Tagovi

Feniks, gdje si??

Ovo će biti, za mene, netipičan dnevnik, bit će naime kratak iako bi ovaj slučaj o kome pišem mogao proširiti analizom što se događa na našem portalu u zadnje vrijeme. Naime, radi se o tome da je kolega Feniks bio baniran prije nešto više od dva mjeseca i da je izdržao kaznu, ili „kaznu“, kako hoćete. Pokušao se nekoliko puta ulogirati, ali ne ide, po svemu se da zaključiti da je trajno baniran. Naime, pitao sam putem PP dva puta Mraka o čemu se radi, ali nisam dobio nikakav odgovor.
Da se razumijemo, bilo je u stavovima i mišljenjima Feniksa i nekih nekome iritirajućih teza i hipoteza, nekada je čak i mene iznenadila neka oštra ocjena, ali razmišljao sam, bilo je ovdje svakojakih stavova, pa i teških objeda, recimo na moj račun, no reagiranja su izostala. Tu i tamo koji PLUS istomišljenika, ali ostajala je gorčina zbog tih, otvoreno napišimo, LAŽI koje su mi čak i ponešto štetile u medijskom prostoru jer pišem i profesionalno, dakle, pod komercijalnim uvjetima. Nekoliko puta sam bio na putu do policije, pa i do suda, ali svaki puta sam odustao jer naprosto nisam onaj koji traži naknade za pretrpljene duševne boli. Dapače, dogodilo se neočekivano da sam tužen kao kolumnista zbog jedne kolumne na lokalnom portalu, i srećom, razumijevanjem suca koji si je dao truda da uđe u sluačaj s pravno-medijske strane, prvostupanjski sam oslobođen. Nakon toga, „poduzetnik“ o čijim sam mutnim poslovima pisao, opet je tužio, ovaj puta vlasnika portala, Sudu časti Hrvatskog novinarskog društva. Kolega mi javlja da je i Sud časti HND-a i njega oslobodio svake odgovornosti i da objavljivanjem kolumne i poslije članaka, nije povrijedio novionarski kodeks odnosno postupio je po pravilima profesije.
Ne znam da li Feniks i profesionalno objavljuje, ali držim da kao stari član Pollitike treba imati prilike nastaviti pisati na ovom portalu, slagali se mi ili ne s njegovim stavovima i mišljenjima. I čak, kako vrijeme odmiče i kako se odvijaju politički događaji, neka viđenja Feniksa dobivaju potvrdu. Tko je prije samo šest mjeseci mogao pomisliti da će Dijana Čuljak Šelebaj biti privedena u istražni zatvor??? A u dijelu javnosti ova dama TV ekrana je bila percipirana i kao – neobjektivna novinarka i ratna huškačica! Ovaj pogled na njen rad ovog trenutka pojavljuje se u dijelu javnosti u Hercegovini, i zapravo, ne znam zašto!?
Da sad ne razglabamo kako raste jugonostalgičarstvo i kako se mijenja kut gledanja i na devedesete i na „crnu“ Titovu Jugoslaviju, kako je svijest o nestanku socijalne države u Hrvatskoj sve prisutnija itd.
FENIKSOVE KONTROVERZE
Feniks je, mislim, kontroverzan ponekad, „šarf“ pisac, zna tu i tamo biti neodmjeren, ali čovjek nadprosječno informiran, načitan, dosljedan i često argumentiran. On doprinosi da ne zaspimo, da ne vlada učmala atmosfera, apatija, žabokrečina, da se lome koplja oko mnogih pitanja povijesti pa i svakodnevice, Feniks potiče dijalog i kao takav nam je potreban! Posebno je pak pitanje izostanak kvalitetnih dnevnika, što su mnogi primijetili baš kada je osvanuo najnoviji dnevnik Red Cavalryja, o Randovoj, opširan, ali seriozan. Moje je mišljenje da je sličnih dnevnika ponestalo, i da je primjetan određeni pad kvalitete portala, no to je ipak stvar subjektivnog dojma svakog od nas. Da sad opet ne nabrajamo koliko se dobrih autora pasiviziralo, pa nas i napustilo!
Ukratko, nadam se da Mrak nije digao sasvim ruke od svog portala (iako je šteta što na njemu već dugo vremena ne piše!), a da je pollitiku zanemario svjedoči i detalj – pogledajte na oznaku vremena ispod dnevnika i upisa – ona je pogrešna od zadnje promjene bilježenja vremena, dakle, skoro godinu dana!
Dakle, Mrak vrati Feniksa na pollitiku, ili te molim, objasni razloga zašto mu je produženo baniranje?? Možda i nemaš vremena baviti se time, možda si čak i zaboravio, no nejasno je kako ne reagiraš na privatne poruke??
Eto, živim u nadi da se ova intervencija u korist Feniksa neće zlonamjerno tumačiti već će biti znak pridržavanja one NEĆU SE MOŽDA SLOŽITI S TVOJIM MIŠLJENJEM, ALI ĆU TI DOZVOLITI DA GA IZNOSIŠ!
Ili, AUDIATUR ET ALTERA PARS, ukoliko se držimo zakona i samih Pravila pollitika.com odnosno ne širimo mržnju i zlu krv!
Mir i dobro!

Komentari

LMAO

Nemam baš vremena, čitam koliko stignem, ali... banali Feniksa? Molim!? Što je to, opet neki bratoubilački rat u kukuriku kokošinjcu? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Klerofašistička fukara urotila se protiv boljeg od sebe

Evo, registrirao sam se prvenstveno da se Ljubi zahvlim na trudu, koji će ostati bez rezultata, da se zahvalim i onima koji su se javili i koji su shvatili što ja to radim na forumima i koji razumiju ono o čemu ja pišem, ali isto tako da kažem fukari i ustašuljcima poput @Skvikija, @dvosjeka, @Rebela, @grdilina, @StarPila, @MKn ... da su upravo i samo to, fukara.

Vlasniku sajta, klerofašisti, Marku Rakaru, samo to da mu „snaga u topuzu leži“ i da mu zbog toga „tragovi smrde nečovještvom“.

Zašto moji upisi izgledaju poput propovijedi i zašto je tako teško raspravljati samnom?
Mislim da su @Bigulica i @stara na pravom tragu ...

Ishodište leži u tome što ja nikad, ni u toku školovanja, niti kasnije tokom permanentnog doškolovanja i stjecanja radnog i životnog iskustva, nisam učio zato da bih polučio nekakvu ocjenu ili se nekom dopao, ja sam uvijek učio samo i jedino zato da bih znao.

Drugo, nikad nisam nikome podilazio, bio ičiji sljedbenik, niti sam ikad tražio nekakve saveznike ili istomišljenike ili njihovu podršku. Stvari i događaje sam uvijek nazivao pravim imenom, samnom se nikad nije moglo manipulirati. Ljudi koji su prepoznavali ideju i ono za što sam se ja zalagao su mi sami prilazili.

Nikad u životu nisam radio ono što fukara i sitne duše rade tako rado, nisam nikad išao ponižavati čovjeka samo zato što sam bio u poziciji da to radim. A bio sam u životu u prilici da zagorčam život i kojoj tisući ljudi. Dakle ovo što Rakar meni radi, provodi demokraciju primjenjujući fašističke metode, ja nikad nisam radio.

Profesionalni posao radio sam na najteži mogući način, prednjačeći vlastitim primjerom („izostajte s posla koliko izostajem ja, koristite bolovnja koliko ih koristim ja, zakašnjavajte na posao koliko zakašnjavam ja, radite koliko radim ja i kradite koliko kradem ja“), uvijek sasvim siguran u to da mene policija nikad neće tražiti niti me privoditi u lisicama ili bez njih.

Nikad nisam nasrtao na ljude koji mi nisu bili ravnopravni ili mi ne bi mogli vratiti istom mjerom, prema takvima sam bio izuzetno tolerantan i dobrostiv, ali sam uvijek bio oštar i nepopustljiv prema sebi ravnima i onima na poziciji iznad mene.

Prije nekih 17 godina na kraju završnog intrevjua u okviru psihološkog testiranja, a za potrebe izrade mojeg psihološkog profila, tadašnja psihologinja „Plive“ mi je rekla: „Gospodine, vi jednostavno znate i jasno dajete drugima do znanja da znate, a to direktori ne vole“. Kao da ja to i sam nisam znao, direktori me nisu voljeli, ali su trebali nekoga tko zna ono što oni nisu znali.
I da, vijeme predviđeno za spomenuti intervju bilo je pola sata, a moj je trajao preko dva i po sata, na oproštaju, pružajući mi ruku, psihologinja je rekla: „Gospodine, izuzetna ste osoba, bila mi je čast upoznati se s vama.“

I meni je bila izuzetna čast ponekad „ukrstiti koplja“ s nekima od vas koje je zanimala tema a ne pravljenje @Feniksovog psihološkog profila. Nažalot, to voljom samozvanog demokrate, a ustvari klerofašističke fukare, više neću moći.

Pozdravljam vas i želim sve najbolje, snaći ćete se vi i bez mene.

Vaš @Feniks

Tko je glasao

srbija i vladari

Ostaje neobičan podatak da je jedini vladar koji nije ubijen ili na neki drugi način nasilno uklonjen bio Josip Broz Tito.

Zato pođimo od same liste političkih prevrata i ubistava.
Karađorđa je 1817. godine ubio konkurent Miloš Obrenović i njegovu je “osušenu i pamukom napunjenu glavu” poslao Turcima.
Miloša su 1839. godine svrgnuli ustavobranitelji i Karađorđevići, kao i njegovog naslednika Mihaila, 1842. godine.
Knez Aleksandar Karađorđević, koji je posle Mihaila došao na vlast, skinut je 1858. godine s vlasti, pa je vraćen Miloš.
Dve godine kasnije Miloš je umro, a na mesto kneza došao je ponovo Mihailo.
On je ubijen u zaveri protivničke dinastije, 1868. godine.
Milan Obrenović, koji ga je nasledio, bio je nateran na abdikaciju, a njegov naslednik
Aleksandar Obrenović ubijen je u Majskom prevratu 1903. godine.
Predstavnika nove dinastije, kralja Petra Karađorđevića, na povlačenje su prisilili zaverenici koji su ga 1903. godine doveli na vlast.
Njegovog naslednika Aleksandra su u Marseju, 1934. godine, ubili udruženi nacionalisti, predstavnici VMRO i Ustaškog pokreta.
U posleratnoj istoriji Srbije, prvo su počišćeni srpski liberali 1972. godine.
Zatim je Ivan Stambolić prvo svrgnut, pa ubijen.
Slobodana Miloševića zbacio je puč u vrhovima vojske i policije 2000. godine.
Zoran Đinđić je ubijen.

feniksu, nedostaje realističan pogled na srbiju, kao državu i političku tvorevinu,
kao neizbježni dio hrvatske sudbine
ne na ljude - srbe, srpske susjede, srpske djevojke, žene, babe, ljepotice, srpske momke, navijače, gitariste, pičke i jebače, fatalne ljubavi i stabilne partnere/parterice, srpski jezik, srpske pisce, srpsku kulturu,
nema znaka jednakosti
ideja, politička, o velikoj srbiji kao rješenju problema razjedinjenosti rasprostranjenosti srpskog naroda, nezgodna je nesretna i za srbe i za susjede
i JEDINI problem
odgovor je jasno poštenima, iskrenima, ozbiljnima, neozbiljnim, znanstvenima, pjesnicima, zajebantima, jasan i poznat
a leži u raznim oblicima ravnopravnog života,
kako sada stvari stoje, vjerovatno tek u okviru EU
danas je moguće pokušati ostvariti balkansku skandinaviju
jučer smo možda mogli balkansku švicarsku

feniks ne razumije osnovni problem
istinsko bratstvo između naroda ne može se graditi na laži, a laž se ne može sakriti pljuvanjem, vrijeđanjem,

kako kaže gornji tekst
tito je bio faca, vladar, kužio je problem, i vladao
držao je monstruma na uzdi
čak je ostavio neki oblik kontrole iza sebe
ali nam nije ostavio istinu
naš je zajednički problem, problem jugoslavije, i ljudi koji danas iskreno misle da nije bila loša
bio u tome što naši jugoslaveni, simpatizeri, poštovatelji jugoslavije,
nisu znali ono što je stari znao, nisu htjeli znati, a on im nije htio a vjerovatno ni mogao reći
zajahao je tigra i držao je uzde
a onda su uzde došle u ruke maloj djeci
koja nisu bila spremna gledati istini u oči
istini o komunističkoj partiji
istini o JNA

najbolji prijatelji srbije su tako postali
ante gotovina
john wesley clark

NB. citat dubravke stojanović o srpskoj povijesti s peščanika

luka

Tko je glasao

@luka (na Ilovi)

Samo ti mene poduči i rastumači mi kako bih se ja ustvari trebao baviti Srbijom i Srbima, njihovim mitovima, njihovom fukarom i njihovim problemima.

A ja, vidiš, to neću, jer moj problem nisu ni Srbija, ni srpski mitovi, ni srpska fujkara, ni srpski problemi, moj problem je ono što je Tuđman namro Hrvatskoj i posljedično sve zlo koje nas okružuje, a za koje sasvim sigurno nisu krivi ni Srbi, ni Srbijanci, ni četnici, ni memorandumi, ni garašanini, ni SPC ...
I zato ja ne valjam!

Tko je glasao

Feniks protiv struje!

Sada će vjerojatno od nekih drvlje i kamenje na tebe Feniks (za mene ćeš ostati Feniks!!) jer si žustar i upotrebljavaš i neke teške riječi, koje ja vjerojatno ne bih upotrijebio. No, s druge strane, ako si 4.03.2013, trebao biti odblokiran, mogu te razumjeti. Ti nisi član pollitike od jučer, pisao si godinama za nula kuna čitane dnevnike pa bili oni ponekad i kontroverzni, ali povećavao si pollitici kao portalu Marka Rakara, čitanost!
Vjerojatno bih i ja, nakon osam dana čekanja, nakon ovog mog dnevnika, nakon toga što je vidljivo da većina želi da se vratiš i dalje pišeš, bio jako ogorčen! To što ti čini Mrak nije fair, nije demokratski, a ne zaboravimo, ovaj portal odnosno Marko Rakar dobili su i međunarodnu nagradu za promicanje demokracije???!
Odlučio sam da u znak solidarnosti manje pišem na pollitici, a mene možete stalno naći na blogu
www.rubenko77il.blog.hr i na www.tacno.net i na www.virovitica.net !Inače, kakve sam sve uvrede doživio ovdje od nekih, nije za opisati - mnogi od vas na mom mjestu odustali od pisanja na pollitici, No, moje je da se NIKADA nedam zastrašiti, da sam uporan, dosljedan koliko se može biti, i NIKADA se nisam povlačio ili isključivao iz političke borbe! Moto života mi je: "Ili sa štitom ili na štitu!?", ili ponešto protiurječno ovoj devizi: "Nije važno biti uvijek u pravu, ali je važno uvijek biti dobar čovjek!I NIKADA NE ODUSTAJATI I NE GUBITI NADU DA LJUDI UKUPNO MOGU BITI BOLJI! Evo, ako ostaneš po novim nickom uvjerit ćeš se da su se i neki od ranije žestoki tuđmanovci, ipak otrijeznili i postali realniji! (primjerice "rebel").
Marka Rakara ovo držanje na ledu tebe kao intrigantnog i načitanog autora, s političkim i životnim iskustvom koji ti nitko nije u stanju dovesti u pitanje, može eventualno opravdati teška bolest ili možda činjenica da je sam sebe blokirao, pa iz tehničkih razloga ne može se javiti! Naime, nakon svega, ne samo Feniks nego i svi mi moramo se zapitati da li smo vrijedni Markova očitovanja upisom ili dnevnikom???
Feniks, za mene ćeš ostati Feniks, jer cijenim osobe koje mogu, žele i znaju PROTIV DOMINANTNE STRUJE! I feniksi izgore, ali ponovo uzlijeću iz pepela...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ljubenko- rubenko, hahaha!

ne ser.................... bolje suti i ne sramoti se!

... nisi ti nimalo vazna 'persona'... a kakvom se nonstop proglasavas!!!
...samo si jedna 'persona' bez obraza, karaktera, nametljivko koji se trpa svugdje, ljencina....teski debelokozac.... cista karakterna nula
a ocito je da ti ni 'sve koze na broju' nisu!
da nije tako, apstinirao bi od pollitike... a ne da te mrak mora banirati par puta !

'persone' kao ti su poput psa koji se vraca na svoju bljuvotinu.

Tko je glasao

@Kerempuh, Mrak

...samo si jedna 'persona' bez obraza, karaktera, nametljivko koji se trpa svugdje, ljencina....teski debelokozac.... cista karakterna nula
Mrak, ovo je primjer za vrijeđanje i sramoćenje, i trebalo bi gospođu banirati! ODMAH! Ona i slični, uništili su i uništavaju i dalje portal!
Ne vraćamo ti istom mjerom, čak držim da je dobro da je nekom moja persona trn u oku, jer moji dnevnici opisuju i pronose istinu, a ISTINA makar i subjektivna, boli!
Jednostavno, žalim te!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

puna saka jada!

opa, eto ja sa svojim sporadicnim piskanjem na pollitiki njezin sam unistavatelj!
e vis' ljubenko, kad bih ja to mogla biti... bila bih 'kalibar i po'!
al' ti si preogranicen da bi shvatio tko zagadjuje i unistava ovaj portal!
- a nemoj si toliko umisljati da mi je tvoja 'persona trn u oku', ni u peti mi nisi...
nego sam jako alergicna na takve nule od karaktera poput tebe, pa nekad ne mogu presutjeti
i natrljam vam nos
-a eto, desi mi se da se zaletim i procitam nesto od tih tvojih samozvanih 'istina' koje tako uporno pronosis...pa mi odma' izbije osip! a ti si i opet umisljas da one bole, bas svasta!!!!!!!!!
- a mraka svako malo zazivas da me banira iz puke osvetoljubivosti, zavisti. i opakosti.. i jer sam napisala neke istine o tebi koje ne podnosis (ili ih nisi svjestan).
ISTINA O SAMOM SEBI NAJVISE BOLI !
stoga, ne zali mene nego sebe!
- sveusvemu, mizerno, nisko...puna saka jada od persone LjRW-a!
doista za zaljenje.

ako jos uopce mozes nesto korisno naucit evo ti drevne biblijske mudrosti:

"Cega se pametan stidi, onim se budala hvali". ("Mishle Shlomoh")

Tko je glasao

@Kerempuh

Moralna nula?? Pa dalje: "sveusvemu, mizerno, nisko...puna saka jada od persone LjRW-a!
doista za zaljenje"
I ti to držiš argumentima???
Onda, slično tebi, samo poruka: DOSADNA SI, OBLIJEĆEŠ OKO MENE BAŠ KAO MUŠICA!
Šššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš!
(Usput, pogledaj na www-.tacno.net u kojem sam društvu kolumnista!?? Imaš tamo i moju slikicu, pogledaj me u oči, ako možeš! Jalnušice, ti o pisanju kolumni na tom portalu možeš samo sanjati! )
Pozdrav, LJUBO RUBEN WEISS, za tebe, LEGENDA!
I pusti me na miru! Ššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššššš!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Kerempuh

Portal gdje pišem i koji ti preporučujem je:
www.tacno.net !!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Kerempuh, Mrak

Ispravka, pojašnjenje: "Ne vraćam ti istom mjerom, čak držim da je dobro da je nekom moja persona trn u oku, jer moji dnevnici opisuju i pronose istinu, a ISTINA makar i subjektivna, boli!
Jednostavno, žalim te!"
Ovo se odnosi na Kerempuh!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

fukara? thnx

fukara?

thnx

Tko je glasao

Ma prosto govoreći

ti si @Feniks

go kurac.

Osoba zarobljena u vremenu ,vrijeme te pregazilo. Pretpostavljam da si privatizacijski gubitnik koji se nije snašao u novim okolnostima gdje tvoja "stručnost" i "moralno politička podobnost" starog boljševika više nikom nije trebala ,pa si ispadao obični redikul.

Zato su ti krivi svi,od Tuđmana do Josipovića.

Osoba vrijedna žaljenja.

No dobro ,Hrvatskoj nikad nije nedostajalo izdajica.

sve dobro...

Tko je glasao

Drveni, Po feniksovim

Drveni,

Po feniksovim riječima je on bil jedan od vodečih inžinjera u Končaru, a sad je odjedamput išel kod plivinog psihijatra.

Na ja, imam dosta poznatih u Plivi.

Tko je glasao

@Skviki

Jado jadni, ja jesam spadao u "Končarev" "gornji dom" onda kad je "Končar" brojio 24.000 + zaposlenih.
To i ne bi trebalo biti tako teško provjerljivo.
Ja sam govorio o "Plivinoj" psihologinji, psihijatri trebaju takvim "jakim" osobnostima poput tvoje.

Tko je glasao

Kaj ti trebaju ONE tablete :P

Kaj ti trebaju ONE tablete :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulica, Meni ne trebaju

Bigulica,

Meni ne trebaju nikakve tablete, na ja skoro sam zaboravil, svako jutro pol tabletice za povišeni krvni tlak.

I kad čovjeku nisu potrebne tablete, sam stajal čvrsto na svojim nogama ( ne računam vrijeme prije braka), a stajale su u redu. Da sam htel, sam mogel birati.

Imam zdravi brak i to 45 godina, a mogel sam ga X puta ugrozit.

Tko je glasao

@drvosjek

Standardno, ustašuljče, nikad o meritumu stvari, ti bi samo pravio moj psihološki profil. Al' zakasnio si, 2007. napravila ga je agencija Thomas International, a oni su zeru stručniji od tebe.

Tko je glasao

Meritum je

valjda tvoje baniranje ,moš si mislit ŽRTVE.

Išao si govorom mržnje na kler. Osobno te nebih isključio ,ali valjda gazda ovog bloga ima strože kriterije.

Takvi poput tebe možda nisu silovali i ubijali časne sestre i ubijali svećenike 45-6 po Hrvatskoj i BiH ,ali su im zasigurno davali ideološka opravdavanja. Takvi poput tebe ne kolju ali oštre noževe . Takvi poput tebe ne streljaju ,ali određuju mete. Radio sam i živio s takvima do devedesetih.

Od onih najgorih ustaških koljača ili eSSesovaca razlikuješ se samo po kutu rezanja.

Kao inženjer cijenim da znaš što je kut rezanja /upada.

sve dobro...

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

tko kaze da ne fali Feniks

Feniks bi napisao dnevnik o hrvatskim vladama koje pod izgovorom kako se radi o stranim investicijama vrse rasprodaju plina, suma, vooa

w. ;)

Tko je glasao

PS

Crno na bijelo...

http://prntscr.com/vifes

Tko je glasao

SVIMA

Da bi definitivno otklonili sve dileme oko toga da li Feniks piše sada na pollitici po drugim nickom, on se neće ljutiti ako to demantiram na ovaj način:
....."Ne, ne pišem na Pollitici ni kao @celsou, niti pod bilo kojim drugim nickom..."
Mene sada stvarno čudi da se Mrak ne javlja!???
Jer, nije li to glupo pa i nedemokratski, da čovjek ovo čita - i dnevnik i upise,- a ne može se javiti odnosno uključiti u raspravu?? Slikovito, to je slično kao kada netko izađe iz zatvora, nakon izdr
žane katzne, i onda nema pravo glasa na izborima!
Mrak, gdje si, javi se!!! Ti si na potezu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Nj grjh prmjnt nck

Klg@ LJRW,

m mng rzlg zšt sb nkn "blvnj" n žl nst stgm "krvc" j smtrm d j t lgtmn p slćj klg Fnx.
Nš Mšk j ktvn n vm prtl t j jdn btn - pd kjm mnm mnj j btn. n kj s s stm nltčk plmzrl shvtt ć kjm grm lž zc dk n kj s Mšk zpmtl p "hlst" "dskvlfkcjm" nć shvtt - blj z njh.
Prm tm klg bzrzlžn brnt mgćm dfct ntfšstčkg fjr n vm strncm, Fnx t mdr prmtr s pdsmjhm ktvn sdjlj n svj spcfčn nčn kjg sv n mrj dmh prpznt.
Strpljn - spšn...

Tko je glasao

gle, dajem ti munise na ovu teoriju ne bi li malko razmislila...

ali sad te moram ozbiljno pitati - jesi li ti pri sebi ?!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ponekad se jednostavne stvari čine veoma kompliciranim

Kolegice,
samo prati i analiziraj između redaka - strpljena, spašena!

Tko je glasao

Ne pada mi na pamet

To prepuštam tebi i Skvikiju - ne sumnjam da ćete nas izvijestiti o rezultatima dubokoumne analize i čitanja između redaka...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Feniks i baniranje

ako se ovaj portal zalaže za demokraciju i pravo na vlastito mišljenje onda bi se trebalo paziti koga se banira. slagali se ili ne slagali s onim što Feniks iznosi moramo priznati kako on ne odstupa od svojih stavova, kako spada u provokatore i kako neke stvari o kojima je pisao a nisu nam se sviđale su se ostvarile.
neki su u komentarima napisali kao ih je Feniks vrijeđao, ali zaboravili su reći tko je počeo pri s vrijeđanjem i kako je ono teklo prije nego što su pale teške uvrede.
mog reći kako Feniksa poznajem preko jedno desetljeće. upoznala sam ga na forumu globalneta kasnije index.hr na kojem smo u u nekoliko navrata ukrstili koplja. sreli smo se i na forumskim kavama gdje nam je svima postalo jasno da on obiluje s cijelom hrpom informacija. mi ostali forumaši smo dobili dojam kao da smo ušli u svijet čovjekolikih robota iz Asimovih romana. ako se malo bolje prate dnevnici i neki feniksovi komentari onda se se vidi o čemu zapravo govorim. naravno na vrijeđajući komentar on, Feniks, će odgovoriti jednako ako ne i gore.
ne mogu reći da li je i koliko jugonostalgičar ali mogu reći kako reći da je on izdajica je laž. koliko mi je poznato on nikad nije svoje interese stavljao iznad interesa naroda kao što su mnogi tzv. veliki Hrvati napravili i još uvijek rade.
svatko od nas ima pravo na vlastito mišljenje kako što svatko od nas ima pravo da ga iznese. ako ćemo tolerirati samo jednu vrstu mišljenja a drugo ćemo ignorirati onda ćemo ući u jednoumlje što guši svaki demokraciju.

w. ;)

Tko je glasao

F. je netolerantan i meni uopće ne nedostaje

Zanimljivo je koliko je ljudsko pamćenje kratkog vijeka, ali srećom ono napisano na pollitici ipak ostaje. Gospodin F. je jedna izrazito netoleran na osoba koja ne podnosi tuđe mišljenje a još manje ljude koji ga iznose. Pogledajte njegove dnevnike i komentare. I sloboda izražavanja ima svoje granice, barem do početka vrijeđanja drugih.

Petar Macut

Tko je glasao

Ja sam zaprepaščen na Tolko

Ja sam zaprepaščen na

Tolko naivno vjerovanje da če se ovo popušit.

Feniks je tu i to pod drugim nikom, a on je Celsou.

Kad se je Celsou prije par dana učlanio na pollitika .com, imal je nula dana članstva.
Sad odjedamput ima isti staž ko i Feniks, a i sve njegove bodove.

O ljudima koji svoj identitet mjenjaju ko doljnji veš, imam svoje mišljenje, a pogotovo kad svoj prijašnji negiraju.

Tko je glasao

Bogami si ti kreten.

Bogami si ti kreten.

Tko je glasao

Celsou, Jesi se ti učlanil na

Celsou,

Jesi se ti učlanil na pollitika.com 11. 02. 2013-e ili nisi?

Ja kažem da jesi, jer sam poslje tvojeg prvog dnevnika, pogledal kad si to napravio.

Tvoj račun je pokazivao: nula dana i nula bodova.

Kak to da sad imaš rti godine i nešto mjeseci i rang 25, baš kkak je i Feniks imal.

Tko je glasao

Ne znam o čemu govoriš

Ne znam o čemu govoriš

Tko je glasao

Skviki

Ono su sedmice, a ne godine.:):)

Tko je glasao

Ups,, nisam pazil, no ipak je

Ups,, nisam pazil, no ipak je on Feniks.

Tko je glasao

Skviki

legendo :)))

Tko je glasao

Ovo je bolestan sajt

Ovo je bolestan sajt

Tko je glasao

@celsou

Ovo nije bolestam sajt, ovo je kolaborativan blog gdje pojedincima, maloj grupici ne možeš ništa objasniti dok im ne nacrtaš. I otvarajući raspravu tvrdnjom da si ti Feniks, zapravo spamaju dnevnik jer se ne mogu nositi s argumentacijom koju Feniks izlaže. Nekoliko nas je uporno u objašnjavanju da Feniks ima pravo, po Pravilima ovog portala, na povratak i slobodu izražavanja mišljenja i stavova.
Pa zar trebam stvarno objaviti da mi je čovjek pisao, i navikao na mjesto objavljivanja i rasprave, želi s tim nastaviti, a vlasnik sajta Mrak odnosno Marko Rakar to mu ni do sada nije omogućio, iako je kaznu izdržao!!
A Skvikija bih zamolio da čita onako kako je napisano i prije nego što napiše i objavi neki svoj upis, pročita ga još jednom!
Pa zar je moguće da se taj Skviki, i još pokoji ognjištarac, zapravo boje Feniksa i njegovih argumenata??? Ili je to primjer kako oni shvaćaju hrvatsku demokraciju - tko nije s nama, taj je protiv nas!!!???

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

Napiši pismo žalbe Iveli kao još jedan put.
Samo pazi da to pismo prije ne završi kod mene :):):)

Tko je glasao

@grdilin

Ivela bi ti na ovo rekao, Grdilin konfabuliraš!
Bojiš se Feniksa, i svakog drugog, koji tebe i tvojima otvara oči. Ali, uzalud.
Evo jedan vic, spacijalno za tebe:
-----------------
Jedan stari Židov dolazio je 50 godina pred Zid plača u Jeruzalemu i molio se za mir na Bliskom istoku. Pročulo se to i došla novinarka CNN, pa ga intervjuira:
- Gospodine Samuel da li je istina da vi svaki dan, već pedeset godina, dolazite pred Zid plača i molite se za mir!??
- Da, istina je!
- Zar uistinu svaki dan??
- Da, baš svaki dan!
- Pa, recite, kako se osjećate???
- Osjećam se kao da govorim zidu!
----------------

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

Ne dao Bog da mi Feniks ili ti otvarate oči.

U gornjem upisu nema konfabulacija, ali kod tebe je namjerna amnezija.
A ako baš hočeš možemo mi to opet ovdje zalijepiti :):):).

Da te malo podsjetimo na to pisamce, cinkanje i ostale stvari dragi doktore Danimire sa "akademskim" znanjem.

Ah, zaboravih ti napomenuti da su ti iz Naconalne i sveučilišne knjižnice
zahvalili na "poklonjenim" knjigama koje si vratio iz Beča.

Nego, ja još čekam tvoju tužbu koju si ovdje obečao.
A i neki drugi te još čekaju.
Valjda imaš argumente.

Tko je glasao

Skviki

Nije.
A ako ga igdje može biti to je pod Sjenkinim skutama:):):)

Tko je glasao

@Skviki

Osobni podaci za "celsou", prije nekoliko minuta:
Lokacija
Zagreb
Rank
29
Rank (out of 10000)
60
Karma
507
Korisnički bodovi
Bodovi
0 - View
Povijest
Član
3 weeks 6 dana
Dnevnik
--------------------------------------
Skviki, zašto lažeš?? Gdje su bodovi preuzeti od Feniksa??

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo Ruben Weiss, Kaj bi ti

Ljubo Ruben Weiss,

Kaj bi ti meni htel reči da jedna osoba učlanjena 11. 02. 2013-e, u roku mjesec dana od nula bodova, bez karme, nula dana članstva i u danu prvog dnevnika naveden ko novi član pollitika.com, skoči na to kaj si ti prenesel iz njegovih momentalnih osobnih podataka?

Tko je glasao

@Skviki

Ajd ti meni objasni od koga si dobio zadatak da rastjeraš ono misleće na ovom kolaborativnom blogu?? Ako tako nastaviš, razbježat će se zadnji pollitičar koji još vjeruje u - zdravu pamet!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Sta

znace ove statistike? Renking, karma i bodovi. Sta se boduje?
Bavim se mislju da postanem karmawhore, nema nista bolje od skupljanja imaginarnih internestkih bodova, od toga se osjecam tako kapitalisticki i sik.

Tko je glasao

Skviki, Feniks i Celsou su

Skviki, Feniks i Celsou su toliko razlicite osobe da samo slijepac moze pomisliti kako su isto.

Feniks je preko 10 godina na netu - na raznim forumima i ono sto mu se nikako ne moze osporiti je cinjenica da je uvijek pisao uz vjetar pljujuci po svim strankama podjednako.

No njegovi sustinski marksisticki i antifasisticki stavovi ostajali su nepromjenjeni kroz sve diskusije i nisu se prilagodjavali potrebi dnevne politike.

jedno vrijeme ovdje nakon proslih izbora dok su se svi zavukli u misje rupe, jedini je pisao dnevnike u kojima se kritizirala aktuakna vlast.

I dalje pise, i dalje je ostao dosljedan sebi, a to sto pise mozete procitati ovdje:

http://feniks.bloger.index.hr/

celsou je neki sitni aparatcik koji je ovamo dosao da bi pospjesio umivanje sdp-a pred lokalne izbore, ili barem malo razbio anti sdp klimu koja ne odgovara kako vlasti tako i vlasniku ovoga sajta koji je, kako znamo - nezavisan ali ne i NEUTRALAN, i cije je demokratsko i gradjansko djelovanje naglo splasnulo pukom promjenom na izborima.
Btw - sto se bodova i statusa tice - pa znas li ti koje mogusnosti mozes imati ako pristupis odredjenom sustavu sa admin podacima?

Mislim nemoj se sramotiti vise, jer samo slijepac moze Feniksa usporedjivati s ovim aparatcikom.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Ej @stara huljo, aparatčik ti

Ej @stara huljo, aparatčik ti u gaćama, nekoga optužuješ, a da nemaš pojma o čemu govoriš. A optužba o pristupu u "sustavu admin podacima" može reći samo krajnje iskvarena osoba.

Ni jedan moj komentar ni dnevnik nije počivao na lažnim podacima. S druge strane, tvoj dnevnik o mliječnoj krizi je eklatantan primjer pristranog i neobjektivnog pisanja koji vrvi podvalama. Ne samo da si zamjenici ministra poljoprivrede Mirjani Mataušić-Pišl prišila da laže već nisi ni održala obećanje da ćeš se ispričati ako se utvrdi da je mlijeko uistinu kontaminirano.

I koja je to autistična umišljenost kad se smatra da se pisajući na ovom sajtu može pridonijeti nečijoj stranačkoj kampanji.To znači, da bi me onda SDP trebao plaćati kako bi te dnevnike (od kojih većina uopće i ne tematiziraju političke prilike u Hrvatskoj) pročitalo nekoliko desetaka ljudi! Prema toj logici svakoga bi se moglo optužiti da za nekoga agitira. Boluješ od starog komunističkom mentaliteta po kojem se svi neistomišljenici optužuju za nekakve urote. Bolesno

Tko je glasao

feniks i marksistički

feniks i marksistički stavovi?
feniks je nostalgični jugoslaven, česta pojava kod starijih ljudi, koji su svoju mladost proveli u Jugoslaviji. O yugi je imao (ili ima) predrasude bez imalo želje ili volje za objektivnom spoznajom. Po njemu to je bio eldorado još i 1990, a onda su zle sile mraka smlavile u prah i pepeo taj nježni pupoljak samoupravljanja i socijalizma. Njega i slične uvjeriti da je Yuga propala 1974 sa nakaznim kardeljevskim sustavom sporazumijevanja i dogovaranja, a da je i de facto umrla smrću Broza 1980, Sizifov posao.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci