Tagovi

Gradska glasnogovornica novinarka Novog Lista

Jutarnja kava, Novi List, rubrika "Otoci"... Naravno, moj najdraži dio Novog, jer kako živim na Lošinju jedini nacin da dodjem do ikakvih informacija je web stranica www.volim-losinj.org ili Novi List...
A kako je 100% vlasnik Volim Lošinj-a prvi informatičar Grada, jedino što mi preostaje je Novi List...
I stvarno, Ira Cupać Marković, novinarka Novog zadužena za otočje Cres-Lošinj, vrlo objektivno i pitko izvještava o Lošinju, no ovaj post nema veze s njom. Nažalost.

Prva stvar koju sam ugledao u rubrici "Otoci" bio je članak "Predstavnici Grada posjetili dom za stare".
I ništa nebi bilo cudno da ispod članka stoji M.K.
Hmmm... M.K.?! M.K. nikad nije izvještavao sa Lošinja...
Jedina 2 novinara koju izvještavaju sa Lošinja su B.P. i I.C.M., a M.K. mi je bila potpuna enigma...

Ali onda pored slike ugledah: M. Krajina!!!

NE, NE, TO NEMOŽE BITI!!!!!!!!!

Martina Krajina?!?!
Otkud ona tamo????

Službenik za informiranje Grada Mali Lošinj je Martina Krajina.

Tel: ++385 51 231 056
Fax: ++385 51 232 307
E-mail: martina.krajina@mali-losinj.hr

Martina Krajina - glasnogovornica Grada Malog Lošinja postala dopisnica Novog Lista! (Sukob interesa, anybody?)

Pa čak i nebi ništa bilo čudno, da Ureda za odnose s javnošću Grada nije bilo sve do kad nije postalo izvjesno da će G. Gari Cappelli biti izabran u Sabor, uz to što je već prije izabran za predsjednika HDZ-a PGŽ-a.
Kako onda više nebi mogao sve svugdje stizati (pa čak ni u svoj grad)odnosno nije mogao efikasno manipulirati informacijama, zaposlio je jadnu Martinu da za njega obavlja prljavi posao.

I dobro je počela
Ali vrlo brzo je prokužena:
"Ah, kako to ozbiljno zvuči kada kažemo novinarstvo. Pola tekstova i inače u Novom listu, je nažalost ispod minimuma kriterija.Pa tako i glasnogovornica nema pojma da ona samo "glasno govori" ono što joj pretpostavljeni kažu. Ali u okolnostima provincije niti se zna "tko pije a tko plaća". "

I eto, radi "dobrih" tekstova dobila izgleda da je Martina promovirana u Novi List.

Mislim da će vam prvih par redaka prvijenca u Novom 14.9. (koji mi je, izgleda promaknuo) dočarati koliko je ona "nezavisni" novinar.

"Vijadukt Nerezine, dužine 102 metra, bio je najsloženiji pothvat pri izgradnji zaobilaznice na otoku, za što je utrošeno više od 52 milijuna kuna.", i nastavlja "Nadovezujući se na dionicu Ćunski – Sv. Jakov, zaobilaznica Nerezine skratila je vrijeme potrebno za kretanje po otoku ujedno otkrivajući nove ljepote Lošinja. Rijetki su gosti i slučajni prolaznici koji kada prvi put kroče na cresko-lošinjski arhipelag, ne ostanu zadivljeni prirodnim ljepotama koje ih dočekuju."

Zašto o tome nije izvjestila Ira koja već godinama piše o Lošinju, nego je za tako "bitan" događaj angažirana neiskusna Martina?
Pa možda zato što bi ona spomenula kako je na dionicu potrošeno više od planiranog, kako je tjednima stajala dovršena, ali ne i otvorena radi loše koordinacije gradske uprave (i to za vrijeme najvećih odlazaka turista)?

Neznamo. Možemo jedino nagađati.

Izgleda da se HDZ uplašio.

Nadajmo se da ce narod Lošinja biti pametan i nece pasti na razna prazna obecanja i lazi koja se zasigurno spremaju u sljedećih 260ak dana...

Komentari

A jel moguće da

A jel moguće da rekonstruirana cesta po Lošinju nije baš opskrbljena projektnom dokumentacijom po dobroj HDZ tradiciji gdje se cjelokupni mostovi Franje Tuđmana grade bez dozvole i usput gađaju nesretni putnici vijcima višekilogramskih težina. Možda se na isti način ponovo pljuje po pravnom sustavu ove države. No što da se obaziremo na ove tričarije, idemo dalje!
Jasno, da bi mogli ići dalje nisu potrebni razni novinarski kočničari skloni postavljanju neugodnih pitanja i zato je ovakva zamjena logična. Jedna stvar koja im se može obiti u glavu je karakteristika otoka da mnoge ceste završavaju u moru i usađeni "geni kameni" vrlo teško plivaju.

I da, bilo bi zanimljivo otkriti dali je nesretni vozač JCB-jca nagrađen za dvostruko cepanje malološinjskog električnog napojnog kabela ovog ljeta. Nije ga teško prepoznati jer tko više nosi frizuru kao Diana Ross?

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Vrijeme je da, ako su

Vrijeme je da, ako su predočeni argumenti autentični, neopravdano dezavuirana gđica promijeni ratničko ime Ira u pacifističko Sinn Fein i opet će biti u sedlu kroničarke lošinjsko - creskog arhpelaga.

2decicrnog

Tko je glasao

Ma čitao sam tu vijest neki

Ma čitao sam tu vijest neki dan.
I baš se pitam tko je M.K.?
Znam da Ira uvijek piše objektivne članke i ne razumijem kako nju nisu poslali (ja sam ti s Cresa).

Jebiga, pretpostavljao sam da će Ježić prije ili poslije počet malo krojiti po svojoj mjeri.

Tko je glasao

Prilog Novog lista pod

Prilog Novog lista pod nazivom Otočni Novi list je prilog kojegdirektno financiraju pojedine Primorsko-goranske teritorijalne cjeline iz vlastitih proračuna. Pa tako postoje prilozi za Liburniju, kvarnerske otoke, Gorski kotar ... Popunjavaju se tekstovima dijelom zaposlenika Novog lista, dijelom tekstovima gradskih/općinskih glasnogovornika, odnosno dogovorenim intervjuima s dužnosnicima i drugim političarima, gospodarstvenicim i t.d. Ukratko, riječ je o svojevrsnim informativno - promidžbenim prilozima jednog dnevnog lista. Za svaki slučaj ću napomenuti da za taj izum nije zaslužan sadašnji vlasnik i njegova ekipa, već je nastao prije desetak godina. Zato je kritiziranje činjenice da glasnogovornica Krajina tamo piše, pomalo traženje dlake u jajetu.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci