („neće biti referenduma o dvojezičnosti, dok sam ja živ“), da „odgovornost za referendum prebacuje na pokojnoga predsjednika Kennedyja) , ....već da služi baš tome tome narodu.

Bude li HDSSB pristao na Ustavne promjene kojima narod ne bi imao pravo odlučivati o pitanjima poput dvojezičnosti, privatizacije nacionalnoga dobra, i o onim pitanjima koja su mu od velike važnosti, ostat će zapisan u povijesti kao Trojanski konj protuhrvatske antidemokratske revolucije i odložen na povijesno smetište –kao što je i HSS zbog pitanja ZERP-a.

Prošlo je vrijeme kada se to moglo raditi bez teških posljedica.

Ovaj saziv Sabora je pred odlukama unutarnjega zarobljavanja hrvatskoga naroda i pred odlukom gušenja demokratskoga ventila i kontrole vlasti. Ukoliko pokuša razvlastiti vlastiti narod, tome narodu ostaju sredstva koja vode u neminovne sukobe. I "Laburisti" su ogolili svoje antidemokratsko lice, pristajanjem za razvlašćivanjem i guranjem naroda u partijsko zarobljeništvo-baš kao nekada u doba totalitarizma.

Dogodi li se to, povijesna odgovornost biti će na HDSSB-u, jer su u prilici preuzeti odgovornost i odraditi zaštitu hrvatskih građana od obespravljivanja u vlastitoj državi i tako omogućiti demokratske ventile izražavanja nezadovoljstva naroda, a ne da odskližemo u grčki ili ukrajinski scenarij.

Jači i iskusniji igrači žele da Trojanca odradi upravo ona politička partija koju žele uništiti ulogom izdajice narodnih interesa, te da se njima omogućiti dalje igranje igre: „tko je sada na redu biti manje zlo?“

Nikakva maska, pa ni ona na kojoj piše „regionalizacija“, nakon događaja u Vukovaru i narodnoga referenduma, ne može sakriti planirana zlodjela protiv vlastita naroda –zlodjela neustavnoga unošenja u Ustav obespravljivanja naroda u korist političarske neznalačke i dokazano štetne (najnovija privatizacija HEP-a i pogodovanje stranim poduzećima za opskrbu el. energijom državnih ustanova i uprave,...) RH polit-manjine .

Ne može netko- tko je po rangu, u Ustavu niži od naroda, jer „narodu pripada i iz njega izvire vlast“, istome tome narodu zakonito oduzimati pravo na tu vlast, bio to i Sabor ili Vlada. Inače se radi o „državnome udaru“ kroz nezakonite izmjene Ustava-od ustavno podređenih narodu- i o antidemokratskoj revoluciji.

Dani odluke su blizu i HDSSB će pokazati što je- partija za otpis, partijica-potrčko Kukurikavaca ili stranka koja će ipak imati političku budućnost u Slavoniji.
Ako hrvatski narod želi referendum o nekome pitanju, nema te snage koja zakonito tom narodu može uskratiti njegovo pravo.

Bolje referendumi nego neki drugi dum-dumi -kao oni u Grčkoj i Ukrajini!
HDSSB treba odbiti koaliciju s Kukuriku koalicijom, po pitanju ustavnih promjena, i ostati svoj, jer mu jedino to omogućava političku budućnost.

Sve ostalo je samo potpisivanje vlastite im političke smrti, a narod pamti i ne oprašta „Trojanskim konjima“.

Komentari

HDSSB- SDP-ov pjetlić

HDSSB je odlučio biti na suprotnoj strani od hrvatskih građana, grada Vukovara, Slavonije, i RH i pristao je na ustavne promjene kojima je napravio najvećupolitičku izdaju u povijesti suvremene RH.

S pravom će ga građani Slavonije i Baranje otpisati u političku smrt.

Tko je glasao

postaje očito

Sve je više hrvatskih građana na suprotnoj strani od hrvatskih građana.

Tko je glasao

Iz HDZ-a u SDP, preko HDSSB-a

Ma onaj Salapić je došao iz HDZ-a i sada otvoreno provodi politiku Kukurikavaca.

Ta zato je i otišao iz HDZ-a, po zadatku, u HDSSB, da napravi što je Sanader napravio HDZ-u: "uništavanje stranke"!

Sve je više hrvatskih građana na suprotnoj strani od hrvatskih građana.Ovaj EUN, ogolio je političare- "do koske". Koliko ih je i što su protiv naroda, pokazao je referendum.

A tek Lesar?
Mali iz kužine HNS-a, još se drži za Vesninu suknjicu i buni se šrotiv referenduma o ćirilici!

Ma nije loše da su se tako "shrpili"- lakše će nestati u bespućima političke zbilje RH.

Zatvaraju sigurnosne ventile na loncu na paru!
A kuha se, kuha, za njih, narodna juha!

Tko je glasao

Ta zato je i otišao iz HDZ-a,

Ta zato je i otišao iz HDZ-a, po zadatku, u HDSSB, da napravi što je Sanader napravio HDZ-u: "uništavanje stranke"!
Još samo trebamo shvatiti što je Glavaš u tom ringu...

Tko je glasao

Ili preživljavanje, ili glupost i tupost

Još samo trebamo shvatiti što je Glavaš u tom ringu...onaj koji ne bira kako preživjeti (ima i tamo onih kojima smeta EUN), i za to žrtvovati građane RH, Vukovar, ..., ili glupan, kao i onda kada je varao za Sanadera!

Tko je glasao

E to te pitam, da li je

E to te pitam, da li je Pašalić CK SKH ili je to Glavaš, pitanje je sad...

Tko je glasao

Pretpostavljam da znaš. Ja

Pretpostavljam da znaš. Ja također. A neka ostali domisle!

Tko je glasao

Što reći?!

Moj prvi komentar ikad na pollitika.com je bio ispod komentara o Miloradu Pupovcu, napisao sam kako mi je taj lik glavaševski gadljiv...

Tko je glasao

Plan21-

Plan21- "Lažljivi,nesposobni,ignorantski,bešćutni gadovi"dnevnik na pollitici

Tajni Plan 21.?

1.Upropasti!

2.Rasprodaj!

3.Zaduži!

4.Kupi 1600 automobila!

5.Uhljebi 6000 SDP-HNS-SDS-IDS -UDBAS-članova!

6.Redefiniraj brak!

7.Prijeđi na opskrbu el. energijom, preko strane tvrtke i uništi HEP!

8.Zaduži Hrvatske vode- pa zbog nametnutih dugova kasnije rasprodaj!

9.Uvedi nasljednu zapovjednu odgovornostza Hrvate i sudi im, a za ubojstva desetak Hrvata u Antinu, ne optuži nikoga, a pogotovo Tomislava Nikolića, jer su to bili samo "psi uz tarabe" na putu Tome do četničkoga vojvodstva!

10.Uvedi nagrade za genocid nad Hrvatima i pokloni ga Tomislavu Nikoliću za zasluge u promicanju humanitarnoga rada u Antinu!

11. Preuzmi vlast od naroda ucjenjivanjem HDSSB-a, ili unaprijed udbaško-pripremljenim scenarijem ucjenjivanja kao maske koja će štititi udbaše unutar HDSSB-a(očito ih je bilo/ostalo previše u HDZ-u, pa su još jednoga mogli ubaciti u HDSSB), pa i kamikazkim razotkrivanjem Laburista-komunista!

12.Uvedi ćirilicu u Vukovar da bi razvijao regionalne preduvjete i povukao optužbu za genocid.

13. Okupiraj javnu HRT i stavi joj na čelo provjereni KPJ-kadar.

14.Uvedi ZO protivan kulturi, tradiciji, vjeri, voljki Hrvata!

15.Diskriminiraj Hrvate na svakome koraku- u vladu ih stavi što manje, a Srba što više, zaštiti udbaše do posljednje kapi hrvatske krvi.

16.Proizvodi ustaše goebelsovskim medijima, pa u proizvodnju upregni i stranačkoga predsjednika, te ubaci Židove da to proširiš po svijetu!

17.Napadni branitelje na svim frontovima- po džepovima, ali i na pollitici!

18. Brani ćirilicu u Vukovaru, kao Slobo Kosovo- promjenom Ustava i prijetnjom milicijskim snagama

19.Rasturi hrvatsko gospodarstvo- prodaj HPB, CO, Petrokemiju, HEP,...... sve da pripremiš za 20.:

20.Pripremljenoj RH, pridrži noge i ruke, da uđe MMF!, i 21.:

21.Radi po uputama MMF-a i dalje drži ruke i noge RH, a po potrebi razbij joj i zube!

Koji Plan 21, se provodi jasno je građanima RH, nažalost, nekima tek nakon izbora!

Tko je glasao

ohoho, stigla depeša iz središnjice

pa sad kopipejstaš naokolo?

Ili si se jednostavno opet zaljubila sama u sebe :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Možeš navući veo, ali ti viri kokarda!

ZZP-aške divizije,podigle su se na pollitici pa plusiraju čak i "hrvatske kotilje" jer Hrvate smatraju okotom, pa da imaju što raditi!

Tko vodi, vodio nas je i 1991.- ljubav prema Hrvatskoj i osjećaj da je RH ugrožena od onih koji su tvoja, a ne i moja vlast, jer moja ne bi nagrađivala za ubojstva Hrvata, niti bi napadala Vukovar. To je radila JNA i četnici, pa sada rade njihovi nastavljači-tko god da jesu.

Moja vlast nisu, jer ne rade po Planu 21, nego po Srbobranu- Memorandum 2., a središnje mjesto u tome je izrekao "vojvoda od Antina" -"Vukvovar je srpski grad".
Nisu moja vlast jer su zarobili i moju javnu HTV-koju "napuckavaju" da nas (preko 700 000 građana koji smo potpisali za referendum ) vrijeđaju, zato što oni drugačije misle. Nisu moji, jer dovlače (namjerno upropaštavaju) MMF, dok ih je Viktor Orban otjerao iz svoje države i krenuo s Mađarima u razvoj Mađarske.

Moja vlast će biti hrvatski Viktor Orban i takav mi je dao "naredbe" (:)))da pišem.

A HDZ na kojega ciljaš pun je tvojih kadrova-počevši od onoga koji je Srbima dao bonus 3 glasa (Šeks) i diskriminirao Hrvate u RH, ali i one izvan RH, onaj koji im je pokušao stvoriti teritorijalnu autonomiju na istoku RH (spriječila Pusićka, ali samo zato što je isto htjela za sve Srbe po RH- i previše je zagrizla , pa je Šeks morao ispljunuti svoj zalogaj- a što glupavi zastupnici (oni koji ništa ne čitaju i ne rade nego dižu ruke po zapovijedi partijskih vođa) ne vide.

Dok taj stari panj ne izvade svima je jasno što je ta partija!

Ipak i Franju Tuđmana su doveli tvoji umjesto Veselica, pa im se možda provuče i nekakav neprepoznati "Viktor Orban" umjesto ovih štetočina koji dovlače ljudoždere- MMF!

---
Možeš ti navući veo djevice, ali ispod njega je tvoja velika kokarda!

Tko je glasao

Dok buljiš u krunicu, navlače ti burku

Svakako ću podržati svakoga tko upozorava na to da se hrvatske žene pretvaraju u "kotilje".

Svakako ću djelovati protiv takvih koji priželjkuju da se hrvatske žene pretvore u "kotilje".

Ne, ne ciljam na HDZ - HDZ je odavno postao premekana opcija za tvoje krvoločne apetite, ciljam na Opus Dei ekipicu oko Markićke i Ilčića, animiranih od mračnih likova iz uvijek nam vjerne peronospore koje si kako vidim zdušno prigrlila kao svoju opciju.

Ne znam na koje "moje" to ciljaš, ali u svakom slučaju "moji" itekako postoje, s razlogom brineš :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Puna ih je Srbija

Ne znam na koje "moje" to ciljaš, ali u svakom slučaju "moji" itekako postoje, s razlogom brineš :PTvoji postoje-puna ih je Srbija, pa i predsjednik im je tvoj, a ima ih i kod nas, međutim manje nego prije Oluje.

U svakom slučaju bolje nego onda!

Tko je glasao

Čuj stara

tih kojih je puna Srbija - to su tvoji :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Savo Štrbac-tvoj guru!

Savo je tvoj ZZP-aš, a i svi ostali njegovi.

Moji su onih 100 000 u Vukovaru, onih 750 000 potpisanih, onih oko 600 000 potpisanih protiv ćirilice, i moji su branitelji i Hrvati.

Tvoji su ovi koji bi nagrađivali za genocid nad Hrvatima, ja ih se odričem, kao i većina Hrvata, jer provode ono za što im nitko nije dao ovlasti -sve suprotno Planz 21.

Koliko je takvih vidjelo se u Vukovaru, a to je tek početak gledanja!

Tko je glasao

Tko se jednom navleče na ZZP, nikad mu nije dosta

Nema tog zadovoljstva, te slasti, te opojnosti, tog adrenalina kao jedan dobar slatki ZZPić. Ipak, niti taj odjek ne traje vječno, pokušavate ga malo oživjeti "zadomspremašenjem" i guslanjem, ali tko jednom okusi pravu stvar, ne može se zadovoljiti tako jadnim surogatima. Malo po malo, vaša bijedna egzistencija postaje sve besmislenija i vapite za novom dozom. Samo, koliko god zbrajala i oduzimala homofobe, ćiriličare i stožerlije, neće vas biti dovoljno. Vi ste ipak, unatoč korovnoj žilavosti, vrsta u jalovom izumiranju.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bilo je dosta onda, bit će i sada!

Bilo nas je dovoljno 1991. bit će i sada!
Čak i navijači, zakapaju ratne sjekire, a to govori o tome kakva su vremena!

Tko je glasao

Prdac u kadi

41. bili ste u zenitu, a tada počinje vaša propast koja traje. Zlo ima u sebi sjeme autodestrukcije, za to se valjda sam Bog pobrinuo. Ne brinem.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Imali smo preko 10%, sada

Imali smo preko 10%, sada ispod 5%, a sutra, nakon projekta ćirilice u Vukovaru, spremni smo da vas ostane toliko koliko vas je, ali ne u vlasti- pretjerali ste, radite gluposti, jer smo bili predobri, prema vama.

Hrvati su opstali i opstat će jer vole svoju Domovinu, a ne otimaju tuđu.
Dok su tvoji okolo pokušavali širili svoju, smanjila im se kuća, za cijelo Kosovo, a proces ide dalje preko Sandžaka do BG-pašaluka:
Zlo ima u sebi sjeme autodestrukcije, za to se valjda sam Bog pobrinuo. Ne brinem.

Tko je glasao

HDSSB nikako ne može biti

HDSSB nikako ne može biti trojanski konj budući je jasno legitimiran kao politička stranka.

Jedini trojanski konji na političkoj sceni su trenutno Stožer i U ime obitelji.

U utrobi trojanca Stožera se krije HDZ a u utrobi trojanca U ime obitelji se kriju biskupi Katoličke Crkve.

No kad izađu iz utrobe svojih trojanskih konja i uđu u otvorenu političku borbu, bit će pometeni kao i prije a ljušture konja će ostati samo ljušture koje će odbačene i bez nužnog servisiranja, izložene zubu vremena propasti same od sebe.

B-52

Tko je glasao

HDSSB će odlučiti hoće li biti Trojanski konj, ili ne!

HDSSB nikako ne može biti trojanski konj budući je jasno legitimiran kao politička stranka.A zato što je politička stranka, nije Trojanski konj?
Ma kakva ti prozirna opravdanja daješ?
Narod je suveren u svojoj državi, a na čijoj strani je, pokazao je "događaj ostavljanja vlasti bez naroda" u Vukovaru, a zatim i napuštanja vlasti na referendumu.

HDSSB je lokalna stranka koja je u Saboru i odgovorni su ovome narodu, a pogotovo građanima Slavonije - a onda i Vukovaru.

Ukoliko se podržavanjem ustavnih promjena kojima se pokušava napasti hrvatski i slavonski Vukovar i kojima se pokušava građane RH udaljiti od legalne i zakonite mogućnosti podržavanja Hrvata iz Vukovara, te udaljavanju građana od mogućnosti kontroliranja raznih politikanata, te ispunjavanja svoje ustavne uloge da iz naroda izvire vlast i da mu vlast pripada, što su nego li Trojanski konj onih koji napadaju i Vukovar (pokušajima obezvrjeđivanja hrvatskih žrtava u DR, te nagrađivanjem za genocid), a razvlašćivanjem hrvatskoga naroda i cijeli narod RH?

Tu ulogu HDSSB-u namijenili su zajednički i HDZ i SDP, jer ih ometaju u njihovu dvovlašću na ovome terenu.

Samo malo pameti i mogu vidjeti svoju sudbinu u sudbini Đapićeva HSP-a, ili u sudbini HSS-a.

Narod ne oprašta "izdajicama", a pogotovo neće "izdajicama Vukovara"!
Jednostavno- ako SDP-u omoguće ovakve sramotne i štetne izmjene Ustava- gotovi su zauvijek!
Svakako, politički!

Jedini koji ih drže u Saboru su ovi građani, a ne SDP-HDZ, pa bi se trebali okrenuti građanima, strpjeti još koju godinu, dobiti "političke poene" odnosno poentirati sada kada su u fokusu zanimanja javnosti, i na velika vrata ući u Sabor predstavljajući narod Slavonije, a ne želje onih koji Slavoniju pokušavaju napraviti ćiriličnom regijom za nove kartaške igre velikih, a protiv ovoga kraja!

U utrobi trojanca Stožera se krije HDZ a u utrobi trojanca U ime obitelji se kriju biskupi Katoličke Crkve.Ako je u utrobi Stožera HDZ, onda se ništa ne boj- to ti je ista utroba kao utroba SDP-a. "U ime obitelji" se kriju biskupi"- ta isti su uvijek uz narod svoj, a političari su uz tuđi narod,što je očito jer svome nameću svastike ubojica, zločinaca i njihovih simpatizera, što surađuju s četničkim vojvodom iz sudjedne države, umjesto da ispitaju koliko su mu okrvavljene ruke krvlju hrvatskih građana iz Antina, i umjesto da pokušavaju povući optužbu za genocid, kako bi oštetili svoj narod za ratnu odštetu koja mu pripada!
Čak i da su biskupi, ili bilo tko, narod je odlučio, a narod nisu ovce kakvima ih smatraš, samo zato što si ti poslušna partijska ovca koja slijedi svoje propale vođe (propale jer su nesposobni, neznalice, rasprodavači, ...- hrvatska stvarnost to svjedoči.

Ukoliko vodstvo HDSSB-a izvrši zadaću "izdaje" Vukovara i Slavonije, bit će Trojanski konj, iz razloga svoje naivnosti , ili ispremreženosti ljudima dviju velikih partija. Zasluženo će ih stići kazna kakvu su već dobili HSP i HSS- odbačene "izdajice" i od naroda, ali i od onih za koje su "izdavali".

Jedini trojanski konji na političkoj sceni su trenutno Stožer i U ime obitelji. To je tvoje mišljenje koje ne poštujem, jer je antihrvatsko, antinarodno i antidemokratsko.

No kad izađu iz utrobe svojih trojanskih konja i uđu u otvorenu političku borbu, bit će pometeni kao i prije a ljušture konja će ostati samo ljušture koje će odbačene i bez nužnog servisiranja, izložene zubu vremena propasti same od sebe.misliš na megdan HDZ-SDP borilišta u kojemu su mediji sramota za nazvat ih medijima, s javnom HTV koja je pokazala svoje lice i na ovome referendumu?

Ima boljih mjesta, koja narod određuje- ulice Vukovara na kojima ostaju sami, neposredno odlučivanje na referedumima ( a ako to osujete -jasno je što im slijedi, povijest je pokazala, a sadašnjost mnogih dokazuje, -isto kao svim režimlijama koji bi odlučivali protiv naroda), nogometni stadioni, koncerti, prosvjedi,...

Zbog i njihovih interesa, bolje im je da ne diraju u ovlasti ovoga naroda.

"Stožer " nije ništa, ali narod oko Stožera je sve: može posramiti one koji nisu dostojni toga naroda, može ih ostaviti same, može zaštititi sebe jer vlast izvire i pripada narodu, a ne " slučajnim " zaposlenicima.

Narod traje, a oni odlaze.

I KC traje, a režimi odlaze!

A na Vukovaru, otišla je SFRJ, pa će i oni u čijim dušama još živi i oni koji gaze po hrvatskoj krvi, smatrajući je nebitnom poput krvi "pasa pobijenih uz tarabe"!

Tko je glasao

Treba dodati

Treba dodati ovom sadržaju i Laburiste koji će podrškom SDP-u za ovakve promijene referenduma direktno raditi protiv sebe ali za SDP/HDZ vlast. Ograničavati referendum na nedostižne postotke to je stvarno sumrak demokracije, odnosno izbacivanje mogućnosti da građani učestvuju direktnom demokracijom na ispravljanju zastranjivanja vlasti.

Tko je glasao

Laburisti -bi razvlašćivali narod-politikanti ISTI

Slažem se s ovim tvrdnjama o Laburistima. Oni su se pokazali kao kokodavci koji kokodaču kako određuju Kukurikavci. Njihova je sudbina ista kao što je bila sudbina HSP-a, nakon što su se isti "slizali" s HDZ-om.
Takva sudbina ne opterećuje vođe stranaka, jer oni svoje "naplate", ali obični građani koji se uključe u te stranke "izvise" kao budale na vjetrometini- poraženi i od svoje partije i od građana.

Bivši sindikalisti pokazali su svu svoju prevrtljivost, nedosljednost i na kraju štetnost po građane.

Što Lesar "trabunja" o referendumu, kada bi ga sveo na probleme tipa "Hoće li "cipelarina" biti isplaćena u jednome ili dva dijela i kada ćemo je ukinuti kroz pregovore!".

Po pitanjima izmjene Ustava, hrvatski laburisti pokazali su svoje antidemokratsko i partijaško lice.
Otkuda im pravo, kao ustavno nižerangiranima u pravu na vlast, u odnosu na narod, donositi odluke o suzbijanju onoga što narodu osigurava vlastiti Ustav: biti izvor i nositelj vlasti u RH.

Gledajući po tome neustavno je da zaposlenici toga naroda "koji je vlast i iz kojega izvire vlast", uzurpiraju neustavne ovlasti- oduzimanja vlasti tome narodu.

Jedini način da bi to ustavno ograničili narodu pravo na referendumsko odlučivanje , je da potaknu referendum i privole narod da im da i takve ovlasti. Ustavni sud je nadležan za pitanja koja mogu na referendum, a ne politikanti koji bi svome nadređenome -narodu, oduzimali ovlasti koje mu pripadaju.

Politikanti su samo su uzurpatori, "zakonski teroristi" koji vrše ustavolomni "državni udar" uzimajući sebi ovlasti koje im po nikojemu zakonu ne pripadaju: ne mogu razvlastiti narod da odlučuje o svojoj državi, jer "vlast izvire iz naroda i pripada narodu".

Po kojem to članku Ustava, nižerangirani od naroda po pitanju vlasti, imaju pravo ograničiti vlast višerangiranoga naroda, da bi mu mogli zabranjivali referendumska odlučivanja o pitanjima o kojima narod želi neposredno odlučivati?

Ta oni su dobili narodnu dozvolu samo za obavljanje posla koji im je narod odobrio (Plan 21), a nisu naslijedili obiteljsku krunu koja bi im omogućila apsolutističku vlast nad kraljevinom.

Laburisti su se pokazali politikantima koji su protiv izravne demokracije, protiv volje naroda -za totalitarizam partijskih vrhuški nad narodom, a ne za istinsku demokraciju u kojoj vlast izvire iz naroda i pripada narodu.

Time će i oni biti odgovorni za sve reakcije naroda, jer opstruiranjem odlučivanja naroda kroz državne referendume prisiljavaju narod da svoje pravo vladanja svojom državom potraže na ulici.

I oni su ti koji vode društvo prema grčkome i ukrajinskome scenariju.

Njihova uloga, očito je bila na razinini rezervnih SDP-ovih potpornjeva.

Sada su tu svoju ulogu ogoljeli do kraja svojim svrstavanjem uz one koji bi neustavno (jer su po rangu niže od naroda- što pokazuje pravo naroda da izravno unosi u Ustav vrijednosti o kojima odluči svojim izjašnjavanjem- referendumom. -bez nadzora politikanata iz Sabora.
Zato bi sada politikanti i manipulanti htjeli (nezakonito- neustavno) ograničiti pitanja o kojima suveren-narod može odlučivati- dakle htjeli bi svoju diktaturu, umjesto demokratskoga društva.

Neće ići, sve takve pravda će stići- pokazala je povijest!

I umjesto da provode volju narodne većine, oni (laburisti i ostali ISTI)su se postavili nasuprot tome narodu i pokušavaju njegova prava svesti na niže grane od prava "kućnoga savjeta" , te mu oduzeti pravo vlasništvo nad vlastitom kućom- državom!

Neće ići, jer narod nije DR izborio njihovo pravo da zatiru volju naroda, već svoju državu u kojoj su "gazde", a ne sluge- svojih slugu -odabranih na izborima!

Tko je glasao

Ppetra

što tučeš po laburistima iz VBR-a. Kriva meta, pazi na kolateralu.

Oni su davno prije rekli da nisu homofobna stranka i da podržavaju sva ljudska prava za homoseksualce, osim usvajanja djece ( brak ni nije ljudsko pravo nego institucija). Ako iz samog pojma " brak" proizilazi usvajanje djece, nemaju ga pa ni sdp im to ne daje. Dim i magla.

Laburisti su na toj temi stalno govorili da to nije najvažnije pitanje u Hrvatskoj. I nije, ali je nametnuto Jovanovićevim " bolesnim" odgojem i nametanjem pedofilske ideologije u škole.

Onda, pitanje ustavnih promjena... o referendumu...

Njihovih 6 ruku možda istrguju neke bolje uvjete za u buduće jer ovi mladokomunisti će i guzice dati da prilagode svojim potrebama europski uhidbeni nalog i Milanović sve ovo vrijeme ništa drugo ni ne radi nego samo spašava udbaške ubojice i zaprečava ISTINU o komunističkim zločinima i zločincima od 41- 90.

To mu naravno neće proći jer će i on biti smjenjen kad tad a istina se manje više zna.

Sjeti se kako su laburisti reagirali ( osudili su ) na lex perković i svađanje s EU. Žestoko.

Ustavne promjene se i čine e da bi se spriječilo funkcionalno postupanje po europskom uhidbenom nalogu i da bi se zaobišla europska deklaracija o osudi zločina svih totalitarizama.

Sada je politika trgovina. Ukoliko od tih 6 ruku zavisi ( SDP je stjeran u kut) da se ispregovaraju u ustavu i zakonu o referendumu da se bolje zaštite radna i socijalna prava, zaštita još ovo malo srebrnine i zlatnine u RH- mora se trgovati. Realnost.

Ma što da učine kukurikavci ne mogu spriječiti europski uhidbeni nalog i implementaciju deklaracije o osudi zločina svih...pa i njihovih članova i predšasnika jer to je jednostavno povijesna datost. Naravno, mogu isprovocirati građanski rat što možda ne bi ni bilo tako loše jer tek tada bi popušili debeloga. Znači batrgaju se kao riba na udici. Jadnici.

Neće im u tome moći pomoći ni homoseksualci ni zloporaba manjina ( u ovom slučaju srpske)
jer se kotač ne vraća unazad.

Sa HDSSB-om je druga stvar čini mi se. Kod njih je bitno za zamijetiti da ih je posjetio USKOK prije ove frtutme, što će reći da su nešto muljali i da imaju putra na glavi te da su ucjenjivi.

Njihov glas i pristajanje na neke neprincipijelne stvari biti će plod ucjene.

To je očito jer se i na licu nekih od njih prepoznaje strah, onaj iskonski.

Laburisti su za sada jedini koji se donekle zalažu za radna i socijalna prava u okviru svojih mogućnosti.

Ostali se bore za bolju prošlost.

sve dobro...

Tko je glasao

Nema dobroga izgovora za izdaju-ni trgovina,ni zaštita od USKOKa

Njihovih 6 ruku možda istrguju neke bolje uvjete za u buduće jer ovi mladokomunisti će i guzice dati da prilagode svojim potrebama europski uhidbeni nalog i Milanović sve ovo vrijeme ništa drugo ni ne radi nego samo spašava udbaške ubojice i zaprečava ISTINU o komunističkim zločinima i zločincima od 41- 90.Nisu oni u Saboru da trguju pravima ovoga naroda. neka ne obezvlašćuju narod, jer to je grijeh koji nikakvim trgovinama ne mogu oprati.

Imaju istu priliku, kao i HDSSB reći NE ustavnim promjenama, pričekati godinu-dvije i SDP će pokušavati trgovati s njima, a Laburisti će moći i bez njihove trgovine.

Laburisti su u istoj poziciji kao HDSSB i stanu li na stranu napadača na Vukovar- politički su otpisani. Meni su bili "simpatični", ali sam čekala da ih bolje vidim na djelu. Oprez se isplatio, jer trgovinom ovlastima ovoga naroda nisu zaslužili baš ništa, a u to će se i pretvoriti.

Lesar pokušava dobiti sitnu cipelarinu, a istovremeno spustiti plaće za preko 60%- slikovito rečeno!

Laburisti i HDSSB-zajedno bi mogli istupiti , spriječiti ovakve podrivačke promjene Ustava, prepustiti HDZ-u tu stramotnu ulogu Trojanskoga konja što ovaj možda i odradi sam, ukoliko HDSSB i HL budu pametniji i tako se nametnu narodu kao drugačiji- bliži narodnim zahtjevima.

HDSSB i HL ili će zajedno "trgovanjem" u vlastite propasti, ili će se odbijanjem (za što treba i hrabrosti i političke odlučnosti) ustavnih promjena kukurikavaca pozicionirati na značajna mjesta u budućem sazivu Sabora.

Ovako, sitnim probitcima plaćeni su za vlastitu propast.

Njihov glas i pristajanje na neke neprincipijelne stvari biti će plod ucjene.

S HDSSB-om je možda situacija složenija jer im "prijete pravnom državom", ali nakon "izdaje" Vukovara i Slavonije, možda malo zastanu u njihovu sasijecanju, ali opet će ih sasjeći ista "pravna država" (ako ima argumenta) da im pokažu "kako se bore za pravnu državu", ali će tada biti i toliko politički marginalizirani , jer narod će ih otpisati, pa će SDP-u i Kukurikacvcima čak moći još dobro poslužiti poslužiti , zbog HDSSB-ove slabosti zbog političke smrti koju će im odrediti narod, za dokazivanje kukurikaške "borbe protiv korupcije"!

Ako imaju pameti, shvatit će to na vrijeme!

Sanader je već prošao isto iskustvo!

Oživjeli su ga, ucjenama, da po njihovu nalogu "iskaže solidarnost Bandiću", pa ga opet koriste za "dokazivanje svoje borbe protiv korupcije".

Budući i sam shvaćaš koja je igra oko HDSSB-a, još je perfidnije što rade HL, takvi neucjenjeni- svojom voljom i voljom za "trgovanjem" oštećivali bi hrvatski narod i Ustavom mu stavljali "partijaške orme".

Ipak, mislim da su oni isto kolo, kao i Kukurikavci. Kud ćeš boljega načina od odbijanja Ustavnih promjena, a oni bi to propustili?!

Laburisti su za sada jedini koji se donekle zalažu za radna i socijalna prava u okviru svojih mogućnosti.Svojom borbom za cipelarinu, Laburisti podržavaju preko 60% rezanje plaća- to ti je slikovito ono što Labursti rade ovim Ustavnim promjenama!

Nedaj da te zamagli Lesar, iz HNS-a, koji bi mutio u mutnoj vodi, umjesto da u nju stavi Izosan G i razbistri je svojim odbijanjem Ustavnih promjena.

Zamisli Kukurikavci, sami s EUN, sami protiv Vukovara, protiv hrvatskoga naroda, i uz vjerojatni HDZ na vatri da im pomogne i pokaže što imamo u RH.

Vrijeme je za istinu, a HDSSB i HL, reći će istinu o sebi i potonuti, ili će reći istinu o Kukurikavcima i dobiti krila za sljedeću utakmicu.

Njihov izbor, nažalost, osjetit će svi građani, i zato će im ga naplatiti, u svakome slučaju po zasluzi- političkom smrću ili političkom budućnosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci