Tagovi

GAZA i znakovi apokalipse (II)

.....................................................................
RAVNODUŠNI SVIJET I IZRAEL
I kada je tome tako, zar nije za očekivati da od 1948. državu Izrael, nastalu i kao posljedica Holokausta, štiti taj ranije ravnodušni svijet koji je i dozvolio da se Šoah razmaše: nije li licemjerno osnovati državu odlukom UN, a onda prepustiti i državu i izraelski narod da pliva u arapskom i muslimanskom oceanu, kako zna i umije? A taj Izrael, ipak, opstoji od 1948. napreduje, razvija se, upornim radom i zalaganjem cionista i uz solidarnu pomoć židovske dijaspore. Usput, politika bivše Jugoslavije svela je cionizam na rasističku doktrinu, a ne na legitimni nacionalni pokret sa ciljem stvaranja države - po čemu tu državu mogu imati umalo svi narodi svijeta, ali židovski narod nema pravo je imati, niti pravo na obranu? Zalažem se i za „dvije države rješenje“, dakle i osnivanje palestinske države, pisao sam više pura o uvjetima i mogućnostima stvaranja neovisne i samostalne Palestine, ali sve je teže naći opravdanje za zaživljavanje te države, kada i sada, kada je ona samo palestinska autonomija dio tih političkih snaga (Hamas i drugi ekstremisti) OTVORENO propovijeda uništenje Izraela?
Ako Hamas ne shvaća da ovim užasnim provokacijama, raketnim napadima (koji usput, našim medijima nisu nimalo zanimljivi, jer malo je mrtvih!!) obeshrabruje PEACE NOW pristaše, svakog miroljubivog čovjeka koji je voljan pružiti ruku pomirenja Palestincima, što zapravo taj Hamas uopće shvaća?
Cilj koji si je Hamas postavio – uvjeriti osiromašene i ojađene Palestince da su Izraelci okupatori, nemoralne siledžije, koristoljubivi profiteri, kratkoročan je i ne vodi miru. Hamas zna da su građani u pojasu Gaze željni rada i normalnog života, a kako novac sa strane ne pristiže redovito, nije li to znak izrazite nervoze Hamasa, koji na valu opće islamizacije (ISIL je bjelodani dokaz da islamizacija na tragu Al Quaide) širi se dramatičnom brzinom, potiru su i legitimni zahtjevi i prava drugih, umjerenih muslimana, ugrožavaju se Kurdi, zamalo svi oni drugačiji. Nitko ne objašnjava ili rijetko se odgovara na pitanje po kojim logikama je manje relevantan zahtjev za neovisnom državom Kurda, od zahtjeva Palestinaca? Tko se boji saveza Izraela i buduće kurdske države, saveza, zašto ne, Izraela, Palestine i Kurdistana? Sva tri naroda imaju svoje visoko obrazovane elite, one, tvrdim u stanju su organizirati život u ovoj neuralgičnoj regiji svijeta, uz uvjet DA SE STRANE SILE PRESTANU MIJEŠATI u političke relacije naroda i vjera tog širokog i u osnovi bogatog prostora, posebno naftom. Iz Izraela dolaze novi impulsi, tehnološki snažni, i nije li i to jedan od razloga da multinacionalne kompanije i gramzivi, špekulativni kapital želi što veći kaos na ovom prostoru, to želi i svjetski vojno-industrijski kompleks koji MORA nekome prodavati nagomilano oružje, prostoru gdje strasti igraju oduvijek veću ulogu nego ratio! Zar nisu dovoljni ratovi u Siriji, Iraku, sukobi u Egiptu, Libanonu...? Tko se boji toga da se Izrael počne shvaćati kao predziđe judeo-kršćanske civilizacije i saveznik ne samo USA, već i EU? I, mada izgledalo nevjerojatno, i Izrael i Izraelci su povremeno manipulirani: povijesna memorija naroda opterećenog pogromima i Šoah tako je impregnirala izraelsko javno mnijenje da je dovoljno spomenuti mogući novi Holokaust da odmah se još više zbiju redovi i vojna opcija postane logična i još više podržavana. Naime, zamalo da nema današnje obitelji u Izraelu, koja na neki način nije povezana sa zločinom nad zločinima, po genocidnosti jednim od najstrašnijim u novijoj povijesti čovječanstva. Osjećaju to čak i unuci preživjelih Holokausta, ne samo „djeca Holokausta“.
LOGORAŠKI BROJ 121 729 KAZUJE…I OPOMINJE!
Dobro objašnjava moj virtualni znanac iz Izraela kako Izraelac vidi sebe? Kao povratnika. I piše taj Izraelac, doseljenik iz Bosne, ponosne i prkosne, najokorjelijim nesimpatizerima to bi moralo biti jasno, Židovi su preživjeli torture i životne drame sa kojima se ne mogu usporediti zamalo nijedni događaji u modernoj povijesti međunarodne zajednice. Samo djece na razini svih uzrasta stradalo je 1,500.000 i to nakon svirepih eksperimenata in vivo, nakon svih mogućih šikaniranja, zlostavljanja svih vrsta. Krematoriji i spomen obilježja nikome ne mogu prepričati prethodni strašni dio puta do njih. Oni koji su ih obišli mogu vam ispričati kako je gledati dokumentarne filmove danas u Auschwitzu, Dachau , Buchenwaldu... kako se dio posjetitelja diže iz malih kino-dvorana ne mogavši do kraja gledati ih, jer im se bukvalno, počne povraćati… Pogled na hrpe sačuvanih naočala, cipela, kose, da sedam tona kose nađeno je u ostacima logora Auschwitz kada su u njega ušle sovjetske trupe u siječnju 1945…! Može li se razumjeti više autora ovih redova ako napišem da dok su moji vršnjaci u mladosti odlazili u Trst, moja je persona posjetila spomen područje Buchenwald, Dachau, pored ostaloga, sa preživjelim Auschwitza i Dachaua stajao sam u rekonstruiranoj baraci u Spomen području Dachau 1972. i slušao razrogačenih očiju oca, tetovirani logoraški broj Auschwitz - Birkenau 121 729…Imao je drugi broj u Dachau, taj nije tetoviran, ali u pola noći cijeli kasniji život, znao ga je napamet, jer ga je svako jutro na "Apel-platzu" morao izgovoriti. Sve logoraško vrijeme Marko Weiss je za čuvare logora bio samo broj, samo običan broj, njegovo ime je postojalo tek za nekolicinu drugih logoraša... Umrli su zamalo svi preživjeli Holokausta, među njima i moj otac koji je osjetio kako je specifičan smrad dima koji suklja iz krematorija koji su danonoćno radili u industriji smrti! I kada se tendenciozno događaji u i oko Gaze uspoređuju sa događajima iz Holokuasta - eto Izraelci čine Palestincima ono što su njihovim precima činili naci-fašisti!-, postoje i druge, ove poveznice, koje se rijetko spominje!
Danas Izraelci s ponosom ističu da su Židovi koji čine 0.02% svjetske populacije ( blizu 14.000.000) dali 129 nobelovaca, a islamsko stanovništvo (1,200.000.000 ili 20% na planeti, rasprostranjeni na 22.000.000 km²) samo 7 dobitnika Nobelove nagrade.
Da li je svijet moguć bez Židova? I zašto smo uopće toliko omraženi, otkuda danas, 2014. toliko antisemitizma? Pretpostavimo da su svi židovski neprijatelji uspjeli da nas eliminiraju s globusa. zašto bi Zemlja bila “čišća”, bolja, bogatija…? Najlakše je misliti o tome kako se mora zbaciti s leđa svijeta taj neprijatni svjedok, to strano tijelo... Međutim, treba se zamisliti nad tim koliko je nešto što je prividno loše ipak dijalektički i fenomenološki opravdano. Da nestane mala židovska država, tko bi prvi postao meta nove svjetske hajke? Arapi su svom malom susjedu, piše točno moj izraelski znanac, posebno poslije Holokausta, trebali u miru prepustiti taj komadić teritorije od 10.000 km² na kom su preci Židova živjeli i utemeljili kulturu zajedničku islamu i kršćanstvu. Mislite li vi, draga slavenska braćo, da možda i vi ne bi ponovo došli na red u nekom možebitnom svjetskom sudaru?
Ili je doista potrebno izbrisati neki skriveni pragrijeh duboko pohranjen u temeljima vjerovanja, u obostrano stvorenim i ispisanim mitovima, nemoralno postavljenu sliku povijesti, čak i relativno recentne povijesti. Jer, nisu predviđenu Palestinu planom UN iz 1948. „pojeli“ samo Izraelci u oslobodilačkom ratu, učinile su to tada Transojordanija, Egipat...
Nije li zajedničko i judaizmu, i islamu, i kršćanstvu da su to religije krvi, ali i sličnih običaja te semitskih jezika? Židovima i Arapima svojstveno je da zaboravljaju i zlatna doba suradnje (Španjolska) , da zaboravljaju sredine gdje su stoljećima ipak egzistirale i sinagoge i džamije, i da su sličnosti islama i judaizma veće nego sličnosti između, primjerice, judaizma i kršćanstva. Židovi, cionisti žele natrag svoju pradomovinu, pustite Izraelce na miru, pustite ih da svoju kreaciju koja je ipak nadprosječna, realiziraju. Svaki znanstveni institut u Izraelu, neće biti na korist samo Izraelu, jer otkrića, patenti, inovacije… koje po nekoj tradiciji su dio židovskog duha,temeljenog u čitanju (narod knjige!),obvezi učenja, pismenosti, poznavanju stranih jezika, konstruktivnoj sumnji, preispitivanju... prelit će se čovječanstvu, kao što su se prelivale i do sada (Mojsije - zakoni, Isus Krist.ljubav, Karl Marx, ekonomija, Marx uvjetno Židov), Sigmund Freud, psiha, psihologija Albert Einestein, fizikalni zakoni, tehnologija).
Prošlost se pamti i ne može se lako oprostiti muftiji jeruzalemskom Hadži Aminu el Huseiniju suradnju s Hitlerom. Arapi su u nekoliko ratova pokušavali onemogućiti nastanak židovske države, a najekstremnije struje u Iranu podržavaju tezu da Izrael nikada ne treba ni priznati i da ga se mora u potpunosti uništiti. I ti vlastodršci danas se brinu o humanoj katastrofi u Gazi, kao da rakete tamo nisu dopremljene od njih i njima sličnih?
OPASNOSTI NUKLEOKAUSTA
Posljedica te teze su i današnja tragična razaranja Gaze, opasnost NUKLEOKAUSTA! Po istom receptu uništenja cionističke države godinama se pucalo iz Libanona, dok Izrael nije uzvratio na najrazorniji način. I svatko tko misli da će Izrael promijeniti odjednom svoju politiku, vara se: postoji KONSENSUS o obrani, i u trenutku agresije i ugrožavanja temelja države, Izrael je jedan, čvrst, moćan, prkosan.
Izraelski pioniri, halucim, su prošli put odricanja, mukotrpnog rada. Nijedna zemlja nije stvarana pod krajnje nepovoljnim uvjetima, nijedna zemlja na svijetu nije apsorbirala tolike mase useljenika od 1948. do danas – od početnih 600 000 Židova danas je u „national home“ okupljeno 6 milijuna Židova… Sam sam svjedočio prvim barakama jednog kibuca kraj Haife (sačuvane su!), da bi danas svaki kibucnik imao vrlo visoki standard, na razini evropskog ili čak iznad evropskog. Depresija se u meni pojačava kada razmislim koliko je mojih prijatelja, znanaca ili rođaka krenulo sa novim životom u Palestini i Izraelu, ali, ne mogavši podnijeti život u strahu desetljećima odustalo je od ostvarenja cionističkog sna, i vratilo se u stare domovine, gdje smo često samo trpljeni, ali ne i ravnopravni matičnim narodima i nacijama.
Virtualni znalac u Izraelu upozorava: U brdskom naselju Ora pored Jeruzalema doseljenicima su u rasporene utrobe zašivali kamenje i bacali ih u bunare. Crno oživotvorenje bajke o vuku i Crvenkapi. Nikada se nije prestalo sa upadima u kibuce, sa spaljivanjem šuma, ljetine, krađom poljoprivrednih mašina i stoke. Pet mladića su ubijeni jer su sadili drveće (po njima se zove kibuc Maale Hahamisha). Što u ratovima, što u neprekidnim pojedinačnim napadima, od 1935. stradalo je više od 20.000 useljenika među kojima je bilo mnogo onih koji su bili jedini i posljednji iz porodica kompletno stradalih u Holokaustu. Žalosnim činjenicama nema kraja. Eskalacija nerazumnog terora ogledala se u upadu u škole i strijeljanju đaka (Maalot, 1974. god. – 24 učenika prvih razreda), u ubijanju sportaša na Olimpijadi u Muenhenu 1972., rušenju putničkih aviona, dizanju u zrak dvadesetak autobusa s putnicima, u detoniranju kupaca na pijacama ( Markale u Sarajevu?), u studentskoj menzi na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu, na svadbama, u krvavim atentatima za skoro svaki židovski blagdan, u bjesomučnom pucanju iz Betlehema po naselju Gilo, u neprekidnom bombardiranju kaćušama od strane Hezbollaha na sjeveru, uz sedmogodišnje granatiranje i raketiranje iz Gaze, nezanimljivo medijima u svijetu.
IZRAELSKI USTUPCI ARAPIMA, KAO BUMERANG
U stvari, u jeku najvećih ustupaka Arapima tj. Palestincima naglo je rastao broj terorističkih napada. Nezgodno pročitati u štampi vijest kako mali Palestinac, napuštajući predškolski vrtić, izjavljuje da će kad odraste kao samoubojica-šehid, pretvoren u živu bombu, eksplodirati u autobusu sa Židovima odnosno Izraelcima. Često se pokazalo da ustupci Arapima vraćaju se samom Izraelu kao bumerang – radilo se o puštanju palestinskih zatvorenika na slobodu od kojih se dio vraća starim "aktivnostima", radilo se o tome da i danas, dok iz pojasa Gaze lete rakete na ostatak Izraela, u pojas Gaze ulaze kamioni sa robom i namirnicama za Palestince, i da se pojas Gaze opskrbljuje strujom koja elektrodistribuciji Izraela nije u potpunosti plaćena…I dok se svakom domaćinstvu u ostatku Izraela isključuje struja zbog nekoliko tisuća šekela duga struja pojasu Gaze i dok ovo pišem, usprkos svemu, se isporučuje…
Ozbiljnih znakova pomirenja bilo je za mandata premijera Yitzaka Rabina, potpisan je i Oslo sporazum. Sporazum iz Osla, službeno se zove Deklaracija o principima ili Dogovor o privremenoj samoupravi ( Declaration of Principles on Interim Self-Government Arrangements) ili Deklaracija o Načelima ( Declaration of Principles). On je bio prekretnica u palestinsko-izraelskom sukobu. Bio je to prvi izravan sporazum između Izraela i Palestinskih političkih predstavnika (PLO). Zamišljen je kao okvir budućih odnosa između Izraela i buduće Palestinske države, kada se riješe sva neriješena pitanja konačnog statusa dviju država. Sporazum je dogovoren u Oslu, Norveška u kolovozu,1993., a potom i službeno potpisan na javnoj ceremoniji u Washington DC 13. rujna, 1993., od strane Jassera Arafata u ime Palestinaca i premijera Yitzhaka Rabina. Potpisivanju su svjedočili ministri vanjskih poslova USA i Rusije, kao i američki predsjednik Bill Clinton.
Međutim, prava drama se dogodila 1995. kada su predsjednika izraelske vlade Rabina ubili židovski ekstremisti. Prepustio je Palestincima na upravu Hebron, Betlehem, Ramalu, Shem, Janin, Jerihon, naredio povlačenje iz Gaze, dopustio je Arafatu da se vrati nakon dugogodišnjeg lutanja u Palestinsku autonomiju.. U Gazi su otvoreni moderan aerodrom, luka, sveučilište, veliki broj arapskih radnika, trgovaca, hodočasnika i turista su nakon rutinske kontrole prelazili granicu. Oformljena je i obučena palestinska policija, sudstvo... Počelo se živjeti. ali ne uz suglasnost Hamasa – onog dana kada se Hamas nametnuo, uz pomoć stranih činilaca, kao alfa i omega politike, kada je ubijen Rabin u atentatu, stvari su krenule opet naopako. Sjećam se kao danas, vijest o smrti Yitzaka Rabina zatekla me u Mađarskoj, na polutajnom susretu Židova ex-Jugoslavije, vijest i smrti Rabina primio je prvo službenik Izraela na radu u Budimpešti, a tu večer među nama…Bio je to šok za njega, ali nas koji smo povjerovali da je sporazum Palestinaca i Izraelaca moguć, na dohvat ruke! Večeralo se, i vijest se širila blagovaonicom, sa strahom i nevjericom, od uha do uha, Yitzak Rabin, nekadašnji general pretvorio se od ratnika u goluba, imponirao mi je istog godišta kao i moj otac (1922.), cijenio sam ga kao pacifistu i ledolomca, onoga koji je govorio DA miru, a NE ratu i ratovima…
Danas, iako u formalnom savezu, Hamas i Al Fatah Mahmuta Abasa, i dalje su suprotstavljeni politički činitelji, a dijelom i stoga što se Al Fatah nije posve oslobodio svoje korumpirane pseudoelite.
......................
(nastavit će se)

Komentari

Kako je zidovski sovinizam

Kako je zidovski sovinizam postao standard, a da se Ljuba nama nije nije niti ispricao zbog ljudi koji i njega predstavljaju.

http://www.advance.hr/vijesti/genocidne-izjave-izraelske-desnicarske-zas...

Ljubo, kako te nije sram?
ž

Tko je glasao

Sramota te bilaLjubo-drugima podmećeš neukost i neinteligenciju:

Dolje u komentaru http://pollitika.com/gaza-i-znakovi-apokalipse-ii#comment-464767
kažeš mi ovo:

I odakle ti SUMANUTA IDEJA da su u naci-logorima Trećeg Reicha sva djeca, pa i židovska, završila u plinskim komorama odnosno odmah ubijena po DEPORTACIJI u logore? Osobno poznajem bar pet osoba koje su još žive, a kao djeca su stigli u Auschwitz (npr, Branko Lustig),, ili u Bergen Belsen...

I ja pročitam ovo o B. Lustigu:

Već pri izlasku iz vagona u Auschwitzu je jedan od zatvorenika majci i njemu rekao neka kažu da Branko ima 16 godina. Tako su i učinili, ne znajući da je upravo to bila dobna granica koja će ga odvojiti u logorske radne skupine umjesto, kao mlađu djecu, poslati u sigurnu smrt. U logoru je bio odvojen od majke, kojoj se gubi svaki trag; dobivao je razna zaduženje.
ovdje:
http://www.vecernji.hr/biografije/branko-lustig-341

Dakle dajem ti dokaz da si neuk- ne znaš ono o čemu ti baš onaj koga navodiš kao dokaz u pobijanju moje tvrdnje da su djecu u logorima u kojima nije bilo odjela za djecu, odmah ubijali u plinskim komorama, potvrđuje da je baš onako kako sam ja "neuka" tvrdila!

To nije samo neuko od tebe, nego i toliko NEINTELIGENTNO, da si vjerojatno u skupini iznimaka svoga roda.

Da se nisi usudio zarolati ovaj primjer razotkrivanja, tvoga laganja, pokušaja da vikanjem ( velikim slovima-) .dakle agresijom svoju laž nametneš kao istinu!

Mrzim laž i lažove, toliko da mi nije teško izdvojiti vrijeme za njihovo razotkrivanje!

Tko je glasao

"da si vjerojatno u skupini iznimaka svoga roda."

Kojeg roda, ako znamo da je Ljubo polutan? Upravo takvi su najgori jer u obrani svog opredjeljenja pokazuju ekstremne znake svog devijatnog ponašanja. Sjetimo se samo Ljubinog ponašanja i istupa pod nickom DANIMIR. Laži obmane, lažna predstavljanja, denuciranje i da ne nabrajam sve ekscese kojima je baniran sa pollitika.com. I to je istina koju će Ljubo zarolati, ali upravo njegovo zarolavanje govori u prilog tvrdnji da je jalušni diletant, uobraženi hvalisavac, psihički bolesnik, moralna i karakterna bijeda koju ni struka kojom se prsi da joj pripada ne ferma za nula posto i na svim portalima persona non grata.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@zrakomlatalo

Evo, doživio si tu čast da ne zarolam tvoj upis. Neka svi vide što si napisao, pored ostalog, za mene kao autora teksta:
..."u prilog tvrdnji da je jalušni diletant, uobraženi hvalisavac, psihički bolesnik, moralna i karakterna bijeda koju ni struka kojom se prsi da joj pripada ne ferma za nula posto i na svim portalima persona non grata.
Sve argumenti jedan bolji od drugoga! Imaš li ti "zrakomlatalo" neku ušteđevinu, hm, hm? Ako imaš, da se mi ipak sretnemo KONAČNO na sudu?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo od volje ti kao Šokcu post!

@Ljubo nisam ja napisao ništa novo ni nepoznato. a samo ti nastavi zarolavati, nema problema. Što se tužbe tiće @Ljubo, aka DANIMIRE od volje ti kao Šokcu post. Ima tu materijala da ti pamet stane!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ovdje je dokaz da je Ljubo lagao o ubijanju djece u logorima

http://www.vecernji.hr/biografije/branko-lustig-341

Već pri izlasku iz vagona u Auschwitzu je jedan od zatvorenika majci i njemu rekao neka kažu da Branko ima 16 godina. Tako su i učinili, ne znajući da je upravo to bila dobna granica koja će ga odvojiti u logorske radne skupine umjesto, kao mlađu djecu, poslati u sigurnu smrt. U logoru je bio odvojen od majke, kojoj se gubi svaki trag; dobivao je razna zaduženje.

jer je tvrdio da djeca nisu odmah ubijana po dolascima u logore koji nisu imali odjele za djecu- primjerice Auschwitz, i još mi se rugao da sam neuga i neinteligentna, iako je sam naveo primjer koji pobija njegovu tvrdnju!

Očito mu memorandumovska želja da Hrvate prikaže gorima i od onih u Auschwitzu- popila mozak nalaže da laže ili podvaljuje ,kao i drugi memorandumaši, uzimajući samu činjenicu da je negdje bio dio logora za djecu, kao argumewnt kako su oni koji nisu imali te odjele, bili čovječniji, jer nisu (a baš jesu-dokazano) ubijali djecu- odmah po dovoženjima u logore!

Time ne kažem da su Hrvati bili bolji jer su imali taj odjel, ali gori nisu bili

Inače postoji i jednakost- ispunjavali su jednako zločinački :zločinačke dužnosti po volji mentalnoga sklopa fašističkoga njemačkoga stroja smrti !

Ljubo, ako si fer, nećeš ovo zarolari!

Tko je glasao

"RAVNODUŠNI SVIJET I IZRAEL"

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao
Tko je glasao

ONI dolaze

"Moja kći ima samo tri godine. Svaki put kad čuje eksploziju, vrišti i govori 'Oni dolaze!'

http://www.jutarnji.hr/potresna-prica-iz-bolnice-u-gazi--govorimo-djeci-...

Tko je glasao

Ljubo ov nije spam već odgovor na komentar!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

sjenka USTAŠE SU DOŠLE SAMO JEDNOM!

Po Ljubomira Rubena Weissa 1943.,i ne samo njega (oko 40 je mrtvih mojih bližih i daljih rođaka!) SU DOŠLI KAMIONOM, s ekipom u kojoj je bio jedan ustaša, jedan folksdojčer i jedan pripadnik Wehrmachta i deportirali ga u Asuchwitz, ubili u plinskoj komori i spalili! Star je bio 11 godina!
Imovinu Weissovih koju smo tražili u naturalnom obliku kupio je na fiktivnoj dražbi pred Trgovačkim sudom u Bjelovaru jedan hrvatski braitelj, za deset puta manju vrijednost od realne!
Moj pokojni otac nakon oslobođenja iz logora Dachau cijeli ostatak života jedva da je i spavao. I dočekao EKSPLOZIJU dinamita 1992. podmetnutog pod CIVILNI OBJEKT, pod skromnu vikendicu za koju nije dobio odštetu, kao ni ja koji i danas od hrvatskih vlasti potražujem odštetu. Zadnje sam pisao Mladenu Pejnoviću, šefu DUDDI-a, molio neku odštetu u obliku državne imovine, na dva preporučena pisma nije ni odgovorio! Mukajet! Pojela vikendicu maca!
A mnogi preživjeli Holokausta godinama prije smrti halucinarali su i "slušali" bat vojničkih čizama a jedan rođak u Osijeku godinama pred smrt slušao je kako mu lupaju na vrata "haustora" i vikao: EVO IH, DOLAZE USTAŠE PO NAS!
Naravno, ustaše su došle samo jednom!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Zašto nisu organizirali referendum?,((

s ekipom u kojoj je bio jedan ustaša, jedan folksdojčer i jedan pripadnik Wehrmachta i deportirali ga u AsuchwitzA ustaša je zapovijedao i folksdojčeru i pripadniku Wermachta!?.(((
Ustaše su bili pod zapovjedništvom fašističke Njemačke, koja je osmislila holokaust.

Ljubo , navedi zemlje u Europi koje pod Njemačkom okupacijom nisu morale provoditi Hitlerov plan za uništenje Židova?

Što je recimo s Poljacima?
Jesu li oni bili nadriustaše- ta imali su daleko veći broj smrtonosnijih (po broju žrtava) logora u Poljskoj!
Jesu li Francuzi bili ustaše, kada su njihovi Židovi bili deportirani do logora, a zatim ubijani?
Nastavi niz!

Kod tebe, Ljubo, je posebno izražena mržnja prema Hrvatima, pa zato , iako su došla dva Nijemca i jedan ustaša- to zlo pripisuješ baš ustaši- koji mora izvršavati naredbe svojih nalogodavaca.

Nije hrvatski narod u to doba mogao organizirati referendum protiv zlodjela nad Židovima- valjda ti je jasno zašto- jer to nije bila slobodna hrvatska država, nego dio Trećega Reicha.

Baš bi se ustaše zamarali protjerivanjima i ubijanjima Židova, da im to nisu naređivali "gospodari tadašnjega svijeta" i Hrvatske- Treći Reich i Hitler!

Zašto Poljake, Francuze,..., i ostale tako ne okrivljuju?
Zato što očito oni nemaju srpsko-jugoslavensku propagandu koja ima za cilj Hrvatima natovarivati najveće zločine nad Židovima (iako su se sami hvalili kako su Srbiju očistili od Židova, i iako nisu nakon ww2 vratili imovinu preživjelim Židovima,...i iako su sami devedesetih, nad drugim narodima provodili isti kao Hitlerov plan- genocid nad jnekim narodima).

Nisu uzalud njihovi špijuni podmetnuli bombu pod Židovsku općinu u Zagrebu! Pametni Židovi, poput dr. Slobodana Langa i T. Merona razumiju, ono što ti Ljubo nikada nećeš razumjeti:
Hrvati u svojoj prirodi nisu genocidni, samo su imali nesreću da su ih osvojili fašisti pa im nametnuli svoj koncept (koji ogromna većina Hrvata nikada nije prihvatila- jer su istinski vjernici i bogobojazni ljudi) ili su ih uvijek kompromitirali oni kojima su bliski najgori zločini i ubijanja- samo da bi širili svoju državicu i liječili svoje komplekse veće vrijednosti najvećom vrijednošću koju imaju i ponose se njome- lažljivošću!

Za vikendice nitko nije dobivao odštetu u RH, pa nećeš niti ti, sve dok Srbija svim građanima RH ne plati odštete za razorene domove i poubijane ljude, i vrati novac koji je RH uložila za njihove srbodojčere koji su dolazili po Hrvate, ne samo jednom, prokazivali ih četnicima, silovali i ubijali!

Tko je glasao

Jasenovac...

...jedini logor smrti u Europi koji NIJE bio pod njemačkom upravom.

Tko je glasao

Ustaše pod upravom Staljina i KP Sovjetskoga saveza(((

A ustaše su bili valjda bili pod kontrolom (upravom) Staljina i Sovjetske Komunističke partije- ili kakvo joj je već bilo ime.

Trabunjaš gluposti!
Nije NDH bila izvan vlasti i zakona Trećega Reicha, već sastavni dio te fašističke naddržave, koji je morao provoditi i njihove rasističke zakone!

Slično ti je i danas s EU- samo oni imaju zakone sličnije zakonima Komunističke partije SS (Sovjetskoga Saveza)!

Tko je glasao

da i ne...

... meni je žao što ti se ova činjenica ne sviđa, ali mnoge druge države i "države" su bile pod Trećim Reichom, no logori smrti su UVIJEK bili pod direktnom njemačkom upravom.

Čak i onaj u "Srbiji". A eto - jedino Jasenovac - nije, on je bio pod direktnom upravom NDH.

A da je tome tako, svjedoči i citat njemačkog generala Horstenaua (ako ti trebam objašnjavati tko je on, onda... jebiga).

"Očevid iz izvještaja Hitlerovog Generala von Horstenau-a o posjeti Jasenovcu:
Mi smo sada ušli u koncentracioni logor u pretvorenoj tvornici. Užasni uvjeti. Nekolicina muškaraca, mnogo žena i djece, bez dovoljno odjeće, spava se na kamenoj ploci noću, jauci na daleko, krik i plač. Zapovjednik logora - hulja, ja sam ga ignorirao, ali umjesto tog sam rekao mom ustaškom vodiču: "Ovo je dovoljno da se covjek ispovraća
A onda najgore od svega: soba uz čije zidove, leži na slami koja je upravo donesena zbog mog pregleda, nešto poput pedesetak gole djece, od kojih polovina mrtvi, a druga polovica umire. Ne treba zaboraviti da su izumitelji koncetracionih logora Britanci za vrijeme Burskog rata. Međutim, ti logori su dostigli svoj vrhunac odvratnosti ovdje u Hrvatskoj, pod Poglavnikom instaliranim od naše strane. Največe od svih zla mora da je Jasenovac, gdje nijedan običan smrtnik ne smije privirit."

p.s. Skviki - tvoj minus je znak da te nervira jedna povijesna činjenica ili imaš nešto pametno za pridodati raspravi?

Tko je glasao

Neke laži toliko blistaju u jednoj rečenici, da nije lako ...

vidjeti istinu, dok se taj sjaj ne ukloni strpljivim i detaljnim objašnjenjima!

O jedinome logoru s dijelom za djecu i manuliranjima oko toga:

Logika i razum pokazuje da ako je negdje bio dječji odjel u logoru- da onda dovedenu djecu nisu odmah poubijali!
Vjerujem da se slažeš s takvom činjenicom.

Ako svi ostali nacistički logori nisu imali dječje odjele, znači li to da su sva ubijena židovska djeca ubijena baš u Jasenovcu pa ih je sveukupno u logorima, u ww2 ubijeno samo i točno onoliko koliko ih je ubijeno u Jasenovcu- desetak tisuća?

Nadam se da se slažeš da tako nije bilo i da ih je daleko više ubijeno u logorima smrti po Poljskoj i Njemačkoj!?

Što to onda znači?
Ubijani su i po svim drugim logorima, a ti logori nisu imali dječjih odjela?
Valjda ti je jasno da su onda izravno ubijani, odmah nakon dovoženja i odvajanja od roditelja, kao i mnogi starci!

Zato slike jadne i ispaćene djece ne znače ujedno i da je taj logor bio najgori logor za djecu od svih, nego možda ima i neke druge istine- tu su neki možda i preživjeli, a kod ostalih- gotovo nitko!
Što su trebali drugima dječji odjeli u logorima, kada su odmah u startu ubijanjem djece, te odjele učinili bespotrebnim i uštedjeli Reichu znatna sredstva!

Zbog emocija, koje zakoče razum i situaciju prikažu po željama onih koji nastoje koristiti te emocije po svojim planovima, činjenica o postojanju dječjega dijela u logoru, uzima se strašnijom od činjenice da u drugim logorima nije trebao takav dio, jer su jednostavno poubijali svu djecu!
(Strašno je jedno i drugo i neoprostivo, ali oni koji su zlonamjerni prema Hrvatima baš namjerno ističu za argument, ono što je u biti kontaargument, jer u Jasenovcu djeca nisu ubijana odmah po dolasku u taj veliki sabirni, radni, kažnjenički,..., logor i logor smrti, pa da im nije ni bio potreban dio za djecu!

Jasenovac je bio i sabirni logor- dakle u njega su dovoženi Židovi iz cijele jugoistočne Europe (Grčka, pa i Srbija). Jesu li taj dovoz i prijevoz organizirali ustaše iz Jasenovca, koji "nisu bili pod izravnom njemačkom upravom" ili cijeli fašistički stroj-pod izravnom njemačkom upravom?

Je li bilo i djece u tim dovoženima sa svih strana?
U kakvim su uvjetima dovoženi?
Jesu li ih odmah prebacivani za logore u Poljskoj i Njemačkoj, ili su čekali "prijevoz"!?

Dakle, morali su biti negdje i odatle i dio za djecu! (Ili misliš da su djecu trebali odmah eliminirati, pa da ne troše i za prijevoz, i budu manje nečovječni?).

A da su svjesni, oni koji tako koriste činjenicu da je Jasenovac imao i dio za djecu. jasno je jer su i u vrijeme DR, pokušali Hrvatima podvalitilklanje 40-ero srpske djece u Vukovaru (kud god kreneš, naletiš na srpsku lažljivost i podvale- pogotovo nesretnom djecom- pa zato tako uporno strvinare stalno nad nesretnom A.Zec i njome pokušavaju pokriti svoje teške zločine nad oko 400 hrvatske djece, ubijene samo zato što su Hrvati ( e to tvrde da treba zaboraviti zbog budućnosti- virtuozi na instrumentu-laži), zatim pokušavaju pripisivati vlastite im zločine i nad Srbima (tenkovski proboj preko svoje kolone) drugim narodima,.. i najgnjusnije- pokušavaju ishoditi nagrade za zločine koje su izvršili. Svakako gnjusnije od njihovih želj, su nastojanja onih koji immanipuliranjima pravnom državavom u RH, to žele i omogućiti .

A sada o tome da logor "nije bio pod izravnom njemačkom upravom".

.. meni je žao što ti se ova činjenica ne sviđa, ali mnoge druge države i "države" su bile pod Trećim Reichom, no logori smrti su UVIJEK bili pod direktnom njemačkom upravom.
To je birokratski podatak, koji, opet u stilu velikih majstora opsjene, laži i podmetanja, pokušavaju ( i uspjevali su ) iznositi u cilju prokazivanja Hrvata kao većih zločinaca od samih autora tvornica smrti. Sam podatak, nema se meni/bilo kome sviđati ili ne, ali želim objasniti zloćudnost onih koji takvu birokratsku činjenicu, svojim podvalama, pokušavaju pretvoriti u samovoljno zločinaštvo koje su Hrvati radili, jer su baš tako željeli, a nisu morali da nisu takvi sami po sebi!

Dakle, podrazumijeva se , naravno podlo , zlobno i lažljivo, da su, jer su bili su izvan njemačke izravne uprave, su radili kako su htjeli, i da su baš htjeli biti zločinci gori od nalogodavaca-valjda da zadive naciste!?

Onda slijedi da su mogli, samo da su htjeli, svojom vlalstitom voljom, od Jasenovca napraviti i prostor Crvenoga križa, ili neku drugu humanitarnu organizaciju, umjesto baraka napraviti uvjete za dostojno ljudsko življenje, a mogli su sve Židove , samo da su htjeli, i pustiti da se vrate kućama (jer je Jasenovac (čijom voljom?) postao sabirni logor za upućivanje u druge logore za "konačno rješenje!).

Misliš li da je to bilo tako!

Da je, onda bi taj birokratski podatak imao značaja, a ovako mu značaj daju oni kojima je cilj da lažima o važnosti toga podatka za odvijanje zločinačkih planova, natovare Hrvatima urođeno zločinaštvo- bez prisile fašističke sile.

Ako nisi glup, onda ćeš shvatiti da taj birokratski podatak nije imao baš nikakve veze s ovlastima i mogućnostima da se ne primjenjuju zakoni Trećega Reicha, te da hrvatski građani i seljaci nisu mogli provesti referendum i zatražiti od vlasti da ne poštuje fašističke zakone, jer da su mogl, kakvi Hrvati jesu, sigurno bi. (A da su to mogli napraviti, mislim da bi kvislinška vlast napravila isto što i ovi jučer- protivno Ustavu i volji ovoga naroda, ubacili su homofašistički zakon koji predstavlja platformu za napade na djecu i hrvatske građane , prema ideologiji homofašističkih-moćnika, jer se klanjaju toj sili)

To da su jedini "bili izvan izravne njemačke uprave" koristi se u konotaciji kakvu sam opisala, a s cilejm da se Hrvate prikaže kao zločince po sebi -u ww2, a ne zbog okupatora koji im je nametnuo svoje zločinačke zakone i pravila, postupke,....

A tko će to nastojati iskoristiti- ako ne majstori podvale, koji su Hrvatima , pokušali pripisati i fašizam i zločinaštvo Srba, a i žrtve srpskih zločina pokušali pretvoriti u genocidne krvnike! nad Srbima!

A sada o trećoj tvrdnji iz komentara, odnosno o uporabi ovoga citata generala von Horsteaua ( iz njegovih memoara dosta nakon ww2, a ne vjerodostojnoga dokumenta):

"Očevid iz izvještaja Hitlerovog Generala von Horstenau-a o posjeti Jasenovcu:
Mi smo sada ušli u koncentracioni logor u pretvorenoj tvornici. Užasni uvjeti. Nekolicina muškaraca, mnogo žena i djece, bez dovoljno odjeće, spava se na kamenoj ploci noću, jauci na daleko, krik i plač. Zapovjednik logora - hulja, ja sam ga ignorirao, ali umjesto tog sam rekao mom ustaškom vodiču: "Ovo je dovoljno da se covjek ispovraća
A onda najgore od svega: soba uz čije zidove, leži na slami koja je upravo donesena zbog mog pregleda, nešto poput pedesetak gole djece, od kojih polovina mrtvi, a druga polovica umire. Ne treba zaboraviti da su izumitelji koncetracionih logora Britanci za vrijeme Burskog rata. Međutim, ti logori su dostigli svoj vrhunac odvratnosti ovdje u Hrvatskoj, pod Poglavnikom instaliranim od naše strane. Največe od svih zla mora da je Jasenovac, gdje nijedan običan smrtnik ne smije privirit."
Po ovome ispalo bi da je on jeddan suosjećajan čovjek, koji je žalio žrtve svoga prijatelja Hitlera, i rasnih im zakona?
Ali:
http://www.mvinfo.hr/izdvojeno-kritike-opsirnije.php?ppar=7496
“Zanimljivo, Von Horstenauov odnos prema Židovima je izrazito hladan. Zasigurno je mnogo znao o "konačnom rješenju", no o tome ne piše. Zgraža se jedino kada tretman Židova izlazi u javnost, kao što je to incident s transportom grčkih Židova koji su, danima zatvoreni u stočnim vagonima, viđeni na željezničkom čvorištu u Beogradu, ili nad odvođenjem Židova u trenucima kada je Crvena armija već pred Bečom.“

Zašto je prikaz ovoga fašiste, kao suosjećajnoga čovjeka tako važan?

Jer im je potrebno prikazati da su Hrvati veći zločinci od onih koji su osmislili, izmislili, provodili metode, prisilili druge da ugrade njihove zločinačke zakone, ...., jer eto čak i takvi zločinci/pripadnici zločinačkoga sustava imaju suosjećanja za djecu, a Hrvati nisu imali, jer eto imali su i dio logora za djecu, a njemački fašisti ne?

Možda da je od svoga prijatelja Hitlera tražio povećana sredstva, pa da se logori po NDH ugledaju na njemačke logore, ili one u Poljskoj, i odmah po ulasku otruju djecu u plinskim komorama?
Kakav humanist?

Dakle ne smeta što je rekao, već podvale oko korištenja toga što je rekao jedan visoko rangirani član fašističkoga stroja ubojica, kojemu su možda čak i kanule suze, dok je gledao djecu (koju su do Jasenovca dovezli kao stoku u stočnima vagonima, upravo po zamislima njegove države i njihovih fašističkih ideologa, te njegova prijatelja Hitlera). Možemo si misliti, kakva je to bila osjećajna dušica. Imao je moć. Što nije kaznio upravitelje logora. Zatvorio dječji odjel i djecu odveo u bolnice?
Koji glupani vjeruju riječima krvnika, kojima nisu trebali dječji odjeli, jer su valjda djecu "humano poubijali" plinom! Riječima fašiste koji je dio stroja, koji je izmučene ljude i njihovu djecu u stočnim vagonima, dovukao do sabirnoga logora u Jasenovcu, a onda se zgražava nad uvjetima u logoru. Je li im on makar slamu omogućio u tim vagonima, i prostor veći od obujma vlastitoga im tijela? Jadno je da uopće i treba navoditi nešto o vjerodostojnosti toga fašističkoga generala!

I sada, ti, @zaphode to izrečeno (Postoji li originalan dokument koji je Horstenau poslao Hitleru?
(možda bi se i ovaj također sažalio nad židovskom djecom u Jasenovcu i krvoločnim i neosjetljivim Hrvatima , poslao svoje moralne čuvare iz Auschwitza ili Dachau-a ili Treblinke, da pokažu kako se humano odnosi prema maloj djeci - tako da uopće ne trebaju logori za djecu, ili bi čuvare logora iz Jasenovca pozvao na tečaj humanoga postupanja kao u Auschwitzu, treblinki,...; Dachau,...)), ili je to iz knjige njegovih sjećanja. Očito nam nameću i kako treba 100% vjerovati sjećanjima zločinaca i njihovom suosjećanju prema židovskoj djeci. Znajući sposobnosti naših - susjeda, možda je imao i njihovih savjetnika za memoare!

I na kraju? Što su to drugi narodi napravili da bi zaštitili Židove u svojim državama:

Recimo: Francuzi su isporučili svojih 60 000-65 000 Židova. Zašto? Nisu li oni bili značajniji faktor od NDH?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Holokaust :
“Broj židovskih žrtava[uredi
Zemlja minimum maksimum
Austrija 58.000 60.000
Belgija 25.000 28.000
Čehoslovačka (1936.) 233.000-243.000
Francuska 60.000 65.000
Grčka 57.000 60.000
Italija 8.500 9.500
Jugoslavija 55.000 58.000
Luksemburg 3.000 3.000
Mađarska (u granicama od 1938.) 180.000-200.000
Nizozemska 104.000 -104.000
Norveška 200-700
Njemačka (u granicama od 1938.) 160.000-180.000
Poljska 2.350.000-2.600.000
Rumunjska (u granicama od 1940.) 200.000-220.000
SSSR (u granicama od 1939.) i baltičke države 700.000-750.000
Ukupno žrtve akcije "konačnog rješenja" 4.194.200-4.581.200

Dakle, jedino su Hrvati morali naći načina, "jer Jasenovac nije bio pod direktnom njemačkom upravom", da tom svojom upravom zaštite Židove koje su u Jasenovac dovozii sa svih strana? Ako ne shvaćaš da je to budalaština, onda ti taj podatak može biti važan, u drugoem smislu, a ne samo čisto birokratskome.

Hrvatski građani i KC, činili su što su mogli u tim okolnostima, a hrvatska mladost je pokazala svojim primjerom kada su na Maksimirskome stadionu istupili zajedno sa svojim židovskim kolegama, kada su ustaše htjele odvojiti Židove.

Neki narodi (Danci, Nizozemci..) , i slični uspjeli su zaštititi svoje Židove, ali to većini nije uspjelo:

Iz http://hr.wikipedia.org/wiki/Holokaust
Otpor antižidovskim mjerama:
Otpor ovim mjerama postojao je u mnogim zaposjednutim zemljama. Najsnažniji je bio u Danskoj, gdje je nakon prvih protužidovskih mjera sam kralj na radiju izjavio da će osobno staviti židovsku zvijezdu, ako bilo koji građanin njegove zemlje na to bude prisiljen. Kada su 1943., Nijemci uveli svoju direktnu upravu nad zemljom i naredili uhićenje svih nearijaca, organizirano je potajno prebacivanje Židova brodovima u Švedsku, tako da su gotovo svi spašeni.
(Ipak, morali su ih prebaciti u Švedsku, koja je od Hrvatske puno dalje).

U Nizozemskoj je u veljači 1941. organiziran generalni štrajk, da bi se spriječile deportacije Židova. U Italiji je bio snažan otpor progonu Židova, pa su čak prihvaćane izbjeglice iz Francuske i s Balkana; tako se spasilo nekoliko tisuća izbjeglica iz NDH. Bugarska nije deportirala nijednog Židova, a također ni Finska. U Austriji, pripojenoj Njemačkom carstvu 1938., bilo je mnogo prosvjeda protiv postupka prema Židovim i apela da se pojedinci izuzmu.

U istočnim zemljama, gdje je nacistički okupacijski režim bio mnogo stroži (Slaveni su smatrani inferiornom rasom, pogodnom samo za roblje), takva vrsta organiziranog i masovnog otpora nije bila moguća. Pojedinci su pružali otpor provedbi antižidovskih mjera ilegalno spašavajući pojedine Židove, za što je simbol postao Oskar Schindler; Izrael je kasnije za takve pojedince uveo priznanje Pravednik među narodima. Također su takvu pomoć pružali organizirani antifašistički pokreti otpora u raznim zemljama. Tako je bilo i u Hrvatskoj. (Vidi poglavlje: Holokaust u Hrvatskoj - Preživjeli i članke: Stepinac i Židovi i Dodatak:Popis hrvatskih pravednika među narodima.)

Hvala T Meronu, jer nije nasjeo na sve laži kojima su nam, majstori podvale, koji se hvale svojom lažljivošću pokušali na slične perfidne i dobro osmišljenegoebelsovske načine, podvaliti!

Danci su svoje Židove zaštittili, prebacivanjem u Švedsku, a gdje su ih mogli prebaciti Hrvati? A pročitaj si dio i o slavenskim zemljama!

Ispričavam se zbog duljine komentara, ali neke laži toliko blistaju u jednoj rečenici, da njihov sjaj moraš strpljivo i dugotrajno otklanjati, da se istini otvori put!

Tko je glasao

@ppetra

Znaš što si pokazala ovim duljim komentarom? Da si očajno slaba Tuđmanova učenica! Ili si dobra učenica, jer si u gluparijama (povijesnom revizionizmu) nadmašila svog mentora Tuđmana!? Jer, već odavno netko nije toliko ublažavao zločine - USTAŠA, najveće sramote hrvatskog naroda u novijoj povijesti!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Gluposti o ublažavanju! Nema ublažavanja, ali ni velikosrpskoga

glupoga preuveličavanja!

Da pročitaš dnevnik, shvatio bi da ja nisam ta koja ublažava zločine Ustaša, već oni koji ih izdižu za najgore, i time omalovažavaju zločine u Auschwitzu, Treblinki. Dachau?

Pa da pitam i tebe!
Jesu li u nabrojanim logorima postojali odjeli za djecu?
Ako nisu, znači li to da nisu ubijali djecu?

U Jasenovcu je postojao dio logora za djecu (sabirni logor i logor smrti i ostalo,.. ), što znači da nisu odmah po dolasku djeca ubijana kao u gore navedenima!

Dokazuje li to da je zbog toga taj logor bio gori, ili je jednak nabrojanima (ni ne pokušavam umanjivati, jer bi tada napisala manje loš- međutim tako sigurno ne mislim)?

Da ti pomognem: jesu li oni koji su imali dio logora za djecu, gori od onih kojima taj dio nije trebao jer sudjecu odmah poubijali?
Smatram da su jednako loši, a ti možeš reći svoje suprotno mišljenje i molim te da ga obrazložiš, bez kojekakvih uvijanja i glupih optužbi o ublažavanju zločina ustaša!

Po mojim saznanjiam djecu i starce su odmah po dovoženju odveli ravno u plinske komoru!

U Jasenovcu nije bilo tako, jer da je ne, bi bilo dijela logora u kojima su djeca. (Opet ne ublažavam nikakvim tvrdnjama i ističem da su to užasni i neoprostivi zločini za izravne izvršitelje, ali i ljaga u našoj povijesti koja je djelovala tako da zločine Hrvati nisu ponovili niti nakon srpskoga divlajnja i zločinaštva, te čak nismo podlegli ni osveti- koju svakodnevno gledamo u odnosima Izraela i Palestine (osveta na osvetu)

Je li ono u Auschwittzu bilo čovječnije- odmah ih poubijati?
Ja tvrdim da nije, da je to jednaki zločin,a ti si odgovori po svojoj savjesti.

Nije umanjivanje zločina ustaša, svoditi njihove zločine na zločine u ostalim fašističkim logorima!
Ako pročitaš s razumijevanjem i bez velikosrpske mrene, valjda ćeš to i shvatiti.
Ne podmeći mi ono čega nema ni u primislima!

A I F.Tuđmanu su napakirali poznati "pakirni radnici", koji sebe upakiravaju sa Židovima, ne bi li se okoristili od njiohove karizme.

Toliko su drski u tome, da su čak podmjestili i eksploziv u ŽO u Zagrebu i pokušali svoje zločinaštvo za DR izjednačiti s trplejnjima Židova u ww2!

Tko je glasao

nevjerojatna količina gluposti...

... koja NIGDJE ne opovrgava moju malecku rečenicu.

Jasenovac je bio JEDINI logor-smrti koji nije bio pod direktnom njemačkom upravom.

Što je tako teško shvatiti u toj rečenici?

Tko je glasao

kako tvoja malecka rečenica

objašnjava i kako se uklapa činjenica da je taj Švabo vršio inspekciju, neku vrstu nadzora u logoru..

@zap...sereš li ga sereš kao foka...recikliraš velikosrpske laži sram te bilo

sve dobro...

Tko je glasao

Ljubomire

tvoj minus dokazuje da još nisi sijede glave i brade

skužio da Hrvatima koji su se organizirali u ustaše , Židovi nisu bili nikakav problem- nego Srbi tj. četnici i beogradska diktatura...

Židove su tamanili svi u Europi... i šire..a ako su i Hrvati organizirani u ustaše...to je bilo po inerciji...

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Da li si ti vidio ijedan progranmski dokument ustaškog pokreta iz recimo, 1937. godine? Ili, neke tekstove Ante Pavelića iz tog vremena? Postoji knjiga DOKUMENTI USTAŠA, potraži je u knjižnici i čitaonici!
Nema tu inercije, već u utemeljiteljskim dokumentima ustaškog pokreta imaš NOTORNE ANTISEMITSKE STAVOVE! Rasni zakoni u Hrvatskoj donijeti su samo sedam - osam dana nakon preuzimanja vlasti od ustaša, znači BILI SU PRIPREMLJENI RANIJE!
I vratimo se Gazi! Izraelska vlada prihvatila je prijedlog Egipta o primirju, dio Palestinaca u pojasu Gaze (organizacija "Islamski džihad", ekstremnija i od Hamasa!!) i danas raketira dijelove Izraela!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

samo

http://content.time.com/time/magazine/article/0,9171,760539,00.html

i

http://www.dw.de/sovjetski-%C5%BEidovi-u-potrazi-za-identitetom/a-16090882

tako da se ne jedi previše

Židovima tada nitko nije bio sklon, kao uostalom ni danas.....što se tako lijepo vidi ....

da ne ulazimo u dublje analize, zato se čuditi jednom nacionalnom pokretu mi je malo...ono.. naivno

ps. paz molim te, bio je popularan jer su se uzdali da će biti brana komunizmu iz Rusije jer oni tamo ubijaju kraljeve, careve

sve dobro...

Tko je glasao

@drvosjek

Pa manje više sve se to da vidjeti i u Muzeju židovstva u Zagrebu! Zašto na upućuješ na Muzej židovstva u Muenchenu?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kažeš nije bio ...,, a ja tvrdim da je to totalno nebitno

Kada je ta činjenica toliko važna- imaš priliku odgovoriti po čemu joj to daje važnost, i što je u tome logoru napravljeno , suprotno ostalim logorima "koji su bili pod "izravnom njemačkom upravom"!
Tvoja malecka rečenica- je u sklopu "Neke laži (konotacije iz tvoje male rečenice) toliko blistaju i u jednoj rečenici, da njihov sjaj treba strpljivo otklanjati, da istina izađe na vidjelo!

To što kažeš, da NIJE bio pod "direktnom njemačkom upravom"-je totalno nebitno za ono što se moralo po njemačkim fašističkim zakonima provoditi, jer je bio pod direktnom njemačkom kontrolom, kao i cijela država!

Tko je glasao

što se mora a što ne mora...

... pa... NDH je na početku "morala" provoditi te zakone (koje je sama veselo donijela u prvim danima... i, ups, nije se zaustavila samo na Židovima i Romima, jelda... otkrili smo još neke "nepoželjne rase").

Srećom se pojavio antifašizam pa se na oslobođenom teritoriju, eto, nisu morali provoditi njemački zakoni. Dakle - izbor postoji. Izbor uvijek postoji. Čak je i tvoj omiljeni F.T. to dobro znao pa je u ratu odabrao pravilnu stranu. Stranu koja ne pristaje na "zakon se mora provoditi" ako je zakon loš.

Tko je glasao

U Židove se trebamo ugledati i na isti način čuvati svoju državu

A kasnije "nije morala" provoditi te zakone?
Što su u Poljskoj provodili te zakone i ubijli preko 2 milijuna Židova?

Netko bi trebao shvatiti da, velesile ne pitaju male narode što oni žele, nego, kao i sada, rade po svojim konceptima!
Uostalom i SSSR- je napao Poljsku, kao fašistička zemlja!
Srećom se pojavio antifašizam pa se na oslobođenom teritoriju, eto, nisu morali provoditi njemački zakoni. I hvala Bogu jači nego Francuski pokret otpora!
Izbor postoji, ali ni taj antifašistički pokret nije oslobodio Jasenovac odmah, jer jednostavno nisu bili dovoljno jaki.
Što su Hrvati trebali?
Svi stati pred Nijemce i kolektivno, odmah na početku rata izginuti!
Činili su što i drugi, jedni se priklonili zločincima (jasno je zbog zapleta s četnicima koji su odrađivali svoje).

Nisam pisala o Srbima, jer oni bi se rado "šlepali uz Židove", pa su to pokušali i za vrijeme DR, sebe pretvoriti u žrtve, navesti iŽidove (eksplozivom pod Židovsku općinu) da progutaju njihove laži, te stvoriti ZZP nad sobom iako su imali ulogu fašista i zločinaca, te ponovili ono što su Nijemci činili Židovima.
Znaš ono o lažima, daje im vječitu inspiraciju.
Ta i ti si, to "popušio" i tamburao o ZZP-u, namećući Hrvatima da su napravili genocid jer je bilo nešto kolaterale i namećući "papskije od Pape " kriterije ta HV.

I F.T, i moj djed odabrali su pravu stranu, koja se na kraju ozločinizirala zbog masovnoga ulaska četnika na tu stranu i zbog komunističke ideologije koja je ubila ljudi- ništa manje od fašista, pa mi je djed završio u zatvoru, jer nije htio u zadruge, niti mu se sviđalo što su mu "meli tavan" i oduzeli zemlju i šume! (ipak je on bio bogat seljak, koji je čak i svoju djecu izložio pogibelji zbog ranjenih partizana, ali nije želio ono što su mu komunisti nametnuli (- umro je, nakon DR, u svojoj Hrvatskoj- i uvijek je želio da se svima vrati njihvova imovina-pa tako i Židovima. Govorio je "Oteto-prokleto!")

I A. Hebrang stariji, njegova žena, odabrali su pravu stranu, ali nakon rata je ta strana postala jednako zločinačka, prema ljudima i ubijala ih, zatvarala u zatvore, mučila,...!

Ne kažem da se "zakon mora provoditi", ali su ga provodile daleko jače zemlje od Hrvatske ( pogledaj u dnevniku kojega želite izminusirati i ukloniti istinu) i ne možeš nju smatrati najgorom jer je bilo ljudi koji su uz zločince. Uz to četnici su zamagljivali situaciju svojim zločinima, kao uostalom i devedesetih, i svojim gomilama laži!

Hajde, opredijeli se ti sada, uz sve ove radijske i televizijske mogućnosti (čega nije bilo u ww2) na pravu stranu u slučaju Izraelaca i Palestinaca?

Što sada ne skvičiš o prekomjernome granatiranjku i zločinima u obranim priopisivanju ZZP-a Izraela i sličnome, a što si RH radio!?

Zakon se ne mora provoditi, ako je neljudski- možeš pobjeći, ako možeš, inače te vihor rata pospremi prema svojoj snazi.

Stranu koja ne pristaje na "zakon se mora provoditi" ako je zakon loš."Obožavam", one dvostrukih mjerila, one kojima se nekada ne moraju provoditi zakoni, a drugi puta mora- kada žele nagraditi Srbe za dvojezičnost dobivenu na zločinima i genocidu, na najgnjusnijim ubojstvima, protjerivanjima i rušenjima (gnjusno!), te lažima i srbizacijom zasnovanoj na povlaštenome statusu i radu UDBA-ša!

Što su se oni opredijelili, u najvećemu broju za zločince? Ah, da , to braniš.

Inače, dnevnik je preopširan, a samo je o Židovima.

Imat ćeš prilike i pročitati dnevnik o Srbima (imam već sve prikupljeno), pa budi strpljiv.

Srbi, ne idu uz Židove, ni u ww2, jer su i tamo bili u zločinačkim vojnim formacijama (četnički odredi koji su klali onda, kao i devedesetih), pa utjecaja ima i osvetoljubivost i zločinima Kraljevine SHS protiv Hrvata, t i ubijanje hrvatskih zastupnika u Beogradu, dok su Židovi uvijek cijenili države u kojima su živjeli i doprinosili svojim znanjem i radom.
Pogotovo , ne idu uz Židove, u vrijeme DR, jer su Srbi bili isto što i u ww2 njemački fašisti- imali logore, protjerivali, stvarali svoj Lebensraum, ubijali i zakapali u masovne grobnice,. vršili genocid., ali su ipak lažima, podvalama, pa čak i divertzijama, Židove htjeli staviti na svoju stranu, podmjestilvši eksploziv u ŽO Zagreb, da bi njih prevarili i pretvorili u svoje saveznike u zločinu nad Hrvatima.

Za razliku od njih ,Židovi su opet bili na strani svoje Domovine (osim iznimaka, kojih ima i na ovoj stranici)!., a jedan od časnih izvukao je RH iz zamke koju su Srbi ispleli u suradnji sa svojim kumovima iz VB.
Hvala T. Meronu!

Znam, ti si se opredijelio na suprotnu stranu!
Bez obzira na sve događaje , meni su Židovi narod na koji se moramo ugledati!

Tko je glasao

@ppetra Aj, sestro,MOLIM, prestani!

Što više pišeš, to se više pokapaš! Kao u živi pijesak! SRAMOTIŠ ČASNE HRVATICE I HRVATE! Aj, sestro, ko Boga te molim, prestani, počet ću ti zarolavat komentare!
Ove bljuzgarije, ovo opsceno relativiziranje, ovo izvlačenje pojedinaca i grupa iz povijesnog konteksta, ovo optuživanje drugih za Šoah, a amnestiranje ustaša, ovo manipulairanje židovskim pitanjem u Domovinskom ratu itd. e, ovo ni pas s maslom ne bi pojeo!
Srbi fašisti, Srbi fašisti, uništili Jevreje(Židove)! Otkuda ti pravo da tako generaliziraš o Srbima?
A ustaše su bili cvijeće, zamislite, oni ne shvaćaju da je Jasenovac bio radni logor, ODMARALIŠTE U KOJEM SU ŽIDOVI VLADALI!?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ne gluparaj, @Ljubo- piši argumentirano i obrazloži

Tko je glasao

@ppetra ZLA SI I NEUKA!

Zaphod ti je negdje napisao da nisi normalna! Ti ili si totalno prolupala ili si neuka, ili i jedno i drugo! Pa što je nego navođenje nekog odjela za djecu u Jasenovcu nego relativiziranje USTAŠKIH ZLOČINA?? I odakle ti SUMANUTA IDEJA da su u naci-logorima Trećeg Reicha sva djeca, pa i židovska, završila u plinskim komorama odnosno odmah ubijena po DEPORTACIJI u logore? Osobno poznajem bar pet osoba koje su još žive, a kao djeca su stigli u Auschwitz (npr, Branko Lustig),, ili u Bergen Belsen... Baš u ovom drugom bilo je jako puno židovske djece, među ostalima i Anna Franck koja je tamo deportirana kao djevojčica...i nije odmah ubijena.
ZLA SI I NEUKA, i jedno i drugo! Ako već nisi u tretmanu, javi se HITNO psihijatrima! Bojim se da ti ni oni više ne mogu pomoći!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Neuk i lažljiv si ti, a i neinteligentan jer sudbina B. Lustiga

a ti je navodiš kao kontraargument!

Ljubo, iako Židov, neuk si, neinteligentan- navodiš ono što te dokazljivo poništava:
evo o Branku Lustigu:
Već pri izlasku iz vagona u Auschwitzu jejedan od zatvorenika majci i njemu rekao neka kažu da Branko ima 16 godina. Tako su i učinili, ne znajući da je upravo to bila dobna granica koja će ga odvojiti u logorske radne skupine umjesto, kao mlađu djecu, poslati u sigurnu smrt.U logoru je bio odvojen od majke, kojoj se gubi svaki trag; dobivao je razna zaduženje.
(Iz http://www.vecernji.hr/biografije/branko-lustig-341 )

Lijepo piše da je slagao da ima 16 godina kako ga odmah po dolasku ne bi ubili u plinskoj komori!
MOgao bi se ispričati za laž i podmetanje, aza neiteligenciju ne moraš!

Bilo bi me stid da sam Židovka i da ne znam za takve "običaje", pa da podmećem , govorim da su neuki, da su nenormalni, oni koji to znaju.

Što se tiče A. Franck- u logor je dospjela iz Nizouemske u kolovozu 1944. zbog toga što su otkrili njihovo sklonište ( a 2 mjeseca prije toga bilo je iskrcavanje u Normandiji- pa znaš/ ili ne znaš(?) da je u logorima smrti bilo previše kandidata za smrt- pa nisu stigli raditi po uobičajenim programima smrti, a mnoge je uhvatio i strah zbog zlodjela koje su činili,....
Opet ti top niej dokaz

Tko je glasao

@ppetra NEUKA SI I ZLA! BRANIŠ NEOBRANJIVO!

Pojma nemaš o čemu pišeš, pojma NEMAŠ! Mogao je Lustig reći da ima i 18 godina, ako je bio palac okrenut prema dolje, plinska komora! Sve je ovisilo o ESESOVCU na rampi i njegovoj procjeni da li bi netko bio iskoristiv za ROBOVSKI RAD!
MOJ STRIC LJUBOMIR-RUBEN WEISS, PO KOJEM SAM DOBIO IME, SA 12 GODINA ODMAH PO DOLASKU U LOGOR, ODVEDEN JE NA "TUŠIRANJE"! UMJESTO VODE, POTEKAO JE CIKLON B, PLIN! Isto se dogodilo sa KATARINOM WEISS, mojom bakom. JOŠ OKO 40 ROĐAKA NISAM NIKADA UPOZNAO JER SU UBIJENI, NA RAZNE NAČINE I NA RAZNIM MJESTIMA, DIO U JASENOVCU!
Anna Frank je viđana još nekoliko mjeseci nakon deportacije u logoru Bergen Belsen! U Bergen Belsen je deportirana sa 13 godina i Rašela Kajon - Grgić iz Sarajeva (živa i danas, kako je živa znači da preživjela Bergen Belsen!). Za potrebe vivo eksperimenata Mengele je odvajao na stotine djece, posebno blizanaca...Nisi čitala SOFIJIN IZBOR, nisi gledala film! Na rampi joj je ponuđeno da od dvoje djece izabere jedno koje će preživjeti! ISTINIT DOGAĐAJ! POLUDJELA JE, drugi dio života je UŽAS NAD UŽASIMA!
NEUKA SI I ZLA! HRVATSKI IZROD!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo, ne okolišaj,slagao si, a ovim komentarom opet to potvrđuš

Svakako da nemaš pojma- navela sam ti dokaz, da su odmah po dolasku ubijali djecu u komorama i to riječima i primjerom osobe koju si sam navepo kao dokaz za suprotno .
Moje riječi potvrđuješ i sudbinom svoga strica - imao je 12 godina, i svoje baku (kao što sam rekla :djecu i starce- odmah su vodili u komore- a to sam pročitala o ubijanjima u logorima smrti)).

To im je bio uobičajeni postupak i to ti je potvrdio B. Lustig:

Vičeš bez veze i neuk si!

Ostalo stoji- mislim o nesreći koju je tvoja obitelj prošal, kao i mnoge druge židovske obitelji, ali to nije ono o čemu je bila riječ u komentarima.

O A. Franck, napisala sam ti u prošlome komentaru.

Ovo dalje nema nikakve veze s mojim komentarima.

Neuk si ti, a to si i dokazao svojim prethodnim komentarom.

Bilo bi ti bolje da se smiriš, i prihvatiš da si pisao gluposti!
Valjda ti znaš i zašto!

Ne branim neobranjivo, jer ništa ne branim-
-samo iznosim činjenicu da su u logorima koji nisu imali odjele za djecu (u logorima smrti) djecu odmah odvajali i ubijali u plinskim komorama, ( a piše ti i starce, pa ti dodaj još na Wikipediju "i one za koje su nacisti okrenuli prst prema dolje"), te da se činjenica da je u Jasenovcu bio odjel za djecu ne može uzimati kao dokaz da je bio gori od ovih prvih, ukoliko ovo prvo (odmah u komore) ne smatraš/te manjim zlom!

Ništa više.
Da mene pitaju ja bih rekla da je bviše preživjelo tamo gdje nisu odmah išli u komore, ali da ih ne smatram, zbog toga boljima, nego jednakima, ali nikako gorima! Ništa više, niti manje, Ljubo!
Nem obrane nikoga, osim obrane od memorandumovskih laži da su Hrvati (zločinački dio Hrvata) bili gori od najgorih-jer to njima odgovara (ovo što se tiče Židova).

O Srbima, drugom prilikom!
za sada:
Njima je Oluja bila ZZP, pa je za razotkrivanje te laži trebao tvoj zemljak T. Meron.

Hvala mu, jer nije podlegao lažima koje su gradile ZZP iako su one u sebe ugrađivale ove laži o kojima pričam i iako su podmjestili eksploziv u ŽO Zagreb, da potkrijepe te laži.

Ti nisi bio njegova mišljenja, i za tebe su također moji dnevnici, ali ti ih čitaš blokiran memorandumovskim lažima, ili sa željom da one i dalje traju, pa ne možeš /ne želiš shvatiti!

Tko je glasao

Šokirao si me @Ljubo svojom neukošću i neinteligencijom

Stvarno šokantno!
Imaš li ti srpskoga u sebi, pa da suzbija židovsko (učenost, inteligenciju, ...), svojim memorandumaškim sklopom -željom da Hrvate pokažu najgorima- čak i gorima od njih samih u DR),((((

Ovo je samo zbog pobjede!.(((

Tko je glasao

Plahte

Ppetra, tvoji su "argumenti" Wikipedija i blogovi. Toliko o tvojem ozbiljnom raspravljanju. O formi plahte da i ne govorim. Pišeš kilometre, ne napišeš ništa. Stvarno si fenomen. Još da u ta svoja trabunjanja ne uvlačiš Hrvate, normalni bi ti Hrvati bili zahvalni.

Tko je glasao

Ništa od tebe!

Za jednostavne stvari može i wikipedijam, a jednostavna je stvar gdje je @Ljubo uhvaćen u laži , na primjeru gdje spominje preživljavanje B. Lustiga kao dokaz da djeca nisu odmah selekcionirana za odlazak u plinske komore u Auschwitzu.

Tu ti je bio link na novinski članak.

Za složenije stvari su izvori drugačiji.
Možda si i ti mišljenja , kao Ljubo!?
Ako jesi, nađi izvore i dokumentiraj da nije bio takav običaj u logorima smrti!

"Neke laži toliko blistaju i u jednoj rečenici, da njihov sjaj treba strpljivo otklanjati"- to ti je odgovor na plahte!

Tko je glasao

Mikrofilm

U argumentaciji nema jednostavnih i složenih stvari, ima samo činjenica koje moraš moći potvrditi ili nisu činjenice već su na razini tvrdnje o Zemlji kao ravnoj ploči.

Budući da sam u slobodno vrijeme wikipedist, dok se u radno vrijeme bavim i informacijskim izvorima, znam do koje su mjere članci na Wikipediji pouzdani i koji to točno. Wikipedija sama po sebi nije relevantan izbor, već je samo smjernica za eventualni pronalazak relevantne literature.

Novinski članak također nije neki relevantan medij. Poseban su problem komentari i neprovjerene informacije.
Koliko mi se čini, tema je ovoga dnevnika Gaza. O Auschwitzu ne znam dovoljno da o tome mogu meritorno polemizirati (no ti se očito smatraš pozvanom naveliko o tome razglabati, premda je upitno koliko o tome išta znaš).

Ti vjeruješ da je dovoljno guglati, međutim, nije. Iz jednostavnog razloga što se mnogim sadržajima arhiva ne može pristupiti on-line. Za to ipak treba sjesti i pregledavati mikrofilmove. Ali to je tebi, pretpostavljam, i previše.

Tko je glasao

Ljubina laž pobijena je s

Ljubina laž pobijena je s podatcima iz jednostavnih izvora:
B. Lustig je izbjegao plinsku komoru u Auschwitzu jer je slagano da ima 16 godina, budući su u tome logoru, sve ispod 16 godina,vodili u plinske komore, pa je valjda, leddevetu i opstalima to bio bolji logor od Jasenovca koji je imao dječji dio logora i onaj Savo von Horstenau (vjerodostojan izvor poput tvojih mikrofilmova,((( ), a Ljubo je tvrdio da je njegova sudbina dokaz da u Auschwitzu nisu odmah odvodili djecu u plinske komore!

Ako imaš mikrofilm ili mikročip, provjeri! .(((
Ili, zamoli B. Lustiga da ti izravno kaže, kako su u novinskome članku slagali- da nije istina kako je u Auschwitzu- bio običaj svu djecu ispod 16 godina , odmah u plinske komore!

Drži se ovoga slučaja, a ne općenite rasprave o vjerosdostojnosti nekih činjenica i linkanju. Napiši o tome svoj dnevnik, pa obrazlaži teme i dileme oko toga!

Tko je glasao

Skvikim? skvičim?

Ne kontam. I moji su preci (s mamine i tatine strane) bili na antifašističkoj strani. I da, i moj jedan djed je imao identične probleme kao i tvoj. I od njega sam 1001 puta čuo "Oteto - prokleto".

I eto, rat prošao, djeca im srećom nisu bila u ratu, ali unuci (ja i drugi) su bili - protiv srpskog fašizma.

I koje sve to veze ima s konstatacijom (koja je povijesni fakt) da je Jasenovac bio to što je bio?

Tvoja bulažnjenja o srpskim žrtvama u Jasenovcu ostavljam na teret tvojoj savjesti i tvojem psihoanalitičaru. Oprosti, ali ti nisi normalna.

Tko je glasao

Ubojice u Skupštini,atentatori,genocidni zločinci-remetilački fa

Tvoja ograničena moć razumnoga razmišlajanja i moralna perverzija su bili izvorišta tvoga građenjaZZP-a ,mojoj državi RH, samo zato što se branila od povampirenih srbofašista, iako je imala najmanji broj kolateralnih žrtava neprijatelja na svijetu!

Oprosti, ali to mogu samo nenormalne osobe, a sada se još prave kao da toga nije ni bilo! To ostavljam na teret tvojoj savjesti.

O srpskim žrtvama u Jasenovcu nisam pisala, ali ima dosta toga što podsjeća na osvetu Židova za ubijanja mladih Izraelaca. Krug mržnje, započeli su- ipak Srbi, a da je to problematičan narod, jasno je iz povijesti- da se ne ustručavaju ubijanja u Skupštini (S, Radića i ostalih), ali i organiziranja atentata- G. Princip, iz svoje bolesne načertanijeske duše- i umišljenosti da su veći i hrabriji nego što jesu. A onda kada im ustaše i VMRO uzvrate, onda su žrtve!
(Opet Izrael i Palestina- ima neke analogije u tim odnosima.)

Primat im možemo priznati u lažljivosti i podmuklosti, pa nije čudo da se time i sami hvale!

Možemo im priznati i primat u brzome povlačenju, Krf, pa "Oluja"- pričekaj dnevnik o njima, i ne budu nestrpljiv!

Priznajem da sam s radošću slušala zvukove NATO- zrakoplova koji su nosili i moje pozdrave Beograđanima koji su bacali cvijeće na tenkove koji su išli prema RH i Vukovaru, a i zbog Albanaca s Kosova koji su se mogli vratiti u svoje domove! A s olakšanjem smo gledakli i traktorsku kolonu kkoja je milila prema B. Luci. Jedino me je potreslo ono tenkovsko gaženje, vlastitoga im naroda- to ne želim baš nikome na svijetu.

Da ti nisi normalan, imaš i dokaze: gradio si ZZP, vlastitoj državi zbog nešto kolaterale najgorih zločinaca, nakon ww2. Ma to ti nisam rekla ja, nego T, Meron- Židov i časni sudac!
I odobravaš nagradu za genocid nad Hrvatima Vukovara.
Svi, vi takvi, jednostavno niste normalni!
Prava moralna čudovišta!

Tko je glasao

Srbi su problematičan narod...

... i nakon ovoga želiš da te se smatra iole ozbiljnom i razumnom sugovornicom?

Ajd me nemoj zaebavat :)

Tko je glasao

A nisu? Nisu izazvali

A nisu?
Nisu izazvali najjviše ratova na Balkanu?
Nisu li ubijali u Skupštini?

Nisu zaratili sa Slovenijom, RH, BiH, Kosovom, a bili bi i s Makedonijom da se svijet nije bojao upletanja Grčke i ostalih!

Nije li čak i moćni NATO- podigao svoje zrakoplove da smiri tu njihovu problematičnost?

Nisu li napravili genocid u Srebrenici? U Vukovaru? Nisu rušili i granatirali gradove, kao najgori divlajci?

Nemaju li za predsjednika četničkoga vojvodu i vjerojatnoga ubojicu petnaetak hrvatskih građana iz Antina? Ne kriče li i dalje ."Vukovar je srpski grad"!. Ne potražuju li nagradu u obliku dvojezičnost po rezultatima ubijanja Hrvata u Vukvoaru?
Ne slave li svoje zločinaštvo. "Nož , žica, Srebtrenica"!
Nisu li pokušali svoje zločinaštvo pripisti svojim žrtvama, a sebe prikazati žrtvama-svojih žrtava! (podlo i perfidno- lažljivo i nemoralno)!

I to su obilježja neproblematičnoga i miroljubivoga naroda? Valjda ne razumijem tu njihovu miroljubivost!

Ajd, nemoj ... pričati gluposti!
Tko bi te uzeo za ozbiljnoga sugovornika, osim Štrbca, i ostale kompanije!

Tko je glasao

Smatram da bi mrak trebao upozoriti Ljubu da pollitika.com .....

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@LJ.R.W. Zar nikog ne čudi da

@LJ.R.W.
Zar nikog ne čudi da je eskalacija sukoba Izrael -Palestinci počela nakon velikih "uspjeha" ISIL-a u Iraku. I tu će se svijet podijeliti (po tko zna koji put) a radikalni militanti u akcijama ISIL -ovih vide svoje djelovanje po cijelom svijetu.
Ljubo duboko si (kao i ja) svjestan da mira tam nebu. Da mir ovisi o Izraelu i Palestini ne bi bilo frke. U igri je više igrača a palestinci su samo oružje. Možemo mi tu govoriti o mnogo čemu, ali budimo svjesni da pod ovakvim okolnostima mira nema. Kao što Izraelskoj majci od boli puca srce, to se događa i s Palestinskom majkom, kada im pogine nedužno dijete.
No volio bi prije svega preštimane kolege i kolegice čuti ( koji to znaju ili ako znaju) koliko islamskih boraca iz Bosne odlazi tjedno u Irak, Siriju, Avganistan pa i u Palestinu.
Tu su nam prek plota a onda viču da hoće kalifat do Hrvatske.

Tko je glasao

Tito je vrlo dobro locirao uzrok i posljedicu cionizma elita

Ako krenemo u dijalektiku razvoja židovske države

http://prntscr.com/41kw65

A taj Izrael, ipak, opstoji od 1948. napreduje, razvija se, upornim radom i zalaganjem cionista i uz solidarnu pomoć židovske dijaspore. Usput, politika bivše Jugoslavije svela je cionizam na rasističku doktrinu, a ne na legitimni nacionalni pokret sa ciljem stvaranja države

Napredak, razvoj, uporni rad i zalaganje cionista rezultiralo je istrebljenjem domicilnog "indijanskog" naroda koji danas na svojoj zemlji nema pravo na jednaku količinu vode sa svojim židovskim susjedom i koji je silom primoran živjeti u najvećem koncentracijskom logoru na otvorenom danas u svijetu i čije protivljenje takvom nečovječnom postupanju se naziva terorizam kako bi ga se i de iure i de facto moglo bez posljedica kažnjavati odn ispravnije rečeno genocidno reducirati do neprepoznatljivosti. 30-tak ubijene djece palestinaca sasvim je normalni kolateral u legitimnoj židovskoj odmazdi za tri "grozomorne" smrti židovske mladosti (kao da smrt može biti drukčija od grozomorne...) u kojoj nema mjesta za spomen namjernog ubijanja palestinske djece samo zato jer američka elita odobrava vrijednosti - za jednog Židova ubiti cijeli kvart palestinaca pa makar to bila i djeca...

Umrli su zamalo svi preživjeli Holokausta, među njima i moj otac koji je osjetio kako je specifičan smrad dima koji suklja iz krematorija koji su danonoćno radili u industriji smrti! I kada se tendenciozno događaji u i oko Gaze uspoređuju sa događajima iz Holokuasta - eto Izraelci čine Palestincima ono što su njihovim precima činili naci-fašisti!-, postoje i druge, ove poveznice, koje se rijetko spominje!

http://prntscr.com/41lig1

No comment!

I svatko tko misli da će Izrael promijeniti odjednom svoju politiku, vara se: postoji KONSENSUS o obrani, i u trenutku agresije i ugrožavanja temelja države, Izrael je jedan, čvrst, moćan, prkosan.

Zato je Tito bio jedan od najvećih mislitelja svog vremena u odnosu na današnje konušare iz našeg sokaka...

Tko je glasao

@sjenka POGREŠNO!

O Titu sam pisao nekoliko puta, i ovdje, sa ključnom tezom "6 = 6", navodeći šest njegovih zasluga, i šest njegovih velikih grešaka. Jedna od velikih grešaka je nekorektna politika prema Izraelu i vrlo pristrana u odnosu na arapske zemlje i PLO (Jassera Arafata). Ne znam ni za jednu državu iz Titova vremena koja se toliko slizala sa arapskim državama,(možda još samo SSSR!), nažalost, i sa mnogim arapskim diktatorima, kao što je to učinila Titova Jugoslavija. Zato, kada je riječ o Titu u pogledu na njega i njegovu politiku valja biti objektivan, tj. kritičan!
Zaista je odskakao u odnosu na današnje konjušare, ali iz drugih razloga!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Kada su svi arapi neprijatelji

Ne znam ni za jednu državu iz Titova vremena koja se toliko slizala sa arapskim državama,(možda još samo SSSR!), nažalost, i sa mnogim arapskim diktatorima, kao što je to učinila Titova Jugoslavija.

Samo zato što je netko pripadao pokretu nesvrstanih bio je za zapadni establišment diktator. Jel i tadašnje izraelsko vodstvo bilo diktatorsko, američko vodstvo koje je omogućilo onu kartografiju koju sam linkao, nastanak najvećeg konclogora na otvorenom na svijetu. Naravno, i židovski narod je stoljetna žrtva geopolitike.

Bingo pitanje glasi - tko od tih i takvih odnosa ima najviše koristi, možeš pogađati samo jednom!!

Tko je glasao

@sjenka

Opet GRIJEŠIŠ! Zapadnom svijetu nisu mnogi u pokretuu nesvrstanih bili diktatori! Sam Tito kao vođa nesvrstanih koliko je ono puta susreo se s američkim predsjednicima?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Treba biti dosljedan u navodima

...nažalost, i sa mnogim arapskim diktatorima, kao što je to učinila Titova Jugoslavija.

Navedi te diktatore a da nisu bili članovi pokreta nesvrstanih!

Tko je glasao

@sjenka

Dogovori se sama sa sobom što želiš reći - da su svi diktatori i njihove zemlje (države) bili članovi pokreta nesvrstanih? To možda? Ili? Napiši glasno i jasno, nema straha!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci