Tagovi

Greška u koracima

Svojedobno kad su Boston Celtics harali u NBA ligi (kada je igrao Larry Bird i Kevin Mac Hale) imali su u svojoj domaćoj dvorani na jednoj polovici terena na jednom mjestu dio parketa koji je bio velik cca dvije košarkaške lopte i na kojem je lopta slabije odskakala i gdje su u ključnim trenucima utakmica znali satjerati protivničkog igrača na to mjesto kako bi mu ukrali loptu upravo u trenutku kada bi ona za protivnika čudno odskočila.

Ove zgode sam se sjetio sad kod ovih izbora u trenucima kada se lomi utakmica između Sanadera i SDP-a. Izgleda da je Sanader stjeran na dio parketa gdje se ne snalazi najbolje, a to je DIJALOG. Dijalog po definiciji označava dvije strane u komunikaciji koje se međusobno uvažavaju. To Sanaderu ne ide najbolje jer nikada nije ni čekao da druga strana odgovori, a kamo li da je sasluša ili ne daj bože posluša. Nije navikao da mu se netko usprotivi jer je figura poput pastira koji upravlja stadom ovaca i koji ne očekuje da se ovca pobuni dok je striže. I tako u ovom neobičnom zapletu nakon izbora on je stjeran na dio terena u uvjete gdje se najslabije snalazi. Trebao bi voditi dijalog. Za razliku od firhera Sanadera u SDP-u su isticali taj kontrast i u kampanji su isticali da je to starnka koja nije autokracija pojedinca. Pravi slogan HDZ-a je trebao glasiti : Idem dalje . Meni više ta stranka podsjeća na partiju i jednoumlje nego neke druge u prošlosti. Vladaju svojim članovima poput pastira koji koristi pse koji laju i pomoću straha upravljaju stadom ovaca. Da ne bi ispalo da kritiziram samo HDZ spomenut ću i Bandića koji po svojim metodama nalikuje Sanaderovom klonu. Koga zanima nešto više o njihovim metodama neka pogleda: www.mobbing.hr/img_mbg/opatija/kratomanska-paranoja.doc.
U svakom slučaju drago mi je vidjeti Sanadera kako se znoji i koprca se na skliskom terenu dijaloga nadajući se da će napraviti grešku u koracima.

Komentari

Dijalog? Kakav dijalog i

Dijalog? Kakav dijalog i izmedu koga? Pa sinko zamisli da su u Gardenu Celticsi sami nalijetali u sporno mjesto, zeleci pobijediti, eto to je po srijedi i to je tocno ono sto je SDP radio za izbore, a ne ovo sto snatris.
Smjesniji od te gomile dibidus predizbornih (za postizborne je jos pomalo rano) poteza SDP-a samo su slijepi ideoloski sljedbenici koji se za saku nekakve imaginarne lijeve ideologije tjese sto se eto razlikuju od suprotne koju uglavnom vide bas kako opisujes. Medutim, u tom tjesenju razlikama ponajprije gube iz vida da uopce promotre ono o cemu tako zivopisno pricaju.

PS Arlovic cestitao Sanaderu

Tko je glasao

Tekst i nije tako loš,

Tekst i nije tako loš, pače ni opservacije nisu pogrešne da bi sam sebi morao dati -1 bod!
Vidim da si 4 minute razmišljao između objavljivanja članka i ocjenjivanja istog.
Blago tebi kad možeš biti sam sebi objektivni kritičar.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci