Tagovi

Fašistička tradicija Hrvatskoga lista

Godine 2007. pisati da su "Srbi pobili" toliko i toliko "ličkih Hrvata početkom devedesetih", da bi se opravdao zločin nakon akcije Medački džep kao što to čini današnji Hrvatski list iz Zadra, čisti je fašizam kojem je redakcija Ivice Marijačića sklona od prvog broja toga tjednika.Ista je to vrsta fašizma koju susrećemo u tzv Republici Srpskoj ili Srbiji gdje pišu da su Hrvati pobili "toliko i toliko" Srba nakon akcije Medački džep ili Oluje.

Smiješni su ti naši novokomponirani fašisti koji se vole predstavljati kao "desnica" ili "konzervativci", a činjenice da je Josip Perković, ozloglašeni šef Udbe i SIS-a, nakon obznanjivanja njemačke tjeralice za njim dao jedini intervju baš Hrvatskom listu, te da taj tjednik nije objavio ni jednu negativnu informaciju o Perkoviću, a zalažu se za lustraciju udbaša, jasno govori u čijoj je kuhinji taj njihov fašizam skuhan.

Član redakcijskog kolegija umirovljeni protuobavještajni general Markica Rebić, predratni je profesor marksizma. Kada je Tuđman1992. na intervenciju Josipa Manolića smijenio Perkovića s dužnosti šefa SIS-a, na njegovo mjesto postavljen je Markica Rebić. Formalno, Perkovićje postao savjetnik Rebiću, a stvarno ostao mu je šef, sve dok po Šuškovu zadatku nije 1993. posato savjetnik Miroslava Tuđmana u novoosnovanom HIS-u.

Novinarka Hrvatskog lista Romana Galović dogovorala je razgovor s umirovljenim obavještajnim časnikom HV-a Dragutinom Frančiškovićem, ali ga se nije usudila obaviti. Po nekim informacijama, Markica Rebić je spriječio da Hrvatski list objavi Frančiškovićev interview protiv Perkovića, koji je ipak osvanuo u Hrvatskom slovu: Perković drži u šaci Mesića

A bivša suradnica Hrvatskoga lista Vesna Kljajić, novinarka koja je napustila Srbiju 1995. i u proteklih deset godina baveći se "novinarstvom" stekla dvije kuće: jednu u Osijeku i jednu u Zagrebu, poznata po pljuvanju po mrtvome Milanu Levaru,, u zadnje se vrijeme neformalno angažirala na strani predsjednika Stjepana Mesića. Zamjerila je Dragutinu Frančiškoviću, poznanstvo s Marinom Tomulićem, za kojeg je izjavila da je bezrazložno išao optuživati predsjednika Mesića, a ovaj da ga je najmeravao pomilovati.

Suradnica Glasa Slavonije i voditeljica na Otvorenoj televiziji Romana Bolkovića donedavno je figurirala kao kurirka premijera Ive Sanadera. Više mi je osoba posvjedočilo da su baš preko Vesne Kljajić ostvarivali osjetljivu neformalnu komunikaciju sa Sanaderom. Jedan mi je svjedok ispričao da je dokumentacija Radovana Smokvine o računima s iseljeničkim novcem u Villachu preko Vesne Kljajić došla u ruke Sanaderu.

Dakle, pitanje je na koji način se Hrvatica "izbjegla" iz Srbije nakon rata transformira od zagovarateljice ratnih zločina, preko suradnice europskoga Sanadera, do braniteljice antifašističkoga Mesića? Moguće je da nisam u pravu ni kod HL-a, ni u vezi Kljajićke. Možda sam ja samo još jedan od teoretičara urote koji ne shvaća da je Hrvatski list izvorno fašistički tjednik, a da je Vesna Kljajić, tek mnogo snalažljivija novinarka od mene.

Komentari

Ovo sto govoris sasvim se

Ovo sto govoris sasvim se lijepo uklapa u pricu o Petrovoj Gori 99e godine kada nas svemocni KOS i UDBA eto "nisu" bili upoznati sa detaljima oko financiranja navedenog mitinga kojem je cilj bio poticanje medjunacionalne netrpeljivosti.

I sve se svodi na sve popularniju tezu kako su upravo te strukture u sprezi sa pohlepnim politicarima sto uvidjese mogucnost nevjerovatnog bogacenja kroz razdoblje tranzicije, zdusno osigurale predvjete za balkanski sukob u kojem je zacudo gino onaj isti narod koji je u isto vrijeme beskrupulozno opljackan.

Sve u svemu, dok neke stvari ne dodju na svoje mjesto, Balkan, a bogami i Hrvatska, ostati ce bure baruta bez obzira na stalno uvjezbavanu politicku pozu nase vrhuske.

Tko je glasao

Odvojeni paragrafi bi možda

Odvojeni paragrafi bi možda pomogli čitljivosti članka.

Opinioiuris

Opinioiuris

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci