Tagovi

Halo Karamarko, daj mi zaposli kćer!

Današnji Novi list donosi potvrdu moje informacije da je Tomislav Karamarko u SOA-i zaposlio kći propalog špijuna Damira Lončarića, donedavnu zaposlenicu firme Hrvoja Petrača. Ali, novinari Sergej Abramov i Ladislav Tomičić otišli su i korak dalje te otkrili da je u SOA-i zaposleno još desetak osoba s jakim rodbinskim i stranačkim vezama: Mauricio Perović, Adriana Barišić, Ivana Mladineo, Petar Posilović, Mislav Korljan, Mario Odak, Branko Brletić, Marija Brajko, Dinko Majić, Jerko Ljubičić...

Dakle, slučaj Saše Perkovića, koji je posto savjetnik predsjednika RH za nacionalnu sigurnost temeljem zalaganja oca mu Josipa, nije usamljen u hrvatskom sigurnosno-obavještajnom miljeu.

Požurite na kioske po primjerak Novog lista želite li saznati tko su im bili jamci za posao u SOA-i.

Na ovome mjestu izdvojio bih slučaj Adriane Barišić, tajnice Tomislava Karamarka, kojoj je jamac njen otac Mladen Barišić, ravnatelj Carinske uprave, o čijoj sam špijunskoj suradnji s Josipom Perkovićem pisao u postu pod naslovom Skandal: Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić dobio čin pričuvnog bojnika HV-a na osnovu lažiranog potpisa?

Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić, navodno je u izvrsnim vezama s premijerom Ivom Sanaderom, pa njegova kći koja ima uvid u sve što radi Tomislav Karamarko, može premijeru poslužiti kao izvrsna nadzorna točka u SOA-i. Osim toga, Adriana Barišić, živi u nevjenčanom braku s Antom Despotom, osobom koja je prošle godine napustila DC da bi odmah nakon izdaje Vesne Škare-Ožbolt, bila imenovana za člana uprave HEP-a, dobila od HEP-a kredit i kupila si stan od 125 kvadrata, odmah ispod onoga koji je u posjedu Milana Bandića.

A predsjednik Stjepan Mesić je predlažući Karamarka za šefa POA- (SOA-e) kazao da on ima zadatak provjetriti službu. Sam Karamarko je rekao da će kriterij za rad u službama biti profesionalnost, ne politika. Damir Kajin je naveo da će Karamarko osloboditi službe utjecaja politike i rodbine...

Komentari

Vrlo dobar članak 45 lines.

Vrlo dobar članak 45 lines. Zanima me znaš li što o kadrovskim poslovima u MORH-u. Svojedobno sam o tome u nekim novinama pročitao neki članak koji je imao fascinantne podatke o tome kolika je masa ljudi u MORH došla preko veze. Bila su spominjana prezimena ili mjesta porijekla, mahom u Hercegovini. Mislim da je bilo još u Tuđmanovo vrijeme i cijela stvar nije izazvala aferu kakvu je trebala. Kasnije nisam uspio naći nikakve podatke o tome. Ako nešto znaš, bilo bi zanimljivo da napišeš članak o tome.

Tko je glasao

Trenutno o tome ne

Trenutno o tome ne raspolažem sa svježim informacijama, no čuo sam da će reformom Vojne polcije većina vojnih policajaca koji će bez posla ostati u MORH-u biti premještena u SOA-u, što je više nego van svake pameti. Ni policijski specijalci nisu kvalificirani za rad u SOA-i, pa je ipak Karamarko posatavio svog prijatelja Milijana Brkića (policijski specijalac koji je odbio uhititi Tihomira Oreškovića i Mirka Norca 2000-e) za šefa Centra SOA-e Zagreb), a vojni policajci su još manje osposobljeni za poslove civilnih tajnih agenata.

No, kako je Karamarko tražio da djelatnici SOA-e imaju pravo na korištenje vatrenog oružja, ovo s vojnim policajcima u SOA-i me ni ne čudi. Stvara se militarizirana tajna služba nalik na SIGURNIMI (KGB, etc), a sve pod izlikom suradnje s Antiterorističkom koalicijom na suzbijanju međunarodnog terorizma.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Jedan od razloga kako je

Jedan od razloga kako je moguće tako (o)lako zaposliti se u nekoj od tajnih službi je i činjenica da za zapošljavanje nije potreban nikakav javni natječaj ili bilo koja radnja koja bi se odvijala izvan tajnih službi (osim evidentiranja zaposlenja).

Nigdje više nego tamo diskrecijsko pravo voditelja ne dolazi do izražaja. I nitko ga nema pravo pitati zašto. Kad su svi državni poslovi kod nas obavijeni toliko gustim velom tajne, zamislite kako je tek u slučaju tajnih službi.

Nije bez utjecaja ni ona stara "Danas ja tebi - sutra ti meni" i sve varijacije toga. Profesionalizam igra samo u slučajevima gdje treba doista i odraditi nešto.

B-52

Tko je glasao

kao da neznas kak se dela

kao da neznas kak se dela :o)) pa zaposlis sve svoje, po nacelu nepotizma :o)) i onda ti sve u familiji ostaje :o)))

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci