Tagovi

Gotovina na slobodi - krađa u Haagu

Gotovina na slobodi – krađa u Haagu

Veliki, „pravedni“, međunarodni sud u Haagu i njegov birokratić Brammertz tvrdi da su nestali dokumenti koji optužuju generala Antu Gotovinu. To je stvarno nevjerojatan slučaj – pa to se čak i hrvatskim sudovima rijetko događa.
Nije rekao Ur. brojeve ni Klas. šifre jer one ne postoje baš kao što ne postoje ni ti dokumenti, baš kao što ne postoji ni ozbiljna optužba protiv Ante Gotovine koja je već X puta mijenjana.
Čini se da je problem sve veći jer financijeri ove sprdačine od suda sve manje su spremni financirati cirkus zvan ICTY pa polako Brammertz-u i ostaloj bagaži „kost“ postaje sve manje masna.
Dodatni je problem što je očito da je Gotovina po svim točkama optužnice nevin pa prijeti opasnost da će biti oslobođen. Teško će biti donijeti i „zaštitinu presudu“ kao u slučaju Blaškić, koja bi pokrila bezrazložno čamljenje u haškom zatvoru.
Osim toga, jasno im je da će general Ante Gotovina imati doček u Hrvatskoj ravan dočeku Ivana Pavla II. Izreknu li „zaštitnu mjeru“ njegova nepojavljivanja u narodu i zabranu komuniciranja – biti će nas na stotine tisuća šetača oko Antine kuće, a možda i kesteni budu taman zreli??
Koje li blamaže za eurofile i zagovaratelje globalizacije!

Čudim se čudim kako Mesić, Šeks i Sanader nemaju „duplikate“ nepostojećih dokumenata koji su navodno nestali jer na temelju čega su ga onda „locirali, uhapsili, transferireli...“

Tko prati prijenos iz haških sudnica mogao je uočiti kako je suđenje Gotovini apsolutni rekorder po broju prekida prijenosa i zatvorenih sjednica.
Pametnom dosta!

Dragica Mostić alijas Carla Del/Ponte je ostala zabilježena kao mali birokratić koji si je umislio da je velika faca! Optuživala je apsolutno sve da sakrivaju Gotovinu: od Vlade RH do hercegovačkih fratara, od Gospe Međugorske do Gospe od Gvadalupe, od hrvatske mafije do moje pokojne babe, od USA davatelja najvećeg ordena koje je ikada jedan stranac dobio (Gotovina) pa do Svetog Oca.
Na pravi način je odgovorio jedino Vatikan – ponizivši umišljenu „boginju pakla“, tj. „dajući“ joj mogućnost da Svetog Oca „upozna“ i bude „primljena“ za vrijeme angelusa među stotinama tisuća drugih na onom ogromnom trgu. „Što se babi tilo, to se babi ni u snu nije ovaj puta snilo“ vrijedi u njezinu slučaju.
Daljni put, kod hrvatskih poltrona i tzv. političara vrlo uvažavane gospođe, najbolje je ocijenila njezina vlastita zemlja kada je ušla u „diplomatske vode“! A diplomat je kao slonica u staklarni.
Švicarci su vjerojatno o njoj mislili isto i kada je bila haški teklić englesko-francuskih službi i službica na „važnom“ mjestu u Haagu pa su je poslali što dalje od svoje prekrasne zemlje.
Uvjeren sam da je svaki ponosni i civilizirani Švicarac imao crvenilo stida na licu kada bi je ugledao na svim mogućim medijima srameći se svoje državljanke na tako očito prljavom haaškom poslu. Svatko ima cijenu – vrijedi čak i za Švicarce, zamisli!
Moš mislit, velika li i „briljantno“ urađena posla a za toliku gomilu dobivenih „judinih srebrenjaka“!

Kako će završiti Brammertz još nam nije poznato! Možda završi kao tužitelj Izraela i izraelskih generala koji neselektivno bombardiraju i ubijaju sve što leti gmiže, trči i puca sa palestinske strane.
Predložiti će ga naš Zoran Oštrić kada se već ne ufa predložiti suce za predstojeću obnovu procesa blakopokojnom Blaženom Alojziju Kardinalu Stepincu, nadbiskupu zagrebačkom i budućem svecu!

Komentari

mislim da je diskusija

mislim da je diskusija otišla daleko od produktivne pa je stoga zatvaram

ubuduće ću to raditi puno ranije

Tko je glasao

@Hyeronimus, koja su tvoja

@Hyeronimus,
koja su tvoja razmisljanja o ovomu. Osim sto nemilice dilis minuse.
Delgado barem pise kombinacije slova, stvara rijeci i recenice. kakove takove. A ti?
“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Evo nama nove stranke: Antu

Evo nama nove stranke: Antu Casha za predcednika (Dunjicu za premijerku)

A evo i reklamnih slogana kojima će se častiti politički protivnici: peder, srbočetnik, dirigirani udbaš, belosvetski zavjerenik, masni digić...

Ne znam koliko Mrak podržava ovakve diskusije (uključujući moj skromni provokatorski doprinos) ali očigledno je u što se ovaj portal pretvara.

Razmišljam da ustaška kenjala počinjem nazivati pravim imenom: Ustaški koljači!
Evo i zašto...

Luka: a za nogu u jaja
pamti pa vrati

jelenska: jer ako Ti "ustaško kenjalo" @jelenska "pogladi jaja"... imaš sve šanse da si ih pojedeš pečena sa lukom

Neke od osuđenih (Hrvata) bi, da je bilo proglašeno ratno stanje, sa osobitim zadovoljstvom streljao jer su bez ikakva razloga osramotili MUP, ZNG i HV te HVO!

"Ne plaća Bog svake subote..." ali kada ispostavi račun...?? - molim se Njemu da mene pošalje kao utjerivača duga!

Da sam znao - možda bi tu noć priklao i njega i njegova kuma koji je bio skupa sa nama

a evo i paripa (iz Vinjana, samo se ne zna jel donjih ili gornjih):
Ako ces se igrati ili poigravati sa agresivom, posalji privatnu poruku.

Osim koljačkih, mesarskih poruka, ima tu i teških gluposti...

Skviki: Ja sam čul da ima među komunističkim vođama masa njih, kji su dizali vlakove u zrak i postavljali bombe na javna mjesta.

parip: Idi i organiziraj prosvjed protv velikih hrvata. Ha, sto kaze na ideju?

A da ne zaboravimo i na stalan prilog, odurnu samohvalu...

jelenska Mislim da bi Delgadu i još nekima značajno "svanulo" da vide što je Račanu @jelenska donio na stol makar je on pred sobom imao najdeblji registrator (A4) ispunjen dokumentima na kojem je pisalo ime moje malenkosti - sve od "stoljeća sedmog" o mojoj obitelji i meni.

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

Tko je glasao

Dragi moj @Delgado ja Ti

Dragi moj @Delgado ja Ti baš ništa nemem protiv toga da me @mrak obriše ili zabrani na ovoj stranici. Potpuno mi je svejedno.
Ovo što si gore nabrojio je vjerojatno i samom tebi smiješno jer izvučeno iz konteksta rasprave baš ništa ne znači.

P.S. Ono sa Antom Gotovinom na listiću - nisam ni očekivao da ćeš razumijeti...
Nisi Ti još na razini koja bi ti omogućila da shvatiš u čemu je poruka..., sigurno nije da Ante bude predsjednik RH!
Imaš još 100 pokušaja da pogodiš.., ma što 1000 1001; nemaš šanse razumjeti.

Tko je glasao

Delgać, Ko mega provokator,

Delgać,

Ko mega provokator, gubiš brzo živce i samokontrolu. Agresivan čovjek je takav i nemre iz svoje kože, no ima vas priličan broj na pollitika.com.

Sad trebate udrugu osnovat koja če vas štitit od vas samih, jel mržnja nagriza iz nutra.

Po malo postajete ko političari i udruge stvarate ko ti isti povjerenstva.

Tko je glasao

Što ćeš @Skviki čovjek

Što ćeš @Skviki čovjek naučio u prošlih 60 godina samo na jednu istinu pa sada otkriva nove svjetove!
Pa i Kolumbo je umro uvjeren da je došao u Indiju.
Delgado misli da nitko osim njega i njegova mišljenja više ne živi pod kapom nebeskom.
Nije ni njemu lako.

Tko je glasao

Donjih. nastavio si kako si

Donjih.
nastavio si kako si i zapoceo: provokativno, etikirajuci, pakujuci svojim neistomisljenicima, iskljuciv u konverzaciji. Sto ces, nisi ti kriv, prijatelju ;-)
“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

@jelenska Dok god mi imamo

@jelenska
Dok god mi imamo ovakve sudove, uzdržimo se od kritiziranja drugih sudova.
Imaš moj odgovor na sus-dnevniku.Pozdrav!

Tko je glasao

Točno @sus, znam da si

Točno @sus, znam da si pametan čovjek i nisam te jednom slušao na meritornom mjestu. Naravno, ne slažem se sa svim Tvojim stavovima ali to me ne spriječava uvažavati ono što pozitivno i za opće dobro zastupaš. Bez obzira na političke i ideološke razlike.

Moja "frustracija" ICTY-em potiče od tuda što se je isti pokazao ne baš puno bolji nego li su naši sudovi.
Čak bih se usudio tvrditi da je pod većim diktatom politike nego li naši sudovi.
To je stvarno za mene šok, (još bi veći bi za Tuđmana da je živ jer ga je on priželjkivao - čak i inzistirao na njegovu osnivanju) makar nikada nisam imao neko naročito dobro mišljenje o tzv. zapadnom demokratskom sustavu pa ni sudstvu.

Npr. grupu Bader-Mainhof su osudili.... a onda se dogodila neka "samoubojstva" osuđenih za koja su svi svjetski stručnjaci tvrdili da su u stvari ubojstva.
Dovoljno si star da se toga sjećaš a ja sam baš u to vrijeme privremeno živio u tadašnjoj BRD.

Ni jedna žena nikada neće izvršiti samoubojstvo na način da se desetak puta ubode u prsa kroz dojke. Tadašnji svjetski "ženski psiholog" i ne samo on je tvrdio da žena čak i u takvim siuacijama ne ozljeđuje svoje dojke jer joj je u podsvijesti ugrađena blokada ošteti dojke kojima od Darwina ili Boga, kako hoćeš, hrani djecu, tj. produžuje vrstu.
Mislim da me razumiješ i mislim da znaš o čemu govorim.
Toliko o zapadnjačkom sudstvu i "izvršenju presude"!
Ma koliko ista žena bila zločinac - UBIJENA je u zatvoru a nije osuđena na smrt već na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Upravo ovih dana iz zatvora joj izlazi kolega koji je svoje odslužio.

Tko je glasao

Pravo pitanje za nas Hrvate

Pravo pitanje za nas Hrvate je: što nama znači ako je Hrvat pravomoćno osuđen kao ratni zločinac? Da li to Hrvatima znači nelagodu, sram, ljutnju što je netko naš tako nešto ružno učinio, ili se ponosimo s ljudima koji su tako nešto učinili? Ja mislim da je odgovor na ovo pitanje - NE! Hrvati ne osjećaju nikakav sram i nelagodu, oni osjećaju ljutnju što se kažnjava čovjek koji ubija ljude.

Da li je Hrvatima normalno da Hrvat ubija druge ljude, da li to Hrvatima znači da je takav čovjek "cool", "macho", baš onakav kakav jedan Hrvat mora biti? Moj odgovor je - DA! Hrvatima je poželjno da pravi Hrvat ima karakteristike neškolovaogi ubojice, kriminalca, lopova i sve ostale naj, naj kvalitete.

Što reći kada Hrvati kažu kako je važna pravna država, kako treba poštivati zakone, a da pri tom misle kako se to ne odnosi na njih same, na ratne zločince, na ljude kojima je ubiti nekoga sasvim normalna stvar? Treba reći - pa to je za svakog pravog Hrvata sasvim normalna stvar. Jer, što si neškolovaniji, nenačitaniji, suroviji, gluplji, pokvareniji, podliji, militantniji, religiozniji - to si veća junačina, više te se poštuje, veća si ljudina.

Kao obrazac za ovo što sam gore pisala poslužila mi je vijest o norčevom vjenčanju. Dakle, dokazani ratni zločinac, kojemu nije bila dosta jedna presuda za ratni zločin, nego je odlučio tu presudu podcrtati i drugom presudom koja mu se sprema na tekućem suđenju. Čovjek je u statusu zatvorenika (prvi slučaj) i pritvorenika (za drugi slučaj) i kao takav ne bi smio ni nosom priviriti van rešetaka! Umjesto toga, on se lijepo šeće po splitskom "Jokeru" sa svojom zubaricom (koja je, sasvim sigurno, zagovarateljica ratnih zločina - jer, stara narodna kaže - s kim si, takav si), ostvaruje svoj život kao da nikome nije oduzeo njegov, i konačno, nakon intimne veselice sa svojom odabranicom, uplovljava u bračnu luku onako kako sigurno nije mogla njegova žrtva koja mu se kritičnog trenutka nije svidjela pa ju je upucao.

Pitanje svih pitanja za nas Hrvate - šta mi podrazumijevamo pod pravdom? Da se Gotovini i ostaloj bratiji sudi ili ne? U svakom slučaju, za prave Hrvate je sve to kao biku crvena krpa! I da ga se osudi, i da ga se oslobodi - on će uvijek za pravog Hrvata biti ljudina. Kao dokazani ratni zločinac - nitko mu neće ni do neba biti ravan! Bit će ponos i dika hrvatskog naroda! Jer hrvatski narod mrzi učiti, mrzi čitati, mrzi se kulturno uzdizati (to je za mlakonje), hrvatski narod voli krasti, znati pročitati samo čitanku prvog razreda, zbrajati do 10 (to za muškarce - za žene ni to), voli se tući, opijati, ubijati (čast iznimkama - ima ih, ima!).

Dakle, tvoj gornji komentar je sasvim u duhu mog napisanog teksta. Dokazao si tko je i što je pravi Hrvat. Svakom svojom rečenicom ti dokazuješ koliko je tebi i sličnima tebi poželjno biti glupav, neznalica, primitivac i, naravno, vjernik (sve to crkva mora amenovati - što i čini). Blago se tupima i ludima - njihovo je carstvo nebesko!

Tko je glasao

ptica_rugalica, imaš

ptica_rugalica, imaš ptičju gripu ili je stvar puno ozbiljnija?

Tko je glasao

Pitanje svih pitanja za nas

Pitanje svih pitanja za nas Hrvate - šta mi podrazumijevamo pod pravdom? Da se Gotovini i ostaloj bratiji sudi ili ne? U svakom slučaju, za prave Hrvate je sve to kao biku crvena krpa! I da ga se osudi, i da ga se oslobodi - on će uvijek za pravog Hrvata biti ljudina. Kao dokazani ratni zločinac - nitko mu neće ni do neba biti ravan! Bit će ponos i dika hrvatskog naroda! Jer hrvatski narod mrzi učiti, mrzi čitati, mrzi se kulturno uzdizati (to je za mlakonje), hrvatski narod voli krasti, znati pročitati samo čitanku prvog razreda, zbrajati do 10 (to za muškarce - za žene ni to), voli se tući, opijati, ubijati (čast iznimkama - ima ih, ima!).
@ptico,
Gotovina i bratija ne postoje, kad se vec poigravas sa pravnim formulacijama.
Ne postoje pravi hrvati niti ljudine- tvoje misljenje je ipak samo izraz tvojeg zivotnog iskustva i ne daje ti za pravo da ga nameces drugima.
General pukovniku Anti Gotovini nije dokazan ratni zlocin- sudski proces je u tijeku.
Gore imenovani ce biti dika i ponos dijela hrvatskog naroda i Ti na to ne mozes utjecati-svidjelo se to Tebi ili ne.
Dio o mrznji , neobrazovanju, lopovskim genima i slicnom sto si napisao/la mi slici na proizvod nekakvog laboratorija za specijalno ratovanje. Ako si nazalost odrastao u takvoj obitelji ili okruzenju to ne znaci i da je ostatak naroda takav.
Kakogod, ovo je samo osvrt na dio Tvojeg komentara kojeg osobno smatram obicnim pamfletom osobe koja je imala tesko djetinjstvo. Drugacije ne bi generalizirala optuzbe i, situacije, dogadjaje, osobe itd.
Ako ti je namjera bila samo drugi dio tvojeg nick name-a, OK to i jesi....i samo to......kod mene u Vinjanima takve tice su iz reda: Kukavice (Cuculiformes).

Zakljucno:Kod Tebe je jedini problem kad ne radis nista taj sto ne znas kad si gotov.

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Gotovina i bratija ne

Gotovina i bratija ne postoje, kad se vec poigravas sa pravnim formulacijama.
Ne postoje pravi hrvati niti ljudine- tvoje misljenje je ipak samo izraz tvojeg zivotnog iskustva i ne daje ti za pravo da ga nameces drugima.

Ja uopće svoje mišljenje ne namećem drugima (ako nisi primijetila), već ga samo izražavam. Kao što je i red u demokraciji.

Kakogod, ovo je samo osvrt na dio Tvojeg komentara kojeg osobno smatram obicnim pamfletom osobe koja je imala tesko djetinjstvo.

Riječ "teško" je dobro primijećena, ali ne odnosi se na moje djetinjstvo, koje je bilo izuzetno sretno, već se riječ "teško" odnosi na moj život nakon što ste vi nacionalisti poštenom svijetu upalili svjetlo! Nakon paljenja svjetla, netko oko mene shvatio je da sam GREŠKOM zaposlena, pa me je trebalo učinit nezaposlenom. Rečeno - učinjeno. To mi se dogodilo tri puta u periodu od paljenja svjetla (90-ih godina) pa sve do nazad 3 godine.

Na ovo što sam ti napisala odnosi se riječ "teško" kojom pokušavaš obezvrijediti ono što sam rekla u prethodnom postu.

Tko je glasao

moj život nakon što ste vi

moj život nakon što ste vi nacionalisti poštenom svijetu upalili svjetlo! Nakon paljenja svjetla, netko oko mene shvatio je da sam GREŠKOM zaposlena, pa me je trebalo učinit nezaposlenom. Rečeno - učinjeno. To mi se dogodilo tri puta u periodu od paljenja svjetla (90-ih godina) pa sve do nazad 3 godine.
Opet osudjeujes i bez znajnja dodijeljujes etikete. Svakako vidljivo je da sebe unosis u sve, pa je tako i tvoja reakcija preemotivna. osudit ces sve i svakoga za svoje probleme, a za tudje te nije ni briga.

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Dobro, shvaćam da

Dobro, shvaćam da spominješ Vatikan i Svetoga Oca iako sama marginalne veze s temom imaju. Ali kakve onda veze ima Stepinac - pa onda najednom mene guraš, gdje mi nije mjesto? :)

Predložiti će ga naš Zoran Oštrić kada se već ne ufa predložiti suce za predstojeću obnovu procesa blakopokojnom Blaženom Alojziju Kardinalu Stepincu, nadbiskupu zagrebačkom i budućem svecu!

Hvala, hvala na časti, ali kakve to zapravo veze sa mnom ima?
Pravosuđe nije moja domena, otkud pomisao da bih ja trebao predlagati suce za bilo što?? Znam da sam vama nacionalistima (ne vrijeđajte se zbog naziva - naprosto oznaka političke orijentacije koju priznaje politologija - centriranje na naciju) stao na žulj zbog nekih svoji stavova (kao ne-nacionalistički domoljub), ali daj, ohladite malo!

O Stepincu sam pisao na wikipediji, uz povjesničarke članke dodao sam i neka svoja razmišljanja o njegovoj osobnosti i djelovanju. Stepinac bi se možda zgranuo što citiram Martina Luthera, ali eto, tako ja razmišljam. :) Jedan od zadataka koji sam si postavio za neodređenu budućnost jest da to sistematiziram i produbim. Međutim, to je na nivou etike i opće filozofije o ljudskoj sudbini, ne na nivou pravosuđa.

Glede obnove procesa, međutim, sjećam se da sam vidio prije mjesec-dva vijest da nisu prihvaćene zakonske promjene po kojima bi revizija uopće bila moguća? Nisam tada obratio posebnu pozornost, ako imaš informacije, reci. Pretpostavljam da se boje poplave zahtjeva za revizijom tisuća suđenja iz tog doba.

Sasvim laički, iako sam siguran da je suđenje zaista bilo organiziran politički progon, kako bi se moglo obnoviti postupak nakon 60 godina, a da to ne bude tek politička manifestacija nego ozbiljan sudski proces u skladu s današnjim standardima? Svjedoci su mrtvi - oni koje je mogla pozvati obrana a nije im onemogućeno, one koje je pozvala optužba - koji su bili vjerojatno "preparirani" ali kako to sad u korektnom sudskom postupku dokazati? Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, pa i Jakov Blažević. Kako revidirati proces, a držati se DANAŠNJIH kriterija i ne upasti u ponavljanje ondašnjih? (Naravno, nažalost - jednom dijelu nacionalista, onim radikalnijima, to je svejedno, jer im "pravna država" odnosno "vladavina prava" nisu visoko na listi vrijednosti.) Može li se načelno napraviti na "rehabilitaciji" Stepinca više, nego što je već učinjeno donošenjem saborske deklaracije na tu temu?

Glede Gotovine - više puta sam o tome pisao ranije po forumima, čini mi se i u nekom članku negdje ali sad se ne sjećam: sigurno je da se u tijeku Domovinskog rata, nažalost, s hrvatske strane dogodilo mnogo nečasnih i nedozvoljivih postupaka i da su bili organizirani sa samog vrha vlasti (dvostruka linija zapovijedanja, kako se konačno pokazalo u Blaškićevom slučaju - ne zaboravimo: njega je Tuđmanova vlast bila žrtvovala, da se zaštite pravi krivci, skrivajući ključne dokumente!), ali ne želim se upuštati u osobne spekulacije o svakome pojedinom slučaju, jer detalje ne znam; neki počinjitelji osuđeni su u Haagu ili u Hrvatskoj, većina drugih neće nikad biti osuđena (kao i većina krivaca na srpskoj strani, koja je kriva za mnogo više zločina, i na bošnjačkoj, koja je "dala svoj prilog"). Anti Gotovini osobno želim, da bude oslobođen (iako sumnjam, skeptičan sam i iziritiran očitom pristrasnošću koju vidimo u izvještavanju u Hrvatskoj, stalno se trijumfalno ističe kako optužba nema dokaza - kad ćitaš druge izvještaje, to baš i nije tako - ali kažem, ja osobno ne znam o tome).

Glede ICTY - da, na kraju, Tribunal nije zadovoljio; nije postigao zacrtane ciljeve. To je međutim rezultat konceptualnih problema od početka: sud nije bio nezavisan, osnovan ad-hoc od predstavnika država, u klasičnoj podjeli na tri grane vlasti podređen je izvršnoj vlasti a to je fatalni promašaj.

Bjesomučne osude koje vi nacionalisti tim povodom dajete međutim preuveličane su; najzad - mi iz Hrvatske baš ne možemo nekome držati lekcije kako pravosuđe treba izgledati. U uvjetima koji su postavljeni, smatram, velika većina djelatnika suda savjesno su obavljali svoj posao.

Moj je zaključak da to pokazuje kako nam treba bolji sustav međunarodnog pravosuđa, a ne da nam ne treba nikakav. Jednoga dana, vjerujem, svijet će zaista imati međunarodne sudove koji će moći suditi kako vođama Hamasa, tako i izraelskim državnicima zbog zločina koje čine. (Dakako - tu sam "internacionalist", pa s nacionalistim dolazim u konflikt ne samo u konkretnom slučaju, nego i načelno.)

Carla del Ponte je IMHO časna i hrabra žena, koja je u cjelini dobro obavljala svoj posao, u situaciji kad je bila prisiljena na određene ustupke i kompromise s raznih strana, što je posljedica ugrađenih proturječja i nelogičnosti u samoj koncepciji Tribunala (a što ranije, kad je kao tužiteljica progonila mafijaše, nije bio problem). Vatikan je međunarodno priznata država, i kao takva ima i neke međunarodne obaveze, ma koliko mi šutjeli o tome - recimo, da surađuje u traganju za optuženikom, za kojim je izdana međunarodna tjeralica. Postojale su indicije da njihovi djelatnici skrivaju bjegunca (uključivo njihove izjave u medijima), pokazalo se doduše na kraju da to nije bilo točno, ali u tom trenutku del Ponte je imala savršeno pravo državu Vatikan i njenog poglavara upozoriti na njihove međunarodne obveze.

Mir i dobro,

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Poštujem Zorane! Tekst Ti

Poštujem Zorane! Tekst Ti je dobar i poprilično realan makar se u nekim dijelovima ne slažem.
Zašto sam u dnevniku spomenuo tvoje ime? Eto zato što te smatram među uvjetno rečeno deklariranim ljevičarima na ovim stranicama - naiteligentnijim i jednim od najobrazovanijih. (Ne mislim na diplomu - mislim na opće znanje kojeg ne daje ni jedno sveučilište već samo volja i prirođeni IQ - žeđ za čitanjem i učenjem!).

Siguran sam da ćeš jednog dana "prekoračiti" ograde oko sebe (drugi su Ti ih postavili) i tada zaista postati značajan i u smislu filozofa i mudraca, neka vrsta prepoznatljive ikone koja miri i smiruje ovdje "zaraćene" svijetove.
Ne z.......m Te, ozbiljno mislim.

Tko je glasao

Svjedoci su mrtvi - oni koje

Svjedoci su mrtvi - oni koje je mogla pozvati obrana a nije im onemogućeno, one koje je pozvala optužba - koji su bili vjerojatno "preparirani" ali kako to sad u korektnom sudskom postupku dokazati? Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, pa i Jakov Blažević. Kako revidirati proces, a držati se DANAŠNJIH kriterija i ne upasti u ponavljanje ondašnjih? (Naravno, nažalost - jednom dijelu nacionalista, onim radikalnijima, to je svejedno, jer im "pravna država" odnosno "vladavina prava" nisu visoko na listi vrijednosti.)

Da puno svjedoka je mrtvo, a za to su se pobrinuli staljinisti i komunisti, koji i dan danas preparira povjesnu istinu i nastavljaju sa zamagljivanjem svojih zločina.

Svakak je svako nevin dok mu se ne dokaže krivica, no to vredi samo za staljiniste i komuniste, za one nacionaliste to ne vrjedi, jel oni jednostavno moraju biti krivi po dužnosti.

Kolko su ti staljinisti i komunisti cjenili pravdu i na kojem nivou vrjednosti im je sudstvo bilo, su dokazali od 45-e na dalje.

Tko je glasao

Ante Gotovina je svakako

Ante Gotovina je svakako zrtvovan i to radi sto brzeg ulaska HR u EU i NATO, ali svakako i radi jedne vrlo bitne cinjenice. Haag je iz 'politickih' razloga morao uspostaviti 'etnicku ravnotezu' krivnje. CIA/NSA/Clinton Administration/Pentagon = orkestrirali cijelu akciju 'Oluja'. Peter Galbraith je samo djelomicno znao neke pojedinosti jer nije bio niti pripadnik CIA, a niti ni MI. Ameri su znali i znaju jos uvijek sve sto se dogadja na nasemu podneblju i to vec od samoga pocetka pa do dan danas. Sto mislite zasto su Ameri zaustavili HV/HVO kod Banja Luke? Osim toga srpsko stanovnistvo se uglavnom povuklo prije pocetka vojne operacije 'Oluja' tako da nema nikakvog govora o nekakvom pocinjenom genocidu (u ovom slucaju masovnom preseljenju koje je vec bilo ionako unaprijed isplanirano/dogovoreno) od strane nase drzave.

Stotine Srba koji su zivjeli u bivsoj umjetnoj tvorevini RSK su bili intervjuirani iz tadasnje Jugoslavije (Srbija i Crne Gora) te su dokumentirano za raznorazna pocinjena ubojstava, palezi i pljacke koja su se dogadjala u Krajini uglavnom optuzivali lokalnu policiju, civile te pripadnike razlicitih paravojski koji su se nalazili na terenu. Svakako bilo je tu i malih ekscesa s nase (HV) strane sto je svakako bilo tada i razumljivo.

Dakle Gotovina je izdat i od strane Ive Sanadera & Co, ali i od Amera (sutnjom radi domacih/medjunarodnih implikacija (Ameri su tada npr. krsili raznorazne medjunarodne zakone, famozni UN Arms Embargo (HR, Iran, Izetbegovic, etc., etc.)).

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

@hanhan, ako nitko drugi ono

@hanhan, ako nitko drugi ono Putin će amere natjerati da kažu pravu i cijelovitu istinu koliko je to u politici uopće moguće.
Putin čeka svoj trenutak i on neumitno dolazi.
Na rubu tog "obračuna" će se naći i razjašnjenje 1990. - 2000. na našim prostorima; bivša YU.

Tko je glasao

Putin/Medvedev? Njih uopce

Putin/Medvedev? Njih uopce ne zanima nekakva mala banana HR, a kamoli Haag/Gotovina. Taj diktatorski/monopolisticki dvojac se bavi s mnogo vecim poslovima kao sto su Gazprom/Lukoil, etc., etc. Valjda si svjestan cinjenice da oni za sada drze skoro 1/3 Europe pod kontrolom (plin + nafta).

'Uzdaj se u se i u svoje kljuse'.

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Mislim da se nismo baš

Mislim da se nismo baš najbolje razumjeli @hanhan. Naravno da za Putina mi ne prestavljamo apsolutno ništa, ali kada krene zadnje povlačenje crte do kuda Ameri smiju i mogu tada će, usput, izaći na vidjelo sve što je USA, VB i Francuska činila na ovim prostorima najmanje od 1943.
Zar misliš da je Putin "samo tako" i bez razloga odšutio američko zauzimanje Kosova?
Malo je dublja poanta cijele priče.

P.S. U Kutini je jutros bilo -12 Celzija!!??

Tko je glasao

Nepotrebno je uopće

Nepotrebno je uopće govoriti o tome što je haaški sud, tko i zašto ga je formirao i u čijem interesu radi, jer svi znaju ono što trebaju znati: hrvatski narod istinu, a ovi ostali... bolje mi je ne započinjati.
Nu, činjenica jest da bi svršetkom procesa protiv Gotovine moglo biti zatvoreno jedno važno poglavlje u suvremenoj povijesti Lijepe Naše. Hoću reći, ukoliko presuda kojim slučajem (pustite vi dokaze... ja onima tamo ne vjerujem kad napišu 2+2=4) bude osuđujuća to će značiti da su 'gospodari kaosa' perfektno odradili svoj posao: sustavnim medijskim pritiscima (kao i gospodarskim te političkim) u potpunosti implementirali pojam 'političke korektnosti' uveden nakon 3. siječnja 2000. Politička korektnost promiče ideju imperija nasuprot ideji nacionalne države, demokraciju nasuprot naciji, društvo nasuprot državi, ljudska prava nasuprot građanskim pravima, sekundarne identitete nasuprot primarnim, ljudski rod nasuprot narodu, slijepu vjeru u projekt budućnosti nasuprot povijesnoj refleksiji, religijsku ravnodušnost nasuprot kršćanstvu, virtualnost nasuprot realnosti, univerzalizam nasuprot partikularizmu, snošljivu površnost i neznanje nasuprot korjenitosti znanja i dubini osvjedočenja.
B. Tolić, "Politička ispravnost", Hrvatsko slovo, 16. lipnja 2000., str 4.

Gospodari kaosa, tako svojom strategijom 'nadziranoga nereda' zaključuju poglavlje Hrvatska na ovim prostorima sa zaključkom da nema krivih i pravih, nema žrtve i agresora- svi su podjednako krivi i sve je to, zapravo bio, etnički sukob.
Centri moći u Londonu i Bruxellesu nikada neće oprostiti Hrvatima (usput rečeno još su nas Marx i Engels označili 'problematičnim narodom', a Britanci, sustavno, o nama govore i pišu kao o 'zločinačkom narodu') dvije stvari:
1. Vlastitu državu.
2. Vjernost Svetom Ocu.

Samo jednu su stvar zaboravili: Marijanski narod (Hrvate) njihova nebeska zaštitnica neće nikada napustiti!
I za kraj prijedlog: kandidirajmo Gotovinu za predsjednika... taman se stigne pripremiti kada dođe iz Haaga!

cogito ergo sum

Tko je glasao

@jedinohrvatska; PRVA

@jedinohrvatska;
PRVA zapovijed globalizma je - uništiti narode i njihovu svijest o pripadnosti svom narodu
DRUGA je uništiti im vjeru i pripadnost nekoj vjerskoj zajednici

Samo budale i oni koji ne vide dalje od nosa ne razumiju što se zapravo u svijetu događa... i da apsolutno ništa nije slučajno... i da se to događa već skoro 100 godina... i da smo opasno blizu kraja tog procesa koji će završiti najvećim pokoljem u povijesti ljudskog roda.

Globalizacija i EU na našem području,
makar postoje još najmanje 4 zone na kugli zemaljskoj gdje se događa potpuno isto kao i ovdje - prisilan ulazak u neke neprirodne saveze.

Tko je glasao

novogodišnje muljanje

novogodišnje muljanje tužitelja
isto kao i sama optužnica protiv Gotovine
nije u nekoj ozbiljnijoj vezi sa pravdom,
niti sa realnim zbivanjima
puno više
otkriva planove naših neprijatelja

ali
hrvatska će postati punopravna članica NATO-a
i
to je konačna pobjeda generala Gotovine

luka

Tko je glasao

@luka, konačna pobjeda

@luka, konačna pobjeda generala Gotovine će biti kada se pojavi prvi Amer svjedok sa STVARNOM dokumentacijom.
Kada suđenje uđe u slijepu ulicu Ameri nikakav izlaz neće imati osim da kažu istinu.
Istina je na strani Gotovine!

Tko je glasao

jasno da je istina na strani

jasno da je istina na strani gotovine
nije gotovina u hagu jer netko misli da bi on istinski bio kriv
oni koji ga optužuju
oni koji su ga poslali
sigurno znaju
da nije

gotovina u hagu
to je kao nogom u jaja
u nogometnoj utakmici
a sudac kao ne vidi
nego sudi crveni karton jer se buniš
treba stisnut zube
i dat regularni gol (NATO)

a za nogu u jaja
pamti pa vrati

luka

Tko je glasao

Živim za taj dan kad će

Živim za taj dan kad će Gotovina doći iz Haaga! Možda to bude početak kraja ove sramne političke "elite" na vlasti.

Taurunum

Tko je glasao

@vnazor, biti će to kraj

@vnazor, biti će to kraj jedne ere u Republici Hrvatskoj. Završiti će jedno poglavlje, te počinje drugo koje nam osigurava sasvim drugačiji status kao države i naroda.

Tko je glasao

A ovo je dnevnik na kojem si

A ovo je dnevnik na kojem si vi, ustaška kenjala, laganini gladite jaja međusobno?

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

Tko je glasao

Temeljno načelo slobode

Temeljno načelo slobode čovjeka je pravo na mišljenje, a to mu se je pravo minusiranjem koje prelazi u linč oduzima.

Nisam promijenio mišljenje te i dalje smatram da komentar zaslužuje minus, ali sam svoj minus pretvorio u plus, jer ne ne želim sudjelovati u "genocidu" komentatorovog mišljenja.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Da vam nebi ponestalo

Da vam nebi ponestalo podloge za istresanje desničarskih frustracija, evo mog pitanja ponovo (ovaj puta samo za VELIKE HRVATINE): A ovo je dnevnik na kojem si vi, ustaška kenjala, laganini gladite jaja međusobno?

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

Tko je glasao

Poštovani kolega Delgado,

Poštovani kolega Delgado, mislim da je tvoj zaključak malo preishitren, jer ja nikada u životu niti jesam, niti bi mi palo na pamet da branim ustaštvo, ali kao hrvatski branitelj štujem i cijenim sve one koji su časno i pošteno dali svoj doprinos u obrani Domovine, a jedan od takvih velikana je i časni, profesionalni vojnik i pošten čovjek Ante Gotovina, general i vitez hrvatske obranbene vojske i žrtva Tuđmanove politike.

Dozvoljavam si otići i korak dalje i ustvrditi da je Ante Gotovina ne samo žrtvovan svjetskim inkvizitorima, već su ga izdali upravo oni koje i danas kao profesionalni vojnik brani svojom šutnjom i na svoju štetu. Izdali su ga oni koji mu nisu dozvolili da se preda i kaže istinu, a Ante je do zadnje sekunde svog uhićena, pa i dan danas dokazuje da je bio i ostao profesionalni vojnik. A takvi niti čine niti štite ratne zločine.

I da ne bude ama baš nikakve dvojbe oko mojih stavova i viđenja tko je i što je Ante Gotovina trebaš znati da sam bio među prvima koji su osuđivali proglašenje generala Ante Gotovine za počasnog građana Zadra i isticanje njegovih slika na gradske zidine i po prometnicama, jer ako poštujemo postulate pravne države, onda ih moramo i dosljedno braniti i priznati da se nevinost brani pred sudom, što bi Ante siguran sam i učinio da ga njegovi lažni prijatelji i dobročinitelji nisu uvjeravali u suprotno, pa je tako i njegovo proglašavanje za počasnog građana Zadra i isticanje njegovih slika na gradske zidine i po prometnicama, bilo izrežirano u samom vrhu HDZ-a, stranke koja je izdala sve ono što je neustrašivim junaštvom, krvlju i mnogobrojnim žrtvama stvoreno.

Upravo zato što su Antu izdali oni u koje je vjerovao on danas sjedi u Haagu i čeka da mu objave presudu. Presudu koju mu neće donijeti predsjedavajući sudac neke banana državice, već su mu presudu već donijeli upravo oni kojima su rat, ratni zločini, progoni, ubijanja nedužnih i razaranja biznis, kojeg vode što dalje od svojih vila i okruženja koje su izgradili krvlju i patnjama nedužnih diljem kugle zemaljske!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica: Možda si u

@kukljica: Možda si u pravu, i Gotovina je "žrtveno jare" - čak je možda od početka bio za tu ulogu izabran. Ima vrlo mračnu prošlost - možda baš zato i jest izabran da bude žrtvovan za grijehe drugih (famozne dvostruke linije zapovijedanja). Ipak, možda i jeste kriv, kao što je bio i Mirko Norac. Zato sam ja tu oprezan. Prepuštam odluku sudu - koliko god sud bio pod političkim utjecajima, ne mislim da to utječe na sam ishod pojedinog suđenja; znamo da neki jesu oslobođeni jer im krivica nije bila dokazana.

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Veliš Zorane "mračnu

Veliš Zorane "mračnu prošlost"?
Da Ti nabrojim samo neke o kojima se baš ništa ili skoro ništa nezna, a o "mračnosti" da ne govorimo:Lenjin, Tito, Krleža!
Dovoljno ili da nastavim?

Tko je glasao

Jelenska, Ja sam čul da ima

Jelenska,
Ja sam čul da ima među komunističkim vođama masa njih, kji su dizali vlakove u zrak i postavljali bombe na javna mjesta.

Tko je glasao

@Zorane, točno je i slažem

@Zorane, točno je i slažem se s tobom da odluku treba prepustiti sudu.

Vjerujem da pod "mračna prošlost " misliš i na onaj dio Gotovininog života u Francuskoj, međutim po tom je pitanju pravna država odradila svoj posao i Gotovina je i po zakonskim i moralnim kriterijima slobodan građan kao i svi drugi.

Name nikakve sumnje da je Gotovina doista "žrtveno jare", ali ne vjerujem da je od početka bio izabran za tu ulogu, jer Tuđman nije bio toliko inteligentan, a Šušak toliko podal, da bi tako što podvalili Gotovini. Naravno drugo je pitanje što je nakon Šuškove smrti lukavi i podli Pašalić izuzetno uspješno manipulirao Tuđmanom i tu je gotovo sam siguran stvorena urota protiv Ante. Urota koja bez izdajničke podrške osoba kojima je Ante slijepo vjerovao sigurno nikada nebi uspjela.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Poštovani kolega Delgado,

Poštovani kolega Delgado, mislim da je tvoj zaključak malo preishitren, jer ja nikada u životu niti jesam, niti bi mi palo na pamet da branim ustaštvo, ali kao hrvatski branitelj štujem i cijenim sve one koji su časno i pošteno dali svoj doprinos u obrani Domovine, a jedan od takvih velikana je i časni, profesionalni vojnik i pošten čovjek Ante Gotovina, general i vitez hrvatske obranbene vojske i žrtva Tuđmanove politike.

Wow, moram se uključiti na ovu vrlo, vrlo ... hmmmmm ... pravohrvatsku rečenicu.
Kao prvo, čitajući cijeli tvoj post, uočava se gola činjenica da ti sebe uopće dobro ne poznaješ! Nikakve argumente nisi iznio kao dokaz da je Gotovina častan i pošten čovjek, pa onda uoće nisi interesantan u svom daljnjem govoru.

Kao drugo, zanima me tvoje mišljenje o Norcu. On je dokazani ratni zločinac, dokazano je ubijao civile i nedužne ljude - pretpostavljam da je i on za tebe častan i pošten čovjek general i vitez hrvatske obranbene vojske i žrtva Tuđmanove politike, zar ne?
A tako će biti i sa Gotovinom sutra kad ga osude, zar ne? Ccccccccc!

Tko je glasao

Uzorita i visokointeligentna

Uzorita i visokointeligentna ptice_rugalice, izuzetno sam ti zahvalan na tvoje upozorenje "da ti sebe uopće dobro ne poznaješ" (ovo sebe se naravno odnosi na mene) na koje nebi reagirao da ga u ovo moje mirno nedjeljno poslijepodne nisi ubacila kao golu činjenicu.

Izuzetno sam ozbiljno shvatio tu tvoju golu činjenicu, a vjeruj mi kao kavalir stare pučke škole izuzetno cijenim gole ženske činjenice, pa sam stoga u strahu i panici da mi je u kući nepoznati muškarac, odmah istog trenutka stao pred ogledalo.

Ujedno sam pozvao suprugu i sve članove moje obitelji koja se je, čekajući kavu i kolače, odmarala od nedjeljnog ručka. Nakon pomnog pregledavanja, a neki su mi članovi obitelji stavljali i ruku na čelo, jednoglasno je pao zaključak da sam to ipak ja, iako su mi vanjski članovi obitelji rekli da me se od zanjeg viđenja sjećaju manje korpulentnog, što nije ni čudo jer sam u zadnjih mjesec-dva nešto kako reće najmlađi član "razvali".

Ah da, u svom tom uzbuđenju i panici zaboravih što si me ti ono pitala!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

"ptičico", pa šta osudili

"ptičico", pa šta osudili su i Krista!!??
Ne želiš valjda reći da je bio zločinac?

Tko je glasao

@ptico rugalico, ocito si

@ptico rugalico,
ocito si upoznat/a sa detaljima, cinjenicama i argumentima. Prosvijetli nas umjesto samo da se bolesno i zlurado ismijavas, please!
“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

Poštovani druže

Poštovani druže kukljica,

čini mi se da se u globalu slažemo: već su mu presudu već donijeli upravo oni kojima su rat, ratni zločini, progoni, ubijanja nedužnih i razaranja biznis no ja bih dodao (ako sam dobro informiran) da je i našem Anti Cashu to isto bio biznis. Dali je u to uključeno i ubijanje nedužnih o tome nek presudi sud. Jest, slažem se da Haag nije baš neki uzor, ali, kao što drug i prijatelj Zoran odlično primjećuje, mi iz banana republjik kroatien, ni takvom bijednom sudu nemamo što prigovoriti.

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

Tko je glasao

Ne znas o cemu/komu pricas,

Ne znas o cemu/komu pricas, a pricas, osudjujes, presudjujes, i mrzis sve sto mirise na hrvatsko. Zgazilo te vrime, rodijak.
Takav si i pomoci ti nema.
Btw. mislim da vise nemas niti neprijatelja.

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

@parip: mrzis sve sto mirise

@parip:
mrzis sve sto mirise na hrvatsko.

Ovakva vrsta verbalnih osuda tipična je za "velike Hrvatine" odnosno radikalne nacionaliste. Tko god nešto kritički kaže o temama koje oni proglase "nacionalnom svetinjom" - o nečem hrvatskom - optužuje se da mrzi sve hrvatsko. Ista metodologija demagoškog totalitaziranja bila je u komunističkom sustavu prema svakom kritičaru.

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Zorane, iskreno, nije ni

Zorane, iskreno, nije ni potrebno ni da to napišeše ako ne želiš, ali POSTOJI LI makar jedna jedina ozbiljnija zemlja u svijetu koja nema svoje NACIONALNE SVETINJE?

I tu nema rasprave.

Tko je glasao

@ jelenska: POSTOJI LI makar

@ jelenska:
POSTOJI LI makar jedna jedina ozbiljnija zemlja u svijetu koja nema svoje NACIONALNE SVETINJE?
Kakvo čudno pitanje... Hm, u islamskim zemljama Muhamed je recimo "svetinja", u kršćanskom svijetu danas nije uobičajeno takvo korištenje izraza "svetinja" u sekularnom okružju.

Sloboda mišljenja i govora je, mogli bismo reći, svetinja. Sloboda, da prigovaraš onome što većina, eventualno, smatra za svetinju. To je bio element na kojem je propala grčka demokracija (ostrakizam, osuda Sokrata i brojnih prije njega). Dakle - moderne demokratske zemlje baziraju se na tome da nema svetinja, koje bi država proglasila za sve obaveznim.

Ti možeš nešto smatrati svetinjom - nije to problematično. Svetinje su različite. (Npr. Ćiril iz Aleksandrije je svetac Katoličke i pravoslavnih crkava - univeristička svetica je Hipatija, filozofskinja čije je ubojstvo Ćiril organizirao.)

Problematično je kada nekome, tko nešto posebno, što smatraš svetinjom, kritizira, podmećeš totalizaciju tipa: "Dakle, ti mrziš sve hrvatsko" (kao da na moju zamjerku Ćirilu kažeš "Dakle, ti mrziš sve kršćansko"; a sasvim konkretno - evo čujem ovih dana i da mrzim sve židovsko jer kritiziram napad na Gazu). Zato sam konkretno reagirao na paripovu zamjerku Delgadu.

Mir i dobro,

Zoran Oštrić

Tko je glasao

Zorane, ne sudi i ne

Zorane,
ne sudi i ne pakiraj. Nisam ni Ustasa ni komunista, ni bivsi ni sadasnji. Samo iznosim svoje misljenje, a koliko vidim Ti i ovaj kojeg branis bi voljeli da je samo Vase misljenje jedino i sveto, zar ne.
Vidim na njegove bezobrazne objede nisi se drznuo komenitrati. Mogao si mu uputiti barem "drugarsku" kritiku ;-) (smajlic sa nosom i jednim okom, to ti je kao nesto puno smijesno).
Prema tomu i zbog toga (iskljucivosti i predrasuda) molim te ne ukljucuj se u diskusiju.
Idi i organiziraj prosvjed protv velikih hrvata. Ha, sto kaze na ideju?

“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

I ja kažem. Nema mu

I ja kažem. Nema mu pomoći. Fuj komunjaro smrdljiva.

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

# Jedan neprijatelj pametnom čovjeku više vrijedi nego hiljadu prijatelja

Tko je glasao

Eto vidis. Nadam se da ti je

Eto vidis. Nadam se da ti je lakse ka coviku sad kad si prizna.
Neboj se, iako si i....t Isus te voli.
“Even though I walk through the valley of the shadow of death, I will fear no evil, for you are with me; your rod and your staff, they comfort me.”

"As you have violated our land and our honor, (we) will violate everything, even your children."

Tko je glasao

@parip, zamisli, osim Isusa

@parip, zamisli, osim Isusa i ja ga volim!
Nije za vjerovati ali uvijek sam imao neku čudnu potrebu da štitim slabe, poražene, one koje je majka priroda "štrajfala", bogce duha i one materijalne.
Eto, žalio sam čak i četnike shvativši kako će izginuti do posljednjeg ne zbrišu li na vrijeme; - istina nisam ih volio kao Delgada jer on je ipak ostao..!!

Tko je glasao

@Delgado, nadam se da je ovo

@Delgado, nadam se da je ovo drug upotrijebljeno u smislu drug, druženje, kolega, a ne kao neko oslovljavanje vezano za proteklu epohu.

A pa o ovome koliko je to Anti bio biznis bi se dalo navelike raspravljati, recimo u kontestu na njegovu Dunjicu, koja je znala unovčiti suprugov imiđ, pa je tako za razliku od mnogih daleko zaslužnijih i sposobnijih dragovoljki, boraca, učesnika i učesnica Domovinskoga rata, Dunjica u vrijemenu od nula koma ništa, u svojoj vojnoj bliz karijeri, uspjela dogurati do pukovnice HV-a i visokog položaja u resoru za kojeg je imala manje kvalifikacija od moje none koja je ako ništa drugo u Domovinskome ratu prala, kuhala i pravila kolače Zengama.

PS.
Za sve one koje su možda propustili pratiti događanja oko Ante preporučam da otvore Narodni list i u arhivi, trenutačno stranica 10, potraže članak od petka 17. listopada 2008. godine. Za zainteresirane evo dijela teksta iz članka:

TETA Marija Miočev : "MOJ ANTE ZNA TKO SU MU PRIJATELJI"... u grču plača, boli izjavila je žena koja je odgojila Generala., gledajući film "Koracima nade u istinu", a koji je prikazan u župnoj crkvi u Pakoštanima. .................................

I nažalost na molitvi nismo vidjeli nikoga iz vlasti Zadra i Hrvatske, osim Stanka Zrilića. Gdje je bio naš "veliki prijatelj generala" gospodin Dilber ? Gdje su oni koji su izigravali ogorčenost izjave predsjednika Sabora Vladimira Šeksa: "locirati, indenficirati,uhititi, transformirati.."
Ivo Sanader u oči izbora izjavio je "nema tog naroda, dame i gospodo, koji će se odreći svojih heroja..." Sanader je izbore dobio, zauzeo svoju fotelju, a generala
zaboravio...
Živko Kolega, dičio se generalom Antom sve do izbora, sada mu više netreba ni ANTINA slika.......
Ivan Aras:".. mene nije niko zvao", odgovorili smo ..."
niti nas, ali samo znali kad je Generalu rodjendan "
Božidar Kalmeta: vjerojatno je igrao nogomet, pa nije stigao na duhovnu potporu...
I svi Vi koji ste se kleli na Antu... danas osim "Žena u Domovinskom ratu Zadar, uz prof. Anu Obad, malo je bilo vjernih prijatelja rodjendanskom slavlju.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci