Tagovi

Globalno zagrijavanje

Kako je Zoran Oštrić moj komentar o globalnom zagrijavanju "proglasio" spamom nema druge nego da od njega napravim dnevnik. Pošto u komentaru ništa nije bilo napisano uvredljivo prema našem kolegi mogu samo konstatirati da iza njegovog poteza stoji zeleni fundamentalizam

Kako je komentar kraći od dnevnika normalno morao sam ga proširiti....

U osnovnom modelu zagrijavanja kojim nas "siluju" putem medija i institucija ili ako želite drugačije koji nam se prodaje putem propagande cilj nam je zaustaviti zagrijavanje planete na 2 stupnja iznad razine predindustrijskog doba. Dodatni cilj je taj porast temperature ograničiti na 1.5 stupnja iznad razine predindustrijskog doba.

Direktno govoreći vlade, mediji i nesposobni ili lažljivi stručnjaci lažu kada govore da je tako nešto moguće.

1) Trenutačno svijet ima približno 0.85 stupnja višu temperaturu nego u predindustrijsko doba.
2) Prosječna temperatura našeg planeta raste približno 0.02 stupnja godišnje
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
U skladu s tim podacima dolazimo do formule
(83 godine x 0.02 stupnja) + 0.85 stupnjeva = 2.51 stupnja

koja nam govori da će 2100 godine temperatura našeg planeta biti veća 2.51 stupnja u odnosu na predindustrijsko doba. Normalno kada govorimo o osjetljivim podacima onda moramo očekivati muljažu. U ovom slučaju globalna muljaža se nalazi u činjenici da se kao predindustrijsko doba uzima razdoblje nakon 1850 godine. Kada je ono bila prva industrijska revolucija ? Zanimljivo mi je kako oni koji "znaju" da sada imamo četvrtu industrijsku revoluciju ne znaju kada je počela prva. LOL

Nužno je sada spomenuti da sam za izračun koristio relativno optimističke brojeve o temperaturi ili u prijevodu brojevi bliže realnosti ukazuju da će prosječna temperatura 2100 godine biti 3.5 stupnja veća nego u predindustrijsko doba (1850 godina).

U prevodu svi klimatološki stručnjaci koji govore o zadržavanju temperature na samo 1.5 ili 2 stupnja iznad predindustrijskog razdoblja pričaju pizdarije. Pitanje je jedino da li oni to znaju ili su dovoljno nesposobni da niti ne znaju pizdarije koje govore ? Koliko sam u toku neki čak i znaju istinu pa su u skladu s tim napravili vrlo čudnu definiciju o početku industrijalizacije kako bi sakrili istinu o zagrijavanju planeta.

Za kraj nemojmo zaboraviti da kada čujete u medijima u zagrijavanju planete i koliko će biti temperatura 2100 godine 99.9 % stručnjaka dodatne laže zbog svog neznanja je praktički još nije napravljen sistema zagrijavanja naše planete u kojemu prestaje teći Golfska struja. Postoje modeli koji ukazuju na zagrijavanje planete, postoje modeli koji ukazuju na posljedice po Europu i Sjevernu Ameriku ako prestane teći Golfska struja, ali barem ja nisam vidio model u kojem istovremeno imamo zagrijavanje planete, prestanak Golfske struje i kako će te dvije stvari zajedno utjecati na globalnu temperaturu naše planete. Bio bi zahvalan ako bi se ovdje stavio link na takav model, ako on postoji !?

Znam, znam, znam da će se ovdje pojaviti kritike u stilu od kuda ti dolaze ovi brojevi, ne možeš to tako računati i ostale bla, bla, bla gluposti. Te gluposti dovoljno često slušam u Hrvatskoj,a na kraju ispadne da mi je izračun u pravu. Izvan Balkana se stvari rade i ocjenjuju na drugačije načina, ocjenjuju se tako da se pogledaju podaci i onda procjenjuje ako ti podaci imaju uporište u znanosti

Komentari

Evo

45 dana nakon što sam napisao ovaj dnevnik i to nakon što je "naš" eko stručnjak proglasio moj više manje
identični komentar spamom pojavilo se Washingtonsko sveučilište koje je reklo nešto slično. Priznajem da su oni bili puno krvoločniji i neodređeniji pa su stavili povećanje temperature između 2.0 i 4.9 stupnjeva do 2100 godine.

Očekujem da oni dobiju barem jedno protestno pismo iz Hrvatske :)

Zemlja će se do 2100. vjerojatno zagrijati za više od 2 stupnja

Živo mi se fućka za stručnjake s Harvarda, Oxforda i njihove analize. Daj mi sirove podatke i moj rezultat neće moći nitko osporiti !?

ps. imam utisak da sam arogantan

Tko je glasao

ti se još nisi

ti se još nisi apdejtao?
...nije više "globalno zagrijavanje".
Sada su to "klimatske promjene"
...za slučaj da bude "globalno zahlađenje",
...ili se možda sunce odluči da se desi "globalno ništa"
S "klimatskim promjenama" su svi modeli kako god ispali 100% korektni.
Apdejtaj se. Ostavi sve mogućnosti otvorene. Za promjene.
Što znaš kako će se sutra odlučiti.
Hej, promjene su to. Nikad ne znaš.
I kupi si Teslu. Ima i grijanje i hlađenje.
Da te ne iznenade promjene. Temperature.

Tko je glasao

istina

istina, istina još se nisam apdejtao.

Nekako mi se ne sviđa rječnik koji sve više liči na onaj iz knjige 1984.....

ps. čudan sam

Tko je glasao

Jadni Tesla

A kako tek dobro gori.
Ka žuka liti u podne.

Tko je glasao

...ajd´ to što gori. Pa mora

...ajd´ to što gori.
Pa mora ostaviti nekak´i karbonski trag. Ipak je to vozilo.
...ali nikad nisam čuo da je kompanija platila išta rodbini u Lici za prava korištenja imena na kojem ostvaruje operativne, ehm, gubitke...

Tko je glasao

Rodbina

Al ih ima još tamo?
Tamo sretnem po kojeg međeda po šumama i gorama.
Zatrola sam ovaj dnevnik. Nije u redu od mene.

Tko je glasao

...sigurno bi se našlo

...sigurno bi se našlo Tesline rodbine svih vjera i nacija da se djeli lova...
(a i ja, nije to u redu ni odmene)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci