Tagovi

HaeNeS i mašta mogu svašta

Izborna je godina. Mnogi bi na njezinu kraju voljeli završiti na Vlasti. Ali, Vlasta ipak nije radodajka. Škrta je to ženica, svoje srce, dušu i vaginu otvori tek svake četiri godine, a onaj koga tad primi k sebi, u Vlasti i svim njenim pogodnostima može uživati 48 mjeseci. Istodobno, drugi ga ljubomorno promatraju, brišuć' sline iz kutova usana. Zamišljaju i snivaju sebe na Vlasti. Joj, što bi joj sve radili.

U Hrvatskoj Vlastu trenutno pokušava osvojiti oko 7835 političkih stranaka (ako može načitani ministar Kirin reći da Rvacka ima oko 1001 km granice s BiH, mogu i ja). Od svih njih, mene nekako najviše fascinira HaeNeS. Ne znam kako vama, ali ja njih doista žalim. Znam, znam, logično je da se svi u političkoj utakmici nadaju pobjedi, ali svaki put kad vidim ili čujem suludi optimizam R. Čačića i V. Pusić krene mi topla suza na lijevo oko. Što ću, kad sam pun sućuti za sve izgubljene u prostoru i vremenu. Oni se, jadni, toliko trse zadnjih desetak godina osvojiti 20, 30 pa i 40 posto glasova, no narod nikako da im povjeruje i udijeli više od 9 posto.
Bijednih 9! Prokletstvo!
Nažalost, netko je još odavno stvari u politici postavio vrlo nelogično. Zamislite vi to stupidno pravilo: premijera postavlja najjača stranka na izborima, a ne višestruko slabija. Želeći izmijeniti politička pravila, u HaeNeSu prkose logici, sili teži, gravitaciji i Pitagorinom poučku. Tako se Čačić, eto, već mjesecima sveudilj predstavlja kao budući premijer, a gđa Pusić kao buduća ministrica vanjskih poslova. Skromno, nema što. Što o tome misli njihov mogući saveznik, SDP, jasno je kazao i novi predsjednik Partije Zoran Milanović. A što će pak o višegodišnjoj bahatosti i sukobima sa zdravom logikom reći birači, možda najbolje kaže pjesmica:
„HaeNeS i mašta mogu svašta“.

Izvor: niktitanik.com/Mad Tonči

Komentari

Od svih masti i hvala meni

Od svih masti i hvala meni je ipak najbolja ona:
Na pitanje pretjeruju li Hrvati sa svojom hvalisavošću, Dragutin Lesar (HNS) odgovara: - Ma kakvi. Nisam vidio tuđeg kreveta, ali sudeći po meni, rezultat je možda i bolji.
PS Majstor Kiro je isto na visini:
Ja sam pripadnik mlađe generacije, pa možda nisam najobjektivniji, ali kad me već pitate mogu reći da sam iznad prosjeka Durexova istraživanja - pohvalio se ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin.

Za više seksa hvala HDZ-u

Tko je glasao

Već sam jednom prilikom

Već sam jednom prilikom ovdje rekao da se nofci na štingama brojidu. Kad je partija gotova. Ka dbi krenuli po tome od kuda je tko krenuo, Mesić ne bi bio ni portir, a kamoli predsjednik. A brojanje na štingama pokazalo je drugačije. Bumo probali i ovaj put. HNS ima što ponuditi i zna kako to što nudi napraviti.
P.S. Ako se nekom čini da ovo baš i nije objektivno, u pravu je. Nije. Ali je realno.

nvuljanic

Tko je glasao

Nemam problema ni s

Nemam problema ni s Pusićkom ni s Čaćićem, a ni s njihovom stratnom pozicijiom u predizbornoj kampanji. Pozicija je tipično trgovačka, traži puno, da imaš odakle popustiti. Ako tražiš malo, izgubiti ćeš sve.
Ali imam problem s HNS strankom kao takvom i srednjim ešalonom iz sjene, kojeg personificira Ferenčak. Zbok takvih nisu moj izborni odabir.
U mojim očima su izgubili rejting kad su muljaže Ferenčaka branili, a vidi tevašeg Bandića. rajnje neozbiljno. ne može se kriminal anulirati drugim. Matematički rečeno, istog su predznaka pa se zbarajaju. Gđa. Paliković Gruden i Gđa Kočiša Čičin-Šain osavljaju jako loš dojam u prepucavanju s Bandićem. Mislim da bi HNS mora poraditi na tom području, pa će biti uvjerljiviji.

Tko je glasao

protiv bandica? :o))) jako

protiv bandica? :o)))

jako tesko, kada sam vidis kaj je sve bandic pomirio :o)) ivankovic mu glasnogovrnik, rozic mu jede iz ruke... ostali mu se ne usude reci ni A ni B ...

ali kada ce pasti, biti ce to jako gadno.. prije svega za ans gradjane kada vidimo koliko nas je zaduzio, pa onda za te nejgove poltrone i njihove politicke opcije.....

tak da na dugu staze bi tu HNS i HDZ mogli cak i profitirati...

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Naravno da je uredu to što

Naravno da je uredu to što se trude kontrirati Bandiću. Ali to rade jako nesprentno, da ispada kontraproduktivno Morale(i) bi tom priči puno ozbiljnije, i temeljito se pripremiti, obzirom na konstalaciju snaga. Jer idu same protiv svih.

Tko je glasao

Ovih dana u Hrvatskoj

Ovih dana u Hrvatskoj strašno je puno nerovoznih proroka.
Vrijeme do izbora je kratko, ne treba proroke.
Godine 2003, na izborima smo rezultat upeterostručili.
A proroci su nam proricali da prag nebumu prošli.

Tko je glasao

gospon lesar, budite realni

gospon lesar, budite realni :o)))
vama je premija sve kaj uolovite preko 10,1% glasova i u tom aspektu morate djelovati... a ne biti kao (cini mi se HSLS ili DC) koji su na konto jednog zastupnika trazili neku malo jacu funkciju u vladi....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Jedino što tražimo to su

Jedino što tražimo to su glasovi birača. Ni od jedne stranke ništa ne tražimo. Tko će prikupiti večinu u Saboru, taj će dati kandidata za premijera i formirati vladu. S nama ili bez nas.

Tko je glasao

...a ne biti kao (cini mi se

...a ne biti kao (cini mi se HSLS ili DC) koji su na konto jednog zastupnika trazili neku malo jacu funkciju u vladi....

Mjesto u vladi je s jednim zastupnikom tražio (i dobio) DC, a HSLS je sa dva tražio (i dobio) razna mjesta u upravnim i nadzornim odborima, te tvrtkama u većinskom vlasništvu države. Oni su znali da lovu i utjecaj ne donose samo mjesta u vladi.

P.S.

Nakon slučaja ministra Kalmete i njegovog vozača, nije nerealno očekivati da predmetom poslijeizbornih pogađanja postanu i mjesta vozača ministara. Naravno, ako HDZ kojim čudom ostane na vlasti. :)

B-52

Tko je glasao

HNS je tipicna stranka u

HNS je tipicna stranka u procjepu zelja i mogucnosti. Misljenja sam da svaki politicar mora siriti optimizam pa tako i Cacic i Vesna Pusic ili recimo HDZ koji svi u glas najavljuju ponovnu pobjedu na izborima. Koliko je taj optimizam utemeljen vidjeti cemo nakon izbora. Meni je simptomaticno bilo kad je Vesna potapsala Polanceca i rekla nista se vi ne brinite brzo cemo se mi dogovoriti. Iz toga proizlazi i realpoliticko razmisljanje to jest svjesnost da se ne moze osvojiti dovoljno mandataza postavljanje premijera no i dalje se ide s tim programom.
I jos jedna stvar. Zanimljivo je da iz HDZ-a u smjeru HNS-a ne dolaze prigovori o strahu predsjednika stranke da preuzme premijersko mjesto jer koliko znam predsjednica HNS-a je vesna a premijerski kandidat je Cacic.

Tko je glasao

Zanimljivo je da iz HDZ-a u

Zanimljivo je da iz HDZ-a u smjeru HNS-a ne dolaze prigovori o strahu predsjednika stranke da preuzme premijersko mjesto jer koliko znam predsjednica HNS-a je vesna a premijerski kandidat je Cacic.

Zanimljivo svakako jest, ali nije previše čudno. HDZ se je koncentrirao na glavnog protivnika za kojeg cijeni da mu predstavlja najveću opasnost, odnosno SDP, Milanovića i Jurčića. HDZ ispravno pretpostavlja, a to relevantne ankete i dokazuju, da birači ne vjeruju u HNS-u i njegovom premijerskom kandidatu pa na njih (za sada) ne troše previše snage.

Oni se upiru, a pitanje je koliko će snage imati, da omalovažavaju one za koje, opet prema relevantnim anketama, znaju da uživaju potporu vrlo značajnog dijela birača s tendencijom da ista bude i veća. To je jednostavno pravilan izbor cilja.

B-52

Tko je glasao

To je jednostavno pravilan

To je jednostavno pravilan izbor cilja.
To je svakako jasno no da su dosljedni onda bi osinuli i jedne i druge. No problem je u tome da s argumentima s kojim nastupaju u stvari samo jacaju polozaj oporbenih stranaka jer prije svega izgledaju smijesni. I jos je jedna koincidencija izmedju HNS-a i SDP-a u tome da je predsjednik stranke na neki nacin pretendent na mjesto ministra inozemnih poslova. Taj resor u vladi iducih nekoliko godina biti ce jedan od najvaznijih i dobro bi bilo da ga obnasa politicki jaka osoba.

Tko je glasao

Sve što kažeš stoji, ali

Sve što kažeš stoji, ali i sam si napisao:

...da su dosljedni onda bi osinuli i jedne i druge.

Jedan od problema HDZ-a, a kad su na vlasti i građana Hrvatske, je taj da oni nisu dosljedni.

B-52

Tko je glasao

Dosljedni su u svojoj

Dosljedni su u svojoj nedosljednosti. Ocito da jos nisu angazirali pravog strucnjaka za PR koji bi ih mogao pripremati za panel diskusije. ako to ne naprave u bliskoj buducnosti samo ce na tome izgubiti izbore jer ce jednostavno ljudima biti smijesni.

Tko je glasao

Raja je naivna, Vesna je

Raja je naivna, Vesna je toga svjesna,
Upravo, zbog toga, sve cesce paradira
Ne, ne zabrinjava je sto je neumjesna,
Iznad sebe bi voljela imati Ratomira.

Oboje, eto, zive za ostvarenje snova,
Ratomir ce, tvrde nam, premijer postati
Al' kazuje im raja: Dosta je pustolova,
Zalud im njihovi pravci i postulati.

Nadalje Vesna mora nad Ratomirom biti
I bez premjerske loze, nek im je udodno!
Uskoro ce se oni na zemlji prizemljiti,
To ce im, racunam, biti jako nezgodno.

Tko je glasao

Pajdo moj, kud nemas pojma o

Pajdo moj, kud nemas pojma o politici,savjetujem ti da više ne pokušavaš pisati pjesmice, jer ovo što si napisao je bullshit.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci