Tagovi

Gdje i kako proslaviti 20. godišnjicu Oluje?

Evo i danas se aktivirala rasprava o tome kako i gdje proslaviti dvadesetu godišnjicu Oluje. Jedni kažu da ako se prebaci proslava Oluje u Zagreb, onda je to protuhrvatski i antihrvatski. Jer proslava mora biti u Kninu. Zanimljivo mi je to što se dobar dio ljudi koji danas pljuju po vladinoj inicijativi o vojnoj paradi u Zagrebu godinama trsio proglasiti narodno veselje u Čavoglavama kao jedinu pravu proslavu i staviti Knin u zapećak. Smiješno. Ili tragikomično?

Osobno mi je svejedno gdje će biti proslava Oluje. Jasno mi je da bi se vojna parada jako teško mogla organizirati u Kninu. Jednostavno, gdje bi bio taj prostor na kojem bi se parada održala? Ja ga u Kninu ne vidim. Da ne govorim o posjetiteljima. Ako se parada i stavi u Knin, onda neće biti moguće normalno organizirati dolazak svih posjetitelja. Knin će kolapsirati. Naravno, gradonačelnica Rimac može slobodno optužiti policiju i Ostojića za fijasko. Politikanstvo neće donijeti ništa korisno.

Ali zašto ne spojiti ugodno s korisnim? Zašto ne spojiti proslavu Oluje, vojnu paradu i pokazivanje vojske i branitelja sa korisnim utroškom sredstava i stjecanja novih sposobnosti?

Zašto ne izvesti napad na Knin kao tih dana 1995. godine?

Pojasnit ću malo...
Dovoljno je angažirati jednu bojnu za napadajne aktivnosti. Pored nje je dovoljna jedna satnija za obrambene aktivnosti. Bojna igra ulogu HV-a, točnije, 7.GBR. Satnija igra ulogu VRSK. Položaji se postave onako kako su bili postavljeni 05.08.1995. Ne treba prelaziti granicu sa BiH. Ujutro, oko 0800 započinje napad. Naoružanje? Može biti i današnje, a može i ono iz 1995. Nije se puno promijenilo. Napad počinje s topničkim gađanjem. Kamere prate radnje vojnika, kamere prate kretanje postrojbi. Može se snimati iz zraka, sa zemlje, sa kacige vojnika, iz prvog lica, itd. Događanja se prenose uživo. Prostor događanja je vojni poligon Crvena zemlja. HTV prenosi događanja, a sve se može pratiti i na video zidovima diljem hrvatskih gradova. Jedan takav može biti i na Jarunu, u Zagrebu, gdje se može organizirati i taktičko-tehnički zbor (prikaz naoružanja i opreme). Čitavu vježbu mogu pratiti komentari branitelja koji su sudjelovali u tim događanjima, što se dogodilo na pojedinom dijelu terena, kako se akcija odvijala....može biti uživo, a može i već snimljeni materijal.
Po završetku vježbe, dio vojnika s opremom ulazi u Knin i kreće se prema Kninu gdje se podiže zastava...

Vojne parade su dosadna stvar. Za vojsku pogotovo. Uvježbavaju se danima, gleda se nekakvo stupanje, uglancanost uniformi i opreme, danima se po vrućini stupa i lupa....a realno od svega toga nema nikakve koristi. Novci se potroše. Nasuprot tome, ovakva vježba donosi i obuku i uvježbava vojnike. Vojska nam bar stiče nekakve sposobnosti, uvježbava se i obučava, a ne glumi olovne vojnike u nekakvim glupavim paradama.

Mislim da bi ovakav način proslave, uz još neke dorade, bio dostojan 20. godišnjice Oluje.

Komentari

http://www.jutarnji.hr/zvijez

http://www.jutarnji.hr/zvijezda-na-vojnoj-paradi-bit-ce-ubojita-haubica-...

Ide sasvim besmislena parada u kojoj ćemo spizditi hrpetinu para, a ni OS RH ni postrojbe ni nitko živ neće imati nikakve koristi.
MOžda nam se malo digne nacionalni kurčić i pomislimo kako smo jaki....A obuka? Koliko se na obuku misli potrošiti ove godine? Koje ćemo vježbe provesti?

P.S. PzH 2000 još nema ni SUV-a. To me podsjeća na onaj S-300 iz 1995. godine.

Tko je glasao

Neki plaču

http://direktno.hr/en/2014/domovina/13278/VIDEO-Ovo-je-spot-zbog-kojeg-b...

...nisu bili pripremljeni za rat... ratovali protiv profesionalaca...na kraju pobjedili...jedan moj poznanik po nadimku Čiko..je ostao slijep...

znači, nije rođen slijep..nego je kao mladić ostao bez očiju..oca i majku su mu ubili 91. kad su pravili Krajinu... naravno, nije se oženio ni zasnovao obitelj...nema djece..nema uže obitelji..ovisi o tuđoj pomoći...

Možeš mu dati novaca na lopate...u čemu može uživati...

sve dobro...

Tko je glasao

Neki plaču

http://direktno.hr/en/2014/domovina/13278/VIDEO-Ovo-je-spot-zbog-kojeg-b...

...nisu bili pripremljeni za rat... ratovali protiv profesionalaca...na kraju pobjedili...jedan moj poznanik po nadimku Čiko..je ostao slijep...

znači, nije rođen slijep..nego je kao mladić ostao bez očiju..oca i majku su mu ubili 91. kad su pravili Krajinu... naravno, nije se oženio ni zasnovao obitelj...nema djece..nema uže obitelji..ovisi o tuđoj pomoći...

Možeš mu dati novaca na lopate...u čemu može uživati...

sve dobro...

Tko je glasao

proslava oluje

Nije loša ideja, ali mislim kako imamo državno vodstvo u idiličnim odnosima, koji se svekoliko i sveudilj trude pomoći svako "svome" narodu u ovoj jadnoj istoj državici, jer, očigledno smo vrlo produktivni, od stoljeća sedmog nismo imali gotovo ni jednu državu, a sada u dvadesetak godina imamo već dvije, ali mislim da bi bilo najjeftinije i najbezbolnije napraviti neku aplikaciju ili videoigricu i tako proslaviti akciju (i sam sam sudjelovao, a da sam znao da će biti ovako nakon samo 20-ak godina...bolje da sam sve gledao putem tv iz neke mirne europske destinacije), mislim da je to najbolje i svi bi putem svojih pametnih telefona mogli sudjelovati i igrati se kauboja i indijanaca, oops, četnika i ustaša.

tko je tu lud

Tko je glasao

Proslava

Planira li se u toj predstavi pokazat ubijanje srpskih civila,palež i pljačka kuća ?

Tko je glasao

Radi se o stvarnoj vježbi na

Radi se o stvarnoj vježbi na temelju stvarnog događaja. Nije riječ o fantasyju ili sajensfikšnu.

Tko je glasao

Pa da...

Zato čovjek i pita.

Mislim, kad će već jednom normalni hrvatski građanin doista početi smatrati 5.8.državnim praznikom, osim u smislu da si nabilda godišnji i zdimi, po mogućnosti, čim dalje od ikakvog svetkovanja? Ili se računa da je srijeda loš dan za spajanje, pa će neki spušiti zgodnu GO kombinaciju? Mislim da će u tom slučaju mnogima biti nezgodno zbog vrućine, a zdravlje je, jelte, na prvom mjestu, pa ćete se morati osloniti na uobičajenu dostavu grla "autobuskim linijama" :P

Inače, kako slavimo 70 godina pobjede nad fašizmom - ima li tu neka zabavna parada?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

radi opomene @Demokrat

i edukacije...trebao bi Pupovac ( 95% njegovih članova su abolirani četnici)
dovesti statiste na traktorima i organizirati jednu vježbovnu kolonu..

Koliko je civila ubijeno? U ratovima kuće gore...to trebaju znati oni koji započinju ratove..... najprije su Srbi ubijali civile i palili hrvatska sela, etnički očistili teritorij kojeg su okupirali... onda su dobili nazad..pa slijedi kmečanje... eto , ti si se učlanio da bi kmečao...samo daj...ima nas koje to cijukanje i kmečanje živo zabavlja..

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Aj drago mi je barem što priznaješ počinjene zločine.Ovo tvoje "oko za oko i zub za zub" nažalost dovoljni govori o tebi.

Tko je glasao

Novi si, valjda

me nisi čitao ti što se predstavljaš kao @Demokrat. Kod mene nećeš naći kompleks genocidnosti, ustaštva i slične tričarije. Meni se jebe za to. Kad su mi htijeli parkirati tenk u dvorištu i kad su raketirali crkvu gdje mi se dijete krstilo..shvatio sam da nema puno filozofije i da je samo sila, olovna sila i čelik hladni..jedini jezik koji četnici razumiju. Suza nad jadnim i napaćenim traktoristima... jednostavno nemam, presušile..isplakao ih nad nekim Hrvatima , susjedovim dijetetom ( još nije pravo pričao nego je tepao a prema meni je uvijek širio rukice i volio me jer sam se s njm igrao igrice " ide rak, ide rak ovdje spat" ) koje sam iskopao iz cigli kuće pogođene haubicom 155 mm od strane srbokomunističke JNA.

Da priznajem, neke sam osobno poslao Bogu na istinu..a ako uračunam cijelu ekipu...poprilično.

Stoga, bar meni nemoj kmečati..samilosti za čejene kod mene naći nećeš...

tražili ste dobili ste...zaslužili ste i gore, po mome...

sve dobro...

Tko je glasao

Naravno, opet se vodi

Naravno, opet se vodi rasprava i prepucavanje oko proslave Oluje. Nije problem što se to odvija na stranicama ovog portala. Problem je kad se takvo sranje odvija na relaciji Predsjednica - Vlada.
I jednima i drugima je bitno da se prepiru i raspravljaju, to će dobro doći u predizbornoj kampanji. Ali korisnost, dostojanstvo, razumnost proslave 20. obljetnice, čini mi se, nije bitna ni jednima ni drugima.

Od vojne parade nema nikakve koristi. Vojska je već počela uvježbavati beskorisno stupanje baletskim korakom. Njihovi resursi i njihove snage će se rastegnuti i prenapregnuti kako bi se 1000 do 2000 vojnika, skupa sa opremom, vozilima i sličnim igračkicama (od kojih neke nemaju ni korisnu uporabnu vrijednost) moglo prošetati Jarunom (Kninom neće, jer nema gdje). Hoće li to biti taj dan, popodne, ujutro ili bilo kad, totalno je nebitno jer nema NIKAKVE koristi.
Možda Amerikanci vide korist. Vjerojatno će oni poslati nešto svojih vojnika, Francuzi će poslati svoje, možda nešto malo Nijemci i još neke zemlje NATO pakta. Samo da bi se poslala poruka Srbima, tj. Rusima, i uzvratilo paradom na paradu. Jer, Srbi su održali svoju paradu na kojoj je bio i Putin prije nekoliko mjeseci.
Na ovu možda dođe Hilary.

Tko je glasao

Oni slave u Čikagu

i kojegdje. Sad pojedini kmeče, pa i neki na ovom forumu koji kažu da su Hrvati...što mi obilježavamo godišnjicu oslobođenja od okupatora.

Tja, memorandumska četnička posla.

http://direktno.hr/en/2014/medijski_partneri/12601/VIDEO-Mitropolit-Porf...

sve dobro...

Tko je glasao

pobegulje

Ne satnija nego četa četnika !Aboliranih. A Pupovac simbolizira par miljuna izbjeglih Srba. Ne znam jedino da li izdati baš manevarsku municiju ? Zna biti opasna. Idem sad spat a sutra cu brojat četničke minuse ↪

Bert

Tko je glasao

Ja mislin da bi najdostojnije

Ja mislin da bi najdostojnije bilo na 20 godin Oluje učinit spomenik Tuđmanu s raširenin rukan onako ka Isukrst na vrj one tvrđave u Kninu od jedno 30 metri i od suvoga zlata s mogućnosti da se spomenik rotira 360 stupnjevi. Ma u biti zašto samo Tuđmanu, stavimo i po jedan isti Šušku, Gotovini, Markaču, Norcu... pa da se nako njih pet šest okriću sihronizirano po cili dan i noć kad bi bili osvitljeni sa 100 reflektora protuzračne obrane, onih šta se mašaju po 40 km.

- "Lalovac i Branko Grčić, idući ponedjeljak odlaze u Bruxelles na pregovore vezane za Proceduru prekomjernog deficita i trebali bi EK donijeti “poklon” u vidu smanjivanja deficita u iznosu od oko dvije milijarde kuna. Međutim, iz Vlade još uvijek nisu stigle nikakve naznake gdje bi se u ovoj godini mogle postići tolike uštede,..." -

iz Slobodne Dalmacije

Da parade, da pokazne vježbe, da uvođenje vojnoga roka,...
Reka san ja da su ovde ljudi poćeli ispaljivat na ganglije i živu u nekome svome svitu koji nema veze s ovin našin. Ma šta ću komentirat...

Tko je glasao

Vojne parade će biti, to je

Vojne parade će biti, to je definitivno. Ja predlažem uštedu.
Vojska ionako mora imati vježbe. Pa zašto ne bi imala jednu na dan proslave Oluje?
Vojne vježbe se ionako održavajuj, helikopteri iovako lete, ljudi se svejedno obučavaju.....pa zašto ne na dan Oluje?

Tko je glasao

a ljudi?

bez obzira na sve, ljudima je to ipak trauma.....zašto im nanositi dodatne traume? u ovoj situaciji malo je dovoljno da ljude pogurne preko ruba. koliko puta su rekli: zar smo se za ovo borili? mislim da od te šok terapije može biti samo loše. dovedi im zvjezde i zvjedice, nek se pjeva, nek se slavi život i nek se budi nada......najveća bi proslava bila kakva tvornica da se ljudi zaposle i mogu živjet......

Tko je glasao

bez obzira na sve, ljudima je

bez obzira na sve, ljudima je to ipak trauma.....zašto im nanositi dodatne traume?

Onda ukinimo proslavu pobjede nad fašizmom, jer eto, fašistima je to ipak trauma... .zašto im nanositi dodatne traume? Nenaoružana nejačad.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

vidiš,

naprosto zato što smo iz tih proslava i tih obilježavanja i u krajnjoj liniji tih događanja trebali naučiti daleko više - a nismo!
a trauma je svima: i pobjednicima i poraženima! sudionicima je pobjeda već u tome što su sačuvali živu glavu. gledajuć od te 95-e na ovamo, čemu????? da bi odabrani bili bolje, ostali da vegetiraju? kako sad to isto područje živi?????? od socijalne pomoći!
nakon II sv.rata barem se gradilo i imao si nadu u bolje sutra. sad pratimo djecu na put u inozemstvo. pa u pečalbu smo mogli i u socijalizmu. čemu?
razumijem te ali se ne slažem s tobom. ti mene razumiješ i želiš ovakvim biserima to poništit? ako ti je tako lakše, samo ti daj......živ i zdrav mi bio, sto ljeta!

Tko je glasao

Kakva trauma? Za koje

Kakva trauma?
Za koje ljude?
Može malo pojašnjenja?

Bez obzira što se dogodilo, vojna parada će se održati.
Čak i mala paradica, koja bi mogla malo proparadirati kroz Knin, ne bi mogla biti ispod 400 vojnika.
Te ljude treba platiti, a prije toga ih uvježbati u sasvim besmislenom stupanju u stroju.

Nije li jednostavnije, logičnije, jeftinije i korisnije, tih 400 ljudi poslati na vježbu u kojoj bi prikazali što znaju i ujedno se uvježbavali?

Nama koji slavimo Oluju i kojima je taj dan početak kraja završetka rata, bilo bi lijepo vidjeti vojsku, koju svi mi plaćamo, kako se uvježbava. Ujedno vidimo i koje sposobnosti imaju a koje smo mi platili.

Tko je glasao

ostala sam dužna odgovor

mislim da su svi na neki način bili obilježeni i ne nužno ugodno. ali rat i nije nešto ugodno. tamo nema ničeg lijepog. pokoja gesta prijateljstva i ljudskosti. momak, dvije godine mlađi od mene, vozio je kruh na ratište. vidio je četu u maskirnim uniformama i stao da bi im dao kruha. izrešetali su ga. doma roditelji, žena i dvoja mala djeca......da li bi vježba potakla pozitivne ili negativne emocije? bio je zbilja dobrica, ne bi ni mravca zgazio. njegovi svake godine odlaze u Knin. djeca su bila premala da bi se sjećala.....sad im ti pokaži vrhunske specijalce i u ovo vrijeme beznađa, što da si da ta djeca, sada već ljudi misle? a vidiš, i oni su dobrice.....mislim da bi učinili isto. pusti ljude da odboluju svoje. ne diraj u rane. svakog najviše boli njegov kamenčić u cipeli. odaj počast tim malim, velikim junacima i ne soli.
da, ono o čemu se ne priča. prodor je bio mučan, težak, čist. na povratku šok. tko je te kuće, ta sela devastirao? tko je na čistom rušio? onom tko je poštenim radom mukotrpno gradio dom, zauvjek je oduzeta radost dobro odrađenog posla.
pusti, nek drže govore, nek pletu lovore, u Zagrebu nek odstupaju, nek nam se parodno pokažu lijepi dečki ali ne diraj......ljude boli.....

Tko je glasao

Opet ne razumijem....kakve

Opet ne razumijem....kakve emocije? Pozitivne ili negativne, emocije potiče već sam taj dan. Kakve veze ima hoće li taj dan biti parada ili vježba za emocije? Nije mi jasno. Ljudi koji su nekoga izgubili na taj dan, obilježavaju ga na svoj način. I uvijek će tako biti. Ne razumijem kakve veze ima moj prijedlog da se uštede novci i potroše na nešto korisno, na nešto na što se već ionako troše, sa traumama koje netko preživljava jer je izgubio nekog bliskog u ratu?

Tko je glasao

Punski ratovi

Opet ne razumijem....kakve emocije?
Mislim da je u tome i problem što ne uspjevaš izaći iz svoje slike svijeta, isto kao i ekipa iz šatora, gdje su ratničke igre jedino što vam se pozitivnog desilo u životu, o čemu jedino pričate, i uporno to namećete svima oko sebe. Rat je jedna izuzetno ružna stvar bez obzira da li pobijedili u njemu ili izgubili i bilo bi dobro da napokon izađemo iz te traume i krenemo dalje. Utoliko su mi bilo kakve ideje o vojnim paradama u bilo kakvom obliku samo blesava kićerica, "igara bez kruha" za naivne pješadince.

leddevet

Tko je glasao

Led9, ja ne znam jesi li ti

Led9, ja ne znam jesi li ti pijan ili si glup ili me provociraš.....što ti je?
Ne radi se o tome je li treba slaviti Oluju već kako i gdje. I to je glavno oko čega se vodi rasprava.
Oluje, Bljeskovi, osnivanje odreda u Brezovici, Bleiburg, završetak 2. svj. rata, 1. svj. rata....su obljetnice koje će se uvijek obilježavati. To je gotova priča. Idemo dalje.
Kako Oluju obilježiti?
Onima koji ne razumiju, objasnit ću još jednom: VOJNE VJEŽBE SE ODRŽAVAJU SVAKE GODINE NEKOLIKO DESETAKA PUTA. JEDNU OD VJEŽBI ODRŽIMO NA DAN POBJEDE: VOJNU PARADU NE ODRŽIMO, JER VOJNE PARADE NEMAJU SMISLA.

Pa ovo bi valjda i poluidiot shvatio....

Tko je glasao

Weteran

Moram te citirati:
"VOJNE VJEŽBE SE ODRŽAVAJU SVAKE GODINE NEKOLIKO DESETAKA PUTA. JEDNU OD VJEŽBI ODRŽIMO NA DAN POBJEDE: VOJNU PARADU NE ODRŽIMO, JER VOJNE PARADE NEMAJU SMISLA."

Mislim da nisi u pravu. Upravo zbog toga što se :
"VOJNE VJEŽBE SE ODRŽAVAJU SVAKE GODINE NEKOLIKO DESETAKA PUTA.

Obljetnica na "Dan pobjede" se ne obilježava samo u Kninu.
Tamo je glavna "fešta".
Obljetnice se obilježavaju i u drugim mistima po ciloj lipoj našoj.
Jedna VELIKA ekipa će ove godine biti u Škabrnji.
I JEBE se njih ovaj put za Knin.

Osobno odo u Škabrnju.
Nit ću u Knin nit posli u Čavoglave pivat borbene i žderat janjetinu i mladu (tada već staru) kapulicu.

Zbilja nema potribe za neke vojne vježbe na taj dan. Još da se kakvo zlo dogodi, eto ti belaja.

Aj malo razmisli. Pametan si čovik i da sam ti samo zbog toga natuknice o kojima moraš razmišljati.

pozdrvav.

Tko je glasao

Grdilin.... Lani nije bilo

Grdilin....

Lani nije bilo vojne vježbe. Samo su MIGovi preletjeli nad Kninom, pa se jedan srušio. I eto belaja.
Mene ne zanima gdje će tko obilježavati taj dan, bitno je gdje je središnja proslava za državu.
Ako se hoće nešto svečanije proslaviti 20 godišnjica Oluje, ja nisam za to da se paradira. Jer parade su besmislene.
Troši se vojni proračun na nešto od čega vojska nema nikakve koristi.
Nasuprot tome, od vojne vježbe je korist višestruka.
Zato upravo i predlažem ovakav način obilježavanja.

Nažalost, znam da će parada proći i da će se nekoliko milijuna kuna utući u tu glupost, a uz to će se još par dana zveckati s oružjem po "regionu".
Al eto, svaka budala ima svoje veselje.

Tko je glasao

Poluidijotske vježbe

Pa ovo bi valjda i poluidiot shvatio....
Da to sam i ja mislio.
Gledanje vojne vježbe je kao gledanje smetlara koji metu trg i nije mi jasno što si zapeo za te vojne vježbe. Prava vojna vježba je nešto što nije zamišljeno da bude pravljeno za publiku osim ako se to ne pretvori u filmsko-paradnu manifestaciju u što bi se neminovno to trebalo pretvoriti da bi zadovoljilo minimalne elemente obilježavanja Oluje. Dakle ipak imamo paradu i naivno je vjerovati da se to može drukčije izvesti, dakle bezveze.

Ono što jedino ima nekakvog smisla je postrojavanje ili okupljanje sudionika i sjećanje na sve one koji su tom prilikom stradali u logici ne ponovilo se. Sve drugo je nakaradno i samo besmisleno i predstavlja prostor gdje političari koji peškaju u herojskom domoljublju traže svoje mjesto. Nažalost to je i mjesto koje paše svim onima koji traže da se vrijeme zaustavi i bez kraja i konca im se zahvaljuje kao i onima koji vole biti blizu važnih osoba nadajući se da će i oni dobiti neko prigodno pomazanje.

leddevet

Tko je glasao

A gledanje vojne parade ili

A gledanje vojne parade ili nekakvog postrojavanja je zanimljivo do jaja?
Vojna vježba je zanimljiva i za gledati, ako se prijenos napravi na pravi način. Vojna vježba, može biti zamišljena i po scenariju iz 1995. godine.

Ovo je isto bedasto: ?

http://www.thevintagenews.com/2015/04/13/67-images-of-a-stunning-re-enac...

Tko je glasao

BBB

Vojna vježba je zanimljiva i za gledati, ako se prijenos napravi na pravi način.
Možda bi to mogla biti ideja za novi Big brother, pogotovo ako bi Glavaš i Šešelj pristali odraditi koji tjedan, a nije da nema i drugih egzemplara pogotovo ako bi se moglo dobiti na posudbu nešto od haških udomljenika, gdje bi nam bilo kraja. Vjerujem da bi s ovakvom originalnom postavom se ovo moglo dobro prodavalo i izvan prostora bivše Jugoslavije i postati naš glavni izvozni proizvod: "Balkanski Big Brother".

Istina, neusporedivo zanimljivije od parade.

leddevet

Tko je glasao

leddevet tzv.ljevičar i antifašist, gay promotor

iz Hrvatske i u Hrvatskoj i @tenor iz Jugoslavije,pa SRH, pa Krajine iz USA-Nebraska ( obojica prvi u redu kod kioska čekaju kad će izaći bivši Feral. današnje Novosti) ..evo zajedno..usklađeno nastupaju protiv branitelja @weterana i @grdlija i dr. ..vidi se da istu sisu sisaju....oba glume antifašiste.. smeta im obilježavanje Oluje, smeta im ustavna zabrana obnove Juge i sl.

Što zaključiti...samo četnici mogu ići kontra branitelja.

sve dobro...

Tko je glasao

Sponzoruše

leddevet tzv.ljevičar i antifašist, gay promotor
Eh, najprije istreseš vreću uvreda, a nakon toga opet obaviš izvan ćenife ono što civilizirani svijet obavlja u ćenifi. Svakako već mi je dosadilo ti tumačiti da nisi ništa razumio i da je tvoje duhovitosti i prikopametovanje vjerojatno primjereno tvojoj omiljenoj birtiji i pripadnim držačima šanka ali ne puno dalje.

S druge strane ako očekuješ da budemo svi zahvalni vama penzioniranim ratnicima bilo bi isto tako dobro da pokažete barem malo zahvalnosti nama koji sve te vaše penzije, i ne samo penzije, financiramo već godinama, a budući da imam osjećaj da ste mnogi od vas jako dobro očuvani, to će sponzoriranje potrajati podosta godina i vrlo vjerojatno priječi na mlađe generacije, pogotovo ako se branitelji izbore da se njihova prava prenesu na djecu i raznoraznu rodbinu.

Dakle, naučite se biti zahvalni i prestanite funkcionirati po metodi "ideje naše, benzin vaš!", pogotovo prema svima nama koji još uvijek uspjevamo raditi u ovoj divoti što ste nam stvorili. Ukratko, nikave parade, vojne vježbe i krkačine na račun države, a tko hoće negdje ići neka putuje na svoj račun s tim da je zapravo najbolja proslava u mjestu gdje se stvarno živi, a ove centralne proslave su samo političarsko prenemaganje, da ne kažem neki drugi vulgarni izraz, populističko branje poena na tom tragičnom ratu i svim žrtvama.

Mislim da nam ne treba jugonostalgičarska zamjena za slet i štafetu.

leddevet

Tko je glasao

Kažeš L9

"""Ukratko, nikave parade, vojne vježbe i krkačine na račun države, a tko hoće negdje ići neka putuje na svoj račun s tim da je zapravo najbolja proslava u mjestu gdje se stvarno živi, a ove centralne proslave su samo političarsko prenemaganje, da ne kažem neki drugi vulgarni izraz, populističko branje poena na tom tragičnom ratu i svim žrtvama."""

Srećom, tebe se pita o tome koliko i moju Bellu ( špringer španijelka).

Znamo da je jedina parada za koju si ti "parada ponosa".

Da naravno da je rat tragičan..kao i svaki rat...dio Hrvatske je bio okupiran i oslobodili smo ga od okupatora...solidan razlog da se to proslavi.

Ja i inače sve što živim poslije Oluje smatram poklonjenim.

Oni kojima je obilježavanje Oluje sol na ranu mogu samo reći...da niste čačkali mečku ne bi dobili po pički.... izvucite pouku..

Ja osobno ne sudjelujem u grupnim feštama...doma napravim roštilj za klince i njihove frendove..pa im održim kraće predavanje o uzrocima (velikosrpstvo) i posljedicama Oluje ( nezavisna država Hrvatska)...iznesem ladicu s ordenjem i odlikovanjima..i tako...

Kako ti obilježavaš taj praznik?

sve dobro...

Tko je glasao

smanjivanje ruralnog stanovništva...

"pa im održim kraće predavanje o uzrocima (velikosrpstvo) i posljedicama Oluje ( nezavisna država Hrvatska)...iznesem ladicu s ordenjem i odlikovanjima..i tako..."

I onda se čudiš što mladi bježe u gradove?

Tko je glasao

Dan mladosti i dan starosti

Ja i inače sve što živim poslije Oluje smatram poklonjenim.
Moj davni, danas pokojni, susjed, inače kapetan iz JNA koji je dobio 1/2 vile kakvu mnogi mogu samo sanjati, je svake godine pažljivo obilježavao Dan republike. Naravno taj se dobrano opasuljio, mlad i vitalan otišao u penziju, iz lokalne kasarne mu je redovito dolazila vojska obavljati sitne posliće, imao je penziju koju nikad nije htio reći kolika je i na kraju su kupili tih 1/2 vile za par maraka i prodali za 30 puta veću cijenu. Eto i ja bih obilježavao sve praznike i veselio se svakom danu da je država bila tako darežljiva prema meni, da mi je podarila pristojnu penziju s nepunih 50 godina starosti, neozbiljnim radnim stažem i nekoliko godina u šumi.

Kako ti obilježavaš taj praznik?
Nikako kao što nikad u životu nisam obilježavao političke praznike, kao što se ne veselim tupavim paradama, operetnim vojnim vježbama, štafetama, političkim šupljim domoljubnim govorima i prodavanjima magle. Jedino se sjetim onog osjećaja da je rat bio napokon gotov i da će napokon nestati svo ono ludilo, sav onaj mrak koji ide s ratom, no toga se sjetim i izvan tog dana pogotovo ako se motam po tim krajevima koji se nisu nikad oporavili od tog zla.

Zapravo se ne volim se sjećati svih tih ratnih godina jer to nije bio lijepi dio života gotovo u niti jednom smislu i ako taj dan treba nekako obilježiti možda je najbolje otići na groblja i tamo vidjeti pravu istinu rata. Ne ponovilo se.

Znamo da je jedina parada za koju si ti "parada ponosa".
Za razliku od tebe ja se ne bojim gay ekipe i nemam ništa protiv njihovog paradiranja. Ne bojim se toga da bi se moglo desiti da shvatim da njima pripadam čega se ti očito bojiš jer inače ne bi stalno ponavljao tu istu mantru.

leddevet

Tko je glasao

Normalno da ne obilježavaš

Oluju..kad si za ukidanje ustavne zabrane obnove Juge...to govori sve..

..što se tiče toga da se ne bojiš gay ekipe...znam.. kad si s njima pjevaš " evo mene među moje"

https://www.youtube.com/watch?v=UF9pkPWToAo

Paralela s kapetanom kod mene ti ne stoji..to je bila znači, JNA..a mi smo ih rasturili...kao i njihove saveznike četnike..pa stoga i proslavljamo Dan pobjede.

sve dobro...

Tko je glasao

Rasturač

Paralela s kapetanom kod mene ti ne stoji..to je bila znači, JNA..a mi smo ih rasturili...
Ma nemoj, kao da oni nisu rasturili one prije, uključujući tvoje herojske ustaše i njihove saveznike četnike, i naravno slavili pobjedu nad neusporedivo jačim neprijateljem. Utoliko usporedba stoji u svemu osim što su njihovi protivnici bili ozbiljna armija, a ne tuga od JNA i pijana bradata gomila gladna kruha. Ta zar nisi vidio u kojem jadnom stanju je bila Banija i njihov najveći okupirani grad Petrinja s limenim dimnjacima probijenim kroz prozore?

Oluju..kad si za ukidanje ustavne zabrane obnove Juge...to govori sve..
Govori puno više ubacivanje takvog članka u Ustav kakvo mišljenje se imalo o vlastitom narodu i budućim generacijama. Znaš tko nema povjeranje u vlastite mlađe generacije taj nikad neće imati suvislu državu što se jako dobro danas vidi gdje vi popilisvupametnaovomsvijetu najbolje znate što je dobro a što nije. Nažalost, no bitno da se bavimo gay paradama, to je stvarno važno isto kao vrijeđanje sugovornika zbog drugog mišljenja. Kad se sjetim još da je takvo razmišljanje prisutno gotovo u većine mislim da nam je država još i dobra.

Eto samo ti slavi i uživaj u osvojenoj ladovini.

leddevet

Tko je glasao

Partizani rasturili, hahaha

pljačkaška banda odrpanaca koji su pod pritiskom iz SSSR-a dizala ustanke ( jer bi u suprotnom Staljin poslao kilere)..nešto rasturila, nasmijavaš me.

Nisu oni rasturali četnike nego su četnici prelazili masovno u partizane kad su vidjeli da dolazi vojna sila iz pravoslavne Rusije, a Britanci ( gdje im je bio kralj) već drže Dalmaciju.

Komunisti su jedino ubijali svoje...vrlo malo je Njemaca i Talijana ubijeno u ratu...jest da su normu pokušali dostići poslije rata...ubijajući zarobljenike i progonom Njemaca i Talijana ..civila..s posjeda i imanja.

Pljačkaši bili- pljačkaši ostali.

Koja kurčeva borba protiv okupatora...samo i jedino..borba za buduću vlast.

Klasičan interni građanski rat u uvjetima velikog svjetskog rata.

Komunisti i četnici su imali fige u džepu....bezveze izginulo cca 1 000 ooo
ljudi.

Njihovi nasljednici jna...obična velikosrpska falanga... čim su ih napustili Hrvati..ostali su bez najsposobnijih i pismenijeg dijela.

Ne bavimo se gay paradama..nego ti osporavaš sve druge osim te parade.

sve dobro...

Tko je glasao

Samo sloga drvosjeka spašava

Partizani rasturili, hahaha
Nego od koga su to bežali tvoje mile ustaše, one iste što su nam Englezi s gađenjem vratili jer nisu htjeli imati posla s takvim herojima?

Inače stvarno mi je nevjerojatno do kuda sve seže tvoje konvertitstvo i pitam se koje bi stavove zastupao da su u ovom posljednjem ratu pobijedili Srbi? Mislim da tu nema nikakve sumnje jerbo su osobe poput tebe uvijek na pobjedničkoj strani. Stvarno si zadnja šlapa.

leddevet

Tko je glasao

Bježao narod hrvatski

od boljševičkog zla. Kurac bi oni osvojili bez Rusa i ostalih...praviš se blesav.

sve dobro...

Tko je glasao

Bježao narod hrvatski

od naroda hrvatskog obzirom da je većina partizana bila ipak hrvatska, kao i tvoj otac npr. No u toj varijanti koja ne paše tvojoj logici (i tvog pajde UDBA-vunabacitelja, naravno) Hrvati su bezveznjaci.

Svakako je posebno krasan bio taj tvoj "narod hrvatski".

leddevet

Tko je glasao

Dodatak

Ne bavimo se gay paradama..nego ti osporavaš sve druge osim te parade.
Vidim da još uvijek imaš problema s čitanjem s razumijevanjem i svašta trabunjaš, u tom smislu ide najjednostavnije moguće objašnjenje onog što sam napisao:

Ukratko, paradiraj brate mili koliko te volja, samo ne na moj račun i ne za vrijeme radnog vremena tako da se blokira pola grada.

Jel' sada imalo jasnije?

leddevet

Tko je glasao

pljaškaška banda odrapanaca...

... koje je uspjela osloboditi koliki ono dio teritorija prije dolaska Rusa?

A bokte, što nisi bio tako hrabar pred tatom i pred KPJ-om kao njezin član - nego sada kada je moderno hračkati... o hrabrosti, ime ti je @drvosjek - vodnik prve klase :P :)

Tko je glasao

drvosijek

svakim svojim uisom potvrdjujes da si lud.evo preporucio bih ti tri nova feniksova dnevnika psa se malo zabavi ozbiljnim stvarima.ako nisi u stanju razumjeti sta feniks pise, pitaj nekoga,eto mozes i ppetru,objasnit ce ti vajda.

Tko je glasao

Feniks nije

vrijedan pol lule duhana....samo takvi poput tebe...izbjegli krajišnici mogu uživati u plodovima proseravanja tog srbijanskog provokatora...hrvatske izdajice i boljševika

sve dobro...

Tko je glasao

drvosijek

dali je feniks vrijedan pol lule duhana necu komentirati,samo znam da je za tebe doktor nauka.sto bjezis od diskusije na njegovim dnevnicima.nemas argumenata,a feniksu se moze suprotstaviti samo argumentima.ajde pametnjakovicu,argumente.pozovi i MKn da ti pomogne.i bez ovog "proseravanje" i time si svoje rekao.argumente,pa da vidimo (te) kako ce obrisati pod sa vama.

Tko je glasao

Ne bježim od rasprave s tim izludjelim starcem

nego nema svrhe..ne jednom su njegove teze argumentirano srušene i s njim je obrisan pod...ali on nije prijemčiv na argumente i logiku..

..mnogi su ga doslovce ismijali argumentacijom..ali on i dalje tjera po svome reciklirajići jugoslavensku, titoističku propagandu... mene je prvi..dok ja nisam bio oštar pokušao vrijeđati nazivajući me ustašom...što je redovna "psovka" jugovića...i ..doslovce mi je psovao majku u jednom postu...

Taj lik je dogmatik..a s takvima nema rasprave...

Ti i takvi ste njegova publika...zato ga reklamiraš i upućuješ na njega..on je ono što Srbi nazivaju " pošteni Hrvat".

sve dobro...

Tko je glasao

Nikad još nitko nije srušio Feniksove teze

a posebno ne argumentirano. Istina, vi šakali nalajali ste se, ali ste samo ostavili svoju brzohlapeću pišaku.

Ponovit ću ti opet - Feniks je 100x bolji Hrvat od tebe, jer on teži boljem, pravednijem i humanijem društvu, dok je tvoj moto "čim gore, tim bolje", kruha i igara, krunice i grba, jebe ti se za sadašnjost i budućnost dok je masna "boračka" u džepu, barut suh i dok ima divljih svinja. U tvojim "tekovinama" na žalost nitko ne uživa osim tebe. Od Feniksovih preživljavamo i danas.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Feniksove teze, u biti neke

Feniksove teze, u biti neke izmišljene "činjenice" koje je on pisao, srušene su više puta.
Posebno na forum.hr.
Feniks ima svoje teze koje temelji na izmišljenim ili poluizmišljenim "činjenicama". Teza na nečemu što nije istina i nije teza.
Dakle, ne može se srušiti teza, nego se ruši laž pomoću istine.
Njegovo pisanje i njegove teze su slične teorijama zavjere. Na teoriji zavjere dalje tražiš neke činjenice koje će tu tezu poduprijeti. Ako ima suprotnih teza, njih odbaciš. Ako netko da istinitu verziju, ti ga proglasiš lažljivcem, ustašom, desničarom, komunjarom, lopovom, zavisno o kome se radi. I to je to.
S takvim ljudima se ne raspravlja. Eventualno ih se može sažaljevati. Nije, doduše, ni dobro ih poticati u njihovim zabludama, al ako su dovoljno stari onda i nije šteta da do kraja svojeg životnog vijeka prožive u zabludi.

Tko je glasao

weteran

sto si sada napisao?nista.kao ido sada.ajde da krenemood pocetka.tko je stvarao drzavu kad je vec postojala(da ne obrazlazemo detaljnije).eto krenimo redom.

Tko je glasao

Ma malo morgen wet

samo se ti tješi ...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci