Tagovi

„Europa je danas kuća samotna, u kojoj Zločin spi“

„Europa je danas kuća samotna, u kojoj Zločin spi“

1. prosinca 1918. nastala je prva Jugoslavija, pod nazivom „Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca“.Nastanak nije potvrđen odlukom dvotrećinske većine ustavne skupštine, već dokumentom zvanim „Adresa“, o bezuvjetnom ujedinjenju. Nova država bila je bez ustava, a sva vlast je bila apsolutistička, u rukama kralja koji je sastavljao vladu.

1. prosinca 2011.(znakovito!), RH je u EU-parlamentu dobila potporu za ulazak u EU, a danas 9. prosinca 2011.ćemo predati suverenitet i nezavisnost skupini, od naroda neizabranih vlastodržaca i moćnika, koji preziru demokraciju, referendume, koji nameću svoje Ustave, svoje Ugovore, onima koji odriču narodima mogućnost demokratskog odlučivanja o svojim sudbinama.

9. prosinca 2011. predstavnici RH potpisuju nam pristupni ugovor u EU, prije referenduma vlastitoga naroda, ( u tu svrhu promijenjen je Ustav) čime se želi sugerirati kako je ulazak u EU gotova stvar. Baš kao što se to željelo sugerirati višegodišnjim vješanjem zastave EU na naše državne ustanove.

Nekoliko tjedana ranije, njemački list „der Spiegel“, objavio je članak zanimljiva naslova:“Europska unija još nije probavila Rumunjsku i Bugarsku, a stiže otrovna kiflica Hrvatska“.
Pitaju se :“Hoćemo li moći progutati otrovnu kiflicu Hrvatsku?“i konstatiraju:“Ulazak u EU bio bi početak nove ere za regiju o čijim stavovima je pisac Miroslav Krleža rekao:“Bože, sačuvaj me srpskog junaštva i hrvatske kulture!““
A što je rekao o Europi , u svom slavnom i proročanskom eseju“ Evropa danas“, to baš i nisu željeli citirati.

Hrvatska je na svom europskom putu išla ponizno, ispod razine vlastita dostojanstva. To nažalost , za našu provincijalnu – elitističku kastu nije ništa novo. Baš kao i njihov fetišistički odnos prema Zapadu i samopodcjenjivački odnos prema vlastitoj kulturi, naciji i državi.

Hrvatski građani nekada su panično, manijakalno-bolećivo žudjeli za Europom, želeći pobjeći od Balkana.
A Europe danas nema nigdje!
Ispada da je Hrvatska 20. godina tražila Europu koje nema, Europu koja ne postoji.

Umrla je dok je gledala razaranja djela Juraja Dalmatinca, Strossmayera, Meštrovića, dok su padale granate po šibenskoj i đakovakoj katedrali, po zadarskoj prvostolnici, po dvorcu Eltz, po baroknoj osječkoj Tvrđi, po Stradunu, po palači Sponza, dok su uništavane crkve, samostani, bolnice, škole,dok su iz muzeja odvožene umjetnine, iz ergela odvođeni lipicanci, dokumenti iz Vukovarske bolnice,...

Umirala je dok je cinično promatrala ništa ne čineći dok su ubijali hrvatske ljude, dok su ubijali njihovu europsku kulturu i povijest.
Umirala je dok je gledala kolonu prognanika iz Vukovara, masakre na Ovčari,..
Umire i dalje provodeći svoju kvazipravdu u Haagu, dok kuje svoje planove i nameće nam “ Konferencije o Zapadnom Balkanu“.

Što je Europa mrzila u Hrvatskoj?
Njenu europsku dušu ili balkanski izričaj?!...

A sada je sama postala Balkan, bez europske duše –demokracije.

Više se ne čudimo njihovoj korupciji, nedemokratskom načinu upravljanja, zakulisnom postavljanju predsjednika EU- Komisije, EU- vijeća, ministrice vanjskih poslova- bez ikakve demokratske procedure.
Ne čudimo se ignoriranju referenduma, lažnoj solidarnosti u izdvajanjima za propale ekonomije, planskoj-dogovorenoj ekonomiji, EU parlamentu kao farsi u kojem se raspravlja o već donešenim zakonima, kaosu, desničarskim rasističkim ispadima, riječima da je multikulturalizam mrtav, mržnji prema državama, nacijama, želji da se zbog nereda prigrabi još više apsolutne moći, rušenju socijalnih, radnih , sindikalnih, zdravstvenih prava, veličanju „fleksibilnih“ radnih mjesta, ogromnoj nezaposlenosti, svođenju zemalja na protektorate postavljanjem u vlade EU tehnokrata koji su i doveli euro i samu EU na rub propasti...

Cijeli projekt Europske Unije je u raspadu, to više ne mogu skrivati ni najokorjeliji eurofanatici. A na splavu „Meduza-EU “ pojavljuje se kanibalizam među europskim narodima: Veliki jedu Male, Mali jedu još manje, a bogati jedu sve.

I takva totalitarna tvorevina , upijanjem RH u sebe, tvrdi svijetu kako je još uvijek poželjna zajednica, te da su kritičari njena postojanja i načina funkcioniranja –smiješni ili mentalno retardirani?

Baš kao i oni koji predaju demokraciju i suverenitet RH u ruke propaloj naddržavi, bez ikakve prethodne javne rasprave, prije referenduma, protiv volje svoga naroda –koja lebdi nad Hrvatskom!?

Ima simbolike i u tome što se Ugovor potpisuje u Bruxellesu ( Belgija je pravi minijaturni projekt cijele EU – raspadajuća država ), a ne kasnije u Varšavi, kao što je prethodno bilo predviđeno.

Svi vide: „Car je gol“, osjećaju smrad truleži raspada, koji ga obavija i prekriva nekadašnji europski miris i sjaj.
Takvome golome Caru predaju Hrvatsku kao poklon na dar, a On je uzima s hinjenim gađenjem uz riječi: „Otrovna kiflica“, dok mu oči sjaje pohlepom za draguljem koji drži u rukama.
„Europa je danas kuća samotna, u kojoj Zločin spi“.
(M. Krleža)

http://www.youtube.com/watch?v=VlVML5ih2Qs&feature=fvwrel
http://www.advance.hr/vijesti/italija-necemo-bankarsku-vladu-veliki-pros...

Europa je danas, moj nametnuti dom!
Moja nova "Adresa"!

Komentari

Petra sritan ti božić i nek

Petra sritan ti božić i nek ti bog podari puno godina bez EU ka i meni.

Tko je glasao

čisto teoretski

iskreno

volio bih vidjeti kukuriku da ne prođe referendum
kad shvate da im je građanstvo dalo i priliku i vrijeme da pokažu što znaju

luka

Tko je glasao

teoretski dodatak

ne prolazak referenduma znaci pad kreditnog reitinga znaci povecanje kamata znaci zasigurno nemogucnost vracanja duga.

bas me cude ljudi kojima je to zanimljivo cisto radi reakcije nove vlade koja danas jos nije ni postavljena..

mazohizam? ili sto je to?

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

nije mazohizam nego pragmatizam

To je jačanje tila i duha , a približavanje bogu .
Znam jednog filipa, pa mu je rejting prošle godine . Banka mu uzela stan i još im duguje dvaest ijada euri . Eno ga kod svoje matere, a žena sa dicom kod svoje . Ni on ni žena službeno nigdi više ne rade . Oli misliš da se tu naša radi rejtinga , i da mu more bit gore ako padne ti rejting.??
Ja mislim da smo se mi i našli u ovoj lošoj situaciji zato šta ti rejting nije omak devedesetih pa .

Tko je glasao

utjesi ga.. ako padne rejting

utjesi ga.. ako padne rejting dobiti ce veliko drustvo i nece vise biti usamljen.. mozda bude imao i povlastice, ipak je medu prvima dosa u tu stranku padnutih reitinga..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Normalno je da će imat

Normalno je da će imat povlastice . Ima iskustva u tom bezrejtinskom stanju za razliku od ovih koji će masovno pridoć .
Ti nemoš virovat koje se sve mogućnosti otvaraju čoviku bez kreditnog rejtinga . Kolko ti čovik postaje čvršći , pamitniji i snalažljiviji . Zato ja i mislim da je najbolje da i država bankrotira ono baš komplet..

Tko je glasao

ne treba mislit o tome... ili

ne treba mislit o tome... ili ce se dogodit ili se nece dogodit..

ja bi isto rade da se ne dogodi, barenko jos tri godine.. onda moze..

treba mi da se psihicki spremim i osmislim djelatnost. ovo sa kontejnerima je propali biznis, nece ih imat ko punit.. treba prvo isplanirat da ne bi bili u soku kad se dogodi..

meni se ne da ic na barikade pa uzimat sa puskon u ruci.. rade bi sa udicom lovila ribe i brala pantalene.. zato se nadam da nece drzava u bankrot dokli se ne organiziran

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Nemoš više vatat ribu ako

Nemoš više vatat ribu ako nemaš laptop i promatrača iz unije uza se.

Kod nas je oduvik neka kriza i na kontejnere završe prvo najslabiji . Posli tonu oni jači ti ondak kradu po dućanima i bankama .
Kad počnu tonut oni jaki , ti znaju zbog koga tonu, a ondak je drukčija situacija Ondak više nema zajebancije .
Netribaš se brinut , dolazi vrime kad se tribaju brinut kerum , mudrinić , josipović i slični njihova je luda ubrzo upitna. .

Kad još nisi na kontejneru ondak si među jake , na konju si .
.
Moreš li zamislit nekolicinu da se cipaju oko kontejnera a deset metara od kontejnera lidl,kerum ili konzum . Nezamislivo . Čim padne prvi konzum onda padaju glave, a zna se čije .

Tko je glasao

Istina

Lunoprof
Postoji trenutak prije nego protivnici povuku revolvere
Ili trgnu sablje
Trenutak u kojem oni jedan o drugome znaju istinu,
Ono
Sto treba znati
I ne lazu
Zanima me ta istina
O nama i o njima

luka

Tko je glasao

pad rejtinga?

Tko je glasao

naravno, reiting moze pasti i

naravno, reiting moze pasti i ranije, prije referenduma ako vlada povuce krive poteze.. no ako ga dobrim potezima uspije zadrzati (a to se valjda svi nadamo da hoce) on bi svejedno pao, nakon NE na referendumu.. i svi potezi stednje i reforme bili bi uzaludni

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

referendum bonitet

I dalje se ne slažem s ovako paušalnom ocjenom da NE na referendumu automatski znači pad rejtinga - pogotovo što smo na korak od junk-statusa :) Pogotovo što je ta ocjena iznesena u obliku tvrdnje.

Ako mnoge procjene govore da će hrvatsko gospodarstvo na početku doživjeti priličan udar ulaskom u EU (što zbog veće konkurencije, što zbog promjene nekih carinskih stopa, pogotovo u izvozu) - zbog čega bi NE na prvom referendumu bio znak za sniženje rejtinga? Dapače, to bi mogao biti signal za povišenje, ovako čisto matematički gledano.

Tko je glasao

Kao da je EU, Grčku zaštitila od propasti, ili Mađarsku,

ili Španjolsku, ili Italiju, ili Irsku,...

no ako ga dobrim potezima uspije zadrzati (a to se valjda svi nadamo da hoce) on bi svejedno pao, nakon NE na referendumu.. i svi potezi stednje i reforme bili bi uzaludni
Opet ucjene!
Opet: "Nema alternative"

Kao da je Grčku, EU zaštitila od propasti!?

Ta povukli su je još dublje, i mnoge druge (Mađarsku, Španjolsku,..) korumpirajući vladajući sloj (kao i kod nas), kako bi došli do prilike za "kupovinu" najvrjednijega što te države imaju i oduzeli im i najmanju šansu da se oslobode od njihova ropstva i eksploatacije, od plansko-dogovorne ekonomije koja gazdama EU koristi upravo onoliko, koliko drugima šteti.

Tko je glasao

Ppetra, Kod stvaranja zone €

Ppetra,

Kod stvaranja zone € je bilo rečeno da ni jedna zemlja ne može uči, ako ima godišnje zaduženje veče od 3% BDP.

Svima je to bilo poznato kod pristupa, a znali su i to da če se prekoračenje kažnjavati.

Političari se toga nisu pridržavali i to samo radi socijalnog mira i svojih fotelja. Ljudi su zatvarali oči i živjeli u blagostanju života iznad svojih mogučnosti. Sad se čudiju ko mladi majmuni i krive sve oko sebe.

Za Grčku se je znalo da su stalno dužni. Sigurno ti je poznata uzrečica: Dužan je ko Grčka.
Mađari su iz teške sirotinje za par godina zakoračili u zemlju solidnog standarda. To nisu mogli stvoriti sa svojim radom u tak kratkom perijodu, pa sad dolaze računi.

Tko je glasao

naravno da je ucjena.. ali u

naravno da je ucjena.. ali u to "ucjenjivo" stanje smo se sami doveli, pogotovo potezima vlade zadnjih godinu dana .. o bujajucoj nelikvidnosti da ne pricam..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

propuštena prilika

Hrvatska na slovenskom i mađarskom slučaju mogla učiti o svim manama i prednostima uulaska u EU. Oni koji imaju prijatelje,rodbinu u Sloveniji i Mđarskoj mogli su od njih čuti neka mi, Hrvvati, pazimo oko ulaska u EU kako ne bi prošli kao oni. No ego-trip nekihh političara je bio jači i kako bi ostali zabilježeni da su uveli Hrvatsku u EU pristajalo se je na sve i svašta. Javna je tajna kako nije iskorišten novac iz EU predpristupnih fondova koji je omugućavo razvoj privrede. Razlog je očito u u privatnim interesima raznih poduzetnika koji uvoze sve i svašta.
Može se postavit pitanje koliko zapravo političari štite nacionalen interese. U ovom slučaju štićenje nacionalnih interesa nema nikakve veze sa šovinizmom. Svi dosadašnji postupci pokazuju kako su nacionalni interesi potpuno zanemarani - primjer je nespretnost oko gospodarskog pojasa i dozvoljavanje kočama da oru po dnu čime se osiromašuje hrvatski dio Jadranskog mora i ugrožava hrvatsko ribarstvo.
Već sada na našim gradilištima rad strana radna snaga. Možemo očekivati kako će se radna sanga iz rumunjske i bugarske još viće povećati na štetu naših radnika kojima očito ostaje prekapanje po smeću.

S druge stran je što će profunkcionirati pravna država, biti će manje korupcije(?), samo oni koji su opljačkali i devastirali Hrvatsku zahvaljujući famoznom OIB-u ostat će i dalje iznad zakona. (barem jedan dio).

Tko je glasao

Koje države?

Može se postavit pitanje koliko zapravo političari štite nacionalen interese.
Za neke koji ipak štite neki "nacionalni interes, pitanje je još i : "Koje države?"

Tko je glasao

Može se postavit pitanje koliko zapravo političari štite naciona

odgovor:

hrvatski političatti interese države Hrvatske i hrvatskog naroda.

s tugom u srcu mogu konstatirati kako se zadnjih desetak godina grubo uništavaju interesu hrvatskog naroda i same Hrvatske sve pod izgovorom 'zbog viših ciljeva' (čitaj vlastitih ciljeva). boji se kako će Hrvatska ulaskom u EU biti jedna od rijetkih država koje su izgubile svoj nacionalni interes. bojim se reći jedina država. igre oko gospodarskog pojasa, igre oko brodogradilišta, zakon o golf igralištima (koji je nasreću propao), otvaranje shoping centara tamo gdje je pas dignuo nogu, izvlačenje novaca iz firmi, uništavanje firmi zbog privatnih interesa, prodaja hrvatskog srebra i banaka strancima, devastacija privrede, kulture, prirode - ništa od toga nije u interesu Hrvatske i njenog naroda.
govori se o izvučenim milijardama iz raznih firmi, ako se nekoga i osudi osudit će ga se za kriminal a ne da je radio protiv interesa države.

Tko je glasao

čemu se čuditi

kad je nekima vlastita korist ispred dobra naroda onda se može očekivati i pristajanja na sve i svašta samo kako bi se dočepalo neke birokratske EU fotelje. kao što saborska fotelja ima svoje čari tako i EU fotelja ima još jače čari. čari se sastoje od plaće, privilegija tome ne može odoliti ni jedna političar čiji su osobni interesi ispred interesa naroda kojeg bi trebao da zastupa, ali ga u biti ne zastupa.

Tko je glasao

Ppetra, evo plus za pošten

Ppetra, evo plus za pošten trud. Ali, po običaju, je li, stvari poprilično škripe na razini zdravog razuma i čiste logike. Trebati će se tu malo više zagrepsti ispod površine. Kada su neki mladići u zanatskoj školi imali jedinice iz matematike, profesor im je ponudio da mu dođu pomoć okopati vinograd. Dok su oni kopali, on ih je nadzirao i govorio: "Kopaj dublje, bit će dva!". Dobro, ne mogu ja dati dva plusa, ma će ih hrpimice davati drugi.

Generalno gledajući, nemoguće je bilo što reći o Europi, a da se to isto ne odnosi i na nas. Oni licemjerni- mi licemjerni, oni cinični- mi cinični, oni bolesni- mi bolesni. Nema razlika. Ništa nas ne dijeli. Isto smo i civilizacijski i kulturno uvjetovani. Pa bi ja malo smanjio kritiku Europe, a povećao samokritiku Hrvatske. Tek toliko da budemo bar malo objektivniji.

Od Jugoslavije nekada i Europe sutra, mi Hrvati smo mogli i možemo napraviti što god smo htjeli ili što god hoćemo. Da smo znali i umjeli, Jugoslaviju smo mogli iskoristiti na mudar način, u interesu svih. Nismo znali i zato smo dobili ono što smo tražili. Doslovce.

Isto je sada s Europom. MI Europu možemo voditi po svojim sposobnostima i potencijalu, a možemo biti njihovo roblje. Ma o tome ne odlučuju oni nego mi. I tu je zajeb. Mi nismo osposobljeni prepoznati vlastite interese, pa ne možemo suvereno odlučivati. To će naše hijene iskoristiti, ako se mi uskoro ne probudimo. S time Europa ima vrlo malo ili nimalo veze. Njihove kriminalne interese oni mogu zastupati, ali o nama ovisi hoće li ih ili neće ostvariti. Stvarno se nemamo zašto žaliti. Biti će nam onako kako zaslužimo.

Točno je da se Europa raspada. Ali smo se mi već odavna raspali. Sada je veliko pitanje tko kome može pomoći. Po meni, mi imamo mogućnost Europi dati vrhunske lidere i genijalno im riješiti brojne probleme, ali se priča ponavlja: mi genijalce ne prepoznajemo ni doma, pa kako ćemo ih nuditi vani?

To što Europu predvode kriminalci, budale i slična bagra, ne znači da je Europa mrtva, nego samo znači da nije dobro vođena. Opet isto kao i u slučaju Hrvatske. Točno, Europa je cinično promatrala našu ratnu situaciju i stradanja. A što smo mi radili kada su patili Slovenci ili Bosanci? Mi tada nismo gledali svoja posla i svoje interese? Mi tada nismo bili cinični? Što bi se dogodilo da smo, u momentu napada JNA na Sloveniju, mi im zatvorili granicu i odstupnicu preko Hrvatske? Bi li se mogao dogoditi rat u Hrvatskoj i Bosni? Ne znam. Ali je netko trebao znati, a ne cinično znati cijenu svega, a vrijednost ničega. Nije li bilo ludo dopustiti JNA da iz Slovenije i Hrvatske izvuku svo naoružanje, s kojim će nas onda napadati? Tko je to dopustio i nije li taj znao da imamo zabranu nabavke oružja? S čime smo se htjeli braniti? Toljagama? Nije li vrhunski cinizam, pomoći Bosancima da istjeraju Srbe iz Bosne, a onda izdati i Bosnu i naše snage u Posavini i formirati tako Republiku srpsku?

Kada Njemci kažu da smo otrovna kiflica, to mora biti istina. Nisu njemci ludi. Već oblikom, Hrvatska je takva da je nije moguće oblo progutati. A još ako je, a svi znamo da je, otrovna...brrrrr?

Točno je da Europa i Hrvatska posrću zbog demokratskog tereta. Sakrivanje iza demokracije je stvorilo autokraciju i diktaturu, kako u Europi, tako i u Hrvatskoj. Ali to ništa ne govori o državama, već o onima koji te države vode. Poistovjetiti vodstva s narodima nije pametno.

Tko je glasao

Plus zato

što se trudiš biti demokratičan i realan ali svejedno prepisujem ti:

manje EPH

Primjer oboljenja: napišeš "kad Njemci pišu"
ne pišu Njemci nego tamo neka budaletina ,komentator nečega od nekoga prenešen ovdje kao neki argument,haha.

Dr Vosjek

sve dobro...

Tko je glasao

Ja znam što bi napravio miš,... a to je i napravio.

Po meni, mi imamo mogućnost Europi dati vrhunske lidere i genijalno im riješiti brojne probleme, ali se priča ponavlja: mi genijalce ne prepoznajemo ni doma, pa kako ćemo ih nuditi vani?
Mi smo izabrali genijalce i vrlo rado bih ih sve odreda prepustila za razvoj te Europe.

Kada ih sve izvezemo, ostat ćemo bez "genijalaca", i nitko se neće naći da :

-trpa svoje partijske kadrove u javna poduzeća
-uzima provizije za državne poslove
-bira najskuplje ponuđače
-mijenja vozni park svakih par godina
-kupuje namještaje od egzotičnoga drveća
-stavlja liječnike za ministre obrane ili nečega, a ove druge za ministre zdravstva, stavlja dugoprstiće u ministarstva financija, u MVP stavlja osobe koje ogovaraju vlastitu zemlju- tamo gdje joj najviše mogu štetiti,..
-javnu televiziju pretvaraju u svoje glasnogovorništvo, a za ocjenu DR dovode osvjedočene ratne zločince, koji su je i napadali..
-..

Da smo znali i umjeli, Jugoslaviju smo mogli iskoristiti na mudar način, u interesu svih.
Jesmo, koliko su nam dozvolili.

To što Europu predvode kriminalci, budale i slična bagra, ne znači da je Europa mrtva, nego samo znači da nije dobro vođena.
Na isto ti dođe!

A što smo mi radili kada su patili Slovenci ili Bosanci? Mi tada nismo gledali svoja posla i svoje interese? Mi tada nismo bili cinični? Što bi se dogodilo da smo, u momentu napada JNA na Sloveniju, mi im zatvorili granicu i odstupnicu preko Hrvatske?
Što bi mačka da joj je jedan miš stao na put, u obranu drugoga?

Ja znam što bi napravio miš,... a to je i napravio.

Nije li vrhunski cinizam, pomoći Bosancima da istjeraju Srbe iz Bosne, a onda izdati i Bosnu i naše snage u Posavini i formirati tako Republiku srpsku?
Mi im pomogli, a Europa napravila sve ostalo.

Neće mačka slušati mišje želje!

Nisu Nijemci ludi. Već oblikom, Hrvatska je takva da je nije moguće oblo progutati. A još ako je, a svi znamo da je, otrovna...brrrrr?
Neki su saznali da je otrovna, jer su je pokušali gutati.
A njemačko gutanje, najčešće plaća cijeli svijet.

Tko je glasao

ppetra

Tko je glasao

eu sad ili nikad

Iako se sa većinom napisanog slažem s tobom i krležom , da san vam oboici plus , istine radi osvrnuću se na neke prednosti te bolesne zajednice.

Svi znamo osobne prednosti ulaska za pusićku , kolindu ,jandrokovića i ostalog koncesionarskog smeća ali malo su poznate mogućnosti malog čovika hrvata . U njemačkom dw danas čitam sljedeće :

Od ljeta 2010. njemačke vlasti su uočile pojačan dolazak prosjačkih bandi i kriminalaca iz istočne Europe, pretežito iz Rumunjske. Taj fenomen poznat je još iz 90-ih godina, ali tada nije bio tako masovan. Glasnogovornik kelnske policije Christoph Gilles kaže da šest posto kažnjivih djela koja počine stranci otpada na rumunjske državljane. Jesenas je Gilles pratio dva rumunjska policajca koji su skupa s njemačkim kolegama nekoliko tjedana na dužnosti bili u središtu Kölna. Oni su pomogli u razjašnjenju više kažnjivih djela koja su počinili rumunjski državljani.,,

Unatoč naporu hrvacke elite da nam predoči sve blagodati ulaska u eu promaklo im je informiranje dvi velike skupine hrvata o prednostima za te skupine . To su bande hrvackih prosjaka i bande hrvackih policajaca . I jedne i druge bande očekuje prosperitet . Bande prosjaka dobijaju ogromni europski prostor za svoje dokazivanje na globalnom tržištu , dok policijske bande postaju dija jednog velikog policisko- banditskog monopolističkog kartela , nešto ka zaposlenici t- com , ono ka velika policisko špijunska obitelj sastavljena od svih nacija .

Tu ćemo se do maksimuma dokazat jer poznatoje da ,, nema tata do hrvata ,, i da niko dobro ne pendreči ka hrvat kad mu neko jači štiti škinu.

,,

Tko je glasao

Sreća najveća

Bogati @ppetra
Ta ti bi prva trebala biti za učlanjenje u Europu!

Kad čitam tvoje uratke vidim da ti je uvijek netko drugi kriv za naše sr . . , ovaj, probleme. Jasno da od kad imamo svoju lijepu našu takvu "okupacijsku krivicu" je postalo podosta teško zastupati i upravo učlanjenjem u EU će tvoja "tuđa krivica" i vazalska logika opet moći zablistati.

Juh, što mrzim okupatore, ma kad će napokon da dođu?!?

leddevet

Tko je glasao

Kriva ti je samo Hrvatska

Bogati @ppetra
Ta ti bi prva trebala biti za učlanjenje u Europu!

Po tvojim osobnim kriterijima, ali po mojim Europa je imala uspon u obliku staze kosoga hica.
Sada je trenutno, u silaznoj putanji i već je dostigla balkanski nivo.

Tu zajednicu odlikuje sve ono negativno što je odlikovalo i pokojnu SFRJ:

-nedemokratski izabrani moćnici vladaju iz sjene, koji nisu nikome odgovorni i nesmjenjivi su

-Europarlament je kao sveta vodica: ne pomaže, a ostavlja utisak važnosti i svetosti svojim raspravljanjem (mlaćenjem prazne slame) o već donesenim zakonima.

-EU moćnici - EK i EV, preziru demokraciju, referendume, sami donose "Ustav", poništavaju demokratske referendume, donose nove Ugovore, delegiraju premijere u tuđim zemljama zaobilazeći izbore, biraju im pravi "timing" za izbore,...

-puni su pravila o potrebi "lažne solidarnosti", tj. "uzimaju svima da bi dali nekima", poput nekada u SFRJ - nerazvijenima. Najperverznije je da se drugi moraju zaduživati i plaćati kamate na ta sredstva, da bi prisilom pomagali "nerazvijenima", od kojih najveće koristi imaju baš Oni.

Juh, što mrzim okupatore, ma kad će napokon da dođu?!?
Nikad nisu ni otišli, a već nam dovlače i nove -opasnije od njih samih, te vraćaju stare navike:

-dogovorna ekonomija, planska privreda, kvote,

-kultovi "ličnosti", komesari i komesarke, delegiranje , a ne izbori, a ako izbora i ima- oni su strogo njima determinirani,

-prezir prema nacionalnim osjećajima ( svi lopovi su iste nacionalnosti: lopovske),

-medijske blokade i manipuliranja,

-otimačina privatnoga, a pogotovo državnoga vlasništva (nekada su pričali o "eksproprijaciji eksproprijatora", a sada imaju svoje Zakone o golfovima, "ulaganja stranih ulagača" baš tamo gdje nije potrebno toliko ulagati, već znati pokupiti novac i vrijednosti, javno - privatno (drp)partnerstvo, holdinzi i tehnoparkovi umjesto OOUR-a i SOUR-a, )

Kad čitam tvoje uratke vidim da ti je uvijek netko drugi kriv za naše sr . . , ovaj, probleme
A kada ja čitam tvoje uratke, tebi je za sva sr... , kriva RH i oni koji su je stvorili.
Ti im pripisuješ zle navike onih koje su ovi pobijedili, a uzdižeš one koji su duboko infiltrirani među njih, kako bi destruirali ono što zajednički mrzite.

Tko je glasao

@ppetra

Koga opisuješ? EU političare ili hrvatske političare. Sve što si navela odgovara stanju u Hrvatskoj. Po tome se kod nas ništa bitno ne bi promiojenilo.

Tko je glasao

Jedne i druge

Koga opisuješ? EU političare ili hrvatske političare.
Jedno i drugo: EU-političare i njihove potrčke.

Tko je glasao

Ne, ti si!

A kada ja čitam tvoje uratke, tebi je za sva sr... , kriva RH i oni koji su je stvorili.
To je još jedna stvar kojom obiluju tvoji uratci, nepobitan argument "Ne, ti si!". Moram priznati da me takav vid komunikacije vraća u ranu mladost, negdje u vrijeme prvog razreda osnovnog školovanja.

Inače da bi ti mogao odgovoriti na ovakvu tvrdnju trebala bi najprije definirati tko je taj koga smatraš da je stvorio RH i kad je to stvorio jerbo mi nešto govori da barataš lažiranim podacima.

leddevet

Tko je glasao

Prikladan stil za odgovarajući komentar

Moram priznati da me takav vid komunikacije vraća u ranu mladost, negdje u vrijeme prvog razreda osnovnog školovanja.Što ćeš, kada se već moram prilagođavati na tvoj nivo!?:
Juh, što mrzim okupatore, ma kad će napokon da dođu?!?(nivo iz tvoga prethodnoga komentara)

Pročitaj si još jednom nastavak onoga što si citirao iz moga odgovora na tvoj komentar iz "vremena prvoga razreda osnovnoškolskoga obrazovanja":
Ti im pripisuješ zle navike onih koje su ovi pobijedili, a uzdižeš one koji su duboko infiltrirani među njih, kako bi destruirali ono što zajednički mrzite.Tu ti je odgovor na tvoja pitanja i traženja nekih "definiranja".

Ako izađeš iz doba prvih koraka svoga osnovnoga obrazovanja, dohvatiti ćeš smisao odgovora, a ako ne, pitam se je li ti to možda i trajno stanje.

Opet u stilu, "ne ti si", zar ne!?

To mi se jednostavno nameće, kao najbolji stil u komunikaciji s onima koji se postavljaju "s visoka" i daju si za pravo potcjenjivati one koji "nisu dorasli njihovoj (umišljenoj) veličini".

U realnom životu takve osobe imaju svoju okolinu koja im uvažavajući razne društvene stepenice uz koje su se popeli (na kojekakve načine - nije bitno kako) to tolerira, ali eto, ja te ne poznajem, pa ne uvažavam "auru" koju si stekao, te čitam tvoje stavove kroz ono što pišeš - ogoljele od te tvoje "položajno-poslovne" pozicije kojim ih učvršćuješ među poznanicima.

I ne kotiraš mi baš nešto, iako cijenim tvoju upornost:))) -da dokažeš suprotno, kroz svoj "nadmjeni gard".

Tko je glasao

Da, ti si!

I ne kotiraš mi baš nešto, iako cijenim tvoju upornost:))) -da dokažeš suprotno, kroz svoj "nadmjeni gard".
Ne utvaram si sposobnost izmjene tvog "podmjenog garda", ma što god značilo "nadmjeni gard".

Takodjer sam svjestan da ne postoji tekst kojeg si ti sposobna pročitati onako kako piše i u tom smislu razgovori s tobom teško mogu preći nivo "Ne, ti si!", ili u tebi omiljenom pluralu "Ne, vi ste!" ili u onom apsolutno tebi najdražem trećem licu množine "Ne, oni su!".

leddevet

Tko je glasao

Uz lektorirani izraz u

Uz lektorirani izraz u "nadmeni gard", imaš i objašnjenje "naduti", a više mi se sviđa "napuhani".

Ostatak tvoga komentara, odraz je te "nadm(bez j)enosti", ili "napuhanosti", ili "nadutosti", koje očito "nisi svjestan".
Takodjer sam svjestan da ne postoji tekst kojeg si ti sposobna pročitati onako kako piše i u tom smislu razgovori s tobom teško mogu preći nivo

A što ti to znači "preći " , ma što god to stvarno značilo!?
Ne mogu ga pročitati u tome smislu, jer je napisano onako kako piše:)))

Tko je glasao

Ipak je preteško

razumjeti te.)))
Ne utvaram si .
Ni ovo, iz tvoga komentara, nisam mogla pročitati u tome smislu, jer je napisano onako kako piše:)))

Od muke, zbog nerazumijevanja, probudila sam se i potražila po rječnicima.))), na internetu je pod nepoznato,
a onda kada sam shvatila da je stvarno teško spustiti se na tvoju razinu ili nivo, odlučila sam se skrušeno priznati kako je to stvarno preteško:))).

Tko je glasao

Stomaklija u Mrduši donjoj

leddevet

Tko je glasao

idem odma izist kineskog luka

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Nemoj (si) umišljati

da si kupila kvalitetne rječnike, niti utvarati da dobro pretražuješ, a niti uobražavati ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Srčana obrana

Hajde, Bigi, braniš neobranjivo: "utvarati se"!?
Gdje li je to leddevet nabavo!?
Nije ni čudo da baš i ne razumijem, točno onako -kako piše.

Tako si srčana u njegovoj obrani, da bi se čak i branitelj Čedo mogao uplašiti takve konkurencije:)))

Tko je glasao

Neobrazovanost

ppetra, da bi mogla nekome "docirati" o jeziku, prvo se moraš u tom smislu bolje obrazovati - geni kameni ti tu nisu nikakva garancija. Ovako se samo sramotiš, što s druge strane nije niti tako loše ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigi braniš neobranjivo! Prva

Bigi braniš neobranjivo!

Prva si počela "dociranja" o jeziku, a zatim nastavila u duetu s leddeveticom, umjesto da, ako već komentiraš, obratiš pozornost na sadržaj komentara.
Sada prigovaraš, upravo zbog onoga što sama radiš.

Ovako se samo sramotiš, što s druge strane nije niti tako loše ;)
A ti si nastavi lijepo "utvarati", kako je "utvaranje" u duhu hrvatskoga jezika.)))

Tko je glasao

Utvarati

To sto si utvaras da nisi neuka i da poznajes materinji jezik ne znaci da "utvarati" ne postoji u hrvatskom jeziku. Stovise, cesto je istu rijec koristio i Ciro Blazevic.

http://hjp.srce.hr/index.php?show=search

Misao dana: google je tvoj prijatelj.

Tko je glasao

"Utvaranje" - tipičnije je za srpski jezik

Hajde, seneka, "projiciraj" i seciraj i ono "preći " kod leddevetice, a i podsjeti se i na razliku između "duljine" i "dužine":)))- dobro će ti doći za budući rad u Saboru.

I ne "utvaraj si", da "utvaranje" nije tipičniji oblik za srpski jezik, nego li za hrvatski, iako postoji, za sada, i u hrvatskome jeziku.

Imamo mi ljepših riječi jednakoga značenja, ali nekome su ovakve bliže, pa neka uživaju što su još zakonite.)))

S vremenom će takve riječi otpasti iz hrvatskoga jezika, kao i mnogi drugi arhaizmi.

Tko je glasao

Ohoho, inkvizicija se poziva na zakonitost!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

naravno da je zdravija...

Tko je glasao

meštrovićeve utvare

Tko je glasao

"Utvaranje" - tipičnije je za srpski jezik

Pusti braću istočne hrvate neka govore kako žele :)

Provinciopolis

Tko je glasao

Jezična inkvizicija

Pustim ja njih.))), ali oni izigravaju "jezičnu" inkviziciju, i moguće pogrješke odmah povezuju s "genima kamenim " te neukošću, želeći svaki hrvatski nacionalni osjećaj prikazati primitivnim i pripadajućim samo neobrazovanim sirovinama, a "učeni" bi valjda nužno morali biti kozmopoliti, anacionalci, agnostici ili ateisti, te- valjda -rashrvaćeni Europljani.

Tamo neke Kordićke dokazuju da je hrvatski jezik ne postoji, s novcem koji joj daju iz Ministarstva, kao da smo još u SFRJ, a ne u Hrvatskoj!?

Kako li će tek biti kada nam, kako Opačićka kaže "manjinci", osvoje još i MZOŠ:))), te preplave Sabor svojim kadrovima:)).

A i ti svi liječnici, bježe nam iz bolnica u politiku.
Nekada Pašalić, Granić,..., a sada seneka, ....., nastavi niz:))

Kada ih još , u politici, stave izvan pitanja vezana za zdravstvo, imaš isti učinak, kao da si kupio vrsnoga strijelca i stavio ga na vlastiti gol, umjesto vratara - skup, a propada neiskorišten.))) ili liječi krivom terapijom, bolesti koje ne poznaje.

I sve zbog "utvaranja" da su doktori za sve bolesti, a ne samo za neke, ...ili možda zbog saborskih mirovina i ostalih privilegija!?

Tko je glasao

Ohhh Božeeeee

A zakaj ste svi tak zatucani !?
Ti @ppetra u svoj rog duvaniš i čim netko nije za Tuđmana ili neke tvoje vrijednosti onda je srbendara koja se koti po svukuda....
Slikovito rečeno - poanta je jasna ...

Ovi pak drugi koje i sama spominješ na određen način istom "slikom na sliku" ili pak narodnije rečeno "isti kurac drugo pakovanje", a svatko tko ne misli kao vi za vas je neprijatelj ...

Ne daj Bože sublimirati...
Jako sam razočaran na Politiku.com.
Očekivanja su mi oduvijek "megalomanska" i želim još bolje i bolje, ali s druge strane bih bio sretan i sa najmanjim pomacima...
A mi i dalje u 45oj ...

Danima pratim kako je kao po dogovoru prestalo plusiranje pa i minusiranje mojih komentara... Ono... S visoka...Elitisti odlučili ignorirat jer sam bio drčast i rekao im u facu ono kaj smatram da ih ide... Jbg valjda bi im bilo lakše da im se smješkam dok im istovremeno kopam jamu iza leđa...

Prejadno !

Destrukcija, svađe, insinuacije i laži....
Dobro me @Golgota pital da zakaj tražim pravdu među ljudovima !? (
Gmazovi su pošteniji od takvih ljigavih izroda.
Da vas jebo vaš omiljeni Tončica Polončica...
Pitajte ga vi zakaj me cenzurirao bez da sam izgovorio ijednu ružnu riječ. Pitajte sebe zakaj podržavate takve ljude....
Znam da je bolno kad vas dovedem pred ovaj zid kao sada, ali sramota nije priznati grešku samima sebi već je sramota biti toliko jadan pa nastaviti po starom...
Može li ejdnostavnije !?
Zakaj podržavate čovjeka koji cenzurira sugovornika bez da mu je isti izgovorio ijednu psovku, uvredu ili ikakav oblik govora mržnje i slično !?
Kakvi ste vi to ljudi !?

sorry @ppetra, al itekako ovo ima veze i sa temom ( rascjepkaj pa vladaj stadom i usmjeravaj ga makar psima goničima u xy smjer magloviti ) kao i sa ovim glupavim spamom u kojem ću vjerojatno i sam sada završiti :((
Draga si mi zbog mnogih stvari koje govoriš pa i stila - znaš odbrusit :), ali eto primejrice zakaj ovaj envnik nije bio Komentar na @sjenkin EU skeptik već se moraju skupljat karme, bodovi i slično - kome se dokazujete i zakaj !???? Zakaj nemrete bit složni po X temi i obradit ju zajedno na "tko se prvi sjeti" temi , zakaj si uopće dopuštate otvarati XYT Dnevnika na samo 1 temu... Za koga to činite !? Kakve oristi će od toga imat ta vaša djeca i unuci na koje se tako često pozivate !? Čemu se kao takvi ljudi razlikujete po ičemu od onih koje prozivate...
Uhhh kako me iritriaju ti razni spameri ljigavo licemjerni... Jadno, jadno i preprejadno !

Provinciopolis

Tko je glasao

"Elitisti odlučili ignorirat jer sam bio drčast i rekao im "

Ti @ppetra u svoj rog duvaniš i čim netko nije za Tuđmana ili neke tvoje vrijednosti onda je srbendara koja se koti po svukuda....
Nije istina, @provinciopolis. Ne idealiziram Tuđmana, a o njegovim grješkama pisala sam u dnevniku o njemu, na godišnjicu njegove smrti.

Zbog njegova najveća djela, oslobađanja Hrvatske od srpske agresije i stvaranja države RH, mnogi su toliko frustrirani da preuveličavaju njegove grješke, i okrivljavaju ga čak i za ono što su učinili naručeni detuđmanizatori, poput I.S.
Krive ga i za ono što se događa u Mađarskoj, Irskoj, Španjolskoj, Portugalu, Grčkoj, ..., kao da bi bez njega Hrvatska bila oaza koja bi izbjegla svjetsku krizu i tranzicijske bolesti.
"Nije trebao vršiti privatizaciju, tada i tada!". A što misliš da su i druge zemlje tek tako došle na ideju privatizacije!?Onako, demokratski su to smislile!?
Svijetom netko vlada, a njemu je bilo dosta vlasništva sitnih nad bogatstvima koja još nije prisvojio. I slijedi izvršenje, na naređenje, širom svijeta.
Tuđmana su zbog ideje da to umjesto svjetskih učine domaći odabranici, izolirali i kažnjavali.

Bilo bi nam bolje (kao i Mađarima) da smo pustili njih da razgrabe sve!?
Ipak, našlo se podosta "naših", koji su to odradili u njihovo ime i uz vlastito bogaćenje.

Jako sam razočaran na Politiku.com.

Da vas jebo vaš omiljeni Tončica Polončica...
Nemoj govoriti u množini.
Ni ne znam tko je to, niti mi je netko posebno omiljen. S nekima se ponekada složim, neki mi češće odgovaraju po svojim stavovima, a priznajem, neki mi uopće ne odgovaraju, ali kažu , ne samo nekada, koju dobru, pa ih plusiram, a tako se ponašam i prema tebi.

Očekivanja su mi oduvijek "megalomanska" i želim još bolje i bolje, ali s druge strane bih bio sretan i sa najmanjim pomacima...
A mi i dalje u 45oj ...

Na pollitika.comu, ima svakakvih ljudi, ali najviše frustriranih postojanjem RH i zato najviše i djeluju, pišu, zagovaraju javnost kada im to odgovara (npr. nošenje ustaške kape, na koncertima nekih pjevača, ili "Vukovar je izdan" , kada se samo nazre nastajanje hrvatskoga jedinstva, taman,. ali bi šut, pst, muć, ne tresi.. kada se otkrije kako je nekome (V.Pusić) iz njihove "branše" otac bio od početka, do kraja rata u ustašama, a onda su ga spasili milosrdni Englezi, koji su predali stotine tisuća ratnih zarobljenika i civila na klanje istim tim partizanima, spasili od partizana...-nije probavljivo ni za mozak primata,...)
Prilagodi se.
Tko šljivi njihovo ignoriranje, ta ovdje je mogućnost javne riječi i koristi to, jer je to rijetkost.
Mene puno ne tangira, čak ni javni poziv na ignoriranje, jednoga moga dnevnika (član 3103), ta nisam ja u njihovoj uređivačkoj kući, već u svojoj vlastitoj: i "novinar" i "glavni urednik", a čitati može kome odgovara.

Dobro me @Golgota pital da zakaj tražim pravdu među ljudovima !?
Slažem se da pravde nema među ljudima, ali možemo joj se približavati, pomoću poštenih ljudi, a udaljavati željom nepoštenih.
Draga si mi zbog mnogih stvari koje govoriš pa i stila - znaš odbrusit :), ali eto primejrice zakaj ovaj envnik nije bio Komentar na @sjenkin EU skeptik već se moraju skupljat karme, bodovi i slično - kome se dokazujete i zakaj !???? I o ljubavi su mnogi pisali, pa opet se iznova piše o tome.
Ja sam do sada već napisala nekoliko dnevnika o EU, ali svaki je u različito vrijeme napisan, s drugačije polazišne točke. Budući da dnevnici nisu izloženi samo članovima pollitike,coma, potrebno je pisati i nove. Uostalom, tako ti je i u novinarstvu izvan pollitike.coma.

Uhhh kako me iritriaju ti razni spameri ljigavo licemjerni... Jadno, jadno i preprejadno !
Nastojim ne koristiti "spam-oružje", ali kada se udruže i pretjeraju u sporednim stvarima za dnevnik i suvisle komentare, i uz to još počnu vrijeđati i omalovažavati (poput zaphoda i njegove ekipice,) dobro dođe zarolati im komentar.))

Tko je glasao

baš sam budala...

Tko je glasao

I ako ti vrjemenik dozvoli,

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci