Tagovi

Evolucija ili revolucija?

Branimir Glavaš, zastupnik ili zločinac? Fotografija  by Wikipedia Ne znam dali se još netko sječa školskog predmeta iz doba socijalizma, TIPS-a. Taj predmet, kao što mu i ime kaže, bavio se teorijom i praksom socijalizma. Za mnoge TIPS je bio teško razumljiv zbog svoje nelogičnosti. TIPS je trebao pomiriti teoriju gdje su svi ravnopravni a svu vlast i vlasništvom nad imovinom ima narod, i praksu u kojoj vlast ima partija a među ravnopravnima, ravnopravniji su članovi partije.

Početkom devedesetih godina prošlog stoljeća građani Hrvatske, nezadovoljni Jogoslavenskom zajednicom kao i njenom verzijom teorije i prakse socijalizma, odlučuju se za samostalnost i demokraciju. U smislu te odluke na demokratskim, višestranačkim izborima izabrani su zastupnici, konstituiran je Sabor, usvojen je demokratski Ustav.

U bivšoj zajednici težnja građana Hrvatske k samostalnosti i demokraciji nije prihvaćena s oduševljenjem, već naprotiv, do demokracije se došlo ratom, žrtvama i patnjama dijela građana. U ratu je većina građana udarila temelje demokratskoj državi, manjina građana kao ratni profiteri udarala je temelje kriminalnoj državi.
Rezultat je država teoretske demokracije i kriminalne prakse.

U lijepoj našoj izbori se ne provode u skladu sa Zakonom o izborima. Izborne jedinice nisu formirane po zakonu, a broj birača nije u skladu sa brojem stanovnika.

Vlast izabrana protivno pravilima, nije demokratska vlast koja predstavlja narod, već organizirana skupina koja štiti interese onih koji su im omogučili obnašanje vlasti. Ta vlast ne priznaje zakone koji proizlaze iz Ustava, već kroz kontrolirani kaos provode svoje zakone.

U održavanju moći i vladanju takve “vlasti” temeljni alat je korupcija.
Korupcijom se dolazi na vlast kupovinom birača, izbornih odbora, nadzornih organa.
Korupcijom se stvaraju koalicije i formiraju vlade.
Korupcijom se osigurava ostanak na vlasti. Za taj ostanak na vlasti prvenstveno je zadužena, policija i pravosuđe koji preko Državnog odvjetništva i sudova štiti režim.
Profit za režim ostvaruju korupcijom postavljeni Direktori, Upravitelji, Načelnici, Gradonačelnici, Upravni odbori, Nadzorni odbori, Radnička vijeća, sindikalne vođe, braniteljske vođe.
Lažnom borbom protiv korupcije režim produžuje vrijeme "vladavine".

Tako, korupciju koju se smatra jednim od najvećih zla društva, naš Premijer javno koristi da bi SDSS i HSS zadržao u koalicijskoj vladi. Nakon što su mu se usprotivili u saboru i vladi, Premijer imenuje bez natječaja Uzelca i Bajsa u upravni odbor HFP. Gospoda Uzelac i Bajs sada će u HFP-u moći osigurati ekstra profite svojim strankama, prijateljima i podobnicima. U “biznis” će ih uputiti Polanćec a zaštititi Bajić. Poslovanje u tom fondu ide po principu "nosi, vozi, bog ti pomozi".

Vlada bez natječaja mijenja Nadzorni odbor Brodosplita. Smjenjenog i za aferu Brodosplit odgovornog Vukelića , u inat zdrave pameti, nagrađuje.

U nadzorne odbore postavljaju se, a ne biraju, osobe koje ništa ne vide, ništa ne čuju ali za to su spremni primiti novac i privilegije.

U trgovačkim društvima članove Radničkog vijeća poslodavac “nagrađuje” ispod stola. Znam slučaj gdje poslodavac korumpira članove Radničkog vijeća sa 1.000 kn mjesečno, dnevnicama, “seminarima” u toplicama. Na prijavu takve korupcije DORH ne reagira. Za DORH argumentirana prijava korumpiranih sindikalnih vođa nema osnova. DORH ne reagira na prijavu o protuzakonitom zapošljavanju u Zagrebačkom holdingu.

Većinu braniteljskih udruga vode “lojalni” branitelji koji se redovno premazuju lojem. Za lojni premaz spremno prodaju braniteljsku čast i ugled. Za njih i vladu zaštita lažnih branitelja, nacionalni je interes.

Sve navedeno radi se javno a kritizira mlako. Većinu medija ušutkalo se korupcijom, ucjenom ili bombom. Ono malo kriminala što se u medijima objavi, u ladicama trulog pravosuđa se zaboravi.
Hrvatski Sabor, kao najviše tijelo države, prilagođeno je kvazi demokraciji. Zastupnici što zbog neznanja, što zbog vlastitih interesa ne vide što se događa u državi. Za oko tri - četiri prosječne hrvatske plaće, zastupnici trebaju dići ruku kada šef kaže. Uz dizanje ruku moraju paziti da ih ne pregazi tramvaj, i to bi bilo uglavnom sve bitno za uspješno obnašanje zastupničkog mandata. Za razliku od tramvaja koji ih može povrijediti, zakon zastupnicima ne može ništa. Oni imaju imunitet i zaštićeni su od ratnog zločina i ratnog profiterstva. Zastupnici ne čekaju u redovima, bolnicama, autobusnim stanicam, gruntovnicama i raznim državnim šalterima.
Oni ne vide u korupciji ništa lošeg.
Ne vide probleme u izvršnoj vlasti koja ne poštuje antikoruptivne zakone, koja javno korumira i nesposobno ordinira.
Ne vide ništa lošeg u nedostatku pravne države i nesposobne sudbene vlasti.

Nakon ove analize jasno proizlazi da volja hrvatskih građana iz devedesetih godina nije izpoštovana. Dostignuča iz socijalizma sada smo smanjili. Jugoslavensku zajednicu želimo zamijeniti Europskom unijom, vlast bez pitanja građana hoće pristupiti NATO-u, nacionalna dobra rasprodajemo, državu prekomjerno zadužujemo.
Na snazi je TIP, teorija i praksa a izgubio se samo Socijalizam. Što znaći da imamo Ustav koji nam teoretski jamči ravnopravnost, demokraciju i vlasništvo nad imovinom. Pratički imamo partiju koja preko svoja dva krila, pozicija i opozicija, upravlja i raspolaže svom našom imovinom i čiji članovi su ravnopravniji od ostalih građana. Socijalna komponenta u potpunosti se izgubila.
Ustavom zagarantirana demokracija i jednakost za većinu su nedostupne teorije, utopije. Hrvatska stvarnost su zlostavljanje i nejednakost. Iskorištavanje večine od strane moćne manjine.
Pred hrvatskim građanima predstoji popravni ispit iz demokracije. Ispit na kojem će se evolucijom ili revolucijom konačno zatrti korupcija i uspostaviti demokracija na način kako to propisuje Ustav. Taj popravni ispit dužni smo provesti zbog sebe i svih žrtava koje su položene za samostalnu i demokratsku Republiku Hrvatsku.

Komentari

Premijer imenuje bez

Premijer imenuje bez natječaja Uzelca i Bajsa u upravni odbor HFP.

Ma je li to ovaj HFP?

U svakom slučaju, Fond više neće postojati. To je ono što sa ove press konferencije kao predsjednik Vlade želim jasno reći.

Tko je glasao

Ma je li to ovaj HFP? Da, to

Ma je li to ovaj HFP?
Da, to je taj fond kojeg je Premijer ugasio još u prošlom mandatu.
Možda bi HSS i SDSS trebali biti oprezni. DORH-u trebaju odgovorni za pljačku a ovi što nisu u HDZ-u su idealni krivci. Visoko su pozicionirani i nisu "njihovi". To što nisu krivi pravosuđe će srediti :-).

Tko je glasao

tipss "u razdoblju od

tipss
"u razdoblju od protekle četiri godine u općini rijeka nastavljen je intenzivan rad na njegovanju revolucionarnih tradicija, u čemu je komisija za njegovanje revolucionarnih tradicija pri skupštini općine rijeka imala važnu ulogu. komisija je u tom periodu održala 84 sastanka s ukupno 120 točaka dnevnog reda, a radi efikasnijeg djelovanja komisija je osnovala 10 stručnih radnih grupa. sve to govori o obimnosti poslova na kojima je djelovala komisija u suradnji s drugim organizacijama i organima u općini rijeka. komisija je bila i organizator općinskog savjetovanja na temu "njegovanje i razvijanje revolucionarnih tradicija nor-a i socijalističke revolucije". na ovom radnom skupu sudjelovali su predstavnici organizacija udruženog rada i drugih samoupravnih organizacija i zajednica s područja općine rijeka.

osnovni cilj ovog savjetovanja bio je zajednički dogovor o načinu ostvarivanja stavova i zaključaka najviših političkih organa u zemlji o njegovanju i razvijanju revolucionarnih tekovina u svim sredinama i na svim razinama. zaključci ovog savjetovanja dostavljeni su svim organizacijama udruženog rada i drugim samoupravnim organizacijama i zajednicama."

"22.prosinca 1977. U ime Saveznog sekretara za narodnu obranu, generala armije Nikole Ljubičića, član Presjedništva SR Hrvatske Kazimir Jelovica predao Skupštini općine Rijeka "Veliku plaketu JNA" za izuzetne rezultate u organiziranju općenarodne obrane...."

"22.prosinca. Svečanim primanjem u Domu JNA što su ga priredili predsjednik Skupštine općine rijeka Nikola Pavletić i komandant garnizona JNA Rijeka pukovnik Danilo Žeželj, kao i nizom drugih manifestacija i aktivnosti u društveno-političkim i radnim organizacijama, u školama i u jedinicma JNA, svečano je obiljžen Dan JNA u godini jubileja Tita i Partije."

"29. prosinca. U dvorani "Neboder" održan drugarski susret članova SKJ koji su navršili 30 godina partijskog staža, odnosno koji su primljeni u članstvo KPJ 1948 godine"

"13.ožujka 1978. U općini Rijeka uspješno završena akcija kolektivnog životnog osiguranja članova SUBNOR-a"

Eto vam malo prisjećanja na "mirnodopsku" rijeku 1977. i 1978. godine: JNA, JNA, JNA, JNA, JNA...............SUBNOR....

izvor: rijeka 1974-1978, tipograf, 1978, str.150.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

tipss Vidi se tko zna pravu

tipss
Vidi se tko zna pravu kraticu. ;-)

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

a što ću, kad je šuvar

a što ću, kad je šuvar zašuvario sve pa i to.

potpis: štreberica

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

a što ću, kad je šuvar

a što ću, kad je šuvar zašuvario sve pa i to.
Vidi se po tvojim prilozenim prilozima kako si vjerna sljedbenica tekovina revolucije i marljiva ucenica marksizma te teorije i prakse samoupravnog socijalizma sto i danas jako revno primjenjujes dokazujuci s time da ono sto su te toliko ucili nije bilo uzalud te da su duboko u tvoj mentalni sklop usadili svoj pogled na zivot i svoj ideoloski okvir koji je samo naizgled danas promijenjen.

Tko je glasao

nisam ja ničija

nisam ja ničija sljedbenica, već mene slijede u stopu posebice takvi kao što si ti. napisala pola posta kakvog pišem na svom blogu, a slijedite me u stopu kamo god krenem. vidim da niste mogli bez mene. pusa, sljedbeniče!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

u razdoblju od protekle

u razdoblju od protekle četiri godine u gradu Gospicu nastavljen je intenzivan rad na njegovanju tradicija domovinskog rata, u čemu je komisija za njegovanje tradicija pri skupštini grada Gospica imala važnu ulogu. komisija je u tom periodu održala 84 sastanka s ukupno 120 točaka dnevnog reda, a radi efikasnijeg djelovanja komisija je osnovala 10 stručnih radnih grupa. sve to govori o obimnosti poslova na kojima je djelovala komisija u suradnji s drugim organizacijama i organima u gradu Gospic. komisija je bila i organizator gradskog savjetovanja na temu "njegovanje i razvijanje tekovina domovinskog rata". na ovom radnom skupu sudjelovali su predstavnici HUP-a i drugih privrednih organizacija i politickih stranaka s podrucja grada Gospica.

osnovni cilj ovog savjetovanja bio je zajednički dogovor o načinu ostvarivanja stavova i zaključaka najviših političkih organa u zemlji o njegovanju i razvijanju tekovina domovinskog rata u svim sredinama i na svim razinama. zaključci ovog savjetovanja dostavljeni su svim politickim strankama i drugim organizacijama i zajednicama."

"30. svibnja 2007. U ime MORH-a, nacelnika glavnog stozera generala Lucica, član Presjedništva HDZ-a urucio je veliku plaketu za ocuvanje tekovina domovinskog rata..."

Iako je ovo sto sam napisao parafraza i dio je maste no vjerojatno ako bih trazio nasao bi i slicne tekstove vidi se kako u zadnjih 30 godina osim naziva nije nista promijenjeno.
To jest sve je isto samo njega nema.

Tko je glasao

To jest sve je isto samo

To jest sve je isto samo njega nema.
Na koga si mislio – jakog predsjednika i lidera, generala, maršala, bana ili dr Vlatka Mačeka?

Tko je glasao

Na koga si mislio – jakog

Na koga si mislio – jakog predsjednika i lidera, generala, maršala, bana ili dr Vlatka Mačeka?
Valjda na ovo:

Ova je pjesma samo za drugaricu Lavlju Kraljicu sa zeljom da i dalje slijedi tekovine NOB-a ovaj domovinskog rata bar u onakvom obliku kakvom ga ona zamislja.
Tko je glasao

šteta, ne radi mi zvučna

šteta, ne radi mi zvučna kartica. ali budući je od tebe, pretpostavljam što bi moglo biti.

(p.s. jesi li nabavio povećalo?http://www.plivazdravlje.ba/?section=chatarchive&chat=7)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

šteta, ne radi mi zvučna

šteta, ne radi mi zvučna kartica. ali budući je od tebe, pretpostavljam što bi moglo biti.
Znaci ima slike ali tona nema? Zanimljivo. Vjerojatno si zato danas tamo gdje si jer slike ima a tona nema.

Tko je glasao

pa da, takvu bedastoću

pa da, takvu bedastoću može izgovoriti samo ograničeni um. zar tebi nikad nije crkla zvučna kartica?! e, i ja nekad lupam. pa bosančero vjerojatno ni ne zna što bi to moglo biti zvučna kartica, zacijelo misliš da je to dio uha.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

To jest sve je isto samo

To jest sve je isto samo njega nema
Nažalost nije isto. Dok se druga društva razvijaju, naše propada.
Dali je ikada u Hrvatskoj zabilježena ovakva korupcija?
Ta korupcija je kao metastaza, uništava sve što dohvati.

Tko je glasao

Svaka čast za dnevnik!

Svaka čast za dnevnik! Suvišno bi bilo išta više dodati. No, ja imam konkretan prijedlog: budući da sam ja jedini ovdje (barem mi se tako čini) osposobljen za upravljati tramvajskim vlakom (službeni naziv za tramvaj) vi ih meni samo nanižite po pruzi i ja ću im s guštom "presuditi". Bez brige- neću imati grižnju savjesti i narod mi neće biti dužan apsolutno ništa...obično "hvala" biti će dovoljno.

cogito ergo sum

Tko je glasao

Jučer sam letio avionom iz

Jučer sam letio avionom iz Splita, a u avionu 3 praščića: Bandić, Ljuština i Ljubičić.
Sve mi je nešto dolazilo na pamet da zamolim pilota da se zabuba u Koridićev neboder.

TIPS i s Titom naprijed!

leddevet

leddevet

Tko je glasao

jutros u 06.48 počeo je

jutros u 06.48 počeo je prvi dan proljeća, a što se tiće onog proljeća - zaboravi zauvijek ! droga, mobitel i internet ćine svoje... pa tako slobodno zaboravi govorancije i transparente 12-og...
nego, ovo u dnevniku... 2010 ulazimo u EU bez svega toga, jeli tako ? strpimo se malo, sve će Ivo sredit...

Tko je glasao

Sve oko ulaska u EU će biti

Sve oko ulaska u EU će biti sređeno. Dreamteam je konačno upotpunjen i sve drugo. Sanader i Mesić su rekli da se to napravi i pravilno vode, Bandić vodi glavni grad metropolu, svi podržavaju, Drobnjak vodi pregovore, Vesna Pusić je krovno nadzorno tijelo i još je za sve što treba napraviti u RH postavljena odva iznimna dama.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3038984/index.do
Tko može sumnjati da to neće biti završeno i u najboljem redu, te da neće smjesta biti otklonjeni bilo šta i bilo tko ako i malo nije na razini zadatka ili ne daj bože unosi jalnuške primitivne tonove kao ovaj lik
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/croatia/3038984/index.do

Tko je glasao

da se sdp nakon propasti na

da se sdp nakon propasti na izborima riješio glavnog krivca milanovića, vjerojatno bi i sdp ravnomjerno participirao u vlasti, poput ostalih stranaka, čak i pusićke. bila bi to hrvatska u novom proeuropskom izdanju. na žalost, sdp-ovci nisu shvatili koliko im je milanović zapravo nanio štete svojim bahatim i autokratskim ponašanjem, pa će zbog njega ostati na margini zbivanja. čak se i vesna pusić, protiv koje je zbog poznate izjave o "zločinačkoj domovini" ustao hrvatski narod, uspjela uklopiti. tako sada sdp-ovi psi laju dok karavane prolaze!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao
Tko je glasao

na žalost, sdp-ovci nisu

na žalost, sdp-ovci nisu shvatili koliko im je milanović zapravo nanio štete svojim bahatim i autokratskim ponašanjem, pa će zbog njega ostati na margini zbivanja.

za bolju zemlju i njene građane sva je sreća da milanović i sdp sa svojih 56 zastupnika ima na suprotnoj strani odličnog političkog suparnika sanadera i hdz koje krase nebahato i neautokratsko ponasanje.

i tako oni još dugo godina radiše na dobrobit svojih građana i svi sretni i zadovoljni, bajka se nastavlja...

Tko je glasao

Sve će ići kao podmazano.

Sve će ići kao podmazano. Zašto bi samo neki podržavali i brali zasluge kad i oporba jedva čeka s projektima na tom tragu.

Sad slijedi ne peta već turbo i warp brzina.

B-52

Tko je glasao

Previše je razne sporedne

Previše je razne sporedne prakse (navijačke, ne samo klubovima i strankama nego i oko NATO, EU, Farma ili BB ...) i ne stigne se vidjeti da je sve u uspjesima i da visoka razina uspjeha nema ne samo alternative nego si više ne može dopustiti niti sitna vrludanja i slabosti.

Davno su prošla zlatna vremena kada su Tito i Kardelj malo popustili, čak i nedavna kada je čovjek mogao osjetiti kakvu slabost i u politici (Budiša, Račan ...) i svemu. sve i više nego iskusne snage su sada iz toga izvukle pouke i milosti više nema ni od kuda, a i mlade je za razumjeti, od besplodnih rasprava nema uspjeha. S jedne strane magija novih uspjeha na dohvat ruke vuče a s druge još jače sile neke defetistički lahori - na proslavi HUP-a je čak lider Todorić otvoreno urbi et orbi rekao da je bilo nužno još samo 5 ovakvih godina (obilatog dotoka bez ikakvih smetnji), o čime su ostali lideri održali slične govore, što znači da ćemo to morati nadoknaditi nekom warp brzinom i snagom, da maoistički vrhunci tek slijede.

Tko je glasao

Mr.AP Kada bi Vama mogao

Mr.AP

Kada bi Vama mogao dati 10 umjesto 4 boda....

U ovoj demokraciji je jasno da svaki građanin koji nije uz vladu je po njihovom stavu automatski protiv vlade!

I eto ti modernog jednoumnja! Riješili smo se starog sustava da bi uspostavili novu verziju istog.

Još će dugo potrajati taj naš domovinski rat..... sve dok ne riješimo svoje vlastite probleme!

Jakob Matovinović - Jakša
volim svoje i poštujem tuđe.

Obrisan

Tko je glasao

strpimo se malo, sve će Ivo

strpimo se malo, sve će Ivo sredit...
toga se i bojim, Ivo sve sređuje po principu "sve dam samo da vladam". I ode ZERP.

Tko je glasao

Evolucija bi trajala

Evolucija bi trajala predugo. Osim toga za evolutivne promjene bilo bi potrebno, recimo, križanje s drugim vrstama ili jedinkama naglašeno drugačijih karakteristika. Kako je jednovrsnost preko 90%, a mješanje nepoželjno kako na osobnoj tako i na grupnoj razini, ostaje samo revolucija.

Sjeme te revolucije moglo bi biti zasijano 12. travnja - mada u sukobu darežljive vlasti i siromašnog sindikata nije teško zamisliti pobjednike i gubitnike. Tko zna koji su akcijski planovi u pripremi: ranije isplate mirovina, gradski dodaci za siromašnije, besplatni autobusi za đake, dionice važnijih tvrtki u braniteljske fondove itd.

Tko je glasao

Evolucije se i bojim jer

Evolucije se i bojim jer neće preživjeti oni koji se nisu adaptirali na korupciju. Zato što prije treba pokrenuti obrnuti slijed (revoluciju), da korumpirani budu slijepi rukavac evolucije koji neće preživjeti u odnosu na slijedeće generacije.

Tko je glasao

S time si sve rekao. Dakle

S time si sve rekao. Dakle '12. travnja u 12' svi na ulice!!! Korjenite promjene se mogu postici samo revolucijom !!!

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Dakle '12. travnja u 12' svi

Dakle '12. travnja u 12' svi na ulice!!!
Ako su braniteljske vođe mogle promjeniti mišljenje o objavi registra, tko kaže da sindikalne vođe neće odustati od 12. travnja.
Usput, ti sindikati se zalažu za zabranu rada nedjeljom ali ne smeta ih kriminal i korupcija.

Tko je glasao

Ako su braniteljske vođe

Ako su braniteljske vođe mogle promjeniti mišljenje o objavi registra, tko kaže da sindikalne vođe neće odustati od 12. travnja.
Usput, ti sindikati se zalažu za zabranu rada nedjeljom ali ne smeta ih kriminal i korupcija.

Ako su građanima potrebni posebni pozivi da izađu na ulicu kada se čaša (već po tko zna koji put) prelije, ne znam zašto uopće izlaziti? Lakše je ostati doma i gledati revoluciju na tv-u :-/

12. je zakazan!
Sa ili bez sindikata, ne idemo tamo za njih, nego za sve nas!

Vidimo se na ulici!

Tko je glasao

Usput, ti sindikati se

Usput, ti sindikati se zalažu za zabranu rada nedjeljom ali ne smeta ih kriminal i korupcija.
Borba za prava radnistva osnovna je zadaca sindikata. Borba za pravnu drzavu treba biti zadaca vlasti i onih koji postavljaju vlast. No ono sto je problem kod sindikata a o cemu smo dosta pisali prije nekog vremena jest sto im ne smeta minimalna nadnica koja je sramota i s kojom radnik ne moze prehraniti niti sebe a kamo li svoju obitelj. Dakle ponovimo 1934 godine moj je djed radio u tvornici Bata u Borovu. Od tvornice je na koristenje dobio trosobni stan i sa jednom placom je prehranjivao sebe, svoju suprugu, moju majku i moju tetku. Dakle to je bilo 1934 godine. A di smo danas?
Radnici su u mnogim slucajevima zaposleni na crno, Onemoguceno im je sindikalno udruzivanje, prekovremeni sati im se ne isplacuju, mnogi su prijavljeni sa minimalnom nadnicom a ostatak im isplacuju na crno, i jos mnogo toga.
Dakle danas je opet aktualno nekoliko stvari kao sto su tri osmice i dostojna nadnica za rad te mogucnost sindikalnog djelovanja. Kod nas su sindikati tek na pocetku rada. Na primjeru Podravke u kojoj upravo otpustaju oko 300 zaposlenika iz usluznih djelatnosti a predsjednica PPDIV-a je u nadzornom odboru Podravke i nista ne poduzima jer je korumpirana visokim primanjima i ne zeli se zamijerati poslovodstvu.

Tko je glasao

Nehotice ili namjerno

Nehotice ili namjerno zazivaš duh povjesno nasmušenijeg i najviše spljuvanog dr Vlatka Mačeka, sinteze svega što je bilo i što još više jest predmet najvećih gađenja, uključujući da je bio slovenskog porijekla, da se je dao u one stvari sa svastikom te da se je smrtno zamjerio svima - i komunistima i crkvi i ustašama i Britancima i Njemcima i naprednoj Italiji.

A najveći krimeni su mu je bili da je nekako uspio povezati u jednu frontu one kojima se je obraćao (seljake, radnike i građane) te da je fiškalski pokvareno taj tren micao i najbolje i najzaslužnije na najmanji znak slabosti oko neodljivih predmeta žudnje.

Tko je glasao

Nehotice ili namjerno

Nehotice ili namjerno zazivaš duh povjesno nasmušenijeg i najviše spljuvanog dr Vlatka Mačeka,
Nije to duh Vlatka Maceka nego duh Henrija Forda i njegovog shvatanja zadovoljstva radnika pretocen u cesko shatanje kapitalizma. To je doba kada su sindikati imali ulogu koju trebaju imati i kada je radnik 6 dana radio a nedjeljom je bio gospodin covjek i od jedne nadnice je mogao uzdrzavati cetveroclanu obitelj. Dok se doslo do tog stadija razvoja kapitalizma trebalo je mnogo razbijenih glava i generalnih strajkova. Danas to nije moguce i svaki se protest brzo ispuse a o generalnom strajku nema niti govora.
Ono sto ja zovem ispusnim ventilima kljucale socijalne situacije jos dobro radi i visak nezadovoljstva uspjesno u vidu pare izlazi kroz te ventile van tako da vlada jos moze dugo vremena vladati bez nekih potresa.

Tko je glasao

Iz pouzdanih informacija

Iz pouzdanih informacija znam da sindikalne vodje nece odustati od 12. travnja. Neki su ovdje vrlo dobro upoznati o cemu govorim.

...ali ne smeta ih kriminal i korupcija.

U tome se JAKOOOOO varas !!!

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

U tome se JAKOOOOO varas

U tome se JAKOOOOO varas !!!
Jako bi me radovalo da se pokaže da se varam :-)

Tko je glasao

Izvadjeno iz Indexa: "ANA

Izvadjeno iz Indexa:

"ANA KNEŽEVIĆ, predsjednica Saveza samostalnih sindikata hrvatske (SSSH) izjavila je danas kako očekuju da će se na prosvjedu "Zajedno za veće plaće u javnom i privatnom sektoru" 12. travnja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu okupiti čak 45 tisuća sindikalaca iz cijele Hrvatske.

SSSH i dalje ne odustaje od borbe za minimalnu plaću, te je Knežević upozorila da Hrvati danas jedva preživljavaju s plaćom koje je tek 26 posto prosječne europske plaće.

"Kupovna moć je preniska i prosječna plaća podmiruje tek 75 posto sindikalne košarice, koja je za veljaču iznosila 6138 kuna", upozorila je Knežević.

SSSH traži da najniža plaća bude pedeset posto prosječne plaće, a trenutno čak 50 tisuća radnika prima minimalnu plaću.

Poslodavci i sindikati su se trebali do 15.3. dogovoriti o minimalnoj plaći, no u tome nisu uspjeli, pa je Sanader nedavno najavio da će Vlada preuzeti inicijativu i do kraja travnja donijeti prijedlog Zakona o minimalnoj plaći."

a sad zamisli kada se sakupi jos dodatnih 100,000...ta bi snaga mogla u potpunosti srusiti Vladu...

Live Free or Die !

Live Free or Die !

Tko je glasao

Mozda je ipak potrebna

Mozda je ipak potrebna revolucija kao vid ubrzane evolucije koju ne mozemo docekatri slijedecih 100 godina. A ona tzv. "korupcija" je ustvari nuspojava najviseg stupnja evolucije demokracije i zove se "lobiranje".

Zoross

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci