Tagovi

Feral - The Show Must Go On

Feral ponovno na kioscima!
Feral Tribune sutra će se naći na kioscima nakon dvotjedne stanke zbog financijskih teškoća, potvrdio je danas direktor izdavača tog splitskog tjednika Zoran Erceg, objasnivši da je tvrtka u Europapress holdingu (EPH) pronašla partnera koji će ju dokapitalizirati.Hina, Zagreb, 27.6.200

Čini se da je postignut dogovor između premijera Ive Sanadera, suvlasnika EPH-a Nine Pavića i vlasnika Ferala.

Kaže Zoran Erceg da je preostao dug od oko milijun kuna PDV-a za koji su od Ministarstva financija zatražili odgodu plaćanja. Iako još nisu dobili odgovor, Erceg vjeruje da će on biti pozitivan. A vjeruje zato što je Ratko Maček najavio 'Vlada traži način za pomoć Feralu'

Hoće li sada skočiti saborski zastupnici HNS-a i priupitati Sanadera neka pojasni smatra li se "akcija spašavanja Ferala" nastavkom obostrano korisne suradnje Vlade i EPH-a oko prodaje Slobodne Dalmacije?!

A koliko će se Feral razlikovati od Globusa, koji u ovom broju preko Jelene Lovrić, podržava Sanader-Šišljagić-Đapić pakt, i a preko Bisere Fabrio, objašnjava Mesićevu ljutnju na Bozanića, vidjet ćemo u sutrašnjim tekstovima Drage Hedla i Ivice Đikića, koji će, osnovano pretpostavljam, obrađivati iste teme.

P.S. Imam osjećaj da je zadnjih dana opao interes za sudbinu Ferala. Jedan moj dobar prijatelj, svojedobni zaljubljenik u Feral, nije ni primijetio prošloga tjedna da Ferala nema na kioscima. Kaže, gledao jednu epizodu Velog mista, sjetio se Ćiće Senjanovića i pravoga Ferala, pa mu tek onda palo na pamet da se odvija "drama" o Feralovu prestanku izlaženja.

UPDATE, 28. 06. 2007.

Evo nam uskrslog Ferala.

Nema kolumni Heni Erceg i Viktora Ivančića.

Ivica Đikić ne spominje Stipu Mesića, ali objavljuje interview sa Zoranom Milanovićem, čiji je poraz na izborima za predsjednika SDP-a, prognozirao.

Drago Hedl tvrdi da Glavaš stoji iza Šišljagićevog susreta sa Sanaderom, ali da premijer Ivo neće pristati na ponuđeni brak.

Predrag Lucić u tradicionalnoj feralovskoj maniri obračunava s kolegama koji su "bacili kamen" na Feral. Sad kad su opet u istoj firmi, Luciću je valjda gušt je razvaliti po Renatu Baretiću. Objavio je i popis kolega koji su još 1990. potpisali da su Feralovci otišli iz Nedjeljne dragovoljno:

Renato Baretić (sada Slobodna Dalmacija, EPH), Vojko Bašić (sada Slobodna Dalmacija, EPH), Davor Butković (sada Jutarnji list, EPH), Milorad Bibić (sada Slobodna Dalmacija, EPH), Dražen Gudić (sada Slobodna Dalmacija, EPH), Miljenko Jergović (sada Globus, EPH), Josip Jović (sada Slobodna Dalmacija, EPH), Petar Letica, Sandro Pogutz (sada Metro Expres, Slobodna Dalmacija, EPH), Šenol Selimović (sada Slobodna Dalmacija, EPH). Jedini član redakcije koji je odbio potpisati izjavu pod naslovom "Krunski svjedoci smo mi" bio je Zdravko Gracin.

Bit će veselo, ako se tradicija nastavi i Feral bude razvaljivao EPH-ove novinare. Biti će to zgodan primjer zadržane nezavisne uređivačke politike.

Komentari

Ne samo da je Đikić

Ne samo da je Đikić prognozirao poraz Milanovića, nego je bio oštro protiv koncepta Milanović-Jurčić, valjda u korist Željke Antunović. Danas mrtav-ladan radi interview s Milanovićem kao da se ništa nije dogodilo.
Oko EPH si u pravu - nastavak suradnje - vi mi skinite Feral s dnevnog reda, Slobodnu ne dirajte (o Slobodnoj je sve napisano na bezcenzure.com pa da ponavljam već napisano)a ja ću po hitnom postupku smanjiti PDV na novine. Sad ostaje vidjeti hoće li se Pavić odreći odgovarajućeg dijela svoje zarade kao što je svojevremeno obećavao, pa da dnevne novine budu 5kn.
Naime sada je u 6kn Jutarnjeg 4.92 kn cijene novine + 1,08 PDV-a od 22% (onog istog kojeg je Feral naplaćivao od građana i nije prosljeđivao državi i sada su zbog toga heroji, a svi drugi koji to rade su lopovi i to najgore vrste jer je i Al Capone u zatvoru završio zbog neplaćanja poreza, a ne drugog kriminala). S 10% PDV-a Jutarnji bi koštao 5,40kn, dakle 60lp manje, koliko bi se trebali odreći i novinski izdavači.
Naime događa se zanimljiva stvar ako cijena Jutarnjeg ostaje 6kn - Pavić po svakom primjerku zarađuje 53lp više nego prije 1. kolovoza - gdje će boljeg dara Ninu Paviću da te podrži za kampanju. S prosječnih 80.000 Jutarnjeg lista dnevno eto svaki dan cca 40.000kn - 1.200.000 mjesečno, pa tako do izbora - druge stranke u usporedbi s HDZ-om nemaju šanse. I ode pola od onih 300milijuna koje neće naplatiti država u EPH, kojima će platiti Slobodnu Dalamaciju. Netko je pričao o operaciji Maestro?

Tko je glasao

A sad bi i u Feralu mogla

A sad bi i u Feralu mogla zamrijet svaka ozbiljnija kritika Milana Bandića, kao što je u EPH-u već dulje vrijeme na gradonačelnika proglašen lovostaj.

Tko se još sjeća reportaže Jutarnjeg lista o gradonačelnikovu bratu u Berlinu, koji živi sirotinjski, a u Zagrebu je kupio penthouse, te ulaže i u rodni krš?! Da gradonačelnik ima brata gastarbajtera ja sam se sjetio pročitavši Bandićevu jučerašnju glupost:

- Ja sam bio u New Yorku i tamo imaju U Bahn, S Bahn, što bi se hrvatskim rječnikom reklo metro- pojasnio je gradonačelnik.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci