Tagovi

Gospodin “Vukovar je izdan“ postaje glavni urednik HRT-a?

Gospodin “Vukovar je izdan“postaje glavni urednik HRT-a?

Domagoj Novokmet je novi v.d. ravnatelj HRT-a, jer je dobio podršku Odbora za medije.
U njegovoj (?) planiranoj kadrovskoj križaljci Maja Sever postat će urednica deska, urednica vanjske politike bit će Elizabeta Gojan, urednici informativnoga programa Robert Zuber i Sanja Mikleušević-Pavić, a mjesto glavnoga urednika zauzet će, zamislite, glavom i bradom gospodin “Vukovar je izdan“ Zoran Šprajc.

Ovim, a i planiranim promjenama, Zakona o HRT-u, zbog kojih je RH kritizirana od strane Europske komisije, politika će opet odlučivati o medijima i HRT će nastaviti biti politička igračka kojom će medijski manipulirati.

Tako će bezlični i unjkavi „mladac“ D.Novokmet poslužiti u dolasku „gospodina“ -“Vukovar je izdan“, kao glavnoga urednika „hrvatske dalekovidnice“.

Ta „persona“ je sebi uzimala za pravo da dnevnik HRT-a tretira kao svoju osobnu političku emisiju i prčiju, svojim perfidnim i ciničnim komentarima, te podmuklim podmetanjima i osobnim analizama borbe za Vukovar u suradnji s neprijateljskim generalom.

„Persona“ je upamćena kao osoba koja je na Dan sjećanja provlačila operetnu tezu o izdaji Vukovara.
A kao mjerodavnoga da nešto o tome kaže hrvatskim građanima, pozvao je Andriju Rašetu, generala zločinačke JNA, koji nam je objašnjavao da se JNA zapravo dogovarala s dr. F.Tuđmanom.

Kako su se osjećale majka i supruga Gordana Lederera dok su gledale tu gadost i ubojicu svoga sina, odnosno supruga, normalni ljudi mogu pretpostaviti. Isto onako kako su se osjećali logoraši srpskih logora, rođaci ubijenih od strane zločinačke JNA, invalidi, silovane žene i muškarci, te svi popljuvani građani RH.

Relativizacija žrtava Vukovara, Ovčare, logora u Srbiji, zločina JNA nad narodom RH, ima za cilj staviti obranu vlastite zemlje i gologa opstanka, uz bok s velikosrpskom agresijom i njihovim zločinima.

To je pravi, perfidni, prljavi propagandni rat protiv RH, kojega nažalost moramo trpjeti i preko vlastite državne televizije, čije nam financiranje nameću zakonima!

Možete li zamisliti da primjerice, urednik dnevnika državne televizije u Rusiji, na godišnjicu bitke za Staljingrad, optuži generala Žukova i politički vrh Rusije, za izdaju Staljingrada, „jer nije dovoljno učinio na zbrinjavanju staljingradskih civila, a znao je da su tamo i nije ih evakuirao na vrijeme“ ?
I još da za objašnjenje te svoje tvrdnje pozove u studio, nekoga bivšega i neosuđenoga, njemačkoga generala, koji je Rusiju razarao na nekom drugom bojištu i uzrokovao smrt poznatoga ruskoga izvjestitelja?

Ili, da se za Dan sjećanja na Jasenovac, optuži Tita, da je znao što se događa u Jasenovcu, a nije godinama poduzimao ništa da se to spriječi?
I k tome, da još na HTV pozovu nekoga neosuđenoga ustaškoga generala, koji je ubijao ne baš u Jasenovcu, nego nešto malo dalje, da kaže svoju pravu istinu o „izdaji Jasenovca“ i dogovaranja Tita s Pavelićem“?

Ponovno nam naša javna televizija želi pljunuti u lice izborom Šprajca- „gospodina –Vukovar je izdan“, za glavnoga urednika HRT-a!?

U svakoj državi, koja drži do svojih nacionalnih interesa, osobama poput Šprajca ne bi bilo mjesta ni na državnoj, ni na županijskim ili gradskim televizijama, koje plaćaju građani ove države, koje on ne samo vrijeđa, već i provodi tuđu propagandu, dok pod maskom potrebe za „apsolutnom istinom“ igra ulogu primadone u „opereti“, nego na sudu.

U RH nije najbolje i pravo mjesto za prosvjede Markov trg, već Prisavlje, jer tu počinje teror nad građanima RH!

„Operetni“ virtuoz iz susjedstva „Vukovar je izdan“- na čelu HRT-a!

Sramota!

http://www.youtube.com/watch?v=mpI86DpJUaY
http://www.youtube.com/watch?v=IDwDMAcL6vk

Komentari

Čestitam HTV-u

na izboru Mirjane Rakić! Vrsna novinarka, kulturna žena koja imponira na svaki način! Bravo!

Tko je glasao

lustracija

FF,
da je bilo lustracije gospođa Rakić-Starčević nikad ne bi mogla obavljati posao na javnoj televiziji.
Dobar novinar kakva je ona ne bi smio raditi za tajne službe, jer se jednostavno to kosi s novinarskom etikom. Točka, ili ako vam se više sviđa, tačka.

Tko je glasao

vjeks...

...opet kažem, ne vjerujem ovo što pišeš o Rakićki, ok. nebitno je što ja vjerujem ili ne vjerujem, koga briga, ali .....ali, nema dokaza za tako nešto (je, da čitala sam ja te neke optužbe na njen račun i prije, sad se baš ne sjećam detalja...ali u grubo, ostala mi je ta priča vrrrrrloooo nategnuta i na tankim nožicama su bili ti neki "dokazi")..

opet ponavljam, ne možeš sporiti da ta žena nije (barem je bila, kak je sad ne znam, dugo je nisam gledala, osim nešto sitno prošle godine, mislim ili ove, imala je par dobrih emisija na temu diplomacije RH tak nekak...) intelektualka, obrazovana, kultivirana....ma sve ono što je recimo krasilo i jednu Helgu Vlahović i te koke iz stare garde...mi smo zaboravili šta je real profi novinar, nije ni čudo kad su nas godinama terorizirali s nekakvim čuljakicama....

ili recimo jedan Marije Mihovilović, da ne govorim o njegovom starom, pa onda pok. Miles pa i Maja Miles (u to doba sam tek počela malo ozbiljnije pratit politics, pa sam možda dijelom neobjektivna, jer sam bila premlada i nedovoljno iskusna da skužim točno što je dobro a što nije dobro novinarstvo ali ipak...a i slušala sam starije od sebe, itd.
eivej, to su bili novinari od formata, ...nikad rvacka više nije iznjedrila takvu kvalitetu...a bojim se i da ne bude?

CC

Tko je glasao

Gdje biste vi bili

da je bilo lustracije?

Tko je glasao

tajne službe

FF,

koju to javnu funkciju obavljam da bi me trebalo lustrirati. Možda smatrate da ne bih smio pisati na ovom portalu punom upravo takvih koje bi trebalo lustrirati, pa im kao uljez smetam.

Uostalom, ako niste znali, lustracija se odnosi na one koji su s kodnim imenima ili bez njih, bili suradnici jugoslavenskih tajnih službi, a moja malenkost nije pristala na tu ponudu, jer je to u suštoj suprotnosti s novinarskom etikom. Prema tome ja i nisam mogao biti lustriran. Možda je vas trebalo lustrirati, pa se ne bi usudili postavljati ovakva pitanja.

Od vas svakako jadno, jadno, ne prvi put.

Tko je glasao

vkrsnik

"lustracija se odnosi na one koji su s kodnim imenima ili bez njih bili suradnici jugoslavenskih tajnih sluzbi,a moja malenkost nije pristala na tu ponudu.........
Dakle ponuda je postojala a tvoja malenkost ju nije prihvatila.Koga ti farbas Vjekoslave Krsnik.Koliko smo citali,a cini mi se da si i ti o tome pisao,takve ponude se nisu odbijale,jer ode glava.A tvoja je jos uvijek na ramenu.
Jesam li u pravu MKn?

Tko je glasao

@Foma Fomič kao mačka sa

@Foma Fomič kao mačka sa sedam života, bila zakrpa svim poderancima koje je lupeška oligarhija postavljala na prisavskoj maloumnici, uključujući i Zloverku Novak Srzić, nezaobilaznu grobaricu svih promjena na HTV-u

Sory, ali nisam baš siguran da bi vrsna novinarka i kulturna žena sve to izdržala!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Nisi zamijetio

da je godinama nije bilo na ekranu, tj. svakako ne onoliko koliko je sposobna? Da je godinama bila marginalizirana? I da nikada u karijeri nije bila na rukovodećim mjestima na tv-u?

I da su se za to vrijeme po televiziji šminkali likovi koji misle da se Sirija nalazi u Južnoj Americi?... I da je za to vrijeme ona Čuljak gradila svoju velebnu novinarsku karijeru "sociološkim analizama" Vlatke Pokos i Dikana Radeljaka?...

Tvoja sumnja da "vrsna novinarka i kulturna žena ne bi sve to izdržala" - veoma je cinična izjava. Na koje sve načine je trebala puknuti i propasti da bi tebi dokazala svoju vjerodostojnost?

Konačno, ako nisi zadovoljan zaista uzorno kulturnom novinarkom staroga kova, novinarkom kakve se već poodavno ne proizvode - navedi imena s kojima bi bio zadovoljan!

Tko je glasao

@Foma Fomič mišljenja sam da

@Foma Fomič mišljenja sam da nije moje da kadroviram po Prisavlju, već bi to javnim natječajem trebala učiniti struka i predstavnici gledatelja koje neće određivati politika.

Već godinama ne plaćam niti gledam prisavsku maloumnicu, a o tome kako prestati plaćati pretplatu može se pročitati na http://www.narodni-list.hr/articles/1DGpKjqH-qu

Tamo je postavljen i obrazac žalbe na rješenje o ovrsi.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kukljica, u jednu ruku se

slažem s tobom.... a u drugoj ruci... - znaš već kako se kaže! :))

"Javni natječaji" i "struka" - to je kod nas također samo jedna utješna mantra koju izgovaramo kada ne znamo što bismo više rekli i kako bismo se utješili....

Pratiš li zbivanja oko "javnog natječaja" za intendanta HNK u Zagrebu? Imaš li uvid u bilo koju trulu, smrdljivu "kuhinju" u kojoj se okupljaju raznorazne naše "struke"?....

Nekoliko sljedećih desetljeća nama bi trebao prosvijećeni apsolutizam, da ne kažem prosvijećena tiranija, da bismo uopće postali sposobni spoznati da se nalazimo u tunelu, i prepoznati tračak svjetla na kraju tog tunela....

Koga ti nazivaš "strukom"? Zar one koji imaju cjenik za prolaznu ocjenu na ispitu na fakultetu?

Je li "struka" onaj socijalni radnik u Lici koji trepće očicama i kune se da nije pojma imao da ona gadura godinama zlostavlja svoje dvije kćeri tako što ih prisiljava na prostituciju?

Jesu li ti "struka" oni koji sagradiše po Zagrebu zgradurine i neboderčine sa kojih otpadaju blokovi betona, stakla, čega li?, i koji predstavljaju životnu prijetnju za ljude na ulici?

Nazivaš li "strukom" nastavni kadar koji našu djecu obučava u hrvatskom i matematici tako da iz godine u godinu imamo sve nepismenije generacije i sve veće idiote kojima obična tablica množenja ostaje nedostižni misterij - premda nam Bog tu i tamo podaruje talente koji osvajaju zlatne medalje na svjetskim matematičkim olimpijadama?

I tako dalje, i tako bliže....

Tko je glasao

@Foma Fomič svi znamo kakvo

@Foma Fomič svi znamo kakvo nam je stanje u državi. Također znamo tko je za to odgovoran. Znamoda su svi dosadašnji izbori bili totalni promašaje, jer su samo služili koćenju novih političkih oligarha, birokracije i sijaseta šljama od kojih si neke pobrojala u gornjem komentaru.

E pa vidiš znamo i dijagnosticirali smo bolest i njene uzročnike, a ti bi liječenje povjetila starim fušerima koji su kao Rakićka čuvali svoje mjesto evo do penzijice. Ma nemam ja ništa protiv Mirjane Rakić, shvaćam da se je nekoga moralo imenovati, nekoga sa iskustvom, ali u ovom slučaju ne vrijedi ona da se klin klinom izbija. Mogao je taj novi v.d. prisavske maloumnice imenovati i Acu Stankovića, ili onog Zloverkinog učenika Mislava Togonala, ili što ti ja znam već koga iz tog prisavskog tora poslušnih ovčica, ili bilo koju nepouzdanicu struke iz ešalona tih dugogodišnjih lajavaca na mjesec.

Znaš Foma Fomič mene stalno muči pitanje zašto su svih ovih godina šutjeli oni koji su recimo bili protiv Obrada Kosovca, protiv Zloverke Novak Srzić i zašto nije nikada došlo do bunta solidarnosti "poštenih" i "moralnih" HRT-ovaca. Zašto i kako je moguće da neke lupine poput Radimira Čačića uvjetuju svoje gostovanje izborom gostiju koji će mu biti kontrahenti u studiju, te da neke face viđaš u prisavskim studijima kao da su zaposlenici HTV-a, a ne gosti na njemu.

Joj Foma Fomić puno je toga što je na Prisavlju trulo i ubuđavljeno, a što se kako reče kolega Krsnik jedino lustracijom može dekontaminirati.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kukljica,

sve pet! Samo, slijedom tvojih kritičkih opaski, morali bismo u konačnici lustrirati četiri milijuna naroda. Hrvatskog. :))

Jel' možeš barem nabrojit tko ne bi najebo u procesu lustracije? Osim tebe, naravno! :)

Ono na što te pokušavam upozoriti jest to da nemreš sebe staviti na jednu stranu svijeta, sve druge na suprotnu stranu, i onda pljuvati po svima i svemu - zato jer ti to čini zadovoljstvo.

Nisu to "oni"! To smo "mi"! Toga se moramo bar tu i tamo sjetiti kad kritiziramo... Svima nam je milo kritiziranje, znam: to je najlakši posao! ....

Zato te pozivam da povremeno istakneš neku pozitivu: ono, za što jesi, a ne samo protiv čega jesi.... Možda si još mlad, pa si zato tako nabrijan, ne znam....

Evo, svi urednici su imenovani, Šprajc nije ništa, osim što ga vraćaju u Dnevnik, Hloverka hvala bogu odlazi, ili se bar čini da će nam se neko vrijeme maknuti s očiju... Promjene su bile potrebne - s time se svi slažu. Promjene su se dogodile - dobro je da su se dogodile....

I sad ćemo vidjeti. Treba ljude najprije malo pustiti da rade, a ne unaprijed pljuvati....

Po tebi ispada da je jedino kvalitetno rješenje to da se HTV ukine. Jer, tamo nitko ne valja.

Odlično! A što nakon toga?

Tko je glasao

Politizirana TV, održava bipartitnost RH , ne dozvoljava treće

Šprajc nije ništa, osim što ga vraćaju u Dnevnik, Nakon onoga "Vukovar je izdan" i dovođenja Rašete da to potvrdi, nije mu mjesto u Dnevniku, a ni na javnoj TV.

Montirati i režirati takav antihrvatski dnevnik, a zatim se obračunavati s Programskim vijećem, kao da je u krčmi, a ne na javnoj TV, trebalo bi u normalnoj državi biti dovoljno ne samo za odlazak s javne TV, već i za sud.

Država koja drži do sebe ne bi si dozvolila da takav bahati uzurpator javnoga prostora i protuhrvatski režiser i montažer lažnih povijesnih tumačenja, uopće bude na javnoj TV.
Politika koja ga dovodi, taman "samo u Dnevnik", time govori o sebi, dok je Šprajc- "Vujkovar je izdan" o sebi sve već rekao svojim gnjusnim uradkom.

Oni kojima to ne smeta, očito dijele njegovo mišljenje, i sramota je što predstavljaju bilo što u hrvatskoj politici.
Već bi ih se narod izborima riješio, ali oni su ti koji dirigiraju izborima preko HRT-a, i zato si tako očajnički namještaju političku kontrolu HRT-a.

Većina novinara u službi je takve politike i predstavljaju partijske goniče, a ne stručno i kvalitetno novinarstvo.

Inače, tema nije M.-Rakić.
Ona predstavlja daleko bolji izbor od Šprajca, jer nije lažirala i montirala hrvatskome narodu, takve gnjusobe, kao Šprajc.

Imala je dobrih emisija, dovoljno je stručna,... ali ipak, ima li u RH novih kadrova koji ne potječu od SFRJ, a koji znaju svoj posao!? Mogu li se oni uopće i razviti pokraj "stare garde" novinara s jugoslavenskim iskustvom?

Ili, baš sve, pa i HRT, moraju kontrolirati oni zamočeni u bivše strukture ili njihova dječica!?

Zašto je smijenjen B. Kovačević?
Zbog interesa politike, koje ni ne bi trebalo biti u javnoj TV?
Je li padala gledanost HTV-a, ili je bilo obratno?
Kakvi su ekonomski pokazatelji poslovanja?

Sramota je što vladajuće stranke određuju rukovodstvo HRT-a, jer time uvijek sebi i svojima, pa čak i oporbi za koju im se sviđa da im bude glavna oporba, daju medijsku prednost!

Neki treći, stoga gotovo da nemaju šanse- daju im malo termina pred same izbore, a o aktualnim događanjima između izbora, o njihovim boljim rješenjima za trenutni problem, ne daju im ni "zuc".

Budući da javna TV, nije javna, već politička prčija SDP-HDZ političke partije, ovisno tko vlada, trebali bi pretplatu plaćati samo njihovi članovi, a svi ostali bi to trebali samo po vlastitome izboru!

Tko je glasao

@Foma Fomič kako nisam od

@Foma Fomič kako nisam od onih koji sarkazam i cinične iskrice smatraju osobnim napadom, neću se upuštati u raspravo o tome da bi nakon lustracije uz mene ostalo i četiri milijuna naroda. Hrvatskog.

No odgovoriti ću ti je po meni jedino kvalitetno rješenje to da se HTV očisti od smrada i truleži koja ga je pretvorila u to što danas je.

Inače nisam nabrijan, ali neobrijan jesam!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

kukljica.

Tko je glasao
Tko je glasao

Tenor

Ti mene izgleda nisi shvatio ozbiljno!

Tko je glasao

@tenor možeš li dati neki

@tenor možeš li dati neki drugi link, jer ovaj koji si stavio glede činjenice da svoj držim PC dalje od dodira sa prljavštinom i smećem nebi mogao otvoriti.

A što se tiče funkcioniranja, hvala na pitanju ne mogu se požaliti, a nadam se da je i kod tebe stanje redovito!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

CC

Tko je glasao

2. ešalon iliti "ešalon tenora"

....ma neeee, ja sam ti iz TREĆEG EŠALONA....kud me guraš u drugi, kad ja to nisam, a još manje
sam iz prvog (tu bi valjda po defoltu išla politička elita, ova balkanska ali i šire....).

dakle, sretna sam da nisam iz prvog ešalona, ali, bogami, još sam sretnija što nisam ni iz drugog, ajmo ga, fakultativno, nazvat: "ešalon tenora"...tu bi, recimo, išla ona ekipa koja ne zna za ono: Scio, nihil scire (znam da ništa ne znam).

btw. glede VL, JL i inih portala, to se konzumira malo iz profi razloga, a malo iz znatiželje. i, svaki put se začudim kako je taj "ešalon terora" zapraff strašno raširen, koliko ljudi ima koji misle da su pametni, da kuže sve ili gotovo sve, da su bistri, obrazovani pismeni....itd.

i uvijek se iznova čudim, onda zaprepastim, pa zgrozim i na kraju gotovo i rastužim. otprilike tim redom :))

CC

Tko je glasao

lapsus calami: u rečenici: i,

lapsus calami:
u rečenici: i, svaki put se začudim kako je taj "ešalon terora" zapraff strašno raširen...treba pisati "ešalon TENORA"....al' kad malo bolje razmislim odlično je i ovo (ešalon terora) jer doista je strašno kako ta masa, ta većina, terorizira manjinu.

uvijek je bilo tako i uvijek će, na žalost, biti da raznorazni "tenori" svojom umišljenošću, glupošću, osrednjim znanjima, itd. teroriziraju manjinu.
tja, to se zove demokracija.

CC

Tko je glasao

Evo usput,

upravo sam pročitala Linićevu izjavu o neozbiljnim poslodavcima koji su stjecali osobno bogatstvo, a radnike ostavljali na ulici bez plaće.... Procjena je da takvih poslovnih subjekata ima tri tisuće.

Tri tisuće poslovnih subjekata koji varaju državu na porezu i pljuju u lice radnicima, a za račun toga sebi grabe vile, limuzine, bazene, jahte....

Tri tisuće!

Uzalud je, prijatelju, optužiti Linića, Čačića, Milanovića, bilo koga... za, ili umjesto tih "poslovnih subjekata"! Možemo mi sve Liniće i Čačiće objesiti na prvu banderu, ali ti i takvi "poslovni subjekti" su među nama..... Oni su - mi!

Hoću reći: tko je to "smrad i trulež", kako kažeš? Po čemu je to uvijek "netko drugi"? Ako tog "smrada i truleži" ima tako mnogo, ne znači li to da u "smrad i trulež"..... spadam i "ja sam"?....

Pročitaj te Linićeve odgovore! On može biti antipatična mrcina koliko god hoćeš, ali u tom čovjeku postoji crta nekog elementarnog poštenja, koju ja cijenim.... Poštenja koje se sastoji u nekoj realnoj, neušminkanoj percepciji stvarnosti. ..."Do sada nismo uspjeli" - to je izjavio.

U sveopćem moru laži, samozavaravanja, vampirskom balu ego-tripova, meni se ta izjava čini kao golemo olakšanje.... Nešto što pročišćava....

I nisi odgovorio: što bi učinio nakon što sve to smeće sa HTV-a rastjeraš? Ukinuo javnu televiziju? Počeo ab ovo sa nekim ljudima sa ulice?

Kako misliš da se grade institucije društva nakon što se jednim potezom destruiraju? Jesi li svjestan da se one ne mogu sagraditi preko noći?

Tko je glasao

iznos pretplate postaje iznos

iznos pretplate postaje iznos za pivu?

domaceg proizvodaca, naravno

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Cijena kazališne karte

se odavno srozala na cijenu kino-karte, a potom, raznim popustima, i na cijenu jedne ili dvije kave..... Nakon toga se riga vatra da je kazalište parazit koji samo troši novce....

Rado ću platiti pretplatu HTV-u - uz uvjet da se HTV prestane takmičiti s komercijalnim televizijama u proizvodnji pizdarija. Sapunica, realitija, red carpeta, "investigativnih" priloga o Vlatki Pokos i Dikanu Radeljaku, itd.

Dat ću ne 80, nego i 100 kuna, samo uz obavezu da mi se na tom ekranu ne pojavljuju osobe koje ne znaju sastaviti složenu rečenicu, koje ne znaju govoriti, koje nemaju ni dikcije, ni glasa, ni obrazovanja, ni bilo čega što bi zasluživalo da se plati.

Iskreno govoreći, koliko god se to sve skupa nisko srozalo, HTV je, to se mora priznati, još uvijek u mnogim aspektima solidnija televizija od Nove i RTL-a.

HTV bi kao javna televizija koju plaćamo, jednostavno morao, po bilo koju cijenu, odustati od takmičenja s glupavim RTL-ovim sloganom: "samo zabava".

HTV bi imao obavezu, za novac koji dobiva od građana, da aktivno sudjeluje u razvoju nacionalne kulture u najširem smislu riječi.

Tko je glasao

Fomička, Ma glavno da je za

Fomička,

Ma glavno da je za tebe Rakićka prvi izbor.

Tko je glasao

Tak je, Skvikač!

Meni je Rakićka ujna od tetke, pa zato navijam za nju! :))

A ko bi tebi bil prvi izbor?

Tko je glasao

Malo o javnim natječajima:

ww.novilist.hr/Kultura/Kazaliste/Sibila-Petlevski-HNK-treba-vratiti-hrvatskoj-javnosti

Tko je glasao
Tko je glasao

Šprajc je

sam izjavio da na televiziji ima i boljih rješenja nego što je on, odakle sam zaključila da on nije ni bio zainteresiran za to mjesto......

On je meni osobno jako simpa, ali nema veze.....

Mirjana Rakić je svakako prva liga.

Tko je glasao

@Foma Fomič pa kolega grdilin

@Foma Fomič pa kolega grdilin je opširno i argumentirano pojasnio zašto Šprajc nije kvalificiran čak ni za v.d urednika.

Nisam siguran da je to Šprajcova osobna odluka da izjavi da na televiziji ima i boljih rješenja nego što je on, ali njegova je gesta smatram u redu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Foma

Zar misliš da je ta Šprajcova izjava iskrena?
Ili se radi o kaznenoj prijavi DORH-u zbog koje mu je bio spriječeno imenovanje?

PDF]
Kaznena prijava - Index.hrwww.index.hr/images2/kaznenaprijava-1.pdfOvo ste javno označili kao +1. Poništi
Format datoteke: PDF/Adobe Acrobat - Brzi prikaz
16 pro 2011 – Gajeva 30a, 10 000 Zagreb. KAZNENA PRIJAVA. Protiv: Hrvatska radio televizija (pravna osoba). Hrvoje Zovko (novinar HRT-a). Zoran Šprajc ...

Ovdje je u pDF formatu Kaznena prijava.
Vrijedi je otvoriti i pročitati.

Tko je glasao

grdi...

...čekam još odgovor na to pitanje, tj. da se provjeri..navodno bi sutra mogla znat ili u petak..
no, sad si sve mislim, moglo bi ipak TO biti razlog; iako je išlo anonimno...

btw. upravo htjedoh napisat Fomiti...zar doista misli da je to on iskreno, i onda vidim tvoj post..

CC

Tko je glasao

I ja sam već

napisala odgovor na to: kakve veze u tom kontekstu imaju kategorije "iskreno" ili "neiskreno"? Kakav je to način razmišljanja? To je nekakvo javno očitovanje, izjava koja glasi tako kako glasi, potpuno neovisno o tome je li "iskrena" ili "neiskrena". Što postižemo s tim filozofiranjem o "iskrenosti" ili "neiskrenosti"?

Sadržaj izjave je "javna stvar", a mjera "iskrenosti" ili "neiskrenosti" je privatna stvar. Što me briga za Šprajcovu privatnost i intimu?

Ako razumiješ što pokušavam objasniti....

Tko je glasao

@grdilin očigledno je ta

@grdilin očigledno je ta prijava imala presudnu odluku kod Šprajcovog neimenovanja, iako sama kaznena prijava ne znači ništa ukoliko se kako bi ono naši stari "iza brda nešto ne valja".

Znajuči kako nam funkcionira ono krivokletničko Državno odvjetništvo i USKOK, nebi se čudio da je Mladem Bajić ovoga puta umjesto američkim "prijateljima" nešto šapnio na uho svojim hrvatskim gazdama, a ovi opet novom v.d. ravnatelju Domagoju Novokmetu, a ovaj opet Zokiju.

Tako su sve ovce ostale na broju, a plutajuća govna u prisavskoj maloumnici i žabokrečini mogu nastaviti plutati bez širenja novog smrada.

Naravno Mirjana će se Rakić pobrinuti za to da prisavski studiji i nadalje budu otvoreni samo onima koji se svjesni da sjede u staklenikuneće nabacivati kamenjem.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Grdi,

što mijenja na stvari to je li "iskreno" ili "neiskreno"? Ako je to rekao, valjda zna zašto je to rekao. To je dovoljno. U javnom prostoru je, zapravo, jako nepotrebno, a često i kontraproduktivno, ulaziti u intimu ljudi.....

Ako je to rekao imajući u vidu dotičnu kaznenu prijavu, onda mu to služi na čast: znači da je svjestan svoje situacije, i kakve pretenzije može ili ne može imati s obzirom na situaciju....

Meni je to skroz O.K. Čak štoviše: mogu ga samo još više poštovati, ako je to rekao usprkos intimnim aspiracijama koje ima, odnosno, koje bi imao da situacija nije takva kakva jest.

Tko je glasao

Fomita...

....pa koji ti je da prostiš k*****? pa kak ti može bit isto jel netko nešto rekao iskreno ili neiskreno..?
mislim, neovisno sad o ovoj bijednoj kreaturi koja se odaziva na ime Šprajc...pitam te, evo, čisto onak' jel tebi fakat svejedno kad ti netko nešto kaže iskreno ili neiskreno? nije mi to baš jasno?

pročitaj si polako i pažljivo još jednom zadnji pasus in your comment i vidi što u njemu ne štima.

CC

Tko je glasao

CC,

sa argumentom "iskreno" - "neiskreno" možemo baratati u sferi privatnoga. Recimo, ak se zaljubiš u Šprajca. :)) Onda se možeš brinuti oko toga jel ti iskreno ili neiskreno rekel da te voli, da će se rastat od žene sljedeći tjedan i tebe oženit. :))

U međusobnim odnošajima u JAVNOM prostoru, među JAVNIM ljudima, dobro bi bilo baratati samo onim što su JAVNO RELEVANTNE činjenice. U ovom našem primjeru je to izjava: "Ima i boljih rješenja od mene za tu funkciju." Pitanje je li to iskreno ili neiskreno, spada u trančiranje privatnih osobina. Kome to pomaže, i čemu služi?

Mi to radimo stalno, i to je pošast modernog društva: mi u javnom prostoru ostajemo bez relevantnih argumenata, relevantnih vrijednosti, svega relevantnoga za odnose u javnoj dimenziji - zato jer svaki jebeni argument, i svaku jebenu vrijednost možemo dovesti u pitanje takvim "psihologiziranjem". "iskreno - neiskreno" je "argument" koji se može upotrijebiti apsolutno protiv svakoga!

Zato i političke osobe kojima omogućujemo da vladaju više ne ocjenjujemo prema onome što ČINE za javnu dobrobit, nego ih u vrlo velikoj mjeri ocjenjujemo estradnim mjerilima, tj. koliko su "simpatične", ili "tašte", ili ovo i ono.

To je naprosto tako, znam, ali vrijedno je ponekad promisliti o tome koliko nam to zapravo škodi.

Kad nam netko kaže: "Dobar dan, drago mi je što vas vidim", mi više nismo sposobni uzeti tu činjenicu u njenom jednostavnom, eksplicitnom značenju i vrijednosti, nego automatiski rujemo ispod površine: "Što je time zapravo htio reći, koliko je u tome iskrenosti, sigurno mu trebam za nešto kad je tako ljubezan...."

I uopće ne kužimo da na taj način upropaštavamo onu finu, da kažem: aristokratsku dimenziju DRUŠTVENOSTI. Nije smisao i suština DRUŠTVENOSTI u uzajamnom grebanju noktima ispod kože....

Ne znam kako da to objasnim.....

Tko je glasao

@Foma Fomič samo smjena

@Foma Fomič samo smjena kompletne šef etaže i uredničkog pretorijanskog kadra je jedino prihvatljivo rješenje.Sve drugo je čista kozmetika i stavljanje pudera na ranu koja je debelo inficirana gonorejom.

Pravi istinski stručnjak i pošten čovjek nikada nebi pristao da sjemensko žito koje želi sadi u sebi ima kukollja.

Imenovanje je politička odluka onih koji su svjesni da su izabrali osobu koja će vezati konja gdje mu oni kažu!

Ništa se tu neće promjeniti dok lupeži određuju tko će vedriti i oblačiti na prisavskoj maloumnici, a blesavi gledatelji plaćaju kurvarluk političke oligarhije i prostitucije s Prisavlja!

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Kuki,

ajde napravi inventuru vlastitog života, pa kad odgovorno i istinito ustvrdiš da nijedan tvoj potez i postupak nije bio kozmetičko stavljanje pudera na gnojnu ranu, onda ćemo nastaviti raspravu!

Da nikada u svom životu nisi posijao nijedno sjeme koje u sebi ima kukolja, ti bi bio skroz drugačiji čovjek! Prije svega, ne bi bio gnjevan na cijeli svijet.....

Ti si u stvari - trockist! :)) Predlažeš permanentnu revoluciju! :))))

Tko je glasao

@Foma Fomič bum te tužil čim

@Foma Fomič bum te tužil čim shvatim što si mi htjela poručiti, a do tada lijep pozdrav.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

:))))

Štela sam poručiti da si preveč i kontinuirano nabrijan, a život se nemre sastojati od permanentne revolucije. Al' nemoj me tužit! Evo, dobrovoljno ću si pregristi jezik, samo ak obećaš da me ne buš tužil! :)

Tko je glasao

Najvrući poljubac je onaj koji uključuje jezik.

Foma Fomič molim te nemoj to činiti! http://zlatna-dolina.bloger.hr/default.aspx?id=395876

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Fomička, Kaznena prijava sim,

Fomička,

Kaznena prijava sim, kaznena prijava tam. Treba mu dati otkaz jel takvoj osobi koja neistinom manipulira javnošču, nije mjesto na državnoj TV.

Tko je glasao

@Skviki točno tako i ne samo

@Skviki točno tako i ne samo njemu, već i nizu drugih političkin namjesnika prisavske maloumnice, ali i odjelu za pretplatu prestati plaćati pretplatu kojom hrane one nakarade i debile kao što su Zloverka Novak Srzić i ostale sluge i sluškinje bande lopovske, koji nas lažu, obmanjuju, a ne profesionalno rade svoj posao.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Skvikač,

ne pretjeruj!

A kad su ono bile poplave kod Srba, pa kad se Šprajco stao smijati k'o lud dok je gledao kako nekoga nosi bujica vode na ulici - to ti se sviđalo, priznaj! :))

I meni se sviđalo! Šprajco je duhovit, i reagirao je ljudski, makar nije uobičajeno da se tv-spikeri kuglaju od smijeha pred kamerom. Ali, prizor je bio zbilja smiješan, kaj je - je....

Sve u svemu, Šprajco je jedan od boljih ljudi u toj ustanovi.....

Tko je glasao

Fomička, On se može smijat

Fomička,

On se može smijat kome hoče, no druga je stvar manipulacija ratnog zbivanja. Zbog takvih i imamo sranja do ispod brade.
Za moj pojam je dio ekipe ili igrač te iste, koja pokušava falsificirati zbivanja u domovinskom ratu.

Tko je glasao

Ah, Skvikač,

tko je što falsificirao - o tome će tek povijest donijeti sud.....

Tko je glasao

Foma

E vidiš da sam ja na njegovom mjestu rekao bih:
Gospodo ne mogu na to radno mjesto jer je protiv mene podignuta kaznena prijava (normalno ako je to jedan od faktora koji jeuvjet za to radno mjesto).

Zato sam pri dnu komentara na ovom dnevniku to posebno i naglasio ali vidim da na to nitko nije reagirao.

E sad se prisjetimo slučaja sa Holy i Kalamburom.
Kalamburi je upravo kaznena prijava bila ta zbog koje nije zadovoljavala uvjete natječaja.
I znamo kako je to završilo.
Kalambura nije mogla biti imenovana.

Dakle mene osobno zanima što je sa tom prijavom.
Ako je odbačena onda ok.
Ako je u postupku onda nije ok.

Tko je glasao

A ono:

"Optužnica neće utjecati na prodaju škvera DIV-u"? :)))

Tko je glasao

Foma

Mislim da ne treba to uspoređivati.
Dao sam ti gore usporedbu sa Kalmburom, dakako ne ulazeći u bit te kaznene prijave.
Vidjeli smo kako je to završilo.
Misliš li da još jedna takva afera treba Kukurikavcima?
Ili misliš da Šprajc smije obavljati taj posao bez obzira na kaznenu prijavu?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci