Tagovi

Fama o SOA-i

Pod utjecajem propagande o UDBA-i, OZNA-i, KOS-u iz vremena bivše države, te pod utjecajem filmova o CIA ili MI-6 agentima, KGB-u i dr., stvorena je neka fama o službenicima te naše agencije, pa ih se neki i plaše a neki ih doživljavaju sa strahopoštovanjem.

S jedne strane imamo mistifikaciju zbog naprijed navedenih razloga i demistifikaciju jer svaki novanirčić ili piskaralo sve što ne zna definirati podvodi pod pojam UDBA-e.

Pošto UDBA-e nema poodavno sugerira se na naše obavještajce, pa se često koristi i izraz paraobavještajno podzemlje i dr.

Ta naša agencija se najkraće rečeno bavi skupljanjem tračeva, javnim pogovorom i analizom istog. Prate silnu kakafoniju događanja od lokalnog do državnog nivoa , to skupljaju pa analiziraju e da bi na kraju sve saželi i dostavili kome već treba, a treba predsjedniku vlade i predsjednici države.

Mnogi petljaju kriminalističku policiju ili pnuskok sa SOAom što je pogrešno.

Svi oni koji govore o potrebi depolitizacije te i takvih službi su naivni i nisu u pravu.

Logično je da prema profesionalnim uzusima, kodeksu , pravilima i zakonima sve agencije rade u svrhu ostvarivanja programa politike koja je na poziciji. Izabrana od naroda i državljana.

Primjerice, Milanović se hvalio kako je ukinuo sigurnosne provjere za pojedine dužnosnike i to je kao demokratično. Nije. To je samo glupo. Zaobišao je znači čuvare sustava, pa se prepustio utjecaju nekih drugih interesa.

Pojednostavljeno, ako ti tvoja državna služba ne filtrira ljude e onda ti to sigurno radi neka druga tuđa služba, a naša Lijepa ih ima na izvoz.

Banalan primjer je da mu je jedna ministrica bila notorna alkoholičarka, neki ministri neumjerni hedonisti, a jedan je čak imao otvorenu Burzu zapošljavanja na cesti..i još ga snime malom kamerom.

Šef jedne agencije bio mu je ruski ( znači strani ) igrač, a jedan ministar si je dopustio da ga snime kako u kolu na ustaški bećarac pjeva stihove " od Lipika do Pakraca nema više pravoslavca".

(Napomena: što meni ne smeta, ali eto on Zoki to očito nije znao)

Eto, da se Zoka egocentrik nije odrekao usluga tog državnog servisa ne bi mu se dogodilo da ima takve suradnike, što bliže što u drugom i trećem prstenu.

Naime, jedno je borba za glasove a drugo je rukovoditi državom.

Služba se može zloupotrebiti. Poznato mi je da je Tuđman zlorabio istu nešto oko nogometa, ali nemam dovoljno informacija da li je i to bilo u interesu države.

Sudeći po tome da smo osvojili broncu na svjetskom prvenstvu, očito jest.

Mesić, Račan pa i Sanader su zlorabili službu na način da su u istoj kadrovirali na način koji nije po profesionalnim nego po uskopolitičkim interesima.

Naime, operativac profesionalac će pred političara na stol bubnuti činjenice koje je prikupio, a na političaru je da ih koristi kako hoće.

Politika usmjerava djelovanje državnih servisa pa i te službe.

Primjerice, kad je onomadne došla na vlast tzv. trećesječanjska garnitura otjerali su u mirovinu masu operativaca na čijim je leđima iznesen rat, pa pozapošljavali nove gdje se prednost dala djeci bivših udbaša i kosovaca, a jedna od karakteristika je bilo da bude iz miješanog braka ili u miješanom braku. Da bude iz tzv. antifašističkog miljea.

Pogodni su bili i ovi iz pederoliberalnog miljea i iz kruga novopečenih bogataša jer su- ucijenjivi.

To je bila politička uputa. Smjernica.Zašto? Zato što takvi naginju lijevo, dok se 91-ve tražilo da bude Hrvat do desetog koljena izvan struktura bivše udbe i kosa. Znali su Mustać i Perković što je bitno.

Kao iskusni obavještajci znali su da se ne može vjerovati bivšima, pa su se između Boljkovca, Mesića i Manolića na jednoj strani i Tuđmana i Šuška na drugoj, privremeno opredijeli za jaču stranu.

Franjo im je kao ustupak stavio pod nadzor tzv. ekstreme kod kojih su vidjeli prijetnju.

Em im je spasio kožu od njihovih bivših kolega i drugova iz Srbije, em ih je zaštitio od ustaša e da se ne bi koje jutro probudili viseći na klavirskoj žici ili kao ukras neke bandere.

Franjo je odozgo diktirao pravila a oni su slušali.

Da se ne lažemo, to se gledalo. Poznajem jednog ( i više) bivšeg suradnika udbe, kojeg je otac bio suradnik udbe zadužen za praćenje klera, koji je troje svojih zaposlio u službama; kćer, sina i zeta. Uhljebio ih je.

Pored toga, rođeni brat ( tj. drugi sin od ovog udbaša zaduženog za kler) bio je aktivan u KOS-u JNA.

Taj je promjenio tri stranke ( hdz, sdp i hns), danas je u hdz-u . Još koristi te metode difamacije i tračeva u politici na lokalnom nivou , ali poznamo ga po tome da " sređuje stvari" od sređivanja lažnog invaliditeta do donacija za lokalne vatrogasce.

Još jedan primjer kako se službama može odozgo upravljati procesima. Kad su onomadne došli na vlast Mesić, pa Račan, pa Sanader, trebalo je svim dotadašnjim načelnicima općina, županima i dr., organizirati kazneno procesuiranje, pa makar i nategnuto.

Odlučivalo se točno koji zapovjednik HV-a će biti stavljen na dispoziciju Hagu. Koji političar.

Poslije se medijski, preko urednika koji su "naši" organizira medijska difamacija, a isto se plati preko reklama.

Naravno da se filtrijarju i tužioci , zamjenici drž. odv. od najnižeg prema gore, kao i suci.

(primjer utjecaja: monopolist HEP gdje su hns-ovi kadrovi plaća neke reklame na Yu kos-ovskoj N1 i sl.)

Nadam se dragi drugovi tj. prijatelji da sam malo doprinio demistifikaciji. Bitno je razgratati dim i maglu.

Tagovi

Komentari

Izvrstan zaključak

Poznato mi je da je Tuđman zlorabio istu nešto oko nogometa, ali nemam dovoljno informacija da li je i to bilo u interesu države.

Sudeći po tome da smo osvojili broncu na svjetskom prvenstvu, očito jest.

Poznato mi je da je u svom selu drvosjek snažno prdnuo u petak, 10. prosinca, ali nemam dovoljno informacija da li je i to bilo u interesu države.

Sudeći po tome da je istovremeno u Zagrebu krepao onaj akrap, očito jest.

Tko je glasao

čisto vs mješano

Dnevniku plus jer kao i obicno, barem meni se cini, pises razumljivo.
Ali, osvrnuo bi se na dvije stvari.

Prvo, dobijem mlade kad se za sportski uspjeh hvali/kudi itko osim trenera, igraca i eventualno navijaca. Po mom iskustvu, kad izađeš protivniku na megdan, postoje samo tvoja i njegova vjestina u doticnom sportu i ako si losiji, nema majci. Gubiš. Zato je sport tako plemenit. Ok, osim nogometa :).

Drugo, koji bog sa tim mjesanim brakovima? Ja sam kombinovan i uopce se ne slazem sa dosta ćaćinih stavova. Mama je apoliticna. Ona mi je usadila ovaj sportski dio. Hocu reci, malo mi nevjerovatno da je to zbilja netko rekao tako direktno. Uzimaj kombinovane. Ne cini mi se kao garancija za išta.

I jos, imam dojam da se to često spominje kao nesto loše. To da je netko mješanac. A nije lose. Znas, kako ide,sa psima? Cistokrvni vs mjesanc. Moje pare su na mjesanog.

Osim ako Račan ili tko vec nije u sluzbu uzimao mjesane jer je znao da su upoznati sa razmisljanjima obje strane pa sposobni biti objektivni.
Jebes zatucanog čistunca odhranjenog na samo jednoj ideji. Ako je tako mislio, onda je go bilo pametno.

Tko se mača laća, sam u nju upada a ćud nikada

Tko je glasao

brojanje krvnih zrnaca tj.

nacionalno prebrojavanje je u Yugi i za socijalizma bilo kažnjivo i mogao si biti od ; izbačen iz partije do kazne zatvora .

Danas se to smatra samo politički nekorektnim. No jedino u slučaju ako se propituje nacionalnost nekog Srbina, a kad traži nešto na temelju svog srpstva onda je to nacionalno manjinsko pravo, jel.

Ja ne dajem ni pol lule duhana za političku korektnost, jer je i onda a i danas nacionalno prebrojavanje bilo i jest zapravo ugrađeno u sustav.

Na štetu Hrvata. Onda se forsiralo jugoslavene a danas se forsira građane. Ukoliko to propituješ zalijepe ti etiketu ustaše. Montiraju ti neki proces i tako.

Tada se reklo:po nacionalnom ključu i tako se određivalo rukovodioce na funkcije, a danas se traži dvostruko pravo glasa i proporcionalna zastupljenost, pa recimo Pupovac dođe u poziciju da skupo proda svoje glasove u saboru Sanaderu i traži uhljebljivanje svojih stranačkih i političkih podržavatelja na neka ključna mjesta.

Svojevremeno je bilo procurilo da je tražio mjesta min. 20 zapovjednika policijskih postaja tamo gdje on odredi, ali je to bilo previše i za Sanadera, pa mu je dao neke druge ustupke.

Tako se dogodilo da SDSS ovka radi birokraciju u ministarstvu branitelja i rješava prava HRVI-a i braniteljske populacije i da se sa skrbi iz ministarstva branitelja nezaposleni branitelji prebace u ministarstvo socijale kod Milanke Opačić- što je uvreda samo po sebi za hrvatske branitelje.

Kako i zašto, pa Zoran Milanović je bio za ministra postavio osobu rođenu u miješanom srpskohrvatskom braku, oženjenog sa srpkinjom, a pomoćnik mu je bio balavac kojem je mater Srpkinja a odgojila ga je baka i djed u sredini gdje se četništvo upija s materinim mlijekom i to u formativnoj fazi odrastanja, e da bi ga doodgojio profesor mentor i pripremio ga da proturi pitanje i politiku: kako to da Srbi abolirci ne oboljavaju od PTSP-a i po formuli: žrtva je žrtva, invalid je invalid Hrvatska bi trebala dati penzije ( valjda priznati i činove ) i agresorima na RH, četnicima tj, pripadnicima VRSK. Ivanka i Jovanka su isto.

Zato se podigao šator u Zagrebu i - dobro je prošlo, nije bilo razbijenih glava. Previše.

Zašto? Pa to su glasači, a i zašto još više ne opteretiti hrvatski državni proračun.

Po onoj "Busovača zdrrrrrrravoooo" uzmi Hrvatima i daj Srbima.

To što tebi nije jasno @grdipajek ili samo kažeš da ti nije jasno oko "kombinovanih".

Za Jugoslaviju ili za Region su ti djeca miješanih brakova i miješani brakovi iako postoje izuzeci koje to pravilo potvrđuju.

Takvi inkliniraju lijevo pa zato ja kažem da je sdp stranka miješanih brakova.
Srbima je ugodno u sdp-u i hns-u jer svejedno imaju zagarantiranu zastupljenost u saboru i strukturama, a ako mogu promicati svoje specifične interese i preko neke druge stranke, tim bolje, jel.

Onda je malo građanin a malo Srbin. Tako se desilo da je pola vlade što Srba što miješanih brakova- građana.

To se onda prelijeva na niže u kojekakve službe, institucije i medije.

Znači, Mesić i Račan su provjetrili službe od sebi politički nesklonih ( da ne spominjem umirovljenje još perspektivnih generala koje je netko nagovorio na politički istup što je bila namještena igra) da bi se pod izgovorom profesionalizacije, podmlađivanja i sl. u službe ubacivali oni za koje je velika vjerovatnost da su skloniji njihovoj političkoj opciji.

Nije ništa loše da se malo presoli oko prava manjina ali pod jasnim pravilima.

Loše je kad se to sve koordinira iz jednog centra nama nesklone države, Srbije.

Nadam se da sam dovoljno politički nekorektan da bi bio jasan.

sve dobro...

Tko je glasao

Pogleć jenu stvar

Pogleć jenu stvar @drvosjek:
Dok se ne ukinu nacionalne manjine kao politički faktor do tada će biti hrpa ovakvih kao @grdipajek koji jesu blesavi a vjerojatnije je da se prave blesavi iz točno znanih im razloga.

Tvome komentaru bih dodao jedno svoje zapažanje: Kada se Hrvat oženi Srpkinjom ... vrlo brzo postaje veći Srbin od Srbina.
Kada se Hrvatica uda za Srbina ... vrlo brzo postaje veća Srpkinja od Srpkinje.
Zašto je tomu tako meni baš i nije jasno a poznajem najmanje 20 takvih slučajeva ali ni jeda gdje bi bilo obratno od opisanog.

Tko je glasao

A zaboravio si još nešto, kad

A zaboravio si još nešto, kad se srbin učlani u HDZ onda trenutno postane najveći rvatustaša u rvata
ili kad nam veliki srbohrvati izbosne dođu krojiti gaće na izborima, stvarno ne znaš ko je veći hrvat !?
Bolesno ste opterečeni sa nazivima "hrvatsko-ski" a sa patriotizmom nemate baš nikakve veze.

Tko je glasao

Za Jugoslavije

kako prve tako i druge bilo je oportuno biti Srbin ili Jugoslaven.

To je odgovor na tvoje pitanje.

Danas je u eri globalizacije, pederoliberalizacije oportuno biti "građanin" a nazadno je biti Hrvat u Hrvatskoj pa se Hrvate vrijeđa putem medija i rabe se izrazi poput "Rvat, ognjištar, krezubica, katolitaliban i sl." , a najveći četnici u RH ili bivši rigidni boljševici su postali veliki europejci,internacionalisti i tako to...

Naravno, specijalnim operacijama koordiniranim iz jednog centra ( memorandum) četnjaci to iskorištavaju pa se dešava da njihovi ekstremni nazadnjaci četnici iskorištavaju naše slabiće.

Zato se desi da babe i djedovi pravoslavci u RH glasaju za prava pedera, dok ih u Srbiji mlate kolcima.

Zato se u RH desi da bude ministrica kulture notorna alkoholičarka koja dijeli pare kojekakvim pročetničkim ngo-vnima i portalima.

Eto takve stvari bi trebala prava državna sigurnosna služba preduprediti, presjeći.

Tako imamo situaciju da ministru priđe čovjek koji ga traži na cesti da mu zaposli dijete u pravosudnoj policiji jer " naši su sada na vlasti" i on mu daje br. mobitela.

Kad novinar tog građanina nazove na mobitel on mu kaže da se upravo nalazi u Srbiji.

Znači, prišao mu je kao "naš". Čovac putuje tamo - vamo u Srbiju i prilazi bitnom ministru kao da su ovce čuvali na istom brdu i sređuje posao za "dete" u pravosuđu. Kao građanin. Poslije će doći i Pupovac pa tražiti još i neku kvotu, jer on kao nema ništa s ovim Srbima u HNS-u i SDP-u.

sve dobro...

Tko je glasao

Tko se boji SO(V)A boys? Pa

Tko se boji SO(V)A boys?
Pa izgleda nitko.
Meni su postali doslovce neobični, da ne kažem smiješni, kada su onomad hrvatski branitelji "izolirali" i praktično onemogućili kretanje predsjedniku RH, predsjedniku Sabora i predsjedniku Vlade u sred Vukovara i to na otvorenom prostoru.
Pisao sam o tome tada i nije mi se baš svidjelo da je moguće tako lako to izvesti i organizirati a da SOA o tome nema pojma, tj. nije imala očito ama baš nikakvu informaciju prije toga.
Ili je bilo nešto drugo u pitanju?

Na stranu što samo u ovakvim državama kao naša se te tri funkcije tj. osobe koje ih obnašaju nađu u isto vrijeme na istom mjestu u par metara kvadratnih. To je samo po sebi već suludo!

Znači, nekak mi ta SOA ne djeluje učinkovito ili se stvarno bavi samo tračevima i sličnim nevažnicama?

Tko je glasao

predostrožnost sama po sebi

nalaže da se te tri štićene osobe nikad ne bi trebale naći istovremeno na jednom takvom mjestu

Šef odjela koji se bavi fizičkom zaštitom je vjerovatno čupao kosu.

To nije ni u ingerenciji SOA-e, oni mogu dati mišljenje koje se može ali i ne mora prihvatiti.

MUP ima zaseban Odjel koji se bavi time.

Da, bave se kako rekoh tračevima i ponekad spletkarenjem.

Kadrovski su kao onaj kolač; red čokolade, red šlaga.

Evo baš se riješiše Karamarka koji je donekle to mogao ( znao) kontrolirati, jer uvjek je bilo pitanje: tko će čuvati čuvare.

Mesić i Šeks, haha.

sve dobro...

Tko je glasao

Mesić i Šeks, haha. Da nije

Mesić i Šeks, haha.
Da nije bilo njih nikad mi Karamarka vidli nebi.
A da netko ili više njih stoje iza njega i kontroliraju-guraju-upravljaju, to je istina,
iza svih njih stoji novac, mnogo novca i utjecajnih položaja koje netko treba čuvati.
Izgleda da su ovaj put malo precijenili svog Tomislava ili mu dali previše manevaskog prostora
pa je napravio teške greške u kracima i sad ispao iz igre.
Ako položaji i novac ostanu netaknuti, sve dobro, ako im krene nizbrdo, e onda bi moglo biti zanimljivo.

Tko je glasao

možda se samo pokušao

oteti kontroli, osamostaliti se..zato je izgorio.

No svejedno i dalje tvrdim da je jedan od rijetkih koji bi mogao staru udbu i kos izbaciti iz sedla.

sve dobro...

Tko je glasao

No svejedno i dalje tvrdim da

No svejedno i dalje tvrdim da je jedan od rijetkih koji bi mogao staru udbu i kos izbaciti iz sedla.

Kako misliš "bi mogao" ? Pa koga bi sad izbacivali iz sedla, one koji su ga gurali na položaje? Te se ne izbacuje jer bivaš izbačen.
Nije on nikakav kadar, stručnjak, ništa, silom prilika i guranjem je završio na viskokim položajima a to je samo dokaz da bi posao
na tim visokim položajima mogao raditi svatko.
Evo, čak mislim da bi ti bio daleko uspješniji od njega, jer koliko god gnojiš na ovom portalu znaš procijeniti situaciju i vjerujem
da bi postupio po zakonu, u interesu države a ne pojedinaca iz sjene.
No, dopuštam da sam u krivu.

Tko je glasao

Kako misliš "bi mogao" ? Pa

Kako misliš "bi mogao" ? Pa koga bi sad izbacivali iz sedla, one koji su ga gurali na položaje? Te se ne izbacuje jer bivaš izbačen.
@Jura, nemaš pojma o politici i unutarstranačkim borbama. Da upravo te može izbaciti iz sedla.
Uostalom, to sam već napisao u svom dnevniku o Karamarku.

Hajde ti malo, za početak, prouči npr. vrijeme kada je JBT ulazio u KPJ za vrijeme Gorkića..
Primjera imaš na tisuće koji dokazuju upravo obratno od ong što sam citirao iz tvog komentara.

Tko je glasao

Hajde ti malo, za početak,

Hajde ti malo, za početak, prouči npr. vrijeme kada je JBT ulazio u KPJ za vrijeme Gorkića..
Pa nisam ja profesor poviesti kao neki koji su letjeli prema premijerskom mjestu pa nisko pali, kaj ja znam kaj je JBT delal prije 80 godina
a baš me i nije briga. Da pucam na premijersko mjesto možda bi me i zanimalo, nije loše znati dobre stare trikove zanata.
Ali ajde, nisam bil baš tak lijen da ne pogledam tko je taj lik,
Josip Čižinski, to su bila zanimljiva vremena, doslovno ni telefona nije bilo a radila se čuda.

Tko je glasao

Viđe @Jureka

"Pa nisam ja profesor poviesti kao neki koji su letjeli prema premijerskom mjestu pa nisko pali, kaj ja znam kaj je JBT delal prije 80 godina
a baš me i nije briga."

Al zato si doktorirao na Stepincu kako vidjesmo, a i briga te je.

Jura pase na livadi gdje ima otrovnih trava.

sve dobro...

Tko je glasao

Samo ti Jurek čitaj,

Samo ti Jurek čitaj, čitaj.... uči, uči....
Jednog dana možda dođeš do toliko znanja koliko sam ja već i zaboravio....

Tko je glasao

Tko puno ući taj misli svojom

Tko puno ući taj misli svojom glavom a takvi nama ne trebaju !
Trebaju nam poslušni bojovnici stranke i partije a ne mislioci.
Izvrši pa se žali, ako smiješ.

Tko je glasao

Trebaju nam poslušni

Trebaju nam poslušni bojovnici stranke i partije a ne mislioci.
Eeeeh, @Jura, što se mene tiče na krivom si tragu. Nisam član ni jedne stranke ni partije, nisam član ni jedne Udruge ni zadruge :):):):)
Nisam član čak ni kruga obožavatelja Faustine Kowalske... ( a možda bih trebao?)

Zato sam si i nadjenuo nik "otpisani"! :):):):)
Nikome nisam potreban ali to je u konačnici za mene jako povoljno jer - ni meni nitko nije potreban!
Sloboda!
Sloboda ΰber alles!

Tko je glasao

klanovi se @Jura

razbijaju iznutra

ps. što se tiče gnojenja, ovdje gnoje skoro svi

sve dobro...

Tko je glasao

Karamarko znao

Karamarko znao kontrolirati?
Idiot koji je sebi dozvolio da ga pritisak javnosti gurne u brak sa spavačem i onda odleti s pozicije radi toga braka bi bio sposoban kontrolirati!?
Mislio sam da si pametniji.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci, tu se slažem s

@silverci, tu se slažem s tobom u potpunosti!
Karamarko je spušio ko zadnja budala s tom podmetnutom mu ženom.
To se ozbiljnom obavještajcu nikada dogodilo niti bi niti može.

Meni to samo govori da su se njegovi "mentori" iskreno zabrinuli kako bi ih mogao razotrkriti javno u svoj dubini njihove pokvarenosti i zločinstva prema ovoj Državi.
Zato su i postavili "crvenu sačekušu".

Jbg!

Tko je glasao

Žene u obavještajnim

Žene u obavještajnim krugovima su uvjek dobivale najgore zadatke.
Respekt !

Tko je glasao

Da, fakat!

Zaista moraš cijeniti tu odlučnost, tu predanost, tu disciplinu, taj fanatizam u izvršavanju zadatka koji će dovesti do konačnog cilja.

Ana ne samo da je legla pod onu odvratnu sovuljagu, nego mu je i dijete rodila!!!!

Kakva odlučnost, kakav fanatizam!

Kakva profesionalka!!!

Tko je glasao

ona ako je i bila agent

vjerovatno toga nije bila ni svjesna

No dobro, jezgra hdz-a od početka nije vjerovala Tomi K.

sve dobro...

Tko je glasao

ISUSEMILIKRISTE!!!

ZAR JE TO MOGUĆE???

Zamisli samo tu pokvarenu crvenokomunističkojugošljamerskoorijunašku bargru, kakvi su to ljudi???

Ti ljudi ne prezaju ni od čega!!! Dobro, netko pametniji od mene bi pitao kako je uopće moguće biti agent, a da to i ne znaš, ali mene zanima nešto drugo. Naime, imajući na umu tu ČINJENICU, kako možemo znati tko je njihov obavještajac, ako čak ni sama ta osoba toga nije svjesna?

Zapravo, još i gore, dragi drvosjek!!! Kako znaš da upravo TI nisi njihov obavještajac! NITKO NIJE SIGURAN!!!

Isuse, sad me trefilo... možda... možda sam i ja "njihov"!!!

Tko je glasao

samo se ti sprdaj @klipane

i nije stvar samo o špijuniranju kakvo gledamo u filmovima....radi se o specijalnoratovskoj operaciji koordiniranoj iz jednog centra koji je u Beogradu a javno ga je lako prepoznati pod nazivom Memorandum 2.

ako je osoba meta traži mu se slaba karika pa mu se i podmetne..no dobro, kad sam napisao da jezgra hdz-a nije Tomu prihvatila rado to ti je zbog mesićevštine.

Jedino on zna kuda naginje, ali je siguran sam jedan od rijetkih sposoban da se suprostavi srpskoj udbi i jugoslavenskom kos-u.

Nadam se da će naši i dalje koristiti njegovo znanje...ako je udbaš bitno je da je naš udbaš...

Što se tiče tvog pitanja...ja znam za sebe , za tebe nisam siguran.

sve dobro...

Tko je glasao

Jedino on zna kuda naginje, ali je siguran sam jedan od rijetkih

Jedino on zna kuda naginje, ali je siguran sam jedan od rijetkih sposoban da se suprostavi srpskoj udbi i jugoslavenskom kos-u.

on nije sposoban suprostaviti se mostićima niti putićima a kamoli udbi i kos-u (ako to još uvijek postoji). :)

Tko je glasao

kos jna

u svoj doktrini je imao ideju da ne priznaje pad Jugoslavije nego samo privremeno zaposjedanje

Posvađali su se između sebe i Hrvati udbaši su svoju borbu prebacili na teren očuvanja privilegija i stečenih pozicija.

sve dobro...

Tko je glasao

ali je siguran sam jedan od

ali je siguran sam jedan od rijetkih sposoban da se suprostavi srpskoj udbi i jugoslavenskom kos-u....što i nije baš nešto,
ako ne uspije sam sebe obraniti od petparačkih žurnalista...´bi ga,

Tko je glasao

istina

nije primjenio Pukanićev poučak, hehe

sve dobro...

Tko je glasao

ne znam točno koji je to

ne znam točno koji je to poučak,
ali, svejedno, da uz svu stranačku i državnu infrastrukturu i iskustvo na raspolaganju nije se obranio od tako bagatelnih optužbi još bagatelnijih optužitelja,
što jest, jest...to nije samo peh, to je baš neuspjeh,

Tko je glasao

Ajoj...

... a bože mili, indian, kako ne znaš koji bi to bio Pukanićev poučak.

To je poučak koji kaže da kad imaš novinara koji čačka na nezgodnom mjestu (što mu je u opisu posla), pa u novinama piše nešto što se tebi ne sviđa, a može i naštetiti tvojim (prvenstveno kriminalno financijskim) interesima onda ga jednostavno eliminiraš. Ubiješ ga, čovječe, nije važno kako.

Za takva se "demokratska" dostignuća zalaže drvosjek (a i cijenjeni otpisani, kojem je Putin najbolji prijatelj. Poslije Karamarka, naravno).

Tko je glasao

Putinu ne pakirati !!

Putinu ne pakirati !!

Tko je glasao

kako samo nisi u pravu @klipane

nije medijski reket u opisu posla nounara... a protiv reketa tih lešinara ima raznih načina borbe...

Da osnuješ svoj neki medij da te brani, što je isto znači jedna vrsta reketa.

Jedan od načina je i spomenuti Pukyev poučak kojeg ja nisam pristalica.

Očito nije ni spomenuti T.K.

Postoji i Charlie Hebdo poučak, pitanje je kad će se netko toga dosjetiti.

sve dobro...

Tko je glasao

Jedan od načina je i

Jedan od načina je i spomenuti Pukyev poučak kojeg ja nisam pristalica.

Ma kakav pristalica...a moga san stradat ko onaj na pardi ponosa prije koju godinu u Splitu kada se jedan kamenčić veličine zrna kukuruza dokotrljao do kolone paradnih istojeba...

baš kada je taj dezintegriran skupa sa skuterom i leksusom i + nekim klipanom koji je radio za bog te pitaj koliko sve službi širom planete, - moga san stradat jer sam netom prije iselio iz Palmotićeve 24 i otperjao u Moslavinu..
... a moga mi je klip leksusa ozlijedit glavu ili radilica gladilicu...

Tko je glasao

...ali kad vidiš da vijest

...ali kad vidiš da vijest dana na svim svjetskim portalima o odluci austrijskog ustavnog suda da se predsjednički drugi krug izbora treba ponoviti ...zbog nepridržavanja izbornog zakona
a našim jutarnjevečernjimindeksima se valjda vijest ne sviđa i nikako da ju objave ili komentiraju
...e, onda baš teško nalazim zrno razumjevanja za takvo novinarstvo i novinare...

Tko je glasao

većina naših novinara su

politički proleteri , psi. Gazde ih puštaju s lanca a onda im pritežu zatezalicu, stavljaju brnjice. Tko bolje plati.

Fora mi je kad vidim državnog monopolista kako nešto oglašava na N1, a istog monopolista drži stranka HNS.

Maštaju o tome da dođu do "bomba" materijala pa da ucijenjuju.

Političari ih tetoše ukoliko im zanose jaja na krivini. PR stručnjaci prodaju muda pod bubrege preko medija ...i tako...

sve dobro...

Tko je glasao

većina? to bi značilo da

većina?
to bi značilo da postoji i manjina,
uz tolike tisuće novinara, manjina bi po nekom zakonu vjerojatnosti bila mjerena bar u stotinama,
i to bi bilo dovoljno za zdravo javno izvještavanje,
ali ne vidim ni te "manjine" novinara...

Tko je glasao

ima, nisu mainstream

pa imaju manju vidljivost, a i ove posvuduše treba poslušati i uz umjerenu dozu skepse i sumnje da se doznati svašta / nešto

sve dobro...

Tko je glasao

...maloprije sam šetao i

...maloprije sam šetao
i pokušao se prisiliti kupiti sladoled sa prisjećanjem na naravoučenije iz ovog komentara
da treba vjerovati natpisu na slastičarni da u njoj radi slastičar kojemu i nije važno baš da prodaje pravi sladoled s pravim mlijekom i pravim voćem
, već je dovoljno da to što prodaje nema salmonelu,
da ja kao kupac preživim i da iz zahvalnosti platim slastičaru (u mojim mislima nounaru) svoje preživljavanje,
nisam kupio sladoled,
naručio sam pivu,
...jebeš nounarskog slastičara sa salmonelom,

Tko je glasao

i ja im jebem mater

nezadovoljan njihovim proizvodom, ali pošto znam kako to funkcionira razaberm škart...žito od kukolja..

Ako čovjek nema svoj stav onda mu ga stave. Kod politčkih trudbenika i intelektualnih proletera važno je znati tko stoji iza istih.

Novinar bi morao izvješćivati o činjenicama, bez svog stava. Većinom si umisle da su nešto kao pametni i da su stavotvoritelji, pa ispadaju blesavi.

Uopće nije problem ako novinar javno deklarira svoj svjetonazor i zastupa jednu opciju. Primjerice, gazda ove platforme je lijevi i to javno kaže.

To poštujem.

Gade mi se ovi koji mogu istim žarom zastupati Radničku frontu ili HČSP. Pri tom glume profesionalce, a zapravo se radi o prostitutkama koje se jebu za pare i drukaju za onog koji plati.

sve dobro...

Tko je glasao

postaje to gnjusno gledati,

komentator, kolumnist, feljtonist, medijski agitator, lobist, propagandist, angažirani kontekstualizator, agent-provocateur, indoktrinator, komsomolsko piskaralo, enfant terrible trollmaster, opinion maker...
sve je legitimno biti, sve pet, neka nas je svakakvih,
samo neka se ne nazivaju novinarima,
novinar izvještava
i laž mu ne može biti legitimno sredstvo za rad.
svaki onaj gore navedeni, ako se dodatno okiti titulom novinara može biti samo i jedino lažljivi sociopat...vjerojatno lažljivi sociopat s mecenom, ali ipak samo to,

Tko je glasao

Za takva se "demokratska"

Za takva se "demokratska" dostignuća zalaže drvosjek (a i cijenjeni otpisani, kojem je Putin najbolji prijatelj. Poslije Karamarka, naravno).
@klipan, što? ublo te uglavu? nije te ubilo u nogu nego te "ublo uglavu"?

Tko je glasao

aaa...to,? darovani

aaa...to,?
darovani skuter?
nisam povezao,
činilo mi se previše ...bučno,
i neprikladno s obzirom na težinu optužbi...

Tko je glasao

@klipan, komentar ti je fora,

@klipan, komentar ti je fora, ili što bi onaj iz Noćne more rekao "foja"....
ali @drvosjek je u pravu. pravi doušnici (obavještajac je već nešto drugo!!) počesto niti znaju niti imaju saznanje da su zapravo doušnici. Izgleda nemoguće ali je točno.

Obavještajni posao (i uz njega vezano) je znanost još od Sun Tzu!
I to izuzetno zamršena znanost. I nije svatko za to, tj. vrlo mali broj ljudi može kvalitetno raditi taj posao.

Tko je glasao

sun tzu

nikad nije ni slutio da će kontraobavještajna umjetnost evoluirati u ćiribimbenje kroz progorene novine. vrlo je zamršena znanost doušništva, cinkaješ za vlastiti interes, a praviš se da je taj interes javni. vrlo slično hiperdomoljublju.

Tko je glasao

baš je lijepo

primati "endehazijske pare", pod šahovnicom imati putovnicu..

Žao ti abolirca, a ..jbton.. @ljigi.

da nije ispao tako kako je ispao ne bih obratio pozornosti na njega koliko posvetim tebi ovdje, mada sam alergičan na minusinteligente

zbog takvih govnara smo morali ratovati

na takve se i soa osvrće u svom godišnjem izvješću....četničija, koju podržavaš

sve dobro...

Tko je glasao

smrdiš

na pijanu komunjarsku špiju, a za takve ne marim previše, sem da ih vređam. da se bar može kupit obraz ubosni, di bi ti bio kraj.

Tko je glasao

pored toga što si narkoman @lignja

očito si i kriptočetnik i etnomimikričar...ajde čejenu izađi iz ormara

sve dobro...

Tko je glasao

mi kulturni građani

EU se zalažemo za poštivanje europskih zakona, a ne kao neki nadrogirani balkanjerosi poput ti @ljigi, što si tepate da ste kao- anarhisti

Nisu samo komunjare imale špije, imala ih je i NDH i zvala se UNS-a

https://hr.wikipedia.org/wiki/Usta%C5%A1ka_nadzorna_slu%C5%BEba

Svaki lojalni građanin države će se u svakoj prilici usprotiviti bilo kakvom subverzivnom dijelovanju protiv svoje domovine kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Eto ja ovdje volontiram virtualno kontra jugošljamera i kriptočejena, pa ponekad i u reali.

sve dobro...

Tko je glasao

Poštovanio drug Drvosjek,

Poštovanio drug Drvosjek, svakim postom ste sve smješniji, pa što tako niste volontirali u Jugoslaviji protiv jugošljamera, onda ste bili lojalan doušnik inih službi, tajnih i netajnih. Sad bi bilo realno da volontirate u ovoj državi Hrvatskoj protiv hrvatošljamera i kriptonacionalista koji podrivaju i ruše ovu državu. Zamisli da se udruži nekoliko županija u regiju i poželi se odvojiti od Hrvatske, kako bi ti reagirao, branio Hrvatsku ili branio njihovo pravo na odcjepljenje, osamistaljenje i slobodu od tiranije Hrvatske vlasti ?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci