Tagovi

Gripozni Bandić

Gripa je čudna bolest. S doktorom ili bez njega traje 7 dana. Tako česta, a nemamo za nju lijeka. I obično se javlja kod sportaša par dana prije važnog natjecanja koje će vjerojatno izgubiti.

Posljednja SDP aferica oko antihercegovskih pisama daje naslutiti da je Milan Bandić malo gripozan. S obzirom da u svim anketama bez iznimke gubi od Zorana Milanovića izgleda da se odlučio za stari trik sportaša. Kada si bio gripozan par dana prije važnog natjecanja publika i navijači su uvijek suosjećajniji i bolje podnose neuspjeh.

Ukoliko Bandić izgubi na izbornoj konvenciji SDP-a sigurno će biti dovoljno suosjećajne publike da suosjeća sa nerazumnom antihercegovačkom kampanjom koja se protiv njega vodila uoči konvencije. Navijači će shvatiti da u takvoj klimi jednostavno nije bilo moguće pobijediti. Da njegovi protivnici ne prezaju niti od tako niskih udaraca. Da je on samo žrtva antihercegovačke klime.

Argumenti koji i kasnije mogu dobro poslužiti u političkoj borbi sa konkurentima za najizdašniju kasu nakon Šukerove. Kako je konvencija sutra svim sportašima i onima koji će to tek postati želim brz oporavak.

Komentari

Očekivani potez za jednog

Očekivani potez za jednog Hercegovca. Hercegovac nikad ne zatvara vrata iza sebe. Nikad ne zna kad će opet morati proći kroz njih.
Ako se pogledaju kandidati u ovoj utrci, Bandić u slučaju neizbora najviše gubi. To bi mu bio zapravo prvi poraz nakon 1990, moglo bi značiti početak silazne putanje. A možda i ne. Da ne riskira previše, mora smisliti rezrvnu varijantu. I evo, ima je. Ono što je za SDP i cijelu opoziciju bitno, je da nakon izbora, ne dođe do cjepanja stranke, kao što je to bilo u HDZ-u 2000. Da izbori prođu bez zaštitara. U tom slučaju, imaju velike šanse dobiti izbore i pokazati se kao istinski demokratska stranka.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci