Tagovi

Gay, queer i još ponešto

Završila je još jedna neobična kazališna predstava, izblijedio je još jedan skandalozan zidni plakat, gotova je i promocija knjige, a na sreću i neizbježni Eurosong. A sve to kao najavna uvertira još jednog Gay Pride koji nam tek predstoji.
Gay, queer, seksualne i rodne manjine, tek su neki od naziva za one koji se vole neobično; istospolno. O.k.- rekli bismo kad sva ta događanja ne bi u posljednje vrijeme napadno zavladala medijskim prostorom. Ako se toj i takvoj skupini suprotstavite, ako samo kažete da pretjeruju, odmah dobivati etiketu homofoba koji ne razumije i ne prihvaća različitost! Glupost!
Radi se samo o tome kako u Hrvatskoj (opet) manjina nameće svoj svjetonazor većini. Tko god zdravo razumski zausti kazati nešto protiv gay i queer populacije, dobiva etiketu nepodnošljivog homofoba koji mrzi sve oko sebe. Pederi i lezbijke zaigrali svoje kolo i tko nije u njemu, automatski je protiv njih. I opet, glupost!
Ne tako davno, početkom 90 –ih, jedna je druga manjina i to nacionalna, zavladala ovim prostorom, uvjeravajući ''vasceli svet'' u svoju ugroženost. Stavili su balvane za početak. Poslije su ojačali, pa nas gađali, razarali, ubijali. A mi smo, ne buntovni i puni razumijevanja, nekom čudnom lakoćom pratili što nam se to događa. Kad smo se snašli, ostali smo bez trećine teritorija.
Danas jedna druga manjina, manjina istospolnih ljubavnika i ljubavnica, besramno i agresivno zauzima Hrvatsku; tiho, pa malo glasnije, a glavni krešendo najavljuju 7. srpnja u 11 sati kada započinje još jedan Zagrebački pride. Njegovi aktivisti i sljedbenici prvo su se uputili u Bruxelles gdje su pokazivali snimke s prvog Zg pridea i izmamili sažaljenje i zabrinutost europske uljuđene elite koja razumije sve i sva. To razumijevanje potrebe stotinjak pedera i lezbijki da šarenom odjećom, nakaznom šminkom i zviždanjem paradira ulicama glavnog grada, Europa zabrinuto promatra i ide čak tako daleko da prijavljuje PU zagrebačku jer je zatražila da organizator Pridea plati dodatne zaštitare! U tom razumijevanju različitosti ide se doista predaleko. Bojim se da je slijedeći korak traženje da se za tu ''marginaliziranu istospolnu skupinu'' zatraži dodatna upisna kvota na fakultetima. Sljedeći potez je da im se osigura besplatni prijevoz, pa besplatni parking, pa besplatna nabavka šljokica i nojevog perja, rozih tkanina i long lasting maskara...
Svi ostali, oni zdravog razuma i libida, neka se sakriju i razmisle. Ako ste još uvijek protiv njih, poručit će vam da je većina modnih kreatora gay, a da su to i dragi vam književnici I.G.Kovačić i Vladimir Nazor. Podučit će vas da je za civilizaciju spasonosno bilo postojanje homoseksualaca, no valjda samo do trenutka otkrivanja uzroka i posljedica AIDS-a.
Homoseksualaca je bilo i bit će i među svećenstvom, političarima, glumcima, pjevačima, samo još među sportašima čekamo isti pronalazak. Velika otkrića male zajednice koja sve više jača nabijajući nam komplekse i propitivanje vlastite tolerancije.
U stvari, baš me briga i za pedere i za lezbijke jer ljude ne dijelim ni po boji, ni po rasi, a ni po spolnoj orijentaciji sve dok je njihovo postojanje u granicama prihvatljivog. Samoisticanje i nametanje gore je od nekada napasnih Jehovih svjedoka koji su jedno vrijeme propagirajući svoju vjeru, iritantno dosađivali na ulici. Vjera i svjetonazor kojim nas obasipaju homoseksualci našeg doba prevršio je granicu tolerancije i dobrog ukusa. I za njih treba naći komadić papira, koju minutu Tv programa ali ne više nego što to imaju vremenska prognoza ili stanje u prometu. Zaboga ljudi, pa treba misliti na osjećaje i ego Ljube Ćesić Rojsa a ne samo na interes Dorina Manzina i njemu sličnih.
Medijski prostor postao je javna kuhinja u kojoj se hrane glasni, prodorni i nastrani. Svi ostali imaju etiketu netolerantnih bića nespremnih na prihvaćanje različitosti?! Koje li sulude floskule! A učili nas da bobu kažemo bob, popu pop; no reći pederu da je peder, to ne! Ma nemojte!
A gdje je njihova gesta tolerancije? Na dnu zagorjelih ostataka ličnosti koja se traži u prostoru, vremenu, krevetu i Eurosongu.

Tagovi

Komentari

kratko i jasno.... svaka

kratko i jasno....
svaka cast....

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci