Tagovi

Eruditska usjeklina

Eruditska usjeklina podno venerskog brežuljka

Kažu da nije baš zgodno pisati i govoriti protiv ili previše za nekoga tko nije prisutan. No javna objava nekog teksta ili snimka autore i ‘glumce’ onda učini javnim i prisutnim. Posebno ako se tim pisanjem (ovim mojim), kako god to različito ili drugačije mogli shvatiti, pokušava(m) sačuvati ugled važne institucije države – Predsjednika RH, bez obzira što se na tom mjestu može naći osoba koja sama tu instituciju ne poštuje, degradira.

Showbuzz/celebrity - KGK

Dnevnik.hr je Predsjednicu RH pratio i snimao, te objavio propagandni klip reportažnog žanra pod naslovom Nepoznato lice popularne predsjednice: Svaki dan trenira, voli raditi - a i zapjevati”, – ekipa (je) imala je priliku vidjeti i zabilježiti kako izgleda jedan dan u njezinu životu.

Objavljeno je pod rubrikom showbuzz/celebrity. Ako taj novinarski uradak pogledate, postaje jasno da je upravo ta i takva rubrika  izabrana točno i profesionalno. U toj se rubrici objavljuju novosti o Severini, Grdoviću, Mamićima,  itd.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i njena savjetodavna ekipa je, dakle, pristala da je predstavljaju kao showbuzz i celebrity.

A ostalo, posve nevažno?

Eruditska sinteza

Zgodno je pažljivije poslušati postavljena pitanja, njihovu misaonost (Nije li Hrvatska najljepša na svijetu?). Snimanje napravljeno pristojno, u skladu s namjerom da odškrine vrata života jedne zaposlene nasmijane žene, hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Pitanje o pitanjima je tu slijedeće: da li su pitanja izabrana tako da Predsjednica na njih uspije odgovoriti ili su je pitali samo ono za što znaju da je već naučila odgovarati.

Nimalo ne dvojim da je pitanjma i odgovorima dana puna pažnja, snimanje nadgledano, montaža kontrolirana. Jedan dan snimanja a 7:36 minuta montaže izabranih slike i zvuka.

Usjekline

Nije važno da je sprava s vidljivim logom proizvođača (HORIZON, cca 30.000kuna) postavljena na stari tepih nasuprot stilske vitrine i što je tamo neki smeđi nadomjestni kipić. Valjda da kip podsjeti na onaj kojeg više nema i ukaže na moć spremačice.

Kao što je nevažno što snimatelj Krešimir Ryznar nije predsjedničino međunožje centrirao u lijevu točku po pravilima zlatnog reza u pejzažnoj  fotografiji (montažerka Jasmina Špiček). Snimalo se u skromnoj sobi Pantovčaka, komunističke građevine, a ne u nekim Dvorima s perivojem.

Izvor: ScreenShot Jedan dan s predsjednicom (Video: inMagazin)

Crkvu gradi, po vodi još ne hoda

Ljudski je to prikaz, Ona trči na traci, radi trbušnjake, kopa, gleta, postavlja pločice u crkvi, u Kninu se krsti, sadi masline, na moru brodi i lovi ribu, te pjeva pjesme Mladena Grdovića. Od ranog jutra do drugog jutra, nasmijana, neumorna. Nije bilo u scenariju da se pojavi s nekom suvremenom igračkom- strojnicom i u uniformi.

I nije važno što Predsjednica u svakoj pruženoj prilici svoju religioznost prikazuje javnom.

Sloboda degradacije, Bring back the Fuehrer

Korak je to ka mitologizaciji otkrivanjem, stvaranju jednog vođe, sve je posloženo: spremnost, upornost, vještine, većinska religija, mitsko mjesto Knin, to je i radnik, seljak, ribar, pop u svojoj uniformi, tu je osvrt na obitelji, te ljepote Hrvatske  - fraze iz predsjedničke kampanje u slici i tonu. Osnovni gard je lakoća i nasmješenost glavne protagonistice. Njene slikarske radove nisam uočio, nije vrag da su to one slike na zidu vježbaonice.

NovuTV i InMagazin, novinara Davora Garića i montažerku treba pohvaliti, zovu eksluzive niti jedan urednik i novinar neće odoljeti. Prikazali su šou celebrity žene koju oslovljavaju s ‘predsjednice’. Tko je od njenih suradnika/savjetnika sudjelovao u scenariju i bio na snimanju, montaži, saznat ćemo kasnije.

*****

Ako se želi sačuvati politički, građanski stav i poštovanje prema instituciji Predsjednika onda ovaj propagandni uradak ne treba uopće pogledati.

Priča o Vođi je započela biografijom i leptirima, potom ovaj uradak – slijedi valjda neki bondovski film gdje će Ona imati glavnu ulogu!?

Red je da se i nereligiozni ponekad prekrste, na to poznato i do maloprije nepoznato lice.

U političkoj propagandi i upravljaju informacijama na američki način zna poneko i nastradati – ne samo oni drugi.

-----------

Jedan dan s Predsjednicom Republike - In Magazin, 15. svibnja 2015.  https://www.youtube.com/watch?v=FG3anfG1V6Q

http://dnevnik.hr/showbuzz/celebrity/jedan-dan-s-predsjednicom-kolindom-grabar-kitarovic-pokazala-je-kako-radi-trbusnjake-kopa-sadi-masline-i-pjeva-pjesme-mladena-grdovica---393123.html

Garth S. Jowett, Victoria O'Donnell eds,Propaganda and persuasion, 5th ed.Sage, 2012

Goebbels, Joseph - Knowledge and Propaganda (1928)

Louis Pizzitola, Hearst Over Hollywood Power, Passion and Propaganda in the Movies, Columbia UP, 2002

Army Knowledge Online, Inform and Influence Activities,  fm3_13.pdf http://armypubs.army.mil/doctrine/DR_pubs/dr_a/pdf/fm3_13.pdf

http://softpanorama.org/Skeptics/Political_skeptic/Propaganda/index.shtml

Noam Chomsky, Media Control, 2nd ed, The Spectacular Achievements of Propaganda, 2002

Komentari

KGK: Mediji o KGK i moje reakcije na drugim dnevnicima

1. KGK: Mediji o KGK i moje reakcije na drugim dnevnicima

Ovo je dopuna dnevniku radi kompletiranja teme - na drugim dnevnicima sam odgovarao na kritike navoda iz ovog dnevnika; dodani su linkovi na druge medije s temom ponašanja i rada KGK. Tema se može smatrati završenom s 3.300 otvaranja

01. kolovoz. 2015. Telegram.hr: Pogledajte tko je danas zamijenio šeficu države na probi vojnog mimohoda (predsjednica nije stigla, ličila je stan)

bube — Ned, 02/08/2015 - 00:25. muški šovinista je četnik?

bube — Ned, 02/08/2015 - 02:25. Ima li liječnika ovdje

11. kolovoz 2015, Slobodna Dalmacija: Grabar-Kitarović uzela timun u ruke i uvela trajekt u supetarski porat

bube — Uto, 11/08/2015 - 21:38. Svakog tjedna vještina jedna  Ona se slika, razvidno falša do jaja

bube — Sri, 12/08/2015 - 03:18. Kažeš, da sam zabrinjavajuće glup? pozivajući me na razgovor

13. kolovoz 2015, Jutarnji list: KOMENTAR BORISA VLAŠIĆA: MISLI LI PREDSJEDNICA DA JE U GARDALANDU, A NE U RH? K. Grabar vjeruje da upravlja sudbinama, ali se realno bavi banalnostima i zabavom dok je sve već namješteno na autopilotu

Tko je glasao

Bub, Ovo je dopuna dnevniku

Bub,

Ovo je dopuna dnevniku radi kompletiranja teme - na drugim dnevnicima sam odgovarao na kritike navoda iz ovog dnevnika; dodani su linkovi na druge medije s temom ponašanja i rada KGK. Tema se može smatrati završenom s 3.300 otvaranja

Kad bi se izdvojilo tvoje svađanje i bezvezni komentari, što je uveliko doprinjelo uzaludnom otvaranju tog sranja, onda bi ti drukčije pjesme pjevao.

Tko je glasao

Ima li liječnika ovdje

Ima li liječnika ovdje? Hitno je!

Predsjednica države, “poslala je dvojnicu na današnju probu vojnog mimohoda na Vukovarskoj. Tamo se, uz pravog ministra obrane Antu Kotromanovića i pravog načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH-a, general-pukovnika Dragu Lovrića(pouzdano su potvrdili eksperti Telegrama.hr), u predsjednicu države i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga RH, nakratko pretvorila šefica njezina protokola Natalija Hmelina.”

“Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar Kitarović, čini se prema njezinim danas objavljenim fotografijama na društvenoj mreži Facebook, dan je provela u ličenju stana. Prikladno odjevena, u vojne maskirne hlače. dohvatila se valjka, popela na drvene ljetsve i obojala zidove stana.”

Baš je to tako objavljeno. Izvor je Facebook Predsjednice Republike Hrvatske. Priložena je fotografija na kojim se vide vrata, ljestve, žena koja liči na Predsjednicu, rabljeni ličilački pribor.

Nema obavijesti o tome koje političke knjige, izjave, govore svjetskih političara, sugestije i savjete svojih izvanrednih savjetnika proučava ili korigira. Ona kreči, svoj na svome.

Osmjeh žene u ljetnoj vojnoj uniformi (radnoj) pogledajte na

http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/08/Slika-zaslona-2015-08-01-u-18.58.39.png

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/pogledajte-tko-je-danas-zamijenio-seficu-drzave-na-probi-vojnog-mimohoda-predsjednica-nije-stigla-licila-je-stan/ 01.kol.2015.

Tko je glasao

...

Predsjednica u Jeruzalemu izrazila najdublje kajanje zbog zločina u NDH

“Kao predsjednica Hrvatske, izražavam najdublje kajanje zbog svih žrtava holokausta u Hrvatskoj, stradalih od ruke kolaboracionističkog ustaškog režima tijekom Drugog svjetskog rata”, kazala je predsjednica nakon obilaska Yad Vashema, gdje je u Dvorani sjećanja, s vječnim plamenom koji gori u spomen šest milijuna stradalih Židova, položila vijenac.

Podsjetila je da su za ustaškog režima, osim židovske zajednice, stradali i brojni Romi, Srbi, Hrvati – “svi oni koji su tada smatrani neprijateljima režima”.

Obraćajući se preživjelima holokausta u Hrvatskoj i njihovim obiteljima i potomcima kazala je da “duboko suosjeća s njihovom boli i patnjom”.

U govoru je jasno dala do znanja koliku je ljagu ustaški režim bacio na hrvatski narod te
poručila da “se zbog budućnosti moramo suočiti sa svojom prošlošću i prihvatiti je”.

“Ustaški režim nije bio odraz istinskih želja hrvatskog naroda za neovisnom državom. Nažalost, izmanipulirali su želju hrvatskog naroda za neovisnošću” rekla je predsjednica i istaknula da je veliki dio hrvatskog naroda bio dio antifašističkog pokreta otpora.

“Bio je to veliki pokret, jedan od proporcionalno najvećih pokreta otpora u Drugom svjetskom ratu”, kazala je Grabar-Kitarović i kazala da je obol antifažizmu dala i njezina obitelj.

“Zahvalna sam onima koji su nas stavili na pravu stranu povijesti. Sadašnja Republika Hrvatska utemeljena je na antifašizmu i na Domovinskom ratu”, kazala je predsjednica.

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/predsjednica-je-u-jeruzalemu-iz...

ustašuljci će se neugodno iznenaditi ovim kolindinim govorom u muzeju holokausta yad vashem u jeruzalemu...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Guje ne gmižu

Tko je glasao

hehe

ustašuljci će se neugodno iznenaditi ovim kolindinim govorom u muzeju holokausta yad vashem u jeruzalemu...

bojim se da precjenjuješ obraz i integritet ustašuljaka, kao što ova dva vrsna primjerka ispod pokazuju. evo drvce, inače ljubitelj pavelića i ustaša, pozdravlja kolindin govor buhah. on je za protiv ustaša.

a nije mu se ni za čudit jer mi se čini da i kolindica ovu priču priča s figom u džepu, ko vučić. zapravo je to klasično pripuzništvo rvacke ognjištarske politike koja pozira kao vanjska. kod židova kajanje, ispred dijaspore ponos, sve prema potrebi.

antifašizam prava strana povijesti, zamisli ti to. ustašuljci na aparatima.

Tko je glasao

da, da

za tebe i takve je svako rušenje Jugoslavije ustaško...odbijanje bilo kakve zajednice sa Srbijomk tebi je ustašluk...ili pak s druge strane...ako nismo za legalizaciju pedofilije i droga..onda smo fašisti...

Mi Hrvati (pardon) MI HRVATI.....smo iskonski antifašisti i antinacisti.... prvi antifašistički izvorni pokret na tlu Europe imali su Hrvati u Istri.... a zadnji antinacistički rat protiv nacističke Srbije dobili su Hrvati....

Ustaški režim je bio takav kakav je bio...ali njihova ideja...je Bogu hvala ..ostvarena..

Tito i njegovi boljševici su zajebali hrvatski antifašizam. Radi pljačke.

sve dobro...

Tko je glasao

kakva

te jugoslavija spopala? kakva zajednica sa srbijom? o čemu trabunjaš opet? ti si izgleda bio u mentalnoj hibernaciji zadnjih 25 godina pa ne znaš da smo samostalni, u nato-u i eu. dakle, smiri se, nema juge, srbe i babaroga, to ti se pričinja od rakije i krezubosti. pedofilija, droge, sve su to utvare u tvojoj ognjištarskoj glavi.

sam si se deklarirao kao ustaša i fašist na ovom portalu, izleglo se to napokon iz tebe, nakon teških muka da se prikažeš kao bogobojazni rvat i katolik. zato ne laži da si antifašist jer nisi. takvi 'hrvati' poput tebe nisu ništa drugo doli sramota za civiliziran svijet, šta se i vidi kad god s vašim retardiranim revizionističkim idejama iziđete dalje iz okvira nacionalne krezubosti. sjeti se sperme istine po licu tvog kolege ustašuljka mkn-a kad je pokušao norveškom ambasadoru prodavat laži o ww2. gledaj i čitaj šta tvoja omiljena predsjednica priča kad se makne od ognjištarske glasačke baze. budi sretan šta je politički isplativo bit ustašuljak danas u hrvackoj, inače bi ti i takvi redikuli snosili posljedice revizionizma.

krezubaška nacifašistička ideologija čiji si ti glavni zagovornik na ovom zborištu se vazda pokušavala upakirat u civiliziranost i dobronamjernost, odličan je primjer je onaj tvoj patetični dnevnik o imigraciji.

samo da te podsjetim na bližu i daljnju povijest, uvijek kad je eskaliralo sranje, krezubaši su dobili po pički. i opet će.

Tko je glasao

opet kriza, a ..uapsilo dilera @lignja

a štaćeš..dešava se..dobro si se prosrao..onako..nesmisleno...taj izričaj možda prolazi kod neke nedojebane balavurdije koja se okuplja kao mladež pojedinih stranaka...popularno zvani; klubovi ljubitelja marice...

Pošto si bolesnik..s bolesnicima pažljivo....nisu ljudi krivi ako su unesrećeni. Znači.....

"kakva te jugoslavija spopala? kakva zajednica sa srbijom? o čemu trabunjaš opet?"

Nema juge nema ni potrebe za ustašama, jel tako..znamo što su ujkani delali.. zar ne..rušili Jugu..ubili srpskog kralja i poprilično Srba i komunista.

Naravno da znam da smo u EU i NATO-u...i to me raduje...no ima nekog regionalizma ..težnji za nekim ponovnim bratstvom i jedinstvom.. za koje ja nisam...pa sam eto - ustaša... tj. bio bih da zatreba....da, radije bih bio fašista nego boljševik..ako bih morao birati...jebiga..komunisti su ubijali svoje uglavnom i ponajviše.....znači..ja bih ..ako se već mora..radije tamanio neke druge nego svoje..i zaista ne vidim tu ništa sporno..čak mi se čini logično...

nisam nešto baš bogobojazan...i nisam nikad odbijao pokušaje vređanja time da me netko nazove ustašom ili fašistom...nego sam takve samo pitao..i što ćemo s time..želiš li mi možda popušiti zbog toga...pa tako i tebe pitam ovom prilikom..znači...radije ustaša i Hrvatska nego boljševik-komunista i Regija- jugović ---želiš li mi ti možda zbog toga popušiti...

Ovo s norveškim ambasadorom i MKn-om si čini mi se nešto pobrkao...ali iskreno..mene boli briga za norveškog ambasadora...njegove komplekse zbog Quislinga i Brevika i te stvari...pa se eto prikazuje nekim antifašistom...jedini od diplomatskog kora s ovim nasljednicima komunističkih ubojica koji se danas prave antifašisti...da ih se eto ne bi pitalo za zločine koje su radili..kao da antifašisti ne mogu biti zločinci... Norvežani su naime imali državu kad ih je Hitler napao...i isporučili su mu je bez borbe i stavili je Hići na raspolaganje... Hrvati nisu imali svoju državu kad je Hitler razbuco Jugu....a pošto su četnici po običaju etnički čistili prostor..morao je netko braniti i Hrvate...jel..

" posljedice revizionizma"...istina..nije revizionizam... jer ustaški pokret je izvorno revolucionarni pokret za nacionalno oslobođenje ...a da je u WW2 taj režim...činio zločine ja nikad nisam sporio..što ne znači da i drugi nisu činili zločine...kužiš..

usput, drago mi je eto da se i ti slažeš s predsjednicom...

Zašto je moj dnevnik o imigraciji "patetičan".?Tvoja neargumentirana ocjena...pitanje je zašto ti se ta ideja ne sviđa.

"samo da te podsjetim na bližu i daljnju povijest, uvijek kad je eskaliralo sranje, krezubaši su dobili po pički. i opet će."

hehe..meni pokušavaš prijetiti...dopusti da se složim s tobom da je tomu tako..uz malu dopunu i ispravku...

Današnji se fašisti nazivaju antifašistima...kako je onaj i predvidio... to pod a)...a pod b)...ja sam u bližoj prošlosti bio taj koji je "krezubašima" srpskim nacistima davao "po pički"...i opet bih ( ću).... kao i njihovim kvislinzima...

Što se tiče pedofilije i droga..u tvojim dnevnicima i istupima.. nađe se propagiranja istog...a imamo i četnike..pa tako Srbin Pupovac pozove ministra iz četničke vlade susjedne države ( zaboravio si valjda da su četnici tamo birani na vlast) u goste u Hrvatsku..da vrijeđa Hrvate....

Znači...jebati mater svima takvima..je što..ustaštvo...a bmk ..kako će to tko nazivati.

Ja branim ideju države za Hrvate..hrvatske države..a ne ustaški režim, seronjo.

Vi neki ovdje i inače...kad napadate ustaše...živo vam se jebe za njihove zločine...vi napadate ideju nezavisne države Hrvatske, a ja vam baš volim vaditi mast...

Bravo za Kolindu...izbacila Titu i započela proces detitoizacije i dekomunizacije ...to je važno...a ustaše ili one provokatore koji se izdaju za ustaše ( za ustaše nema potrebe) tj. one koji proizvode ustaše i fašiste i crtaju kukaste križeve...nabijem na kurac...da i tebe..virtualno ..naravno...

sve dobro...

Tko je glasao

predugo

mi je ovo za čitat, a vidim u prva dva reda da se ponavljaš.

uglavnom, krezubi vrč ide na vodu dok se ne razbije, a kad se razbije, onda kmeči.

Tko je glasao

da, a ti se ne ponavljaš

nadrogirani pederčiću...sperma u lice, krezubi, ognjaštari, ustaše, fašisti...budete najebali..haha..

sve što nije za regiju i što je protiv pedrolibaralne politike...pokušavaš vrijeđanjem obeshrabriti...da i..lažeš da nisi pročitao... kao i ova šmizla ispod.. krezub ti je ćaća...no to sam ti već rekao..pedofiliji skloni narkomane..

sve dobro...

Tko je glasao

ako

si gore argumentirao kao tu, onda cu svakako procitat kad uhvatim vremena hahahaa.

Tko je glasao

što tebi @lignja

i takvima poput tebe treba argumentirati....takve poput tebe se s govnjivom brezovom metlom namlati po faci...ili im se kanta govana istrese na glavu...čemu smo već svjedočili kod pripadnika tvoje vrste
.....vrste jugoslavenis vulgaris..ili četnik obični.... evo ti malo rodbine...koji su imali muda uzeti pušku i bar pokušali ostvariti svoj san..za razliku od tebe i sličnih kmečavaca ..koji svojom dernjavom, cviležom i kmečanjem dojadiste, brate i bogu i vragu više

https://www.youtube.com/watch?v=LBi8c-5-5o8

sve dobro...

Tko je glasao

Ja dala minus

'nako :)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

a što ti drugo preostaje

sve dobro...

Tko je glasao

I ja ga tebi stisnuo, 'nako, nek ti se nađe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Bravo Ljigi, a evo i kako su krezubaši dobili po čipki materinoj

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Hej krezubi

Znam da ti je lijepo govoriti sebi kako si mlad i lijep, ali ipak, star si i krezub. I lažljiv.

http://www.europavia.es/en/clients-and-sectors/spanish-ministry-of-defence/

http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:533838-Besnilo-plj...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

bakice, ne seri

sve dobro...

Tko je glasao

crvljivi

Nikad ti mene nisi ulovio ni u kakvoj laži, a tebe u lažima ne treba niti loviti jer apsolutno sve što napišeš je laž, zlonamjerna manipulacija ili izvrtanje istine, te normalno - izmišljotina. To što si ti psihopat, pa ponekad nisi niti svjestan vlastite laži, još je jedan tvoj dodatni problem.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Haha...hahahahaha,hehehahaha, kako jeftino, čisti

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

A evo nam i hrabrog tenkiste da zarola svoju sramotu u

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

odlogiraj se

i idi onanirat na tihu orlića.

Tko je glasao

Ljigi četnišupčić, evo i tvoje dike, ono kopile na kraju

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

upravo zborišta

zašto ovo još nije banirano?

Tko je glasao

Upravo zborišta kad mislite Ljignje odgovnjikati u

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Bravo Kolinda

...znači, govorimo o režimu..a ne o narodu ili državi...ne spominje "ustaške guje koje su i danas u hrvatskim srcima..." kao onaj veleizdaji sklon prethodnik....

Odlična je još i ideja da se napravi zaseban muzej holokausta u Zagrebu...jer je Jasenovac profaniran srpskom i komunističkom mitomanijom i preuveličavanjem.

Tako, tako...sve više lijevih jugošljamera veliča Tuđmana.....još da se odreknu onog zločinca Tite....pa da idemo dalje.

sve dobro...

Tko je glasao

ti

baš nemaš srama, a?

Tko je glasao

“Ustaški režim nije bio odraz

“Ustaški režim nije bio odraz istinskih želja hrvatskog naroda za neovisnom državom. Nažalost, izmanipulirali su želju hrvatskog naroda za neovisnošću” rekla je predsjednica

Kaj sad?

Dali je želja za neovisnošću, ne istinska želja?

i istaknula da je veliki dio hrvatskog naroda bio dio antifašističkog pokreta otpora.

Pa ko to poriće?

ustašuljci će se neugodno iznenaditi ovim kolindinim govorom u muzeju holokausta yad vashem u jeruzalemu...

Iznenadili ste se vi detuđmanizatori i protivnici predsjednice.

Tko je glasao

skvikač

sviđa mi se tvoj pitijski stil pisanja. pazi ovu rečenicu:

Dali je želja za neovisnošću, ne istinska želja?

ovo je teška filozofija, ko one pjesmice kad smo interpretirali na satu hrvatskog. ići ćeš vratiti se nećeš. evo šta više pokušavam shvatit šta si htio reć to mi više mozak pulsira od nekuženja.

jel to salvador dali želja za neovisnošću? pa onda ova 'ne istinska želja', to može bit svašta, zavisi di staviš zarez. ono, pitaš se 'da li je želja za neovisnošću', onda odgovor 'NE', nego 'istinska želja'. sve začinjeno upitnikom na kraju da zbuniš neprijatelja. toliko opcija, a nijedna nema smisla.

jedna od boljih rečenica na zborištu u zadnje vrijeme, što jest-jest.

Tko je glasao

...

hehe...evo prvog koji se prepoznao među ustašuljcima...

next, please...

:P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Pudlica puna instrukcija putuje u Izrael

Odmah nakon Langleya ujka Sam instruirao put Tel Aviva glede amortiziranja sporazuma s Iranom. To kaj ISIL vodi MOSAD nikom niš. Taj igrokaz poprima oblike bljutavosti, a masa samo neka plješće parazitima - vrlo brzo slijedi otrežnjenje...

Tko je glasao

pravi srbin........... picke vidio sam na filmu

Tko je glasao

To je to - Prigovor Mrdušanki

Prigovor Mrdušanki, drugi pogled na isto

Jutarnji 18. srpnja

Na temu Kolindinog filmića je Davor Špišić u Jutarnjem 18. srpnja, pod naslovom Grabar Kitarović, producentica i glavna glumica u trivijalnoj Igri prijestolja na mrdušanski način piše za to “estradno miješanje stvarnosti i fikcije.” i slijedeće:

Jer, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poput blještave miješalice zahuktalo gradi Potemkinove kulise oko svoje odmetnute fikus-uloge. Tako ona suče rukave, pljucka u šake i, ne trepnuvši, začas postavlja kubike i kubike pločica, ni manje ni više nego na podove basnoslovne buduće crkve Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta.

Pa zaključuje:

Problem je što je Kolinda Grabar Kitarović u svojim žovijalnim sequel idejama sjedinila previše moći: ona je i producent i glavna glumica u nekoj trivijalnoj igri prijestolja na mrdušanski način. Khalessi bez pokrića na box officeu hrvatske budućnosti.

Index 14. srpnja, dva dana ranije 

Pod naslovom Kolindina “Mjenjačnica”: Ona lijepi pločice, ona vozi kombajn a sad i hvata ribu”, 14. srpnja (B. La/Hina) objavljuje fotografije s kratkim komentarima.

Propaganda ide 17. srpnja dalje, leangleyevska skromnost:

Ured predsjednice Republike Kolinde Grbar Kitarović boravit će tijekom ljeta u splitskoj Lori te na Brijunima. Vojni objekti na jadranskoj obali već su spremni. “Onaj u Lori ima dvije sobe, kuhinju, a na raspolaganju i kuharicu te sobu za sastanke, no ona je male kvadrature. Kolinda Grabar Kitarović u Lori je iznimno poželjan gost ili domaćin ako se uzme u obzir da je ona vrhovna zapovjednica Oružanih snaga te da nema nikakvih prohtjeva. Čak i sama sebi ujutro kuha kavu.

***** Uglavnom je to to

Sva sreća da je Hrvatska uređena tako da  na stanje u državi, na ono kako živimo, Kolindina politička insufijencija i neobrazovanost te naznake usporene inteligencije, ionako ne ovisi o trenutnoj osobi na tom mjestu. Može raditi tako da u očima i osjećajima građana ostane na razmeđi  između ponosa i srama.

Kolinda je konačno uspjela da te različitosti društva razgoli do kraja, brutalno, oštro po razdjelnicama, i sve je to postigla opetovanim pozivima na zajedništvo!

Kolinda je instituciju predsjednika podredila osobnoj promociji i dovođenju na vlast opcije koja je nju na tu funkciju kandidirala. Ako tako nastavi i do izbora, bez obzira koja opcija bude na vlasti, njena ‘uloga’ je odigrana.

No sprega PR komunikacijskih vještina (timova Predsjednice i HDZ*a) i interesi medija (vlasnika medija u Hrvatskoj), novca koji su prvi i drugi spremni uložiti, mogu do tada učiniti svašta.

Pa ćemo izabrati prema onoj maloj razlici, glasovima  onih koji inače na izbore ne izlaze ali će sada glasati jer ih je “sprega PR komunikacijskih vještina (timova Predsjednice i HDZ*a) i interesi medija (njima sklonih vlasnika medija u Hrvatskoj), novca koji su spremni uložiti” naspram “sprege PR komunikacijskih vještina (timova lijevih) i interesi medija (njima sklonih vlasnika medija u Hrvatskoj), novca koji su spremni uložiti” uvjerila da se na izbore izađe. Izgleda da je upravo to onaj dio društva koji će prevagnuti; stranačka vojska odustati neće, oni su zapravo stalni uteg demokracije i razvoja razine 'status quo'.

Novac, taj kapitalistički bitak želje i prokletstva, onaj kornvalski, sanaderski, bujičanski, todorićanski i prčanski, nelegalni, i legalni, imaju svoje pore za ući u sustav političkog natjecanja pa će vješto udarati po našim moždanim vijugama sve do noći izborne šutnje.

Za izbore se treba pripremati, na izbore treba izaći - samo oni koji glasaju mogu reći da su pobjednici, a oni koji to nisu uradili mogu se samo utješiti i govoriti kako je to njihova pobjeda odustajanja od aktivne demokracije.

http://www.jutarnji.hr/predsjednicino-salovanje-u-doba-godisnjih-odmora/1383923/

http://www.index.hr/black/clanak/kolindina-mjenjacnica-ona-lijepi-plocice-ona-vozi-kombajn-a-sad-i-hvata-ribu/830648.aspx

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/zyh5-kolinda-svoj-ured-za-ljeto-seli-u-split

http://www.telegram.hr/politika-kriminal/predsjednica-kolinda-grabar-kitarovic-sinoc-je-bila-na-ribarenju-i-pohvalila-se-time-na-facebooku/

Tko je glasao

Na izbore koji to nisu ne treba izlaziti

RF ima moj rezime projekta rehabilitacije političkog sustava a koji je preduvjet oporavka ekonomskog u Hrvatskoj međutim ćak i za njih je to presmiono iliti preambiciozno. Drugim rijećima intelektualna ljevica nema muda za popu pop a bobu bob.
Predstavnici institucija ili upravljaći jesu nelegalni i nelegitimni unazad 25 godina otkad krše čl 1.st.3. Ustava i zato ih kao ustavobrejkere treba potjerati toljagom na ulici a poradi suverenog oporavka temeljnih ustavnih vrijednosti. Naravno da bi elite to proglasile političkim terorizmom i da bi odgovorile državnom represijom i silom u obrani svojih parazitskih pozicija. Ali to i je cijena revolucije iliti praktičkog djelovanja za opće dobro. O tome govorim zadnjih 10 godina i već sam dosadan i bogu i vragu s tim. Dakle, suveren još uvijek nije osviješten da ga elite exploatiraju nelegalno, a izlazak za te elite na izbore koji to nisu jeste upravo voda na mlin tih i takvih elita i njihove mantre o demokraciji koja je očigledna samo koprena iza koje se skriva obični parazitizam.
A da intelektualci ne razumiju kako nehotično podupiru manipulaciju elita dokaz je i poziv mog kolege bube-a da se na izbore treba odazvati u što većem broju. Janus je dobro reagirao negiranjem takve prakse možda baš zato jer je shvatio o čem ja godinama trubim na ovim stranicama.
E sad, naravno da toljaga traži žrtve i zato salonski intelektualci (primjer Tsipras) rađe se priklanjaju popravljanju kapitalizma a koji se popraviti neda.
Ja bih bio sretniji kada bi razvili svijest masa upravo o tome da se nepravda ne može popraviti već ju treba iskorijeniti. A o metodama kako to napraviti uz minimiziranje žrtava možemo razgovarati...

Tko je glasao

efekt kuhane žabe

Ja bih bio sretniji kada bi razvili svijest masa upravo o tome da se nepravda ne može popraviti već ju treba iskorijeniti. A o metodama kako to napraviti uz minimiziranje žrtava možemo razgovarati...

da, bilo bi idealno kada bi se bezbolno mogla razviti svijest masa, ali to je u uvjetima kakvi sada vladaju praktički nemoguće...naime, politička oligarhija će zbog svog opstanka bacati uvijek dovoljno mrvica pod stol da se mase ne bi osvijestile...kada mrvica pod stolom nema i kada je prazan želudac, onda se masa brzo osvijesti, samo tada to nije ni malo bezbolno, kako za masu, tako i za političku oligarhiju i njene čuvare...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Tragična je uloga intelktualne elite

naime, politička oligarhija će zbog svog opstanka bacati uvijek dovoljno mrvica pod stol da se mase ne bi osvijestile...

Naravno, to mi znamo - ali nije dovoljno kaj to samo mi znamo, to treba prenijeti na narod kao suverena koji jedini ima pravo vlasti nad samim sobom.
I tu ne treba niš izmišljati, narodu treba reći istinu i prijedlog načina sanacije stanja - to je političko poslanje inteligencije. A za to je pretpostavka da to i inteligencija razumije.
Pozivanjem intelektualaca na izbore koji to nisu sam dokazujemo da nismo svjesni povijesne odgovornosti u vlastitom nečinjenju za opće dobro.

Tko je glasao

@golgota,

@golgota, @janus

intelektualci ne razumiju kako nehotično podupiru manipulaciju elita dokaz je i poziv mog kolege bube-a da se na izbore treba odazvati

Da, jer se radi o praktičnom načinu da se institucije bez kojih država u ovom globalnom svijetu i konkretnom vremenu ne može funkcionirati, održe. Što bi se dogodilo kada sabor i vlada nisu izabrani?

Promjena sustava, ovakvog kapitalističkog i demokracije, je preozbiljno pitanje kako po sadržaju tako i po načinu izvođenja i na tome se lome koplja od Marksa na ovamo.

Što se intelektualaca, ne samo hrvatskih,  predlažem otvorimo novu temu, novi dnevnik. Ono što intelektualci rade ili bi trebali raditi, trasirati u području društva, države, ekonomije, morala, etike... nije priča za četverogodišnje mandate; janusovo ‘i (da bi) se bezbolno mogla razviti svijest masa’ troši više dekada, dvije tri generacije. Osim ako je revolucija u pitanju.

Tko je glasao

Država bez vlade

Nije li prije koju godinu neka sjeverna država (Belgija?) bila jako dugo bez vlade - pa niš?

Istina, to je država s puno duljom i svjetlijom tradicijom vladavine prava, uređenim i funkcionirajućim institucijama i minimumom korupcije, a rekla bih da su i građani dobronamjerniji i pošteniji, čime ne mislim da su oni sami po sebi bolji ljudi, već je to posljedica (a i uzrok) funkcionalnog društva.

Ponovo ću podvaliti svoju teoriju da vlada, a bogami niti predsjednik, nikome ne bi nedostajali, s obzirom na pothvate i domete, te da bi sabor bio bolji da se sastoji od 152 nasumično odabrana zastupnika s ceste :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Belgija ne treba mjesečno

Belgija ne treba mjesečno dizati kredite za popunu budžeta radi isplate mirovina i naknada, tj to nije za usporedbu s Hrvatskom.

Tko je glasao

...

Nije li prije koju godinu neka sjeverna država (Belgija?) bila jako dugo bez vlade - pa niš?

da, belgija je bez vlade bila godinu ipo, točnije 542 dana...

Ponovo ću podvaliti svoju teoriju da vlada, a bogami niti predsjednik, nikome ne bi nedostajali, s obzirom na pothvate i domete, te da bi sabor bio bolji da se sastoji od 152 nasumično odabrana zastupnika s ceste :P

sasvim je sigurno da bi nasumično izabrani slučajni prolaznici s ceste bolje i poštenije zastupali građane nego što to čini politička oligarhija...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

indian — Čet, 18/07/2013

indian — Čet, 18/07/2013

Vrijeme za demarhiju iliti po naški lottokraciju. Za uređenje u kojem bi se upravljači birali slučajnim odabirom iz redova građana u svrhu stvaranja "savjeta koncenzusa" ili nečeg sličnog...
Iz priloženih apsurdnih zastranjenja "parlamentarne demokracije" i strančarenja je sada jasnije što je još u 18 stoljeću primjetio baron de Montesquieu:
"...izbor lutrijom je prirođeniji demokraciji, dok je onaj po odabiru (prirođeniji) aristokraciji"

...kako god bilo, ja bih za uvjete ostavio jedino punoljetnost i državljanstvo.
Pa kom´ obojci....sumnjam da bi i mlađi punoljetnik/ca s QI 62,5 bio sposoban za ´vake devastacije kao dosad´. Ako je imalo dobronamjeran/a i logičan/a, naravno...

Tko je glasao

Ako je revolucija neminovna onda ju treba provesti

Promjena sustava, ovakvog kapitalističkog i demokracije, je preozbiljno pitanje kako po sadržaju tako i po načinu izvođenja i na tome se lome koplja od Marksa na ovamo.

NOB je bila i nacionalna i socijalna revolucija i odnijela je mnogo života. Da nije bilo te revolucije kralj Karađorđević bi danas po diktatu britanaca haračio ovim podnebljem... Je li cijena revolucije previsoka - uvijek da! Zato revolucije i nisu izbori po diktatu unaprijed odabranih već trenutni reset. A reset ide samo onda kada kritična masa društvenih proturječnosti nadvlada strah od promjena i strah da mene ne pogodi kolateral. Zato je Syriza popušila jer je išla s figom u džepu protiv parazita koji su u stanju održanja statusa quo spremni upotrijebiti i nuklearno oružje - uostalom zato ga i imaju...
Intelektualno promišljanje u smjeru da se kapitalizam može popravljati njihovim alatom koji se zove demokracija jest jalova iluzija koja uvijek rezultira razočaranjem onih 99%.

Ali da ta agenda o nužnosti 1% avangarde koji posjeduju sve i sva funkcionira stoljećima naravno - pitanje samo tko plaća fakturu na kraju gozbe!?

I ne kužim kaj znači napomena da je promjena sustava preozbiljno pitanje - za koga, to je mantra zagovaratelja netalasanja kapitalizma koji su jedino pozvani da preispituju poziciju vlastitog kapitala.
Kaj god. Nema tog argumenta kojim bi ti dobrovoljno nagovorio onih 1% da vrate otete resurse onima 99%. Ćak i po cijenu armagedona. E sad, da li u strahu od tog armagedona je bolje biti cjeloživotni rob stvar je pogleda i osobne pozicije u postojećem sustavu. Sit gladnome nikad pa ni tada nije vjerovao!!! i zato nam je kak nam je...

Tko je glasao

Da nije bilo NOB-a

Tko je glasao

...

Da, jer se radi o praktičnom načinu da se institucije bez kojih država u ovom globalnom svijetu i konkretnom vremenu ne može funkcionirati, održe. Što bi se dogodilo kada sabor i vlada nisu izabrani?

rekoh u onom komentaru prije da nam je u ovakvim uvjetima sasvim svejedno tko je na vlasti..ne moraš se brinuti da sabor i vlada neće biti izabrani, jer zakoni su tako podešeni da je dovoljno da na izbore izađu samo oni koji su se kandidrali, i izbori će biti legalni...

Ono što intelektualci rade ili bi trebali raditi, trasirati u području društva, države, ekonomije, morala, etike... nije priča za četverogodišnje mandate; janusovo ‘i (da bi) se bezbolno mogla razviti svijest masa’ troši više dekada, dvije tri generacije. Osim ako je revolucija u pitanju.

slažem se da to nije priča za četverogodišnje mandate...niti bi tu tranziciju mogla i htjela provesti politička oligarhija...iz čistog razloga zato što nakon te tranzicije u neko novo društvo, politička oligarjija nestaje sama po sebi...inelektuaci bi morali raditi na osvještavanju masa, a ne da i dalje svojim sudjelovanjem na izborima daju legitimitet onima protiv kojih bi se morali boriti...intelektualci bi a početak, svojim primjerom trebali pozvati građane na bojkot izbora...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

koji intelektualci

lijevi ili desni

sve dobro...

Tko je glasao

...

nebitno je kojeg su političkog svjetonazora, druže drvo...svi su dobrodošli ako im je stalo do općeg dobra...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Nikako nije nebitno

jer su oni desni po definiciji cijepljeni od općeg dobra.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...

ja bih osobno bio puno sretniji kada bi takva inicijativa došla s "desne" strane...upravo zato što pozitivne promjene u društvu uglavnom kreću s "lijeve" strane, a nemalo puta se kroz povijest pokazalo da te pozitivne promjene na početku, izrastu na kraju u totalno suprotno od onoga što je trebalo biti...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci