Tagovi

Evo zore, evo dna

Nakon poraza na parlamentarnim izborima i svega što je proživljavao HDZ, uključno posljednji debakl na aktualnom satu, ne treba se čuditi ocjeni pojedinih krugova da vladajuća Kukuriku koalicija i nema pravu oporbu. Bilo je s toga pitanje vremena kada će se u prazan oporbeni prostor pokušati ubaciti neka druga politička opcija. Ulogu oporbe je u dobroj mjeri preuzela Katolička Crkva kroz istupe pojedinih biskupa i, daleko otvorenije, kroz pero Ivana Miklenića, urednika Glasa Koncila. Kako sama ne želi izaći na brisani politički prostor, za svojeg je favorita izabrala političku stranku Zavjet za Hrvatsku koja za sebe voli reći da okuplja branitelje. Prisustvo Ivana Miklenića koji je sudjelovao u radu i blagoslovio skup te stranke održan u samostanu u Lužnici, jasan je znak te potpore.

Bliskost pogleda hrvatskih biskupa i Zavjeta za Hrvatsku se očituje u tome da i jedni i drugi smatraju kako je aktualna vlast u Hrvatskoj pod utjecajem jugoslavenskih odnosno srpskih obavještajnih službi i da zapravo one upravljaju Hrvatskom.

- Zašto se čudite? Oni imaju svu moć. Udbaško kosovske strukture i danas vladaju pravosuđem, medijima i bankama. Čak 9000 mikrofilmovanih dokumenata UDBA je odnijela u Beograd i uz pomoću tih dokumenata srpske obavještajne službe upravljaju hrvatskom politikom.

Osim što kane stvoriti hrvatsku inačicu Mossada, valjda kako bi počistili te svugdje prisutne udbaše i kosovce, namjeravaju ustrojiti i Ministarstvo nacionalne sigurnosti koje vide "nužnim za uspjeh gospodarstva i svih drugih oblika stabilizacije države". No to nije sve.

Kane ustrojiti jedan glavni i pet regionalnih Domovinskih stožera za "promišljanje dnevne i dugoročne strategije", potom Domovinski kamp kao "novi centar za edukaciju i obuku mladih hrvatskih građana" i Domovinski fond za prikupljanje donacija iseljenih Hrvata i priloga članova Zavjeta. Za sada nije poznato što osim svojevrsnog "nacionalnog oslobođenja Hrvata" kane poduzeti na gospodarskom prevladavanju krize.

Ipak, Josip Jurčević koji je na skupu sudjelovao u ime Hrvatskih demokršćana dao je naslutiti kako Zavjet krizu misli zaustaviti stvaranjem dna a to dno vidi i temeljem za političku platformu buduće velike koalicije.

Malo je političkih opcija, ne samo u Hrvatskoj, koje u kampanju ulaze s planom za stvaranje dna. Budući velik dio građana Hrvatske misli da se već nalazimo na samome dnu, obećavanje još jednog koje bi onda i po definiciji predstavljalo dno dna ne zvuči nimalo optimistički i teško da će privući značajan broj birača.

Štoviše, "Mi smo dno dna!", slogan koji bi učas mogli skovati njihovi politički protivnici govori da je Zavjet u Domovinskim stožerima prvo trebao osmisliti javni nastup koji je politički manje suicidan.

Komentari

po šumama

i gorama

Provinciopolis

Tko je glasao

Sretan sam kao malo dijete

kad dobije sladoled

kad vidim koliko vas se doslovce usralo od same pomisli da se pojavi neka zaista hrvatska organizacija.

Ukoliko se nastavi ovakva politika Čačića, neoliberalizam , bogati sve bogatiji a sirotinje sve više , ovakve pojave će ojačati i samo naprijed.

Eto , osobno ću dati doprinos prilikom obuke u kampovima mladeži.

Znam na 4 papira formata A4 napisati program da momci i cure ispadnu vanka kao pripadnici bojne za specijalne namjene.Samo 3 mj.

Uglavnom , milo mi je vidjeti vas neke kakti ljevičare kako kvokoćete zubima.

Iako podržavam potpuno drugu političku opciju ,milo mi je da se pojavljuju i ove ideje .

Treba se nekima najebati matere i to treba neuvijeno reći , jer poslije NU2 danas ,sve su opcije otvorene.

Neke se bude streljalo a vi se budete čudili.

sve dobro...

Tko je glasao

Jel vako ?

http://www.jutarnji.hr/www.jutarnji.hr/1057757

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

prebolesno....

prebolesno....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Kampovi sranja

kad vidim koliko vas se doslovce usralo od same pomisli da se pojavi neka zaista hrvatska organizacija.
Naravno da će se svaki noramlni usrati od pojave takve ideje isto kao što su se u Njemačkoj trebali usrati kad su se pojavili prvi Sturmabteilungen (ili skraćeno SA):

Ubrzo nakon sastanka u veljači 1920., Hitlerova stranka promijenila je ime u Nacionalsocijalistička njemačka radnička stranka (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei). Nova stranka je rasla polako i principijelno u Bavarskoj. Uvjerena u potrebu i važnost nasilja za ostvarenje svojih ciljeva, stranka je osnovala Sturmabteilungen (ili skraćeno SA).

Naravno da ćeš reći da to nije isto, no bilo kakve paravojne formacije su nešto što redovito postane cilj samima sebi i da bi opstale potrebna im je prijetnja i u tom smislu glavni i jedini zadatak im je pronalaženje neprijatelja bez obzira tko taj bio i koje nacionalnosti bio.

leddevet

Tko je glasao

Sve ja to znam @led9

Kad kažeš svaki "normalni" ,trebalo bi malo definirati pojam normalnosti danas.

Malo toga je "normalno" kod nas a i u svijetu.

Potpuno je prirodno i razumljivo da se klatno miče krajnje lijevo i / ili krajnje desno u ovakvim vremenima.

Nezadovoljnika koliko hoćeš ,samo ih treba okupiti.

Naše političke oligarhije igraju na zavadu raje po svim šavovima ,samo ne dopuštaju zavadu 1:99.
Kad dotjeraju cara do duvara logično je da zaigra mečka.

Pošto političari ne poštuju svoje birače- narod treba sve učiniti da ih se počnu bojati.

To će se dogoditi 100 % ukoliko se smjer generalno ne promjeni ,pitanje je samo vremena kada će se skupiti kritična masa , ne onih koji nemaju za luksuz nego onih koji nemaju što dati djeci jesti.

sve dobro...

Tko je glasao

Stoji skoro sve što kažeš ali

Stoji skoro sve što kažeš ali se za socijalni bunt ne treba pripremati osnivanjem kampova o kakvima je riječ.

Spojiš li socijalno, nacionalno i vojno, na način kako se govori, nije teško predvidjeti kuda to vodi. Ni u šta dobrog jer posljedično strada i socijalno i nacionalno i vojno, povijest je pokazala više puta. Zato su zagovornici toga potencijalna opasnost za društvo u ime kojeg to navodno rade.

B-52

Tko je glasao

Što je rekao pokojni Tile

"Radimo kao da će sto godina biti mir a spremajmo se kao da će sutra rat"

Hehe,imao je on mnogo mudrih izreka.

Gledaj @sm (ostali također ).

Ako se oko tebe svi militariziraju a tebe i tvoje pacifiziraju do krajnosti ,možeš se nadati in futuro svakojakih pretenzija , toga smo se također kroz povjest nagledali tj. naslušali i načitali ,zar ne.

Vlast koja se boji oružja kod svog naroda ( planiraju uvesti poreze na lovačko oružje, a već su uveli nekakve tehničke preglede ) jest nenarodna vlast po defaultu.

Ja sam skroz lijevo kada su u pitanju socijalna prava ,ali sam žestoko desno kada su u pitanju nacionalna prava.

Naravno da će neki reći da sam nacionalsocijalist onda , a ja na to kažem: pa što.

Ukoliko strani kapitalisti podmićuju naše političare ,stranim kapitalistima treba reći da se nose u MP3 , a domaće političare suditi za veleizdaju povrh svega ostalog.

Međutim ,kažeš li i jednu protiv stranaca odmah si ksenofob i nacionalista ,ma nemojte.

Sve su to fore i metoda kuhane žabe.

Ako se ovako nastavi teška vremena nam ne ginu ,kao i u svijetu ,e onda je bolje biti spreman za svaku eventualnost.

Bar ja tako mislim.

Normalno da sam protiv falangi i stranačkih vojski , ali nije loše pored ovaca imati i dobre i oštre pse čuvare.

sve dobro...

Tko je glasao

Zna se kako se od tih i

Zna se kako se od tih i takvih opasnosti štiti društvo. To je odgovornost države i umjesto stvaranja stranačkih falangi je pametnije, i daleko opradanije insistirati na opremanju i osposobljavanju oružanih snaga.

Vojska i policija su stvarane skoro od početka, iz skoro ničega. Ne bih volio da društvo još jednom mora prolaziti kroz to, pogotovo ne kada se stvara paralelni sustav.

Osim toga, poluprivatne i privatne vojske mi se nimalo ne sviđaju. Eno ti ga na Bliskom Istoku kako to izgleda, katastrofa.

A kad zamislim vojsku u kojoj bi Miklenić bio komesar, ... Bože sačuvaj! :)

B-52

Tko je glasao

psi čuvari...

Bah, nisi ništa naučio iz povijesti?

Pogledaj jednu zanimljivost - neke zemlje (ili sukobljene strane) su imale baš takve kampove, militarizaciju društva i slično - druge nisu...

Međutim - obično bi strana koja se, kao, desetljećima pripremala za rat - taj isti - ispušila. Počevši od Njemačke, počevši od JNA, itd.

Tako da sve te "pripreme unaprijed", "logori za obuku" i slično - na kraju ispadnu bacanje u vjetar. Psi čuvari obično nemaju ideologiju - nego su samo krvožedni. A kad-tad dođu naplatiti svoju uslugu.

Tko je glasao

Katolička crkva

Ne slažem se sa tumačenjem da je Katolička crkva preuzela ulogu oporbe. Naime, KC se ne bavi politikom, ali kritizira postojeće stanje u društvu u brizi za kvalitetu života svojih vjernika. Jasno, to smeta ovima danas na vlasti kao i onima jučer, pa od tuda i ova tvrdnja o KC kao oporbi.
Inače da bi se stanje u društvu promijenilo na demokratski način izborima, potrebna je forma daleko jača od političke stranke, a to je samo pokret, jer nije samo kukuriku protivnik, već i HDZ.

Tko je glasao

Naime, KC se ne bavi

Naime, KC se ne bavi politikom, ali kritizira postojeće stanje u društvu u brizi za kvalitetu života svojih vjernika.
Osim kad neki svecenici s propovjedaonice na dan izbora pozivaju vjernike nek glasaju protiv crvenih vragova.

Tko je glasao

Nije ni nužno da se ti

Nije ni nužno da se ti složiš, no tebi za informaciju, "kritika postojećeg stanja" jest politika.

Inače, nisam ja jedini koji Crkvu vidi kao oporbu:

Nigdje, osuđeni smo stalno ponavljati stare sukobe u novom ruhu jer drugovi uporno između revolucije i istine biraju revoluciju, pri čemu, slikovito govoreći, Crkva postaje jedina ozbiljna opozicija, a Glas Koncila jedino opozicijsko glasilo. Već viđeno, zar ne?

Slikovito ili ne, opozicija je opozicija ma u što je umatali. Važan je sadržaj a ne kako ga tko zove.

B-52

Tko je glasao

nova stranka niko nikad cuo a

nova stranka niko nikad cuo a vec se usrali

Tko je glasao

pa oni su udba i kos

agresivan katolicizam i velikohrvatstvo po defoultu je jednako razgradnji .... već nekoliko put potvrđeno diljem balkanskih zemljica kroz povijest

za poučak, ako je lakše zavirimo u susjedno dvorište i upratimo srpski agresivni pravoslavizam i velikosrpski tješiteljizam

Tko je glasao

Prije svega od okupljanja ove

Prije svega od okupljanja ove politicke grupacije treba strahovati HDZ jer su branitelji sve ove godine u najvecem dijelu bili politicki klijenti HDZ-a. Pored toga i sve frakcije HSP-a mogu se takodjer brinuti za svoju buducnost. No mozda bi mogli reci i da su oni desna frakcija HDZ-a pod izravnom upravom Karamarka koji ce ih u pogodnom trenutku pustiti s lanca ( nesto poput SA odreda Ernesta Roma kod Hitlera) Ne treba zanemariti da je ciljna skupina oko 10% birackog tijela i ako se jos doda oko 5% HDZ-a onda vec dobijamo potencijalnih oko 15% discipliniranih biraca na koje racuna Hrvatski zavjet. No osobno vjerujem u egoizam i zadovoljavanje pojedinih partikularnih interesa sto ce na kraju zavrsiti opcim picvajzom medju ovima. To se uostalom dogodilo i prosle godine kad je Zvonko Busic pokusao nesto slicno no benignije pa je zavrsilo u opcem sunovratu. Sto se tice prijevremenih izbora raduje da ipak misle osvajati prostor na izborima ali ne raduje da zele isprovocirati prijevremene sto se u ovoj konstelaciji snaga u Saboru ne moze rijesiti mirnim putem. Sve u svemu ne bih volio biti svjedokom ostvarenja njihovih planova.

Tko je glasao

Ne bih apriori podcjenjivala

Ne bih apriori podcjenjivala ovu inicijativu, koliko god sada izgledala marginalno.
Povijest je do sada pokazala da se iz kriznih vremena lako moze izroditi nesto sto je dugorocno stetno po narod i drzavu.
A poznajuci nacin na koji funkcionira hrvatsko biracko tijelo - brijem da imamo dovoljno razloga za bojazan da je na pomolu nova ekipa koja ce nas povesti u daljnji sunovrat.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

German unemployment and the Nazi vote

...badava inzistirati na posljedicama, zaposliti birače je najefikasniji način ne dati šansu neželjenom smjeru...vrijedi to za sva društva i sva vremena...

Tko je glasao

zasigurno si u pravu sto se

zasigurno si u pravu sto se tice sprecavanja eskalacija nacionalizma.. i jedino rjesenje jest normalna ekonomska situacija.. takva jos nigdje nije dovela do radikalnih stanja unutar drzave..

iz tog doba, predratne njemacke i uspona hitlera postoji jedna knjiga o vezi drzave, crkve i nacionalizma, sa vrlo zanimljivim postavkama.. cini mi se kako vrijedi procitati i razmisliti i o navedenom aspektu veze..

http://www.lunoprof.bloger.hr/post/crkva-drzava-i-nacionalisticki-pokret...

link na njemacki original tekst je na blogu
Die folgende Untersuchung ist ein Kapitel aus der demnächst erscheinenden Schrift des Verfassers »Religion, Kirche, Religionsstreit in Deutschland« [Sexpol-Verlag, Kopenhagen 1935; dort Kap. V, S. 54-80]. Karl Teschitz, Grundlagen der Religion

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...jedna knjiga i jedan kut

...jedna knjiga i jedan kut pogleda od mogućih nebrojeno puno...
...vidi, čisto statistički, kada bi netko od nas ovdje imao ambicije skupljati istomišljenike, i kada bi bio izuzetno uspješan u namjeri te pridobio za svoju ideju jednoga dnevno....koliko godina bi mu trebalo da pridobije, metnimo to tako, glasača za jedno zastupničko mjesto u Saboru ... što je cca 20 000 glasova, dakle cca 60 godina....a koliko tek da ta ideja postane društveno prevladavajuća? ima li to praktičnu vrijednost na ovaj način?
....isto tako, koliko vremena netko s već izgrađenim mišljenjem bi trebao investirati bistreći poglede iz »Religion, Kirche, Religionsstreit in Deutschland« [Sexpol-Verlag, Kopenhagen 1935; dort Kap. V, S. 54-80]. Karl Teschitz, jedne od nebrojeno mnogo mogućih vizura, stavljajući pročitano u suodnos sa svime što je do sada zaključio o predmetnoj temi, kritički se osvrnuti na baš taj pogled, prodiskutirati baš to i... preći na temu ooo, bilo čemu što se je tog jutra pojavilo na naslovnici jutarnjeg, večernjeg, NYT, indexa...čega god.
...jednostavno je fizički nemoguće mjenjati osobni pristup čak da i ne postoji jezična, vremenska i kulturološka barijera među onim što ta knjiga kazuje i onoga što svatko od nas živi. Osuđeni smo komunicirati s predpostavkom onoga što već jesmo i što već znamo, iznijeti to i ići dalje do sljedeće teme u kojoj ćemo se, valjda, bolje razumjeti....

Tko je glasao

nije cilj mijenjati icije

nije cilj mijenjati icije misljenje vec ukazati na razlicitost stavova i ono sto se ponavlja..

reakcionarni stavovi da li drustveni ili institucionalni jednako rastu u ekonomskom, mozemo reci i egzistencijalnom strahu.. tako je i kod Crkve.. ako je financijski ona sigurnija u svoj ekonomski opstanak uz jedne onda izvlaci tocno odredeno da bi se mogla identificirati sa tom grupacijom..

problem, stalni problem sa crkvom je ekonomska povezanost sa drzavom (politikom) a ne sa vjernicima...

kad nema ekonomskog odnosa sa politikom crkva pokazuje svoje dobre strane i vezuje se sa vjernicima, koji su izvor sredstava ali i predmet usluga..

ako ta veza ne postoji vec je ona sa upravom drzave veca onda se crkva kao institucija vezuje i umiljava tamo.. boreci se za vlast i novac kao i bilo koja druga politicka opcija.. ako misli da ce joj ti nacionalisti osigurati bolju ekonomsku podrsku na svjetlo dana izlaze bas neki miklenici... jer ce ju oni u toj situaciji bolje povezati sa pretpostavljenim boljim izvorom od drugacijih predstavnika crkvene institucije..

nacionalsocijalizam u njemackoj je upravo drastican primjer.. takvog ponasanja institucije.. vezivanje i interpretacija vjere koja pase najjacem

tradicija crkve je prezivljavanje.. i tu je najuspjesnija od svih dosad poznatih institucija

ono sto mi kao drustvo po mom osobnom misljenju mozemo postici da svi od svih crkava dobiju najbolje moguce je prepustiti je vjernicima na milost i nemilost..

tek tada ce bolja ekonomija stvarno utjecati ne samo na smanjenje bilo kakvih radikalnih aktivnosti vec i crkvu staviti u okolnosti u kojoj je za ocekivati pozitivno i humano djelovanje.. briga za vjernike i njihova briga za crkvu.. a prestati aktivnosti oko borbe za sklonost neke politicke opcije na vlasti radi ekonomskog statusa

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Tradicija je crkve preživljavanje

Tradicija je crkve preživljavanje i tu je najuspješnija od svih dosad poznatih institucija, pišeš lunoprof. A nisu li Hrvati bili i opstali u simbiozi s crkvom i vjerom više od tisuću godina. Tvoja žal što lažni komunisti nisu uspjeli udaljiti vjeru od crkve, je očita. No, problem je što Ti ne uviđaš da Ti je trud bez rezultata, jer se ipak građani vračaju vjeri, pa i zbog činjenice što su lažni komunisti lažni i kao ljudikoji su sami sebi svrha i svojim osobnim interesima.

Tko je glasao

Samo Manitu i slicni nisu do

Samo Manitu i slicni nisu do sada uspjeli, cini mi se...

Ovo sa Bog i Hrvati, Hrvati i vjera bez simbioze ne bi opstali.. fakat idiotarija na kvadrat...

Svi narodi imaju neku od religija kao preovladujucu. Religije su starije od nacija. Narodi tj. kmetovi su prihvatili vjeru svog feudalca jer su ionako bili njegovo vlasnistvo, pa ni nisu imali bas nekog izbora, no ionako je svejedno sto ti ja kazem kad ti imas svoju "istinu" u glavi..

No fascinira me kako ti nije palo na pamet da su i Talijani opstali radi svoje (po tvome RKvjere, Francuzi takoder, Spanjolci takoder, dio Njemaca takoder, a dio je zbog one druge preovladujuce valjda isto opstao, Madari, Poljaci, Rusi, pa su tako i muslimani opstali u Iranu, Iraku, Pakistanu, Afganistanu... pa kreni dalje, imaju i Japanci, i svi ostali neku vjeru zbog koje su opstali...

Posebno im je ta vjera pomogla opstanku kad su medusobno ratovali narodi i drzave od kad postoje, a iste preovladujuce vjere

Naravno da je crkva na strani naroda ako je onaj koji napada pretezno druge vjere jer se time bori i za svoj opstanak. Ali je isto tako tocno i da je na strani napadaca kad se napada neki narod pretezno druge vjere.. i to posebno na strani vodstva napadaca.

Kako je Hrvatska dugo godina bila barijera sa Otomanskim carstvom znaci da su nam osnovna ugroza muslimani, a nakon svade i nesuglasica u katolickoj crkvi i pravoslavci jer su susjedne drzave sa istocne strane upravo tih preovladujucih... To bi pasalo sa tim sto ti zelis, no sto sa...........jednako su nas osvajali i Francuzi i Venecija, i Austrijanci i Madari i Njemci (skuzajte me ako sam kojeg zaboravila)... mislis da nam je RKcrkva kao institucija pomagala? Ako da, kome? Hrvatima ili tim drugima?

Reci ti meni koja vjera je vodila Amere, Spanjolce, Francuze i Veliko Britance kad su "oslobadali" Libiju? Mora biti da su se spasili tim napadom, samo ne mogu se odluciti koja ih je vjera spasavala?

e fakat je vise dosta tih bajki...
o hrvatima i RKcrkvi od stoljeca sedmog.. bez koje ne bi opstali..

Naprosto su opstali oni narodi koje osvajac nije pobio ili protjerao, ili barem ne u dovoljnoj kolicini.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

(glasni pljesak;)

(glasni pljesak;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ti ne uviđaš da Ti je trud

Ti ne uviđaš da Ti je trud bez rezultata, jer se ipak građani vračaju vjeri,...

Je, je, evo svaki čas očekujemo da se pojave i zaštitari, svejedno da li Sokol Marića ili drugi, kako bi suzbili nerede i naguravanje na ulazima gotovo svih crkvi diljem lijepe naše.

Promet je fakat postao pregust i krajnji je čas da ga se regulira.

B-52

Tko je glasao

zal mi je.. krivoj se

zal mi je.. krivoj se obracas..

tebi samo bog moze pomoci u ovoj zabludi,

a za crkvu nisam sigurna..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

....isto tako, koliko vremena

....isto tako, koliko vremena netko s već izgrađenim mišljenjem bi trebao investirati bistreći poglede iz »Religion, Kirche, Religionsstreit in Deutschland« [Sexpol-Verlag, Kopenhagen 1935; dort Kap. V, S. 54-80]. Karl Teschitz, jedne od nebrojeno mnogo mogućih vizura, stavljajući pročitano u suodnos sa svime što je do sada zaključio o predmetnoj temi, kritički se osvrnuti na baš taj pogled, prodiskutirati baš to i... preći na temu ooo, bilo čemu što se je tog jutra pojavilo na naslovnici jutarnjeg, večernjeg, NYT, indexa...čega god.

Ubacit ću se načas, ne zamjeri.

Predstavljeno kako si ti, doista treba puno vremena za utjecati na društvo.

No nisi uzeo u obzir koliko je ljudi u bilo kojem društvu, koji uopće ne čitaju a kamoli da nešto stavljaju u suodnos, kritički sagledavaju, prodiskutiraju pa tek potom donesu zaključak. Mislim da ih je daleko više od onih koji mišljenje formiraju ili korigiraju kako si opisao.

B-52

Tko je glasao

istina, moze i u bilo kojem

istina, moze i u bilo kojem drugom, no u svakom slucaju ide u radikalnom smjeru, sto je logicno i jedino suvislo. kada padne jedna politika, vrijeme za neku drugu politiku, a ne pandan stare.

Tko je glasao

a gdje su biseri?

@sm
Bože gdje su se na tom skupu sakrili "biseri"? Ne vdjeh Banca, Čička, Leticu, i gospona Krsnika. I tak nam Crkva ode u "ilegalu." Oni su (kak i Stepinac nekada)samo blagoslovili taj skup. A valjda će se do lokalnih izbora i razić.

Tko je glasao
Tko je glasao

Dno

Ipak, Josip Jurčević koji je na skupu sudjelovao u ime Hrvatskih demokršćana dao je naslutiti kako Zavjet krizu misli zaustaviti stvaranjem dna a to dno vidi i temeljem za političku platformu buduće velike koalicije.
Malo je političkih opcija, ne samo u Hrvatskoj, koje u kampanju ulaze s planom za stvaranje dna. Budući velik dio građana Hrvatske misli da se već nalazimo na samome dnu, obećavanje još jednog koje bi onda i po definiciji predstavljalo dno dna ne zvuči nimalo optimistički i teško da će privući značajan broj birača.

Mozda misle napraviti dvostruko dno?

Tko je glasao
Tko je glasao

He, he, zgodno je to kao

He, he, zgodno je to kao doskočica. Nema sumnje da će konkurencija na pravi način znati iskoristiti verbalne nezgrapnosti zavjetnika.

No ipak, nimalo šaljivo djeluju najave osnivanja kampova za mladež. To bi se učas moglo pretvoriti u militantnu skupinu po uzoru na neke u Mađarskoj i Srbiji. S drugim u vezi njih već imamo iskustva, a i birači su rekli svoje, no ovo s kampovima mi djeluje ozbiljnije nego sve dosad. Obzirom na vještine i mobilizacijski potencijal involviranih, svakako dovoljno ozbiljno da se ne odmahuje rukom tek tako.

B-52

Tko je glasao

...najave osnivanja kampova

...najave osnivanja kampova ...
A ko će to platit?
Lako se busat, raspast će se kad bude tribalo izvuć kunu.
Ma, tih okupljanja desnice ima dva puta svake godine, ima ih pet stranaka
po troje ljudi i onda ulaze u čvrsti hrvatski blok, itd...
Ne bi me čudilo da se za taj Zavjet više nikad i ne čuje, odnosno ne
pod tim imenom, ali to je žilava ekipa, izmislit će neki novi ustroj...

Tko je glasao

a gle. ekipa je imala sansu

a gle. ekipa je imala sansu nesto poduzet, ljude je bolio tuki, sad ce doci na red oni koji imaju malo vise odlucnosti. priroda stvari, ali cista posljedica apatije svih ostalih.

sve ide po karmickom krugu, jeli.

Tko je glasao

hm, odlučnosti

To isto "desno krilo" se ako se ne varam - zadnji puta u Europskom domu potuklo, prilikom osnivanja HRAST-a, ili ujedinjenja s nekim ili nešto takvoga. Gugl zna.

Ovdje je više riječ o fiksaciji, a ne odlučnosti. Ali - da, rezultat je isti, oni fiksirani (da ne kažem, ograničeni) u ovakvim vremenima dobivaju svoju šansu.

Tko je glasao

generalno govoreci politicki

generalno govoreci politicki puno vecu sansu imaju trenutno ljeve dogmate, s obziro da su i crkva i hdz duboko iskompromitirali svaku etiketu desnice.

Tko je glasao

A kae falilo pionirima...

"Crvenu maramu
nosit ću jaaaa
i plavu kapicu
tralalalaaaaa...

Crvena zvjezdica
na kapi sjaaaa
o vratu marama
tralalalaaaaa..."

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

stvar procjene...

Ne bih se složio - ovo neće ići s lijeve strane, nego kao i često do sada u povijesti, tzv. kvazi-nacionalsocijalizam... dakle - jako nacionalno obojen + briga o siromašnima.

Za HDZ bi mnogi rekli da niti su, niti su ikada bili desna stranka. Ono što je ovdje... neobično - to je ta otvorena podrška Crkve... + braniteljske udruge + par povjesničara koji će dati "znanstveni obol političkom programu".

Još da shvatim što je Darinko Kosor tamo radio?

Tko je glasao

sta god. valja branit svoju

sta god. valja branit svoju grudu. kad vec ovi kakti pametni nisu znali, red je na ovima kakti manje pametnima. i to je to.

Tko je glasao

I Jurčević i Kosor...

shvatili se da njihovoj političkoj karijeri jedino Svevišnji može pomoći ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Izgleda da je "svevišnji"

Izgleda da je "svevišnji" uslišio Kosorove molbe za pomoć. Dodijelio mu je Ferdeljija kao kandidata za gradonačelnika Zagreba. E, sad treba vidjeti što je bilo prije: kandidatura ili iskazivanje podrške paramilitarizaciji domovinske mladeži, pa da možemo ocjenjivati kako će se eventualni gradonačelnik Ferdelji odrediti spram situacije u kojoj se našao. Budući da znamo kako je principijelan bio u sličnom slučaju prije.

nemesis

Tko je glasao

Stvar je puno šira od pitanja

Stvar je puno šira od pitanja gradonačelnika Zagreba. Štoviše, oni ne govore o lokalnim već prijevremenim izborima za parlament koje najavljuju već za studeni ove godine.

Ako se ne varam, u igri su i izvjesne presude za koje je razumno pretpostaviti da se neće svidjeti velikom dijelu javnosti. Uz već najavljeno od strane vlade (otkazi, novi kolektivni ugovori, daljnje rezanje proračuna), zajedno bi moglo prilično zagrijati političku i društvenu scenu. Cijela stvar nikako nije za potcjenjivanje.

B-52

Tko je glasao

ma naravno da nije. ali nije

ma naravno da nije. ali nije ni za brigu. pobogu, u rasulu smo sve ovo vrijeme, a katarza ima cijenu.

Tko je glasao

Hmmm, koja baruština...

Kako se zvao onaj... što je "tražio poštena čovjeka"...?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

znam, znam

@Bigulica
Zvao se Jozo

Tko je glasao

Da ljudi imaju nazovimo.......ideju

htjeli bi pokojeg glasača, zabranjeno? Ili je samo plan 21 dozvoljen?

Tko je glasao

Ovi nikako da završe 2.

Ovi nikako da završe 2. svjetski rat. Šteta što je Doenitz umro a Jodl strijeljan, mogli su ponovno potpisati kapitulaciju.

Tko je glasao

muhammed ali na misi u crkvi sv. Blaža

...sav ustreptao sam se jučer uputio na misu...
Poslije cijelog serijala dnevnika i komentara vezanih za KC u nas,...a ispisanih na Pollitici, mjestu koje mi je referentno za stvarnu stvarnost u domovini,...očekivao sam da će mi trebati vjenci češnjaka i barem jedan glogov kolac, da su se u crkvama počeli okupljati voodoo sljedbenici, možda sotonisti, da se je za mog izbivanja sve okrenulo naglavačke...
...i, ne znam, je li me je trebalo razočarati to na što sam naišao, taj nedostatak akcije...je li mi zasmetao izostanak očekivanog sukoba s nečastivim silama u kojima sam mogao pokazati privrženost pravdi i istini...ali tamo se nije zbivalo ništa vrijednog akcionih filmova,
...puno mladih i starijih u kotemplativnom ambijentu, svećenik bez velikih riječi i gesta, normalan, bez karizme, zbor krasnih mladih ljudi, po prvi put registriram i Cohenovu "Alleluia", nigdje niti jednog biskupa ni kardinala, sami vjernici...e, i mladac u majici s velikim " Muhammed Ali" natpisom i slikom, što se prićešćuje...ili je to ono suspektno na što sam mogao reagirati? za ljubav stvarnosti producirane na ovim dragim stranicama? i za volju svoje građanske svijesti da dovodim stvari u red...

Tko je glasao

Kao u knjižnici... sam biraš naslove...

Ti recimo biraš gore opisano, a ignoriraš Miklenčića na osnivačkom skupu hrvatske "Zlatne zore"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci